pühapäev, märts 27, 2022

Pullerits: Skandaalid jätkuvad: Sildaru, Bolšunov, Johaug, takkapihta ka iluuisutajad

Kui ostsin nädala lõpus Kalle Muuli kirjutatud raamatu «Imelaps. Kelly Sildaru lugu», küsis Apollo kaupluse müüja, kas kasutan võimalust, kuni raamat pole veel lettidelt ära korjatud. Imestasin, et teave Sildaru raamatu ümber tekkinud vaidlusest oli juba nii laialt levinud, sest avalik info selle kohta tuli alles sama päeva hommikul. (Tahaks näha, kui nüüd keegi peaks tulema mult seda raamatut ära korjama!)

Ma ei saanud ju jätta raamatut ostmata, kui kogenud spordiajakirjanik Jaan Martinson, kes oli kahe ja poolesaja lehekülje paksuse teose enda sõnul kolme ja pool tunniga juba läbi lugenud, helistas ja rääkis, et ma olen ka raamatus pikalt tegelane. Kahel küljel oli avaldatud koguni mu 2015. aasta lõpus kirjutatud kolumn «Kelly kiusamine».

Mu sattumine skandaali sattunud raamatusse tuli üllatusena. Olin küll mitmel korral intervjueerinud Kelly Sildaru isa Tõnis Sildaru – mäletan, et esimest korda tol talvisel nädalal, mil ostsin Chrysler Pacifica –, aga Kelly Sildaruga olin kohtunud vaid korra, pärast tema põlve ristatisidemete vigastust enne Pyeongchangi olümpiat, mil ta tegi Tallinnas (kahel ülemisel pildil) Arigato spordiklubis taastusvõimlemist (fotol vasakul ja all paremal). Tolle intervjuu aitas kokku leppida tookordne Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, kes argumenteeris, et kuna Postimees on Sildarude toetaja, on neil kohustus ka midagi vastu anda. Selleks vastuteeneks saigi siis minu intervjuu Tõnis ja Kelly Sildaruga. Enamiku ajast rääkis isa; mitmel korral pidid ta tütart isegi utsitama, et rääkigu ka midagi.

Kuid Sildaru temaatikast palju rohkem läheb mulle spordis korda see, mis saab Vene sportlastest edaspidi. Kui ma märtsi algul deklareerisin, et Venemaa parimat suusatajat, armee kaptenit Aleksandr Bolšunovi ei tohi tema seisukoha tõttu Putini ja Venemaa alustatud sõtta mitte kunagi enam kusagile võistlema lubada, sh Eestisse treenima, kirjutas Varro Vooglaid, et «see läheb juba vaenu õhutamiseks». Tõesti või?!

Nüüd oleme saanud ridamisi lugeda, kuidas Putinit toetav Bolšunov (fotol vasakul) ajas endale selga NSV Liidu suusavormi, kuidas ta uhkeldas medalitega sõjahüsteeriat üleskütval Putini üritusel Lužnikis ja et temaga koostöö katkestanud Saksa suusavarustuse tootja juht nimetas Bolšunovi käitmist hullumeelseks ja idiootseks, mille kirjeldamiseks pole tal lihtsalt sõnu. See pani mind imestama, kui palju on veel näiteid vaja, et ka mittenägija silmad avaneksid, kes on Bolšunov ning mida ja keda ta toetab. Olen vankumatult veendunud, et vaenuõhutaja ei ole mina, nagu püüdis oma repliigiga mulle sellist tegevust omistada Vooglaid, vaid Putinit toetav Bolšunov.

Ka Norra ja maailma kauane esinaissuusataja Therese Johaug võttis äsja sel teemal sõna. Ta ütles, et enne kui Bolšunovi (fotol paremal) ja Venemaa teisi sportlasi võiks uuesti lasta rahvusvahelistele võistlustele, peab väga palju muutuma. Ajakirjanik küsis Johaugilt, kas ta loodab, et Venemaa sportlased, kes on Venemaad sõjas Ukraina vastu toetanud, vabandavad enne, kui nad tagasi võistlema lastakse. Johaug vastas, et jah, seda peavad nad tegema, sest see, mida nad on seni teinud, on nii vale. Ta lisas, et tema silmis on see tõsine patt, et nad seisid Lužnikis Putinit toetanud rahvakogunemisel esireas. 

Ajakirjanik küsis, mida Johaug (fotol vasakul) tundis, kui ta neid Lužniki areenil nägi.

«Ma olin šokeeritud. Samas šokki polnud. Ma lihtsalt tunnen... See on mulle nii vastuvõetamatu, et ma ei tea, kuidas sellesse suhtuda. Ma saan vihaseks.»

Kes ei saaks!

