teisipäev, märts 01, 2022

Pullerits: Kuidas ärev olukord sundis tegema rekordiliselt sportliku nädala

Terve eelmise nädala panustasin julgeoleku tagamisse Eesti kagunurgas (fotol paremal). Esiteks on oluline, et jalad oleks piiri ääres maas – näidata kohalolekut. Teiseks, ega koha peal passimisest tolku ole. Ringi tuleb liikuda. Ja seda varieeruvalt, mitte ühte ja sama marsruuti pidi kindlatel kellaaegadel.

Tavaliselt võtsin päeva esimeses pooles ette suusaretke, seda paljuski seal, kus teid ja jälgi pole. Õnneks on Kagu-Eestis lumi paks (fotol vasakul): kui keegi on kuskilt käinud, jäävad jäljed pikaks ajaks maha. Nii märkasingi ühel hommikupoolikul avaral põllul ida poolt tulnud saapajälgi. Need olid ühe inimese jäljed. Sügavalt lumme vajutatud. Aga need olid ka ainsad, mis silma jäid.

Asustus Kagu-Eesti maanurgas on hõre (fotol paremal). Isegi kui maju on, siis mitmed neist seisavad talvel tühjana. Näiteks inspekteerisin keset põldu üksikut täiesti korras paistvat talumaja, mille juurde oli isegi tee lahti ajamata. Vaid õrnad, tuisulume alla mattunud vallid andsid aimu, kust suunast sissesõidutee peaks majani lähenema.

Päeva teises pooles võtsin ette rattaretke (fotol vasakul). Rattaga saab katta palju suurema maa-ala. Kui 20-25 km lumistel ja jäistel väiketeedel läbi sõidad, näed vägagi palju – ja ilmselt näevad sind ka need, kes tahavad, et neid ei nähtaks. Mis aga on omakorda kohaloleku demonstreerimine.

Liiklus on Kagu-Eesti väiketeedel samuti hõre. Näiteks tegin laupäeval rohkem kui 20-kilomeetrise ringi (fotol paremal) ning nägin selle aja jooksul vaid ühte autot, ja seegi oli palgiveoauto, Läti numbrimärgiga. Rohkem ei kedagi ega midagi. Ka ühtegi inimest polnud näha liikvel. Muide, isegi Riia-Pihkva kiviteel sõidab vähe masinaid. 

Loomulikult ei ajanud ma tempot taga. Tempo jahtimine oleks lausa kurjast, sest siis ei märka ju midagi. Suusatades liikusin kiirusega 10-11 km/h, rattaga 15-16 km/h (arvestatud puhas sõiduaeg). Ega lumisel ja kohati väga jäätunud teel (fotol vasakul) kiiremini kihutada mõtet olekski. Liiati tuli end paksult riidesse panna, näiteks kolm spordisärki ja nende peale dressipluus, jalga kaks paari sokke ja talvesaapad, kätte paksud labakud – muidu külmud lihtsalt ära. Sest aeg-ajalt tuli ju peatusi teha, et ümbrust takseerida.

Paaril keskpäeval sain mahti ka Haanjas käia. See jäi mu staabist veidi rohkem kui veerandsaja kilomeetri kaugusele. Autoga sinna ja tagasi. Väga maaliline tee sinna lõuna poolt, talvel eriti just päikselise ilmaga. Soovitan! Kord, kui kohale jõudsin, palus Anti Saarepuu, et autot parklas nii palju ei tagurdaks, vaid tõmbaksin 30 sentimeetrit ettepoole (fotol ülal paremal). Sai tehtud.

Haanjas võtsin samuti rahulikult, ei hakanud pulssi üles ajama, sest tuli ju säästa energiat olulisemate ülesannete täitmiseks. Liiati oli ühel päeval veidi nätske libisemine. Ja ega Haanja rajad harrastajale just kerged ole, päris palju on ülesmäge rühkimist (fotol vasakul). Kuid radade kvaliteet seal on suurepärane: tugevad põhjad, laiust piisavalt, igal hommikul traktoriga sisse pressitud. Ja kui päike välja tuli, siis emotsioonid ja meeleolu tõusid maksimumi peale. Soovitan!

Kõige tagatipuks sai Kagu-Eestis harrastatud üksinda hakkamasaamist (fotol paremal). Ise kütsin pliiti ja ahju, lõhkusin ja tassisin puid, ise tegin süüa. Kõik asjaajamised said aetud ratta ja suuskadega. Autot kasutasin vaid Haanjas lõõgastumas käimiseks. Kinnitan, et tulin kenasti toime – näete, elus olen ju!

Kokkuvõte ka. Piiri turvamine kestis kaheksa päeva (neist esimene ja viimane päev poolikud). Selle aja jooksul viibisin aktiivselt väljas veidi rohkem kui 19 ja pool tundi. Suuskadel sõitsin 105 km ja rattaga 148 km.

Kõigi fotode autor Priit Pullerits.

96 Kommentaarid:

At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Bolšui ülendati kapteniks. Kas Pullerits Soonetsi ülendas vanemohvitseriks et kui kuumad ajad käes oleks käsuliin paigas ja näpp päästikul?

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Kui oleks jälgi mööda piiririkkuja kinni püüdnud, siis ...

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

"ISU nõukogu on hoolikalt kaalunud ROK-i (rahvusvahelise olümpiakomitee) avaldust 28. veebruarist 2022, samuti ISU liikmetelt ja teistelt saadud taotlusi keelata Venemaa ja Valgevene sportlastel ning ametnikel rahvusvahelistel võistlustel osalemine," seisab ISU pressiteenistuse avalduses.
"Sellest lähtuvalt otsustas ISU nõukogu keelata Venemaa ja Valgevene sportlastel praegusest hetkest määramata ajani rahvusvahelistel ISU võistlustel, sealhulgas ka tiitlivõistlustel osalemise. Sama keeld kehtib ka nende riikide ametnike kohta," lisati ISU avalduses.

Jäätantsu olümpiavõitja, venelanna Tatjana Navka kritiseeris uisuliitu selle otsuse eest. "Loomulikult on see lihtsalt ettekääne. Ausalt öeldes pole mul isegi sõnu. Ma tõesti tahan uskuda, et see õudusunenägu saab varsti otsa," kommenteeris Navka.

