neljapäev, märts 24, 2022

Pullerits: Mis probleemid tekkisid imelapse raamatu väljaandmisega?

Värkselt ilmunud Kelly Sildaru elulooraamatu "Imelaps Kelly Sildaru" autor Kalle Muuli rääkis, et oli andnud käsikirja Sildarule ülelugemiseks juba enne Pekingi olümpiat, saanud sellele tagasisidet ja teinud kõik soovitud parandused (seda rääkis mulle ka Sildaru ise, kui raamatu valmimisest loo kirjutasin). Pärast Pekingi olümpiat saatis Muuli Wetransferi vahendusel Sildarule ka Pekingi olümpiat puudutava osa, kümmekond lehekülge, ja samuti kujundatud muu osa, ning palus, et saaks tagasisidet 28. veebruariks, sest 1. märtsil pidi minema raamat trükki. Aga vastust ei tulnud.

Mingil ajal märtsi algul tuli Sildarult lõpuks teade, et raamatut ei saa välja anda, sest ta ei ole viimast osa kätte saanud ja näinud. Muuli saatis kõik uuesti. Sildaru ütles talle, et peab kogu raamatu uuesti üle vaatama, ja lisas, et see võtab palju aega. Kui palju, seda ta ei öelnud, rääkis Muuli.

Päev enne kokkulepitud kohtumise aega sai Muuli Sildarult sõnumi, et ta ei ole ikka veel jõudnud raamatut läbi vaadata. Muuli otsustas seepeale koos äripartner Valdo Randperega, et nad on teinud omalt poolt kõik, nagu kokku lepitud, ning otsustasid raamatu välja anda.

Muuli ütles, et ta ei tea, millest selline olukord Sildaruga on tingitud.

Seal tekkis kaks vaidluskohta. Üks oli see, et Sildaru väitis, et ta alustas suusatamist 1-, mitte 2-aastaselt. Muuli ütles, et seni on igal pool olnud jutt, et alustas 2-aastaselt, ja et kui jutt on, et kõik algas pankrotistunud spordipoest ostetud suusasaabastest, siis too pood läks pankrotti, kui Kelly oli kahene (seda väidet tsiteerin peast).

Teine vaidlus tekkis sellest, et Big Air oli tõlgitud vigurhüppeks selles osas, mille Sildaru sai ülevaatamiseks enne jõule. Jaanuaris, kui ta oma soovitud parandused esitas, palus ta vigurhüppe asemel midagi muud panna. Kuna Muuli siis kohe ei osanud midagi asemele pakkuda, sest muud tõlkevastet sel eesti keeles pole, asendas ta pärast toimetajaga nõu pidamist vigurhüppe lihtsalt hüppega. Pärast seda, kui Sildaru uuesti luges, ütles ta, et see ka ei kõlba.

Igatahes nüüd on raamat valmis ja lettidel. Raamatus on iga sõna kirjutanud Muuli, aga ta on kirjutanud selle Kelly Sildaru suu läbi, mina-vormis, kuid Muuli on sedasi ka raamatu autor ja omab autoriõigusi. Muuli kinnitas, et raamat ei kahjusta kuidagi Kelly Sildarut. Ta ütles, et ei näe võimalikku kohtukaasust, sest selleks pole alust. Kõik jutuajamised Sildaruga on tal salvestatud.

Ah, mis siin vaielda - tulge parem minuga koos rattaga sõitma!

Foto 1: 22.02.2022, Tallinn. Pekingi taliolümpialt pronksmedaliga naasnud Kelly Sildaru vastuvõtt Rotermanni kvartali keskväljakul. Foto autor: Madis Veltman, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kes tunneb ära, mis kohaga Lõuna-Eestis on tegu? Foto autor: Priit Pullerits

81 Kommentaarid:

At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas Big Air ei võiks tõlkes olla suurramp?

ÕS: r`amp <22e: rambi, r`ampi> kaldtee, -pind; laevalt alla lastav sild; lava eesosa koos valgustusseadmetega. Rula+ramp rularenn. Ahtri+ramp, vööri+ramp

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

No ei tea mis see Muuli ja Sildaru arusaamatus nii väga on? Kas Muuli arvab et on superstaar? Ei ole.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Mitu 360 grääbi Muuli teeb?

 
At 14:59, Anonymous Grääbi- ja kirjamees said...

...Aga mitu sõna Silraru oma käega oma raamatusse kirja pani?

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

No Big Air pole mingi ramp. Big Air on marketingi nimi, mitte mingi ramp. Marketing on a ja o. Tõlgituna on see Suur Puuks või lihtsalt Puuks.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Siililegi selge, et pildil on Mustjärv. Mis seal erilist on?