Eile juhtusin telerist juhuslikult nägema iluuisutamise MM-võistlusi ajal, mil jäätantsus tulid jääle Eestit esindavad Solene Mazingue ja Marko Jevgeni Gaidajenko (fotol paremal). Gaidajenko on sündinud Tallinnas, oma eelmise partneriga treenis ta lisaks Tallinnale ka Moskvas. Tema nüüdne partner Mazingue on sündinud Pariisis ja rahvuselt prantslanna. Wikipedia, kus Gaidajenko kohta pole isegi eestikeelset artiklit, väidab, et paar treenib Moskvas ja neil on vene treenerid. Samal ajal sai saates «Hommik Anuga» näha-kuulda vestlust Eesti parima hokimängija Robert Roobaga, kes lahkus Venemaalt KHList peale seda, kui Venemaa tungis kallale Ukrainale.

Kui Gaidajenko ja Mazingue (fotol vasakul ja all paremal) treenivad tõepoolest Moskvas ja vene treenerite juhendamisel, tekib minul küll tõsine küsimus, miks see on jätkuvalt nii ja kas Eesti peaks andma neile võimaluse esineda rahvusvahelistel võistlustel, kui nad teevad koostööd Venemaa ja vene treeneritega. Seda esiteks.

Teiseks, ma ei saa sinna midagi parata, aga mul ei olnud mingit tunnet, et vaatan esinemas Eesti sportlasi. Mazingue seda ju ei olegi, see on fakt. Gaidajenkost tahaks rohkem teada kui pelgalt seda, et ta saab eesti keeles intervjuu andmisega hakkama. Mina saan ka inglise keeles usutluste tegemisega hakkama. Aga see ei tee minust veel inglast või ameeriklast.

Praeguses seisukorras on Estonia (Eesti) lihtsalt silt/nimi, mis nende nime kõrval ekraanile ilmub. Sellest jääb väheks, et tekitada kaasaelamist.

Fotod 1 ja 2: Oleks nagu Utah's. Tegelikult on pildid Kelly Sildarust tehtud 2017. aasta oktoobri keskel Tallinnas Arigato spordiklubi lähedal. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kelly ja Tõnis Sildaru andmas 2017. aasta oktoobri keskel Arigato spordiklubis intervjuud Priit Pulleritsule. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: Kelly Sildaru tegemas vigastatud põlvele taastusravi 2017. aasta oktoobris Arigato spordiklubis. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Aleksandr Bolšunov lõpetamas 15 km klassikatehnikas sõitu 27. veebruaril 2022 MK-etapil Lahtis. Samamoodi peaks ta võtma Ukraina riigi ja rahva ees põlvitava asendi, kui ta tahab neilt andeks paluda, et kunagi võiks üldse kõne alla tulla tema taasosalemine rahvusvahelistel võistlustel. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 6: Venemaa suusataja Aleksandr Bolšunov 1. märtsil 2022 Holmenkollenis Venemaa koondise suusabussi trepil. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 7: Therese Johaug 5. märtsil 2022 Holmenkolleni MK-etapil. Foto autor: AP/Scanpix
Fotod 8-10: Eestit esindavad Solene Mazingue ja Marko Jevgeni Gaidajenko 25. märtsil 2022 MM-võistlustel. Fotode autorid: EPA/Scanpix (2x) ja Reuters/Scanpix

99 Kommentaarid:

At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Mida see kapten Bolšunov siis tegema pidi kui isegi tema vaikimine oli vale tegu? Norrakatel hea kireda nemad on oma skandinaavia kapitali poolt turvatud

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine, loe siit:

https://sport.postimees.ee/7486751/suursponsoriteta-jaanud-bolsunov-avas-viimaks-suu

siis saad aru, et tegemist on vankumatu putinlase ja suurvene šovinistiga.
Hämmastav, et meie, eestlaste seas leidub jätkuvalt neid, kes poevad või nahast välja, et Bolšunovi mõista ja õigustada.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa on suur bolšunove on seal palju ja suusataja on tavapärane ajupestu tüüp. Ka prantslased sakslased britid on sovinistid mitte üksi venelased.
Ka mitmed eesti vene sportlased tõmbaks nsvl vormi selga eputamise eesmärgil ja sa ei saa neile midagi rohkem kui viriseda blogis. Kui ei meeldi Bolšunovi rottimine see ei tähenda et sa teda õigustaksid kohe.

