reede, juuni 07, 2024

Pullerits: Kuidas ma muutsin Madis Mihkelsi väljakutse veelgi raskemaks?

Nagu nüüdseks kõigile teada, ei saanud Madis Mihkels (fotol vasakul ja all paremal kõige ees) seda niisama jätta, et temast Rahinge järve tõusul parema aja sõitsin, ja lubas uuel nädalal sealt samuti läbi vändata – teadagi, milleks. Kuid ega ta avaliku väljakutse esitamisega asja endale kergemaks teinud.

Pärast eilset, neljapäeva õhtut, ei maksa tal loota, et tuleb pika trenni lõpus ning möödaminnes, pulssi üles ajamata, mu tahapoole tõrjub. Või kes teab?

Igatahes minus tekitas ta huvi, kas mu 37 sekundit 430-meetrisel kergelt vastumäe osaga lõigul on ikka maksimum. Selgus, et ega ikka ole küll.

Käisin eile pärast kella kuut sealsamas uuesti proovimas. Et minek oleks kergem, jätsin päeval lõunasöögi vahele – kaalu vähem mäest üles vedada. (Nüüd võtke seda muidugi surmtõsiselt ja hakake kaagutama; fakt on loomulikult õige, ega ma siin valeta, aga põhjus on pärast leitud – stiilitundlikumad lugejad saavad sellest küllap aru.) Teine pluss oli veel: ilm oli teisipäevaga võrreldes jahedam, mistõttu järve otsa tee äärde oli pargitud ainult üks auto, nii et ei pidanud muretsema, et mõni rüblik kuskilt järsku ette jookseb.

Olin möödunud korrast ühe järelduse teinud: nimelt, et ei maksa kohe algul sadulast end püsti ajada ja täie jõuga rammida, sest 430 meetrit on liiga pikk, et seda ära kesta, kui algul lihased piimhapet täis ja kopsud lõõtsutama paned. 

Poolde tõusu (vasakpoolsel fotol taamal) väntasin seega sadulas ja alles siis ajasin tagumiku püsti, et kiirust säilitada. Tundus, et oli õige käik. Nii jätkus vunki ka lõigu teiseks pooleks. Kui üle kujuteldava lõpujoone veeresin – ega sa straavatades ju tea, kus rakendus aja täpselt kinni lööb –, nägin, et kiirus oli 49 km/h.

Otsustasin, et teen igaks juhuks teise katse ka, sest kes teab, äkki Strava vedas alt. Ega elektroonikat maksa eales lõpuni ja pimesi usaldada. Sõitsin kilomeetrise ringi ümber põllu tagasi ja spurtisin uuesti.

Mis seal salata, eelmine kiirendus andis siiski tunda. Kui Rahinge järvest (fotol all paremal) veidi eemal üle kujuteldava lõpujoone veeresin, nägin spidomeetril kiirust 45 km/h.

Seejärel sõitsin mööda Viljandi maanteed koju, kus sain Haage-Märja 3,5-kilomeetrisel lõigul oma elu paremuselt teise aja. Tähtveres tegin kodu juurest veel põike Gardesti poole, kust tagasi tulles, Gardesti-Tuglase 1,27-kilomeetrisel lõigul parandasin oma rekordit ühe sekundiga, ehkki Strava pingereas see mind kõrgemale ei aidanud: jään sekundilise kaotusega Martin Parvele endiselt kuuendale kohale.

Mida näitas Strava Rahinge järve tõusu kahe katse tulemuseks? Tulemused olid päris üllatavad. Esimesel katsel sain aja 33 sekundit, mis teeb keskmiseks kiiruseks 47,4 km/h. See oli tervelt neli sekundit kiirem, kui teisipäevane tulemus, mis sundis Mihkelsit selle ületamise oma plaani võtma.

Kui Ville Arike, kolleeg Postimehes teada sai, et kärpisin eelmisest rekordist tervelt neli sekundit – see on ikkagi üle kümne protsendi! –, teatas ta: „KÄRPISID 4 sekundit – sa peaks valitsusse minema!!!”

Ka teise sõidu aeg tuli teisipäevasest rekordist parem – 35 sekundit.

