laupäev, juuni 13, 2020

Pullerits: Mida kõnekat avaldas mulle päev pärast EOK presidendiks taassaamist Urmas Sõõrumaa?

"Gerd Kanter lausa nõudis kergejõustikuliidu juhatuses minu käest, et luban, et ma ei satu enam imelikesse pealkirjadesse. Mille peale ütlesin, et jah, olen oma vigadest õppinud, aga olen Urmas Sõõrumaa ja jään Urmas Sõõrumaaks."

Urmas Sõõrumaa rääkis mulle päev pärast seda, kui oli valitud taas EOK presidendiks, igasuguseid huvitavaid asju. Näiteks:

"Kõik need jamad, mida me kokku keerame, on tegelikult armastuse puudus."

"Lapsepõlves tehtud apsud armastuse otsingul lähevad elus kalliks maksma."

"Pead kõigepealt mõtlema iseenda peale. Siis saad ka teiste peale mõelda."

"Välise jõuga ei lööda ühte kivi ka katki, aga sisemise jõuga lüüakse kümme kivi katki."

"Kui küsite, kuidas maailmas hakkama saada, siis ütlen lihtsalt: tee oma elust looming."

Aga kui kõva spordimees siis Sõõrumaa on?

Ta andis ülevaate: "Olen tegelenud mitmete aladega: kulturism, tants, karate, natuke isegi poksinud, mänginud harrastaja kohta päris korralikul tasemel tennist ja tulnud auto mitmevõistluses mitu korda Eesti meistriks. Laskmises, orienteerumises ja ujumises olin ka tugev keskmik. Olen jooksnud päris korralikul tasemel, kilomeetri läbinud 2.32ga ja kolm kilomeetrit 8.44ga, seda peaaegu ilma spetsiaalse treeninguta. Olen isegi vormel-Renault’ga Ungari meistrivõistlustelt kolm punkti korjanud, samuti mootorratast hästi palju sõitnud. Hiljuti tegin koos meie parimas vormis sportlastega NATO testi 300 punkti peale. Ütleme nii, et minuga on raske isegi tippsportlastel."

Aga ma ei pea siin kõike ümber trükkima. Minu suurepärast intervjuud Sõõrumaaga saate mõnuga lugeda siit!

Ent kes tahavad kainestavat pilku Eesti kuumale metsatemaatikale, siis selle saavad nad minu vahendusel siit!

Fotod 1-3: EOK president Urmas Sõõrumaa oma kodus Raplamaal Adilas. Fotode autor: Remo Tõnismäe, Postimees/Scanpix

91 Kommentaarid:

At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas see peaks mingi nali olema?

 
At 13:29, Anonymous MargusM said...

Kainestav metsatemaatika või umbluu?
Ega need loomad linnapilti niisama satu, inimtegevuse tagajärjed on keerulisemad kui lõika-külva. Nädal tagasi oli PM-s pikk jutt laanerähnidest, 10x efektiivsemad kui feromoonpüünised ainult et neile on ka vaja elutingimused jätta. Kuid kauboikapitalismi vastu pole veel keegi saanud.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Urmas tunneb elu saladust ja mängib hästi tennist aga resistanssi juht ja eesti spordirahva kapten on Priit Padre Pullerits.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Vahva jutuke. Mina mediteerin tihti edu saladuse juurikate üle. Kahjuks lugesin resistandi juhi tekstist välja, et asjad toimuvad kui õieti pugeda. Samas ei olnud sellest otse lahtise tekstiga juttu. See lihtsalt pole demokraatias viisakas. Hinge jäi aga närima mure, et kui sügavale ja kui kaua peab ronima, et laduda selline baas nagu meie spordiisal või polegi küsimus kvantitatiivsetes näitajates, palju tähtsam on olla õigel ajal õiges kohas, olla valmis sügavale kummardama ning mitte mängida kätte sattunud edu maha nagu seda on teinud võrdväärsed konkurendid?

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Kes on see 175 cm pikkune mees, kes suutis nagu isand Pullerits treenimata 800m alla 2 minuti joosta?

"Kui minna tagasi varasemasse aega:
ütlesite, et olete kogu aeg olnud
spordimees. Milliste aladega tegele-
site?
Alustasin hilja, aga 15-16-aastaselt
hakkasin tegelema karatega. Olin Eesti
juunioride koondises ja pääsesin sõ-
javäe spordiroodu. Õnnetul kombel oli
sel ajal karates paar surmajuhtumit ja
NSV Liidus keelati ta ametliku alana.
Mulle öeldi, et kui tahad spordiroodu
jääda, siis jookse, lase ja suusata. Olin
kõigega nõus ja hakkasin tegelema
igasugu mitmevõistlustega. Eestis on
õnnestunud mul võita teenistuslikke
mitmevõistlusi. Need jõuproovid olid
osavuse ja füüsiliste võimete segu, tuli
ka erinevaid distantse joosta ja ujuda.
Mulle sobisid keskmaajooksud, olen 800
m läbinud alla kahe minuti, 3000 meetrit
8.44ga. Ilma igasuguse eritrennita oli
keskmaajooks üsna jala sees."

