kolmapäev, november 02, 2016

Pullerits: Toome Mati Alaveri meie sekka tagasi!

Mullu suvel registreeritud mittetulundusühing Team Haanja, kes eile ennast vahetult vastu talve näitas – ja kes meenutab kehandilt seda, kui Postimehe toimetuse sees oleks veel teine, Postimehest tähtsam ja suurem toimetus -, ilmus kohale Anti Saarepuu juhendamisel. Saarepuu, kes meenutab oma uue välimusega mulle millegipärast Aleksander Tammertit, on mõnus ja sõbralik mees, kellega alati asjalikult rääkida saab – alati on tal sinu jaoks aega. Mati Alaver, Eesti suusatamise kauane A ja O, hoidis, sonimüts peas, koos Raul Ollega vaikselt tagaplaanile. Mis tekitas muidugi küsimuse, kas ta on Team Haanjaga veel üldse seotud. Helistada talle, teadis rääkida Eesti nimekamaid suusaajakirjanikke, pole mõtet, sest kõnedele ta ei vastavat. Niisiis vaatasin Eesti spordiregistrisse, kuid see on nii pealiskaudne infobaas, et sealt ei vaata vastu kellegi nime. MTÜ veebilehena on kuvatud FB aadress – tase... Vanal ajal võinuks ju sõita Otepääle ning Kopli 7-7 ukse taga kella lasta, et näha, kes tuleb avama, ja siis temalt küsida. Aga esiteks, me ei ela enam 1980. aastatel, vaid ajastul, kus info peab olema paari klahvivajutuse kaugusel – ja kui ei ole, siis ei ole sind olemas, mida Alaveri näide antud juhul tõestabki -, ja teiseks «lõhnavad» sellised korteriaadressid tugevasti selle järele, et see on vaid formaalne koht, mis on MTÜ aadressina märgitud. Nagu Kariibi mere saartel need kummalised kohad, kus väidetavalt paiknevad pangad.

Viimati pääses Alaver veidigi aktiivse tegelasena Eesti uudistesse tänavu kevadel ja enne seda mullu hilissügisel. Selles saate ise veenduda, kui uurite Postimehe ja Delfi uudiste arhiivis Alaveri nime sisaldavaid lugusid.

Kahju, et nii on läinud. Alaver oli Eesti ajakirjanike lemmiktegelasi, temaga oli huvitav rääkida, sest ta oli vaimukas ning oskas olla ka terav ja irooniline. Aga ilmselt tegi Andrus Veerpalu dopingusaaga oma töö ning Alaver, keda varem kanti kätel, tunneb nüüd, et teda tallati seoses tema kuulsaima õpilase kasvuhormoonitesti looga tänamatult ja ülekohtuselt porri.

Alaver tuli mulle äsja meelde paljus ka tänu sellele, et lõpetasin eelmisel nädalavahetusel Mart Kadastiku elutööraamatu «Nüüd ma siis kirjutan» lugemise. Selle lõpuosas kirjutab Kadastik väga ausalt, isegi valuliselt, mida tähendab see, kuidas sind pärast avalikust elust kõrvale tõmbamist või tõukamist unustatakse, kuidas kõigil neil, kellega varem lävisid, ei ole sinu jaoks enam aega ega sinu vastu huvi. Väga traagiline... See viis paratamatult mu mõtted ka Alaverile, mida tema on pidanud läbi elama ja mida peab siiamaani tundma. Ilmselt oli saadud löök nii tugev ja valus, et sunnib siiamaani tagaritta hoidma.

Mul on ettepanek: toome Alaveri Eesti ellu tagasi! Aeg on edasi läinud, tal ei ole vaja enam vaikselt madalat ja märkamatut profiili hoida. Me võiksime siin alustada näiteks sellest, et nii nagu Ameerikas kogutakse andmeid, kes on kusagil näinud Elvist, võiks meie siin luua ühise avaliku andmebaasi, kes on kus näinud Alaveri. Ehk teisisõnu: teeme Alaveri taas nähtavaks, et ta saaks tulla meie sekka tagasi!

