neljapäev, märts 17, 2022

Pullerits: Üks päev suusalaagri elust

Vaadakem tõele näkku: lõppeva talve peamine teema pole see, kas Marko Kilp tuleks uisutehnika kasuatmise pärast Haanja maratonil diskvalifitseerida või kas Tartu maratonil eirasid klassikatehnika reegleid liiga paljud. See on üleüldine reeglite õgvendamine, millele võistluste kohtunikud juba ammu läbi sõrmede vaatavad, ja mis erutab vaid neid, kelles on säilinud ausus ja õiglustunne, mis nüüdisajal, kahjuks ka spordis, on üha suurem defitsiit.

Seepärast ei maksa enam sellest suusatsirkusest osa võtta, nagu ma pole võtnudki - sest mäng, mis seal käib, on jäledalt must -, vaid tasub leida endale selline sportlik tegevus, mida saab tõesti teha naudingu ja kirega (fotol ülal vasakul). Selle talve peamine teema, mis annab loodetavasti tulevaks talveks inspireeriva niidiotsa kätte igaühele, on hoopis see, kus ja kuidas korraldada iseendale meelepärane suusa- ja samuti rattalaager (fotol ülal paremal ja all vasakul).

Innustuse jagamiseks panin kokku lühikese, kõigest paariminutilise ülevaate ühest päevast suusa- ja rattalaagris. Ega ma seda siin nii uljalt jagaks, kui Jaanus Laidvee - ainus eestlane, kes (rull)suusatanud päikselises Miamis, nii et tema teab, mis on sport ja nauding käsikäes - poleks seda ülevaadet kiitnud.

Tõele au andes tuleb siiski tunnistada, et selle ülevaate peale tuli ka copyright claim. Aga ega ma ju lase end sellest kõigutada. Käed eemale minu suusalaagripäevikust!

Muide, seda laagrit sai kenasti laiendada (fotol paremal). Haanja legendaarne kolmekilomeetrine suusaring ei jäänud mu laagripaigast sugugi kaugele.

Ja kõige lõpuks mu tänane suur lugu Postimehes, mida arvavad edukate ja suurte spordialaliitude juhid sellest, millal ja mis tingimustel võiks Venemaa sportlased rahvusvahelistele võistlustele tagasi lubada.

Kõigi fotode autor Priit Pullerits.Tunnustus neile, kes suudavad kindlaks teha, kus need fotod on tehtud!

61 Kommentaarid:

At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kõige lugupidamise juures - kes neid Postimehe suuri lugusid loeb?
Mitte keegi! (Ja need, kes loevadki - mingid koduperenaised või pensionärid - nemad ei määra ju Maailma sündmuste kulgu.) Suur lugu sellest, mida keegi arvab. Come on!
Vihje Teile: Venemaa sportlased ehk on "ala vahetanud"? Seda uurida?
Kui ma olin siin Inglismaal sanitaarfirmas tööl, alustasin kõige madalamalt positsioonilt, jah! olin madal jaamtualeti koristaja! - hoidsin ometi alati vaimusilmas kõrgemaid eesmärke. Ma ei langenud rutiini. Töötasin end üles. -- Martin

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvavad eesti alaliitude juhid on tühi õhu võnkumine. Otsustavad ikka rahvusvaheliste liitude juhid. Hoki ja jalkajuhid on teadagi nokivad Putini peost seemneid. Tennise juhid otsustasid et las mängivad venelased edasi. Äri ei saa kinni panna sellepärast. Ning ärme unusta vene lõõznikud ei tule enam Pentagoni laagrisse rahad jäävad saamata ja noortel vene lõõznitsatel on ilusad pupnikud.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Väga realistlik vaade Teil, 15:00. Teil on realistlik vaade.
Eestis üldiselt aga arvatakse, et Eesti pööritab Maailma. Välisministeeriumi 4. järgu lauamametnik kirjutab aastaraamatus, kuidas Hiina peab oma territooriumi tükeldama. Don't make me laugh! Kui Legkov/Tšernoussov taseme - ja see on maailmatase, hr Pullerits - Marko Kilp ei ole maailmatase kahjuks - enam Otepääl ei laagerda, siis läheb ka Eesti suusatamine "down the tube" (torust alla) - nagu mu esimeses töökohas UKs me oleksime ütelnud. -- Martin

 
At 15:52, Blogger Priit Pullerits said...