Allikas: https://sport.delfi.ee/artikkel/96048595/venemaa-ja-valgevene-sportlased-ei-paase-ka-iluuisutamise-mmile-venelased-ahvardavad-spordikohtuga

Niikaua, kui on Navka mentaliteediga tegelasi vene sportlaste või mis tahes valdkonnas tegeljate seas, on nendele piirangute seadmine lausa hädavajalik. Nende kannatused pole selle juures absoluutselt võrreldavad sellega, mida põhjustab vene pätiarmee Ukraina inimestele. Ja tal (Navkal) ei ole üldse piinlik oma ebainimliku jura ajamise pärast!

PS. Kahjuks ei selgitanud Priit välja, kas oli tegemist piiririkkujaga.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Ainult ettekääne", ei no muidugi, mis see väike genotsiid ikka ära ei ole, et selle pärast peaks lutse ja aksleid keerutamata jätta. Selle asemel et spordiliite kritiseerida pöörduga Navka ja teised Vene sportlased sm Putini poole, ainult tema saab selle õudusunenäo lõpetada.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Putin:

Days - 6
Victories - 0
Ruble - 💩
Sanctions - ♾
Economy- 🚽
Friends - 0

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

"Aleksandr Bolšunovi treener Juri Borodavko ütles, et Venemaa murdmaakoondis lahkub Norrast. Ta kinnitas ühtlasi, et venelaste jaoks on rahvusvaheline võistlushooaeg lõppenud."
sport.delfi.ee/artikkel/96050221/venemaa-suusakoondis-lahkub-norrast-vaga-raske-on-moista-vaidet-et-nad-ei-taha-vene-sodureid-norrasse
Lootsin, et Välbe mutt laseb Eesti poisid koju puhkama, aga ei --
Jelena Välbe: "Vene suusatajad on rahvusvahelise hooaja lõpetanud ja osalevad nüüd kodumaistel võistlustel". No las maksab neile töö eest, hooaja lõpus on raske uut tööandjat leida.

 
At 14:54, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, jagada hala, et mõni määrdemees või rannavolle treener jääb tööta, on küll täiesti kohatu. Krt, neil kaks kätt ja pea otsas, leiavad uue töökoha. Selle asemel võiks muretseda nende pärast, kelle Bolšunovi ja Spitsovi relvavennad teise ilma saadavad - neil pole millelegi loota, elu tõesti läbi.
Nii et deklareerin: ma ei tunne kaasa Vesiku töökaotusele ega tunneks ka muidu vahva Välbe ega ühegi tema ametivenna töökaotusele Venemaal. Tulgu koju Eestisse, siin on ka tööd küllaga. Aitab küll Gazpromi ja teiste Putini ettevõtete rahavoogudest toitumisest!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Lehis jagas Instagramis vehklemise MK võistluse protokolli. Minge vaadake ka! Venelasid panid MK kinni ��

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Litakas litaka järel. Gazpromi rahade kallale ei maksa nii julgelt minna panevad näpud sahtlisse

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

русский лыжник- Иди Нахуй

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Tervitan Padre suusa- ja julgeolublogi praktiliste oskuste demonstreerimise kurssi. Puupliitaga ellujäämine pole naljaasi. Aga. Aga on vaja ka inimtühja piiritsooni jalajälgi lumeväljale jätva tõenäolise diversandi jälitamise ja kotti võtmise instruktsioone. Siin saab aidata vaid Soonets.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Mida kõike ei lubata, aga läheb nii nagu tavaliselt:
Euroopa siiski ei saada Ukrainale hävituslennukeid. Poola otsustas seda mitte teha ja seda kinnitas ka Slovakkia kaitseministeeriumi esindaja.
„Meie lennukite saatmine Ukrainasse tähendaks sõjalist sekkumist Ukrainas toimuvasse konflikti ja NATO kaasamist, mis ei ole konflikti osapool,” rõhutas Poola president Andrzej Duda, vahendab Poola Raadio.

Kas mõistame hukka?

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

12:10, Tatiana Navka on Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi abikaasa ning neil on tütar.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tatiana_Navka

Wikipedia järgi Peskovi teine tütar Elizaveta "posted the words "no to war" to her Instagram page, and deleted it shortly afterwards."

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

16:08 > See on huvitav info.
Tähendab, ISU otsus tabas suurepäraselt märki!
12:10

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole kedagist. Soonets on vist rindele läinud. Tubli mees, kui tagasi tuleb siis võtab teid korralikult ette

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas ei avastanud, et lumekoorik kannab kuni 100 kg-st meest ja liikumisest ei jää jälgi, seda vähemalt päeva esimesel poolel?

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsi pärast ma väga ei muretseks. Ta selline libe vend, kes ujub läbi nii paksust kui vedelast. Samuti Padre. Aga mis saab sellistest sirge seljaga meestest nagu Kägu?

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Soonets ei läinud rindele selline libe vend, viibib Kägu juures ümberkasvatus laagris. Tagasi tuleb viskab rooma tervituse ja paneb pildi üles. Haik!

 
At 11:48, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tänan muretsemast Käguga on kõik korras. Rindele minek on väärt mõte, sest paljud kirjandusklassikud on kirjutanud sellest, kuidas oma elus tupikteele sattunud inimesed käisid sõjas elu mõtet otsimas. Samas enne kui sõtta minna, tasuks endale selgeks teha ,kes õigupoolest kellega sõdib. Minul on palju häid sõpru Ukrainas, kellest mõned töötavad Ukraina ajakirjanduses. Esiteks sellist asja nagu ühtne ja sõbralik Ukraina pole olemas. Tegemist on vaieldamatult euroopa, tahaks öelda isegi kogu maailma ühe enim korrupeerunud riigiga. On fakt et lahingutegevused Ukrainas käivad ja tsiviilelanikud kannatavad. Kahjuks on tegelikus ja pilt, mida juba aastaid prostituudi rollis olev maailma ajakirjandus meile maalib, üpris erinevad, sellepärast soovitan kõigile sõtta minemise asemel hoopis põldudele ja soodele uisku sõitma minna. Emotsioon on võimas ja nauding vahetu. Minna tasuks hommikul varem ,siis libiseb ja kannab paremini

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Loodame Kägu mehed ei piina Soonetsit elektri ja külma veega. See oleks kole.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui veel keegi kahtles, et Kägu on venelaste käsilane, siis nüüd lõi ta kaardid lauale ja rebis maski eest!
Kehakultuurlane Kägu, idi na**ui!