Foto 1: Mati Alaver tänavu 30. jaanuaril Eesti meistrivõistlustel Mammastes. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mati Alaver löömas 29. juunil Tartus Lydia hotelli avamisel klaase kokku Tartu abilinnapea Tiia Teppaniga. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Mati Alaver 17 aastat tagasi, 1999. aasta oktoobris koos Andrus Veerpaluga Saku õlletehase sünnipäeval. Kes on keskel? Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix

72 Kommentaarid:

At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

L:"See on huvitav ettepanek. Avalikkuse ette saab teda tagasi tuua nii positiivses kui negatiivses võtmes. Iga võti mis on natukenegi positiivsem eeldaks, et mati vabandaks avalikkuse ees dopingu tarvitamisele kaastaaitamise ja valetamise eest. Siiani pole ma sellest kuulnud."

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Tegemist ei ole jänesega, pigem rotilaadne:
http://lh6.ggpht.com/-tA9j3RWLulg/UfHTCTWD75I/AAAAAAAAT28/3yNR_T0fanw/s1600-h/Bolivia_DSCN7823%25255B2%25255D.jpg

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 3 - keskmine isik on AV õde.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

14.05
See puutub tõesti siia

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

14:13, selle kohta oli küsimus, oinas!

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

14:30
Oinas, näita seda küsimust!

 
At 14:40, Anonymous jäär said...

14.30
oinas on pigem see kes pulle küsimustele pugejalikult vastab

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

14:39, oled dolbojoob või mängid seda suurepärase menuga?

"Foto 3: Mati Alaver 17 aastat tagasi, 1999. aasta oktoobris koos Andrus Veerpaluga Saku õlletehase sünnipäeval. Kes on keskel?"

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Aga oinad ja dolbojoobid, milline õde? AV-l on kaks õde!

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Enamuse Pulleritsu postituste pealkirjad lõppevad küsimärgiga. Kas oinas, kes viitsib isegi pildiallkirju lugeja, hakkab edaspidi ka kõikidele pealkirjadele vastama?

Ärge unustage, et üks blogija jõuab rohkem küsida kui kümme oinast vastata.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Mati Karlovitš on kõva mees. Tehke järgi s....!

https://www.youtube.com/watch?v=DxcIyliNHIc

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Talve alguse puhul väga paslik teema, peremees. Kiidame heaks.
Vaadates ja analüüsides natuke, mis maailmas me elame - kõige sinisilmsemate silmad loodetavasti avanesid ka Norra suusaime asjus viimaste dopingujuhtumite valguses -, siis mulle nagu kuidagi ei tundu, et oleks kohane Alaveri paariaks ristida.
Millise õigustusega?

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Jah, hakake kõik ennast süstima mingite ainetega. Saagu see normiks.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Saagu ka normiks sügav kurgukepp.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba Matist juttu tuli. Siis oleks mul Priidule kohe paar küsimust.

Kas AV on Priidu meelest dopingut tarvitanud (sisulises mõttes)?
Kui on tarvitanud, kas see oli siis üksainus kord või tegi ta seda kogu aeg?
Kas MA on AV juhtimtega olnud seotud?

Sinna lisaks veel Bernatski juhtum, kus ka MA osaline. Raul Olle oli ju ka seal.

Kui Priit usub, et MA on kõikide nende jamadega soetud, siis miks on vaja sellist inimest tagasi tuua? Kui oled ikka nii ränkade kuritegudega hakkama saanud, siis oledki elu lõpuni peidus, midagi pole teha. Kõik see värk oleks ju räige petmine, rahva petmine, sponsorite petmine jne jne jne. Selle taga on ju meeletud massid. Kui ikka inimene võtab riski ja hakkab selliste asjadega sahkerdama, siis talle siin ühiskonnas pole elu lõpuni kohta. Nende koht on kusagil nurgas ja omaette.

Aga kui Priit usub, et AV ja MA on puhtad, siis....

Lihtsalt läks see asjaajamine vähe mööda, kogemata luiskasid ja see kukkus halvasti välja? Aga sisuliselt kasvuhormooni perse ei süstitud. Ei Bernatsiki ajal ega ka 2011 aastal.

Mida siis Priit südames usub? Julged välja öelda ? Mida teised julgevad öelda?

