teisipäev, oktoober 13, 2020

Pullerits: Eesti parimad ratturid sõidavad üle 90 km/h. Aga mina?

Telemees Kalev Kruus korraldas Eesti viiele tugevale ratturile katse, kui suure kiiruse suudavad nad liiklusele suletud tuliuuel maanteel auto tuules maanteerattast välja pigistada. Suutsid üle 90 km/h.

Mida mina suudan, küsisid mõned selle peale.

Mõned aastad tagasi tegin seda Chrysler Pacifica (fotol vasakul) tuules, kui sõitsin Tartust Jõgeva maanteed (fotol all paremal) pidi maale. See ei ole just kõige siledam ega laugem tee, nagu loodetavasti teate. Ja ei ole mul ka ratast, mis maksaks paar tuhat eurot. Ei olnud ka muu liiklus suletud. Aga ega ma kurda.

Kui olin Pacifica taga jõudnud Tabiverre, siis seal on 70 km/h piirangu märk, nagu küllap teate. Pacifica läks ees täpselt 70ga ja sõitsin sel kenasti tuules. Seni olin tulnud Tartust 50-60ga, nii et päris esimeses värskuses polnud, aga ometi tuli 70 kergesti kätte. Ja see ei olnud tehtud maksimaalse kiiruse saavutamise eesmärgiga, vaid lihtsalt selleks, et ikka jätkuvalt tuules olla – umbes viis kilomeetrit oli n-ö finišini (fotol all vasakul). Muidugi oli kiirus 70 km/h üksjagu suur, millest andis märku kas või see, et tekkis kerge vibratsioon. Söandasin vaid sekundi murdosaks heita pilgu rattakompuutrile, muidu pidin pingsalt jälgima vahet autoga ning tajuma ümbritsevaid olusid.

Nüüd võib mõni mees muidugi öelda, et tõesta. Aga ma ei pea siin kellelegi midagi tõestama, sest ega ma hakka seda tulemust kusagile rekordiraamatusse talletama. Ent kes otsib tõestust, võib vaadata minust vändatud filmi «Kellele lüüakse pulsikella», kus on alates 14.40st näidatud, mis moodi sõidan Art Soonetsi Fordi taga, kiirus umbes 80 km/h.

Rohkem ei ole midagi öelda ega lisada. 

Fotod 1 ja 3: Chrysler Pacifica Raigastvere järve vaatetorni all ja maakodu pargis. Fotode autor: Priit Pullerits
Foto 2: Tartu-Jõgeva maantee Pikkjärve äärsel voorel. Foto autor: Priit Pullerits

55 Kommentaarid:

At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

See on habemega jutt ju mis ammu uudisväärtuse kaotanud. Lihtne küsimus on blogipidajale, et kas totalisaatori firma tulusid ka ajakirjanikuga jagab promo tegemise eest või on tegemist pro bono vana teema upitamisega? https://sport.tv3.ee/rekordid/betsafe-esitleb-eesti-koige-koige-gert-joeaar/

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu auto on müügis? Ilusad müügipildid.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, et mis rondist seda Pulleritsu filmiti mille spido näitas aia teibaid. 52x10 ülekande puhul oli kiirus 90 kadentsi puhul 60 km/h. Arvutage ise https://www.bikecalc.com/speed_at_cadence

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Valuvelge ei olegi. See võtab hinna alla.

 
At 15:40, Blogger Priit Pullerits said...

Auto müügis ei ole. See on hea auto, sest jalgratast ei pea isegi osadeks võtma, et see tervenisti salongi mahutada; esiistmeidki ei pea ettepoole nihutama. Ja muide, olen pannud vabalt salongi midagi lahti võtmata isegi kaks ratast, nii maantee Scotti kui maastiku Treki (või Cube'i). Mis peamine - see puhtatõuline Ameerika auto.

Filmiti uuest Volvost.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt ,loen mina sellest kirjutisest välja, et Pullerits paneks võrdsetel tingimustel ( samaväärne ratas, suletus liiklus, vahetu konkurents jne) meie tippratturitele tippkiiruses ära.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Unistada ju võib. Kui aga kadentsi 120 peale ajada ei suuda nii, et ratas pumpama ei hakka, siis unistuseks see jääbki. Allamäge auto tuulekotis istudes võib ka 100 sisse saada ilma väntamata. Eks sellele pulsikella filmis vajutatigi.

