esmaspäev, juuni 08, 2020

Pullerits: Mis väärt nõu panin Tanel Kangerti sõnadest kõrvade taha? (Ja mis tulemusi see andis!)

Alati on kasulik kuulata neid, kes asja jagavad, eriti tipptasemel. Ajakirja Ma Olen Jalgrattur viimases numbris ütleb proff Tanel Kangert nii: «Minu vanuses ei ole mõistlik kevadel ennast ainult väikese intensiivsusega väsitada ja kilomeetreid koguda.» Aga Kangert on minuga võrreldes vanuselt ju lausa poisike! See, mis kehtib elueast tulenevalt tema kohta, kehtib kindlasti ka minu kohta.

Edasi. Kangert: «Üritan varsti ise võistlusi imiteerida ja paari nädala pärast võtta kavasse palju maksimumilähedase intensiivsusega trenne.» Seda minagi. Sõidan kas igal teisel päeval või kolmest päevast kahel ning ikka üritan, et pingutus oleks võistluslähedane, sest nagu ütleb sealsamas ajakirjas Kangert: «Selge on see, et võidusõitjaks saadakse ainult võidu sõites.» Ja kui teistega pole võimalik praegu võidu sõita, siis iseendaga ei keela küll keegi mõõtu võtmast.

Aga veel sõna Kangertile: «Ärge tehke pikki nürisid trenne.» Kuldne soovitus! Sellest olen alati lähtunud. Ei saa aru neist – kes saakski? –, kes ei ole profid, aga veedavad treenimise nimel ratta seljas kolm, isegi neli tundi päevas. Andke andeks, aga juba kaks ja pool tundi on liiast! Olgu, saan aru, kui elu on nii igav ja tühine ja trööstitu, et midagi muud sinna ei mahu – siis võib tõesti ratast vändata selle asemel, et niisama lakke vahtida.

Niisiis, olen lähtunud Kangerti väärt nõuannetest. Eelmisel nädalal tegin neli lühikest, umbes tunnist intensiivsemapoolset trenni. Pikim oli 40-kilomeetrine. Keskmised kiirused olid 33,3 – 32,5 – 33,2 – 32,4 km/h.

Täna, esmaspäeva hommikul enne toimetuse koosolekut kontrollisin vormi. Paistab, et eelmiste aastatega võrreldav stabiilne tase on saavutatud, mis lisandunud vanust arvestades tähendab sulaselget arengut. Sõitsin 34,3 km pikkuse ringi keskmise kiirusega 33,7 km/h.

Aitäh, Tanel Kangert, soovituste eest, mis kinnitavad, et olen õigel teel! Sõitude andmed omakorda kinnitavad seda.

Foto 1: Tanel Kangert 2018. aasta sügisel. Foto autor: Mailiis Ollino, Pärnu Postimees/Scanpix
Foto 2: Tanel Kangert võtab 2018. aasta Tour de France'i 17. etapi järel vastu kõige võitluslikuma ratturi auhinna. Foto autor: GodingImages / PA Images / Scanpix

81 Kommentaarid:

At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Seda, mille nimel Kangert treenib, me enam-vähem teame. Aga, mis on Pulleritsu treeningute eesmärk?

 
At 17:45, Anonymous S.hunt said...

Priit,väike võistlushõnguline test sulle———mnt rattaga 100km veidi alla 3h,siis rahulikult staadionile———800m tossudega(186gr.-sed)———2,42 .Proovi,tegelikult olen sinust tükk maad vanem ka,peaksid üle lööma.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Nüriks läheb üle tunni üksinda tempot teha.Ega ilma asjata üle tunni tempo sõite pole.See on väike hulk inimtüpaasi kes suudavad aju välja lülitada pikemaks ajaks.Mäletan mööblitsehhis nõuka ajal meest kes päev läbi tagus papi naelu klotside sisse.Tüki hind.Kahju hakkas mehest.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa huvitav oleks teada mis mehest saanud on.Pakun et kuskil poe taga surnuks joonud.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Jutt ei ole papinaeltest,vaid sellest,et panna on vaja,mägironijad on samuti eraldistartijad ja päris pikalt vahest 5-6 tundi,nii et suumulk kinni eelmised sitakotid.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus on mis selle kõvatamisega peale hakata kui seda pingutust kinni ei maksta lihtsurelikele. Igal asjal on hind. Võid panna omast lollusest üle, tekkib vastupidine effekt, testosterooni kaotamise näol ja seda tasakaalust enam ilma ravimitega korda ei säti. See ongi eesmärk? Jõudu!

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisel sitakotil ongi efekt vist ja ravimeid vaja neelata.Jõudu

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Vigade parandus. Seda tasakaalutust hormoonide töös ilma ravimiteta korda ei säti.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Kui toimub ikka keskmise kiiruse oluline langus on selgelt üle pandud. Kui aastast aastasse see tõuseb olenemata vanusest on asjad kontrolli all. Rattasõit on ses mõttes imeline ala kerge on üle panna, aga ka võimalik näha järjepidevat arengut kõrges vanuses. Mis peaks teaduse mõistes vastu oluline olema.