 
At 15:15, Blogger Priit Pullerits said...

Nii see tõesti on, 15:07.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Mustjärv (Hino Mustjärv)

Võrumaal, Misso vallas, Hino, Siksälä ning Suurõsuu küla juures asuv avalik järv
Pindala 7 ha, pikkus 380 m, laius 270 m, kaldajoone pikkus 1 368 m

Pehme- ja heledaveeline järv, poolhuumustoiteline

Registri kood VEE2155800

Järve ümbritseb metsariba, kaugemal põllumaad. Kaldad on tõusvad, eriti kõrged lõuna pool, kus kerkib üsna kõrge Hino mägi. Kaldaperv on paiguti kõva ja liivane, paiguti soostunud. Ujumiskoht asub lõunakaldal. Ilus sopiline järv, mille põhja katab pruunikas jütja. Mustjärv on endine Hino järve idasopp, muutus iseseisvaks 19. sajandi keskpaiku Hino järve veetaseme alandamise tagajärjel.

Läbivool on keskmine: sisse voolab Hino järvest tulev 2 m laiune Kivikraav; kirdenurgast väljub oja, millel on olnud kaks veskit (Mäe- ja Ala-Siksäla), viib oma vee pedetsi jõkke. Vesi on rohekaskollane, keskmise läbipaistvusega (2,1 m) ja mingil määral kihistunud.

Taimestikku on järves keskmiselt ja sellesse kuulub liike keskmisel arvul. Teiste seas leidub haruldusi (vahelduvõieline vesikuusk).

Järv on kalarikas ja kalameeste poolt hinnatud. Esinevad ahven, haug, särg, latikas (eriti palju on väikest latikalipsu), luts, angerjas jt. kalad (samad mis Hino järveski). /Aare Mäemets. Eesti NSV järved ja nende kaitse. Tln., 1977

Hino järv (nimetatud ka Henno, Pugola, Valgejärv) on Haanjas kõige suurem ja saarerohkem: pindala 200 ha, suurim sügavus 10,4 m (keskmine sügavus 3,1 m). Varem oli see järv veel palju suurem ja hõlmas ka Hino Mustjärve. Mõisniku käsul kaevati 19. sajandi keskpaiku järve idaotsast Pedetsi jõkke kraav ja ehitati sellele Siksäla veskid, mille tagajärjel alanes järve veetase 3–3,5 meetrit: nüüd eraldus Mustjärv ja üle veepinna ulatusid seitse saart. http://www.eestiloodus.ee/artikkel1420_1409.html

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Hino järve maastikukaitseala: järve( vanematel kaartidel ka Puggola järv) pindala ligi 198,8 ha, sügavus kuni 10,4 m; registreeritud 40 linnuliiki, teiste seas ka Eesti punasesse raamatusse kantud järvekaur; järve ümber künkad (osalt jääserva kuhjatiste reana), mille vahelt kaevati mõisa ajal kraav ja suunati vesi Koiva asemel Daugavasse; käivitusid Ala- ja Mäe-Siksälä veskid (praegu lagunenud); hiljem alandati järve veepinda 3,5 m, eraldus Mustjärv, Hino järve tekkis seitse saart, võimalikuks sai otsetee kahe järve vahelt Missost Rammuka külla.

Pilt tehtudki sellelt uuelt teelt.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd keeldume prantsuse tooteid ostmast ? Veel parem lähme
õige suurte haamrite ja sõrgkangidega ( mitte mingil juhul ei tohi öelda kuvalda ja mandirovka) prantsuse autosid puruks peksma?shttps://forte.delfi.ee/artikkel/96215045/prantslased-taganevad-prantsusmaa-valitsus-andis-rohelise-tule-renault-too-jatkamisele-venemaal?fbclid=IwAR1I-QeMCVozV8wcIqg0vesERSDdAtmTG9CGrihV7HHdnBFai0oY02ABbn4

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Selguse mõttes võiks avalikustada kas oli Sildaru tellimus raamat kirjutada või Muulil lihtsalt näpud sügelesid..

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Nii eluloo raamat on 20 aastasest lapsest nüüd juba kirjutatud. Pullerits võiks uurida millisesse linna on planeeritud püstitada tema auks ratsamonumendid ja milline tänav või linnaosa hakkab peatselt Sildaru nime kandma?

