neljapäev, märts 03, 2022

Pullerits: Mis hirm ja õud ootab Haanja maratoni rajal?

LISATUD VIDEO!

Sel nädalavahetusel siis Haanja maraton – no palju õnne! Kui möödunud nädalal Eesti kagupiiri julgestasin, käisin ühel varasel pärastlõunal maratonirajaga tutvumas. Start on nüüd ju teistpidi kui varasemalt: staadionilt hoopis maantee poole (fotol paremal), seal veidi mööda kergliiklusteed ning siis üle asfaldi paremale Tsiamäe viiekilomeetrisele ringile. 

Ai, see on valus! Algusosa on ilus ja rahulik, aga vaid sadakond meetrit. Siis tuleb vastu juba esimene hüüumärk. Arusaadav, kui metsaalusel laskumisel on vasakkurv ja seda veel võistluse nii varases staadiumis, et seal võtab massi sees jalad värisema, sest tõenäosus on suur, et keegi ees kukub ja keegi püüab külje pealt mööda trügida, tekitades sedasi ohtliku olukorra. 

Mõne aja pärast tuleb diagonaalne laskumine, mõneti lausa sööstlaskumine – kiirenduse saab siis, kui laskumiskallak kõvasti järsemaks läheb. See on koht, mis tuttav varasematelt maratonidelt, ja nagu mäletan, tekitas see üksjagu ärevust – kusjuures selleks ajaks, kui vanal rajal tolle kohani jõudsid, oli suusatajate rivi juba pikemaks veninud ja vahed suuremaks kärisenud, nii et ohutust oli rohkem.

Ja siis peagi järsk vasakpööre tagasi: saad näha silmast silma taganttulijaid ja äkki ka mõnda heidutavat hetke sööstlaskumisosal. Ent vaimselt tuleb end valmis panna esimeseks tõsisemaks tõusuks, mis viib madalamat sorti lagedale kuplile (fotol vasakul ja ka kahelk eelmisel fotol). See on ilus koht, aga ilu pole kuigi kauaks. 

Pärast lauget, kerge kaarega laskumist jõuad uue tõusu alla (fotol paremal, vaade tõusult alla), ja see on juba järsk tõus, tõesti vastikult järsk: viib Tsiamäe otsa. Selle tõusu tunnete juba alt ära sellest, et mäe otsas seisab lumes vana punane traktor (fotol alla vasakul).

Tean, et mõned mehed tahavad minna pidamismäärdeta sõitma. Mind huvitab, kuidas nad sealt paaristõugetega üles saavad. Kui üritavad, jäävad sama hästi kui seisma. Aga kes teab, äkki lähen ka sinna kohta seisma? Võtan GoPro kaamera kaasa ning salvestan jõu ja ilu numbrid. Pärast on kohtunikekogul hea vaadata, kes viimases hädas käärsammule üle minnes suusad libisema laseb. Mis on teadupoolest klassikatehnikas keelatud. Nii et vaadake ette!

Ega Tsiamäest allasõit ka mingi lust ja lillepidu ole. Seal läheb kiirus suureks ning kogu laskumise aja kestab pikk vasakkurv. Jäljes küll ei riski seal sõita: arvata võib, et viskab välja, sest liiati võib oletada, et esimesed, kiiremad ja osavamad, annavad sellele rajalõigule kõvasti vatti. Mul andis üksigi jäljest väljas sõites vaeva näha, et sammpöörded ära jõuaks teha. 

Seejärel tuleb kergem lõik (fotol ülal paremal), ent ikkagi vahelduva maastikuga. Niisama lauslausikul kühveldamise varianti (fotol vasakul) väga pikalt ei tekigi. Ikka kuskilt üles ja kusagilt alla. Kusjuures ülesmineku nukid on sellised, et paaristõukemehed saavad kõvasti pongestada, laskumised on enamasti aga sellised, eriti grupis, et hoia piip ja prillid.

Ent kõige hullem on alles ees. Mingi rõvedalt pikk tõus, mis algab metsa vahelt ja viib mööda vasakul raiesmikust, algab, pakun, et 8.-9. kilomeetril. See tuleb peagi siis, kui maantee on taas ületatud. Seda õudust näete juba kaugelt. Ja kui teil selleks ajaks hing veel paelaga kaelas pole, siis tolle tõusu lõpuks on kindlasti.

Kuid ärge üleval end lõdvaks laske. Järgneb laskumine, mille lõpus on vägagi täisnurkne parempööre metsa vahele. 

Ma võiks seda kirjeldust veel pikalt jätkata, kuid küllap olete saanud juba niigi aimu, millisesse raskesse olukorda end viite. Ütlen ausalt, et mus tekitas väga suuri küsimusi, koguni imestust, mis moodi ma omal ajal sellisel rajal üldse võistelda suutsin. Nimelt rajal, kus tõusud röövivad viimsegi jõu ja tõmbavad paela kaela ning laskumistel kukub süda saapasäärde, et järsku paned maokat. Ega ilmaaegu ole mu kukkumiste rekord Haanja maratoni rajal kolm.

Ausalt, paar laskumist olid sellised, et lasin pool mäge sahka. Aga proovi sa sahka lasta, kui selja taga on kari vihaseid ja stressis mehi, kes hakkavad su peale röökima, et mis sa sahatad, idioot, pane otse! Ja kui survele allud, oled esiteks ise pikali ja teised lendavad sinu otsa käkaskaela ka need, kes sundisid sind oma häälekusega arutuid riske võtma. 

Seetõttu on mu soovitus, et ärge minge Haanjasse panema. Minge rahulikult sõitma. Mis lõbu see teile pakub, kui juba Tsiamäe otsa jõudes on keel vesti peal, kusjuures sellest ära ei taastugi, sest kogu rada on ränkasid kohti täis. Ma sõitsin Haanja maratoni rajal eelmise nädala laupäeval ja nagu piltidelt näete, sain nautida ka Eestimaa hilistalvise looduse harukordset ilu. Ausõna, väga palju oli selliseid kohti, mida nägin justkui esimest korda, kuigi olen Haanjas lugematuid kordi maratoni sõitnud, sest varem võistledes ei olnud kunagi aega hetkekski enda ümber vaadata.

