teisipäev, november 09, 2021

Pullerits: Kuidas ma sain maailma parima võrkpalluri jutule ja mida ootamatut ta mulle paljastas?

Eile keskpäeval, kui trehvasin Tartu ülikooli spordihoones Tiidrek Nurmega ja kasutasin juhust, et paluda Tokyo olümpiaraamatusse tema autogramm – kusjuures ta ei olnud raamatu üle sugugi õnnelik, heites ette, et see on suuresti artiklite kogumik, sest näiteks temaga polnud raamatu tarbeks keegi midagi rääkinud –, nägin läbi jõusaali klaasseina, et seal teevad taevasinises lühikeses vormis pikad mehed oma keha ja raskustega tööd. Lugesin, et seljale oli valgete tähtedega kirjutatud «Zenit Kazan». Sellest võis kohe aru saada, et tegemist on maailma ühe tugevaima võrkpalliklubiga.

Ega ma võrkpallist suurt ei tea ja võrkpallureid samuti mitte, kuid ühe tundsin nende seast siiski kohe ära. Ta näeb teismoodi välja, sellepärast: piklik nägu, lühike tume soeng, lõug kergelt habetunud. See oli kahtlemata Maksim Mihhailov (kõigil piltidel), Londoni olümpiavõitja 2012, Tokyo olümpia hõbe 2021 ja Pekingi olümpia pronks 2008, kahekordne Euroopa meister, maailma üks paremaid, väidetavalt lausa kõige parem võrkpallur, sest kurikuulus segavereline Prantsusmaa esindaja Earvin N'Gapeth on isikuomadustelt selline, et teda ei tahaks enda sõnul oma meeskonda isegi Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg.

Rikbergilt sain kaasa soovituse, et võiksin teha Mihhailoviga intervjuu. Ja ta lisas, et pidades silmas teisipäevast ja kolmapäevast mängu Bigbankiga oleks eriti kasulik, kui hoiaksin teda hästi pikalt kinni.

Aga see ei ole nii, et marsid trenni sisse ja kukud küsima. Läksin Zeniti meeskonna mänedžeri juurde ja küsisin intervjueerimiseks luba. Ta oli nõus, kuid palus, et ma väga kaua Mihhailovi aega ei võtaks.

Muidugi oli ETV oma kaameraga kohal ja Johannes Vedrul oli Mihhailoviga ilmselt mingi varasem kokkulepe. Ta saigi pärast treeningu lõppu Mihhailovi kaheks minutiks mikrofoni ette. Kui 203 cm pikkune Mihhailov ühe viimasena riietusruumi sammus, astusin tema suunas – ja ta jäi väga mõistvalt minu suunas vaatama, ilmselt aimates, milles asi – ning ütlesin selges vene keeles, kes olen ja mida soovin. Ta vastas, et neil läheb buss peagi Dorpati hotelli, kus neil on kell kaks, seega 20 minuti pärast lõunasöök, ja tegi ettepaneku, et tuleksin sinna ja ta pärast lõunat räägib minuga.

Äraütlematagi selge, et jõudsin Salt Lake Cityst üheksa aastat tagasi ostetud Treki maastikurattaga hotelli ette kiiremini, kui Zenit bussiga.

Mihhailov pidas sõna. Astus pärast lõunasööki otsejoones minu juurde. Tegin ettepaneku, et võtame laua taga istet. (Tagamõte: kui inimene on saadud istuma, tunneb ta end mugavalt ega kibele ära minema.) Ütlesin, et ei taha kulutada tema aega rohkem kui kümmekond minutit, ja küsisin, kas võin selgema vestluse nimel maski näo eest ära võtta. Ta oli sellega lahkelt päri.

Ja siis me rääkisime. Ja rääkisime. Õigemini, rääkis Mihhailov, mina ainult küsisin. Ta rääkis kiiresti ja ladusalt, kordagi sõnu otsimata, kordagi mõttega takerdumata, hoidis kogu aeg silmsidet.

Näiteks küsisin:

Olete mänginud kümme aastat Kaasani Zeniidi meeskonnas. Miks te pole kordagi klubi vahetanud?