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Eks Muuli haistis ära, et neiu ei viitsi eriti kauem suusatrikke teha ja leidis, et nüüd on majanduslikult soodus hetk elulugu kokku võtta. Paari aasta pärast enam ostjaid pole.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi aegu tagasi planeeriti et jõuab 3-4 olümpial käia igalt 2 kulda ja temast saab kõigi aegade olümpiasportlane. Hea et 1 pronksi kätte sai. Muuli muuli muuli

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu mehed. Nyushast on viimse peale promotsioon pilt. Kuum nagu oleks Juuli.
https://mobile.alphacoders.com/wallpapers/view/933972/Music-Nyusha-Phone-Wallpaper

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, tundub, et Kalingradi koridori küsimus (ja siis muutub ka Baltikumi küsimuse lahendamine paratamatuks) lahendamine tõstatakse üsna lähiajal, võib olla, et lähinädalatel lauale.
Teie valikud selle stsenaariumi korral oleks millised, may I ask, Sir?
Kas:
1) otsite õnne Londonis või USAs (Economist-is? Moab Country News-is?)
2) astute Henn Põlluaasa malevasse, kantava õhuraketiseadeldise ülema abilise ametikohale?
3) kandideerite "Rahva Hääle" toimetusse ajakirjanikuks (sport, VTK, olukirjeldused jms) - M. Lauristini soovituskirjaga?

Martin

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Hr Pullerits, kas Teie blogipüstitusel on mingi varjatud alltekst? Siin Londonis 3 aastaga olen vist Eestist kaugenenud. Ei saa aru? Kuuli, Sildary - kuidas neid nimesid hääldada? Mitte s*ttagi ei saa aru! -Martin

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne et Kägu mehed peaks UK Martini jälle eestlaseks ümber taguma järsku saab poisist asja suures tsivilisatsioonide lahingus ohverdab rahvuse hüvanguks, mis mõtet on oma ilus elu St Pancrase pelleris ära kulutada.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

UK peaminister Boris Johnson ajakirjaniku küsimusele vastates:
"ühelgi NATO liikme juhil pole midagi venelaste vastu, kõige vähem minul. Mu nimi on isegi BORIS"!

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

To 19:43 Küll tulevad tagasi ajad, kus ka Pullerits hakkab taas venelasi ülistama ja kiitma. Kui Postimehe juhtkond seda lubaks või käseks, teeks ta seda juba praegu.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

"Kuuli, Sildary - kuidas neid nimesid hääldada? Mitte s*ttagi ei saa aru!"

Martin, Muuli mitte Kuuli. Muuli on ideoloogiline ajakirjanik, esindab väikese toetusega erakonda Isamaa. Kahasse Randperega, kes on samast juhtivast poliitjõust, kust Ansipki, ja mille poolt vähemalt kohalikel valimistel hääletab Padre, kirjutasid raamatu Eesti ainsast talisportlasest Kelly'st.
Te ei kuule kunagi midagi sellistest suusatajatest nagu Kilp, Alev, Himma, Roos, Kaasiku, Pulles, Uustalu jt. Neist ei kirjutata raamatuid. Milleks? Kellele?

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Aga kellele kirjutati raamat Kellyst? Kellyle? Nagu Ott Tänaku muuvi tehti selleks, et Ott Tänakul oleks vanaduses hea meenutada, mida nooruses tehtud sai?

 
At 10:25, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Probleemid juba tekkisid?! Mina näen, et tegelikud probleemid seisavad alles ees. Asi on nimelt selles, et kuna raamatu väljaandmise taga on siiski eesti tipp-poliitikud, siis, mis saab juhul kui rahva huvi selle raamatu vastu saab olema veel jahedam kui leige? Sellisel juhul võidakse hakata taas rakendama põhja koreast, hiinast ja endisest n liidust teada- tuntud ja euroopa liidus ühe enam populaarsust koguvaid sunnni ja mõjutus metoodikaid. Soovid osaleda rahvaspordi üritustel, kasutada spordisaale ja tervisekeskuseid, osta raamat. Kui sul pole raamatut ette näidata, satud põlu alla. Hakatakse rääkima, et sa ei hooli, oled putini troll jne. Kujutage ette ,taas demonstratsioonid, nägelused politseiga, kohtus käimised apartheidi reziim jne. Ei tänan, param jäägu see krdi raamat avaldamata, sest näha on, et ühe euronoore elu kotib vähesid.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Korüfee Kägu on seekord paraku asjast valesti aru saanud. Raamat ongi suunatud apartheidi eliidi siseringile- seal on kirjas peidetud sõnumid ja juhtnöörid edaspidiseks ekre mahasurumiseks.

 
At 11:02, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatu, millist joga suudab Kägu produtseerida. On ülakorrusel kõik ikka korras? See ei tundu nali, mida ta räägib, vaid arvestades tema viimaste kuude sõnavõtte on selge, et niimoodi ta tõesti mõtlebki. Vaat mis juhtub, kui inimene jääb pikalt kinni oma mulli ja kinnisideedesse ja väljamõeldud paralleelmaailma.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

"Freestyle-suusatamise olümpiapronks Kelly Sildaru oli sunnitud pöörduma kohtusse, sest raamat „Imelaps. Kelly Sildaru lugu“ jõudis müügile tema kooskõlastuse ja parandusteta."