 
At 22:44, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ma olen ka täheldanud, et kui ajad hakkavad nii heaks minema, et suvavennad enam ligidale ei pääse, siis hakatakse seda juttu ajama, et mis on asja mõte ja et ajad end ära. Kadedus, mis muud.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult võiks siin üle panijad ka sõna võtta, et panna vaja tõe kuulutajad hakkaks spordi maalima laiemalt nägema.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Ei Priit pole üldse kade, pigem hea meel et oled järje peale saanud. Eesmärk 60 daks 40km tunnis ära teha? . Nelja aastaga reaalne kui sama joont jälgida.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Eesmärk on teha maksimaalne tulemus 1 august Estonian Cupi Elva etapi avatud raja sõidus ning edestada kõiki soojendussõitu tegevaid tippe

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

To 22.56 ja 70 ndaks on sama joont järgides 50 ära teha ja nii edasi?

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa Priit praalid oma 33 km/h keskmisega ja jutuga, et treenid nagu osaleks võistlustel. Näiteks sinust 5 aasta vanem Kristjan Port sõitis Filtri temposõidu esimese etapi (20 km) kiirusega 39,5 km/h. Nii, et arenguruumi on veel kõvasti.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

See oli aerovarustusega ja peale seda ta ei jooksnud,nagu õiged mehed.

 
At 10:58, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ärge kekutage teiste tulemustega. See on mage. Rääkige enda kiirustest ja saavutustest.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Keegi läheb siin ilgelt närvi 33 peale. Tegelikult on asi lihtne. See on number, ei muud. Tähendusetu. Sellel puudub taust. Tuule suund näiteks, sest peremees kardab Endomondos oma site näidata. valetab, et ei oska. Iga teismeline saab sellega hakkama aga ülikooli õppejõud mitte. Näete, kuidas labaselt ajakirjanik valetab. See ongi ameerikalik blogikirjandus. Võid ajada suvalist juttu, luulusid. Siiski me usume, et 33 on ausalt öeldud number. Kuivõrd tegu on sihitu punktist a punkti a sõitmisega, siis on selle numbri ainus tähendus, et ju tal vedas ja ei pidanud peatuma fooride taga. Võib juveel öelda, et ju talle meeldib sellise tempoga sõita. See ongi siis tema maksimum tempo, mida ta suudab üksi teha. Kes tahab punnitab kiiremini, kes tahab ei lase sellest numbrist ennast morjendada ja jätkab omas tempos.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit jälle te taote vana trummi ja võrdlete ennast 15 aastat erialast trenni teinud profiga.
Alustuseks. Lühikesed intensiivsemad trennid ei ole vale. Neid peaks tegema et kehasse särtsu juurde saada. Eriti kui nädalavahetustel numbrit peale ei pane ja võistlemas ei käi. Nagu te üldiselt ei tee, ka ilma viiruse pandeemiata. Samas võrrelda ennast profiga ei saa, sest nende põhi mis neil all on igaaastane 20-25000km. (venemaa hullulaagrites oli see kiklomteraaš 40 000. Kui Armstrong oli bully ja mölises kõigiga, siis Jekimovi juures hoidis suu kinni, sest teadis et see sõidab 40-45 000 aastas). Ja üle 20 000 tuleb Kangertitel ka siis ,kui nad teevad aasta kus nö. pikki trenne ei tee. Profid istuvad ratta selga ,et trenni teha võime öelda et iga päev. Vanus ei anna siin automaatselt alust ennast samasse situatsiooni paigutada, seda teeb ikka dekaadidega laotud põhi. Mida meil pole.
Meiesugune amatöör ennast üle treenida ei saa ja kui üle 1,5h. võistlusi plaanis pole, siis polegi vaja ennast pikemaks pingutuseks valmistada.
Eks see karuteene teeb et teistega weekenditel võidu uhada ei saa. Mõnedki tuttavad sellega ennast eelnevatel aastatel vormis üldse hoidsidki.
Pole ka mina üle kolmese grupi maanteel vuramise fänn (kuid ka näinud et sellistes gruppides ees ikka korralikult tööd tegemas käiakse). Lähen metsa tavaliselt ikka ratast Sõitma, mitte sõpradega lobisema.

Huu

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Lihulas kohalikud räägivad, et juba päeval olevat tsiklistide jõuk mingit Subarut otsinud. Paistab, et kõik ei ole nii lihtne nagu esmapilgul tundus sest motikamehed on nüüd iga portaali esilehel rääkimas, milline õilishing jultunud roimari poolt igavestele jahimaadele läkitati. Eesti oma Georg Floyd?