Mind ei koti, mis te seal UKs ütlete. Mina elan Eestis ja minu elu käib Eestis, ma ei ole pidanud Ameerikas õppimiseks ja töötamiseks kunagi peldikuid küürima. Ma annan siin, oma kodumaal Eestis oma panuse ühiskondlikku debatti ja teadvuse tõusu - ja see on siin võimalik. Mis panuse teie seal UKs annate sealsesse avaliku arvamuse kujundamisse?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

... kuna Teil oli Marju Lauristini soovitus ja taustatööd. Õnnesärgis sündinud. Te ei astunud J F Kennedy lennujaamas maha 10 $ taskus. Teil oli taskus Estonia tollase tähtsaima nn Kingmaker-i (ja ka praegu väga mõjuka poliitika mõjutaja - kuigi ML vist teatas hiljuti poliitikast taandumisest! Ha-ha - usume!) soovituskiri. Ahuiitelno! ) -M.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Absoluutselt kiidan Pulleritsu ülevaadet meie alaliidu juhtide arvamustest.
Ja nii mõnegi mehe tänaseid arvamusi on üldisemalt, laiemalt vaadata väga, väga huvitav.
Ma ei mõtle ainult futbolistide esimehest Pohlakust vaid ka EOKi presidendist ja teistest.
Sõõrumaa koos nüüd juba eksprouaga väljendas aastaid tagasi vene rahva ja Vene Föderatsiooni kui pragmaatilise ja perspektiivika valiku osas sellist optimismi, et pani oma tütred vene lasteaeda keelelise ja kultuurilise assimileerumise eesmärgil.
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/82297822/urmas-soorumaa-pani-tutred-venekeelsesse-lasteaeda
Loe Martin ja too teine venelaste kaasajooksik, mida Sõõrukas Padrele täna kõneleb.

Kui Jack ei oska oma juhtitavat kompleksi ilma Vene rahadeta pidada, siis kiiret kukkumist. Nii see muidugi ei ole. Kasvõi edukas laskesuusa MK etapp annab võimalusi kutsuda siia vabade riikide sportlasi.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Lõppeval MK hooajal ei saanud üksi meie murdmaasuusataja isegi ühtegi punkti MK etappidelt. Seega polnud mingit vahet kas venelased Otepääl laagerdavad või mitte. Kuhu "torust alla" on meie suusatamisel veel rohkem minna?

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas too vene lasteaia vilistlane praegu mitte koos Martiniga UK-s ei resideeri nagu seisusele kohane?

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatajad ikka pusisid pildis. Äkki Martin peab silmas, lastakse torust alla just laskjad?

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, julgen tähelepanu juhtida sellele et Laidvee ei olnud teps mitte esimene eeslasest rullsuusataja Miamis. Aastaid tagasi kui šmigun valmistus comebackiks Vancouveri OM, tuiskas Kiku juba siis kohalikel promenaadidel. https://sport.delfi.ee/artikkel/17371572/kristina-suusatab-miami-kuumuses

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis see Maiäämi siis ära ei ole? Ma valmistusin Tartu Maratoniks los angelsi linnas. Kuum oli ja asfalt sulas ja neegrid jõlkusid ringi aga mina jooksin tempoga 3.40km. Kindlasti on eesti mehed trenni teinud Kairos Bahreinis ja Bagdadis. Seal on nii kuum et munad kõrbevad. Hea on niiske lapp vahele panna

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

PP doverjai (oma pead) no proverjai (mida on kirjutatud rullsuusatamisest Miamis).

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Veebikolumnist Priit Pullerits ütles ...
Mind ei koti, mis te seal UKs ütlete. Mina elan Eestis ja minu elu käib Eestis, ma ei ole pidanud Ameerikas õppimiseks ja töötamiseks kunagi peldikuid küürima. Ma annan siin, oma kodumaal Eestis oma panuse ühiskondlikku debatti ja teadvuse tõusu - ja see on siin võimalik. Mis panuse teie seal UKs annate sealsesse avaliku arvamuse kujundamisse?

15:52
Anonüümne Anonüümne ütles ...
... kuna Teil oli Marju Lauristini soovitus ja taustatööd. Õnnesärgis sündinud. Te ei astunud J F Kennedy lennujaamas maha 10 $ taskus. Teil oli taskus Estonia tollase tähtsaima nn Kingmaker-i (ja ka praegu väga mõjuka poliitika mõjutaja - kuigi ML vist teatas hiljuti poliitikast taandumisest! Ha-ha - usume!) soovituskiri. Ahuiitelno! ) -M.