Mina isiklikult usun seda, et kui sisuline dopingupanemine oli, siis olid kõik need aastad üks räige pettus. Ühekordset pettust ma kohe kindlasti ei usu.

Aga mida usuvad teised ?

Tasub see Mati tagasi tuua või ei ???

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Mina ei tea, kas AV on dopsi pannud. Küll aga tean ma seda, et kuigi CAS mõistis ta õigeks, siis on CASi otsuses kirjas, et AV näidud tekitavad siiski küsimusi, ja tean ka seda, et pärast seda, kui WADA selle testi piirmääre Eesti teadlaste kriitika järel korrigeeris, siis jäänuks AV näitajad ikkagi selliseks, et tulemus olnuks positiivne. Ma ei usu, et see on füsioloogiline eripära või muu geneetiline anomaalia. Kui nii oleks, saanuks seda ju lihtsate inimkatsetega tõestada. Seda pole tehtud.

Petmine on inetu. Aga kui AV poleks andnud positiivset proovi, kas siis me laulaks MA-le jätkuvalt hosiannat lihtsalt teadmatusest, et võidi teha sohki, sest kõik on väliselt korras? Jah, laulaks. Aga kui ikkagi tehti ka sohki, kas siis teadmatus on õigustus sinisilmsuseks? Ju vist on. Aga kas meie teadmatus teeb olematuks sohi tegemise fakti kui säärase, kui selline fakt aset leidis (hoolimata sellest, et me seda ei tea)? Ei tee. Nii et filosoofiliselt väga kõva pähkel pureda. Mina sellest jagu ei saa, tunnistan. Aga nüüd proovige teie!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Asjaosalised ise võiks elada nüüd kusagil paralleelmaailmas, paraku kipuvad need maailmad ikkagi ristuma, seda ise taibata oleks ju palju nõutud?

 
At 17:59, Blogger Priit Pullerits said...

Uudiseid tartlastele otse Vahur Teppanilt dendropargi suusarajalt:

ligi 5 km pikkune ring on traktoriga sisse sõidetud ja seal saab kehva suusaga juba suusatada; kui homme tuleb veel lund, siis sõidab traktor jälle ja rada läheb veelgi paremaks. Lisaks oli Teppan koos suusalastega visanud täna valmis 500-meetrise paksema lumekihiga ringi.

Andke minna!

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Ebaveres tõmmati hommikul plaadiga üle,siiamaani sajab juurde,lapsed teevad isuga trenni ja õhtul plaadiga jälle üle,siis võib hom me juba päris hea olla,igatahes mitte enam mullasuusarada.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Jama jutt. Alavert on kogu aeg olemas olnud. Ta ei ole ainult pildis. Print tahab Alaveri naasmist meediasse, mitte suusatamisse. Kuid Alaverist on saanud Siim Kallas. Nii kui nägu näitab, kohe vanad vastamata küsimused ujuvad välja. Teet

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Kes keelab Matil siin blogis sõna võtta? Järelikult on see kadumistrikk ta enda valik. Aga tulemusi ju ei ole ja sariumbluu ei ole enam huvitav.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Naljatledes võiks öelda, et enne meie sekka tagasi kutsumist tuleks isik esmalt ühiskonnast isoleerida ja anda talle võimalus segamatult pikema aja vältel oma tegude üle järele mõelda. Mõtestatud arusaamale valetamisest ja vassimisest peaks järgnema puhtsüdamlik kahetsus. Niisama pildilt taandumine pole seda eesmärki täitnud! Mida pole, seda pole! Pole ka seetõttu, et mitte keegi ei suutnud mitte midagi tõestada. Raha ja sidemed tegid taaskord oma professionaalse töö. Fookus vajus ära ning tähelepanu suunati teadlikult juriidilistele nüanssidele. Tähtis on meenutada, et vormi ajastamise professori võimekus/julgus vormi ajastada katkes 2011 aastal päevapealt! Milline oli aga selle medalitesaju võimalikuks teinud taustsüsteem, uurisid AV ning sellele järgnenud Benatski loo raames vähesed. Ühtlasi on vähe asju/nimesid/seoseid, mis võiksid Eesti suusatamise endise A&O ehitatud maailma haavalehe kombel värisema panna. Aga need on siiski olemas, sest pelgalt dirigent ei moodusta orkestrit, üksinda poleks see kõik teostatav olnud. Niisiis, kui tuua suusaprofessor tagasi, siis ikka selleks, et ta saaks Agu Sifka kombel kogu tõe letti laduda, algusest peale.

http://www.spiegel.de/spiegel/a-26954.html

Kõnealuses artklis võiksid suusasõbrad, aga miks mitte ka uuriv ajakirjandus erilist tähelepanu pöörata lõigule, kus räägitakse kellestki Dr. Shiwagost ning tema teatava valdkonna informeeritusest.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Eespool oli juttu Bernadski case-st.