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Nii kangesti tahaks ühiskonnale tagasi anda aga... USS Security Eesti AS maksuvõlg hetkel 245 946.59 EUR? Majanduskriis pole veel õieti alanudki aga meie vapral metseenil juba näpud põhjas.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Karate keelati kuna oli väljamaa värk. Ideoloogiliselt vastaselt võeti üle vaid judo ja nimetati see samboks.

Heh surmajuhtumid. Tippohvitserid treenisid zekkidega kelle sai seaduslikult teise ilma saata.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

No sõõrukas mingu persse,800-s juba Padrele ära tegema peaaegu,3000—8.44!!! Ilma eritrennita———omalajal siis põrutas peaaegu ühte jalga Veilbergi,Sune,Valdmaa,Emajõe,Sudemäe,ja teistega.Näppigu parem oma lingamit,et naised leekima ei paneks.Edu talle presidendina!

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Tallinnasse spordiroodu võisid vene ajal nii mõnedki lampjalad läbi tutvuste saada.Kuskile mujale peale Eesti,vot siis pidid tegija olema.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Isake Kägu las seletab. Tema jagab matsu. Noh okej Huu ja Säin

 
At 18:48, Blogger snaperski said...

@metsalugu - imestasin tõesti, et metsateemal nyyd loodud mulje justkui metsamees ja metsamajandaja on spetsialist andma hinnanguid... samahästi võiks lihunik öelda, et loomade siseelu tunneb tema kõige paremini.
See on väga kurb, et metsamajandajad esitlevad end ratsionaalselt argumenteerivate teadusmeeste pähe - pigem klopsivad nad vaid kokku numbreid leivaisade, metsatööstuse rõõmuks. Hea näide mõistagi metsamaa enda mõiste - syyvitagu ometi sellesse, et kui defineerida puu eluring nullist 60-80 aastani, on ka lageraieplats metsamaa - sest sellele puupõllule kyntakse ju kohemaid uusi kuusevagusid peale.

Sh põhjus, miks yraskid ja juurepess ylepea on hakanud rohkem kurja tegema, ongi suuresti lisaks kliimasoojenemisele ka valede metsamajanduslike võtete tulem. Valga Puu võib siin kangelasliku maski taga yraskivõitlust pidada, kuid kogu lugu lehkab tugevasti. Oleski lugusid samal teemal on mitmeid.
Priit - hea ajakirjanik ei lobista nõnda :)

 
At 22:09, Blogger Priit Pullerits said...

Täna pärastlõunal leidsin Põlva-Tartu maanteelt kaks ratturit, kes tulid TRRi ringilt. Aitasin nad rämedas vastu- ja küljetuules ca 15 km tagasi Tartusse, kruvisin sellest hoolimata kiirust 32-35 km/h peale, istusid ära küll. Ainult siis, kui tõmbasin 43 km/h peale, lasi üks vahe sisse, aga ootasin ilusti järele.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Hakkan ka vanaks jääma ja mõlgutan mõtteid abimootorist...millist Priit Pullerits kasutab ja kas julgeb ka teistele soovitada?
Tuult on tõesti palju.Viimane poolaasta on olnud tuulisem kui ükski aasta milles ma elanud olen.Ehk siis poole aastaga on aastanorm juba ületatud.

 
At 00:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei kasuta abimootorit. Puhtalt treenituse ja võimekuse pealt panen.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks pole snaiperi jutt targem kui see, mida ta üritab maha teha...

1796 arvestuslikult Eesti kubermangus metsamaad 28,5%
1939 katastriarvestusel võeti metsamaa sisse ka võsastikud ja heinamaad (?) - 33-34%
1961 - ligi 41%
2000 kuni 2010 - 51%
Siit küsimus, kas snaiperski selline alavääristamine lageraie langi metsamaaks määratlemise osas on õigustatud, kui samas peetakse sobilikuks võsastikku ja looduslikku heinamaad?

Kui keegi roheline üritab metsamajandusega ellu jääda nii, et vanaisade kombel langetab käsitsi ja veab hobusega metsaserva, siis tahaks näha seda majandusimet, kuidas ta suudab sellise tootlikkusega oma peret üleval pidada ning riigile makse maksta...
PS. Olen ise metsaomanik ja tean, et kui tahad okaspuumetsa maha võtta, siis kõigepealt maksad deposiidi, mille eesmärk on üks (!) - kui sa ise uut metsa ei istuta, siis teeb RMK selle sinu eest sinu poolt ette makstud deposiidi arvelt. Summa on päris krõbe.

Siin pole puukallistajatel lahmida vaja, selleks on teised blogid. Meie kohta on võhmameestele ja võhmameestest (ka -naistest)!

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Paraku nendel puukalistajatel endil pole ühtegi puud aga mölisemises on kõrgem klass. Peksa tuleks teha neile liberastidele.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

11:16 õige

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Oli jah kõva küljekas, lausa 10 km/h. Vägev, et sellises tuules suudeti allamäge 43 km/h vajutada. Uskumatult hea vorm.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Padre aitas mehed koju aga kas nad aitäh ütlesid?

 
At 17:26, Blogger Priit Pullerits said...

Aha sa mait, täna oli veel rõvedam tuul kui eile. Ometi tegin 42 km keskmisega 32,7 km/h.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Eile 2 trenni hommikune 60km vastutuult kesmine 28kmh ,õhtune absoluutses tuulevaikuses peale üheksat 40 km keskmisega 38kmh.Jääbki öhtuste trennide juurde.Kaif!!!