Ärge seda viga tehke! Vaadake videost, millised olud ja rajad teid Haanja maratonil Haanjas ees ootavad – tehtud spetsiaalselt teile.

92 Kommentaarid:

At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

See polnudki nii ammu , kui Pullerits käskis teil panna ja täiega, aga nüüd vähe sellest, et ta ise ei suuda enam maratoni läbi sõita ja käib ainult raja ääres kiibitsemas, manitseb ta taid panemise asemel matkama!

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Padre tunneb meid sitakotte paremini, kui me ise seda teeme.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

See laskumist kartus ilmneb üldiselt neil, kes kogu aeg lameda maal treenivad. Eks see tahab harjutamist nagu iga teinegi asi ja muidugi võtab kedrad värisema kui pole selliste kiirustega harjunud.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Aeg on jätta vägikaika vedu ja Kägu meestega seljad kokku panna
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/zelensky-says-if-ukraine-falls-to-russia-baltic-states-will-be-next/

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Kägu meestele anti Toompeal nuuti ja ässitati koerad kallale, vaevalt neid nüüd kerge ära rääkida on

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit on lahke inimene, video ja pilt kogukonnale, kõik bezplatna. Aga. Vaatasin. Kahjuks ei näinud nn vaateid mida nö nautida. Ei midagi sellist, mille pärast tasuks sõidunaudingust hoogu maha võtta. Haanjasse minnakse ju nautima ägedaid laskumisi, tuult tuhisemas kõrvus, mis sasib mütsi alt välja turritavaid juuksesalke, kellel neid muidugi on. Seejärel tormad mäkke, et tipus olles nautida pitsitavad piimhappevalu lihastes ja hüperventileerida kopse koroonavaba õhuga, mida ei peagi läbi maski imema. See on hea. Vaated - hasta la vista baby - vaated on nõrkadele kes numbrit ei pane selga ja iga tipu otsas koomas on.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

21:22, see Zelenskõi "Baltic will be next" on pullikaka! Vaatasin täna ära peaaegu kogu pika Zelenskõi pressikonverentsi. Midagi uut ja huvitavat seal küll ei olnud, kuid kui kuulata ja vaadatata inimest rääkimas, tund aega, siis tekib mingi tunnetus, mis laadi inimesega tegu on, sõltumata sellest mida ta räägib. Ta rääkis nii kaua ja sedavõrd "ennastunustavalt", et usun et mingit "maski" tal ette ei jäänud ja avanenud "pilt" isiksusest oli üsna tõetruu. Minu hinnangul ei ole ta mingi tavaline temperamentne juut või venelane, kuigi seda võiks algul oletada, kui päritolu arvesse võtta. Ei ole ka mingi tüüpiline Poola-Leedu macholik tüüpiline "idaeurooplane". Anglo-saksi intellektuaalsusest on asi muidugi kõige kaugemal. Kõige täpsem oleks ta kohta vast öelda kirglik, kompromissitu (kohati ultimatiivne) Türgi-Aseri aktivist. Pannes end anglo-saksi rahuliku intellektuaali rolli (kelle poolehoiu ta võitma ja hoidma peab) ei olnud vaatepilt (kahjuks, arvestades Ukraina rahva olukorda) sugugi meeldiv, kaugel sümpaatiast. Teisisõnu kui küsida, kas tüüpiline Brüsseli poliitik leiab sellise riigipeaga ühise keele ja hea läbisaamise, siis vastus on kindlasti mitte, sest tegu on kindlasti poliitikuga kes on tugev n.ö. tänaval, revolutsioonilises situatsioonis ja feilab igapäevases, argises, pikaajalises järjepidevas töös, mida on vaja Euroopa Liiduga liitumiseks. Kui selline president on iseloomulik kogu rahvale, on see Eesti, Soome ja Rootsi kultuuriga kindlasti päris teravas vastuolus - midagi sarnast nagu võtta Türgi EL-i, saab nendega lõputult vaielda, tõe ja õiguse juures faktid ei loe, tõde ja õigus seisneb emotsionaalses omakasupüüdlikus "meeleolus". Kui sellised riigid nagu Ukraina või Türgi saavad euroliitu, seisame me varsti siingi nende kogukonnaga silmitsi (tööjõu vaba liikumine = migratsioon). Midagi sarnast nagu türklased Saksamaal - selge kultuurikonflikt kohalikega. Muideks täna oli Yana Toom Pealtnägija saates, sõnum oli et siinsed venelased on Venemaal olevate sugulaste poolt juba "surve" all, Eestisse vaja varjule tulla. Mingi 100 000 inimest lühikese aja jooksul absorbeerib siinne "Vene maailm" lõdvalt. Paras venestamislaine ähvardab meid praegu. Ja ega ukranlaste migratsioonilaine (kuigi seda on praegu muidugi ebapopulaarne või isegi kohatu öelda) ka meile kokkuvõttes (kui vast ärimehed välja arvata, kes tahavad odavat tööjõudu) midagi head ei tähenda. Lühidalt, sõda meid vaevalt ähvardab, migratsioon küll.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

22:38, kas sa postituse pilte vaatasid? Kahju, et sa pole Haanja maratoni sõitnud. On Estoloppeti maratonid ja on Haanja oma. Nood videod ei luba maratoni algusosa känakäimise kohti veel täies ilus aimata, kuid Padre hirmutamistaktika annab vanast ajast lootust, et mees on rajal?

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

23:30, see oleks küll oht, kui Venemaalt hakkaks Vene maailma ajupestud seltsimehi siia sugulaste juurde voorima. Meil endilgi uhuudega tegu nagu Kägu ja 00:10.

 
At 07:12, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma viskasin siit välja 00:10 kommentaari, sest see sisaldas Kremli jutupunkte. Nii hakkab juhtuma edaspidi kõigiga, kes siis Putini paska panevad.

 
At 07:44, Anonymous Anonüümne said...

Palun tungivalt 23:30-lt ka Putini isiku kohta professionaalset analüüsi tema viimase 10 päeva kõnede ja esinemiste baasil.