«Kui inimene kasvab ja areneb ja tunneb end seejuures hästi, on rumal tingimusi muuta. Kui ma olen klubiga rahul ja klubi on rahul minuga, meil on ühised kõrged eesmärgid, ma näen võimalusi areneda, siis edeneb kõik hästi. Alles juhul, kui mõni asi enam ei õnnestu, tuleb aeg, kui on vaja midagi muuta, mugavustsoonist välja tulla – siis tasub vana tolmu endalt maha raputada ja siis on klubivahetusel mõtet.

Ma ei näe praegu mõtet sõita kuskile mujale ja saada sellest lisastress.»

Küsisin ka valusa kogemuse kohta:

Tokyo olümpial, kus Venemaa oli favoriit, jäite finaalis Prantsusmaa vastu kaotusseisu 0:2, viigistasite 2:2, aga lõpuks ikkagi kaotasite. Olete nüüd aru saanud, mille pärast?

«Jah, mõned arvavad, et oleks me siis kaotanud Brasiiliale või USA-le, aga Prantsusmaale... Kuid nagu ütlesin: võrkpallis on palju tugevaid koondisi. Kui varem oli maailmas neli-viis meeskonda, kes pretendeerisid võidule, siis nüüd on neid meeskondi ligi kümme.

Prantsusmaa on selle poolest eriline, et nad mängivad väga kaasaegset võrkpalli. Nad on väga tehnilised. Nad ei ole pikad, aga suudavad väljakul teha kõike – nad on universaalid. Neis on sellist ainest, mis võimaldab stressiolukorras võita. Meil sellist ainest kahjuks ei olnud.

Me ei olnud finaalmänguks ilmselt päris valmis. Andsime mängu algul initsiatiivi käest. Kuid tippmeeskondade vastu on oluline mängida tugevasti kohe esimesest pallingust, et neil ei tekiks isegi mõtet, et nad suudaksid meiega võidelda. Kui annad neile võimaluse tunda, et nad suudavad võidelda, läheb initsiatiiv kohe vastase kätte. Eriti hull, kui see on kokkumänginud koosseisuga vastane, kes on võidu järele näljane, kellele see võib olla ainus šanss võita olümpiamängud.

Arvatavasti oli see meie peamine viga: mitte et me oleks vastast alahinnanud,  aga me ei läinud väljakule õige häälestatusega. Panime end psühholoogiliselt arütmiasse, et oleme kohustatud võitma. Šansid olid 50:50. Me oleks pidanud aru saama, et me ei mängi mitte ainult tugeva vastasega, vaid vastasega, kes tahab väga võita.»

Kui lõpetasime, vaatasin kella: olime rääkinud pool tundi!

Tänasin teda ja soovisin edu.

Suure ja tugeva mehe kohta oli tema käepigistus üllatavalt pehme.

Ju ta pelgas, et võib muidu mu sõrmed äkki katki vajutada.

Kogu intervjuud sellise kaliibriga sportlaselt, kes on korvpallis võrreldav LeBron Jamesiga ja jalgpallis Ronaldoga (sellepärast panigi sporditoimetus veebis sellise pealkirja – vt!) saate lugeda tänasest Postimehest

Kõik fotod: 9. ja 10. novembril CEV Cupi sarjas Tartu Bigbanki võrkpalliklubiga kohtuva viimase kümnendi maailma ühe parima võrkpalliklubi Kaasani Zenit kapten Maksim Mihhailov esmaspäeva keskpäeval Tartu ülikooli spordihoones jõutreeningul. Fotode autor: Margus Ansu, Tartu Postimees / Scanpix

48 Kommentaarid:

At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Lebroon James nüüd korvpalli esiplaan ei ole.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Sellistel ärevatel hetkedel härra Pullerits ja teie auväärsed sõbrad peaks kukkele saatma kõik jalgpallurid, võrkpallurid, kelgutajad, ratsutajad, kepsutajad ja fokusseerima naistennise ja naiskergejõustiku tähtedele. Laura Ikauniece käis Tartus kohvitamas ja preili Kontaveiti tädi elab Kambja lähedal alevikus. Alati on kelle käest informatsiooni hankida ja lugejatele põnevaid elamusi pakkuda.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

See on küll Priidult andestamatu prohmakas, et enda kodulinnas kohvitava Laura niimoodi maha magas. Ootame vabandust.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

15:35 toetame

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust ei kuule.