16:26
Arvestama, peab ka sellega, et Pullerits oli eelnevalt oma ustavust ja õiget meelestatust tõestanud eeskujuliku ja suurepärase teenistusega Nõukogude Armees, kus talle omistati vanem leitnadi auaste ja temast sai kohaliku väeosa komandöri kt. Martin poiss, äkki oleksite Teiegi pidanud alustama hoopis karjäärist meie kaitsejõududes?

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

18:33, Kiku on siiski isa poolt venelane. Sedasi on ta pooleldi eestlane. Huvitav üldse, mida Tolik praegusest sõjast Ukrainas arvab?

 
At 20:43, Blogger Priit Pullerits said...

Minu arvamus on, et Venemaa sportlasi ei tohi enne rahvusvahelistele võistlustele tagasi lubada, ka neutraalse lipu all mitte, kuni Venemaa ei ole sõda Ukrainas päriselt lõpetanud, viinud kõik oma väed Ukrainast välja ja seda 2014. aasta eelsete piiride taha ning panustanud sajaprotsendiliselt Ukraina ülesehitamisse ja aidanud selle edukalt lõpule viia - alles siis, kui need tingimused on täidetud, võib maailm hakata üldse arutama, kas ja mis tingimustel võiks Venemaa sportlasi taas väljapoole Venemaad võistlema lubada, ja seda mõistagi üksnes juhul, kui ka Ukraina sellega nõus on. Vastuväited?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Hüüdja hääl kõrbes. Tegelikult on päris palju spordialasi, kus vantidele mingeid sanktsioone pole kehtestatud ja ilmselt ka ei kehtestata. Ennekõike käib jutt USAst juhitavatel aladel. No siis on veel lootus, et sportlastele ei anta viisasid aga ka sel rindel on pehmenemist märgata. Näide: ülehomme toimub Londonis UFC vabavõitlus üritus, kus peamatši üheks osapooleks on venelane, ülejäänud matšides on neid mitu. Eelneva ürituse järgsel pressikonverentsil küsiti UFC bossilt, et mis saab, juhul kui seltsimeestele UK viisasid ei anta. Vastus oli, et asendus sportlased on olemas. Paraku aga seda vähemalt tänase päeva seisuga vaja ei lähe, britid viisadega koonerdama ei hakanud...

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Saaks vast pulli kui kogu vantidest meditsiinipersonal Eestis 21.01 sugused prsse saadaks.

 
At 01:35, Anonymous Anonüümne said...

21:18

Aga miks ka mitte? Oleks vägagi huvitav näha kuidas kohalik 5. kolonn kodumaale pressima hakkab?

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Mehed kellel on strateegilis operatiivset mõtlemist peaks selgitama kuidas 5.kolonniga toime tulle. Seda tööd ei saa ometi jätta naiste ja suusatajate õlule. Martin UK st näiteks on sellealase elukooli läbinud kõige kuumemas epitsentris nagu teame. Mingid Miami mõnuvennad ei saa ligilähedalegi

 
At 09:40, Blogger Priit Pullerits said...

Mõtteainet.
Ameerikas mängiv suur ja tugev hokimees, lausa staar Aleksandr Ovetškin (191 cm, 108 kilo) ei julge Putini kohta midagi kriitilist väidetavalt öelda seepärast, et kardab oma Venemaal elava pere pärast. Küll aga julges Venemaa sõja kohta kriitiliselt välja astuda Moskva Suure teatri õbluke balletistaar Olga Smirnova (165 cm, 52 kilo), kes lahkus protestiks Putini sõja vastu Hollandisse. Huvitav, et tema ei karda!

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Soonets on ka 108 kilo aga läks ukraina sõtta. Vot on bõkk.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Sonets vsegda molodets paren. Estonskii bõk.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Kägu paraku otsustas deserteeruda.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on 50 kilo kergem aga kägistas suure isase puuma. Sisu loeb mitte kaal.

 
At 11:00, Blogger Andres P said...

