pühapäev, september 20, 2020

Pullerits: Videoreportaaž Tartu rattamaratonilt: vaadake järele, kas jäite mulle ette!

Samal ajal kui mitmed mehed saunas kümblevad või kurnatusest kesvamärjukest libistavad, lootes asjatult, et õlu aitab, panin kokku videoreportaaži tänase Tartu rattamaratoni 89 kilomeetri distantsilt, kus sain oma kõigi aegade parima, 284. koha. Omas vanuseklassis sain kogunisti kuuenda koha. Alustasin stardigrupist 501-700 ning sõitsin tõusvas joones. Mudased kohad tekitasid veidi ärevust, sest ei taha ju riskida ja kukkuda, mistõttu tõmbasin seal tempot vähemaks. Aga muudel lõikudel sain kenasti hakkama, nagu lisatud videost näete.

Kirjasõnas tuleb reportaaž veidi hiljem. Rahulduge praegu, palun, videoga.

Foto: Priit Pullerits Tartu rattamaratoni rajal 21 km enne finišit pärast Palu TP-d. Foto autor: Aiki Lill

33 Kommentaarid:

At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Hea nali, hihihii!
2015 oli aeg parem ja koht kümmekond kohta nadim topelt rohkem lõpetajate hulgas. Võitja aeg oli pea sama minuti sees. Samas kui naljaga kaasa minna. See tipptulemus tuli nats hilja. Best before on ammu möödas.

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis hetkel Viljar Kannimäe tagant mööda lendas?
Tal oli vist miski jama alguses asfaldil. Kuid siis hakkas tagant tulema ja tuli nagu buldooser. 1500 koha pealt esimeses punktis 150 kanti välja. Gps jälgimise parim lõbu sel päeval.

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Tere hr. Pullerits
Mitu korda te pidite jalgratast käsitsi lükkama?

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Mul oli ka sarnane küsimus.
"Ees väga järsk tõus" koht, kas oma Tartu Rattamaratonide karjääri jooksul oled sealt ka ülesse sõites läinud (minul 2-3 korda see õnnestunud maratonide sees)?
Muidu igati tubli ja kiire sõit. Kui veel muda ja kukkumise hirmust ka üle saaks (vist ei saa). Rada ja ilmaolud ka nagu rätsepa ülikond Pulleritsule tehtud.
See aasta ei osalenud ise. Sõidutasin poissi virtuaalselt harku metsades, kuid päeval ilma vaadates tuli tahe küll peale cyclokaga seda veel TRM rada mõnuga sõita.

Huu

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits omas masinaklassis 6.koht. Tehke järgi ....

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Kaljulaid neljas oma vanuseklassis.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Jälle jääte kinni väikesesse pilti! No mis tähtsust sel on, kes sõidab tõuse ja kes kõnnib tõuse - oluline on koht lõpuprotokollis ja see räägib enda eest. Minu pärast võite kas või kõik tõusud kõndida, kui nii tundub parem, aga kui see tagab hea koha, pole see kellegi asi õiendada, kes kes kuidas tõusu võttis, sest ega kõndimine ole keelatud. Või on?? Oli väga hea poolel maal korraks sääri ja reisi venitada. Liiati nägin, et ega ülespressijad suurt võitnud, läksid enam-vähem sama tempoga, ainult et lihased pumpasid piimhapet täis, hingamise ajasid rütmist välja ja pulsi lõid üles. Mille nimel? Et pärast öelda, et sõitsid. Who cares!

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Ma jooksin ka ühest üles,pärast olid jalad hulga paremad.Tähendab pidin jooksma,sest tropp jukerdas Nina all,jooksin neist mööda.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt who cares. Padre tõmbas teile taas kõrviku pähe

 
At 13:42, Anonymous MargusM said...

Juhin tähelepanu et üle aastate võideti TRM jälle õige rattaga- cyclokrossikaga!
Need mtb ja fs rattad on toredad kuid cycloga on sõidurõõmu topelt.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Mitmes siis olid.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit,magama jäid või......

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Sõitsin 3h ja 5 minutit peale. Mõnusa tundega, varu oli rohkem kui küll. See on rahvaspordi üritus ja seda tulebki nautida. Järgmisel korral stardin fatbikega kõige lõpust. 16. osaluskord ja jube igavaks kisub selle sama pähekulunud trassi nühkimine :) niiet tuleb endajaoks põnevaks teha TRM

 
At 18:56, Blogger Priit Pullerits said...

Sellistel pseudoisiklikel kommentaaridel, nagu 17.24, pole mõtet. Rääkida isiklikest asjadest andmata aimu, kes räägib, on sama väheväärtuslik, kui vesta siin muinasjuttu. Selliseid võib igaüks siia välja mõelda.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Cyclo...kuidagi palju oli neid rattureid raja ääres katkiseid kumme vahetamas...aga põhimõtteliselt õige- mida parema veerevusega rehv seda parem. Singleid ja metsaradasid, mis annaksid võimaluse laiemale ja haakuvamale rehvile TRM praktiliselt pole

 
At 06:56, Anonymous Anonüümne said...

Nagu 17:24 õigesti ütles - rahvaspordi üritus.
See ei tohigi liiga raske olla. Eesmärk on anda tavainimesele piisavat koormust, kuid mitte ära ehmatada!
Oleks rada raskem, siis ei oleks ka Priidul millestki kirjutada - loobuks osalemisest ja kõik!