 
At 14:24, Blogger Priit Pullerits said...

George Floyd, George Floyd... Homme ma kirjutan teile sellest retsidivistist, nii et kõik antifa ja liberastia hääletorud saavad nii, et kiun lahti. Keegi peab ju selles hullumajas korrapidaja kaine mõistuse ka säilitama, kui poliitikud selleks suutelised pole või tahtmist ei julge ilmutada.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et kas retse võib tappa? Karm hullar siin.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ma küsiks enne vastupidi: huvitav, kas rets võib tappa? Ärme unusta, et Floyd oli selleks valmis, kui surus relva raseda naise kõhtu. Ja edasi küsiks: et kui rets üritab tappa, siis kas võib retsi tappa? Või tuleb tappa see, kes tappis tappa üritanud retsi?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav mõttearendus. Kui inimene on hoidnud käes relva ja sattunud vangi siis võib ta vabanemisel tappa. Hirmus värk. Omakohus ruulib.

 
At 16:52, Anonymous MargusM said...

minuarust on postituses suur segadus.. Kanx arvab et Priit mõistab trennijuttu sest too noogutab takka kuid tegelikult nopib Priit tervikmõttest välja ainult oma kujutelmaga sobivad killukesed ja painutab siis neid vastavalt õigustusega et Just nii ma teengi. Miks saab priidul kolmandal tunnil võhm otsa?
"Pika nüri trenni" vastand pole sugugi "Lühike intensiivne trenn". Varieeruvust peaks rohkem olema.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Eestis kehtiva karistusseadustiku järgi ei loeta tapmist õigusvastaseks, kui sellega tõrjutakse vahetut või vahetult eesseisvat õigusvastast rünnet enda või teise isiku elule ja kui seejuures ei ületata hädakaitse piiri. Seega kui rets sind relvaga ründab ja oht sinu elule on vahetu, siis võid selle retsi enda elu kaitseks tappa. Aga kui reaalset ohtu ei esine, on tegemist hädakaitse piiride ületamisega ja sa oled toime pannud kuriteo.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Liberastid pidid homme hirmsa litaka saama ja Margusel närv kohe sees jälle.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Tead Priit, sul on valed huvid. Eestis on probleemsed hoopis anarhistlikud ratturid kes sõidavad punasega üle tee, võbelevad teel ühest äärest teise, sõidavad rattateel paaris kõrvuti sh vastassuunavööndis, tegelevad kõrvaloleva ratturi käperdamisega või sõidavad lihtsalt nii, et tast ohutu möödumine on väljakutse. Ilmselt on sellistele jäänud meelde, et liikuda tuleb juhindudes instinktidest, mitte reeglitest ja ega neid rattasõidu reegleid ju lubadeta inimesed polegi õppinud. Lisaks veel autojuhid kes sõidavad hooga rattateega ristumise kohale ja jäävad sinna risti teele ette seisma aga muide on väga palju ka neid kes annavad ratturile teed. Need on probleemid, mis tekitavad igapäevaselt õnnetusi ja vigastusi. Miks neist teemadest vaikid ja ajad klikke taga neegriga?

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP kirjuta, et käeraudades retse võib politsei kinnipidamisel silmagi pilgutamata teise ilma saata? Tegelikult pole isegi vaja teada, et ta rets on.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit teab, et kui on must siis on rets.

Võtame kasvõi Tiger Woodsi, kes kosis süütu rootslanna ja pani kõrvalt üle 100 naise ning lõpuks maksis oma valgele milli kompi igalt abieluväliselt tädilt keda pani. Must ja saririkkumine lihtsalt ju käivad kokku. Järelikult kui tabad musta pahateolt, siis võid kindel olla, et ta on teinud seda ka varem ja järelikult rets, keda paranab ainult lõplik õigusemõistmine oma käe läbi.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Jeerum küll, kas siia on jõudnud nii kõvad "spordimehed", kes julgevad mustale jooksjale läbi autoakna "neeger" hõigata? Liibukates jalgrattur on ju autoalknast "hoomoo". Kas Priit lööb pöidla püsti, kui talle mööduvast autost "Pede" hõigatakse? Et noortel meestel prioriteedid paigas? Tuletan meelde, et mingile osale juhtidele on iga rattur teel "rattapede", kellele tuleb näidata, et ta pole siia oodatud.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Priidule küll keegi pede ei ütle. Ma kord sõitsin mööda ja ütlesin härra Pullerits, minu austus!