 
At 19:17, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kunagi kirjutas rääkis üks ajakirjanik ilusaid sõnu hea ajakirjanduse erapooletusest ja toonitas aateliselt, kuidas tuleb ära kuulata mõlemad pooled. Kõik inimesed ei ole lambad, neid ei saa käsu peale panna kedagi hukka mõistama, hoolivust näitama ja sagedasti oma seisukohtasid vahetama. Pole kunagi olnud venemaa sportlaste ja spordi suur austaja ja olen pigem hoidnud pöialt nende vastu kui poolt, aga ma ei poolda, sellist väiklast käitumist ja emotsioonidega mängimist. Kui muu maailm näitas vene sportlastele oma negatiivset suhtumist, boikoteeris ja häbimärgistas neid igal viisil, mida krdit nad siis tegema pidid? Jääma 2 tule vahele või? Bolshunovi puhul on tegemist vaieldamatult maailma ühe ambitsioonikama ja kõige rohkem treeniva ning samas ka ühe sagedamini testitud sportlasega. Mees ei ole just kõige intelligentsem ja on sündinud ja üles kasvanud väikses vene külas. Talle pannakse igal sammul süüks , et ta on venelane, esitatakse ründavaid küsimusi dopingu ,poliitiliste vaadeta jms. kohta. Oma riigi patrioot, keda ei lasta võistelda oma riigi lipu all ,ei suuda ilmselt mõista euroopalike väärtusi ja võltsliberalismi. Pulleritsu meelest peaks selline mees esinema avaldusega Putini vastu? Hakake õige sõna võtma postimehe peatoimetaja ja omanike vastu, kes toetavad homoideaalide levitamist ja Eesti suveräänsuse loovutamist ja muud lillaliberaalset ila. Vaadake kaugele jõuate ja kaua tööl püsite

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Hahaaa hahaha Kägu vana rebane nii ongi

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

«Ootame ja vaatame, mis maailmas lähiajal juhtub. Hetkel toimuvad muutused väga kiiresti. Loodetavasti praegu toimuv peagi lõppeb ja kõik loksub õigesti paika,» lausus Bolšunov Venemaa meediale.

Vene sõjavõidu korral on lillaliberaalid, geirooplased, mitmepalgelised homoteerullijuhid ja vasakliberastid Bolšunovi ees põlvili ja kutsuvad ta lahkesti globaalsetele spordivõistlustele ja Kääriku spordibaasi AUKÜLALISENA.
Targad mehed - Kägu ja Bolšunov - ootavad tulemuse ära ja siis kaagutavad.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Mr Pullerits, te olete kuidagi Bolšunovi kinni jäänud või nii. Mentally constipated..
Öelge, kui B. ei tohi MK etapil võistelda, kas ta Otepääl treenida ka enam ei tohi?
Tuletame võrdluseks meelde, et Teie ise olete okupeeritud Krimmis laagris käinud. Jaa-jaa, ärge üritagegi tagasi ajada!
Mis linnas see oli? Mäletate?
Mis hinnangu annate oma käitumisele nüüd?

P.S. Mis hinnangu annate tervetele Eesti meestele-naistele, kus aprilli algul mitmeks nädalaks Lõuna-Euroopasse rattalaagritesse lähevad? Mõni laagedab seal juba kuu aega.

Martin

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Ekre mehed on jälle kaunil pühapäeva õhtul järjekordse pudeli lahti nööpinud. Kas nädala lõpp möödus taaskord geide surve all kannatades?

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana pärast peaks Bolšunov veel ronima Otepääle treenima? Selleks, et valmistada ennast ette kusagil Siberis toimuvate VF meistrivõistluste jaoks? Siis oleks vast mõttekam juba seal treenida, tuleb soodsam.

 
At 00:53, Anonymous Anonüümne said...

Sõltub rubla kursist. Kõva rubla korral tuleb Otepääle. Maksab rublades, kõik säravad, maksab kõvas valuutas, rublades! Nõrga rubla korral, tõesti, peab Hantõ-Manssiiskiga leppima.
Soonets on Otepää piiril koondise bussil vastas, piirab bussi, valuutat vahetamas! Mida Soonets rubladega teeb? Mehel on oma ärid. -Martin

 
At 09:08, Blogger Priit Pullerits said...

Martini-nimeline, ma ei ole kunagi okupeeritud Krimmis laagris ega üldse käinud. Krimmis käisin viimati 1970. aastate lõpus vanematega, mil Krimm kuulus Ukraina NSV koosseisu.
Ja Bolšunovi ei tohi muidugi meile treenima lubada, selle kohta võtsin avalikult sõna juba sõja esimestel päevadel. Ühtegi Vene sportlast ei tohi siia treenima ega võistlema lubada.

 
At 09:44, Blogger Priit Pullerits said...

Järjekordne Putini pooldajast Vene sportlane leiab, et talle tehakse liiga. Ujumise kahekordne olümpiavõitja Jevgeni Rõlov kaebleb, et rahvusvaheline ujumisliit FINA on alustanud tema vastu distsiplinaarmenetlust seoses tema osalemisega Putini sõjahüsteeriat ülespiitsutaval üritusel Lužnikis. Aga sõja õhutajal, nagu Rõlov, kes kannab z-tähte, ei saa olla kohta rahvusvahelises spordielus. Kuidas ta saab olla nii loll, et ta sellest aru ei saa?!

https://www.insidethegames.biz/articles/1121125/rylov-claims-targeted-by-fina

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui uskuda postimeest siis tegeleb rahvusvaheline punane rist Ukrainas küüditamisega ja Bolshunov võtab ise asja väga rahulikult ja kainelt Toome siinkohal välja ühe tsitaadi Postimehest. «Eks iga inimene paneb loo kokku nii, nagu talle meeldib. Normaalsed inimesed saavad minust aru. Kõik, kes tahtsid seda näidata halvas valguses, teevad samamoodi kõige muuga. Ma pole kaugeltki üllatunud. Sellest pole isegi mõtet rääkida", ütleb Bolshunov