 
At 17:57, Blogger snaperski said...

Sellistel metsameestel, kes oma metsa suhtuvad viisil nagu mõni kange mees ytleb “oma naisega teen mis tahan” - ei ole kahju kui leib nende laualt kaob. Ei nuta selliste poetaguste sarvikusylelejate traagikat.
Pere tahab toitmist jah nagu 10:03 ytles ja minu jutt ei käigu ju iga metsaomaniku pihta, kes metsa mahandab. Aga ehk on võhmamehes veel jõudu pingutuseks leida teine amet, mitte nutta seepärast et harvesteriamet või metsakupeldamine pole enam auväärne. Tõesti, see on võhmameeste blogi ja kutsun yles suutma natuke rohkem pingutama ka maailmaasjade mõistmisel laiemalt. Siin näen paraku, et just võhma jääb väheks.

 
At 18:51, Blogger Priit Pullerits said...

Metsade eest hoolitsevad kõige paremini metsa omenikud. Punkt. See, et tavainimeste seas on tõpraid, ei välista kahjuks, et ka metsaomanike seas on tõpraid. Aga nagu me ei pea kõiki tavainimesi seepärast tõbrasteks, ei ole õiglane pidada paari tõpra pärast ka kõiki metsaomanikke tõbrasteks. Kahjuks seda algklassi tasemel loogika viga enamik kirglikke metsakaitsjaid teebki.

 
At 20:02, Blogger snaperski said...

Priit, see "punkt" esimese lause taga ei kehti kuidagi tänapäevases olukorras. Tõeliselt ei tulene see eraomandi pühadusekuulutus mitte yksnes allergilisest reaktsioonist kõigele, mis meenutab kommunismi, vaid justnimelt ökoloogiliste seoste mitteteadvustamist. Korteriühistuteski reguleeritakse nt rõdudel suitsetamist jms, mis yhisruumi reostavad. See, mida eraomanik "oma" metsaga (jah, jutumärkides) teeb, kotib kogu maailma kopse, elurikkust jne.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

129km. tuule ja ühe sõbraga 32km/h keskmine.
Kuid see sunnik oli ikka pingutus 3h. oli lõbus, siis hakkas juhtuma.


Huu

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Klassikaline "puukallistaja", kes tahab olla teistele eeskujuks ja kogu aeg räägib "metsarahvast"...
https://epl.delfi.ee/uudised/valdur-mikita-pere-maadel-voetakse-lindude-elu-hinnaga-maha-hektarite-kaupa-uhket-kaasikut?id=90131629

Snaiperski ei tea vist, et enamuses Euroopa riike hõlvanud teadusuuring, milles osalesid ka meie Maaülikooli teadlased, on selgeks teinud, et parimad "kopsud" on metsad vanuses 25-50 aastat. Nooremad veel ei jõua ja vanemad elavad sisuliselt null-tsüklis. Aga ega teda vist ei huvitagi TEGELIK asjade seis, sest nagu minu vanaema ütles - Kes saab santi sundida, kui sant ei taha kõndida!

Siit edasi on loomulik käik ise minna rattaga metsa ja (langi) teedele nikerdama!

 
At 09:58, Blogger snaperski said...

08:41 -- kuula alati ära ka teine osapool ehk mis Valdur Mikital enesel selle jutu (PP loo latist mitu meetrit madalamalt langev) kohta kosta:

"Tunnistan, et see on kõige jõhkram artikkel, mida olen kunagi lugenud.
Kinnitan puhta südametunnistusega kahte asja.
Esiteks, see mets ei kuulu mulle ja mina pole siin kajastatud metsamüüki mitte mingil moel organiseerinud. See on lihtsalt jõhker vale. Teiseks, mina kuulsin toimunud raiest esimest korda 10. juunil Eesti Päevalehe ajakirjanikult Tuuli Jõesaarelt. Kui peaksin neis kahes asjas valetama, siis võite mind elu lõpuni pidada reeturiks, minu nime ja raamatud igaveseks unustada. See oleks õiglane karistus.
Tahan lisada, et minu vanemad on oma talu metsades ja põllumaadel toimetanud üle 30 aasta. Ma ei ole mitte kunagi sekkunud nende tegemistesse ja otsustesse. Isa ja ema teevad siiani ise igal aastal metsas küttepuid, kuid selle raie puhul müüs ema raieõiguse edasi kohalikule metsafirmale. Minu teada ka mitte enda initsiatiivil, kuid see ei ole antud juhul oluline.
Kuna metsatükk asub talust eemal, siis polnud ka emal aimu, millal metsatööd algavad. Firma esindaja möönis, et kevadsuvisel raiel (nende poolt vaadates) on väga lihtne põhjus – vajadus kahe kuu jooksul inimestele palka maksta. See küsimus on suures plaanis siiani lahenduseta. Selle firma puhul on tegemist väikese kogukonna ettevõttega, kus töötavad kohalikud inimesed, kelle pered said samuti koroonakriisis räsida nagu igal pool mujalgi. Ema ei survestanud kohe kindlasti mitte kedagi metsa pesitsusajal raiuma – kui üks töö otsa sai, võeti ette lihtsalt järgmine.
Tagantjärgi oleks olnud lihtne korraldada, et kõigepealt raiutaks ära nt Mari ja Jüri mets, Mikita mets aga hiljem, st õigel ajal. Aga selles ongi asja konks – probleem tervikuna jääks lahenduseta. Selle loo uudisväärtus on minu nimi. Sel põhjusel võtan ka vastutuse. Mind ei ole vaja veenda ilmselges faktis, et kevadine raie mõjutab metsalindude arvukust ja seda terves Euroopas. Kus on lahendus? Ma ei poolda erametsades ranget keeldu, kuid pakun välja, et kui raierahu perioodil tehtud langilt ei saaks erametsaomanik tulumaksusoodustust (või oleks see mõnel teisel moel maksustatud), siis paneks turg ise vähehaaval asjad paika. Metsafirmadel oleks aga piisavalt ettevalmistusaega selleks ajaks muid töid planeerida.
Seda lugu loevad ilmselt kümned tuhanded inimesed. Kui see artikkel ei muuda linnurahu küsimust, siis ei muuda seda enam miski. Panen siin kaalule oma hinge ja südametunnistuse. Kui vaja, siis palun võtke need."