Mina isiklikult usun rohkem sportlasi kui seda tohletanud arsti, kes ise kaamera ees tunnistas, et kui sportlased pappi ei köhi, siis hakkab ta neid süüdistama. Puhas väljapressimine ning selline pätt ei ole usaldusväärne. Kui raha ei saanud, siis oli vaja midagi õhku visata, sest ajakirjanik oli juba oma osa maksnud ... Ainukesed tõendid olid mingid vanad ampullid, mis võisid pärineda ükskõik kustkohast - kasvõi Maarjamõisa Haigla vastavast prügikastist.
Vähemalt apteekidest ainete ostuga jäi mehike osaliselt vahele, sest tema lootus sellele, et retsepte üle ettenähtud aja ei säilitata, läks vast taevast - vähemalt TÜ apteegis oli (kas teadustööde jaoks?) vanad retseptid siiski arhiveeritud ja kui kirjatsurad läksid vaatama, siis selgus, et sealt ei olnud Bernadski väidetud ajavahemikul ÜHTEGI ROHTU ostnud! Aga miks sellest ei kirjutatud???

Siit kordusküsimus Priidule - millal on siis ajakirjanike poolse (vaimse)vägivalla vastu võitlemise ülemaailmne päev? Eelmise postituse all vastust ei näinud ...

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Eilselt pressikalt oli üks Team Haanja sportlane puudu, sellel pildil neiu vasakul käel.

https://www.instagram.com/p/BLMHI_sjJHq/?taken-by=teamhaanja

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Nõmmel, Paliveres ja Tähtveres ning kindlasti ka mujal on esimesed võhmamehed juba jala valgeks saanud.

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Polto kannab sama dressi.

https://www.instagram.com/p/BKaaDoFBQPh/?taken-by=polto1

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Ei soovita, Priit, seda teha.
Sellega avad taaskord Pandora laeka ning kõik see, mis hetkel kaane all, hakkab taas oma elu elama.

Pane tähele, nii läheb.
Eesti suusatamisel on vähe toetajaid, sest maine on vilets.
Maine on vilets, sest kahtlusi ei ole ümber lükatud. Ja ei saagi.
On ajakirjanikke, kes ei ole kõike veel avaldanud. Palju on hingelt ära räägitud...

Siiralt ei soovita seda teha.

 
At 22:06, Anonymous Martin said...

Hr Kadastikul pole siis muud väljundit jäänud kui KGB veteranide üritustel käia. Väga kurb.
Seal käib vist päris mitmekesine seltskond, hr Pullerits?

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas MA on kohtus ssssssssssüüdi mõistetud,ei ole---Priit üritab jälle kõvaks ajada.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Pole KGB-lastega kuskil koos käia, Lõunakeskuses trehvad hetkeks sm Talurit ja vsjoo.
Muideks, asi on veel nukram - Apollo raamatupoe ostuedetabelis paneb Jaak Kalju Kadastikule pika puuga.

Aga PP ettepanekuga olen nõus! Toome MA tagasi. Kuhu tuua?

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Tõll, tõll, tule koju!
Ei ta tule, kui häda pole!

Muide, dr Holden kutsub FB-s kõiki kevadel Hispaaniasse rattalaagrisse. Kuigi see ei ole liivamägede nühkimine Moabis, on see ikka korralik treeninglaager radadel, mida ka La Vuelta oma trasside tegemisel kasutab.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Proslängi kah -
"Vitamin E"= EPO
"Vitamin G = kasvuhormoon.
Ettevalmistus periood = "vitamiinide" manustamine.

