reede, jaanuar 27, 2023

Pullerits: hoiatus võistluste korraldajaile: ärge mõelgegi venelastega semmima hakata!

Kes oleks osanud prognoosida, et ROKi tegevuse taustal kujuneb Eesti valitsuse korraldus nr 247 mullu 8. septembrist, mis jõustus 19. septembril, nii vajalikuks. Mäletatavasti puudutab too korraldus piiranguid Venemaa kodanikele, et nad ei saa Venemaa alustatud sõja tõttu Ukrainas kehtiva lühiajalise, C-liiki viisaga enam Eestisse tulla.

Kuid on ka pikaajalised, D-liiki viisad, mille omanikele Eestisse sisenemisel piirangud ei kehti. Ent sellest pole lugu. Küsisin siseministeeriumilt, millise viisaga Venemaa sportlased tavaliselt Eestisse tulevad, ja sain sõna-sõnalt sellise vastuse: «Sportlased taotlevad enamasti lühiajalist viisat, sama, mis turistid.»

Jah, lühiajalise viisa teatud omanikele – neid on valitsuse korralduses loetletud kümme – kehtivad erandid, kuid sportlasi ega ka treenereid nende hulgas nimetatud ei ole.

Niisiis tähendab see, et ROK võib ju soovida ja tahta ja survestada, et venelased saaksid taas rahvusvahelisele areenile võistlema tulla, kuid Eesti seadustest nad üle sõita ei saa. Nagu pealkirjastasin oma loo sel teemal Postimehes: «Eesti ei lase ROK-il endale pähe istuda».

Mäletan hästi, millist vingerdamist ja pusimist see mullu suvel ametimeestelt nõudis, et takistada Vene rallisõitjate saabumist Rally Estoniale. Kirjutasin sellest Postimehes mitu lugu, et teemat ja survet üleval hoida. Lõpuks sai venelastele sissesõidukeeld kehtestatud. Nüüd enam sellist trianglit teha vaja poleks, sest Venemaa kodanikele kehtib Eestisse sissesõidu keeld ja jutul lõpp. Nagu kinnitas mulle siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar:

«Riigid otsustavad ise, keda nad enda territooriumile lubavad. ROK-i otsus Eesti valitud lähenemist ei muuda. Vahetult välispiiri ületades ei ole Venemaa kodanikel sportimise eesmärgil võimalik Eestisse tulla.»

Aga et asjalood üldse nii kaugele ei jõuaks, et peaks hakkama juriidika ja bürokraatiaga maid jagama, lasub Kommusaare sõnul põhivastutus ikkagi võistluste korraldajatel, et nad ei kutsuks Venemaa ja ka Valgevene sportlasi Eestisse võistlema. See puudutab eeldatavasti peamiselt laskesuusatamise ja murdmaasuusatamise ning autoralli, aga ka sportmängude võistluste korraldajaid.

Ehk teisisõnu: häda neile korraldajaile, kes peaks üritama Venemaa ja Valgevene sportlasi siia võistlema kutsuda või lubada. Olge hoiatatud: ma pean teil tihedalt silma peal ja tõmban valusalt liistule!

Foto 1: Hoolimata sellest, et Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste korraldajad on keelanud Venemaa sümboolika kasutamise, lehvitavad pealtvaatajad tribüünil Venemaa lippu. Foto autor: EPA/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Vene tennisisti Daniil Medvedevi toetajad lehvitavad Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel Venemaa riigilippu. Fotode autor: Reuters/Scanpix (foto nr 2) ja AFP/Scanpix (foto nr 3)

37 Kommentaarid:

At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

No see nüüd küll hea toon ei ole, et siin blogis vene lipud lehvivad. Taunime!

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Padre hoiatab see tähendab tormi ja verevalamist on oodata. Peab vist poole valima.

 
At 16:40, Blogger Andres P said...