 
At 19:17, Blogger Priit Pullerits said...

Pulsikella filmi lõik Aovere ja Räpina maantee vahel on lausik.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

PP paneb kõigile ära. Pole veel kedagi, kes oleks kasvõi ühe korragi teda võitnud.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

To 20.06 Minu teada on kõige lähemal Pulleritsu võitmisele üldse olnud Vahur Teppan. Aga ka tema ei suutnud muud kui pakkuda vaid tugevat konkurentsi.Enamusi lõdipükse ja sitakotte võidab Pullerits lõdva randmega, ilma, et nahkagi märjaks saaks.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Sellel lõigul kus spido näitas teivast 80 on kilomeetrine lauge 8 meetrise kõrgustevahega laskumine. Tavaolukorras panevad ratturid ilma tuules istumiseta 50+ rauda. Ilmselt oligi ka filmis reaalne kiirus 60 ja Volvo sohver tõmbas hoo sel hetkel 80 pealt maha kui udune kaamerapilt peaosalise urruauku otsis.

 
At 01:11, Blogger Priit Pullerits said...

Jajah, jäägu teile teie õigus, siis saate rahus magada.

 
At 06:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sinust tugevamaid ei ole. Ei ole.
Võid rahus magada.

 
At 08:26, Blogger Priit Pullerits said...

No mõni ikka on. Aga nemad võistlevad praegu Giro d'Italial.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Maailmarekord on 296km/h....niiet arenguruumi veel on. Ja seegi on naise käes.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Nad võivad ju 96 sõita kuid tähendusruumi vaimse aggregatsiooni pedaalid ja kangid on kelle käes?

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Kelle käes on aggregaadi kangid selle käes on tulevik

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Tulevik on kindralite ja kaptenite käes. Kangihoidjad peavad täitma lihtsalt käsku. Sõna on tähtsam, millega käsku edastatakse. Vaja on sõnameistreid kelle sõna maksab ja keda kuulavad nii marssalid, kindralid, kaptenid ja kangihoidjad! Meil on siin vähemalt üks blogipidaja olemas. Kuidas aga panna teda ütlema õigeid sõnu, mitte aga sonima miskist 80-st, selles on mehed küsimus?

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Palju on siin mehi kes mõmisevad aga vähe kelle sõna maksab

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=9&t=12075

Siin teemas on see lastehaigus pikalt läbi põetud ja tervenetud! Ehk aitab ka peremeest....

 
At 08:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit on juba nagu Putin... Igal teemal/tegevusel jne jne TOP´i tipp. Kerge hirm hakkab juba, kas vaimselt ikka kõik korras?

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Hirm on hoopis selles, et putinism on muutunud eliidi seas pandeemiaks. Kuhu me nii jõuame ja kas peame selle pärast üldse muret tundma? Lihtsalt usume.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Putin on dünaamiline juht noored naised sünnitavad talle järglasi elu läheb ülesmäge vaatame mis ameerikas toimub. Pullerits koos oma kindralitega seilab õigel kursil.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

11:59 Pullerits on alati võidumeeste paadis, kui oled nutikas sehkenda
ennast tema sõbraks

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Niisama sõbraks ei saa. See kuuldavasti väike elitaarne kabaal kus vaid väga läbikatsutud mehed kes käinud läbi 7 põrguringi ja need pole mitte tartu kuubik ja pärnu jõulumäe ring

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Mida põrgut? Jälle testib blogija siinse lugejaskonna kergeusklikkust. Nimelt väidab ta, et mitte müüdav käru asub viimasel pildil Räigastvere järve vaatetorni all. Tore. Aga kus on siis järv ja torn, kas tõesti Mullaveres? Küll aga on pildil kohal tagaplaanil põõsa taga kahe tüveharuline kask, mis on siin blogis kuulsaks saanud 9 aastat tagasi. Kas tõesti on blogipidaja nagu põrguvärava ees olenud Kalevipoeg ja on vedinud Mullavere kase 4,8 km kaugusele Räigastvere vaatetorni alla, miks?