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

„Poolte vahel sõlmitud leping sätestab selgelt, et KAVA kirjastusel oli muu hulgas kohustus raamatu tekstiline sisu enne trükki minekut Kelly Sildaruga kooskõlastada. Seda lepingu tingimust eirati, nagu ka erinevaid lahendusvõimalusi, mida kirjastusele viimastel päevadel välja pakkusime,“ selgitas advokaadibüroo Concordia juhatuse liige advokaat Helen Hääl. „Lepingu rikkumise ja koostöövalmiduse puudumise tõttu ei jäänud Kelly Sildarul üle muud, kui pöörduda abi saamiseks kohtu poole. Loodame, et kuni lõpliku kooskõlastuse saamiseni peatatakse raamatu mistahes moel levitamine, sealhulgas müük kõigis veebi- ja füüsilistes kauplustes. Kelly soovib jätkuvalt raamatu ilmumist – tingimusel, et kirjastaja tema parandustega arvestaks ja lepingut täidaks.”

Kes Muulit hakkab kohtus esindama?

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Muuli võiks Vorro palgata. Vana suusahunt ikkagi.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Ai kiiresti peab raamatu ära ostma. See võib hinda minna.

 
At 16:29, Blogger Priit Pullerits said...

Lugu on siit suurde ajakirjandusse lennanud. Ma kahtlen, kas varsti seda raamatut üldse enam saabki kuskilt.
https://sport.postimees.ee/7485853/muuli-ei-saa-aru-mis-sildarule-tema-kirjutatud-raamatus-ei-meeldi

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Peremees on kirjutanud Varro Vooglaiu Bolšunovi kaitsva avalduse peale:

Varro Vooglaid ainult pime ei saanud juba tookord näha, mida tähendab Bolšunovi vaikimine, ja ainult kurt ei saanud kuulda, millest see vaikimine räägib. Mul on kahju, et sinust on saanud kuri inimene, kes oma tegevusega on viimasel ajal külvanud Eesti ühiskonnas ainult pingeid ja kes nüüd esineb seisukohtadega, milles on raske mitte näha kokkupuutepunkte Venemaa ja Putini narratiiviga.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

17:08 issand halasta!

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/96250283/psg-jalgpallur-vottis-enda-juurde-elama-30-ukraina-sojapogenikku. Mitu pagulast Pullerits enda juurde elama on võtnud?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult ka meil Eestis on rikkureid, kes on oma majutusasutused andnud tasuta sõjapõgenike käsutusse. Samas on meil ka ühe teatud erakonna juhtfiguurid, kes aelevad oma suures mõisas uhkes üksinduses ja "kaitsevad" meie oma vaeste huve...

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

To 19:08. Mulle meeldib teie postituses sõna "tasuta"!

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Aga just nii see ongi. Kui küsisin tuttava härra käest, et palju riik heategevuse eest pappi situb, siis vastuseks oli "ah, kuidas ma selle eest raha küsin..."

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pullerits Muulile karja ette ajab? Minu meelest on Pullerits kunn ja Muuli mitte keegi. Või on vastupidi?

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui Muuli on kunn ja Kuuli on m*nn, kes on siis Pullerits?

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Ei viimased spordi meestest kommenteeriad ärge laske sulge lõdvaks. See ei tähenda et olete väsinud. Formi tuleb kahel rindel tasakaalus hoida nagu Pullerits ja Kägu. Ma ütleks nende kahe mehe läbiv joon on õiglus tunne. Kui mis iganes kannatuste ja korda minekute on jõutud sellese punkti siis põrgus saab lihtne olema. Need kes õiglus tunnet ei leia neil algab tõeline eksam kui elu küünal kustub.

 
At 00:51, Anonymous Anonüümne said...

Muuli on kunn ... jah :) - hr Pullerits, öelge hr Kuulile edasi (ärge vaid keele vääratage).