 
At 12:30, Blogger Priit Pullerits said...

Täna tulin välja sellise avaliku mõttega:

Euroopa peab endale ikka väga tõsiselt otsa vaatama ja ausalt küsima, kui suur on Ukraina sõjas meie süü. Pikki aastaid sai ju otse ja kaude Putinit toetatud, näiteks temalt energiat ostetud. Seda sõda ei oleks saanud nii lihtsalt puhkeda, kui Euroopa ei oleks oma pinnal Putinile selleks soodsaid tingimusi võimaldanud, näiteks Venemaaga koostööd tehes ja tema agressiivsetele sammudele (2008, 2014) mitte piisavalt vastu astudes. Ja nüüd on jätnud Euroopa oma lühinägelike ja omakasupüüdlike valesammude eest maksmise täiega Ukrainale, üksi Ukraina rahvale, keda Euroopa ei ole isegi oma laua lähedale lasknud. Kas olete näinud või kuulnud, et Euroopas keegi selle pärast süümepiinu tunneb ja kahetsust väljendab?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

12:15 Õige! Aga mis on meie positsioon, kas tuumasõda? Priit vana p... pole ikka veel vabandanud oma soperdise eest - http://suusk.blogspot.com/2022/02/jaanus-laidvee-lopeta-kurat-ara-juba.html#c7351848659855004348

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Ukrainas pandi korruptandid lõpuks häbiposti. Sõna otseses mõttes: https://censor.net/ru/photo_news/3320559/kajdyyi_maroder_budet_obesslavlen_i_nakazan_patrulnaya_politsiya_fotoreportaj

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Käisin poes ja leidsin, et peaks aitama Ukrainat raskel ajal.
Tavaliselt olen ma teinud haiguste profülaktikat Eesti toodetega, aga täna otsustasin osta Ukraina raviotstarbelist toodet, aidates sellega abivajavat Ukrainat -- neil ju €-sid hädasti vaja. Ostsin MERNAYA Tradition 40% 1L (ОЧИЩЕНА СЕРЕБРОМ).
www.barbora.ee/toode/viin-mernaya-tradition-40-proc-1-l
See oli minu väike panus kangelaslike sõprade jaoks. Luban seda korrata.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Oli mis oli omal ajal. Palju tähtsam on see, et kuidas kõik edasi läheb? Kui Venemaa võtab UKRi ära, siis jääb ta võrreldes Euroopa Liidu ja USA ning veel mõnede riikide jaoks isoleerituks. Muutus võib tulla ainult siis, kui Putin kukutatakse ja asemele tuleb mõni normaalne ja propaganda saab otsa.

Must stsenaarium on see, kui Putin saabki UKRi kätte, kasvõi osaliselt ja jääb isoleerituks muust maailmast, siis on vaid aja küsimus, kui Venemaa võtab järgmised sammud ette mõne ida naabri suhtes. Esialgu valib vastaseid ida-euroopast.

Kui kiirelt Putin kaob pukist?

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

13:49 keda ta valib ida euroopast? Poola on suur ja ühtne. Ungari Tsehhi Rumeenia on korralikud rahvusriigid kümnete miljonite inimestega. Moskval käib jõud üle ainult kellest? Pisikesed eesti ja läti, vähe rahvast endised head balti kubermangud, täitsa maaši. Vanemleitnandid Pullerits ja Soonets räägivad vene keelt tugeva viie peale.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

13:49 Üldiselt on stsenaarium ju teada. Venelased vallutavad hõreasustatud piirkonnad Ukrainas ja pommitavad tugeva kaitsega linnad maatasa. Iskandereid venelastel selleks jätkub. Siin pole vaja luua illusioone. Lääs väldib III maailmasõda ja isoleerib Venemaa ametlikest kanalitest. Vene ärimehed hakkavad Putini juhtnööride järgi ajama äri Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerikaga. Lääne korrumpeerunud partnerid hakkavad venelastega pidama salakaubandust läbi nende riikide. Ametlik retoorika jääb loomulikult Venemaad põlastama. 6 aastat pärast sõja lõppu tüdineb Venemaa Königsbergi üle Läänemere lendamisest ja loob maismaa humanitaarkoridori vajadusest mingi suure ökokatastroofi likvideerimiseks selles kandis, pakutakse sõbralikult välja erimajandustsooni rajamist sinna koridori. Loomulikult ähvardatakse seda teha relvade abil, kaasmaalaste abistamiseks. Samal ajal on Eesti Energias töötavad venelased saanud aru, et rohepööre jätab nad Ida-Virus jaamades ja kaevandustes tööta kui asi samamoodi jätkub ja tüübid, kes elavad Vene infoväljas hakkavadki mässama, leitakse klounid, kes ennast punaseks värvivad ja rahva pöördesse ajavad. Venelased tunnevad, et peavad neid piiriüleselt toetama. Tekib jaheda konflikti tsoon, mida nimetatakse poliitiliselt korrektselt vabakaubandustsooniks. Narva jaamad otsustavad rohepöördest väljuda ning hakata täisvõimusel särtsu hõõruma ja seda Venemaale eksportima hakata. Saadavad Eleringi kus seda ja teist. Elavad järgmised aastad nigu Miškad eeldusel, et Eesti vaatab nende vabakaubandustsoonile läbi sõrmede.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ennemuistsel aal olid gladiaatorid kes täissöönud ja rahulolevatele kodanikele verdtarretamapanevaid vaatemänge korraldasid. Ukraina tänane näidispoomine on sellisele vaatemängule vääga sarnane. Publikum hõiskab ja elab oma lemmikutele ennastunustavalt kaasa. Meedia kütab hüsteeriat 24/7. Kes mäletab enam juhtide si.akeeramisi, pandeemiaid või elektri hinda. Kõik on häpid ja olen minagi. Lähen ka õue lippu lehvitama.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Kus on Soonets? Kui märku pole tekivad kahtlused kas vangis või deporteeritud. Okupandid piinavad ja mõnitavad teda praegu ja kogukonnal pole sooja ega külma. See pole aksepteeritav!