Aga Miks Postimees igasugust putinoidide jampsi avaldab? https://naine.postimees.ee/7700009/uus-mure-ukrainlannad-jatavad-oma-mehed-maha-ega-kavatsegi-kodumaale-naasta - algallikas eestinen ( mis on perek Tähismaade ajusaavutus)

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Eks igas toimetuses tegutseb keegi, kes ka alternatiivmeediat pildile upitab.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Soome meedia mõnitab Ott Tänakut igal sammul. Postimees aga lakub perset. Pullerits kui sust meest on tõmbad Arikesele sellise litaka et hoia elu
https://sport.postimees.ee/7699533/kalle-rovanpera-liitus-prestiizse-klubiga

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

WRC on teine hea näide lödipükslusest ja põhimõttelagedusest. Monte Carlo rallil sai Grjazin oma autoklassis võidu, taamal levisid poolehoidjate Vene lipud. Õnneks küll võeti venelaselt võit ära võidusõidu reeglite rikkumise eest. Aga ikkagi, mida see neutraalse sportlasena venelaste lubamine siis ikkagi peaks tähendama. Ei tenniseliidud ega autospordiliit suuda teemat hallata oma otsustamatusega.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Hea kuulamine enne algavaid valimisi. https://www.youtube.com/watch?v=HS6angDlAO8.

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

Mine sinna kuhu laev Moskva saadeti.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Küll see pitsude elu on lihtne. Eesti talispordi monumentaalsete põrumiste põhjuste selgitamise ja süüdlaste avalikkuse ette tirimise asemel venelaste kottimisele üleskutsumine on ju igati kosher. Muide kes ikka natuke kõnnukülade ja sooäärsete purelemise vahel SUURT sporti jälgib see teab et tänases AO naiste finaalis on kaks venelast, tõsi üll teiste riikide kodakondsusega, kaheksa hulgas oli kaks ja poolfinaalis üks vene kodanik. Kokku startis sellel turniiril üle kümne venelase. Ja siis???

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Djokovici kui putinisti võid ka venelaste sekka arvata. Kui juba putinist, siis tõenäoliselt ka antivaxxer. Mis seal kombos veel on, tead sa ise täpsemalt. Niisiis naudi, 12:02, vanka.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Seda on jah. Tennis on idaeurooplaste sport. Näiteks usa naiste tennis puha idaeurooplased ja venelased, kenin pera anisimova jne.

 
At 19:32, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Siin blogis vohab endiselt elu nagu vanas heas Orwelli raamatus. Pullerits, kes on äravahetamiseni sarnane seltsimees Kiunatsiga, pole ju olnud kunagi juht vaid pime käsutäitja. Ta manipuleerib osavalt, kirjutab anonüümselt ja varjunimede all sobivaid kommentaare juurde, kustutab ja muudab valmis kommentaare, ülistab ja tõstab esile määgivaid lambaid. Ükski tegu pole halb selleks, et näidata tõde just sellisena nagu vaja. Mõtlemine on ajakirjaniku arvates üldse inimkonna üks suuremaid kuritegevusi, mis on peaks olema lubatud vaid väga suurtele juhtidele ja õpetajatele, nendele, keda meie ajakirjanik tentsikuna teenib. Tentsikuna teenis ta endale pagunid nõukogude armees, usaldusväärse ja süsteemile pugeva inimesena võimaldati tal ühena vähestest minna õppima USA sse ja nüüd on ta taas võitjate poolel jutlusi pidamas. Kui peaks selguma see, et oleme taas eksinud ja tegelikult on pahadest pahamad hoopis need, keda praegu headeks pidama peab (Siin maarjamaal on head ja pahad kui palju kordi kohad ära vahetanud). Ehk siis kui Eesti päästetakse kapitalistide ikkest ja võetakse tagasi suure venna kaitsva tiiva alla, saame me kindlasti lugeda ühe teatud ajakirjaniku poolt kirjutatud suurt venda ülistavaid artikleid ,koos väidetega kuidas suur vend on talle alati meeldinud ja tegelikult pole ta neid kapitaliste kunagi silmaotsastki sallinud .Ajalugu on näidanud, et nagu siin blogiski jääb intelligents alati alla toorele jõule ja labasusele. Suure vea teevad poliitikud, kes mõtlevad, et inimesed mõtlevad või isegi seda oskavad.Reeglina ei ole nad edukad, sest rahvale on vaja roosat vahtu ja madalaid emotsioone toitvaid valesid,loogilisest jutust ja tegelikest probleemidest ei saa nad niikuinii midagi aru. Selleks et olla ühiskonnas võimul on vaja ülbust, julmust ja halastamatust, kiiret mõtlemist ja manipuleerimisoskust . Veel vajad sa head ,ustavat ja sõnaosavat tentsikut ,kes fakte moonutab ja rahvale, eelkõige lammastele vahtu ajab ja neid õigesti määgima õpetab.(tänapäeva ühiskonnas sobib sellesk suurepäraselt ajakirjandus). Suur kari lambaid on vajalik terve mõistuse summutamiseks . Veel vajad sa brutaalseid ja võimalikult nüri mõistusega verekoeri korda pidama . Kindlasti on vaja eeskujusid, Tümpsa sugustest töörügajatest ja suurematest pugejatest tuleb teha kangelased, kellele antakse ordeneid ja kutsutakse vastuvõttudele ja kellest kirjutatakse ja räägitakse meedias suuri lugusid. Kõige olulisem aga on luua vaenlase kuju, kellega lihtrahvast hirmutada , et ta oleks piisavalt kuulekas. Vaenlase kuju võimaldab alati kõiki ebamugavaid ja liialt mõtlevaid inimesi tühistada, süüdistades neid vaenlasega koostöö tegemises. Küll krt oli Orwell tark mees ah! Kui ammu kirjutas ta raamatud, millistest ka tänapäeva poliitikud ja maailma vägevad pidevalt shnitti võtavad

