laupäev, veebruar 03, 2018

Pullerits: «And the winner is...»

See oli aasta tähtsündmus. Eesti Meedia juht Sven Nuutmann ütles juba sügisel, et kes saab nomineeritud aasta auhinnale, on juba iseenesest teinud kõva tulemuse. Ja saab kutse Vilniusse, Eesti, Läti ja Leedu ettevõtete ühisele Eesti Meedia Awards galale.

Endalegi üllatuseks sain lausa kaks nominatsiooni: Surest Support (kategoorias Responsibility) ja The Most Professional Execution (kategoorias Professionalism).

Ligi kaks nädalat tagasi sain korralduse selle nädala kaheks viimaseks tööpäevaks Vilniusse sõita. See ei garanteerinud iseenesest mitte midagi. Eesti Meedia 1400 töötajast Eestis-Lätis-Leedus said kutse Vilniusse kakssada, ülemustest tavatöötajateni. Neist väike osa kandideeris ka auhindadele. See oli tumeda ülikonna, valge särgi, lipsu ja lakkkingade üritus. Aasta tähtsündmus ikkagi.

Leedulased panid ürituse korraldajatena maksimumi välja. Konfereeris nende üks kuulus meesnäitleja, kunstilisi vahepalasid esitasid nende parimad ja andekamad lauljad, muusikud, akrobaadid, jääskulptorid ja isegi lendurid, sh näiteks maailmameister akordionimängus või nende uus staar Beatrich. Umbes 20 meetri laiune ekraan, mis täitis kogu lavataguse, lisaks valgussõu ja muusikaline kujundus tekitasid pompoosse atmosfääri. Minutilised videolõigud, mis olid igas kategoorias iga kolme nominendi kohta kokku monteeritud, olid meisterlikult tehtud.

Pärast eelroa (Beef Carpaccio with goat cheese and walnuts served with green salad) läks tseremoonia lahti. Videopresentatsioonidega tutvustati igas kategoorias nominente – olgu täpsustatud, et tegemist ei olnud kitsalt ajakirjanduskonkursiga, vaid üritusega, kus tunnustati n-ö väärtuspõhiselt (Creativity, Passion, Responsibility, Professionalism jne). Ja samuti polnud kellelgi nominentidest Vilniuses eelnevalt aimu, kas ta võidab või mitte. Seda hoiti äärmiselt salajas.

Pääsesin esimest korda ekraanile esimese poolaja lõpus kategoorias Responsibility. Otsustasin, et ei tekita mingisuguseid ootusi, sest siis pole põhjust ka pettuda. Pigem võtsingi hoiaku, et ega ma nagunii võida. Seetõttu ei olnudki nördinud, kui esimene auhind, millele pretendeerisin, minust mööda läks.

Söögipaus. Põhiroog: slow cooked beef cheeks with parmesan polenta. Võimalik oli valida ka veganitoitu, aga nii palju kui mu kõrv kinni püüdis, siis veganitoitu suhtuti vägagi põlglikult. Mida oli hea meel kuulda.

Vaheaeg läbi ja gala läks edasi. Eeleelviimasena, kui kell oli umbes veerand üksteist, läks professionaalse tegevuse auhinna jagamiseks. Mu video lasti ekraanile viimasena, kolmandana. Kui selle aasta algul videointervjuusid tehti – inglise keeles, sest üritus oli ingliskeelne –, võtsin endale ülesandeks, et püüan rääkida hoogsalt ja lennukalt ja emotsionaalselt, sest kes see monotoonset juttu ikka viitsib jälgida. Ma ei olnud mingeid avaldusi välja mõelnud, rääkisin spontaanselt, ja spontaansus annabki ilmselt parima tulemuse. Video monteerija oli mu mõlema nominatsiooni lõigud suutnud nii kokku lõigata, et need lõppesid crescendoga – meisterlik töö monteerijalt!

Siis astus lavale Nuutmann, võttis talle ulatatud auhinna ning luges sealt ette: «The winner is... Priit Pullerits!»

Ma ei varjagi, et olin üliõnnelik, südamest rõõmus. Mitte ühelgi muul konkursil ega ka võistlusel ei ole ma tundnud ligilähedastki vaimustust. Esiteks, ma ju ei teadnud, kas ikka võidan – tõenäosus oli üks kolmandik. Teiseks, võidu väljakuulutamine oli videote abil ning muusika ja valgusvihkude ehk pinge kruvimisega väga professionaalselt välja mängitud. Ja kolmandaks, ürituse pidulikkus ja suurejoonelisus lõi erilise atmosfääri. Paljud avaldasid pärast arvamust, et Eesti Meedia auhinnagala võimsus ja professionaalsus ja vaatemängulisus oli palju suurem kui üle-eestilistel samalaadsetel üritustel, olgu selleks parimate sportlaste või muusikute pärgamine.