 
At 08:11, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 22:38, video ja fotod on tehtud eri päevadel, mis on ka selgelt kirjas. Kohe video algul on märgitud, et see on tehtud 23. veebruaril, piltide juures on tekstis selgelt kirjas, et need on tehtud laupäeval, s.o 26. veebruaril. Omalt poolt teen kõik, et kõik oleks selge ja arusaadav, aga ikka ei osata funktsionaalselt lugeda, vaid ollakse pealiskaudne ja tullakse siis välja asjakohatute küsimuste ja imestustega.

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis need kuupäevad siia puutuvad Priit? Lolliks läksid või?

 
At 09:10, Blogger Priit Pullerits said...

Noh, nüüd on teie kord, kohalikud Bolšunovi ja teiste kaitsjad! Anti Bolšunovile võimalus midagi öelda Putini sõja kohta Ukrainas, aga see vene suusataja - ütlen otse, et vene suusadebiil - ei suuda muud suust välja ajada, kui möliseda norrakatega, et miks need tema võistlemise vastu on.

Tema vastus - suutmatus Putinit ja Venemaa sõjategevust Ukrainas karmilt hukka mõista - on põhjus, miks teda ei tohi mitte kunagi enam kusagile võistlema lubada, sh Eestisse treenima.

https://sport.postimees.ee/7468726/bolsunov-kommenteeris-ukraina-soda-ja-suudistas-norralasi#_ga=2.46303399.144511278.1645700396-1744021326.1641551374

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit. Bolšunov teab et Putin võidab. Miks peaks ta sõja kohta midagi kommenteerima? See on lobamokkade rida, mitte suusatajate.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa ei taba maailmast mitte pruuni plögagi. Ära jahu oma utoopiaid! Loe mida räägib Ilves ja tee oma maailmavaates vastavad korrektuurid!: «Kui sa oled nii nõrk, et sul saab otsa kütus ja sul saab otsa toit ning sa ei suuda hallata oma varustusahelat, siis ma pole kindel, et kohalik tuumarelva kasutamine on täiesti välistatud,» tõdes Ilves, avaldades kartust, et praegu on juba näha liikumist selles suunas. https://www.postimees.ee/embed/liveblog/15956?article_id=7467666

 
At 10:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kui vaadata, kuidas Pullerits ja veel mõni tegelane lihtsalt lahmivad ja labast kõne pruuki kasutades mõningaid nende maailma vaate ja tõdedega mitte haakuvaid kirjutisi maha teevad, siis ,kas need inimesed tegelikult ernevad üldse millegi poolest Putinist? Samasugused oma õiguste ja tõdede teistele jõuga peale surujad. Omamata konstruktiivset mõtlemist ja saamata aru elu põhi tõdedest asendavad nad oskamatuse väidelda ja argumenteerida labasuse ning viisaka ja intelligentse jutu kustutamisega. Selliseid inimesed on meie jaoks ohutud seni, kuni neile pole usaldatud võimu. Pullerits sõimab küll oma oponente Kremli käsilaseks, saamata aru, et ta ise sobiks suurepäraselt Putini kaksikvennaks. Selliseks, kes sooviks tappa ja purustada kõik need oma teel, kes ta suurte, ainuõigete mõtete ja ideedega ei nõustu (loe kõik, kes ei ole Priit Pulleritsud)

 
At 10:34, Blogger Andres P said...

Haanja maraton on kahtlemata tõelise suusataja proovikivi Eestis. Tõusud on valusad, laskumised on tehnilised - puhkuseks aega pole. Rada on kitsas - sõpradega mõnus koos sõita aga massiga maratonis läheb tiba ärevaks. Kui esimesed 10 km ära on vastu peetud läheb elu mõnusamaks ja saab maastikku nautida.
Tuleb ilus suusasõit!

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Peale RT ja Sputniku sulgemist EU s, on venemeelsed leidnud uue väljundi "suusablogi"

 
At 10:49, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu on tüüpiline Kremli ööbik! Just, mitte enam Kägu, vaid Kremli ööbik - jätke meelde!

Kui meil on nii palju sellise mõttelaadiga inimesi, nagu mõlemad 09:22 ja nende järel Kremli ööbik Kägu, siis ma küll ei näe, et meis oleks sellist vastupanuvõimet ja kaitsetahet, nagu on ukrainlastes.

Võib-olla ongi kõik kolm viimast Putini agendid (arvestades, kui suur on Kremli trollide armee), kes õõnestavad siin meie võitlusvõimet sõnumitega, nagu polekski mõtet vastu hakata, vaid tuleb näha mingit muud pilti, mille tagant kumab selgelt, et tuleb leppida saatusega.

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks on Kägu kremli ööbik? Ma näen siin kellegis Brüsseli ööbikut.
Kas Bolšunov on kohustatud midagi Putini vastu ja sõja kohta ütlema? Ei ole kohustatud. Pange ennast Bolšunovi nahka. Kui varsti Vene kaardivägi siin on siis vaatame mida peameedia ööbikud laulma hakkavad.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks pekstakse suur osa sellest vene kaardiväest Ukrainas puruks. Isegi kui Putin peaks Ukrainas suure surmaga mingi Pyrrhose võidu saavutama ja oma nukuvalitsuse Kiievis võimule upitama, jätkub sissisõda ja tiblad ei saa sealt oma vägesid välja tuua. Lääne-Ukrainasse pole punaväed ju üldse veel jõudnud. Huvitav milliste riismete see kremli psühhopaat siis kavatseb meid ehk NATOt rünnata.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

23:30, Baltimaade rünnaku osas: Zelenskõil võib ju olla paberil informatsiooni Vene strateegilistest sihtidest, mis meiesugusteni kunagi ei jõua. :/ Kindlasti on ta silmapaistev kõneleja, valdab telepöördumisi täiuslikult (vt eilne klipp AK-s, omamehelik pöördumine Putini poole, "Я нормальный мужик" jne). Aga praegune pinge on nii meeletu, lisaks magamatus-kurnatus + mõrvakatsete tõenäoline üleelamine (vt ERRi uudised), et igasuguseid järeldusi isiksusetüübi kohta tuleks teha ainult selles raamis. Iga minut enda, oma lähedaste ja oma rahvuse elu eest võitlev inimene.

Rahuaja-Zelenskõi mõistmiseks tuleks vaadata ka ta varasemaid teleesinemisi ja komöödiasaateid. Siiski väga sisukas oli Teie kommentaar!