 
At 22:36, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pole mõtet keskenduda mingitele pededele või neegritele, ei heas ega halvas mõttes. Vaadake parem see video lõpuni, siis saate natukenegi aru, mis maailmas tegelikult toimub. https://www.youtube.com/watch?v=06us52Gkj3M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0zyKg-h_fU1MU1jV-V18T4nFIv4-28zNbkgP2elHyFmFFL4eA4ek7twkU

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

21:14 Ratturitel on teele asja, mida varasem ossipõlvkond selle selgeks saab seda parem. Et plaan peletada ratturid maanteedelt minema? Edu sellega. Nende hulk aastatega muide järjest suureneb, sedamööda mida rohkem me arenenud riigi moodi oleme.Ossil on siin tavaliselt reeglina väike lühis. Oss arvab et jalgrattur sõidab sellepärast rattaga, et tal pole auto jaoks raha. Neil on autod ja lisaks rattad mis maksavad poole rohkem kui nende autod.
Kord olin tunnistajaks kuidas auto signaalitades gruppi rammis ja minema sõitis. Kuid nende õnnetuseks oli järgmises vooris punane tuli. Kaks autos olnud kiilakat jäid ilma ühest peeglist ja jäi vähe puudu et üks oleks roolist välja rebitud. Roheline tuli päästis päeva.
Moraal: rattapeded pole mingid mökud kunagi olnud.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit loodame siis et su lugu tuleb nii äge, ning me kõik mõtleme et jumala õige sellised mehed arreteerimisel surnuks lämmatada.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks on autojuhtide hulgas väga palju homofoobe, kes ei suuda mõista grupisõitude mõnususi.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Vot see teema on mida tuleks lahata söögi alla söögi peale, et liikluskultuur muutuks üksteist austavaks. Ei tahaks olla see mees kes ütleb, et tuleks veel seadusi karmimaks teha kuna see ei anna soovitud tulemust. Kuid saame rääkida olukordadest, mis ei näita erilist austust kaasliiklejate suhtes. Mis mind ratturina häirib on autojuhtide vastassuunast möödasõidu tegemine ja kui jõutakse kolmekesi ühele joonele võib ulatuda moodasõitu tegeva auto kiirus ratturi suhtes 90 ne alas140 km tunnis ja seda meetri kauguselt. Ratturina sellise olukorras on ohtlik hinnata olukorda mis toimub selja taga. Seega on garanteeritud ratturile ohutunne, mis minu arust läheb liikluskultuuri mõiste ja seadusega vastuollu. Milline on mõjus meetod selle manöövri välja juurimiseks auto juhtide peast võib olla katseline meetod autokoolis, kus pandaks tulevane autojuht keset sõiduteed seisma, ja sooritatakse möödasõit 140 kmh meetri kauguselt. Võib tunduda eba eetiline aga ilma katset läbimata lube ei saa.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

9:06 jah, aga mida teeb meie hjääljetoru? Tema kotib neegreid. Tolle neegri asemel tuleb harida kogukonda ikkagi liiklemise kultuurist ja reeglitest ja varustusest mida kanda ja mida mittekanda. Teedel vurab meeletu hulk hulle, kellel on silmnähtavalt kõrvaklapid üle oma kuulmisorgani tõmmatud , nendega on vähemalt lihtne - näed eemalt, et inimene on kuulmispuudega. Hullemad juhtumid on need nn lauljate kõrvasisesed monitorid, mida eemalt ei näe kohe mitte kuidagi. Eeldad, et inimene reageerib väliskeskonna häältele ja suhtlusele kuid siis selgub, et ta mitte ei reageeri sellele vaid loodusnähtustele nagu varjud ja teeb seejärel karme ning ootamatuid manöövreid mida terve mõistusega inimene ei tee. Need on teemad mis tuleb meedia rattale visata ja läbi nämmutada vähemalt kuu aega jutti nii nagu valmiskampaaniaid tehakse. Terrveks hapukurgi hooajaks on teema olemas. Ainult pange oma leheveskid tööle!

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat nii:

https://leht.postimees.ee/6993112/priit-pullerits-aeg-jaada-rahulikuks?_ga=2.15410166.1787337483.1591770217-1354123421.1586545291

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Raadiojaamadel võiks ka igapäevane riiklik kohustus olla hommikuse tööle mineku ajal heade soovidega liikluses liiklejatele väike muusika ja sõnumiga nurgake olla mille all taustaks mängib rahvusvaheliselt tuntud leina hümn. Peale mille raadio dj küsib kas meeldib teile selline muusika. Loodetavasti ei taha meist keegi seda hümni vabast tahtest kuulata, aga kui me üksteist ei austa liikluses, siis tuleb seda ikkagi vastu tahtmist aeg ajalt teha kalmistutel ja iga hommik raadios seni kuni liiklussurmade arv on 0 aastalõikes.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Muide, kas eesti ja vene koolides õpetatakse liiklust samamoodi või miski erisusega? Tuleb välja, et venelastest rattureil on rohkem tavaks sõita jalgrattateel vastassuunavööndis kui eestlastel. Samas mingit reeglit ei ole, et kui neeger või venelane, siis sõidab vastassuuna vööndis ja kui eestlane, siis sõidab pärisuuna vööndis. Ikka nii ja naa. Samas olen ka vastassuunas liikunud venelastega sel teemal vestelnud. Nad ei saagi aru, et nad miskit ebanormaalset teevad. Põhimõtteliselt võid nendega ka rahulikult kokku sõita, nemad ennast teelt eest ära ei keera. Samas mõni eestlane aga suudab panna keset rattateed tagumise ratta blokki ja käänata vastutulijale risti teele, et jube lahe... Mõnikord mõtled, et selliseid mõnusaid juhtumisi tuleb hakata lihtsalt tuimalt Savika kombel lindistama. Ei tea, kui mõni poliitik lindile jääb, kas siis pannakse vangi?