 
At 07:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit,ootame pikisilmi.....

 
At 07:22, Anonymous Anonüümne said...

17.24—palju sul km-e sel aastal all juba oli,et mõnuga sõitsid

 
At 07:50, Blogger Priit Pullerits said...

See mõnuga sõidu jutt on pläma. Sest kes rattaga sõitnud, see teab, et vahel ongi kerge, aga siis kohe väga raske. See oleneb palju teistest, nende dikteeritud tempost. Jah, on hetki, kus vaatad, et mida passitakse, ja siis hetked, kus väga tõmmatakse ja on raske. Aga inimaju on juba selline, et eelistab meelde jätta head hetked. See ei tähenda, et kogu sõit oli mõnuga.

 
At 07:57, Blogger Priit Pullerits said...

...ja mõnu mõiste on ka inimeseti erinev ja sõltub hetkeemotsioonist. Võid sõita end pooleldi hingetuks, aga kui said hea tulemuse, mis rõõmustab, võid vabalt öelda, et kuradi mõnus sõit oli. Ja võid teha kesise sõidu ja saada kehva tulemuse ning öelda, et kuradi raske oli, kuigi tegelikult oli asi selles, et ei jaksanud pingutada, st võtsid justkui mõnuga.
Nii et mõnujutt on hülgemöga.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, millal reportaaž ilmub, kas homses ajalehes?

 
At 12:17, Anonymous MargusM said...

Mul on tunne et 07.57 räägib Priit seksist..

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis, et Priit tulevikus ei kirjuta midagi mõnusast sõidust ja kustutab tagantjärele oma postitused kus kirjutas mõnuga sõidust/jooksust/suusatamisest.

 
At 12:53, Blogger Priit Pullerits said...

Tuleb reportaaž, 11:21, juba täna tuleb.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas siis tulemus tekitab vaid rahuolu? Tulemus siis rattamaratonil 300 sees on see mida mees suudab ja mille poole püüelda et rahulolu saada. Ja 599. koha puhul oleks olnud maha visatud päev?
Kas siiani kõik õige?
Mis seal vahet on?!

Huu

 
At 13:44, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, loomulikult rahulolu!
Ikkagi kolmesaja sees. Just vaatasin viimases Jooksja numbris, kus kirjutasin, et see oleks väga kõva tulemus, kui saaks esimese tuhande esimese poole sisse, st 500. kohani.
Teiseks, vaadake, kes selja taha jäid! Nende seas üks endine proff! Sõitsin temast kilomeeter pärast Elva jõe ületust lennuga mööda. Kas teate, kellest jutt?

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Peab olema kõvasti enesearmastust, et 284 ndast kohast sellist pöörast rõõmu tunda. Põhimõtteliselt käib võistlus esikoha peale. Loeb ainult võit. Teine ja kolmas koht on lohutusauhinnad. Kui isegi omas vanuseklassis ei suuda medalikolmikusse tulla, siis, tasuks enda jaoks asjad ümber mõelda ja keskenduda kehakultuurile. Milleks punnitada, kui talenti ja treenitust pole. 284 koht, keda see kotib? See on luuseri ja statisti tulemus ja ei vääri absoluutselt mingit tähelepanu. Sellise tulemuse peale võib ainult öelda: "tubli mees, et distantsi läbi jaksasid matkata.". See kes nendest matka sellidest on mõni koht eespool või tagapool, ei puhu küll mingit pilli.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine ajab päris sitakoti möla.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei Lgp 14:38, kui see tundub teile sitakoti jutuna, siis olete te pehmo ja dolbajoob. 13:55 ajab väga õiget juttu. Tõelist alfa isast huvitab vaid esikoht. Ta ei rahuldu mingite tagasihoidlike sitakoti kohtadega. Tõeline mees ja alfaisane, jäädes mingil võistlusel isegi teiseks või kolmandaks läheb nurka haavu lakkuma ja üritab järgmisel võistlusel võita. Ainult Sitakotid suudavad rõõmu tunda, kui nad on tõeliselt võistelnud ja võidelnud ning seda on krooninud mingi 300 koht. See on hetk, kus mees peab sügavalt järele mõtlema, et miks on ta nii stt. On ta andetu, ei tee ta korralikult trenni, või on valinud lihtsalt vale ala

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine,mis võidud sul ette näidata on.

 
At 16:00, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, läks siiski ligi kaks päeva, et kõvatajail veri keema läheks. Kohe panen reportaaži ka üles, siis teil on, mida analüüsida, ja siis saate näidata, kui kõvad olete... jutumeestena, mitte sõitjana. Kui sõna võtate, võiksite juurde panna, et mis vahemikus TRMi tänavu lõpetasite, nt 1170.-1190. vahemikus lõpetaja.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

13:55 kirjutab täpselt PP endi sõnu.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Eks Sul on täpselt sama palju argumente miks see oli hea sõit, kui sul oleks ka argumente, miks see oli kehva sõit. Sinu puhul vaid tahtmise küsimus, millist valgust lasta?
Igatahes 50+ pealt hästi tehtud. Tehke järgi ? Elus on muudki, kui rattasõit. Nii klassikud ütlevad. Aga kui muu kõrvale jätta, siis elu on rattasõit.
B-to

 

Postita kommentaar

<< Esileht