Kommentaatorid küsivad õigustatult, et kes selliseid raamatuid ostavad. Hea küsimus. Need nn edevuselulooraamatud (Vanity Biography) tekivad vist nii, et persoon, kellel palju pappi, tellib raamatu, maksab kirjutajale, maksab paberi- ja trükikulud, maksab raamatu müügiedendamise ja PR-kulud (muidu ei märkaks raamatut mitte kedagi). Lõpuks maksab hr H. Luigele kena kopika, et "Rahva Raamat" teost müüki võtaks. Maksab eraldi veel, et raamat pannakse Top 10 riiulile. Ostab ise põhiosa tiraaži välja, jaotab seda äri- või spordikaaslastele, tuttavatele, lõpuks lausa juhuslikele inimestele.
Sellest hr Kuuli elabki.
Teie blogis raamatut reklaamides aga kas saate ka tasu? Kui ei, siis kasutatakse teid lihtsalt ära.
Martin

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Geniaalne raamatuidee!
Lõuna-Eesti enne täiesti tundmatu väikeärimees Soonets paneb sanktsioonide ja Uue Jalta järgse Euroopa ümberjagamise tingimustes käima varjatud, kuid tohutu mahuga piiriülese äri (vili, rublad-eurod, suhkur, ibuprofeen, luksuskonjak jne). Soonetsist saab Eesti rikkaim inimene. Nagu 1980-tel Tiiu Silves. Ajakirjanik Pullerits saadetakse Elu24 jaoks Soonetsi mõisast reportaaži tegema. Uhkes, üle 100 toaga lossis viiakse Pullerits ka tualettruumi. Soonets on nii rikas mees, et on lasknud endale WC-poti teha kullast! Pullerits uurib ja fotografeerib seadeldist. Siis kergitab kaant ja piilub sisse. Selgub, et pott on hoopis varjatud salakaubaveokanal! Käik potist viib otse Petserisse, sealsetesse kloostri katakombidesse. Ajakirjanik hõikab torusse. Sealt kostab venekeelset matj e ropendamist. Soonetsi varjatud tegevus paljastub. EMTA ametnikud saabuvad mikrobussiga, et Soonetsi tegevus maksustada. Soonets aga hüppab ootamatult torusse ja plagab päkkade välkudes Venemaa poole... Fade out

Märkus. Kõik nimed on väljamõeldud, võimalikud kokkusattumised tegelike isikutega on juhuslikud.
--Martin

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Martin on lõpuks välja jõudnud peavoolumeediasse: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/96160459/tualettruumi-peab-puhastama-iga-paev

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Sarnane lugu on päriselus juba juhtunud. Janukovitš oli omale tare-tareke-villa ehitanud, kus priiskava luksuse seas oli kulda jätkunud ka peldikule:
https://twitter.com/sodel_vlad/status/437279327671951360

Janukovitš uurivaid ajakirjanikke ei sallinud, ta pidas nende kohta isegi toimikuid. Lõpeks ei pillutanud ta end torusse, et Venemaale liduda, vaid põgenes kopteriga. Nüüd elab Viktor Rubljovkas, aga kibeleb tagasi oma tarekesse.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Soonets on ikka kõva mees.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Kelly raamat paljastab Eesti promedaispordi pedofiilse kursi. Muide, me oleme selle üle uhked. Aitäh Kelly emmele ja issile, Kellyle kah!

 
At 14:08, Blogger Priit Pullerits said...

Me armastame rääkida, et Putinil on täiesti ükskõik nendest inimestest, keda ta saadab Ukrainasse oma hullumeelse plaani eest surema. Aga kas sama ükskõik pole läänel Ukraina inimestest, keda ta laseb juba rohkem kui kuu aega kõrvalt vaadates Vene sõjaväel sadade, tuhandete kaupa - ja need on naised ja lapsed! - teise ilma saata?
Valus, kas pole?...

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks kõik ära rääkida ja kirjutada uue teema pealkirjaga: "Kuidas minust sai sots." Kõigil meil oleks huvitav lugeda,kuidas kunagisest alfaisasest ja EKRE- like väärtuste esindajast on saanud selline demonstratiivne ja käsu peale hoolivuse ülesnäitaja? Mina EKRE valijana muretsen pigem meie oma riigi ja rahva käekäigu pärast. Järkjarguline iseseisvuse loovutamine keskjuhtimisele, toorme ja kütuse kallinemine, taas meeletu massimigratsioon. Protsessid mis on käivitunud, hävitavad vaikselt ja kindlat meie rahva ja rahvusliku identiteedi. Pullerits , aga käib sini kollase lindikesega ringi ja jutlustab käsu korras mingisuguset hoolivusest. Kui sa oled selline venelaste vihkaja nagu väidad, siis vaata positiivselt - venelased tapavad venelasi, seega jääb neid vähemaks ja nad muutuvad nõrgemaks. Üks slaavi hõim kõik ja pealegi on ukrainas vist venelasi ja venemeelseid protsentuaalselt rohkem, kui rahvuslasi.

 
At 14:56, Blogger Priit Pullerits said...

Rõve sõnavõtt teil, 14:38.