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Artikli 1. lausega positsioneerid ennast kohe lamemaalasena -- isegi UU ei eitanud tapmist. Kes on kunagi seatapu juures olnud, siis tuli väga tuttav ette. Siga ei hakka muidugi keegi niisama piinama, suts ära ja siis hoiad niikaua kinni kui enam ei liiguta, ja siis pisut veel.
Edasi kõik näited ühte auku. Kuna Priitu keegi neegriks ei pea, siis probleemi pole. Kõik muu on hüsteeria. Ainuke asi, miks see lugu ilmub punases jne peavoolulehes?
Liikluse ohutuse teema on ju igav, pealegi on rattaliiklus konservatiivide jaoks selgelt mingi "punaroheliste" teema. Siimamaani on tubli rattur PP selle delikaatse teema lahendanud nii, et (intensiivne) trenn ok, niisama mitmekesi sõit kahtlane -- tšainikud kõigepealt sõidavad rattaga, pärast sallivad (pikk ja muutuv nimekiri)

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

10:13 Ratta tee pole trenni tegemise koht. Sealne seaduse tunnetus, kuulekus on lapsekingades. Seal trenni tehes tuleb pauk varem või hiljem ära. Pealegi puuduvad jalakäijatel tahavaate peeglid samuti ka ratturitel. Sealne kiirus piirang mis minimeeriks ohtusi on 15 km tunnis. Selline kiirus ei puuduta rattasporti, kui siis hetkeks liikuma hakates kodu uksest.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

11:03 loomulikult ei ole rattatee treenimiseks. Mõned kasutavad seda teed isegi sihtotstarbeliselt rattal punktist a punkti b liikumiseks. Kuivõrd sedasi liigeldes pole oluline kiirus vaid ohutus, siis probleemsem olukord võibki olla ainult nendega, kes on puudega, täiesti omas mullis ja liiguvad teel kaootiliselt. Neid kaootilisi tüüpe aitab õigele teele juhatada ainult massiivne meediakampaania. Hea on ka kui kuskilt poest saaks riigi poolt trükitud lendlehti eesti ja vene keeles mida võiks jagada nii jalakäijatele kui rattaga sõitjatele. Neid võtaks sõitma minnes paki kätte ja muudkui jagaks möödumisel. Tegelikult võiks it vennad mõelda välja äpi, mis toimiks nagu koroonaäpp, et möödumisel lihtsalt vajutada oma aparaadil nuppu ja siis läheb neile automaatselt kes viibivad lähima 3 meetri raadiuses teele teavitus, et kuidas on hea tava kõnniteel liikuda. Nii saaks paberit kokku hoida.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kui kalliks võib riigile minna ,kui enne facebooki sisse logimist liikluse meelespea läbi lugeda.Et statistikat alla saada tuleb leida lahendusi.Ega tööle ei lähe ka hommikul enne kui wc st on läbi käidud.Igal juhul palju parem päeva alustada kui tee peale jätta.Olen kindel et masuurikatel on hommikul esimene asi facebook,on nii?

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Padre võiks sm Andrus Karnault hüvitist nõuda vale faktiväite ja ebakohase väärtushinnangu eest https://twitter.com/AKarnau/status/1270610435830616065?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet. Missugusest otsast on Padre tekst rassistlik? Mitte keegi ei pea mitte kunagi mitte kellegagi kõiges nõustuma. Ja Padrega mitte kõiges nõustudes ei saa ometigi öelda, et ta rassist! See on alatu valelik liberaalide propaganda. Hulluks on läinud maailm! Progressiivse noorsoo jaoks olla isegi Turay rassist! Tule taevas appi!

 
At 16:43, Anonymous MargusM said...

On kaks seltskonda kes on suutnud oma "kannatused" rahamasinaks vormistada- juudid ja mustad.
Kangesti oleks vaja tasakaalustavat tervemõistsuslike inimeste ülemaailmset tugivõrgustikku

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

MargusM andis kulda väärt idee. Tuleb koondada maailma ratturid ja hakata nende kannatusi rahaks tegema. Nende seas on ka musti ja juute, nad aitavad know-how'ga.

 
At 18:25, Blogger snaperski said...