Ja teiseks - Mikita-vastase teiselt ristiretkelt vanale teemale naastes: lugede Anneli Palo FB seinalt, mida ta PP loost arvab. Ja mida on kirjutanud Asko Lõhmus jt teadlased. PP tase on talumatult madalaks läinud ka tema enda kolleegidele, kuid Tuuli, jah, trumpas üle seekord.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Ah mis te sojute. Tegelikult on nii: "15.04.2016
HARJU ELU: 15. aprill on see päev, millest alates ei tohi riigimetsades kaks kuud suuremahulist lageraiet teha. Teemat selgitab Meelis Uustal Säästva Eesti Instituudist.
Mida linnurahu endast kujutab? Meelis Uustal: Riigimetsa Majandamise Keskus kuulutab välja kahe kuu pikkuse perioodi, kui nad ei teosta lageraiet, et säästa lindude elusid, kes parasjagu pesitsevad; aga samal ajal säästa ka metsi, sest kevadisel ajal on nii ehk naa väga tülikas metsa raiuda.
Millal säärane kena traditsioon nagu linnurahu alguse sai? 2002. aastal. Sellest ajast peale on sellega ühinenud ainult RMK. Kindlasti oleks väga mõistlik, kui ka erametsaomanikud ja metsafirmad linnurahuga ühineksid ja sellest ka teada annaksid."

Mikita võib ju rääkida mis tahab. Ta pole omanik aga hea on targutada ideaalist, et tehke nii või naa. Eestis on ju see klassika, et haibitud lobamokad ei tea mida enda lähikondsed ja kamraadid tema jutlustatud ideaalide vastu teevad. Käige ikka jutlustaja sõnade, mitte tegude järgi, eks!

Mis on aga puukallistajate ideaal, kas ürgmets kus pehkivad puud risti rästi maas? Imelik, et siis kui mets pandi krooni kattevaraks, ei võtnud ükski puukallistaja sõna, et nii ei tohi teha. Vähe sellest, asi hääletati riigikogus läbi ja riik otsustas, et nii saab olema. https://www.rmk.ee/metsa-majandamine/loodusblogi/riigimets-kas-eesti-krooni-kattevara

Ei huvitanud Eesti Panka ega väljamaa panku linnumunad vaid see, et kroon oleks konverteeritav ja tagatud reaalse varaga mida saab kõhkluseta raskel hetkel realiseerida. Võiks öelda, et tegelikult on puukallistajad terroristid, kes kütavad rahvast üles eesmärgiga hävitada riigi majandus.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Mikita vabandused on oma raamatute lugejate narrimine. Vana on tavaline haibitud jutumees, kelle teod ei ole tema juttudega kooskõlas. https://www.err.ee/884908/kirjanik-mikita-muus-polismetsa-arimeestele

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et koroonja hooaja ära rikkus. Padre oleks pannud kõigile nii et võsa sahiseb. Isegi Kangertinole.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Kurat,teema on eok boss , mitte metsakallistajad.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

EOK boss pani 800m treenimata lidumisega Priidul särgi püksi. Siin pole enam miskit rääkida. Nüüd on meil uus boss. Priit tegi oma ulmenumbrid ikkagi pikkade eritreeningute järel.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis on õnn ? Kui inimesed saavad suud puhtaks rääkida võibolla isegi mingi lootuse kiire ,et asjad enda huvides õiges suunas hakkavad liikuma.Nägin õnne täitsa reaalselt täna kui käisin rattaga koera jalutamas,koeral nägu naeru täis kõik see aeg.Tore oli õnne näha.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

15:04, keset õnnelikku esmaspäeva juba maani täis?
Maal oleks praegu hädasti õnnelikke töötuid käsi maasikapõllul tarvis. Suudad küll veel enne loojakarja minekut kasulik olla, ei anna nii lihtsalt alla!

 
At 15:49, Blogger Priit Pullerits said...

Oi ei, 14.16! See, kes ilma erilise treeninguta 1.55,9 jooksis, olin mina. Sõõrumaa mark napilt alla kahe minuti. Sõõrumaa tegi ikka sporti. Mina õppisin kooli ajal klaverit. Jooksma hakkasin alles ülikooli esimesel kursusel. Siis olin 2 a nõukogude armees, kus sain 13 ülekilo (67 -> 80), aga tulin tagasi ja jooksin juba kahe aasta pärast 1.55,9. Kas teate, mis oli mu kuu kilometraaž? Heal juhul 130 km. Heal juhul, olgu rõhutatud.