«As you can see, I’m genuinely very happy!...» ütlesin algatuseks tänukõnes.

Mis moodi peaks pärast sellist üritust motiveerima mingi suusamaraton? Kahjuks mitte kuidagi. Paraku oleks lootusetu ponnistus. Selle talve tulemus on juba tehtud.

Foto 1: Priit Pullerits Lemeksi suusasarja 3. etapi sprindivõistluse finišis. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 2: Art Soonets ja Priit Pullerits Vilniuses jääst välja lõigatud Eesti Media Awards gala sümbolkujuga. Foto omanik: Art Soonets
Foto 3: Priit Pullerits Vilniuses Eest Media Awards galal võidetud professionaalsusauhinnaga. Foto autor: Art Soonets

53 Kommentaarid:

At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Jääst? Mingi huumor? Kas selle säilitamiseks valmib nüüd Eestis suusatunnel mis on avatud 24/365?

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuningas Pulleritsule palju õnne auhinna ja kuulsuse puhul. Leedu lendurid? See on selline huvitav nähtus neil see lendamine. Aastal 1937 tulid 2 meest lennukiga Chicagost Kaunasesse aga lasti saksmannide poolt alla surnuks kõik. Nõuka ajal oli neil kõva lennunduse harrastamine. Praegugi on parimate soololendajate seas leedukaid kuniks kapitalismi raudhammas nad lõplikult ära sööb.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Peremehele palju õnne võidu puhul!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Auhind. Tore. Põhiküsimus on, et palju sellega boonust anti? Ainult vastus summa suurusest huvitab meid. See ütleb, mis on selle väärtus.

Vabamüürlased õpetasid ajal kui nad siin tegutsema hakkasid, et neid auhindu on vaja meedias esinemiseks ja kundedele valgustatu mulje jätmiseks, misjärel need lõdvemalt rahakoti raudu avavad. Tänaseks on iga loll selle triki läbi näinud ja professionalismi auhindu antakse rutiinist ning meedishow huvides.

Ajal kui töövapruse ordeneid jagati, käis sellega kaasa kopsakas preemia ja ühe toalise kõigi mugavustega korteri võtmed tuttuues elurajoonis.

Juhul kui sellise tunnustuse pärast ei pea ekstra rabelema, on kõik ok. Küll aga tuleb ära kuulata sugulaste ja sõprade mõnitav mõmin, et kas midagi väärtuslikku ka anti.

Muide. Videomonteerija tõesti 100% vajutab nuppu, kuid heaks kiidab ja soove väljendab ikkagi jutupaunikust käsu andja. Eriti head monteerijat iseloomustab see, et talle usaldatakse ka bossi kannupoisi kohustusi. Nt peavalu rohu hankimist. See ikka selline määrusteväline usaldussuhe. Seda kehvadele ja usaldust mitteväärivatele ei anta.

 
At 01:32, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis üldse suusatada?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Krt. Mina Postimehe tellijana pean selle lakkkingades läbu kinni maksma?

 
At 13:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ei pea, see oli puhtalt leedukate eelarvest, neil seal üks sisuliselt rahamasin tekitab sellist cashi voogu, et ära kulutada ei jõua. Me siis aitasime kaasa.

 
At 13:38, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mingi läbu see ka polnud. Väga pidulik üritus, black tie etc.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

See on suurepärane. Aga oli ju ette teada et meie Padrele ei leidu vastaseid tuhandete kilomeetrite raadiuses.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

13:38 sa tahtsid öelda et miljonite kilomeetrite

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsin küll.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Isegi miljonite sentimeetrite, võiks öelda.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Eks olen kade. Samas nii rõõmus kui ka kurb. Kadeduse ja rõõmu põhjustest saate kõik aru. Kurb olen sellepärast, et ajuloputuse meedias polegi paremat inimest kui PP. Ja see teebki kurvaks. Kui see ongi oru põhjast üles punnitav tipp, siis oleme ikka väga sügaval kannikate vahel. Samas kannikate vahel elavad rõõmsalt ja rahulolevalt ka miljardid bakterid, kelle tegevusest ja tujust saad aru lõhnamolekulide abil. Show must go on

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas latt pole liiga madalale lastud? Meedias on artiklite sadu nagu K Ilves oleks olümpiavõitjaks tulnud. Isegi president õnnitleb. No kuulge, kui teistes riikides teada saadakse et Eestis mk etapi teise koha puhul president isiklikult õnnitleb jääksime naerualusteks aegade lõpuni. Jumal hoidku milline alpus!
ps. Padre Pulleritsule palju õnne ja pikka iga!

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis Alutagusel juhtus, vanameister Kalle'ga on vahe pääris pikaks veninud
P

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit oli Vilnas smoking seljas ja schlips kaelas, naised vaatasid ja õhkasid. Mitte Alutaguses igikeltsas müttamas.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Padre oli Alutagusel täiesti olemas.
Paluks tööd rohkem allikatega, 19:10, enne kui midagi väitma tuled.