 
At 17:05, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Seal, kus tavaline inimene näeb sõda, lahinguid ja tapmisi, näeb ajakirjanik võimalusi suuri kinnimakstud lugusid kirjutada, aga ärimees näeb võimalusi rikastumiseks. Tavaline inimene, peab südamest uskuma seda, mida talle televiisorist näidatakse ja lehest lugeda antakse. Ta peab ära unustama selle, et kuidas talle on selle sama meedia vahendusel pidavalt igasugu vahtu aetud. Ta peab siiralt uskuma, et vot nüüd seekord räägitakse talle puhast tõtt. On välja öeldud, et umbes 70-80% maailma elanikkonnast on täielikud lollpead. Sellised, keda piisvalt osava manipuleerimisega võib panna kasvõi igapäev 180 kraadi oma arvamust muutma. Inimestes tekitakse raudne veendumus, et kõik need kes Greta Thunbergi kombel vaimustunult ja veendunult ei röögi kaasa peavoolu seisukohti, on tingimata suureks ohuks julgeolekule, iseseisvusele ja krt teeb veel millele ja kellele, mille olemasolu ja tegelik väärtus reaalsuses kipub järjest udusemaks muutuma. Nagu Pullerits ütleb, et mõelda ei tohi, sest mõtlemine on ohtlik. Kui inimene mõtleb, siis on väga raske kõlavate loosungite ja lavastatud situatsioonide toel tema emotsioonidega manipuleerida. Nii, et ärge mõelge, suusatage, kiruge Putinit ja sõimake kõiki kes, teile selles piisava veendumuse ja entusiasmiga tuge ei paku Putini trollideks ja käsilasteks.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits las maksab Kägu meestele preemia need otsivad Soonetsi üles kasvõi maa alt või vanakuradi enda keldrist. Me ei saa ühtki eestlast kaotada!

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Neile, kes tahavad kuulda ka pisut teistsuguseid seisukohti on siin hea video, kus lihtne ukraina mees ütleb oma emakeeles välja oma arvamuse lihtsalt ja südamest: https://www.youtube.com/watch?v=eAnZXGf3jqI

 
At 17:24, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu, aga sa oledki ju Putini troll ja käsilane!

Ja kummalisel kombel leidub ahve, kes talle kaasa plaksutavad.

Kägule ja tema klakööridele kuluks ära kuulata seda venelanna jõulist sõnavõttu, siis vast jõuab nendesugustele nn isemõtlejatele, tegelikult põmmpeadele kohale, kes on kes:

https://www.facebook.com/watch/?v=258510716340129

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

See ei ole ukraina, see on mingi poola karpaatide murre. Kas peaks tähendama et ukraina ärgu sõdigu andku alla venele? Sama juttu räägivad nad ka siis kui meie oleks venega sõjas. Siin peab küll Pullerits seisukoha võtma. Otsejoones perse saatma sellise kapitulatsiooni

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Kõigil kellel sellise loo peale pisarad silma ei tule on teadagi kes. Loodan, et peagi hakkab ka Pullerits selliseid võitlusvaimu ja petriotismi õhutavaid lugusid kirjutama https://sport.delfi.ee/artikkel/96058611/video-ukraina-tennisetaht-alistas-emotsionaalses-lahingus-venelanna-olin-riigi-eest-missioonil

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Svitolina on päris tipp, venelanna on Kanepisti kaugel tagapool. Polnud mingi kunst alistada.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

17:36, ma kahtlustan, et te olete Kägu mees, põmmpea ja klaköör, nagu Pulleritsu kaksikvend(17:24) kirjutab.

 
At 17:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, ärge postitage sellist haiget külahullu jampsi siia, 17:06. Selliseid isahakanud filosoofe leidub Eestis ka iga poe taga paar tükki. Neid ei pea sellepärast veel kuulama. Et Ameerika ja USA on alati töötanud koos! Ahoi, mees, mis maailmas sa elad?! Miks meil siis oli vaja NATOsse minna, kus oleme USA kaitsva tiiva all? Siis oleks võinud ju Venemaa rüppe heita ja olla Putini tiiva all. Vahet ju pole selle külahullu jutu järgi.
Täielik isopask, mis see mees suust välja ajab, ja siis mõni vennike siin usub ka seda jaburust.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

17:45 Täitsa minu mõte . Inimesel kes, identifitseerib ennast kui "sotside sabarakk" ,on Priiduga hämmastavalt sarnane ärapanev ja lahmiv kirjutamisstiil. Kuigi tema sõnavara on vulgaarne, mõtted väiklased ning labased, nagu võiks ennast väljendada elu hammasrataste vahele jäänud, kuskil kasimata ühiselamu toas redutav keskeealine , pidevalt "bocki" rüüpav ,lõpetamata algkooli haridusega mees, olles kogu maailma peale vihane ja solvunud. On aru saada, et ta ei ole päris täie tervise juures, siis ometigi annavad tema ortograafia, grammatika reeglite tundmine ja laitmatu lauseehitus aimu sellest, et tegu on kõrgesti koolitatud inimesega.

 
At 18:06, Blogger Unknown said...

Iga külahullu jutus on alati mingi tõde. Kui nüüd ajalukku tagasi vaadata, siis USA ja Venemaa on omavahel piike murdnud vaid möla tasandil, samas on nad teineteisel pidavalt aidanud sõjatehnikat maha kanda mõne teise suvalise riigi territooriumil.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti tülgastav, et täna, kus juba tuhandeid tsiviilelanikke on lauspommitamises tapetud, leidub meie hulgas ikka kägusid, kes Putinit kaitsevad.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

19:09 te olete eile sündinud süütu lapsuke. Selleks, et elada suurte juhtidega, on vaja mõista nende mõtteviisi. Mõistmine ei ole õigustamine. Elu on mäng, kus suured bossid liigutavad ettureid oma huvides ja hävitavad kõiki kes nende vigurite ette jäävad. Kes seda mõistab, oskab loomulikult ka vastu käike teha. Kes aga ei mõista ja ajab lapse süütut joga, see tõmmatakse paratamatult siruli. Õpi, 2!