Õnneks oli Taageperal mahti kirjutada omal julgel ja - ütleksin et ideoloogiavabalt ehk adekvaatsemal moel, - asjadest, mida PP yhe(=parem)poolselt näeb.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui Jürgen Habermas kunagi usa knässidele esinemas käis ütlesid need et mees on rohkem knäss kui nood ise. Taageperaga sama lugu, haige knäss.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattaga rattateel sõitmine põhineb tänase Eesti seaduste järgi tugevamal on õigus põhimõttel. Seaduse järgi võidki telgjoonega rattateel sõita telgjoonel ja tuiata ilma põhjuseta vasakule ja paremale emotsioonide taktis. Rahulikult võid loota jumala armule kui keegi sust möödub ja ta kargab su eest ära kui kontrollimatult talle otsa üritad kärutada. Autojuht võib rahulikult auto sellele teele parkida ja avada hoolimatult auto ukse vahetult enne ratturit. See pole isegi liiklusõnnetus vaid ainult ratturi mure. Päike läheb looja enne kui jõuab need reguleerimata probleemid avaldada

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Võlanõude adressaatide arv laieneb https://mobile.twitter.com/lobjakas/status/1270750358533537792. Padre, võta Kivisaarest eeskuju, nõuded teele, vajadusel hagid sisse!

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on loodetavasti kõva seljatagune. Kivisaare moodi vingerdama ja naiste käest abi paluma ei pea.

 
At 23:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kas ma hakkan madalduma selleni, et mingisuguse Lobjakaga hakata üldse vaidlema? Eneseväärikus tuleb ikka säilitada!

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Millegipärast, kui kuulata saadet Lobjaks ja Vooglaid, siis on nad valdavalt ühel arvamusel ilmas toimuvast.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis on viltu Eesti riigis? Anarhistid kärutavd suurgruppides demonstratiivselt 2+2 reeglit eirates maanteedel, svipsis neiud röövivad tanklat, svipsis medvend hukkab tsikliste ja ülbikutest autojuhtide poolt sõiduteelt tõrjutud kõrvuti sõitvad maanteratturid väga kalliste ratastega ülbitsevad rattateedel ja takistavad vastusõitvatel ratturitel ohutut möödumist. Kas rahva vimm on vallandunud, mis kogunenud salaja ja otsib väljapääsu erinevaid radu mööda, et lüüa lõkkele suure võimsa pahvakana? Kuivõrd seni on tegu paljugi ka koordineerimatu taidlemisega, siis tekib küsimus, et milline sündmus on rahva tundlikumat osa pannud nii käituma, kas tegu on kevadhormoonide vallandumisega või hoopis süstemaatilise kaabualuse olluse pesuga läbi meediakanalite?

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Tubli maratoonar Herem, kes veel 10 aastat tagasi sai selle distantsiga sujuvalt hakkama alla 4 tunni, on aru saanud, et riigikaitse ja profisport ei sobi kokku. Ratas ei ole küll tema ala aga suusatamises on ta tublilt ka Suurel Mõõduvõtul osalenud. Priit suutnuks küll oma parimas vormis olles raja edasi ja tagasi peaaegu sama ajaga suusatada, kuid see pole üldse tähtis. Suusatamine on ikkagi erinevalt jooksmisest oluliselt tehnilisem ala ja vajab peale stamina ka oskust käsi kasutada keppidega toimetamiseks ning suusa määrimiseks. Analüüsides Heremi otsust tekib küsimus, et kas peab ka siit blogist eraldama isamaalisuse puhtast panemisest, kuna isamaalisus ei eelda enam Heremi otsuse valguses head sportlikku vormi. Kaasaegne sõdimine käib nupuvajutustega ja tukiga vehkimise vajadus on arhailine. Ei ole enam sellist madistamist, kus sõdurid käsitsi mees mehe vastu asja ära sätivad. On vaja vaid õigeid rahusteid ja alkoholi ning päästikule vajutamist. Seda aga saab treenida e-mängudes klikkimisega tulistades. Järgmise sammuna on ilmselt loogiline, et naistele tehakse sõjaväeteenistus kohustuslikuks, sest üldiselt armastavad nad korda rohkem ja onkuulekamad õigeid klikke tegema.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Riik lõikas sportlased sõjaväelase palgalt maha. Kuhu edasi?
See on süsteem millest euroopa aastakümneid oma sportlasi kasvatanud ja võimaluse saanud neid riigi toel ülal pidada.
Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa, Norra, Hispaania..jne. Kõik need riigid just seda mudelit jälgides endale Olümpialasi tootnud.
Rahad meil juba nii otsas?

Huu

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Hästi kommid viimane mees. Mis edasi saab? Padre hakkab naisi kamandama?