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit - ära peksa segast, kuula objektiivset inffi: https://www.delfi.ee/artikkel/96077651/erisaade-koik-stsenaariumid-on-ukrainale-vaga-halvad

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

13:05 miks meieni ei jõua? Putin ja teised on korduvalt öelnud et võtavad oma tagasi. Mitte Soome ja Poola sest need liiga suured vaid Balti riigid. See tehakse ühe soojaga. Kui lääs tuuma ähvarduse peale araks lõi, siis miks Baltikumi puhul teisiti peaks olema? Näe Kaja Kallasel on rohkem mune kui Johnsonil ja Stoltenbergil kokku. Kas see ei anna otsest vihjet? Millal siis veel Baltikum tagasi võtta kui mitte praegu? 2023 on siin juba liiga palju moslemeid, siis Putja ei taha enam Eestit.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Oot, mis jutt see nüüd on et Putin moslemeid ei taha? Islam vohab juba praegu Venemaal kordades laiemalt kui Jevroopas, Putinile lojaalseim üksus üldse on Kadõrovi bande.

 
At 14:01, Blogger TT said...

Priit, kas oskad öelda, mis on saanud Keskerakonna koostööleppest Putini parteiga? Meedia ei räägi sellest. Samas Tartu linn nimetab silda ümber ja ütleb sõpruslinnadega suhteid üles.

Tiit

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

13:45 Milleks jamada Baltikumiga praegu? Mõni arvab, et Venemaal on võimalik riigipööre aga Venemaa ei ole monarhia. See on silo. Silol on oma esindusnukk. See nukk vahetab aegajalt nime ja nägu. Nukk näitab teed kuhu Venemaa liigub. Silo otsustab, mis Venemaast saab. Sellel pole miskit pistmist parlamendiga. Silo mõtleb inimpõlve plaanis. Silol läheb aegajalt ühteteist pekki ja on vaja teha vigade parandusi. Selleks peab olema reservmaad. Need reservmaad on Kesk-Euroopa, Baltikum, Soome, Skandinaavia, Taani. Ei ole vaja kiirustada sammude astumisel. Sammude vahele peab jääma ka hingamisaega. Ukraina Sõda lööb Venemaal kõik juhtoinaste populaarsusnäitajad lakke. Sellest eufooriast piisab neile viisastakuks. Aga ka järgmisel viisaastakul on vaja millegagi populaarsust tõsta. Menüü on ees. Siis minnakse järgmise piruka kallale. Tobe on hüpata hundi kombel lambakarja ja kõik maha murda. Kes siis sigib ja uut järelkasvu toodab? Pealegi võib see liigselt ärritada jahimehi.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Ajate siin käojaani, aga peaks mõtlema Setumaa (Petseri) tagasivõtmiseks Eestile. Praegu ju Pihkvas dessantväelasi ei ole. Asi võiks õnnestuda.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Milleks Venemaale keskeuroopa ja skandinaavia? Taani? Milleks? Gazprom võib neid osaliselt ära osta aga edasi? Venelastel ei jätku rahvast. Ka nõuka blokk oli venelaste oma ainult tänu poola ungari tsehhi ja rumeemia omadele kommudele. Venelasi oli seal vähe, nah üldse mitte. Sellega on lõpp. Venemaal pole jõudu rohkem võtta kui ukrid ja baltikum. Soome ja rootsi on suur lahmakas maad kes neid hakkab hõlvama? Kuidas viia tehnika üle mere rootsit vallutama? Põhja kaudu ringi ei hakka ju minema.

Hodorkovski pani pika teksti. Seal on baltikum alguses sees. Mitte mingi kuradi taani ja keskeuroopa.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Operatiivne intervjuu PM konkurendilt, suletud telejaama Dožd peatoimetajaga. Salamisi lootsin, et tuleb Eestisse nüüd, aga ta teatab seal, et läheb Prantsusmaale:
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/96077533/intervjuu-voimude-poolt-suletud-telekanali-dozd-ajakirjanik-denis-katajev-see-soda-on-praeguse-venemaa-reziimi-lopp

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Parandan, Doždi peatoimetaja on Tihhon Dzjadko, tema sihtide kohta pole midagi öeldud. Kõneleja Katajev on üks telejaama teistest ajakirjanikest.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Ühe lõigu Katajevi jutust kopeerin, loodan, et EE ei pahanda. Katajev Vene-Ukraina läbirääkimistest:

"Venemaa esindajad neil läbirääkimistel on täielik nali. Endine kultuuriminister Vladimir Medinski, kes on kirjutanud mitu Ukraina-vastast raamatut. Teine esindaja on Leonid Slutski, ahistaja, inimene, kes ei saa juba a priori olla mingi diplomaat (2018. aastal oli Riigiduuma väliskomisjoni esimees Slutski Venemaal suure seksiskandaali keskmes, kus mitu naisajakirjanikku süüdistasid Slutskit ahistamises. Slutski pääses puhtalt ja paljud meediaväljaanded kuulutasid talle selle peale boikoti – K. K. ). Lisaks Boriss Grõzlov (Venemaa saadik Valgevenes – K. K. ). Naeruväärne seltskond.

Ukraina delegatsioonis on kangelased. Noored inimesed, kes võitlevad oma riigi vabaduse ja iseseisvuse eest. Inimesed, kes jäävad oma riiki lõpuni, kes tulevad sinna läbirääkimistele, sest neil pole teist võimalust. Kasutavad iga võimalust, et oma riiki päästa.

Aga Venemaa delegatsioon on naljanumber, näkku sülitamine. See on Putini-poolne nali, näide tema mentaliteedist. Et ta on nii kõva mees. Ega tema oma seisukohta ei muuda. Ukraina demilitariseerimine ja denatsifitseerimine, mida iganes need tähendama peaks. Mitte keegi ei saa aru, mis see denatsifitseerimine on. Ja Krimmi, Donetski ja Luhanski tunnustamine Venemaa osadena on Ukraina jaoks välistatud.