 
At 15:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kui süveneda, siis elu ongi võrdlemisi rõve, aga teie Pullerist käitute tõepoolest nagu puhastverd sots. Ma pole iial aru saanud kuidas sotsid mõtlevad ja mille järgi nad seda valivad, kellest ja millest hoolida. Kord on nad alatult verejanulised, egoistlikult hoolimatud ja parastavad, siis aga näitavad mingi asja puhul üles enneolematut empaatiat ning ennastohverdavat inimesearmastust. Mõtlesin pisut, et mis oli enne, et kas muna või kana. Tundub ikkagi, et muna sest see on meedia, mis suunab sotse. Kuna sotsidel puudub igasugune mõtlemis ja analüüsimisvõime, siis on nendega imalihtne manipuleerida. Kui peavoolumeedia võtab mingi protsessi, organisatsiooni või isiku puhul negatiivse hoiaku, siis teeb kari sotse. Ühest äärmusest teise äärmusesse. Vahet pole, kas kästakse armastada ja hoolida või siis hinge põhjast vihata ja põlata. Kas vastik ei ole olla koguaeg selline kahepalgeline limukas, kes pidavalt suundasid muudab ja homme oma tänaste sõnadele ja seisukohtadele risti vastupidiseid seisukohti võtab? Samas on sotsid vähemasti väga kirglikud ja mõjuvad kohati väga siirana.

 
At 15:29, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kunagisest alfaisaste ja tõeliset meeste kantsist on saanud sotside ja europehmode kogunemiskoht. Nii nagu plogipidaja ise on järjest enam sotsitunud ja pehmostunud, on seda teinud ka blogi lugejaskond ja kommentaatorid. Rahvuslikult mõtlevad mehised mehed on lahkunud ja asemele on tulnud homod, tallalakkujad ja põhimõttetud limukad. Mul on tõsiselt hea meel, et kunagisest plogi valulapsest Martinist, kellel nooruses olid sotsi kalduvused ja põhimõtted, on saanud tõeline mees. Ei teagi, kas see oli isakesete ja plogipidaja isiklik, niiöelda kogu kollektiivi kasvatav ja suunav mõju või on mehel lihtsalt head geenid. Välistada ei saa ka seda, et nimi mis lapsele sündides antakse, määrab tema elus palju. Kõik Martinid, keda tean, on tublid ja austamist väärt mehed.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Braavo, hr Pullerits! Ainult kolmest sõnast koosneva repliigiga lasite nagu "Kalibr" kaugmaa tiibraketiga EKRE toetaja avalduse pihuks ja põrmuks!
Kuigi... jah, käsuahel ju eksisteerib. Käsuahelas Teie - kogu austuse juures - ei ole väga kõrgel positsioonil. Võiksite olla kõrgemal. Need võimalused lähevad aastate taha - kui marssisite metroopileti pealt kokkuhoidmiseks Viiendat avenüüd pidi Kennedy Journalism School-i (või oli se Economist toimetus?). Pikk tee, oma 7-8 km, vahepealt põikasite ehk Penn Station tualetist läbi...
Tagasi aga poliitilise põhiküsimuse juurde: Miks on "käsuahel" Eestis nii staatiline? Seal on ju aastaid ühed-samad mehed? Ja miks käsuahela tipmine ots on USA, mitte Eesti teenistuses?
Martin

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, milline ametlik sots mõjub esinemistes siirana? Pingutasid palju üle. Ma ei tea kedagi, kes teab ühtegi siirast sotsi peale Kägu. Õnneks pole ma viimast oma silmaga kunagi ka trehvanud.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Kägu 15:29 jutt on õige. Eks vanade konservatiivsete isakeste kes kunagi blogi preerias ratsutasid asemele on tulnud viletsad limukad jah.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Ega konservatiividel mujal ka käsi just hästi käi, N.Põdramägi - hoiakutelt nagu Kägu, aga tunduvalt haritum - oli sunnitud keskerakonnast lahkuma.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

To 17:03 Ütleb välja lihtsa tõe. Enamus tegelasi on põhimõtetud limukad ja kuna neile hetkel tundub, et konservatiive pekstakse, siis hoiavad nad sotside poole. Kui ajad ja kombed jälle muutuvad, hoiavad nad taas võitjate poole. Alati tuleb hoida võitjate poole, seda lihtsat tõde on meile ju õpetanud Pullerits ise, kes võib vajadusel olla sots, homo, konservatiiv või mis iganes. Põhiline et tooks raha sisse ja leib oleks laual

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Seekord valis härra Pullerits küll vale poole. Muuli tegi haltuurat ja tahtis kurvi sirgeks tõmmata ja preili Sildary võtab kohtus kopsaka valuraha. Pulleritsu maine saab kolaka. Või oli kogu ablääva kokkumäng soperdise marketingi eesmärgil? Siin oleks vaja teravat silma, järsku UK Martin sotsioloogia ja psühholoogia Ph D. oskab analüüsida?