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Tülgastav on hoopis see, et mõni katsub kogu oma elu võitjate poolel elada. Lakudes nende tagumikku ja koogutades kaasa. Tuleb uus isand, koogutab ta selle taktis edasi kirudes ja salates kõike vana. On uskumatu kui lihtsalt igasugu sildistamine tänapäeval käib. Putin ei vaja ei kellegi Kägu kaitset ja tal pole sellest, mis siin blogis toimub sooja ega külma. Isegi sellest , et kui nagu loru koer tema pihta klähvida on tal poogen.

 
At 20:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Sellised näruseid mängusid, mis praegu toimuvad, on olnud enne ja need jätkuvad seni, kuni leidub ahneid, rumalaid ja manipuleeritavaid inimesi, kes lasevad ennast ükskõik millisel viisil sellistesse konfliktidesse meelitada.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Närukaelad jah

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Lurjused!

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Otsese sõjalise julgeolekuohu kõrval on meil Eestis ka teine, eksistentsiaalne oht, mis meil radari all praegu veel ei ole - migratsioon. Kui Ukrainas läheb halvasti, siis võib vabalt aasta lõpuks meil ca. 50 000 ukrainlast lisaks olla, pluss lisanduv teadmata arv järgnevatel aastatel kui tekib külmutatud konflikt. Kui Venemaal midagi ei muutu ja kui hakkame naiivsusest ka Venemaa demokraatiat migratsiooni abil "päästma" ehk kui sealki tuleks suur hulk, teisitimõtlejaid ja "teisitimõtlejaid" (loe: majandusmigrante), kes sanktsioonidest räsitud kriisis elada ei soovi ning tuttavasse venekeelsesse "vaese mehe Šveitsi" (Eestisse ja Lätti) siirduksid, oleks see meie kultuurile keskpikas perspektiivis kabelimats. E200 ja teiste globalistide unistus rahvustunde ja rahvusriigi asendamisest mingi ebamäärase multikultuurse riigiidentiteedi ja kolmkeelsusega ei pruugigi kaugel olla. Sisuliselt Tallinnas see juba nii ongi - eestikeelne, venekeelne ja inglisekeelne kogukond. Eestlasi on (Tallinnas) protsentuaalselt nii vähe et ei ole võimelised slaavi, India, moslemi, aafrika aina suurenevaid kogukondi endi sisse integreerima. Asja raskendab ka suur lõhe kommetes, usus, nahavärvis jne. Musta huumori võtmes võiks ennustada et 30 aasta pärast muutub suusablogi sujuvalt inglisekeelseks jalgpalliblogiks.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

21:28 väga hea kommentaar. Tore et sotside sabarakkude, vaktsiiniusklike kõrval ka asjalikke meeskodanikke. Siia imbub kogu aeg vene teisitimõtlejaid kes siin vene maailma ehitama asuvad.

Pagulasvärki pandud koordineerima üliaktiivne Tea.... mistanüüdoligi.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Karta et juba sügiseks muutub jalgpalliblogiks.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit on rajalt maas, jalgpalliblogi võib olla siin juba kevadsuvel. Nimelt on märgata Priidu käesolevas blogiksndes silmipimestavat dissonantsi teksti sisu ja mõningate piltide vahel. Mees ajab ilmselt sihilikult pada. Aga miks? Nt üks hange pistetud rattapilt viitab, et tegelikult on mees ratta seljast minema löödud kahtlaste buutsadega tüübi poolt, kuid Priit jagab arvamust justkui tema avastas mingeid jälgi ja hoopis muul ajal kui pildil nähtaval päikeseloojangul. Ilmselt löödi ta auti ja nüüd mitu päeva hiljem ajab ikka veel segast. Kes see loll oli kes saatis Priidu vaenlase jalge ette kergeks manipuleeritavaks söödaks, kas ikka talle väärilist valuraha selle eest tasuti?

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Juba sügisel hakkame me lugema Pulleritsu sulest üllitisi, kuidas jalgpall ongi ainus ja õige sport. Nagu praegu jooksjad ja kunagi vigursuusatajad, hakkavad alates sügisest karme hinnaguid saama murdmaasuusatajad, jalgratturid ja isegi laskesuustajad. Erilise au sisse tõstetakse blogis kõik murjanitest ja idablokist tulnud pagulased, kellele Kägu sugused mehed peavad hakkama kulpi lööma. Vahest, ehk viis-kuus korda vaktsineeritud eesti soost mehed saavad siin veel ehk mingit respekti.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades kuidas see väidetav vaktiinide kasutegur väheneb kiirusega , mida vaid Pullerits oma nooruses 800 meetris suutis arendada, siis kes ustavusest riigi, valitsuse, liitlaste vastu ja oma maal elavate vanavanemate kaitseks pole 10-12 sutsakat keresse saanud ,seda siia blogisse üldse kirjutama ei lubatagi.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Inglise BBC ja Saksa Welt telekanalid on üles korjanud rassismiteema Skovakia ja Poola piiril. Noored India, Pakistani, Nigeeria, Araabia päritolu üliõpilased kurdavad piiril kuidas eelistatakse ukrainlasi - naisi lastega ja vanureid. Haige värk - noored ja terved inimesed nõuavad omi "õigusi" sellises kaoses. Olevat räme rassism ... Neid olevat isegi piirivalvurite poolt välja sorteeritud, nad pidid Poola piiril tunde ootama! Samast tuli ka väike reportaaz Berliini rongijaamast, kuhu saabus esimene rong põgenikega Poola piirilt. Suur osa esimesi Berliini saabunud "paljukannatanud põgenikke" olid ... ülla-ülla :) - noored ja terved inimesed, lasteta. Arvake ära, mis nahavärvi? :)

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas kahtlase nahavärviga välistudengile tuleks kätte anda relv?