Tehke järele, s***kotid!

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

15:30 selleks ajaks kui olin õnne näinud oli juba tööl käidud ratast 90 km sõidetud.Täitsa piisav päeva tegusamaks pooleks.Loomulikult tean et maasika kasvatajatel kasvab töö üle pea,aga kas önn on see et lasta asjadel üle pea kasvada,kardan et ei.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et Priit magas tõe jalule sättimise võimaluse oma lemmikalal 800m bossiga rääkides lihtsalt maha. Oleks pidanud küsima, et milline oli Ummi sportlik ettevalmistus oma 800m margi püstitamisel ja kui vana ta tol hetkel oli. Siis oleks tõde ja selgus majas. Praegu kisub asi ärplemiseks. Teada on, et Urmas väitis, et tulemus tuli ilma spetsiifilise ettevalmistuseta, mida iganes see tähendab. Need faktid tuleks ikka ausalt ritta seada, et kes kui palju enne 2 minuti piiri alistamist rabeles.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Võtke arhiivid lahti!

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Legendaarne vana Aleksander Tšikin ütles, andke see mees minu kätte ja te näete rekordeid. Kelle kohta see öeldi? Kas Urmase? Vaat siin on tõde peidus. Sitakotid.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, Sõõrukas on aus, ütleb ilusa ümmarguse numbri 1.56 ja ei ärple komakohtadega nagu siin mõni seltsimees üritab ennast upitada.

Palun jaga oma jooksmise lugu? "Olen keskmaajooksu tüüp. Olen 800 m jooksnud ajaga 1,56-ga. 1000 m 2,32-ga ja 3 km 8,44-ga. 10 km on minu maksimum, edasi las tulevad teised mehed ja teine taktika. Olen käitunud nagu keskmaajooksja, töötades kõikides organisatsioonides, mida olen üles ehitanud või juhtinud. Näiteks olen Suurettevõtjate Liidu president olnud viis aastat, Eesti Energia Nõukogu esimees viis aastat, olin Tennise Liidu juht täpselt kuus aastat, mitte 20 ja rohkem, mida elus tihti kohata võib."

Nüüd on vaja ikkagi treeningute baas intervjuuga väljaselgitada. Kes seda teeb, Priidust polnud asja?

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Jooksja räägib veel jutu Urmase lapsepõlvest, kus ta tegi trenni omal ovaalil nagu Priit kümmekond aastat hiljem. Kui nüüd Priit ka asja kätte võtab, siis võib ka temast veel miljonär saada, baasi on küll!

Jooksja: "Millised on sulle olulised liikumise võtmesõnad ja harrastused?Mul on emapiimaga kaasa tulnud suur tahtmine alati liikuda. Väikse poisina näiteks jooksin ema töö juurde tema jalgratta kõrval kaasa. Ma ise ka ei teadnud toona, miks ma seda teen, aga tagantjärele võtan selle perioodi kokku, et tahtsin millegipärast kõvemaks meheks saada. Toona ma küll ei teadnud siis, mis see kõva mees tähendab, aga ma sellegipoolest pingutasin, et vägevamaks sirguda. Elasime maal ja kui olin 12–14-aastane, siis suusatasin kella 22 paiku igal õhtul kuuvalgel põllul, kuhu olin teinud omale suusaringi. Kujutage ette, mis peab ühe väikse poisi peas toimuma maal, et ta midagi sellist ette võtab – mingi suur sisemine stiimul pidi mul peas olema."

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Einohh,äge sell juba lapsest saati!

 
At 19:35, Anonymous MargusM said...

Mina arvan et EOK peaks taotlema rahad peale ja taasavama Sõõruka suusaovaali ja jooksuringi, küll siis hakkab tulema ka neid mehi kes jaksavad ühel jalal hüpates Pulleritsu kannul 1.56 letti lüüa!
Ja nagu eelnevalt öeldud, sajandiku tagaajamine on nõrkadele.

 
At 20:52, Blogger Priit Pullerits said...

Täna õhtul rattaga 34 km keskmise kiirusega 33,7 km/h. Iga päev selline tunnine pingutus, aitab küll.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Alati kui Pullerits hakkab rääkima oma 1.55.9 st tuleb mulle silme ette Al Bundey seriaalist "Just married" Selle ligi 50 aastase mehe elu kõige kõvem saavutus oli keskooli liiga mängus 4 väravat, millest ta vahetpidamata rääkis, just nagu Pullerits oma 1.55.9 st

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

See ei vasta tõele, et Pullerits vahetpidamata räägib 1.55,9st. Ta suudab vahel isegi mitu postitusi jutti sellest mitte rääkida. Vahetpidamata räägib ta hoopis oma keskmistest kiirusest.

 
At 01:08, Blogger Priit Pullerits said...

Aga konkurentidele tuleb ju orientiir kätte anda, muidu kaob neil siht silme eest.

 
At 07:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas siin ükskord juba ei selgunud, et tegelik tulemus on 1.59,5?