Mati, kus sa oled, tule räägi meiega?! Siin blogis võid vabalt sõna võtta. Saavutused räägivad enda eest, olenemata mõne suurriigi ajupestud ajakirjaniku kobinast.

Kas eestlased saavad sel dekaadil veel nautida taliolümpiavõitu? Tule jaga noortele õpetussõnu, et kus,mis, kellega, kuidas tuleb harjutada, et 10 aasta jooksul medal koju tuua.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kilba oleme siin ikka teinud, aga ei meenu, et väga teste oleksime teinud. Mulle tundub, et asi on isegi hullem kui neiu Maritil, kel isegi oma viimase testi mäletamisega oli ületamatuid raskusi.
Aga sportimine ja testimine - kuidas neid saaks fair play maailmas lahuta!

Testi algmaterjal.

Niisiis, mis teil esimese asjana pähe lööb, kui näete blondi iludust ja põlved sedasi liivased?
Nii, väga hea.

Aga kui tagumist brünetti?

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Esimene on kallis ja tagumine lahke.

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

Team Haanja on out, fännan hoopis Nõmme jm sportlasi.
Ja esimene lumi tuleb lasta ilusasti langeda, vaadata ja mõelda, kust ta pärit on. Priidu sõbrad aga käituvad nagu oleks lumi mingi "kirde sai".

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd sai dendro 2016/17 hooaja kiirus- ja ringirekord purki, eks proovige järgi endomondeerida või straveerida! Nõme fännile kah tervisi, head vesistamsit!

Muide, kas finški jazõkki puhute? Põhjanaabrid on FISi ettepanekud soliidselt läbi sõelunud ja väga head ettepanekud teinud. Nagu arvata oli, siis meiesugused pensionärid, teil jänkistanis rohkem tundud kui age groupers, seal pool idaläänemerd keberneedi pikkuse regulatsiooni alla ei lange - püüdke mitte kurvastada, peate määrdemehele maksmise ja mittemaksmise juttudega jätkama! http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiset/perinteisen-hiihtotavan-saantomuutokset-kaudelle-2016-2017/

MA-le kiidusõnad - vaadake kui raskes rollis kui kaua olnud! Norrakad vahetavad kaks korda hooaja jooksul lipukandjat ja iga ülesande jaoks on oma lipnik. Katsu kõikide eest mitu dekaadi üksi kõige ära teha!

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

23:21, esimese asjana lööb ette http://cdn.mysitemyway.com/etc-mysitemyway/icons/legacy-previews/icons-256/glossy-black-icons-arrows/008052-glossy-black-icon-arrows-triangle-clear-down.png. Ja kui korra on löönud, siis ei hakka mingit tagumist testi enam tegema, vaid taganed ise.

 
At 09:46, Blogger Priit Pullerits said...

22:48, mis kohtus süüdi mõistmisest te räägite? Kohus ei puutu siin üldse asjasse, neid dopinguasju otsustavad muud instantsid, ja üllatus-üllatus - nende hulgas sugugi mitte vähemtähtsana ka avalik arvamus.

Igatahes on rõõm näha, et meie riigis jääb vähemaks neid, kes on pühad ja puutumatud. Viitan THI-le. EAS ei julgenud suvel teda kottida, arvas, et presidendi kallale minnes satuvad nad ise avaliku arvamuse löögi ja kriitika alla, aga võta näpust - läks hoopis teistpidi: avalik arvamus sai vihaseks selle peale, et EAS THI-lt nii vähe tagasi küsis. Kui tegelik avalik arvamus välja tuli, siis toodi audiitorid mängu ja nood tegid kähku üheselt selgeks, et mitte 10, vaid 90 prossa tuleb THI-l tagasi maksta. Kuid EAS on astumas järgmisse ämbrisse. Nimelt lubas EAS AKs Tombergi suu läbi EK-le ise esmalt puudujääva suure osa kinni maksta. See on lihtne. Sealt edasi läheb raskemaks - see raha tuleb EASil THI-lt kätte saada. Kas ta saab? Praegu, EASi suvist argust mäletades, kahtlen. Ja siit see ämber tuleb - siis maksab EAS ise meie, maksumaksjate raha eest EK-le trahvi ära, mis tähendab, et meie oleme THI jama kinni maksnud - ja seda, vean kihla, avalik arvamus enam EASile ja Tombergile ei kingi. Nii et jõudu, ülikooliõpingute aegne koolivend Hanno, THI-lt raha sissekasseerimisel! Kui on raske, siis tea, et Eesti rahvas on moraalselt sinu selja taga.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Mis statistikat nendele AV testidele rakendada, kui kogu algandmete saamine käib läbi mingi teadusliku uurimise metoodikale mitte vastavate mustade kastide? Tuletan meelde, et mõlemad proovid olid väga erinevad ja sealjuures tehti mõlemast proovist kaks "testi", mis erinesid üksteisest kümme korda rohkem kui sarnaste uuringu täpsuseks peetav ~2%.