Kõik need läbirääkimised on fiktsioon. See on täielik häbi, et sinna just sellised inimesed saadeti. Imetlen ukrainlasi, kes selliste inimestega suhtlevad, et oma riiki kaitsta. Venemaa teeb seda lihtsalt selleks, et näidata, et toimuvad mingid läbirääkimised. Ma olen 100 protsenti veendunud, et need ei vii mitte kuhugi."

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

14:27 ei ole tuttav russide ajalooga. https://et.wikipedia.org/wiki/Vendi_ristis%C3%B5da Ajalugu on püha, ajalooline õiglus on vaja taastada. See on ideoloogia. Praktilisest poolest jah, et milleks jamade nendega seal Euroopas. Põhjuse annab lääs ise. Boikotid on vesi laienemise plaanidele. Vaja on luua toimiv Euraasia riik, mille ideoloogiline tugi on Saksamaa. https://et.wikipedia.org/wiki/Eurasianism Juhuslikult jäävad nimetatud riigid sellele teele ette oma slaavi ajaloo ja sobiva tehnoloogilise tasemega. Volvo on kenasti süsteemi integreerunud oma keha hiinlastele annetamisega.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

15:04 "Ajalugu on püha"
No ei ole Venemaal nii. Ainus kindel asi idanaabri juures on tulevik. Minevik (ajalugu võib muutuda tihti (meenutage suure juhi juttu, et Ukraina on loodud Lenini poolt).

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Viimased 40 aastat on ajaloolise euraasia riigi narratiivi kallal onaneeritud. See teema ei ole maas. Venemaa rebib rinna paljaks, tõmbab mantli hõlmad laiali ja näitab A nuppu ning Euroopa langeb. Ukrainlaste peal testitakse ära, kus on eurooplaste murdumise valulävi.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Vene presidendi Vladimir Putini hinnangul oli Nõukogude Liidu kokkuvarisemine 1991. aastal 20. sajandi suurim «geopoliitiline katastroof». Tegelikult oli suurim katastroof see, et II maailmasõda lõppes Berliinis, mitte Moskvas.

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Nooh, need, kes siin vene sportlastele kaastunnet lunivad:

Norra suusalegend Thomas Alsgaard vihastas endise Venemaa suusataja Aleksei Petuhhovi peale, kes õigustas Ukraina sõda ja ütles, et Venemaa armee ei pommita tsiviilobjekte ja kaitseb vaid Donbassi iseseisvust. Alsgaard põrutas, et kui venelasel pole julgust oma juhile vastu hakata, siis võiks ta lihtsalt vait olla.

 
At 16:03, Blogger Priit Pullerits said...

«Kõik näevad, kuidas meie sõjavägi töötab: nad on kõige lugupidavamad mitte ainult kohalike elanike, vaid ka alistunud sõdurite suhtes. Peamine ja ainus eesmärk on sõjaliste objektide hävitamine ülitäpsete löökidega. Mis juhtuks, kui Venemaa ei seisaks venelaste eest? Juba täna teeksid Ukraina sõjaväelased Donbassi maatasa. Seda ei saanud lubada!» õigustas 2013. aastal koos Nikita Krjukoviga teatesprindis MM-kulla võitnud Petuhhov Venemaa agressiooni.

 
At 16:03, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatu dolbajoob, kas pole, see Petuhhov!

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit - sa oled piiratud vaatenurgaga rumal laps. Petuhhov räägib seda mida talle Vene meedia ajupesuna sisse söödab. Klassikaline näide ajupestud zombist. Ja vaata nüüd uuesti üle idapiiri ja sa näed seal just tohutut zombide massi. Lääs on zombide üle võimu haaramise sõja ammu kaotanud. Vene eelmise sajandi alguse doktriini järgi on seega lääs kaotanud ka kogu sõja nagu Eesti kaotas sõja 1939 baaside lepingu allkirjastamisega.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, Petuhh, Kremli ööbikud - dolbajoobsed sulelised.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Kes lunib vene sportlastele kaastunnet? Küsisid sa Bolšunovilt otse et mees miks sa midagi Ukraina kohta ei ütle? Mis Alsgaard mis Petuhhov? Nato kõnemees Stoltenberg ütles me peame väga tähelepanelikult arenguid jälgima. Areng on see et Euraasia superriik tuleb, kahe pealinnaga üks Moskvas ja teine Berliinis. Viimasest hea mugav Londonit ja Pariisi pommitada, saksa ütles et kahekordistab militaar kulutusi. Eesti mehed saavad taas Wermahtis aega teenida. Ilus munder ja soe toit selgas.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased täna võistlevad suure Valgevenelase juhtimisel, kas keegi Eesti laskesuusatajate juhilt on küsinud, mid tema sõjast arvab?

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, see treener ei esinda Valgevenet, tema lihtsalt teenib vorsti oma leivaviilakale ja vaevalt, et talle valmistaks mingit raskust oma kodumaa juhte kritiseerida. Teemat pole, kahesõnaga.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

16.43 hea näide Eestlaste kahepalgelisusest, las treener ütleb siis välja , mida arvab , kui see ei valmista talle raskust.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Sitasti treenib see valgevenelane, meestelt täna 16. koht ca 6 minutilise kaotusega. Võiks südame rahuga ta lahti lasti.

 
At 17:40, Blogger Priit Pullerits said...

Nõus, 17:17. Pealegi saaks selle vallandamise mugavalt Valgevene paariariigi staatusega põhjendada.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu suusablogist on saanud ärplemise ja räuskamise blogi. Loe ja imesta, kuidas mees, kes mõned aastad tagasi suhtus vene inimestesse ja vene sportlastesse positiivselt, sõimab nüüd värdjaks ja dolbajoobiks ka neid, kes julgevad ,kas või pool sõnakestki rahumeelsete oma tööd tegevate inimeste kaitseks öelda. Olen ikka imetlenud Priidu "suurepärast oskust igalpool sõpru ja toetajaid leida". Selline käitumine ja sõna kasutus oleks aksepteeritav mõne 7 aastase poisikluti puhul ( raske lapsepõlv, puust mänguasjad jne) aga 56 aastase haritud härrasmehe puhul on see taunitav. Kui ehk...!?
Võibolla sa Priit peaks rääkima, mida sa omal ajal selle nimel tegema pidid, et vene sõjaväes vanemseersandi auaste välja teenida? Inimesed tulevad mitukümmend aastat hiljem kapist välja ja räägivad nooruses aset leidnud seksuaalsest väär kohtlemisest .Neil hakkab kergem ja nad saavad taas eluga edasi minna. Räägi Priit, mis paneb sind kõiki venelasi sedavõrd vihkama? Ega ometi terve polk sind ära ei kasutanud? Räägi, usu hakkab kergem! Jagatud mure on pool muret.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Ai küll nüüd laksivad igast küljest ma kohe ei teagi kelle poolt olla igaks juhuks olen Pulleritsu poolt loodame et võit on meie.