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Samasugune häma nagu nende vaksineerimis, nakatumise ja muude seda sorti numbrite ümber on ka , selle ümber, kuidas NY Times avaldab, et esimese 5 sõja päeva jooksul on kummaltki poolelt ca 1500 langenut, ehk siis kokku 3000. Ukraina andmetel on venelasi langenud juba üle 7000 ja Venelastel on selles vallas kõige korrektsem ja täpsem arvepidamine langenuid on täpselt 497. Ühesõnaga valige milline number teile meeldib.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei ole sundinud välistudengeid relvaga Ukrainas sõdima. "Probleem ja kannatused" oli et nad pidid ootama.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas hr Pullerits annaks oma tütre käe pigem tumedama naha värviga pagulasele või eelistaks heledamat? et ülesanne oleks veel raskem, siis kas ta eelistaks süsimusta pügmee kasvu neegrit või heleda nahalist 2 meetrist Volga venelast (kellel ka ukraina kodakondsus)?

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Olete vaadanud, et kui suur on Eesti maailmakaardil? Las ma ütlen teile - sent! Mida lubab aga meie kaitseheidutuse vihmavarju hoidja? Seda, et ei anta ära ühtegi tolli. Toll on teatavasti 2,54 senti. Mis te arvate, et kui võetakse kaardil ära mitte terve toll aga vaid sent, et kas poliitikud hakkavad siis rääkima, et sent ei ole ümardades toll?

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

21:28 vaatab asju kainelt. Kogu austuse juures kõigi rahvuste, nende kultuurilise omapära vastu - ei suuda nähe, mille poolest "ukraina" bljääd on parem "vene" bljäädist.
Ma ei suuda neil üldse vahet teha! Postimehes propagandat tegev Ameerika-positsioonidel ajakirjanik Pullerits toob meie keelde "nahui", "ebatj", "bljääd", "jobannõi v rot" jms leksika. Kellele see on kasulik? Eestile küll mitte. "Vene" ja "ukraina" jutumärkides, sest tegu on kontstruktsioonidega "rahvused".

"Ameerika kaitseb meid" - Ameerika kaitseb (teatud piirini) ainult seda seltskonda, kes Ameerika huve Eestis esindab. Ja Pullerits on üks neist - Ameerikas õppinuist - kes sellele vankrile end upitanud.
Kuid vaadake, kui väsinud on Pulleritsu Ameerika auto (kerige blogikirjutisse, üks piltidest). Väga väsinud. Mõnelgi mehel oleks juba häbi sellise panniga sõita.

Ameerika kaitseb oma rahvuslikke huve. See on loomulik.
Varro Vooglaid on praegu praktiliselt ainus, kes Ameerika suuna kahtluse alla seab.
Kuid selge on see, et kui Eesti muutub veel rohkem rinderiigiks, sh selliseks, mis suure tõenäosusega järgmise sõja tallermaaks, siis ei tule siia ei investeeringuid ega majanduslikku jõukust.
Ameerikast ei ole ole meile tulnud ega ole ka tulemas rahavooge. Taparelvi ehk küll, siin sõjapidamiseks.
Sõjapidamiseks on Eesti demograafiline püramiid aga kehvas seisus.
Sõjapidamiseks peaks Eestisse saatma ka passionäärseid noori mehi. Jah, araablasi ja aafriklasi on on siin Londonis üksjagu ja ka Brüsselis, Kölnis, Kreekas. Venemaa ja
Seni on Eesti keeldunud neid vastu võtmast.

Nägin täna College-i Green-il (see on nagu haljasala ehk muruplats) Jon-i, ta õpib siin International Economics (rahvusvahelist majandust). Jon ütleb, et Venemaa ja Ukraina annavad 1/4 maailma nisuekspordist ja 12% üldse rahvusvaheliselt kaubeldavatest kaloritest. Põhja-Aafrika ja mitmed muud alad maailmas on aga praktiliselt nälja piiril. Kui need massid lähevad liikuma, siis ikka Euroopasse. USA-le see muidugi meeldib.
Viljahindade tõus teeb muidugi head meelt ka Soonetsile. Temasugustele meestele saabuvad kuldajad!
Kas sealt Ameerika autoga Pulleritsule ka midagi pudeneb? Eks näeme.
Keeruline aeg.

Martin
Ph.D Candidate (Politology & Sociology)

 
At 07:00, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, kus ja kuidas mõni mees Haanja maratoniks vormi kogus:

https://www.facebook.com/100065394071151/videos/pcb.323706473152486/1038127366780740

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Osa tegelasi, kes räägivad siin a la "Ameerika suund on paha", on ikka täiesti selgrootud limukad.
Võrrelge ja mõtelge kahe lihtsa variandi üle:
Kui NATO väed tulid Eestisse, ei olnud see igapäevaelus üldse märgatav, kui tuleksid vene väed, muutuks igapäevaelu kardinaalselt, ja seda mitte paremuse suunas. Nii et selle rumala häma võiks ära lõpetada.
Et "Varro Vooglaid on praegu praktiliselt ainus, kes Ameerika suuna kahtluse alla seab." on lihtsalt taaskord kinnitus sellele, et Vooglaid ja tema jüngrid on juba mitu aastat esindanud selgelt Putini strateegilisi huve. Kas Eesti peaks siis olema putiniste lakei? Vaadake suurt pilti.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Täna algab Kondtiolahtis Laskesuusatamise etapp, kes on Eesti koondise peatreener Kontiolahtis?

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Fjodor Svoboda

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Kes on meie peatreener?