"the difference between Kit 1 and Kit 2 in both samples and the difference between the
measurement results of his A- and B-samples as measured with Kit 2 is extremely
high, i.e., around 33 %"


Priit, CAS ei ole oma otsuses öelnud, et AV näidud tekitavad küsimusi. Kui kokkuvõtte läbi loed, saad aru, et FISi esitatud argumendid viitasid kehavälise kasvuormooni sisestamisele, aga nende argumentide aluspõhi lükati ümber ning kuna kohus näeb neid ebausaldusväärsena, ei näinud CAS AV puhul kokkuvõttes ühtegi rikkumist:

The Panel notes that there are many factors in this case which tend to indicate that the
Athlete did in fact himself administer exogenous hGH, but that for the reason that
the decision limits have not been proven as reliable in the course of this
proceeding, the violation of the FIS ADR cannot be upheld on appeal. Therefore,
the ban imposed by the decision of the FIS Doping Panel is overturned.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Noh kui kõik puhtad ja ausad poisid on, siis miks neid ühelgi eestis toimuval talispordi suurvõistlusel medaled kaela riputamas pole? Teet

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Teet, sest teised on veel Puhtamad ja Ausamad poisid ning on siseringis seega mugavamad toolid endale saanud. Puhta spordi nimel, ausalt.

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

Tartu Postimehest leidsin sellise loo:

http://tartu.postimees.ee/3895367/priit-pullerits-jahutab-jalgpallikonverentsil-vutivaimustust

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Pahvi sulest.

http://sport.postimees.ee/v2/3895653/suur-kemplus-eesti-suusaelus-kellele-kuulub-raha-kes-peab-tasuma-kulude-eest

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Minu jaoks tähendab AV Team Haanjas figureerimine, et AV on süüdimatu.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

09:52
"Kit 1 and Kit 2"
Jätsid meelega mainimata, et omavahel 10 protsenti erinevad proovid, mõlemad ületasid piirnorme?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas ütleb mõni suusamees hooaja eel, et tema tahab "oma paugu" teha kodusel MK etapil. Sinna sõiduks kulub kõige vähem raha.
---
Pahvilt hea intervjuu, kiidame heaks.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

"22:48, mis kohtus süüdi mõistmisest te räägite? Kohus ei puutu siin üldse asjasse, neid dopinguasju otsustavad muud instantsid, ja üllatus-üllatus - nende hulgas sugugi mitte vähemtähtsana ka avalik arvamus."

Me võime siin ju lahmida nii ja naa, kuid mida konkreetselt on need nn. muud instantsid MA kohta otsustanud?
Ja millist tulemust näitab avalik arvamus, mõni viide ehk?

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Issand jumal, mis juhtuks, kui me laseksime avalikkusel paika panna, kes on Priit Pullerits. Kas reporter, blogger, meelelahutaja või vilepuhuja?

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Viimases Naistelehes kirjutab peatoimetaja Manona Paris juhtkirjas:

"Seejuures armastan ma ikka seletada, et kõhutundega saab vaid ... minna, kui tsiteerida armastatud meediaõpetajat Priit Pulleritsu."

Tunnistan, et ise sellist ütlemist ei mäleta, aga olgu pealegi - kuhu mu väitel siis saavat kõhutundega minna?