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Haiglane ja lausa debiilne on omistada mingisugusele tähele sõda õhutav võim. Minu mälestustes on ja jääb "Z" Zorro sümboliks. Inimene oma pimedas vihas ja sõgeduses võib ükskõik kellest oma vaenlase teha. Alati leiab midagi mille kallal kiunuda ja vinguda

 
At 13:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Tähtedel on praktiline tähtsus. Need on mõeldud omadel ja vastastel vahet tegemiseks, sest paljuski kasutavad Vene ning Ukraina väed sama või väliselt sarnast tehnikat.
Z (zapad = lääs) on Lääne grupeering, V (vostok = ida) on Ida grupeering, Z ruudu sees tähendab, et üksus sisenes Krimmist, A on eriväed (SOBR, Alfa), X-täht tähistab kadõrovlasi, O tähistab vägesid, kes tungisid Ukrainasse Valgevenest.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mida rohkem te püüate seda teemat siin oma arust irriteerivalt käsitleda, seda rohkem te näitate, et te ei saa teemast ja selle tähenduse sügavusest essugi aru.
Sellistega siin väidelda ei paku mingit intellektuaalset pinget, seetõttu on neid õigem siit ära kustutada, mida hoiatuse mõttes kahe viimase kommentaariga ka teen.

 
At 16:34, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Pullerist on täpselt nagu Putin. Surub oma õiguse ja tahte teistele jõuga peale.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

12:54, ükskõik, mis tähendust te püüate Z-ile ja Zorrole anda, siis võtke teatavaks, minule jääb Zorro ikka Jaan Zorroks - Uno Nisu kamraad ja kaasteeline.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, meeleheitlikud üritused meediapilti üleval hoida ei anna tulemusi.
Pilt käriseb nagu kehva kvaliteediga WC-paber. -- M., Ph.D Cand (Soc&Pol), UK

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:26, Anonymous Kägu said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:37, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Mr Pullerits, 2016. a väitsite siinsamas oma blogis omakäeliselt, et käisite treeninglaagris Sotšis (Ega ometi "Novogorskis"?)
http://suusk.blogspot.com/2016/11/pullerits-kuraditosin-kaelamurdvat.html
Sotšis on kuurort, seal ei peeta jooksulaagreid. Teen ettepaneku vassimine lõpetada ja anda ausaid tunnistusi.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks vassimisele ja valetamisele kustutab plogipidaja endast intelligentsemate inimeste kommentaare ( kui tal oleks võimalust, siis ta kustutaks need inimesed reaalselt). Põhimõtteliselt sobiks talle vaid haugi mälu ja oina intelligentsusega auditoorium.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Sotš ja Krõmm vähe erinevad kohad...

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma saan aru, et Vesik soovib nagu õige mees kunagi venemaal edasi treenimist, tal ju plaanid tehtud..!
https://sport.err.ee/1608545893/vesik-ei-kujuta-ette-mis-juhtuks-kui-jatkaksin-vene-poiste-treenimist

 
At 20:35, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatuid mölakaid on siin koos. 17:20 pani siis isegi selle loodetavasti meil ärakeelatava vene artisti laulu lingi, lisades mkommentaari, et ilusasti laulab.

18:44, käisin kolmenädalases treeninglaagris Sotšis 1983 kevadel, kui Eesti kuulus veel NSV Liitu. Raimond Luts viis läbi, kogu Eesti noorte jooksjate paremik oli seal kohal: Valdek Apivala, Tiit Paalberg, Arvi Uba, Heiki Tuul jne, jne.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Väga vajalik kommentaar, muidu arvavadki need mölakad, et valeuudiseid, vene maailma väärtusi ja käsilasi võib siia vabalt vahendada.
Aitäh, hr Pullerits!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

21:24, kuulge, pöörduge selliste küsimuste õiguslike ja moraalsete aspektidega ERRi elamussaadete peatoimetaja pr Karmel Killandi poole. Tema on Kirkorovi, Bojarski ja võib-olla ka suuršovinist Mihhalkovi austaja. See siin on eelkõige spordimeeste paik.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Kes siin võtsid sõna venelaste võimalikust Tehvandil treenimisest. Selge vastus: https://www.tehvandi.ee/uudised/sa-tehvandi-spordikeskus-seisukoht-ukrainas-toimuva-sojategevuse-taustal

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

To 23:06. Olete teie alles naljatilk! Selleks, et praegusel ajal mingit muud seisukohta näidata peab olema pisut rohkem mune kui Tehvandi omanikel. Kes see ikka praegusel nõiajahi perioodil endale liigset peavalu tahab. Näidis poomised mis tehti MEM cafe le ja Sparta le näitasid ilmekalt, et meie riigil on võimsad rusikad ja kurjad koerad, kui on vaja isepäisele rahvale peksa anda. Kui ajad muutvad tulevad teistsugused seisukohad.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea!