 
At 19:00, Anonymous Sparta said...

Kuigi Pulleritsu blogi külastavad valdavalt peremehe sarnased pugejad, lömitajad, lollpead ja ajutud autoriteetide tallalakkujad, on eestis siiki olemas ka munadega mehi. Mehi, kes näevad selle lolluse ja rahvale mängitava tsirkuse nimega koroonakriis läbi. Kas mõned siin ei ole lihtsalt kadedad ah? Üks on sündinud lömitama ja koogutama, aga näe teine julgeb olla mees, julgeb olla väärikas ja julgeb kaitsta oma põhimõtteid ja kui vaja ujuda vastu voolu. Kõik mehed, kellel munad alles Spartasse trenni. https://ekspress.delfi.ee/artikkel/95081743/torksa-sparta-spordiklubi-juht-mart-kajari-kes-tahab-see-naitab-toendit.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Trenni tehakse metsaradadel või maanteedel, mitte higihaisustes "spordiklubides" ... nii et see sparta võiks uksed kinni panna.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Need kes arvavad, et tänapäeva kõrgete lagede ja super ventilatsiooniga spordiklubid on higihaisused ,on asjatundmatud. Metsaradadel ja maanteedel tehakse aeroobset trenni, aga vihmastel ja pimedatel kuudel on spordisaalid suurepärased kohad venitamiseks ja lihastrenniks. Suvistel kuudel saan ka ise suurepäraselt ilma hakkama

 
At 20:20, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan, 19:09. Sparta pangu uksed kinni on nüüdsest selle blogi alamdeviis. Selliste tohmanite pärast see jama meil kestabki. Ma loodan, et siin ei käi mul ühtegi Sparta klubi kundet, ja kui käib, siis tehku valik, kas käib siin või Spartas. Kahes kohas korraga olla ei saa.

Tõesti, 19:00, Eestis on siiski mehi, kes näevad läbi antivakserite ja koroonaeitajate lolluse ja rahvale mängitava EKRE-tsirkuse nimega kriisi ei ole (sest laipu ju tänavatel ei ole, nagu mulle kirjeldati veenmaks mind kriisi olematuses!). Jah, kas mõned siin ei ole lihtsalt kadedad, et enamikul on mõistus peas ja aju normaalsel töörežiimil, mitte vandenõuteooriaist ja nn alternatiivsetest faktidest krussi aetud? Enamik julgeb uhuu-tegelaste kõrvulukustava ja ajuvaba möla taustal olla mehed, julgeb olla nõmedate kõrval väärikas ja julgeb kaitsta oma põhimõtteid ja kui vaja, ujuda napakate kisakõridega vastuvoolu. Kõik mehed, kellel veel aju on peas, tulge Spartast ära, saate jõuluks peo!

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Mehed teevad Käo programmi järgi trenni. Tirivad noori tammesid kõige juurtega maast lahti ja hüüavad ahhoi nii et nõmmed kõmisevad. Neid on palju. Viis kuus tuhat jõrmi tuleb ära. Priit mitu sõpra sul on? Kolm?

 
At 20:29, Anonymous sotside sabarakk said...

Kas Mart Kajari on Priit Kajari vend? Kui ma õigesti mäletan, siis Priit Kajari oli see, kes omal ajal harjutas aeg-ajalt koos Mati Alaveri meestega, sest tal oli kuuldavasti unistus võita Vasaloppet, ta oli isegi selle peale kihla vedanud, kas mitte Jaak Maega? Detaile ei mäleta, aga laias laastus selline lugu oli. Siit on, mida järeldada.

 
At 20:32, Blogger Priit Pullerits said...

Kolm on räigelt ülepakutud, 20:29.
Ajakirjanikel ei ole sõpru. On ainult allikad ja vaenlased.