Venelastel on veel 1 probleem (või arendavad narratiivi) - nad arvavad et kogu maailm on vene _rahvuse_ vastu. EI ole - lolle on igas rahvuses. Probleem on selles kui lollid (või agressorid) juhivad riiki ja rahvus laseb sel rahulikult sündida.
Vaata või sedasama https://sport.err.ee/1608536050/norra-olumpiakomitee-liige-pani-vene-sportlaste-toetamise-tottu-ameti-maha - "kuldmedali võitnud Veronika Stepanova. "Mul on hea meel, et mitte kõik läänes, eriti Norras, ei toeta ebamoraalset otsust eemaldada Venemaa sportlased rahvusvahelistelt võistlustelt ainuüksi seetõttu, et me oleme venelased," kirjutas Stepanova." Võib arvata et palju rahvuselt venelasi on mingi demokraatliku riigi kodanikud ja on sõja vastu. Neid pole keegi kusagilt kõrvaldanud.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

"Šovinismiks hakati kõigepealt nimetama mõtlematut, liialeminevat natsionalismi või patriotismi, millega tavaliselt kaasneb vihkamine ka rahvuste või maade vastu ning üleolev suhtumine nendesse.

Hiljem on šovinismi all hakatud mõistma eelkõige oma rahvuse, riigi, rassi, sugupoole või muu grupi pidamist teistest paremaks või tähtsamaks."

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Hea Andres P ja austatud hr Pullerits - hr loob "meediapilti" - ja teie, Andres, loote endale vaimupilti (mis tegelikult pole küll teie enda loodud -vaid Postimehes propagandistina töötava Pulleritsu poole teile pähe pandud). Meediapilt ja vaimupilt ei ole päris see, mis Reaalne Asjade Seis.
Mis siis on Reaalne Asjade Seis?
Selle teadasaamiseks ei piisa Postimehe igapäevasest lugemisest.
Reaalsus üks joon on näiteks see, et baleriinid, olgu neil mingid mõtted, kes võiks Venemaad valitseda või mitte, ei ole ole kunagi määranud, kelle käes on Venemaal võim.
Võim on Venemaal alati olnud tugevate juhtide käes. Siloviki e jõustruktuurid määravad Vene riigis mängureeglid.
Jah, Venemaa ajaloos olnud nõrku juhte (oma 40..50 tsaari seas Rjuriku aegadest Putinini). Gorbatšov, skažotšnõi dolbojööb Jeltsin... Vale-Dmitri (viimseid oli isegi kaks tk).

Teie ja meie võime siin mõelda ja soovida mida tahes.
Postimees võib välja tuua tarkade juudi vanameeste paraadi - kes meile jutustavad, kes ja kuidas Venemaad peaks valitsema. See on heldimapanev, aga koomiline, Eino Baskinisse kalduv. Mida see muudab? See ei muuda mitte s*ttagi! ütlen teile siit UK-st.
Meeldib Reaalsus meile või mitte - subjektiivne küsimus. Reaalsust mõtlemine ei üldiselt ei kõiguta. Vastupidi, materiaalne baas määrab mõtlemise.
Martin

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Kui töötasin Sanitation firmas, mul käies ikka pea kogu Ida-Euroopa tiimidest läbi - tšehhid, poolakad, ukrainlasi oli. Aasia pakid jm muidugi ka. Araablasi eriti olnud, need peavad end uhkeks, peavad küürimist alandavaks. Eestlane on aga selline, et pühib lisaks potile sul veel p'ersegi puhtaks, initsiatiivkorras.
Ma ei tea, kas see oli nüüd šovinistlik avaldus. :) Tervitusi - siin on juba Kevad! -Martin

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Üks mõte veel: austatud hr Pullerits- jutt Teie blogis keerleb eeldusel, et sport on nagu quasi-sõda. Sõja peegeldus ja vorm. Kas Venemaad lubada ja kes peab võitma.

Tehke siis nn olümpia-meetodil. Eesti ja Läti sõdivad omavahel, Leedu ja Poola omavahel. Kaks võitjat seejärel sõdivad omavahel. Võitja sõdib siis - Venemaaga?

Miks peab sport olema aga sõda? hr Pullerits, kas te teete siin spordi- resp sõjapropagandat?