 
At 09:45, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Sõõrukas on nagu mees muiste, pajatab maad ja ilmad kokku ning kuulajad jäävadki uskuma mida neile räägitakse. Eelmine kord kui Sõõrumaa kandideeris EOK presidendiks andis ta mõned lubadused, et mida plaanib ära teha. Kas keegi mäletab, et mida mees lubas ja kuidas lubaduse elluviimine läks?

Tuletame meelde, et mis lubadused 2016. aastal Sõõrumaal olid:
1. Ühest Sõõrumaa ettevõttest saab EOK kuldsponsor
2. Vähemalt 1,3 mln toetusi eraettevõtlusest
3. 5-6 mln eurot EOKle alkoholi- ja tubakaaktsiisist
4. Poliitilised katuserahad jäävad alles ja süsteem läbipaistvaks
5. Eesti spordile ehitatakse oma maja
6. Spordiharrastajate arv 150 000 pealt 400 000 peale
7. EOK sisemine reform, eelkõige valdkondlike otsustusõiguse komisjonid kaudu
8. EOK presidendina Sõõrumaa palka ei saa
9. Sõõrumaa kinnitas, et tema jutumeheks ei hakka, ta on tegudemees
Mida võhmamehe arvavad, kuidas hinnata tegudemehe tegusid viimase nelja aasta jooksul spordi hüvanguks?

Sel korral EOK valmistel anti veel suuremaid lubadusi. 10 aasta pärast lubati sporti juba 100 miljonit lisaraha, tippspordile senise 3 miljoni asemel 15-20 miljonit raha jne.
Eks ta ole, kui lubadusi täita ei suuda anna veel suuremaid lubadusi. Küll lollid sportlased sind uskuma jäävad. Teame ju kõik seda sportlaste intellektuaalset taset. Tsiteerides klassikuid: „Sportlane on sportlane, tihtipeale jääb ju kooliharidus lünklikuks ja teab palju seda oma mõtlemistki on.“

PS. Viimastel EOK presidendi valmistel tehti minu hinnangul halbadest valikutest parim võimalik. Pigem juba Sõõrumaa, kui Tõniste. Kokkuvõttes siiski kurb, et spordis uusi tuuli ei puhu.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Taaskord ütles Säinas välja valusa tõe- kuigi Urki EOK presidendina on senini olnud täielik läbikukkumine, siis tühmarditest sportlased andsid talle uue võimaluse.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Oi valus. Sellepärast neist endistest sportlastest Riigikogus polegi asja. Urki ikka tabas Säinase poolt tsiteeritud lausega naelapea pihta. Kohe näha, et vana karavend.

Tegelikult on Urmase eesmärgid täiesti relaiseeritavad. 400 000 on lihtne. Kõik on vaatenurga küsimus. Kuulutame kõndimise spordiks alates 500 m päevas. Nii palju kõnnib ikka vast keskmine eestlane päevas maha. Selleks on vaja lihtsalt üks deklaratsioon teha ja ongi eesmärk saavutatud.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Säinas on muidugi väga kõva mees ja lisaks veel isake ka, aga küsimus on ikkagi, et kumb on kõvem mees, kas Pullerits või Sõõrumaa? Vot see on küsimus mis vajab vastuseid ja isakesed võiksid nüüd seda teemat lahata ja asjad pööblile lahti rääkida. Ma usun, et kui Kägu, Säinas, Huu jne tuurid üles võtaksid, siis saaksid asjad kõigile selgemaks.

 
At 12:30, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mina ei tahaks anda asjale subjektiivset hinnangut, aga tõeliselt kõva mehe välja selgitamiseks on ainult üks objektiivne test see on "Pulleritsu kõva mehe test" (http://suusk.blogspot.com/2014/11/pullerits-kova-mehe-test-ehk-kuidas.html). Kui Sõõrumaa suudab siin sarnaselt Pulleritsule maksimum punktid koguda, siis tuleb sujuvalt üle minna üle "Pulleritsu kõva mehe test 2" (http://suusk.blogspot.com/2014/11/pullerits-toelise-mehe-test-2-ehk.html) juurde. Kui peaks juhtuma, et ka siin jäävad asjad viiki, siis tuleks proovida mingeid Nato teste ja värke ja kui ka see ei aita siis korraldada lihtlabane rusikavõitlus.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Tsitaat Pulleritsu Kõva Mehe Testist: "Oled käinud kevadel soojal maal vähemalt kahe nädala pikkuses ratta- või muus spordilaagris, et valmistuda suvehooajaks." See väide vist enam ammu ei päde? 🤣

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Sellega pole Priit juba ammu hakkama saanud - "Suudad maanteel rattaga sõites – mitte pelgalt pärituult kasutades – hoida üksinda vähemalt kaks tundi ühtejutti keskmist kiirust üle 31 km/h."

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

12:30 rusikavõitluseks on liiga väike hind nendele meestele.Isegi Tyson ei lähe tervist rikkuma palja au pärast.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Kusjuures kui Tysonil hakkasid poksi tagajärjed, terviseprobleemid märku andma hakkas mees mõistliku juttu rääkima.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

To 16:23 Siis peab lootma asi rusikavõitluseks ei lähe vaid võitja selgitatakse eelvoorudes välja. Spetsialistide kipuvad rusikavõitluses andma eelise Söörumaale,kes on harrastanud karateed, samas ei arvesta nad sellega, et Pullerits kägistas moabis paljaste kätega ( osadel andmetal olid tal ratturi kindad käes) 2 puumat surnuks.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Arvestama peab et Pullerits on pühendatud pankrationi, antiikse maadluse saladustesse. Ka õlitatud torsoga vastane ei pääse välja vingerdama, tuleb kasutada õiget luku tehnikat.