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Ootan põnevusega, et millal muutub omandatud imelapse raamat makulatuuriks või varanduseks. Ausalt lugesin läbi vaid sisukorra, osaliselt ja ühe peatüki. Nö võtmeloo. Kõik sai selgeks. Puzzle tükid läksid paika, lõpuni. Kõik on lihtne ja selge. Aga raamatust. Kui raamatu väljaandmist orgunnib võimupartei tegelane, siis on selge, miks ei võetud imelapse märkusi arvesse. Selle kohta ütlen nii nagu mu Eestist Ameerikasse rantjeerima siirdunud mentor " Never trust Hansapa.k! Never." Lihtsalt nimisõna tuleb ühe parteiga antud juhul ära vahetada. Tavaline äri Eesti moodi.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Putin ja vene riik toetab oma sportlasi, meie valitsus tehvandit. Keegi ei taha toitvat kätt hammustada

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

18:52 "Lisaks vassimisele ja valetamisele kustutab plogipidaja endast intelligentsemate inimeste kommentaare ..."
Juhtusin neid nüüdseks kustutatud kommentaare enne nägema, aga no intelligentsust sealt nüüd küll kusagilt välja ei paistnud. Sellistega peabki resoluutselt käituma.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

00:07, jah, see on üha tõenäolisem. Tundub tõesti, et see aeg ei ole enam kaugel. Lihtsad inimesed tahavad uskuda, et tapmine siia ei jõua. Kuid edevad, Eesti tegelikele huvidele isiklikke ambitsioone (ametikohad Brüsselis) ja USA huve eelistavad poliitikud ja meedia paistavad nagu meelega tegevat kõike, et tapmine ka siin lahti läheks. Nagu võistlus käiks selle nimel.
Kahjuks on ka ajakirjanik Pullerits selle hullumisega kaasa tõmmatud.
Ometi mäletame Pulleritsu veel rahuliku, lausa leebe, sporditeemadel sõnavõtja kirjamehena. Jah, nii oli! Praegu käib aga hullunud raevu üleskeeramine, vihkamise ja vaenu orgia. Ka siin blogis!

 
At 01:51, Anonymous Anonüümne said...

01:24, vaat kus rahutuvi vaenlasi markeerimas. Ikka Brüssel (ime, et veel ei kirjuta Prüssel, nagu Kägu kirjutas prutaalne ja plogipidaja), USA kahtlemata.

 
At 08:45, Blogger Priit Pullerits said...

Suu kukub imestusest ammuli, kui eile tuli teade, et kaks suurt õlletootjat, Carlsberg ja Heineken, lõpetavad oma tegevuse Venemaal. Halloo, Carlsberg ja Heineken - Venemaa peab sõda Ukraina vastu juba teist kuud ja alles nüüd jõudis teile kohale, et pole moraalselt õige Venemaal enam edasi tegutseda. Huvitav, kes Eestis leidub inimesi, kes leiavad, et võiks nende kahe kompanii tooteid ka edaspidi osta?

 
At 08:53, Blogger Priit Pullerits said...

Need, kes siin räägivad mingist nn tasakaalukusest jms-st, paigutades siia samal ajal Kirkorovi ja Pugatšova laulude linke ja siunates neid, kes ei luba siin isegi pehmel ja pooleldi varjatud moel vene propagandat ja jutupunkte levitada - nendest saavad suure tõenäosusega need, kes siis, kui värdjalik Russkii Mir peaks siia jõudma (muidugi loodame, et seda ei juhtu, ja võitleme selle eest, et seda ei juhtu, tõrjudes neid, kes seda siin levitada püüavad, olgu teadlikult või kasulike idiootidena), selle Russkii Miri tallalakkujad ja kannupoisid ning kollaborandid.
Ma ei kavatse nende tegevust siin sallida. Ja nimetage mind pealegi selle pärast sallimatuks - seda olengi nende vastu.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Blogiautori mitteametliku biograafina sean tõsise kahtluse alla kolmenädalases treeninglaagris viibimise 1983.a. kevadel.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu "juhib" SUUR PULLERITS vestlust oma blogis, täpselt nii juhitakse ka "vaba ajakirjandust"

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

"1984. aasta varakevadel sõitis vähemalt 15, kui mitte ligi 20 noort Eesti jooksjat Tallinnast lennukiga kaheks nädalaks Sotši." Pullerits: Miks jooksmisest on saanud poosetamine?, URL: http://suusk.blogspot.com/2014/11/pullerits-miks-jooksmisest-on-saanud.html. Vaadatud 29.03.2022.