Aga te ärge siin palju lõugu laksutage, muidu kutsun sõber Maksimi ja siis ta lajatab teile hüppelt nii, et olete täiega läbi põranda. Ärge lootkegi, et põrkate. Siis on muidugi hilja vabandust paluda ja halastust nuruda.

 
At 09:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kas tänu minule sai Bigbank eile geimivõidu kätte?

Vaadake veel kord sissekannet:

"Rikbergilt sain kaasa soovituse, et võiksin teha Mihhailoviga intervjuu. Ja ta lisas, et pidades silmas teisipäevast ja kolmapäevast mängu Bigbankiga oleks eriti kasulik, kui hoiaksin teda hästi pikalt kinni."

Mihhailov andis mulle tippmehe kohta ülipika intervjuu, pool tundi. Ja oli eile platsil kehva, jäi miinusesse. Nii et... intervjuu süü?

Ütlesin Rikbergile, et lugegu veel mu intervjuud Mihhailoviga. Seal on kirjas, miks Venemaa kaotas OM-finaalis Prantsusmaale: et lasi panna end algul surve alla ega janunenud võitu nii tugevasti, kui prantslased, vaid tundsid võidukohustust. Siit andsin Rikbergile soovituse:

täna pandagu Zenit kohe esimestest pallingutest surve alla, mängitagu emotsionaalselt, võitu janunevalt, sest venelastel on nagunii võidu kohustus kaela peal.

Nüüd enesekriitiline küsimus:

kas seda nimetatakse ajakirjanduse sekkumiseks spordiajaloo käiku?

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Eksid meelega, Priit "Zeniit võitis avageimi 25:21, teine geim kuulus külalistele 25:18. Kolmanda geimi suutsid aga tartlased kallutada enda kasuks " Ja mis hookuspookusjutt see on, et poole tunnine intekas lööb staari nii rivist välja, et enam võita ei jaksa, tartlased on nats sassis oma nõidumistega või?

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ära ähvarda, Maksim sõidab koju aga Käo musklimehed jäävad siia. Hiilivad Tähtvere pargis ja vaatavd kellele kõriorelit teha.

 
At 11:27, Blogger Priit Pullerits said...

Vales kohas luusivad. Mis mul Tähtvere parki asja?! Ei mingit!
Maksim võib koju sõita, aga eks peagi tule teised asemele.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Arvatavasti sõber Maksimi viis mentaalsest tasakaalust välja PP suunavad küsimused kaotuste peale, ja nii siis kahjatses maailma parim võrkpallur, kuidas olümpial prantslaste käest pähe saadi. Pool tundi südamepuistamist ja karu oli murtud, mängust vaid 5 punga(-3). Meie poolelt tegi Saaremaa võrgu ees tuuleveskit, tempost pats ja pats pallid maha 8 (+5). Vaevalt, et venelased Pulleritsu satsile enam lähedale lasevad, täna paugutatakse meie mehed auklikuks.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

https://www.youtube.com/watch?v=XZWDDbyBAlw. Tundub, et Pulleritsu partei meestel on vedel püksis.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake lambad ja lollpead parem seda ja siis ajage ennast sirgu ja lõpetage see koroonataktis määgimine. Te olete ju inimesed mitte lambad. Lõpetage ükskord see hale värisemine ja hakake elama! https://www.youtube.com/watch?v=EetdT29VW-U

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Kodanik Kägu poolt viidatud "tuntud Eesti teadlase" mõned päevad tagasi ilmunud Eesti Päevalehe artiklis on esitatud päris paras ports valeväiteid (17 sic!) või meelevaldseid järeldusi, mida teaduskirjandus või vastavate riikide statistika tegelikult ümber lükkab. Kel huvi võib arstiteadlaste vastuväiteid tudeerida: https://epl.delfi.ee/artikkel/95096457/suur-vordlus-uheksa-meditsiinieksperti-covid-19-labipodemine-on-lastele-ohtlikum-kui-vaktsineerimine

 
At 07:27, Blogger Priit Pullerits said...

