esmaspäev, august 24, 2020

Pullerits: Miks soolosõit on alati parem kui grupis?

LISATUD VIDEO! Eile, nii üllatav kui see ka pole, tegin oma selle kuu kõige pikema harrastussõidu, ligi 46 kilomeetrit Tartu ümbruses keskmise kiirusega pisut üle 30 km/h. Aeglaselt, jah? Aga see mu eesmärk oligi. Olen varemgi läinud välja mõttega, et täna sõidan rahulikult, ei ole vaja selga ja peanuppu leemendama ajada, ent ikka on asjad sujunud iseenesest nii, et pärast mõõdukat algust tikun vajutama, et 34, 35, isegi 36 või 37 km/h püsiks näidikul. Ega muidu need keskmised 33 km/h ligi ja üle selle tule, kui enam-vähem pidevalt pole kaks-kolm ühikut üle lõpuks saavutatava keskmise. On ju nii?

Ja kõik mu harrastussõidud on sel aastal tehtud üksinda. Üksinda on hea! Kui sõidad kellegagi koos, pead juttu ajama. Aga kas see on alati see jutt, mida sa tahad ajada? Enamasti ei ole. Pool jutust on see, mida teine tahab rääkida, ja teine pool see, milles jõuate teema poolest n-ö kompromissini, mis tähendab, et enda päris- ja süvamõtete veeretamiseks aega ei jäägi ja võimalust ei teki. Aga kui palju häid mõtteid tekib, kui sõidad ihuüksinda ja mõtted vabalt lendu lased!  

Siin on mul videos üks unikaalne üksildane sõit kohtades, kus vaevalt keegi teist on varem käinud. Selleks, et te paremini järge saaksite hoida, olen märkinud ka teede nimed. Ometi satun paaris kohas sinna, kus ei tea ise ka, kuhu rada viib - põnev! Pange tähele, kuidas ühes kivises vasakkurvis pääsen napilt paremale küljele maandumast ning hiljem ühes kruusas paremkurvis läheb samuti napilt õnneks. Jälgige, kuidas hallid kured ja põdravasikas minu eest põgenevad. Ühes kohas - mõistan te hirmu - ilmselt arvate, et kihutan otsejoones kõrgelt sadamakailt pea ees vette. Lõpuosa läheb eriti tempokaks, aga see, usun, et pärast viimaseid võistlusi enam kedagi ei üllata.

On alles suvi!

Foto 1: Üksik rattur Narva-Jõesuu rannas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Nudistide rand Narva-Jõesuust läänes. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Leia kääbusšnautser Hiiumaal Luidja rannas! Foto autor: Priit Pullerits

25 Kommentaarid:

At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Kai oli hea uue libeda betoonkattega. Nats liivateri maitseks juurde ja samasuguse kallutamisega oleks tõesti üle piirde lennanud. Hea kui inimene on julge ja ei karda kukkuda. Nii saabki väga häid videosid.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kui tahad, et video läheks viraalseks ja koguks miljoneid vaatajaid,oleks tulnud ikka dzäkkässi teha ja koos rattaga uhkelt üle kai serva merre plärtsatada.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Ise pelgaksin Laiase põldude vahel sõita. Hunte olla nähtud seal ringi liikumas, ka päevasel ajal. Samas... GoProd nad ei söö

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

No kuulge, kes ihuüksinda kaks korda kolm nädalat Moabis hakkama saanud ja ellu jäänud, ei seda Eesti metsad heiduta. Moabis lõgismaod, mürgiämblikud, puumad (mountain lions), Metsiku Lääne live-ot-let-die mentaliteet...

 
At 20:34, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Nii on, kes Moabis ellu jääb, see võib päevad läbi päikesel paljajalu tantsu lüüa. Kui me oma riigiraketi valmis saaks, küll siis saaksime suurepäraseid rattasõidu kaadreid päikese tagaküljelt.

Soolosõidu osas nõus, enamus sõitudest pole küll aega ega tahtmist hakata kuhugi kella peale sättima, et teise mehe tagumiku taga maanteel tirri lasta ja küpsist nosida.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Siin räägitakse midagi muud
https://treener.eok.ee/oppematerjal_vaata.php?id=148

 
At 06:53, Anonymous Rattahunt said...

Homme Tõraveres soolosõit,tule vaatame,mis mees oled.

 
At 07:15, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal Tõraveres... Õige soolosõit on üksi, sisseharjunud 30 km ringil, avatud liiklusega aga liiklusseadusest hoolimata, pärast paned kirja, et sõitsid 31,1111 km/h keskmise kiirusega ja teised on lödipüksid-memmerätid.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit on öelnud, et ei julge eraldistardis joonele minna, pidavat häbi olema...

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on 26.september Haanjas stardis?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

PP, vaata mis su videode avg view time on...

 
At 20:20, Blogger Priit Pullerits said...

...Mis vahet seal on? Ükskõik, mis see aeg on. Olgu või 0,1 sekundit. No ja siis? Mis sellest minu elus muutub? Mitte midagi!

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

PP, sinu elus ei muutu, aga on jäänud petlik mulje, et üritad teistele oma rattasõite ka jagada.