 
At 19:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, olge minu poolel, olete võitjate poolel, 18:57!

17:44 on Putini troll, mind see tema jutt ja haiglane vaimusünnitis vene debiilsest armeest ei koti. Muidugi vihkan Venemaad, kes ei vihkaks! Venemaa on agressor, sõjard, värdjas.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Priidul juba Moabi üheotsa pilet taskus. Alles siin ärples, et jänkid on lorud ja ei tea mis veel. Nüüd vaja vabanduseks selgeid seisukohti genereerida, siis on vähemalt Vabadusraadios taasavatavate eesti keelsete saadete peatoimetaja koht kindlustatud. Jõudu ja ära üle pinguta,Priit, muidu ei ole see usutav ja sind peetakse FSB , Valgas pärast ribide murdmist venelase poolt, värvatud uinunud agendiks!

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Olin paar aastat hiljem sõjaväes ajateenija kui blogipidaja. Baltikumi poisse üldiselt väga ei usaldatud ja paelad peale said enamsti need, kes olid pugejad ja nõus teisi oma suguseid n***ma. " Tsistõe pagonõ, tsistoe zovest"! (puhtad pagunid, puhas südametunnistus)

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb olla Pulleritsu suhtes ettevaatlik ja mitte alluma provokatsioonile. Ta täidab siin blogis Putini poolt isiklikult talle pandud ülessandeid ja provotseerib rahvuslikult meelestatud mehi ennast paljastama. Ükskord vanemseersant, eluaeg vanemseersant. Rääkida võib kõike, aga faktid on need mis loevad!

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Pullikakka ajad mees. Vägedes tavaliselt ei saanud balti tagasihoidlikud poisid muud kui nooremseeru pagunid. Utšebkas said kõik ja enamasti seersandi kolm triipu peale. Jobannõi inostranets tõ! Pullerits teenis kupud kiire mõtlemise, täpse silma ja välismaa keelte valdamise ja džentelmeeni käitumise eest rasketel õppustel liivastel kõrbeväljadel ja lumistel sopkadel - 40C pakast

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

19:46 on Putini troll ja Moskva jutupunktide toetaja. Tõeline eestlane ja rahvuslikult meelestatud mees endale okupatsiooni armees paguneid ei teeninud. Loevad mehe teod, mitte see loba ,mida ta ajab. Suured jutlustajad ja süüdistajad on alati ise kõige suuremad patustajad

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/96080529/serbia-jalgpallihiid-valis-sojas-poole-euroopas-on-tekkinud-venemaa-vastane-husteeria.
Vot selliste meestega minnakse koos luurele. Need mehed ei ole mingid tuulelipud ja tallalakkujad. Arvestades, kuidas käitus kogu see selgrootu liberastide punt Djokoviciga Austraalias ei saa seda neile pahaks panna. Tõelist sõpra tuntakse hädas.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

20:14 on kollaborant.

La, la, la, lallalaa: https://www.youtube.com/watch?v=ApNCSQpYxAc

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Rääkige mis tahate aga veendumustega mehed okupatsioonivägedes teenimisele ei paindunud. Süsteem oli täis avasid kust rahvuslikult meelestatud jõud aitasid läbi pugeda. Kes otsis, seda märgati ja aidati. Kelles oli aga silmapaistvalt heade tulemustega kaasajooksiku sisu, seda saatsid ustavad kommunistid reformatsiooni ümberõppele Gorba sõprade abil.

 
At 20:42, Blogger Priit Pullerits said...

Pärast seda hakkan jalgpallifännidest palju paremini arvama, 20:25. Võimas marss.

Nooremseersandi paelad sain teisel pool Peipsit Luugas utšebkas. Utšebkasse sattusin pärast seda, kui mind Lasnamäe kogumispunktis järsku loodetavasse spordiroodu mineku pealt mujale ümber tõsteti. Seersandi paela sain viimasel poolaastal ja vanemseersandi paela vahetult enne demblit. Mu amet, raketiseadelside komandöri asetäitja, oli vanemseersandi dolžnostiga - kui siinsed iseteadjad sellest üldse midagi aru saavad; aga ega ma väga selle peale looda, nagu siiani näha.
Ahjaa, puhkusele kahe aasta jooksul kordagi ei saanud - ei peetud selle vääriliseks ega piisavalt ustavaks.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Topeltagendid on kõige hinnatumad mehed. Neil on kogemust mõlema impeeriumi juures teenimisest. Kes andis vande Serbia kahepeakotka altari ees kahe põlve peal on spetsnaatsi utšebka kooliga.

 
At 21:12, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

See ,et nõukogude armees juhtivatel ametipostidel olnud inimesed praegu vabalt ringi toimetavad ja oma olemust võlts isamaalisuse taha varjavad on tegelikult tõsine risk meie kõigi julgeolekule. Asi on naljast kaugel!

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Kaugel jah väga kaugel kaugel

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

To 20.14 Djokovici küsimuses näitas lääne maailm tõepoolest häbiväärset ükskõiksust, kahepalgelisust ja munadeta olekut. See on ja jääb spordi ajaloo ja üldse ajaloo üheks häbiväärsemaks teoks. See näitab, kui vähe on tegelikult selles maailmas, mida me tavatseme vabaks ja demortaatlikuks maailmaks nimetada, tegelikult vabadust ja õiglust. See näitab ametnike, ja spordifunktsionääride ükskõiksust, rumalust ja argust. Serbia jalgpalluritel pole mitte ühtegi põhjust toetada sellist argpüksliku ja alatut süsteemi, mis julgeb ainult karjaga klähvida, aga vaikib lömitades, kui tuleks sajandi suurima sportlase kaitseks välja astuda.

