kolmapäev, aprill 27, 2022

Pullerits: Kuidas täita igatsust fantastilise rattasõidu järele?

Ma ei tea, kuidas on teiega, aga ma ei ole juba üle kahe aasta Eesti piiri taga käinud. Ega ole tõmmanud ka sinna. Ostad piletid ette, aga kui sõiduks läheb, on olukord muutunud ja piirid kinni või nõutakse igasugu dokumente, mis ajavad n-ö juhtme kokku. Seetõttu jäi tänavu kevadel taas tegemata ekspeditsioon Ameerikasse.

Aga ma panin kokku ühe paariminutilise muusikalise lühiversiooni ühest eelmisest käigust, et võiksite magusa maitse suhu saada. See on nagu visuaalne manuaal "Where to Bike in Moab, Utah, in five days". Teisisõnu, märkisin päevade kaupa ära, kus käia. Kui kellelgi on sinnakanti minekut, siis sellest oleks kindlasti abi. Teistele on see nagu külm sahmakas vett, millest kõigest nad ilma on jäänud.

Foto 1. Priit Pulleritsu maastikuratas Moabi kuulsal slickrockil. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Priit Pulleritsu maastikuratas Moabi läjhedal Klonzo Southi radade võrgustiku alguses. Foto autor: Priit Pullerits

30 Kommentaarid:

At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, Usa on ju nüüd eurooplastele lahti, mille teie iidol Trump kinni pani. Dokumendid? Kas enam vaktsineerimissertigi nõutakse, mis teil väidetavalt ju olemas on. Kõnelege lähemalt, mis teid tegelikult on kõhklema pannud. PMi kuluarvestuse poliitika?

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

21:28 räägi ka meile, et mis seemneid sa õhtul tarbisid. Jutt jookseb aga faktitäpsus lonkab nagu Ukraina sõjas miinile sattunud veteranil.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Hapukurgi hooaeg keset kena sõda?

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Pange kanget kriitikat ärge munege. Kuidas läheb Soonetsil kas sõdib või ajab äri? Kuhu kadus doktor Kägu?

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Ja Martin? Mis on selle kevade mood Londoni klosettides?

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

MArtin teeb klosetis kätekõverdusi. Eeldatav mark peaks praegu juba 69 olema. Suveks on 96. Siis hakkab ühe käega lõuga tõmbama. Hoidke eest. Martin äigab varsti Londoni kloseti kundedest vankadele Eesti eest!

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Ungarlased saadavad euroopalikud väärtused sakslaste eeskujul otse kanni - https://arileht.delfi.ee/artikkel/96516741/kinnitatud-ungari-lubab-minna-kaasa-putini-kehtestatud-makseskeemiga

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:14, Blogger Priit Pullerits said...

Tuli jälle veidi puhastustööd teha. Minge ja ajage oma jura mujal.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Mis toimub? Mitte midagi ei saa aru. Kas küberrünnak lõi valla? Kus on Martin UK tema teab neid suure ilma asju ja trikke

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem peaks rõhuma...... noh millele. Ehk Priit teab ja oskab nõu anda.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas see Pihkva Riia kivitee metsavenna osmik on nüüd noobli kirjamehe omandis, et selline armastus idapiiri vastu tekkinud on?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/96533857/err-i-juht-erik-roose-eesti-noored-laskesuusatajad-hakkavad-varsti-voitma-medaleid

Roose peab esimese asjana põhjendama, et must on tegelikult valge ja ERR sporditoimetuses reisivad mööda ilma ringi pädevad sellid. Kuigi tegelikult näeb ka iga pime, et antud kooslus on mäda. Kas Padrel ehk poleks lisada midagi oma varasemale kriitikale?

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma panustaks medalijahil vanadele, täpsetele ja kogemuste pagasiga jahimeestele. Noorte promo õigustaks ainult juhul kui kogu aur läheks seksapiilsuse promole, nii kostüümis kui tekstis ja zestikulatsioonis.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Padre kirjutab toidujulgeolekust hetkel. ERRi sporditoimetus jätkab vanal lainel, kogume püssirohtu selle kamba laiali ajamiseks. Siis, kui õige aeg, paneme R.Saarna staabile kogupaugu.