Nüüd aga College'i green-le (murule). Seal on juba linad-einekorvid-ale (õlu)-neiud väljas. Kevad! -M.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kadestame sind UK Martin, neiud murul ja lühikses seelikus on elu sool ja suhkur. Meil maarjamaal on neiud karu pükstes ja kinnastes varjul. Niida siis nad jalust ja too mõni poolpruun Sheida Eestimaale näha.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Martin on targaks saanud. Selline tarkus siis UK-st. Mida järeldame? Kui inglased nii mõtlevad, siis head see ei tähenda. Silod rääkisid ju iseseisvumisel oma kolonnidest, kes kohalikel juhtidel silma peal hoiavad. Tegid siin miski näitemängu pronksmehikese juures, et Andrus, kes on viibinud Suures Kanjonis ja juba 5. klassis juhtis linttraktorit, saaks juhina feimi koguda ja komeedina nii Eestis kui EL-s tegutseda. Tema teab, kuidas asjad käivad. Hiljuti meenutas ta: "2008. a Bukarestis NATO tippkohtumisel toimus ka Vene-NATO nõukogu istung, kus president Putin sõnas umbes sellised sõnad: “Ukraina – see ei ole mingi riik. Ukrainaga piirnevad riigid võiksid selle territooriumi ära jagada ja see oleks ajalooliselt õiglane. Ning Krimm – see on puhas eksitus. Hruštšovi viga, mis tuleb parandada. Me võiks selle homnepäev ära võtta ja meil on tuline õigus seda teha.

Kõik NATO tippjuhid, kaasa arvatud George Bush ja Angela Merkel, istusid ümber laua ning kuulsid seda. Eks nad mõtlesid, et plähvib niisama. Hiljem aga nägime, et aastal 2008 tungiti Gruusiasse ning ka 2014 ei sekkutud Venemaa ja Ukraina vahelistesse konfliktidesse. Arvati endiselt, et tõde võib olla kuskil kahe vahel.
...
Kui Putin tuumarelvaga ähvardab, siis tuleks seda ka tõsiselt võtta. Hiljutised Ukraina tuumaelektrijaamade rünnakud venelaste poolt näitavad, et mingeid piire neil paraku pole.

Tuumarelvad on läinud väiksemaks kui nad olid omal ajal, mil pommid visati Hiroshimasse ja Nagasakisse. Taktikalise tuumarelva kasutamine praegu, kus mitte mingisugused rahvusvahelised lepingud, reeglid ega üldtunnustatud põhimõtted Venemaa jaoks enam ei kehti, see peab olema kindlasti argument, millega tuleb paraku arvestada."

Eesti poliitikud kasutavad ajalooliselt laialt venelaste doktriini, et enne kui on idee mida teostada, tuleb sellest avalikkust teavitada ja ideele reaktsioone jälgida ning testida. Venelased on selle doktriini puhul sirgeselgsemad ja nad ka reaalselt viivad oma massidesse saadetud ideid ellu. Küsimus on sobiva ajaraami tekkimises. Ja praegu demonstreerivad venelased meedias, et kuidas ikka Tsuvalki koridor kinni panna nagu kahepoolne uks. Selle idee elluviimiseks saadame igakuiselt raha venelastele gaasi eest. Ise maksame selle kinni oma toasoojaga, sh ka Priit, kes detsembris tarbis usinalt Vene gaasiga toodetud sooja oma 400m kaugusel asuvast katlamajast.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Bush Merkel Krimm Nagasaki Tsuvalki tuuma litakas 400m - rõõm näha et kogukond on asunud reality scuff meetodil päevapoliitikat analüüsima. Nii jõuab kaugele.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Tere!
Terviseradadest infot ei leidnud, küsin siit. Kas Vooremäel kannatab juba (metsa all, mitte radadel) joosta või on veel ohtu suusatajatega kokku põrgata. Lendavaid taldrikuid ei karda.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Sellist inffi valdavad tavaliselt naised, tasuks neilt uurida.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades juba mõnda aega kestnud igapäevaseid sulamiste-külmumiste tsükleid, siis on ilmselt kõige paslikum liikumise viis seal Vooremäel kas uisud või soome kelk.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

To PP 20:43

Muidu peaaegu nõus, aga kogu see jutt 2014. aasta piiridest ainult ametlikul tasemel, tegelikult 2022. a. 23. veebruar käiks kah. Kõik saavad ju aru et olukord Krimmis ja ka Donetskis on üksjagu teine. Kui lähevad sinna, kus olid 23.02, siis sportlased võiks tagasi lubada, muus osas piirduks diplomaatiliste protestide ja väiksemate sanktsioonidega.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui venelased lahkuvad Krimmist ja Donetskist ning loomulikult ka mujalt Ukrainast, siis ei saa venelasi lubada tagasi enne kui nad on lahkunud ka Kuriilidelt, Karjalast, Petserist, Setumaalt ja Ivangorodist Tartu rahu piirides.