 
At 10:38, Anonymous MargusM said...

Piltide järgi paistab justkui oleks käinud mesinike peol- Eesti Meed : )

hmm, et siis firma spordipäeval saadud karikas on aasta tipp? Kuidagi mage eesmärk.
Kas kuidagi kirjeldati ka milles see proffesionaalsus seisneb? Enamasti kirjutad sa olemuslugusid, kas nende eest? Arvamuslood sul siiski väga profesionaalsed pole, imho.
Soovitan loorberitele mitte puhkama jääda, juba on uus nädal ja kolleegid ei maga, astuvad kindlalt kandadele!
Tubli siiski, ettevõte on suur ja kui ikka märgatakse siis on seegi kõva sõna, selle eest respect!


PS.
Rahamasinad on siiski ainult mõnedel keskpankadel, kõik ülejäänu on lüpsimasinad #milking cash ! Seega lüpsate oma lugejaid-vaatajaid (artikli lugemine 3eur! sic! )

 
At 10:51, Anonymous Ants, kooner võhmamees said...

Kelk sai presidendilt ordeni, Pullerits tööandjalt plekitüki firma logoga. Kus on õiglus?

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on suurem. Selles ongi õiglus. Mitu medalit on Priit andnud Presidendile? Ta on osalenud paljudel KTM üritustel nagu ka President. Nendel üritustel sai ka President medali. Seega pidi aunaisena ta Kelgule medali tagasi andma oma kontori poolt. Lihtne.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Mingi suusamaratoni korraldaja tegi "sõber" Priidule ikka ära.
IV klassi teenetetäht kaalub üle Innovation..spakling what ever autasu.
Palju õnne kõikidele võitjatele.

Huu

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Et siis tegelikult ka või?

http://m.sport.delfi.ee/talisport/article.php?id=81010869

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Tunnustan tänast Postimehe võistlusesseed. Selles on ära toodud kiidetud ja auhindadega pärjatud kuulsa sõnameistri Doktor Pulleritsu tsitaat. Tubli!

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes on väga huvitav artikkel laskesuusataja Lessingust. Mees räägib SLC 2002 olümpiast. Et keskmäestikus oli väga raske sõita. Hing jäi kohe kinni. Väga huvitav. Samas rahvuskaaslastest murdmaasuusatajatel polnud väga viga. Nemad tegid pähe isegi mägedes sündinud norralastele. Kas murdmaasuusatajad leidsid uudse ja nutika viisi treenida? Toituda? Elada?
Väikese riigi ja rahva kokkuhoidmine ja teineteise toetamine. Kui murdmaameestel oli tolle aja kohta eesrindlik nõu hau, siis miks mitte jagada seda vendade laskesuusatajatega? Oleks nemadki natuke paremaid kohti saavutanud? Ei tulnud pähe selline mõte?

https://m.postimees.ee/section/3759/4397825

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Meil vene ajal ikka õpetati, et alati peab otsima oma üllitistesse Lenini või kongressi tsitaate. See jätab haritud inimese mulje. Otsustajad oskavad seda hinnata ja teavad, et tegu on omaga aga mitte mingi tiigipõhja kõntsaga. Näha kohe, et haritud inimesed on õpilasi õpetanud ja ajavaimule suunanud ka õigeid tsitaate valima. See tüdruk jõuab kaugele, kes enne esseed siinset blogi ja PP artikleid on lugenud.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Loe ja heldi kui ilusasti kirjutavad noored olümpiast ja aadetest. Siis aga kasvavad nad suureks nagu preili Kanepi ja küsivad koduvabariigi esindamise eest ulmelisi summasid. Saa siis aru ...

https://m.postimees.ee/section/3515/4398241

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea et Padre Pullerits presidendilt auraha ei saanud. Homode, sotsdemmide, kahtlaste ärikate ja silmamoondajatega ühes nimekirjas olemine ei ole patriootilisele Eesti mehele seisusekohane mitte.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Viimasele.
Niikui nii on need viinamarjad hapud

Huu

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Sport on nüüdseks pääsenud peaaegu igale poole: ärisse, poliitikasse, meediasse ja mis kõige tähtsam – inimesteni, kes seda armastavad.

Sport teeb pai kehale ja vaimule.

Iga innuga treenija võib jõuda olümpia kõrgustesse.

Küsimus kõlab et kust need toredad mõtted pärit on?

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit on vist jälle reisile läinud. Huvitav kuhu? Vaevalt et Moskvasse. Ikka vähemalt Pariis ja Berliin. Või NY? LA? või Washington DC?

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits on kunnide kunn. Vilnas võitis, Moabis võitis, Alutagusel sai teise koha. Tehke järgi sitakotid!