 
At 22:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Lugedes 22:11 kirjutist mõtlen ma praegu, et mis saab meie riigist kui Venemaa peaks tõepoolest meid ründama? Üle 60 protsendi elanikonnast on kas vaikides või aktiivselt toetanud, seda haiget ja ebainimlikku orjapasside süsteemi. On kiusatud ja mõnitatud terveid ja tublisi inimesi, kes on aidanud meie riiki hoida ,kaitsta ja üles ehitada. Kas need jalgealla tallatud ja ära visatud inimesed, saavad ja tahavad sõja olukorras usaldada neid, kes on neile sellisel viisil näkku sülitanud? Sellist käitumist ei saa õigustada kartuse ja teadmatusega, sest ka olukorras ,kus on ammu selge, et süstitud inimesed haigestuvad ise ja nakatavad teisi, jätkatakse endiselt selle häbiväärse ja ebainimliku süsteemi toitmist. Lolluse ja nõmeduse ees lömitamist! Meie rahvas on väike, iga inimhing loeb, aga me praegu kui oleks vaja ühtsust ja üksmeelt ,oleme me täielikult killustunud. Kas see pole mitte see, mida vaenlane tahabki?

 
At 23:24, Blogger Priit Pullerits said...

Oeh, Kremli ööbik Kägu pani taas vaktsioniplaadi peale... Saa üle, mees, sa oled selges vähemuses, lepi sellega. Kõvad mehed süsti ei karda.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

20:14. Serblased on tuntud huiloo tallalakkujad. Ja siis see Djokovic. Kui on selline põhimõtteline vend, siis öelnud otse välja, et tema ei lähe võistlema kus nõutakse vaktsiinipassi ja kogu lugu. Selle asemel vassis ja vingerdas ennast Austraaliasse kohale, jäi valetamisega vahele ja nüüd on ikka suur kangelane mõne jaoks.

 
At 05:34, Anonymous Anonüümne said...

See et Kägu vähemuses ei tähenda et tal õigus poleks. Kolm korda süstitud president läks koviidjaga pikali. Mehed aeg on verd lasta enne teil mõistus pähe ei tule. Soonets tubli mees läks rindele, elab kaevikus ja sööb sõduri suppi, mida teie sitakotid veel ootate?

 
At 05:55, Anonymous Anonüümne said...

Komandör Pullerits sööb ka lihtsat sõduri suppi koos oma meestega. Vahel käib ise luurel ja konutab tuulise ilmaga vahipostil

 
At 07:37, Anonymous Anonüümne said...

Komandör Pullerits konutab soojas staabis kui väljas vihma sajab.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

See on ikka täiesti mõistetamatu, kui mõned siinsed kommenteerijad saavad huilood toetada. Kas te siis aru ei saa, et mitte mingit õigust teist rahvast, teist riiki, inimesi - samasuguseid kui te ise - tal rünnata ei olnud??? Mõelge ikka väheke. Te sisuliselt jaatate maailma, kus kogu võim tuleneb jõust, mitte väärtustest, õigustest ega kokkulepetest. Keskajal nimetati ainult jõul põhinevat süsteemi faustrecht'iks ja sinna ajastusse see peaks ka jääma. Kui mu jutt liiga abstakte tundub, toon teile elulise näite - kui teid parasjagu vägistatakse (jah, teie urruauku teie nõusolekuta penetreeritakse) ja te kipute vastu hakkama, mille peale saate rusikaga vastu molu, koos käsuga "rõõmusta, sitakott või saad veel!" - peate seda õigustatuks? Soovite teise poole argumendid ikka ära kuulata? Et äkki on tõetera sees - et äkki on tõesti kuskil mõni nats, mille tõttu võib täitsa õigustatult natuke vägistada? Pange mõttes samasse olukorda oma naine või laps? Ikka ei teki empaatiavõimet???

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Mida me Kägust teame? Pole tal nime, ega nägu. Loeme vaid ta ritta seatud sõnu. Ei tea me temalt ühtegi tegu. Äkki on ta hoopis Pihkva tagant üks aravereline tibla?

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

10:57:
Võimalik, et osa on siin palgalised trollid, osa lihtsalt Kremli maniakkidele kasulikud idioodid. Kuhu liigitub Kremli troll Kägu, ei oska öelda.
Teemakohast lugemist:
https://epl.delfi.ee/artikkel/96071013/valeinfo-paljastatud-kaili-malts-praegu-kaib-ka-propagandasoda-kuidas-mitte-langeda-valeinfo-loksu

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Minu mäletamist mööda Kägu pole kunagi valitsuse tagasiastumist nõudnud, seega palgaline ta olla ei saa.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Oh te vaesed argpüksid. See kui Bolšunoffi ja Välbet hukka ei mõista ei tee inimesest kohe Putini sõpra ja kremli trolli. Iga jututeema ei taandu automaatselt "iseseisva riigi ja rahva ründamiseks" nagu te kangesti näha tahate eriti idikas 10:57

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

10:57 on siia eksinud spordikauge parteitroll. Siin pole küsimust. Kas tal ikka keskharidus on omandatud või protsess alles toimub ja taskuraha trollimisest kulub marjaks ära?

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui väljas on -15C teeb komwndör Pullerits meestele rivi drilli selle asemel et neile sooja suppi osta

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Kolmapäevases Pealtnägijas paljastati varro vooglaid ja markus järvi. Kui tavaliselt nende Pühade Meeste nime mainimise järel liberastidest ajakirjanike poolt tavaliselt järgneb kaebus kuhu iganes vaja, siis seekord tulid ainult valulikud sõnavõtud sotsiaalmeedias ja kõik. Enamgi veel- juba pea kuu aega ilutseb militaar.net foorumis alateema "Kremli troll vooglaid",http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?f=58&t=49551 ,kus teiste seas on sõna võtnud ka meie Kaitseväe Juhataja. Ja jälle, vaikus eetris. Nii on lood meie "konservatiividega"...

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Iga kord kevadeti Tsiamäe ringi sõites mõtlen laskumistel laia naeratusega endamisi, et üks Tarto miis paneks nüüd p-peal alla :) Tänud tuju tõstmast!