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt Heremit ootab nüüd aasta lõpus kena viiekohaline number preemiat jälle kokkuhoidliku majandamise eest. Nii need asjad kord siin sitases riigikeses seatud on.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Padre las kutsub Heremi vaibale. Korralik peapesu ja asjad hakkavad taas liikuma.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

No ma ei tea, raketiväe seeru ei kvalifitseeru peapesu tegemiseks. Nüüd on lihtsalt nii nagu Herem ütleb.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Raketiväe seeru on kordades kõvem mees kui mingi parketikindral.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

On jah kõvem. Pealegi lasti too alla. Ekspressis oli artikkel et mees tegi mag töö ajaloost. Vene ohved kindlasti naersid lõuad laiali. Nato riigi sõjaline juht humanitaarharidusega. Estoonja.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks rohkem pragama.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Peaks aga on hoopis arg ja pea põõsas.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

a)Spordirühma jutt on ajakirjaniku (jälle!) kallutatud jama ja ootaks ikka ära mis TEGELIKULT toimuma hakkab,
b) e-nupu mehed ei saa tegelikul lahinguväljal hakkama ja isamaalised inimesed peavad ikkagi võhmatrenni tegema,
c) magistritöö ajaloost ei olnud lihtsalt atradest-äketest vaid metsavendlusest Nõukogude võimu vastu. Pigem sõja ajalooline ja täitsa asjakohane resistaansi teema!
d)nn. humanitaarkraadiga kindraleid on maailm (ka NATO) täis. Isegi taknkimootori ehitus on mehaanikateadus, mitte mingi "sõjaline". Raketti ballistika on füüsika jne.
e) pole sel Heremil häda midagi! Kõhtu ka ei ole nagu mõnel eelmisel.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

8:02 ära aja jama. Tsiteerime: "Kaitsevägi teatas Eesti Päevalehele, et korraldab teenistuse spordirühmas ümber, suurendades teenistusse võetavate ajateenijate hulka ja koondades professionaalsete sportlaste ametikohad.

"Ümberkorraldus on seotud kaitseväe otsusega keskenduda oma põhitegevusele ehk reservüksuste väljaõppele ja võimaldada suuremal hulgal noorsportlastel jätkata treeninguid ajateenistuse kõrvalt," teatas kaitsevägi."

Profid saavad kinga. Jääb miski kehakultuuriline kasvatus, mis loomulikult vajalik aga orienteeritud pigem lipuga vehkimisele aga mitte poodiumikohtadele.

 
At 12:43, Anonymous Kägu said...

Heremil pole muud häda,kui see,et ta üritab võita odavat populaarsust,panustades liberalistide huvidele ja teenides sedaviisi kaitseväge nõrgendades ilmselgelt mõne teise riigi huve. Kaitsevägi ei peaks olema pioneeri laager kus kõigil pupujukudel saab olema tore olla. Vajadus füüsilise võimekuse ja oskuse käsi tulirelva kasutada järele ei kao kunagi mitte kuhugi. Nupu vajutajatest armee teeb piisavalt hea luure tegevuse korral kahjutuks 1 Vene dessantnike Polk.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Kogu Heremi karjäär on olnud üks odava populaarsuse taga ajamine. Sellepärast tast Kuperjanovist nii kiiresti vabanetigi, et mehel oli rumal komme üle oma vahetute ülemate peade kõrgemale poole ausust avaldamas käia. Masendav limukas.

 
At 14:10, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Sportlasi rünnatakse! Ma kordan, sportlasi rünnatakse! Ehmatav uudis eilsest päevast osutus sügavamal uurimisel tavapäraseks ideoloogiliselt kallutatud ja eelkõige majanduslikest huvidest lähtuvaks vaenlase infooperatsiooniks. 

Nimelt üleeile lugesin, et kaitseväe spordirühma tahetakse kinni panna. Kuna sport on mulle südamelähedane teema tegin seepeale asjakohast reporteritööd ja võtsin ühendust mõne kodanikuga, kes on kangi juures, et küsida nõudlikul häälel järgi sportlaste tagakiusamise põhjuste kohta. Mis selgus. 15 (tipp?)sportlast, kellel polnud mingit sisulist seost kaitseväe tegemistega võetakse kaitseväe palgalt maha. Selle asemel pannakse rõhk ajateenistuse jooksul toimuvale sporditegevusele. Palgale võetakse füsioterapeute, spordiinstruktoreid pidi juurde tulema ja kõva sporditaristu ehitamine üle Eesti suurusjärgus 10 miljonit olevat plaanis. Väidetavalt olevat pikem mõte suunata ajateenijaid rohkem sporti tegema ja seeläbi neid paremini ettevalmistada kodumaa kaitseks. Ühtlasi kujundades spordiharjumust ja seeläbi suunata nad õigele teele. Tundub mõistlik plaan, kui laiendatakse harrastus- ja tervisespordi osa, laotakse kõvasti vundameti alla ja küll juba sealt saab olümpiakomitee ise tippsportlastega jätkata. Mida nad olevat lubanud ka teha. 
Ajateenijate spordirühm pidavat endiselt alles jäämaja seda tahetakse laiendada ning edaspidi saavad meeskonnaalade mängijad samuti minna spordirühma. Tuleb nii välja, et senini neid vist ei võetud. Selline lühikokkuvõte reporteritöö tagajärgedest.