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Hahaa seda oli arvata et Dr.Pullerits tõmbab kergeusklikel naha üle kõrvade ja peab peenikest naeru.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mullavere kase juhtumi taustal paljastub nüüd PP tõeline pale? Kas see on suusblogi lõpp? Kas lõpuks ei jää meie palavalt armastatud juhil enam muud üle kui et:
1. Suuremad valed ülevaadata!
2. Läti kaudu minema!
3. Algab uus elu!
4. Suusablogi viia üle läti keelele!

Vastu reede õhtut on puhkenud seninägematu kriis suusablogis. Kes oleks võinud seda arvat!
Kes tegi vea? Kuna viga tehti? Kas süüdi võib olla hoopis Soonets? Kas see ongi lõpp?

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

1. Tühjenda pangakontod.
2. Kirjuta maja tütre nimele.
3. Põleta päevik/ kustuta blogi.

 
At 22:18, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, ärge paanitsege! Kõik on kontrolli all.

 
At 01:08, Anonymous Anonüümne said...

Kelle?

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Tänane Postimees kirjutab:
Aga mingeid teisi ahve ära üldse kuula. Eriti neid «auto ajakirjanikke». Näiteks Peep Pahv ja Priit Pullerits. Need mehed ei ole mingid autoajakirjanikud. Kritiseerima on kõvad mehed. Aga Pahv sõidab ise üldse Datsuniga. Pulleritsul pole juhilubagi. Sõidab jalgrattaga. Ja mäest läheb üles väga-väga aegla selt, lükkab ratast käekõrval nagu pehmo.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu:

https://leht.postimees.ee/7087666/harrastaja-naitas-sitkust-mis-murraks-maha-isegi-profid

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Eh, juurikas semutseb blogipidajaga, tahab siit feimi korjata. Rattalükkamise juttu rääkis ta raadios enda kohta. On õppust võtnud siit blogist, et kui tõde ei müü, siis tuleb seda blogipidaja kombel teise rakursi alt demoda.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks oma sõbrad kokku võtma ja paar nädalat veriselt laksima. Armutult.

 
At 18:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pulleritsu blogis ei sõnagi poliitikast, ega isegi mitte spordist. Keegi ei arutle meie poiste tubli jooksu ja rekordite üle. Korda ei lähe ka see, et Mart Helme ütles :"Muu", kuigi koolitatud reformistid ja sotsid teavad, et lammas peab ütlema ainult :"mää"! Kohutav , Eesti maine on nüüd igaveseks rikutud. Aga stta sellest, kurvaks teeb, et blogi hakkab välja surema ja arutletakse pseudoteemade üle.

 
At 18:33, Blogger Priit Pullerits said...

Ei sure blogi kusagile, Kägu! Jätke paniköörlus! Praegu kogume rasva ja rammu, et kohe tulistama hakata.
Kas tahate olla nagu Kallas ja teised paniköörid? Mart Helme räägib täiesti normaalset juttu, isegi veidi pehmet, ja juba on panikööride kisa taevani, et Eesti maone rikutud ja Helme vaja lahti lasta. No säärane kisa on ju lapsik, liiati haige ja nõme. Ma ei saa aru, kas nad on kõik nii seksuaalselt frustreerunud? Sest muud pühjust ei saa olla nii debiilse seakisa seletuseks.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Eestis on kõik korras. Rahvas on pöördes poliitkorrektse määgimise teemaga ja juba on unustanud, et Estonia vaigistamise teema. Miks? Kas ajakirjanduses on ebaproportsionaalselt palju omasooiharaid või polegi Eestis reaalseid teemasid?

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Kägu räägib õigust. Lase ohjad lõdvaks kohe jänespüksid paanikat külvamas.

 
At 21:42, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Keegi võiks mulle vanale mehele selgitada, miks sa on üldse vaja riiklikult ja poliitiliselt inimesi seksuaalse käitumise järgi lahterdada? Vanasti suutsid inimesed kuidagi muud viisi ka piisavalt tähelepanu saada, kes laulmisega, kes kunstnikuna,kes oli ajakirjanik ja kes tubli treial. Kas sellest tõesti sellest enam ei piisa? Miks on vaja suisa kohustuslikus korras sundida kogu rahvast LGPD peremudelit ülistama? OK täna kummardame LGPD tegelasi, homme ülistame Eneserahuldajate Liidu rahvast, siis laulame hosiannat Nekrofiilide Seltsile jne. Kas üldse millegi asjaliku ja tootva jaoks ka ega jääb?