PS. Lisainfot artikli juurde: Võrumaa toidukeskuse obstsöönse seamonumendi autor on T.Kangro.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

12:27 toetame, paneme püssirohu kuiva

 
At 02:40, Anonymous Anonüümne said...

Oleks huvitav teada, mitu vagu kartuleid teie padre maha pani?
Millise diisliga käis vagude lahti ja kinni ajamine?

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Meie Padre ei pea käppasid mullaseks tegemagi, ohmu. Farmerid on mäluga mehed, ja lahked on nad ka. Piimafarmimees on tänulik, et piimakarjast ja selle pidamisest lugu sai tehtud. Padrel pruugib vaid sinna minna, kui poole küsimuse pealt "Tervitus! Kas...?", ja pütike rammusat kohopiima on kätte ulatatud. Seakasvataja taasnägemine teeb samuti rõõmu, tervitusele "Jõudu! Ega...? vastatakse avala naeratusega ja kui imeväel on ajakirjanikule pool rümpa turjale asetatud. Põllupidajalt saab lisaks põllusaadustele rammusa hane, mis on põllupidaja nuhtlus. Vaat nii, mehed, tegutsetakse saabuva näljahäda koidikul.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on kalavõrgud valmis seatud saabuval koidikul ja ehakul.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Oh jah, ma mäletan aegu kui sai veel šeffiks käidud. Põllumeestel oli õhtul linnavurlede tarvis laud lookas. Mehed näitasid siidinäppudele, et kus asub maa ramm. Linnas mõtled küll, et asjatad ja teed aga põllumehe loogika käib kõhu kaudu. Kui abirahad ei laeku kellapealt kontole, siis löövad kampas traktoritele hääled sisse ja otse Kalevipoja hauale vesistama. Paar pisarat ja rahakraanid jälle valla nagu kevadised Narva kosed kuhu venelased oma armust looduse ülejääki suunavad.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Suunamudijate ja maameeste kohtumisi on alati huvitav jälgida.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Maameestega kohtumiste ajad olid lahedad. Kõigepealt muidugi maru asjalik jutt sitas ja sigadest. Aga see oli lühike värk võrreldes kohalesõiduga ja jutu sobivaks mudimisega. Palju ägedam oli kogu protsessis teekond ja aftekas mis oli tegelikult rutiin. See eest teekond oli alati kordumatu ja pisara kiskuja. Nii ilusad viidad - Tapa-Loobu, siis sinkavonka teed, mis olenemata aastaajast on alati ilusad iga ilmaga kui silm maastikku suudab eristada. Ahh. Ma muidugi mõistan, miks Priidul praegu kevadine vasikavaimustus piiri ääres on. Kuid siiski põhirõhk on kordumatusel. Seetõttu Priit ära anna kiusatusele alla ja loobu sellest metsavennaonnist ASAP. Tähtis on kulgeda erinevatel teedel ja nautida kogu Eesti ilu.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Oo, jaa, Tapa - Loobu teel Vohnjas oli Lembit Pärna nim kolhoos (loodetavasti praegugi!). Seal läheduses oleva viljakuivatimehed kõnelesid meile poiskestele poe juures põnevaid jutte, nagu nt kuidas paar meest olla vilja sisse ära uppund. Muudkui kuula ja imesta. Seal ikka lolle peale ei lastud. Mõni ikka juhtus sekka kah. Hooajal tehti ööd ja päevad tööd, lõikuspidu ja nali tuli peale seda. Teenistus oli priima. Töö töö ajal, nali nalja ajal.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Padre las seab atra. Siis saate litaka.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Padre tahab vist erru minna. Tüdinud suure maailma keskes meediakontserni tornaados kaasa lendama ja otsib vaikset osmikut kus omaette seeni ja marju korjata ja tarku raamatuid uurida.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Enne karude keskele kolimist tuleks Kreitest Hits kiirelt kokku lapata. Fännid nõuavad.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Karvane tunne, et Padre tegi hea tünni. Hetkel võib-olla naudib 1. klassi reisimugavusi. Kaunimatest kaunimad stjuardessid tervitavad tuttavat pikka prillidega härrat, kena teid jälle näha, söör. Meie aga arutleme peenardest ja kärssadest.

 

Postita kommentaar

<< Esileht