Imelik, et keegi maailmas ei tulnud selle peale varem, et venelaste kultuuri ja sportlasi ei saa lubada vabasse maailma kuniks nad on annekteeritud territooriumitelt lahkunud. Väga veider, et ajal kui Eesti oli annekteeritud, siis eestlastele olid värskeks sõõmuks vabadusest just okupandi egiidi all agressorile medalite teenimine vabas korrumpeerunud haisvas roiskuvas kapitalistlikus ühiskonnas toimunud spordiüritustel või seal laulmas ja rahvatantsu kablutamas ja nänni koju tarimas.

Millest nüüd selline paradigma muutus, kas valmistume lihtsalt maailmasõjaks?

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Meie vapper EOK president on oma tühise elu jooksul mööda pükse saanud nii venemaal kui Ukrainas. Kui vandistanis olid ta kaotused niivõrd-kuivõrd mõõdukad siis Ukrainas saadud majandusliku keretäie mõjul oli ta sunnitud mingi aeg kusagil Indias koopas elama, oma kallid autod maha müüma ja lõpuks jooksis naine tema juurest minema. Vähemalt Eedikult saadud Tallinna koolide rendilepingult saadavad rahad hoidsid teda hinges.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Hea karakteristika, 11:22. Sõõrumaa on palliplatsil rabeleja vend. Eks üht-teist ole õnnestunud ka. Oleks Eestil president, kes kõigile käelist eneserahuldamist soovitaks, siis ehk oleks Maailma Rahu saavutatav. Kuidas teil seal rinderiigis Estonias seis on?
Kas otsustasite ära, kellega Eesti sõdima hakkab? Muide, Soonetsi majade lugu läheb veel edasi. Mobilisatsiooni väljakuulutamisel tulevad Soonetsi majad väga huvitaval moel mängu... Kui on soovi kuulata ja blogiperemees lubab. -- Martin

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis Soonetsi majad? Kas Soonets on oligarh?

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Leedukad pidid hakkama Valgevenest oma kuningriigi maid tagasi nõudma. Me siin Eestis vaatame kõigepealt, kasleedukad saavad oma tahtmise. Muide itaalased plaanivad kah Rooma riiki taastada ja nõuavad Londoni maid omale tagasi. Ilmselt tuleb ka Londonis kah kõvem madin,et kui ei anna siis tehakse maatasa. Venelased lubasid tuumavõimekusega Kindzalidega itaalasi toetada. Tõmba nüüd Martin sealt peldikust kähku jeehat. Ameerikas ei nõua praegu keegi miskit. Seal Moabis on hea pelgupaik.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas nõuavad mehhiklased Teksast tagasi.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Jänkid oskavad äri teha. Võtavad osad mehhiklased teksade tehasesse tööle ja teistele mehhiklastele müüvad teksasid. Winwin.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on ärev. Meil pole musklit midagi tagasi nõuda isegi võnnu linna mitte. Kes saab vaatab missuguse sõpruskonna liikmeks astuda kui tapluseks läheb on hea spordimeeste laia selja taha peitu minna.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Oleks hea meelega korraga Pulleritsu ja Kägu meestega sõbre.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Korraga ei saa. Pead valima kas higised partisanid või kalli lõhnaga office poisid klanitud metroseksuaali mudel.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Olukord meenutab krooniaja kriisi, kus lõpuks kõik olid kõigile võlgu.
Kõik tahavad oma maid tagasi saada.
Poolal (guugeldage "poland before world war 2 vs now") on saada pool Belarussi ja 20..25% senisest Ukrainast. Teisel pool aga 1/4 praegusest Poolast on iidsed Saksa alad. Poola tegi Stalinilt saadud Saksa aladel täieliku puhastuse. Mitte mingit märki sakslastest ei jäänud järele!
Kuradi ohtlik! Hr Pullerits peaks asuma Eesti peaministriks. Inglise ja vene keel suus. Praegused juhid ei vea pinevas olukorras välja. -Martin