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Ühesõnaga- Kägul on nädalivahetus täies hoos.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kui tehisintellekt, anna aga mõned mõrksõnad ette ja välja tuleb pikk ja sisutühi tekstike.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Kägu kirjutab siis peninukid kiunuvad. Väga õige.

 
At 02:53, Anonymous Anonüümne said...

Saaremaal levib hiv , mida reformi poolt siia veetud ukraina libud levitavad.. parem tegele sellega, et neid siia ei veetaks, jäta Venemaa ja Valgevene sportlased rahule, nemad on korralikud inimesed ja eestlasi suguhaigustega ei ohusta..

 
At 07:19, Anonymous Anonüümne said...

Kägu vajab abi! Inimene on oma mullis lõksus ja see mull üha kägistab teda. Haige inimene.

 
At 11:58, Anonymous MargusM said...

Kägu, tunnen siirast huvi kes sina Orwelli raamatu järgi oled? Jääb kahtlane mulje et sa oled venelaste palgal, mida sa muidu seal ida-ukrainas sahmerdad..
Mõned vastumõtted:
* intelligents jääb alati toorele jõule ja labasusele alla kuid selleks me koolis ju käimegi et see nii ei oleks. Alustada võiks muidugi kirjandus tunni õppemahu taastamisest.. majandusgeograafia tundide üle olen ka nüüd tänulikum kui õppimise ajal : )
* "rahvale on vaja roosat vahtu ja madalaid emotsioone toitvaid valesid" ka selle vastu aitab koolis käimine. Siiani kõige roosamad lubadused on siiski kaabumoe propageerijatel, karta on et nende seakisa kajab veel kaua vastu. Väärib ka mainimist et nende kommunikatsioon läheb "toores jõud ja labasus" lahtrisse, sellega on paljuski kõik öeldud..

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Toetame Padret

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Toetame Kägu valu peninukkidele!

 
At 14:03, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vaevalt, et süstitud humanoidid üldse millestki aru saavad. ei osanud nad enne mõelda ja nüüd juhitakse neid juba teiste poolt. Lihtne on sellistega manipuleerida. Lambakari, kes peab ühte oinast (kohitsetud jäär) enda liidriks, laseb ennast ajakirjandusel ikka ja aina üles kruvida ja röögib siis loosungeid. Maailmas on veel palju asju peale kellegi kummaramise ja ümmardamise. Maailm ei muutu enne kui lõppeb igasuguste sõjardite ja muidu mõtetute kehkenpükste imetlemine ja ülistamine . Üksi Stalin, Hitler, Cesar jne ei saaks eksisteerida kui poleks lolli ajudeta massi. Peasüüdlased Ukrainas toimuvas on justnimelt arad ja munadeta tolgused.Just sellised, kes lähevad, ennast ajutiste hüvede nimel süstima ja kannavad orjalikult karistuse hirmus maske.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Djokovic on legend! Mees näitas soliidselt peninukkidele koha kätte! See oli võimas!