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Üllataval, või siis pigem mitte üllataval moel on varro leidnud toetaja Joel Friedrich Steinfeldti näol. Nimelt antud tore tsentelmen võtab sotsmeedias kommenteerida Ukraina toetusmeeleavaldust: "Roppus roppuse otsa sest muud argumendid puuduvad... /-/ Pea vastu Putin! Sina oled antud ajastu Kõikväelise Jumala valitud ja seatud tööriist! Lääne värdjad elundiärikate, looteõgijate, lapseverekaanide ja räpaste pedofiilide pesa tuleb nii Ukrainast kui kogu maailmast hävitada"...

https://www.facebook.com/KertKingoEKRE/posts/371462854805953?comment_id=371480611470844

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Meie peatreener on Padre

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Eks Steinfeldt teab omast kogemustest kõige paremini kus need pedofiilide pesad asuvad. "2. mail 1990 vahistas Itaalia politsei Steinfeldti Roomas, süüdistades teda sugukõlvatustes 4-, 9- ja 11-aastase poisiga. Itaalia kohus karistas Steinfeldti 6-aastase vangistusega.
Pärast vabanemist 1995. aastal tuli ta Eestisse tagasi. Eestis on teda kahtlustatud kehalises väärkohtlemises ja alla 18-aastase isiku suguühendusele sundimises.9. juulil 2002 esines Arnold Oksmaa ajakirjas Kroonika pihtimusega, et käis alaealisena sageli Steinfeldti juures seksimas." Tüüpiline russki miri toetaja.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb välja et Laidvee suuski määrinud Skiwaxi firma on venelaste äri. Põhi käive tulevat Eesti kaudu Venemaa varustamisest. Vot tak

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Juhul kui Eesti laskesuusatajad ei saa aru, mis maailmas toimub, ehk keegi võiks neid järje peale aidata. Saksa viiuldajal (orkestril) on ka rohkem mune kui Eesti laskesuusatajatel.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Laidvee arreteerida!

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Haanja maratoniks Miamis valmistumisel on strateegiline mõõde. Kiitus spordimees Laidveele!

Pendlimehed, varausklikud, AKSK fännid ja antivaxxerid koogutagu Puutini poole edasi, sügavamalt.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Meie peatreener on Kägu. Kuuldavasti pani Kägu 1.53,7. Kõva sõna ja kindel mark.

 
At 12:28, Anonymous Spordimees Paul, Aravete kandist said...

Mulle tõesti meeldiks kui Eesti oleks iseseisev riik, mille valitsus tegutseks alati Eesti inimeste hüvanguks ja nende heaolu paranadamiseks. Paraku on ligi 700 aastane orjapõlv jätnud meie rahvale sügava pitseri. Kangelased on hukkunud ja nende sugu on lõppenud. Tallalakkujad on vingerdanud, koogutanud ja oma seemet külvanud. Osadele seltsimeestele siin, ei ole vist kunagi pähe tulnud, et põhimõtteliselt on võimalik elada ka ilma pidevalt kellelegi pugemata ja kellegi ees lipitsemata. Nõukogude ajal üritati inimestele jätta mulje, et meid toidab ja katab suur Venemaa oma armust ja nüüd on meid pandud uskuma Euroopa ja Ameerika rahva altruistlikkku mõtte laadi.
Noorematele inimestele on maalitud pilt, kui kohutav oli elu endises N liidus ja neile on loodud illusioon kui tore ja ilus on elu nüüd selles E liidus. Olles elanud suhteliselt kaua juba mõlemas liidus pean ma nentima, et olulist erinevust mõlema liidu vahel ei ole. Täitsime me siis kaugete isandate käske ja peame me seda tegema ka nüüd. E liidus on rohkem nini nänni, valik on suurem, samas bürokraatia ja ametnike kiuslikus annab kordades N liidule silmad ette. Vähemasti ei pidanud N liidus elementaarsete kodaniku õiguste saamiseks endasse mingeid aineid süstima. Kusjuures oluline erinevus oli see ,mida nimetati vaktsiiniks siis ja mida nüüd. Üks ühele neid liitusid võrrelda ei saa, sest eks elu on edasi läinud. Jutu point on tegelikult see, et tavalisel inimesel ei ole mitte mingit vahet milline isand teda oma tahtmiste ja tõdede järgi elama sunnib. Mida rohkem me oma vahel jageleme ja kõiki, kes meie mõtteid ei jaga Putini trolliks kutsume, seda vähem on meie rahval üksmeelt ja ühtust ja seda lihtsam on sellist rahvast igasugustele nõmedustele allutada. Nii mõnigi mees siin võiks mõelda tarkusetera peale, et kõik mis esmapilgul särab ja hiilgab ei ole alati kuld ja kõik halvasti lõhnav ja ebaesteetiline ei pruugi alati sitt olla

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida spordimees Paul siis konkreetselt välja pakub? Et ajal kui kogu Euroopa, sh isegi Venega seni ettevaatlikku joont ajanud Soome ja neutraalne Rootsi, toetavad Ukrainat ja saadavad neile relvi, peaks meie vaikselt istuma nagu kuldid rukkis, et mitte jumala eest vene karu ärritada. Las tapab südame rahus. Kas see poleks nagu rohkem agressorile koogutamine ja pugemine?

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

"Olles elanud suhteliselt kaua juba mõlemas liidus pean ma nentima, et olulist erinevust mõlema liidu vahel ei ole..."

Ma ei usu, et Aravete kandis taoliselt mõtlev kretiin elab.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Soome ja Rootsi poevad alati ja ka edaspidi.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, et miks pole meie isand ja kamandaja juba Moabis, milles probleem? Tooks sula tõde otse allikast meile siin infokõrbes olijatele. Räägiks kuidas vabas maailmas vaba olla on ilma ühtegi hingelist nägemata, peale puumade ja lõgismadude loomulikult. Mina ei muretseks Arvaete meeste pärast. On sealt kandist läinud eestlasi küll vabasse ilma ja surnud idanaabri tohututel lagendikel. On käidud ja nähtud. Eesti probleem on lihtsalt nüüd see, et enne kui olime ääremaa, siis oli meil vähemalt võimalik üle ääre kiikamas käija. Nüüd aga oleme lausa tupik. Moab.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi see on, mitte ainult tupik vaid eikellegimaa. Parem kui Padre ei lenda Moabi. Istugu siin, Jurjevi linnas väärindagu oma kohalolekuga seda Jumalast hüljatud tühermaad.

 
At 16:42, Blogger Priit Pullerits said...

Ja see on kõik, mis Urmas Välbel on öelda?!???

Venemaa määrdetiimi kuuluv Urmas Välbe kommenteeris olukorda kohalikule meediale. «Ma ei tea, mida selle kohta öelda. Kõigil on õigus oma arvamusele. Me oleme kõik väga kurvad. Eriti sõitjad. Praegu on aeg võistelda, mitte koju minna. See on väga-väga halb,» ütles eestlane Viaplayle, vahendas Rootsi väljaanne Expressen.