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kägu oma higist leemetava kambaga tuleb siis on peenelt lõhnastatud poistel surm läbi surramurra.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Noo Martin, vaata veelkord - https://youtu.be/Pk9GftvW5TM
Leedu on Ukraina alade ajalooline omanik olnud. Poolakad on seal olnud leedukate armust. Muide leedukad olid ka Tartus aga said eestlaste käest tappa ja pagesid saba jalge vahel lõunasse.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Hea 20:14, vabanda, praegusel ajal ei julge linki avada. Mäletan kooli ajast, et Rzeczpospolita oli Poola-leedu liitriik. Personaalunioon. Kui ütled, et Leedul oli seal (mingi aeg?) juhtroll, siis täiesti usun Sind. Eesti kohta aga ega sa segi ei aja? Kuningas Jan Sobiecki, see oli Liivi sõja ajal, kui Ivan Julm tegi Baltikumi agressiooni ja oli juba võidu äärel. Poola noor kuningas Jan Sobiecki aga osutus võimekaks väejuhis. Ivan Julm hajutas oma väed Baltikumis vallutatud kindluste vahel (neid oli kümneid). Poola lõi Ivan Julma väed välja ja hõivas Lõuna-Eesti.
Muide, kui nii kaugele tagsi minna, siis Krimm tollal oli Türgi valduses. Mitte otse, vaid umbes nii nagu meil on praegu "liitlased", oleme EL-s jne. Krimmi tatarlased rüüstasid regulaarselt Vene vürstiriike, põletasid isegi Moskvat ja vedasid venelasi Stambulisse orjaturule orjadeks. Istanbul aga toetas Krimmi khaaniriiki rahaliselt.
Osmanite impeeriumi aga hakkas aegamisi alla käima. Investeeringud ja toetused Stambulist kuivasid kokku. Põhja pool aga tugevnes Moskva vürstiriik. ... 200 aastat hiljem lõppes asi sellega, et Katariina Suure ajal langes Krimm Vene impeeriumi võimu alla.
Kui vaatame kaardile, siis on üsna selge, et Eesti ja Krimm on geopoliitiliselt sama kaalukategooria maatükid. Kes tahab neid omada, peab neisse palju pappi panema. - Martin

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Martin. Tuletan meelde, et tegemist on spordiblogiga. Sa ikka mingit lihast ka liigutad? (Va m. occipitalist).

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Ee.. tahaks lõuga tõmmata. Kuid ei jõua. Mitte ühtki X. Any ideas?
Martin

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Martin lõua sport on idaeuroopa hobustele. Lääne salongides sporditakse tennist, tead ise kindlasti paremini, valged püksikesed ja sokikesed ja kokteilid juurde. Võimalus on saada noorte naistega koos platsile. Vist isegi härra Pullerits harjutab salaja tennist, kaua sa neid maratone nühid jala tallad kuluvad viledaks.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Nagu näha ajab Martin siiani sama iba nagu aastaid tagasi. Kui ta juba väidetavalt peaks seal UKs ja greenil olema siis peaks tugevdama kere, õlgade ja randmelihaseid ja võimalik, et saaks Royal Londoni toetatud sarjale peale.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Ma ostsin siit spordipoest spets lõuatõmbe kummid. Odoland 5 Pack Pull Up Assist Band. Komplektis on viis erineva tugevusega kummi. Alustasin sinisega, nüüd olen juba mustale üle läinud. See käib nii, et pane kummi kangi külge, teise otsa jalgade alla ja kummi abil punnitad end üles.
Lisaks teen toenglamangus kätekõverdusi. Ja ka lihtsalt ripun kangil. Kaua ei jõua küll.
Martin

Tennis oleks super. Siin on tennis rikaste mäng.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Martin aga tule koju ja hakka Pulleritsuga sõbraks ja saad koos Ansipi ja Kadastikuga tennist mängima. Väga mõnus. Tüdrukud on ka kindlasti seltsis

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Nagu mingid tinosaurused siin koos jälle oma tennisega!

https://et.wikipedia.org/wiki/Padel_(sport)

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

See veel puudus. Padel on vedela linnarahva sport, sihuke kepikõnd. Kurat jookse suusata ja uju ja mängi piljardit ja korontši , padel on paksukeste softball juba nimi on hullem kui pede petankk.
Küsi Pulleritsu küsi Kägu käest parem tütar lits kui käsi padeli reketis

 
At 15:43, Blogger Priit Pullerits said...

Milleks te sellist peldiku- ja padelijama siia postitate?
See on inimeste aja raiskamine.
Edaspidi kustutan selle möga siit ära, see on reostus.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis saab? Kui padelit ei kas hakkame tennist treenima kui lumi sulab ja tüdrukud valgetes püksikestes tartu peal patšeerivad?

 

Postita kommentaar

<< Esileht