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

EKRE poisid on volikogu järel härga täis. Ja kui hr Grünthali või Järvikuga hiljem puhvetis väikse konjaabeliga valimisprogrammi analüüsida - Eesti vajab päästmist! -, siis tuju aiva tõuseb. Kuna kägu on oma kommentaaride ja kultuurisoovitusega kinni jooksnud, siis võhma- ja EKRE-meestele alternatiivne soovitus: sporditoimetuse igapäevatööst telesari "Legend eluajal". Ühinen PP ülemuse hinnanguga, kuid ma rõhutaks ikka kogu trupi väga head näitetööd. Kui pisut ikkagi kedagi upitada, siis just Ursula Ratasepp-Oja.
https://jupiter.err.ee/1608818488/legend-eluajal

PS Valitsusjuht pr Kaja Kallas: Venemaa ja Valgevene sportlaste lubamine rahvusvahelistele võistlustele on ukrainlaste otsene mõnitamine.
https://www.postimees.ee/7701049/kaja-kallas-venemaa-ja-valgevene-sportlaste-lubamine-rahvusvahelistele-voistlustele-on-ukrainlaste-otsene-monitamine

Tore, et meil pole valitsusjuhiks Ratas ega Helme!

 
At 15:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ära jõudsime oodata - Kägu jõudis taas süstimise teemani välja.

Ma arvan, et ei ole vaja talle siin tähelepanu pöörata. Tema jaur on üks ja sama alati, et rahvas on loll, et lossid on need, kes ei mõtle nagu tema, et lollid on need, kes on end vaktsineerida lasknud. No kui kaua te kannatate seda jauramist siin kuulata?! Kõige lihtsam sel puhul: mitte reageerida. See tema jutt ei vääri seda.

Nii.
Õhtupoolikul on lubatud suusakeppide murdudes intervjuud Viru maratonilt. Seega, Viru maratoni lugu tuleb taas!

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Lugu looks, tore, et niigi aga miks sa ise ei osale? Kas matk looduses imekaunis talvepäevas ei ole väärt oma silmaga uudistamiseks? Kui nii, siis mis üldse talvel tarka teha peale tükitöö? Sa suur sõber targutavate ja ülekaaluliste tohtrite professoritega, äkki jagad nende vabaaja veetmise viise rahvaga, mis tervisele liiga ei tee. Või on neil ka kutsehäda ja lihtsalt ületöötavad ennast teispoolsusesse varakult?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Novak Djokovic võttis Austraalialt õige magusa revanši, võites ülekaalukalt riigi lahtised meistrivõistlused olukorras, kus ta eelmisel aastal koroonaainete süstimisest keeldumise tõttu sellelt turniirilt ilmselgelt põhjendamatult eemale tõrjuti. Ei üllataks, kui mees tõrjutaks taas profitennisest eemale, sedapuhku argumendiga, et olles pea ainuke mittesüstitud atleet, omab ta ebaausat konkurentsieelist… Igal juhul suurepärane põhimõttekindluse eeskuju

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Millal herr Laidvee reportaaz ilmub, kas homme?

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Laidvee treenib Kägu meeste otrjaadis, tal pole aega internetis logeleda.

 
At 09:38, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Laidvee aruanne tuleb täna! Ja seal juhtub...

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Ainult sõgedad ei saa aru, et Kägul on õigus. Osa maailmast otsib ainult võimalusi, kuidas üha rohkem inimesi putinistideks tembeldada. Kui tahtakse kõigist teisti mõtlejatest oma vaenlased teha, siis võimalusi selleks praegusel ajal ju on. See polnudki nii ammu, kui suvalistest inimestest tehti rahvavaenlased ja saadeti nad jalust ära veidi külmemale maale. Vägivald sünnitab vägivalda. Nii on see olnud ja nii see jääb. Kohati tundub, et need antiputinistid on hoopis julmemad ja verejanulisemad kui putinistid ise. Ilmselt võetakse üksteiselt shniti. Võimalusi elu veel s*temaks ja raskemaks teha leiab alati, eriti kui meeleheitlikult pingutada.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits teil pole enam tervist ja jaksu ise maratone sõita, see on kõigile selge. vahet pole, kas süüdi on ülekaaluliste arstide halvad nõuanded, vaktsiinitüsistused või lihtsalt vanaduse nõtrus. Milleks jagada entusiastlikult teiste kogemusi ja nendega kekutada? Te süüdistate pidevalt erinevaid inimesi kremli jutupunkdide toetamises. Seega eeldan, et te olete mees, kes neid jutupunkte läbi ja lõhki tunneb. Teengi teile ettepaneku ,need selguse mõttes lühidalt ja konkreetselt kirja panna ja meedias avaldada. Praegu on sellest kujunenud lihtsalt ärapanev sõnakõlks, millega oponenti paika panna, kui argumendid puuduvad. Pada sõimab katelt ja katel pada..