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul pole siin midagi valida, eks ta ole selle asjaga ju ise seotud. Pealegi vanad peerud hoiavad kokku.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Jah, tuletame meelde olümpiapronksi aegset parastust. Vanad mehed paugutasid siin nagu kikkad. Raamatu finaal sai minavormis kirjutava ajakirjanik Muuli sulest hoopis teise varjundi, kui sportlane oodanuks. Oli see lepingujärgselt kooskõlastatud?

/.../sots, homo, konservatiiv või mis iganes/.../ - kibe tõde, valus jada, 17:37.

 
At 19:32, Blogger Priit Pullerits said...

Nii lolli jutu nagu viimastel tundidel ei ole siin blogis juba tükk aega aetud.
See on juba samaväärne Venemaa hülgemölaga.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

18.26, Keiss on muidugi huvitav. Mulle siit UKst vaadates jääb ebaselgeks Ms Sildary motiiv. 1) Kas Mr Muuli kirjutas raamatusse sisse, mingi tõesti ebameeldiva üksikasja - mille avaldamist tuleb iga hinna eest takistada? 2) Kas Ms Sildary on varasematest vaidlustest "maitse suhu saanud" ja mängurõõmuga tõmbab Mrs Muulil naha üle kõrvade? 3) Kas Ms Sildary banaalselt tahab Mr Muulit rahaliselt survestada, s.o raha välja pressida? 4) Tegu on kokkumänguga (millesse on kaasatud ka Mr Pullerits - viimase enda teadmata), raamatule PR-i tegemise eesmärgil? Kohtuvaidluse tulemust ei riski ennustada.
Martin

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, ärge olge nii tagasihoidlik, siin on aetud kordades lollemat juttu! Mehed räägivad valusat tõde ja esitavad küsimusi, mis tunduvad teile ebamugavad. Jutu lolliks tembeldamine on lihtne viis pääsemiseks. Jälle see Venemaa. Miks te seda Venemaad kogu aeg mängu tahate tuua?

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

To 20:48 Ärge provotseerige Pulleritsu. Te ju teate, et tal on madal valulävi. Kui ta väitluses alla jääb ,hakkab ta taas komme kustutame ja paneb plogi takkapihta veel lukku kah! Mida me siis nädalvahetusel tegema hakkame. Ilmad on närud, ei saa suusatada, ega ratast sõita.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Mõni sotside sabarakk võiks Kägu pihta midagi labast öelda, see tõstaks Pulleritsul tuju ja enesehinnangut. Vanasti oli siin palju igasugu padretajaid ja muid isa otsijaid, nüüd neid pole ja see teeb plogiperemehe närviliseks.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Mr Muly seis ei ole kiita. Ms Sildary, tundub, ei ole usaldusväärne äripartner. Mr Muly oleks pidanud ette vaatama. Ohumärgid olid ju olemas.
Ometi on tegu andeka - kuigi mitte end avanud - jooksumehega. Koolipoisina lugesin teie blogi, hr Pullerits, siis kui veel jooksite. Muly kas mitte isegi ei edestanud teid korra maratonis? Igatahes, ta jooksid 3:06, kui õigesti mäletan. Olematu trenni (u 50 km pealt).
Jooksite tollal veel Ameerikast saadud USA lipu värvides pükstega. Muide, mida Eestil praegu võita on, et end Ameerika alla heita? --Martin

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Muulil on võidušansid olemas. Oleneb, kui hea advokaadi palkab. Teisalt, miks raisata raha ei tea kellele, kui kõik on päevselge - Muuli saatis muudatused ja raamatu lõpuosa Kelly'le ja luges sellega teksti kooskõlastatuks. Kohtul võib olla aga kooskõlastuse punktist pisut teine arusaam. Tõotab tulla huvitav kohtulugu. Loodan Kelly võitu, aga küllap ikka nii kogenud mehed kui Muuli ja Randpere võidu võtavad ja raha oma taskusse pistavad, muidu teevad oma margi ikka täiega täis.

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Et siis mõnele EKRE valijale ja Pulleritsu sotsiks sõimajale ei meeldi tema kriitilised seisukohad Venemaa suhtes ? Mis te siis järgneva kohta ütlete ? "Martin Helme: 9. mai kogunemised ja Georgi lindid tuleb keelata. Venemaa toetajad koheselt riigist välja saata".