Hr Pullerits, kas see laagripaik ei olnud siiski Krimmis? Jevpatoria vms? - Martin

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Agressori propaganda levitamist nimetab mõni siin sõnavabaduseks ja vabaks ajakirjanduseks. Siin halavad trollid, et nende kommentaare kustutatakse, aga putinistanis saab kremlile ebasobivate uudiste levitaja 15 aastaks kinni pista.

 
At 11:28, Anonymous Kägu said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:32, Anonymous Kägu said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:33, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 10:47 - mis te siin vigisete, teile armsal Venemaal oleksite juba pokris ja võti oleks ka ära visatud.

Õige, 09:09, see oli tõesti aastal 1984, mitte 1983. Nii kauge aeg, ikka tikuvad aastad veidi sassi minema. Aga Sotši see oli, trenni tegime sageli sealses botaanikaaias, nt tempokrosse.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

No tõesti, milleks meile põhiseadus, kui sellele kõva häälega k.seme?
§ 12. Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.

Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:38, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 11:38: Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.

Just sellepärast tulebki Z-tähe kasutamine ja Venemaa agressiivsete jutupunktide edastamine rangelt keelustada ja muuta karistatavaks. Õigele asjale juhite tähelepanu, tubli!

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen alati sõber härra Pulleritsu ja tema sõpradega.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul pole sõpru.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Keri põrgu, oma ärkamisprogressiivse "väärtussignaalitamisega". Kuradi laps, naeruväärne tühisus, Tahad olla sama õigel pool kui punased komissarid sajand tagasi.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Kohalikud putinistid ja varrolased eesotsas võõrasse pessa munejaga - idite nahhui!

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Raamat Kelly'st Rahva Raamatus müügiedetabelis 1. ja Apollos 2..
Hiilgav kampaania!

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Nahhui muidugi

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Muuli tegi korraliku rehpapi ja pappi tuleb kolinal nagu sula vesi kevadel

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Raamat kipub kampaania tõttu makulatuuri kategooriasse langevat. Keegi kuramus on imelast õpetannid, et skandaal müüb ja hea skandaal on püsti munserdatud.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Eesti vutt default liigas. Mida pekki, kas nüüd pekstakse vutipoisid tv ülekannetest minema?

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Oh sa vana rebu ma kahtlustasin ka aga ei julgenud välja hõigata.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on õigus ja nii jääb.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Mida ilusat Eesti jalgpalli kohta öelda. Priidul suurepärane võimalus ajakirjanduses jalkale taaskord puid alla panna. Ikkagi Euroopa viimase 7 seas nüüd.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

... ja järgmised 6 aastat ETV vutti ei näita. Milline rõõm. Kui sa just Tiisler või Kalkun ei ole.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Eesti jalgpall häbistab mitte ennast vaid kogu eesti sporti. Mis mõtet on küprosega viiki mängida. Poleks midagi katki kui eesti jalgpalli poleks rahvusvahelusel areenil esundatud. Eestlasi tuntakse kui tublisi suusatajaid vehklejaid ja rattureid. Pole vaja luuser eesti jalgpalli sohkima.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu, küll EJL loodud jalgpallipüramiid pakub võimsust ja meie koondus surub Malta ja San Marino vastu muru! Jalgpallihaigla patsientidel on rõõmupäevad ees!
ERRiga on paraku kehvasti. Kui Pohlak jätkab kinnimaksmist, siis Tiisleril ja Kalkunil pole valikut - tuleb näidata -, aga spordisõpradel pole kohustust vaadata.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

16:28 kas Tiisleril ja Kalkunil pole valikus veel südametunnistus?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

..võibolla saab nüüd Tuur de Fraansi saatekavasse, või isegi kõik kolm suurtuuri. Vot see oleks vägev!

Muideks, klassikud juba poole peal. Ikka vaatate, jah?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et nüüd saab siis rattasõit rohkem kajastamist, Tuur de Fraans või isegi kõik kolm tuuri ETV-s!

Kevadklassikud on juba poole peal ja põnevamaks veel läheb, ikka vaatate, jah?

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit või keegi peaks nüüd eriti kriitilise artikli ERRi sporditoimetuse kohta kirjutama. Mind isiklikult ajab see ERRi sporditoimetus juba oksele. See pole ju erakanal, kus eriti põhjalikult tehakse kahte ala: laskesuusk ja jalka. Meie mängime MUDALIIGAS ja stuudiod, välislähetused jne. Täna maadles Epp Mäe EM finaali teist aastat järjest. ERR ei teinud mingit eellugu ega midagi. Aga laskesuusas on olematul tasemel viiest viis saated ja asjad. Saan aru, et seda tehaks ja hästi, aga kuskil on kriitiline piir. Epp Mäe eelmise EM kuld, MM hõbe, OM 8s, Nüüd läheb EMile ja sõnakestki juttu. Kuidas saab ERR endale seda lubada? Nad ei viitsi seal keegi tööd teha, mugav ju sama ala teha. Jalka, laskesuusk. Iluuisutamist sel aastal nii palju ekraanil olnud, sest Anule meeldib seda kommenteerida. Ma ei nokiks, aga kui mõnel alal on aastas 3 tähtsat võistlust: eestikad, EM ja MM ja meil kindel medalilootus minema, siis eellugu nt ei tehta. Aga jalkas makstakse Aedale lähetused ja asjad, et saaks sooja päikese all meelisalaga tegeleda, aga Epu lugu ei viitsi keegi teha. Teema võõras ja igav ka. Kas ERR saab nii suhtuda asjasse ? Epu teema oli lihtsalt näide. Mu meelest on ERR kohutav. Mul pole midagi laskesuusa vastu, aga kuskil on kriitiline piir.