Väga kole, kui teadlane, antud juhul Alar Aab, niiviisi vassib ja valetab. Eriti kole, kui ta teeb seda mingitest eelistustest või huvidest lähtudes, et edendada mingit agendat. Kui ka teadlaste vastu kaob usaldus, siis keda üldse veel saab sel teemal usaldada? Seetõttu on hea, et Eesti teadlased tema valed ja vassimised paljastasid ning faktidega ümber lükkavad.

 
At 15:21, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, usaldage valitsust (eelkõige reformierakonda), usaldage Bilderbergi gruppi,usaldage Rothschilde.usaldage B. Gatesit ja eelkõige usaldage ravimite suurkonserne. Ainult nemad soovidavad teile head, ainult nemad on huvitatud ,et te ikka tervisest pakataks. Kõik ülejäänud teenivad teie tervisekahjustustelt hiigel kasumeid ja ajavad teile sellepärast kärbseid pähe. Tänu taevale, et on olemas õiglane ja objektiivne peavoolumeedia, mis aitab kõik vaenlase diversiooniaktid juba eos paljastada ja maha suruda

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Kägu kirjutist lugedes tundub. et kodaniku koolitee on lühikeseks jäänud. Vähemalt eesti keele grammatika koha pealt.

 
At 16:10, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Suurepärane ülevaate haritud ja koolitatud inimeste tegelikust intelligentsusest annab näiteks facebook. Seal levivad lihtsad algkooli tasemel matemaatika ülesanded. Vaja natuke tähelepanelikust ja teada matemaatika algtõdesid ,sealhulgas tehete prioriteeti. Kui vaadata kuidas sajad tuhanded väidetavalt kõrgharidusega inimesed üle maailma lahendavad neid valesti ja demonstreerivad enesekindlalt oma lollust, siis ei pane mind enam ka imestama ka see, et meil siin Eestis on hirm ja vaktsiinid niipaljud arukad inimesed täiesti ogaraks teinud. Võimalik muidugi, et neil pole seda mõistust kunagi eriti olnudki, sest sageli pole karjääri redelil ronimiseks vaja muud , kui kuulekust, järjekindlust ja karismat. Üldiselt on nii, et mida rumalam inimne ,seda piiratuma mõtlemisega ta on, tema jaoks on enamus asju pelgalt mustvalged. Rumal inimene ei kahtle kunagi autoriteetide otsustes ja teadmistes. Ükskõik kui loogilised ja põhjendatud on vastuargumendid, ta on võimetu neisse süvenema ja neist aru saama.Ta ei viitsi iial süveneda vastuargumentidesse. Kindlapeale minek ja ühtlasi, ka osav oma nüriduse varjamine on üritada olla alati võitjate poolel. Selline tuulelipplus pole vist Teilegi võõras hr Pullerits. Tulevad uued tuuled ja uued jutud , siis saab oma seisukohad taas ümber kujundada ja sageli täpselt 180 kraadi.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priidu ja Maksimi ühispilti polegi?

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas spordiklubi sellega kliente ei kaota, kui ei tee kontrolli - mõned inimesed kindlasit ei julge tulla.
Või mittekontrollimisega käib tõesti rahvast rohkem?

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Olid kunagi ajad ah!
https://www.facebook.com/photo/?fbid=4894522787247107&set=a.3801283219904408
Isegi haigekasse direktor tohti siis veel tõtt rääkida. Praegu saadetaks sellise jutu eest asumisele.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

16:36 Sportlikel inimestel on üldiselt terves kehas terve vaim. Seega spordiklubi, kes järgib EV põhiseadust ja vilistab meie argpüksliku marjonettvalitsuse määrusele, võidab ainult poolehoidu. Linnar Priimägi vastas küsimusele, kuidas olla tark nii, et ärge olge lihtsalt lollid. Inimene, kes ei julge enam elada, sest kardab haigusi, on lihtsalt loll

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu 15:21 sõnavõtt on suurepärane näide enesevalitsuse kaotanud inimese meeleheitest - ta lihtsalt hakkab lahmima ja kisama, et mina usun mingit Bildebergi gruppi ja Rotschilde ja Gatesi ja keda kõike veel. Kui seal miskit naljakat on, siis see, kuidas Kägu nagu kuivale tõmmatud kala sipleb. Päevalehele tuleb au anda, et nad arstidel selle Alar Aaabi kirjutise sõelapõhjaks lubasid lasta - kui enne ei peaks neilt hoopis õigustatult küsima, kuidas nad selle faktivigadest ja valeväidetest kubiseva tüki üldse esmalt trükki lasid!