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

EKRE toetajatele ei meeldi, et Pullerits iga teema all venemaast nämmutab. Venemaa, Ukraina ja vaktsiinid! Pulleritsu kolm lemmikteemat

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tunneb siis vist teist Martinit, toda Repinskit.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Noh, Venemaa ja Ukraina on tänu sm Hui Lo tegevusele kogu Euroopa leemikteemad. Vaktsiinide teemal jaurab aga peaasjalikult hr Kägu oma kambaga.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen Padre sõber ja toetaja. Ustav kamraad elu lõpuni.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui venemaa toetajad riigist välja saata, siis kaabud on esimesed, kes asju pakkima peavada hakkama.

Kui Martinitest rääkida, siis nooremal Helmel on tõsiselt käärima läinud meie tubli kaitseväe juhatajaga. Liiguvad koguni kuuldused, et lurul on tõsised šansud härra kindralilt kitlipeale saada järgmisel eravestlusel.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduse kajastus Kelly asjus.
PP Muulilt teada, et vaidlus tekkis Big Air tõlkimisest ja sellest, kas ta alustas sportimist 1- või 2-aastaselt.
Madis Kalvet Kelly'lt: /.../Vanus ja Big Airi tõlkimine on teiste asjade juures väikesed probleemid. Raamatu lõpuosaks olevad Pekingi olümpiamängud on kirjutatud üldse minu käest kommentaari võtmata. Kogu viimase hooaja kohta kehtib sama asi. Seal on kasutatud lihtsalt materjale, mis on juba ajakirjanduses ilmunud. Oleksin tahtnud, et selles peatükis oleksid olnud kajastatud ka minu sügavamad mõtted ja tunded,” rääkis Sildaru.
„Raamatu esimeses osas on aga veel faktivigu ning asju on segamini aetud. Lisaks on ka raamatu lõpus tulemuste osas vead sees. Kõiki minu poolt tehtud parandusi ei ole sisse viidud,” lisas ta./.../

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, Muuli ja Randvere arvasid et iizi mani..

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Etteheide on siis, et Mr Muly olümpia kirjatükk on kompilatiivne. Peaks olema tundega kirjutatud. Mr PP kunagise olümpiaraamatu kohta oli ka arvamusi, et kuiv ja kompilatiivne. Kohus peab nüüd hakkama lahkama kirjanduslikke küsimusi. Kirjanduskohus?
Martin, St Pancras, Lomdon, UK

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Mr Pullerits, ähvardavate uudiste valguses, millised meeleolud Teil seal Eestis vanade kommunistide seas valitsevad?

On ehk poliitiliselt ebakorrektne küsida, kuid karjäärisõjaväelased kas mõtlevad, et kas neile pakutakse Impeeriumi armees jätkamise võimalust? Või jääme Suure Valge Isanda alla?

Mina ise? Istun siin Saint Pancras Public Restroom-is, excellent facilities. World class...

Tervitades, Martin

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Kirjanduskohtus võidab muidugi hr Muuli, nagu võitis hr Kender (UK).
Aga kui kirjutada minavõtmes 20-aastase naise võitudest ja kaotustest, rõõmust ja raevust, hirmust ja armust, siis kirjanik Muuli on erakordselt halb valik. Seevastu Hr Kadastik tabab nii noorte kui ka küpsete naiste maailma finesse oivaliselt (Paarismäng, Kevad saabub sügisel, Suvi sulab talvel jt romaanid).
Kes on tehtud valikus süüdi.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Nõiajaht ja tuleriidale saatmine on alanud. Taas üks hea näide, kuidas vormitakse tänapäeval demokraatiat ja kujundatakse "õigeid" hoiakuid ja arvamusi https://sport.err.ee/1608542608/ukraina-uisutaja-heideti-uhismeedias-kaitumise-tottu-koondisest-valja

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

14:10 Hahhaaaa hahaha haaa, super hästi pandud nii on.

 
At 15:03, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õigesti tegi Ukraina, 14:37. Selise teguviisi pärast tulebki koondisest välja heita. Aru ma ei saa, mille üle te imestate?!
Imelik olnuks, kui Ukraina nii poleks käitunud, nagu ta antud juhtumis käitus.
Elagu Ukraina!

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Muuly tegi haltuurat ja nüüd on karma võlg maksta. Loodame et Priiduga ei juhtu.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

To 14:37 Eks see pavlikmorozovlus hakkab üha rohkem vohama, olukorras, kus pealekaebajaid premeeritakse. Täiesti võimalik, et see kaebaja ise sai tänu oma "üllale"teole ise koha ukraina koondises. Priidul on lihtne, kõik kes käitu nagu Priit Pulleritsud on Kremli jutupunktide edastajad ning kuuluvad halastamatule tagakiusamisele. Otsime, endale vaenlasi maa pealt ja maa alt. Tüdrukust kahju, aga samas pole sotsiaalmeedias aega surnuks lüüa, tehku parem tööd või trenni.

 

Postita kommentaar

<< Esileht