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

LGPD teemat ei olegi. Mõned poliitikud näitavad sponsoritele, et nad püüavad midagi nokitseda.

 
At 23:57, Blogger Priit Pullerits said...

Täna on paljud poliitikud lapsikult suu paksu täis võtnud ja käib mingi poliitkorrektne röhitsemine. PM AK tegi loo Eestit vaenava Sveta Grigorjevaga ja poliitikute arvamused seal juures olid nii piinlikult hambutud. Kurat, mune enam kellelgi pole, käib üks sisutu jauramine, möögimine, vingerdamine. Ainsad, kellele turja karatakse, on sirgjoonelise ütlemisega mehed, kes ütlevad mehele kohaselt otse ja keerutamata, mida nad tegelikult arvavad. Kuidas Eesti avalik ruum küll nii limukalikuks ja hambutuks on muutunud?

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...


Opositsioon teeb seda, mida igaüks seal olles teeks, see on üheselt selge.

Lugege parem mida sellise nn. sirgejoonelisuse peale ütlesid Ratas, Luik, Seeder, Kiik. Need ju kõik valitsuse juhtoinad.

Kaabud on selles teemas praktiliselt samasuguses vähemuses nagu LGBT ja co, millele nad kahjuks endalegi aru andmata pidevalt head reklaami teevad ja nagu näha, siis väga tulemuslikult.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

"Ma ei saa aru, kas nad on kõik nii seksuaalselt frustreerunud? Sest muud pühjust ei saa olla nii debiilse seakisa seletuseks."

tubli Priit. Tubli neomatsi eeskujulik seletus ja sõnade valik. Võid Ekre avalikesuhete juhi kohale kandideerida juba küll.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

EKRE tublil jüngril täna võiduvõimalusi sellele kohale veel ei ole.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Martin Helme seletab EKRE haaret Eestis: kontrollime agendat provotseerides, eskaleerides, improviseerides.

https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=88302493&fbclid=IwAR0z3Ve3-KOBf_Ow3MFEz2o6Mw28w2o0fNGKZrMVWslPNB1Qh_gXLziZVw4

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole sel EKREl mingit haaret, tehakse lihtsalt palju kära ei millestki. Ja valimistel saadakse liberastidelt jälle pasunasse.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

No kurat kui liberistide ja ekremiitide kätšiks läheb loodame et siis Padre kontrollib agendat, hoiab ohje peos

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Tumbling Priit,see kõnts on vaja mättasse taguda.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

St.Tubli Priit

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Juurikas tundis "Maskis laulja" osalises ära Priit Pulleritsu sarnase isiku. Keegi matkib Priitu, kas mõni siinse blogi fänn äkki? Igatahes on blogipidaja kuulsus tõusnud täiesti uutesse sfääridesse. Ilmselge märk keskea kriisi lähedasest olekust.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit kurat võtaks, mis seal Postimehes toimub! Postimees kirjutab, et Mart Helmega seotud geiskandaal jõudis Austria meediasse.
Kas Mart on homo või mis? Mida see postimees valetab. Ma ise ei saa tervet teksti lugeda, artikkel on tasuline. See on mingi kuradi homode vandenõu. Raudselt joodeti talle mingit jama sisse ja siis veeti vägisi voodisse. Seda need homod juba oskavad. Mingit austust neil ei ole. Kaua selline jama kestab. Mida see postimees avaldab sellist jampsi. EKRE just võitleb homode vastu, mitte ei ole nende voodis.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas 19:59 teab, et Mart ei ole homo kui postimees nii kirjutab? Nagu näha, siis keegi lindistab teda ja analüüsib, et kas voodis on sama või erisoolised. Siit on oodata uut lindiskandaali kui mingi suva anonüümikas kommar lindistab poliitikuid. Oleme valvel!

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole Eesti Vabariigis homo fiilsemat meediamaja kui Postimees. Päris kahju et Priit seal leiba ja ulualust teenib.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

See pulsikella film.
7.25-8.00 kõlab lugu mis on väga väga väga sarnane chromatics tick of the clockile.
Loomulikult pole see tick of the clock ise, sest selle loo kasutamine maksab väga suurt raha.
Küsimus Pulleritsule kui ajakirjanikule, kas saaksid välja uurida, kes tolle loo seal 7.25-8.00 tegi?

 

Postita kommentaar

<< Esileht