FB tarkusest ja lollusest ei tea ma midagi, Kägu, mina seal oma aega ei kuluta. Selle asemel suhtlen oma ala tippspetsialistidega, näiteks eile professor Peep Talvinguga, PERHi ülemarstiga. Varem professor Andres Meritsaga. Need on inimesed, kellelt mina oma teadmisi ammutan. Kellelt teie oma teadmised saate, siis oletan, nagu te viitate, et FBst ja muudest vandenõuteooriatest kubisevatest kohtadest. See-eest on seda "tarkust" teil palju, et siin pikki sisutuid traktaate kirjutada. Milline raisatud elu!

 
At 17:10, Blogger Unknown said...

To 16:54 Usun, et kui hr Pullerits asja tõsiselt käsile võtab, siis arsti litsentsist see hr Mati Kallas ilma jääb. Milline rumal ja asjatundmatu jutt. Tänapäeval teab isegi laps, et kõige tähtsam on pidevalt vaktsineerida ja tarbida teisi suurkonsernide ravimeid. Sellist asja nagu loomulik ja tervete eluviisidega treenitav immuunsus pole olemas, nagu teatas meile hr Merits isiklikult. Loodan,et Pullerits kaevab välja mõne luukere selle korrupeerunud tohtri elust, mille alusel saaks ta lintsida.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Politsei- ja Piirivalveamet ei ole nõus aktsepteerima ühe naispolitseiniku palvet saada enese vaktsineerida laskmiseks ajapikendust, hoolimata sellest, et palve aluseks on tõsiasi, et ta on kolmandat kuud lapseootel ega taha ettevaatlikkuse põhimõttest ja lapse tervise huvidest lähtuvalt lasta endale koroonavaktsiini süstida enne lapse sünnitamist ja tema rinnaga toitmise lõpetamist – sel lihtsal põhjusel, et tegu on lõpetamata ohutusuuringutega medikamendiga, mida on rasedatel testitud eriti piiratud mahus ja mille pikaajalised toimed on sootuks teadmata. Saate aru? Inimene läheb peagi nii ehk naa lapsehoolduspuhkusele, aga ei – olgu ained süstitud või võid minna last sünnitama juba töötuna… Öelge palun, kuidas on selline asi võimalik?! KUIDAS ON VÕIMALIK, ET MEIE RIIGIS ON INIMLIKKUS SELLISEL MÄÄRAL KAOTSI LÄINUD?! Või pole seda olnudki ja seda on üksnes teeseldud? Kui ajakirjanikel on vähegi toimiv südametunnistus, siis peaks siseminister Kristian Jaanilt ja PPA peadirektor Elmar Vaherilt nõudma selgitust. Tegelikult on vaja enamat – tuleks nõuda niisuguse ebainimliku kohtlemise lõpetamist ja inimestelt vabanduse palumist. Minu hinnangul on tegu karjuvalt ebaõiglase käitumisega, mis üksi on piisavaks põhjuseks nii ühe kui ka teise tagasiastumiseks. Panna isegi last kandvad emad sellise jõhkra ultimaatumi ette, arvestamata vähimalgi määral nii ema kui ka lapse elementaarsete huvidega — see on lihtsalt tülgastav sigadus

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Ei see ei ole sigadus, see on seadus. Inimesel on olnud piisavalt aega ja võimalusi enda vaktsineerimiseks. Sellised rumalda ja jonnakad inimesed tulebki edaspidi ilma jätta igasugusest riigi poolsest toetusest ja abist. Neid tuleb pesta ja kiusata. Inimesest, kes pole vaksineeritud ei ole vaja hoolida, sest ainus inimene, kellest on vaja hoolida on vaksineeeritud inimene. On ju nii seltsimees Pullerits?