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

23:3 - Mis marki seemneid sööd?

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Seemne mark pole oluline, tähtis on foolium mütsi all ja nii need ülistavad kommid tulevad.

 
At 10:06, Blogger Priit Pullerits said...

Kas kedagi Alutagusel peetud Tamsalu-Neeruti sõidu reportaaž ka huvitab?

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi...

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Aga miks?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Sest head, ma mõtlen HEAD ja huvitavat spordireportaaži on ikka väga vähe liikvel.
Anna aga tulla, peremees!

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Siin on juba ülevaade - https://www.err.ee/679796/tamsalu-neeruti-maraton-toimus-lumepuuduse-tottu-hoopis-ida-virumaal

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Ooo sport sa oled mõnus.
Päris kõval tasemel esseed juba tulema hakanud.

https://m.postimees.ee/section/3503/4398801

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Ühinen 10:56ga, et head ja huvitavat spordireportaaži Eestis väga tihti just ette ei tule. Hetke parimad tegijad ehk on laskesuusa ülekanded, kuigi Tiisleril on veel arenguruumi kuhjaga ja entusjastlikkust ülearu ning aeg-ajalt kaasalööv Eller jun. peaks esialgu veel harjutama kusagil väiksema auditooriumi ees. Aga üldine seis meie spordiajakirjanduses on nutune: klikkide kättesaamise nimel toodetakse igasugu kõlavate pealkirjade all sulaselget p***a.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd Alutagusega üle pingutage. Kelk pikendas regamist Suurele Mõõduvõtule. Iseenesest käib mõõduvõtt ülejõu. Oleks tegemist Suure Kepisõprade kokkutulekuga, oleksin kohal nagu 5 kopikat.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Eriti sulaselget paska on asunud tootma Postimees. Pealkiri on et Esimene eesti naine taliolümpial suusatas Hitleri valvsa pilgu all. ????

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

TM koha pealt meenub mingi eelmise aasta lõpus välja kuulutatud "Pulleritsu maratonireegel". Äkki kommenteeriks PP seda nüüd tänase päeva valguses?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni eelüritused toimuvad originaalrajal ja täies mahus, ehk 45. Tartu Maratoni toimub.

Ja mida teeb PP, sõidab pimedat?

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Raha on otsas ja vanker kisub kraavi. Ootaks pädevat kommentaari Padrelt või mõnelt autoriteetselt semult. Kvo vadis Estonia?
ps. TM iga paluks mitte tülitada. Niikuinii tuleb sula peale ja siis seda ohkimist ei jõua ära kuulata.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Ootame pikkisilmi ülevaadet, kuidas rada oli, miks koht alls teises sajas, Kelgu medalist ning TM "reeglist"
Kohtume Alutagusel.
P

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui kellelgi on teatemaratoni tiimis üks liige puudu, siis võtke ühendust 332244@mail.ee. Asun Rakvere kandis.

 
At 21:45, Blogger Priit Pullerits said...

Meil Jaanusega lausa kaks liiget puudu.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Alutaguse maratoni korraldajatelt selline info:

Täna said rajaolud põhjalikult üle vaadatud: viimastel päevadel on lisandunud 10-15cm kohevat lund, mis on teinud pildi ilusaks aga rajaga on vaja veel tööd teha. Täna öösel peaks lund juurde sadama ning ilmaprognoosi lubatud tuul peaks olude paranemisele kaasa aitama, sest suusarada on oluliselt madalamal tasapinnal kui metsaalune lumevaip. Homme proovime erinevat rajatehnikat klassikajälje tegemiseks. Hetke väljavaade maratoniks: sõidutehnika klassika ja ringi pikkuseks ca 10-15km. Alustame homme kella 10st kolm päeva kestvaid talguid: labitatööd ja lumevedu. Kes soovib appi tulla siis palun võtke ühendust telefonil 55681084, toitlustus meie poolt! Uus rajainfo ja lõplik sõidutehnika otsus homme peale lõunat (07.02.2018)!

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogipoeg ei sõidagi Pulleritsu tiimis?

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kelk saab Tartu Suusamaratoni thea, presidendilt auraha. Ei mitte 5. vaid 4. klassi ordeni.
Mis edasi, järgmiseks?
Maailm on nii ebaõiglane.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

to 22:35 -
miks ebaõiglane? Kas oleks pidanud saama 3.klassi ordeni?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Ega tiimi niisama, ilusa jutu eest ei pääse. Peab olema korralik keskmaajooksu aeg ette näidata, rattamaratonilt kõva koht ning utria dessandi edukas osalemine. Nähtud neid nannipunne kes vaid läikiva varustusega lööma tulevad. Eriti veel kui tiimi teised liikmed igakülgselt pärjatud mehed on.

 

Postita kommentaar

<< Esileht