 
At 18:14, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tegelikult mina arvan, et Sõõrumaa on kõva mees küll, aga temast pole Pulleritsule ikka õiget vastast. Ainuke vääriline vastane Pulleritsule keda ma tean ,elab teisel pool Peipuse järve ja teda hüütakse hellitavalt Puutjaks

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit raiub et ei teinud trenni, kuid treenis ja võistles staadioniringil ikkagi. Suvaline jorss nagu mina pole elu sees sattunud jubhuslikult, ega ka satu 800 ega 400m starti kogemata juhtunud.

Huu

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Härra Huu kogu lugupidamise juures, pean ma teile siiski meenutama, et Härra Pullerits pole tavaline jorss vaid midagi hoopis enamat

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Jah tõesti, kui Pullerits Leedus käis siis kohalikud ambaalid värisesid. Need sellised 210cm mehed

 
At 21:32, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, te olete liiga noor. Minu noorpõlves jooksid kõik poisid 400 ja 800 meetrit. Nüüd tehakse selle asemel kehalise tunnis referaate ja needki kopeeritakse internetist - allakõik on kolossaalne. Siis ei suudagi noored mehed ette kujutada, et kuidas joosti 400 m. Ma jooksin 400 m esimest korda Tõrva staadionil vist 3.-4. klassi poisina. Kas aeg polnud mitte 1.10? Isal oli Tõrvas hea koolivend ja käisime seal vennaga külas ja siis mu isa ja tolle teise pere isa tegid meile spartakiaadi, kus üks alla oli ka 400 m. Selline elu on praegusele pehmopõlvkonnale muidugi täielik kosmos.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Kes käis Tõrva staadionil, kes ehitas ise karjamaale enda staadioni...

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

73-ndal Peale 6-ndat klassi TSIKi sisseastumiskatsetel jooksin 800m 2.18 s.o.kilehalli rajal,mis oli suveks maha võetud,kõrgust 1.55,jne——olid ajad.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Lisan veel,et Marati pesus ja Kaunase ketsidega.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Balti laevastiku madrus Volodõmõr Kuts jooksis 1948 tallinna söerajal 3000m 7.56 brittidel ja prantsuse segaverelistel jäi seda kuuldes süda vahele. Pulleritsu masti mees.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi räägiti, et venelased tinistati ära lääne valitsemismeetotidega. Stalin nägi, et vene rahvad ei suutnud lääne tarkust efektiivselt tulu tootma panna ja võttis üle Leopold II Kongo kasumi teenimise kogemused. See meetod aga ammendus kiiresti ja sunnitöölaagrid olid sobilikud primitiivse tehnoloogia rakendamiseks. Oli vaja midagi uut. Pikk rivaalitsemine läänega pani venelasi uskuma, et rahvale on vaja efektiivsemat illusiooni vabadusest, et kapitalistidega sammu pidada. Siis viskasid lääne juhid venelastele päästerõnga - lubati aidata panna püsti kommunistidele uus valitsemise kord. Kord aga oli ju lihtne. Kontroll anti omadele uutele oligarhidele, kelledele topiti hõbelusikas suhu ja hoiti tee ees siledana ja koguti neilt katuse hoidmiseks annetusi. Teistele lükati vajadusel kaikaid ratastesse, et nad ei tekitaks liigset tüli ja lükati ka lihtsalt kraavi, et nad ei tormaks väljavalitud juhtidest ette. Toimus sujuv transformatsioon kus võim jäi lojaalsetesse kätesse. Küsimuseks jääb, et kuidas toimus valik? Kas lihtsalt meritokraatia parameetrite järgi ning edu tagati neile kes oskasid virtuaalseid toetajaid tänada või ikkagi veresidemete kaudu, kes tundsid annetuste skeemi? Mäletatavasti käis ka Pets I Madalmaades laevapuusepa ametit praktiseerimas enne kui rajas Neeva kaldale akna Euroopasse. Ei mäleta, et neid Soomes praktiseerimise töid 80 lõpu ja 90 algusaastail ilma kommunistide kaasabita sai. Seda teemat oleks tahtnud Priidu sulest detaisemalt lugeda.

 
At 01:11, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas see kõik Pullerits versus Sõõrumaaga haakub?

 
At 06:18, Anonymous Siimeon said...

Tuulatud läbi nii mõnedki edetabelid, Pullerits neis siiski figureerimas, Sõõrukas oma ümmarguste aegadega teps mitte. 1-0 Priidule, kuigi jah, NATO testiga jääks kirjatsura (kätekõverdused..?!) vist ikkagi hätta.

Ka kanged jutumehed mõlemad, ehk lõpptulemus: 2-2

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt saab teha kätekõverdusi pulsi kadumiseni kes rohkem kannatab ja kes on nõus end rohkem lõhkuma see võidab. Mõistus jällegi jäetakse vaeslapse rolli. Selliste meeste mõõduvõtud peaks olema kus saab ikka mõlemat kasutada.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Kigepealt - pole sellist asja nagu NATO test. Sellise värdnime on pannud asjast mitteteadlikud kodanikud "KEHALISTE VÕIMETE KONTROLL TESTI NORMATIIVID"-le.