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Raketiseadeldisel pidi terve kari sõdureid meeskonnas olema, et komandöril asetäitja ametikoht end õigustaks. Kas nad istusid raketi otsas?
Ja mis "komandöri asetäitja" kohustusse kuulus? Nõuk. ajal tööpuudust teatavasti ei olnud - põhimõtteliselt - igaühele leiti ametikoht. Too "raketiseadeldise komandöri asetäitja" oli tõenäoliselt tentsiku e teenri ametikoht. "ПУСК" nupu juurde Pulleritsu loomulikult keegi ei lasknud. Nii "Pribaltika" rahvuse kui ka vastavate tehniliste teadmiste puudumise tõttu. Tentsikuks sobis Pullerits isikuomaduste poolest aga küll. Püüdlik, vastuvaidlematu käsutäitmine, pugejalik klanitus, mitte üleliia tark, kergelt mõjutatav, massile järgiv, iseseisva mõtlemiseta - selliste omadustega saab tänapäeval ka ettevõtetes ja riigiasutustes kiiresti edasi. Kuid ainult teenriteks.

Martin

 
At 23:17, Anonymous Master sporta said...

Ja kuhu sina, Martin, jõudnud oled? Oled siinsamas blogis tagasi, kus aastaid tagasi. Ei näe mingit lendu sul, isegi sõnavõtud on palju vaimuvaesemad kui varem, rohkem kantud kibestumisest, mida teiste peal välja elada.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

P.S.
Hr Pullerits, väidate siin - ja olete sama legendi korduvalt esitanud Teie blogis juba aastaid - et olite endises Nõukogude Armees raketiseadeldise komandöri abi, vanemseersandi auastmes (ja mitte tentsik-teener). Siis ei peaks Teile valmistama raskust avaldama tolle raketi mark, lennukaugus ja raketiseadeldise mootorisse valatava õli kogus. Komandöri abi peaks neid une pealt teadma!

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

23:17
On ikka :) Pärast TLÜ lõpetamist otsustasin UK-s õnne otsida. Jätkan siin vaimu harimist. Elu sees hoidmiseks töötan geiklubis uksehoidjana. (Muide, seal käib ka Pulleritsu moodi mehi). Kõige alguses olin kohalikus vaksalis tualetkoristaja (pissuaarid läikisid! :), seejärel ettekandja, jms. Mõned kuud olin Vene oligarhi siinses majas koduõpetaja. Sealt sain suhu vene matj e ropendamise! --Martin

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Uudiseid Haanjast.

Vahur Teppan sai Andrus Veerpalult pähe ligi pooleteise minutiga, kohad vastavalt 4. (mis on teadupärast jama) ja 3..

Blogipoeg hr Piiroja oli kiirem suusa- ja julgeolekublogis tunnustust pälvinud Mannimast 16 sekundiga. Kohad vastavalt 29. ja 30. Tubli, Raio! Ja tubli, Tatjana, kes oli ühtlasi naistest kiireim!

Koduradadel suusatav Olle, kes segastel aegadel sai apteegist jalgratta (või oli see vastupidi - viis apteeki jalgratta?) sai 17. koha.

Õnnitlused ka neile, kes Pulleritsule intervjuud annavad kommenteerimaks kuidas maratonil läks!

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Klikkime PMi

https://sport.postimees.ee/7470065/andrus-veerpalu-kerkis-haanja-suusamaratonil-poodiumile

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Hiljuti Vladimir Putini poolt kapteniks edutatud Aleksandr Bolšunov pani selga NSVL-i suusavormi Teda ei tohiks enam kunagi kuhugile võistlusele lasta. las suusatab selle vormiga kodumaal.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi kui PPullerits vene suusakoondislastega positiivseid intervjuusid tegi kingiti talle vene koondise suusavorm. Ilus sinipunavalge kombentsoon sorava lukujooksuga. Millalgi peaks selle kapist välja võtma ja selga panema. Ootame

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas eilsest Haanjast intervjuu või reportaaz ka tuleb?

 
At 14:43, Blogger Priit Pullerits said...

No näete nüüd, 13:18 - Bolšunov paljastas end ise! Ja mõned isendid siin püüdsid seda tõbrast veel kuidagi kaitsta ja õigustada. Aleksandr Bolsunov - idi na**ui!

Mul ei ole kunagi olnud ei NL ega Vene suusavormi, 13:30. Aga mul on see-eest kaks USA suusavormi. Ja neid mõlemat olen ka kandnud.

Jah, Haanjast tuleb osalusreportaaž varsti, 13:58! Ja võimalik, et tuleb ka Vasaloppetilt.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Tõmbad vene vormi selga, kõik kardavad sind ja teretavad viisakalt. Tõmbad eesti vormi selga ei karda sind isegi noored tihased. Taktika ja eskalatsioon on selle nimi. Kas Tartu sõja kolledzis ei õpetata?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

No see on ju hea, et tihased metsas varjus püsivaid Javelinidega passivaid eestlasi ei karda ja neid välja ei anna. Selle eest kardavad meie mehi venelased. See on peamine. Juba noomitakse baltlasi Moskvast, et venelaste uhkust on siin haavatud. Algavad esmased infoopid baltikumi vastu. Piiri peale on vaja hädast Javelini mehi ja mereranna äärde dessantlaevade tõrje relvadega mehi. Neid viimaseid meil pole. Naissaar ja Aegna on vaja selliseid punkritesse täis toppida, et tiibraketi löögid üle elada ja siis kui venkud oma paatidega Tallinna lahte sisenevad, siis trahh ja tehakse kogu armaadale uputusoperatsioon piki rannikut. Kahjuks pole meil siiani sellist võimekust. Väga oleks aga vaja. Nii, et kogu Köningsbergi ja Peterburi laevastik kardaks.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Aga seda ongi et ei karda. Sellised ime täpsed raketid mis laevad ja lennukid maha võtavad on kallis kraam ja vaprad eesti mehed neid osta ei saa. Järgi jääb ainult hirmutamise ja info oppide kasutamise tee. Aegna saarele panna meie poisid VNFSV vormides, dessantlaeva mehed tulevad vaatavad oh sa poiss meie sbornaja teeb trenni see on õige koht ja bommitama ei hakka.
Time to say guudbay.

 

Postita kommentaar

<< Esileht