 
At 22:16, Blogger Priit Pullerits said...

Igati nõus selle kriitikaga, lp 22:12. See on tõesti üle igasuguse piiri ja mõistuse, kuidas talvel on ainult laskesuusk (mis on Eesti tase?... kas keegi tänavu 20 sisse peale Zahkna korraks tuli?) ja muul ajal peaaegu läbi aasta jalgpall, lülitused Eesti meistriliiga 3. ja 6. meeskonna kohtumisele - tase!...

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Ville Arike kirjutab PMis, et Eesti vutt vajab perestroikat, ja seda saab teha vaid Pohlak. Tule taevas appi - Brežnev algatagu uutmine!?
Ja põikab kergejõustikusse, kui hindab futbolistide jooksutehnikat, mis on loomulikult seal, kus ka palliveeretamise oskus.
Siit üleskutse, spordipoiste ja -tüdrukute vanemad! Ärge lubage oma võsusid kergeraksu ja muudest trennidest üle minna jalkatrenni - see on brežnevlikku süsteemi minek, mille häbi kajastab igakülgselt rahvusringhääling.

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

Millal PM spordist midagi pööblile kirjutanud on? Ainult promotakse kassahitte piiri tagant. Rahvuse esindamine ja edendamine on PM-s dekaade juba mudaliigas. See on äri ja ajupesu, kus jahvatakse mõttetuid proliiga tulemusi kus tegijateks on mustanahlised.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuste Liiga asutati 2018 aastal, see on mingi uus eksperimentaalne liiga, mis ei pruugi kaua kesta ja ma ei erutuks sinna D gruppi langemise üle. Miks meil eriti jalgpallis ei suju, väga lihtne, praktiliselt puuduvad mängijad Euroopa liigades, kus hooaeg kestab augustist maikuuni, terve talv kaasa arvatud. Ei ole mängupraktikat tugevate vastastega. Hea uudis on see, et novembris algab Dohas MM ja kavatsen seda vaadata, jätkates traditsiooni juba 1982 aastast alates:) Veelkord, mina mingit erilist häbi ei tajunud, Küpros mängis vähemuses hästi, ei näe erilist traagikat. Huvitav oli see, et kui Tarmo Tiisler muudkui soigus, kui viletsasti me mängime, siis abikommentaator leidis viimaste minutiteni variante kuidas annaks tulemust parandada. Eesti jalgpalli paranemine algab muuhulgas ka sellest et "perekond" Tiisleritele otsitakse teised spordialad, mida kajastada.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuste Liiga asutati 2018 aastal, see on mingi uus eksperimentaalne liiga, mis ei pruugi kaua kesta ja ma ei erutuks sinna D gruppi langemise üle. Miks meil eriti jalgpallis ei suju, väga lihtne, praktiliselt puuduvad mängijad Euroopa liigades, kus hooaeg kestab augustist maikuuni, terve talv kaasa arvatud. Ei ole mängupraktikat tugevate vastastega. Hea uudis on see, et novembris algab Dohas MM ja kavatsen seda vaadata, jätkates traditsiooni juba 1982 aastast alates:) Veelkord, mina mingit erilist häbi ei tajunud, Küpros mängis vähemuses hästi, ei näe erilist traagikat. Huvitav oli see, et kui Tarmo Tiisler muudkui soigus, kui viletsasti me mängime, siis abikommentaator leidis viimaste minutiteni variante kuidas annaks tulemust parandada. Eesti jalgpalli paranemine algab muuhulgas ka sellest et "perekond" Tiisleritele otsitakse teised spordialad, mida kajastada.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, laskesuusatamist on jah ebaproportsionaalselt palju ERRis. Meenub mõne nädala (?) tagune reportaaž Vikerraadio "Spordipühapäevas" laskesuusavõistluselt, kus, noh, sisuliselt ei antud mitte midagi olulist edasi. räägiti publikuga, kes on tulnud suusavõistlusele lihtsalt, kellele pöialt hoiad, kuidas on meeleolu, vahepeal lasti huilgavat publikut vist jne... Siis hakkasin ka mõtlema, et mis asi selle laskesuusaga on, et nii palju eetriaega saab. Maksku mis maksab, tuleb suusatamine ka kehvemal ajal pildis hoida, olgu siis laskesuusa kaudu? Mingi EL rahastus on taga?