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane näide sellest, et nime Pullerits võib kanda ka intelligentne ja laia silmaringiga meeldiv inimene http://etbl.teatriliit.ee/artikkel/pullerits_marie1.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

https://objektiiv.ee/robert-malone-avalikult-valja-astuvaid-arste-asub-jahtima-meditsiiniburokraatia-ja-meedia/?fbclid=IwAR1RLBLrs1Bu9y1RBvdsz2BDBcO08GU14vYwkqy1D1pdj4kYQIBr1Dn_2FY

 
At 20:12, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Enamus "objektiivi" artikleid on kirjutatud loogiliselt , esitatud faktide ja põhjendustega. Sinna on kogunenud haritud ja mõtlemisvõimega uurivad ajakirjanikud, kes ei ole nõus raha eest oma südametunnistust maha müüma. Paraku on peavoolu jäänud vaid Pulleritsu sugused silmakirjalikud pugejad, rahaahned ilma südametunnistuseta karjeristid ja dresseeritud lapsajakirjanikud, kes üritavad päevast päeva oma totrustega inimestel ajusid komposteerida

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Näide valitsusjuhi intelligentsusest koos teadusliku põhjendusega maski vajalikusest https://www.facebook.com/mihkeljohannes.paimla/videos/869147300421439

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, nimeta siis tolle sihtasutuse mõni uuriv ajakirjanik? PP mustamisega on Käo klubi kamp juba naeruväärselt hüsteeriline, säilitage ikkagi eneseväärikus.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

On alanud nõiajaht kõigile tõelistele arstidele. Mitte miski pole enam püha kui on vaja teed rajada sundvaksineerimisele ja läbi selle inimkonna orjastamisele. Pullerits on veenvalt näidanud oma tõelist palet. Siin blogis pole enam mõtet käia. See on kurjuse ja rumaluse blogi

 
At 08:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu: Objektiivi "on kogunenud haritud ja mõtlemisvõimega uurivad ajakirjanikud". Braavo, Kägu!
Te elate tõesti paralleelmaailmas. Aga rahu teiega, elage! Kuid ärge ajage teistele oma lollust pähe, see on teist inetu. Väga inetu.
Igatahes ootan teilt huviga kas või ühtainsat Objektiivis töötava uuriva ajakirjaniku nime!

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Ausa ja mõistliku jutu jaoks ei pea tingimata ajakirjanik olema. Ajakirjanik ei ole ühiskonna a ja o, rohkem nagu šaakal.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele, oma jutu järgi tegeldakse siiski nii Objektiivis, Uutes Uudistes kui Telegramis ajakirjandusega.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Viimasele , ära võrdsusta telegrammi ja objektiivi. Ka esimeses ilmub tõlkena mõni hea asi.
Vaatame ikka sisu mitte vormi. Ameerikas kuuldavasti ei võeta ajalehte tööle Harvardi ülikooli käinud surnaliste. Liiga lambad pidid olema. Võetakse mõni tark mees provintsist, põllumajandusakadeemia vilistlane kes tunneb virtsahvti.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

See on õige - ka PM korraldab iga aasta neid koolitusi nendele kes on teistelt elualadelt. Üks tuttav käis ja jäi väga rahule kõigiga kes olid õpetajate rollis, ikkagi ajalirjanduse koorekiht isiklikult teadmisi ja kogemusi jagamas. EI taha siin väga Priitu upitada aga fakt on see et Priit jättis sellest koolitusest osavõtnule väga hea inimliku mulje - kõige parema nii ta väitis.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Telegramis võib mõni hea asi ilmuda, aga sellega on sama asi nagu nt Hitleri kiitmisega, mõni hea asi ei puutu kõige muu taustal enam asjasse.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Näe kommud on Pulleritsu blogisse pugenud. Kõige muu paha taust on itler itler itler. Sa vana raisk Hitler

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits on ise kommunist siis muidugi poevad.

 
At 14:28, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 12:51!

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas kommunist on see, kes kahtleb Telegramis või kahtleb Hitleris?

 

Postita kommentaar

<< Esileht