Aga mida ma tahan tegelikult võrrelda, vaidluste vältimiseks, on antud testinõuded Sõõrumaale ja Pulleritsule. Tabel sätestab nõuded erinevatele vanusgruppidele ja eelpool nimetatud isikud on erinevates kategooriates. Sünniaasta järgi Sõõrumaa 59a. (57-61 aastased) ja Pullerits 54a (52-56 aastased).
Võrdluses toon nõuded max punktidele (300) ning sulgudes miinimum vajalik testi läbimiseks.

Sõõrumaa Pullerits
kätekõverdused 51 (14) 54 (16)
istesse tõus selililamangust 61 (21) 63 (23)
3200m jooks 16:12 (20:12) 16:00 (20:00)

Nagu võhmamehed näevad, siis normi minimaalne täitmine on jõukohane igale vanemale mehel, kes suudab nii palju põies survet avaldad, et varbad märjaks ei saa …
300 punkti ehk maksimumiga jääb ilmselt Padre alla. Kuid õnneks on need mõlemad asjad suhteliselt kiiresti arendatavad ning umbes poole aastaga jõuaks Priit vajalikule tasemele. Aga seda juhul, kui ta jälle ise ei hakka mingeid "enneolematult kavalaid" treeningvõtteid leiutama.

 
At 09:25, Blogger Priit Pullerits said...

Eile tegin kergema päeva, et vaim puhkaks, absoluutselt iga päev ei jõua isegi mina panna. Õigemini, jõuaks küll, aga milleks? Et iga päev endale vägisi tõestada, et suudan ikka küll? Ega siis vorm nii kiirelt kao. Piisab, kui tõestad enda panemisvõimet 3-4 korda nädalas, sellest piisab. Ahjaa, eile keskmine kiirus 32,15 km/h.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

1:11 - noh, kelle katus oli tugevam on vägagi võistluslik ärplemise ala. Kui Priidul siis on mõistetav ka Ummi väide, et kas on vaja nui neljaks oma tahtmise järgi kõike teha.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit 32 kmh on soliidne tuule müra, kuidas sellest vaimu saad puhata. 15 kmh on paras vaimu turgutamiseks.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Tõeline mees tõestab enda panemisvõimet 3-4 korda nädalas teadagi kuidas ja keskmine kiirus seejuures oluline näitaja ei ole, pigem vastupidavus.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

No kurat nii see on.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Tõeline alfa teeb seda 3-4 korda päevas.

 
At 12:27, Blogger Priit Pullerits said...

Me vist räägime siin eri asjadest praegu...

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Jutt käib ikka veel sellest, et oma sportlike saavutuste hulka loeb Sõõrukas ka karja lapsi. Ka need tulemused saame kahtluse alla seada kuna laste emad pole tuntud oma vooruslikkuse poolest.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei pea olema 1:1. Vaatame mitu toetajat on Sõõrukal ja mitu meie resistansi juhil? Urmasel paar kintsukaapijat aga PP selja taga seisab sada rügementi mehi, noori ja vanu, nõrku ja tugevaid. Aga kokku oleme võimas vägi. Korra kops täis võtta ja puhuda.....

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Jahhh ja kõigil meeletu viha igasugu inimrämpsu vastu.!!!

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

to 09:25

Mis pole trenniga tulnud ega see trenni mittetegemisel ka kuskile kao!

harju loogiline

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit pole oma viimast sõna veel öelnud. Olge hoiatatud!

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin, et Ummil on mõjuvõimu. Vajadusel paneb ta kõik oma toitumisahelas olijad reeglite kohaselt hääletama. Priit ei suuda kuidagi võrdväärset võistkonda kokku saada. Saab nagu Tõniste nii, et tolmab. Muide, ajal kui Urmas TEMT-s studeeris ja ilmselt sealsete esoteerika levitajate materjalidega tutvus, olid miilitsa poolt autoõppe ruumide ees verised pildid laipadega õnnetustest kogu eheduses, nagu esimesed saabujad seda reaalselt lähivaates nägid. Väga õpetlik materjal selle kohta, et mis juhtub kui võimsama poolt etteantud reegleid ei järgita.

 
At 22:20, Blogger Priit Pullerits said...

Jube palav oli täna Tartus. Sellest hoolimata 43 km keskmise kiirusega 32 km/h.

 
At 06:52, Anonymous Anonüümne said...

Ära tapa tervist - ela täna, et võidelda homme!
Sellise ilmaga on maantee väga ohtlik koht, sest KÕIK on uimased.

Mine metsa!
Rattaga.

 
At 10:50, Anonymous MargusM said...

Täitsa peast soe see meie meistersportlane..
Õhtul 10 paiku oli küll normaalne jalga keerutada. Aega tuleb valida!

 
At 11:00, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, pea ei olnud väga soe, aga vaat, kõrvad, need läksid küll kuumusest justkui paiste ja veri läinuks neis nagu keemistemperatuurini.

 
At 14:51, Blogger Riho said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 

Postita kommentaar

<< Esileht