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

ROKi raportöörid, kes väisasid Austraalia lahtisi, kõnelevad 11:00-le sarnast lödi juttu. Nad leiavad, et agressorriikide sportlasi ei tohiks diskrimineerida ja neid tuleks lubada olümpiale ja teistele rahvusvahelistele võistlustele nn neutraalse lipu all, nagu hiljuti lõppenud tennise suurtuuril. Olevat positiivne kogemus olnud. Mis tost, et võistlustel lehvitavasid putinistid Vene lippudega, ehisid end Z-tähtedega ja provotseerisid.
Olümpialiikumine olla rahuliikumine. Olümpialiikumise üheks eesmärgiks on ka aus mäng. Kuidas sõjakurjategijate ja riikliku dopingutaristuga riigi sportlaste lubamine siia sobitub?

https://twitter.com/iocmedia/status/1619700506481557512

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

To 11:58 Aga kuidas siia sobitub fakt, et eelmine aasta kotiti ühte meest ja ei lastud teda võistlema, sest ta polnud omale neid krdi aineid naha vahele süstida lasknud, isegi vaatamata sellele, et ka isgasugu testide järgi oli ta täiesti terve ja omas läbipõdemisest saadud immuunsust. Sellel aastal , aga oh üllatus üllatus võis samal võistlusel võistelda ilma süstitud aineteta ja puru haigena. Ole nii kõvas covidis kui tahes, tule ainult kohale ja võistle. See maailm on haige mis muud. Ka see agressorriigi tõlgendus on subjektiivne. Millal tagastatakse ameerika põliselanikele nende maad? Kui kaevuda ajaloos sügavamale, siis on enamus riikidel ja rahvustel agressori ja sõjakurjadegija pitser. Mina ei lubaks võistelda ei sakslastel, ei itaalastel, ei rootslastel, ei taanlastel, ei hispaanlastel, inglastel, prantslastel. Keelaks võistlemise tervel real aafrika riikidel jne. Teate mis tegelikult ei lubaks ma võistelda ka neil samadel ukrainlastel, kelle esivanemad olid samuti sõjakad vallutajad vägistajad ja tapjad. Lühidalt minge oma putini ja sõjaga lihtsalt prsse ja elage edasi. Õiglust pole ja igaüks vaadaku ise kuidas hakkama saab

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ja kremli jutupunktid?! Ärge teheke nalja, see teema käib talle üle jõu. Piirdugu parem millegi sellisega: https://www.msn.com/en-xl/news/other/thousands-participate-in-vi-transvestite-walk-in-sao-paulo-brazil/vi-AA16Snf1?ocid=msedgntp&cvid=c5851bc1f0b94df1b655ca7b08bf8e19

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Toda meest kotiti, sest tolleaegsed Covid-piirangud kehtisid kõigile, ole sa või Djokovic või tavaline Vello. Austraaliasse sisenemiseks oli vaja end Covidi vastu vaktsineerida. Peale selle, antivaxxer Djokovic ei suutnud ka korrektseid läbipõdemise dokumente esitada (ta korraldas ise koroona ajal piiranguteta tenniseturniiri, kus paljud osalejad nakatusid. Ja teiselt poolt - sina oled ju see tüüpiline suure suuga möliseja, kes kurikuulsa Saaremaa võrkpalliturniiri järel vahutasid, miks itaallased saarele lubati).
Nüüd on olukord paljudes riikides muutunud, sest massivaktsineerimine ja läbipõdemine on loonud piisava immuunsuse haiguse vastu. Lausalisi piiranguid pole tarvis rakendada. Lihtne. Aga sa, 12:17, ei saa sellest loomulikult aru. Sul pole võimalustki aru saada.

 
At 01:08, Anonymous Anonüümne said...

Sa 12.17 oled täitsa kinni

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

"""....Nüüd on olukord paljudes riikides muutunud, sest massivaktsineerimine ja läbipõdemine on loonud piisava immuunsuse haiguse vastu...."""

Pigem juhtus ikka nii, et vabad inimesed võitlesid vastu ja võitsid. See on kõigi kommunistlike asjadega nii. Kas meil nüüd on kulaklus lõplikult likvideeeritud ja maainimestele võib jälle passe anda sest kulakuid enam pole. Või hoopis sm Stalin läks mulla alla ja võttis oma maailmapildi hauda kaasa.

Häid lisasurmasid kõigile...Seniks kuni massivaktsineerimine ja psühhoosi lõplik läbipõdemine toob kaasa uue Nürnbergi ja seal määratakse koroonapiirangud kõigile rahvamürgitajatele.

 

Postita kommentaar

<< Esileht