 
At 07:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit,tule tee soolosõitTõraveres,näita klassi.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei ta tule, sest mis saab siis palju kiidetud keskmistega?
Vaatasin just, et eelmisetel etappidel vabaklassis (ilma eraldistardi varustuseta) oleks jäänud nutuselt kolmikusse - sinna viimasesse...

 
At 08:54, Blogger Priit Pullerits said...

21:07 - kes tahab, see vaatab, kes ei taha, see ei vaata. Mina ka ei vaata enamikku videosid, mida Youtube'i pannakse. Ja kui paljud seal minu omasid vaatavad - sellest on mul täiesti ükskõik.

08:38 - tagant kolme hulgas pole üldse paha, arvestades, et teised sõitsid ikka võistlussõitu, aga mina teen lõbu pärast harrastussõite.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits võetakse meeskonda?

https://sport.postimees.ee/7046975/hiljuti-rullsuuskadel-eestile-tiiru-peale-teinud-suusahunt-votab-ette-jargmise-poorase-ettevotmise?_ga

 
At 11:21, Blogger Priit Pullerits said...

10:55 - loen uudisest:

Eestisse laieneva Norra värbamisettevõtte Nordic Jobs Worldwide tegevjuhi Rickard Fritjofssoni sõnul soovib ettevõte kohe algusest peale Eesti kogukonnale tagasi anda, mistõttu ongi sihiks võetud Eesti esimese rahvusvahelises suusamaratonide sarjas osaleva tippvõistkonna Visma Ski Classics ülesehitamine.

Ja kohe kerkib mitu teravat küsimust, mis taanduvad sellele, kas nimetatud tiimi peaks üldse toetama. Või tuleks seda hoopis boikoteerida?

Kas teile ei tundu, et selle firma äriidee on Eestist tööjõudu kaaperdada, röövida, ära meelitada? Miks nad muidu Eestisse laienevad? Kas mitte selleks, et saada siit otse juurdepääs meie tööjõuturule, et siit värvata inimesi Norrasse ja mujale ka küllap?

Kas meil endal ei ole tööinimesi vaja?

Ja edasi: kui norrakad meilt inimesed ära viivad, siis peame ise tooma mujalt omakorda võõrtööjõudu sisse. Nii et kas nende tekitatav kahju meie riigile ja rahvale ei ole mitte lausa kahekordne?!!

Seejuures, mehed, on mingi suusatiimi loomine Eestile tagasiandmise sildi all lollide petmiseks mõeldud. See on peenraha, kui sedagi, mis meile tagasi antakse. Hullem veel: seda ei ole meile vaja, sest mida annab meile Norra firma nime all tegutsev suusatiim, olgugi et seda on pandud juhtima kohalik eestlane. Ärge laske ennast sellest eksitada!

Kas ma eksin milleski?

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas Norras topitakse töötajad kuhugi 20 ruudustesse urgastesse elama või saab 2-3 liikmelise pere peale ikka korraliku 200 ruuduse hajaasustuses asuva eramu? Kui esimene variant siis on boikoteerimine hea mõte.

Aga see, et koroona testid on vahepeal täpsemaks läinud ja enam ei manipuleerita pärast Terviseametis vere vahetust nii hullusti tulemustega nagu seda tehti suve keskpaigas. Mille muuga ikka seletada vahepealset koroonahaigete põuda. Ja see on hea, et nüüd näeme siis realistlikke numbreid, mitte nii nagu Lukašenko juures. Siiski üks probleem on, et kes käskis koroona numbreid Eestis manipuleerida, kas tegemist oli ametnike või poliitikute initsiatiiviga?

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, lõbu pärast harrastussõitja ei aja taga kilomeetrite ja keskmiste kiiruste komakohtasid. Temal on suva, kuid sinul ei ole ju?

 
At 20:09, Blogger Priit Pullerits said...

19:29, täiesti mööda ja täiesti vale arusaamine!
Just selles see lõbu minu jaoks ongi!

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis eraldistardis joonel ei ole?

 
At 21:00, Blogger Priit Pullerits said...

Lihtsalt ei huvita, sellepärast.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Mida õpetas koroona? Kõvad mehed ja näljarotid arsti juurde ei lähe. Nad võetakse rajalt maha kui asi on tõsiselt karvases augus. Nägime seda kasvõi sakslaste nahal. Võõrtöölised põdesid nigu kuldid rukkis ja vahele jäid alles siis kui kärvama hakkasid. Samas kõrval naabrite poolakate juures on põdejate hulk kasvanud jänkistanis ja seda kõike ilma neegrite tapmiseta võimude poolt. Lihtsalt haiged jäävad poolakate radarkontrolli selgemalt kinni kui muudes silmakirjalikes riikides kus aetakse demagoogiat vaibumisest. Eks spordivõistlustest osavõtjate vähenemine näitab tegelikku pilti, paljud on haigusega reaalselt pihta saanud ja ei lähe kaaskodanikke nakatama. Spordimehed on targad ja Pullerits kaa.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Priidu see on üks teine Priit, liigne oleks vist lisada et suurem kui see esimene. Ja need pöörlevad vastassuundades. Täiesti tavaline dissotsiatiivne identideedihäire. Niikaua kui see kujuta ohtu tervisele või kaaskodanikele, las vahutab ja plogib.

 

Postita kommentaar

<< Esileht