Lisaks on tunda, et ERRi spordireporteritel nagu ei oleks korralikku ajakirjandustausta, või eksin? Hariduse mõttes. Hinnangud ja uudised on läbisegi tihti (otsesed "hea" või "halb" hinnangud ilma analüüsita teinekord) ja teravamaid käsitlusi nagu ei tule eriti. Natuke liiga "omamehelikult" mõjuvad need "Spordipühapäevad" teinekord, kuigi ei taha ka liiga teha ajakirjanikele. Analüütilisuse osas oleks paljud PP lood kindlalt ja auga eeskujuks neile!

Spordiajakirjandus vist ongi samas keeruline, kuna raske on olla spordiajakirjanik ja samal ajal hoiduda olemast mingi ala "fänn"?

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Narrid! Igaüks ju teab, et mida madalamas liigas mängida, seda lihtsam on võita. Eesti jalgpalluritelt ainuvõimalik käik valida madalaim liiga, et hakata võidulainel seilama. Väga targasti tehtud.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

ERR-is terve talve laskesuusatamise ülekandmine ja kogu see melu selle ümber oli liiast mis liiast. Asi pole laskesuusatamises endas, tegemist ju talviselt olulise ja huvitava spordialaga. Aga ERR-i promo selle ümber arvestades Eesti taset jättis mageda mulje. Iga nädalavahetus mitu intervjuud meie võistlejatega nagu suurte staaridega, kusjuures intervjueeritavad pigem poleks neid intervjuusid soovinud arvestades tulemusi. Nõus, et spordi kajastamine ERR-is on liialt ühekülgne ja heade tulemuste tegijaid kajastatakse vahel vähe või mõnikord peaaegu üldse mitte.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Mehed panevad siin õiget juttu. PM sport on kommerts ja kitš. Kes on Rovanperä? Noor soome juntsu aga temast tuli uudiseid rohkem kui maailmameister Tänakust. Ju siis oli vaja Tojootale reklaami teha. Sama asi belglaste ja prnatslaste rallimeestega. Iga nende lause tehti kohe artikliks. Kodumaal ei tunne neid keegi iga futbolist on tuntum aga meil on nad nagu Marx ja Engels.
Iga riigi sport on omad. Kurat kirjutage kasvõi meie kaotajatest suusameestest aga mitte Lebroon Jamesist ja teistest kuulsatest neegritest.

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav ja õige uudis:

UCI keelas transsoolisel jalgratturil Emily Bridgesil osaleda Inglismaa meistrivõistlustel!

Teisisõnu: ta ei saa võistleda naiste arvestuses. Veel eelmisel kuul osales ta meeste arvestuses.

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

Teadmiseks kõigile:

edaspidi kehtib siin reegel, et kes kellegi teise kohta midagi süüdistavat ütleb, saab seda teha ainult oma nime alt. Vastasel juhul läheb kommentaar koheselt kustutamisele. Ma ei taha saada telefonikõnesid, kus pean kuulma, et keegi teist, anonüümikutest, on kellegi kohta öelnud midagi, mis pole absoluutselt tõsi ning on inimese mainet kahjustav.

See on otsus siin on lõplik ning arutamisele ega edasikaebamisele ei kuulu.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Vana tõde et aus hinnang tuleb just anonüümsest allikast. Pole ka ime miks demokraatlikus läänes anonüümne kommimine kinni keeratud. Bossid ei taha enda kohta tõde kuulda. Oma nime all on ohtlik asja ütelda.

Hea on see et Padre on asunud kõvemaid litakaid laduma.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit, defineeri "absoluutselt tõsi"!
Kas sa intervjuud metropoliit Eugeni'ga vaatasid? Tule taevas appi... Mulle tundub, et peaks ka vene õigeusu ära keelama, sest me ei tea kas see on tõene või mitte! Pole võimalik sellistesse mõistvalt suhtuda.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

FIFA kinnitas vene keele üheks ametlikuks keeleks, Venemaa liikmelisust ei peatatud.
EJL vaikib ja tõenäoliselt otsib õigustusi.
Äkki lõpetaks ometi selle selgrootute vaatamise ära?
Terv.Tom

 
At 20:57, Anonymous MargusM said...

Priit, misasi see absoluutne tõde on? Kas eilset intervjuud metropoliit Eugeni'ga vaatasid? Väga jabur iba oli. Sellised papi limukad peaks ka teisele poole piiri kupatama!
Intervjueerija oli suht agressiivne, mis mulle ei meeldi kuid seekord vist õigustatult. Oleks pidanud veel küsima, et mitu korda nädalas FSB-le aru annab..

 
At 21:43, Blogger K1toomas said...

Ja ERR vaikib nagu kult rukkis - mitte sõnagi. Terve hunnik küsimusi uurivatele.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Hea et Padre on võtnud asja tõsiselt käsile.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi maine on mängus.

 

Postita kommentaar

<< Esileht