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Kirikusse.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

S*tale.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

to 11:43

Avaliku arvamuse meelsust igasugu uuringutest täpsemalt näitab eelkõige suusatamise vähenenud rahastamine. Ei ole just palju sponsoreid, kes on nõus raha uuesti Mati alla panama.
Team Haanja ja suusaliidu suhted seetõttu sassis ongi, et pirukas on väikseks jäänud. Järgijäänud raasukestest täismees enam kõhtu täis ei saa. Jaga kuidas tahad, ikka on nälg majas.

Dopinguafääri käigus saadud mainekahju saadab eesti suustamist veel pikalt. Täpselt selle hetkeni kui tuleb uus medal. Medalit vist siiski praegusest suusaturistide seltskonnast välja ei pigista.
Nii nagu Siim Kallasega kohtudes on alati esimene küsimus, et kuhu sa 10 milli panid on paraku ka MA ja AV kohtudes esimene mõte doping vallast. Kas nad ka dopingut tarvitasid ei oma enam ammu mingit tähtsust. Rahvaluule tasandile jõudnud müütidega pole tavalisel inimesel enam võimalik võidelda. Vaid pattude ülestunnistamine saab neid pasta. Või siis veel suurem kangelastegu.
Sama saatus on paraku tabanud ka president Ilvest. Tema suurtel tegudel pole kaasajas enam mingit tähtsust. Ainus mis seostub on EAS käest saadud raha.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

11:25, mis nende A proovi Kit1 ja Kit2 ja B proovi Kit1 ja Kit2 näidud olid? Mis on positiivseks lugemise aluseks olevad läved?

Mis on kõrgnäidud kontrolltestides 70kg sportlasel samade kittidega? Mis on poolväljumise näidud kontrolltestides?

 
At 13:58, Blogger Priit Pullerits said...

Põhimõtteliselt õige, 12:07. Veel täpsem olnuks: WCsse.

12:29 räägib teises, pikas lõigus väga mõtlemapanevat ja arukat juttu. Väga hästi olete eluliste näidetega nii MA, AV, THI kui Siim Kallase traagika kokku võtnud.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Spetsialistid ärge unustage, et AV ja MA on ka veel Poltoranin Team.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

ma millegipärast arvan, MA on siinsamas meiega salaja iga päev.vöi noh kord nädalas kindlasti:)

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan kah Pahvi tipp-topp usutluse eest. Nagu ma aru sain, võib ESLi murdmaa sektsiooni ülesandeks ja võimekuseks pidada hooldemeeskonna töö organiseerimist. Oleme ausad, pole mõtet suusaliitu ka sellega koormata, las tegelevad vigursuusatamise, lumetuubisõidu ja muu šouga. Pole paremat müügimeest kui MA, ja kui keegi seetõttu Team Haanja kui tõhusama spordiorganisatsiooni peale kauna kannab... vabandust, aga ametnikud võiks tegeleda siis jõukohasemate asjadega kuskil mujal.
See, et sponsorid ja EOK suusaliidu hülgavad on ju hea uudis – raha jõuab tegijateni lühemat teed pidi, väiksemate vahenduskuludega.
Üks ettepanek siia juurde. MA kindlasti loeb PP blogi, kuidas siis muidu, TH võiks meie Poloranini tuules rahaveskid jahvatama panna ka kasahhidega. Mõelda vaid, kui sealsed nafta-, transiidi- ja muud riigifirmad õla alla paneksid. Mehed, me tiirutaksime siis mööda lumised välju ringi taolise asjaga:

http://f.pmo.ee/f/2015/01/15/3679259t100h3120.jpg

 
At 17:45, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:21, mina ei arva, et alaliidu sees mingi eraldi tiimi loomine on hea mõte. Alaliidul on ka teisi funktsioone peale Team Haanja (TH) ja MA teenendamise. Alaliit, muide, peab tegema ka laste ja noorte võistlusi jne jne. Kui aga TH tahtis raha kätte saada, siis selle nad said ja ärgu nüüd nutku, et peavad selle raha eest ennast majandama ja sõidutama. Nad võiks, muide, üldse olla õnnelikud, kui mindki korduvalt nõustanud Eesti koondise peatreener Jaanus Teppan kellegi neist üldse koondisse võtab ning võistlusel tema eest veidigi hoolitseb. Selles mõttes on see TH nutt ja hala ja kurtmine liiga tegemisest ikka lühinägelik ja lapsik. Ja teate, kes selle rahakantimise taga oli?
Pahvi intervjuust Tõnu Seiliga loeme: "Tiimi esindaja Mati Alaver ütles EOK esindajate juuresolekul, et tema taandab Team Haanja sellest kokkuleppest." See kokkulepe oli, et EOK toetusest läheb pool hooldetiimi kuludeks.
Ise astusid vihma käest räästa alla, ise nüüd oma katus ära plekkigu. Simpel! Ja logiš.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Oi-oi, kui JT (kahtlemata tubli mees) tahab moodustada koondist, kus on meie tugevaimad suusamehed, siis ta teeb seda TH meestest. Kui läheb hämamiseks, st välistab TH, siis see oleks pidamismäärde panemine suusa libisemisalale, kusjuures enda lumelaudadele. Aga paneme tolle loo nüansse veel tähele. Mõnele mehele on raha leidmine probleem, teisele aga võimalus. Mõni kasutab koostöö tegemiseks ametkondlikku võimu, teine motiveerib ägeda seltskonna ja tipptasemel treeningtööga. Raha armastab teist.
Kokkuvõtvalt: häda kui MA on suusaliidus, häda kui MA ei ole suusaliidus.

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei ole selgelt objektiivne teemas mis puudutab Team Haanjat ja Jaanus Teppanit. Kaalukauss langeb igast asendist Teppani kasuks.
Kuidas koondise peatreener oma parimad koondisest välja jätab?

 
At 21:34, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kui valik on Sellise ja Kümmeli vahel? Kilbi ja Kümmeli vahel, ah? Vaat nii jätabki ja asi ants. Säh neile siis oma THd.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

PP on vimma lööb jälle välja.

 
At 23:14, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, kas olete viimasel ajal taas Tamme puiesteel käinud?

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Kas TH sots.meedia viitamine saab spordiblogis bänni?

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi on alanud suusahooajal PP suuskadel näinud?









 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

23:14 ja 09:27, info on olemas, aga miks see oluline on. Kui tahate üle rääkida, et Koondise ja TH vahet siin kõige kallutamatult ja objektiivsemalt ei esitata, siis nii rääkigegi, aga need küsimused ju ei aita.

 
At 10:11, Blogger Priit Pullerits said...

Lühidalt, veel kord: ma ei näe siin arukust ega loogikat, kui TH nõuab, et saaks raha endale, et ise kõige üle otsustada, ja kui siis saabki, hakkab järsku nõudma, et nüüd, kui nad on isemajandamisel, maksku aga ESL neile veel raha juurde ja kulusid kinni. See ei ole kuskilt otsast loogiline. See on sama absurdne, kui et Eesti lõi NList lahku, et ise majandada, ja siis, kui isemajandamise õigus käes, hakanuks nõudma, et Moskva eraldaks aga edaspidigi kütuse jms limiiti. Tahtsite isemajandamist, saite selle - vaat nüüd majandagegi!
Mis siin arusaamatut ja vimmalist on? Ahh?

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Üks telefonikõne Martti Rajule ja saate teada, mida EOK oma toetuse kasutamisel on eeldanud - kas ettevalmitust võistlusteks või võistlustel osalemist või mõlemat. Veel parem oleks helistada Tõnu Tõnistele, sest tema selle reformi reaalselt läbi surus.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Nõukogude Liidu lagunemise päivil ei uskunud keskvõimu aparatšikud ka, et NSV-d iseseisvalt hakkama saavad. Läks teisiti. Edasis ilmus Kallase, Savisaare, Made ja Titma murranguline IME programm ja sajandi geopoliitiline katastroof sai tõsiasjaks.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Suusatalv alles algab, aga 3 maastikurattasarja on oma kalendri avaldanud ja müüvad järgmise hooaja tuusikuid?
Peremees, kas homme Rattalaadale tulete?

 
At 12:38, Anonymous Ants Klamber said...

Aga siit ka törts spordijuttu.

 
At 13:23, Anonymous Kärna Ärni said...

Vanakoolimehed kuulavad raadiot.

TH pressikas.

http://sport.err.ee/raadioklipp/5818c4c614f0361a8840ccab

 

Postita kommentaar

<< Esileht