Eraldi teema on, et kas reporteritöö kvaliteet spordimeedia maastikul on oma languse teel jõudnud sinnamaale, kus nõnda olulistes küsimustes, nagu seda sport on, tuleb nüüd igalühel endal pastakas kätte ja reporterimakk õlale vista? Mis paganama pärast spordiajakirjanikud on jätnud töö tegemata? Teemat lahkav artikkel on kirjutamata ja selle asemel pean lugema nutvate meeste pisaraid kiskuvat lugu, kuidas spordivihkajad on asunud rünnakule.

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

See on sageli nii, et ajakirjanduses saad sa info läbi kellegi kallutatud prisma. Fookus on seatud selle järgi, mis konflikti kütab ja klikke toob ning tõde ei huvita kedagi. Niisamuti saame kallutatud ja valikulist informatsiooni Ameerika sündmuste kohta ja kõige muu kohta selles maailmas. Nii jääbki üle inimestel ise reporteriks hakata, kui nad milleski sotti tahavad saada.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Kägu murrab lahtisest uksest sisse. See info on ju kõik ajakirjandusest loetav mõnevõrra üldisemalt. Armee on nii ehk naa sport ja iga siil saab aru, et treeningud on selle osa. Täna ütleb armee, et nemad ei vaja võitjaid vaid kahuriliha ja kogu ettevalmistus jääbki liha kasvatamisele. Armee tunnistab oma ebakompetentsust võitude ja medalite eest võitlemisel. Hoiak võetakse nina maas teiste teenindamisele. Sirge selg ja oma tahe kipub jääma minevikku.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Kägu kirjutab nagu alati õiget, valusat tõde. Miks arvad et iga siil saab aru, ei saa mitte. Kuidas liberastid Kaitseväge feminiseerisid see oli ju TV pildis alasti näha. Igas kvartalis katkuti parketikindralitel vanad pagunid maha ja president oma õrna käega pani uued asemele. Miks sellist piinlikkuse paraadi näidati lives ja miks selle libra tsirkuse kohta kriitikat ei tehtud tahaks nüüd kuulda Padrelt ja isakestelt kohe ja onlainis, marss marss! Kõige siukse kebluidu tulemuseks ongi tänane tibude nublude mängu armee

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on maastikuratta või maanteeratta tsiklist?

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Hämmastav hägu.
Kuidas küll 15 tipp atleedist koguni 10 miljoni jagu raha vabaneb, et spordirajatisi rajada?
Kui paned sõduri tõkkeid jooksma, siis olümpiameest me ikka sealt ei saa.

Huu

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP käis EOK pomol külas?

https://tv.postimees.ee/6777243/urmas-soorumaa-homses-arteris-gerd-kanter-lausa-noudis-et-ma-ei-satuks-enam-imelikesse-pealkirjadesse

 
At 23:33, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kõik õige.
Ja selle järel aus lugu metsamehest ja suurest valehüsteeriast metsa teemal on ka minu sulest.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Huu-le -
15 tippatleedist ei vabane 10 miljonit ja seda pole ka väidetud.
Tippatleedid peaks saama hakkama sponsoritega, EOK ning erialaliitude maksetega.
Kui eelnimetatud pole siiani, hoolimata suurtest sõnadest, midagi erilist teinud noorte meeste üldise tervise ja vormi parandamiseks ning nüüd peab selle kuluka tee ette võtma Kaitsevägi. Tegema seda, mis oleks pidanud ammu olemas olema - suure hulga noorte meeste (mitte ainult 15 tipu!) võimekus joosta paar kilomeetrit ning teha mõned kätekõverdused …
Sõdur ei pea olema olümpiamees, ta peab olema võimeline kriitilises olukorras võitlema ja ellu jääma. Viimane, s.t. ellujäämine, on muideks suurem õnn kui medal suurvõistlustelt!

See "iga hinnaga tippu" mõtlemine ongi põhjus, miks nii paljud üritavad dopsi panna.
Aga arusaam Kaitseväe vajadustest ongi enamusele liiga keeruline ...

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Eeelmine———10 punni.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Riigi kaitsevõime ei seisne ainult noorsõdurite treenimises. On vaja ka psüühikat mõjutada. Ilma medaliteta kodumaa kaitsmisega kaudselt seotud aladel psüühikat mõjutada ei ole võimalik. Medalite tootmisahelast väljumine on teadlik riigi kaitsevõime ruineerimine. Kahjuks.

 

Postita kommentaar

<< Esileht