Urmas, kurat, sul ei ole midagi karta, sa võiks ometi öelda, et Putin on värdjas, tungis kallale iseseisvale riigile ja tapab süütuid inimesi. Aga sa ajad sellist ümmargust ja maotut mula?!??? Kas sul piinlik ja häbi ei ole???

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Respekt Urmasele, et ta suudab rääkida asjadest nii nagu need on. Kogu austuse juures Teie härra Pullerits vahutate küll kõvasti vihast ja lõugate Venemaad ja venelasi sõimata, aga tegelikult te ei tea mis toimub, miks toimub ja kes on tegelikud süüdlased. Nii kaua ilmas elanud mees võiks ometi hakata aru saama, et asjad on harva sellised nagu neil paista lastakse. Sellepärast on õigem emotsioonid alla suruda ja jääda vaoshoituks. Samas tuuleliplus ja oma sõnade tagantjärgi söömine on mõnele vist elunormiks

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Eks Priit võtab eeskuju nendest euroopalikest väärtustest ja meil laialt levinud trendidest. Oluline on võimaluse korral keegi kiirelt korralikult pasarahega üle valada, hiljem võib ju mokaotsast vabandada, kui selle järgi üldine nõudlus peaks tekkima. Meenutame siinkohal meie eelmise presidendi aseaine (keegi Kersti või mis ta nüüd oligi) sõnavõtte ja tegusid või europugejate oma rahva sõimamist kui oli võimalik pugemisega Brüsseli isandatelt pai ja tähelepanu teenida. Pärast selgus et need Väo küla nn pagulsed panid seina ise põlema.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Jääb üle vaid loota, et Pullerits ei hakka Välbe pärast vähemasti oma rahvust häbenema. Igasuguste konfliktide puhul tuleks kõigepealt esitada küsimus, et kes sellest konfliktist kõige enam võidab? Siiralt kahju Ukrainas elavatest inimestest, kes on vastu nende tahtmist sattunud sõja koldesse, aga mõtetu ärplemine või hädaldamine kedagi ei aita, ega midagi ei muuda. Probleemi saavad tahtmise korral ( rõhutan sõna tahtmise korral) lahendada maailma vägevamad riigid ja teha seda laua taga.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Äkki 16:59 siis avaldab kes need tegelikud süüdlased on. Et siis keegi äkki sundis Putinit Ukrainat ründama ja seda vallutama või? Vaene väike vova on ise ohver hoopis, eks ole? Raske lapsepõlv ja tšekaa karm kool rikkusid psüühika.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/96068321/luureraport-hiina-ametnikud-palusid-venemaal-ukraina-rundamisega-oodata-olumpiamangude-lopuni.
Tuleb välja, et süüdlased on hiinlased!! Oleks nad palunud ründamine üldse ära jätta oleks kõigil elu lill olnud

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Välbe intekas tuleb avalsada peavoolumeedias ka, küll rahvas ise Välbe pasarahega üle tõmbab. Nii karmilt kui see ka ei kõla, siis kõik, kes Venemaaga seotud, siis teie tööotsad said hetkega läbi. Punkt. Nii on, nii jääb. Tule kohe koju ja ütle, et Putin on värdjas, kui Venemaal olles seda teha ei julge.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Teie kes te siin Välbe kallal haugute pole reaalselt midagi paremat, kui see samane Putin, keda te kirute. Te olete väike ja närune inimene, kes ei suuda teha vahet heal ja halval, aga kipute jumalt mängima.

 
At 18:23, Blogger Priit Pullerits said...

Mida teeb Urmas Välbe veel Vene suusakoondise teenistuses???? Sellest tuleb jalamaid Kindralile ette kanda.

Robert Rooba isegi teatas, et tuleb ära KHList ja Severostalist! Võtku noorest mehest eeskuju! Ometi oli KHL tema eluunistus. Aga tal on süda õigel kohal.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas leidub veel kedagi, kellele Urki käitumine üllatusena tuleb??? Kuu peal elate vä?

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Siit tekib kohe küss, et ilmselt teab Välbe ka neid venkude ja MA dopinguasju. Kes arvab, et Välbe ei teq nendest asjadest mitte midagi?

 
At 19:43, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Urmas Välbe teeb seal oma tööd. Ta ei sõdi kellegagi ja inimesed kellega ta koos töötab samuti mitte. Nõukogude Liidu raketi vägede vanemseersant peaks küll selle koha pealt suu kinni hoidma ja sotside ning homode ajalehe ajakirjanik , ei peaks samuti kellelegi midagi dikteerima. Lihtsa inimese mure on katus peakohale ja leib lauale saada, mitte kogu maailmale võlts paatosega mingit hoolimist demonstreerida. Aitab juba sellest, et kari lolle omale hoolimise eesmärgi mingisugust mõtetut löga sisse süstis ja siis kukkus kisama, et nemad on suurt ennastsalgavust ülesse näidanud ja suure ohvri toonud. Mis sest , et sellest sttagi kasu polnud, aga ometi hakati ennast teistest paremaks pidama. Krt hakkake kõigepealt endast hoolima ja ennast austama, siis kukkuge teiste kallal tänitama

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Välbel on see äririsk. Tuleb üle elada. Ta pole mingi poliitik nagu Paet, et peaks kõnega esinema. Paet aga ei adu reaalsust. Tema on kõik lootused pannud Ukraina võidu peale. Ainult siis on euromeetmetest Eesti jaoks mingit mõtet. Kui asi jääb venima, siis on ka siin ääremaastumine ja lõpuks Ukraina saatus.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis vääringus kollaborant Välbe tööd hinnatakse? Kõvas rublas? Nõrgas euros? Kui lääne saastas, siis kuidas ta oma töö eest raha kätte saab? Natuuras? Vodkas?

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Kehakultuurlane Kägu, käi pe**se! (idi na**ui!)
Ah et teeb tööd... Vaadaku, kelle juures ja kelle heaks ja kelle võidu ja kuulsuse nimel tööd teeb. Ja Kägu, raisk, veel õigustab seda.

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Mis tähtsust seal on mis vääringus. Oluline on , et makstakse ja hästi.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

20:38, mis see taks on?

 

Postita kommentaar

<< Esileht