Vaatamata suurele rekordiparandusele tõusin Strava edetabelis viienda koha jagamiselt ainult kolmanda koha jagamisele Martin Seileri ja Robin Mölliga (Strava kuvatõmmisel vasakul). Esikoha jagamisest jäi lahutama ainult üks sekund. Jaanus Laidvee, kes on siin viimastel talvedel kirjutanud mitu menukat suusamaratonide reportaaži, küsis: „Kuhu jäi ikkagi terve sekund, mis esikohast suu puhtaks pühkima paneb?”

Mis mul jäi vastata... „Jah, nüüd tuleb istuda maha ja teha analüüs. Tunne oli hea, aga ise ei saanud ka aru, kuhu selle sekundi kaotasin. See jääb kripeldama. Aga siit on nüüd hea edasi minna.” (Igaks juhuks, kui mõni pihta ei saa: kasutasin talle vastates levinumaid klišeesid, mida Eesti sportlastelt altminekute puhul kuulda saab.)

Arvan, et ka Mihkels (fotol paremal) talitaks õigesti, kui teeks enne, kui Rahinge järve tõusul konkurentsi lülitub, väikse analüüsi. Mitte et ma kahtleks, et ta seal esikohta ei hõivaks, kui vähegi pingutab. Kahe-kolme sekundiline võit harrastajate üle ei oleks temasugusele mingi võit. Pärast Rahinge järve tõusu konkurentsi avalikuks saamist, pärast avalikku väljakutse esitamist ei tohiks teda rahuldada vähem, kui tavaliste pedaalijate mäekõrgune paikapanek.

Nagu ütles spordireporter, kui Sebastian Coe läks 1979. aasta suve lõpus, pärast maailmarekordeid 800 meetri ja miilijooksus, Zürichis 1500 meetri jooksu starti publiku ootuse foonil, et ta püstitab ka sel alal maailmarekordi: „Everything else would be a major disappointment.”

Coe tegi selle rekordi ära. Kuigi napilt.

Mihkelsil ei ole nii kõvasid marke ees, nagu oli Coe’l.

Foto 1: Madis Mihkels mullu 5. oktoobril võistlusel Itaalias. Foto autor: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Foto 2: Madis Mihkels võidab mullu Saksamaa velotuuri kolmanda etapi. Foto autor: www.imago-images.de/Scanpix
Foto 3: Joosepi tee Rahinge järve ääres. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Rahinge järv. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Madis Mihkels mullu 26. augustil Saksamaa velotuuri kolmanda etapi võitjana. Foto autor: dpa/picture-alliance/Scanpix
Foto 6: Rahinge järve tõusu pinigerida 6. juuni 2023 seisuga. Kuvatõmmis Priit Pulleritsu Strava rakenduse ekraanilt

97 Kommentaarid:

At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Taset on, nii "noorel kutsikal" Mihkelsil kui "vanal rebasel" Pulleritsul.
Kisub pinevaks...
Lisaks kergejõustiku EMile, jalgpalli EMile, Olümpiale, Tour de France'le ja Girole on mida oodata ja vaadata sel suvel ka kodumaal.
Kiidame heaks!

Ootusärevalt tervitustega,
kogukonna pikaajalised liikmed Ilmatsalu lähistelt.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Selle aasta tippmark sellel lõigul.Selline asi lisab motti küll isiklikus plaanis.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisel kirjutajal näpukas. Giro juba olnud, peale Touri tulemas Vuelta.

 
At 15:31, Anonymous hillar said...

Kui keegi omab rasket söidujalga, siis kui:

1.passida sel töusul tugevat taganttuult
2.vötta korralik temposöiduratas

ja top söiduaeg on garanteeritud

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Lahtivedaja võiks ka olla, siis ei ole vastast.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit jahub jälle TV teemal. Kirjamehe haridus on aga vaatevinkli auklkuks jätnud. Kapitalismis erinevalt propagantistlikus mittedemokraatias on aluseks ainult reiting. Targad nupuvennad on seda uurinud ja leidnud, et kõrgeima reitingu ja kulu suhtega on formaat rääkivad pead. Nii oli on ja jääb. See jama ei lõppe kunagi. Sinna on vaja mõnda tuntud nägu ning palagan käivitub.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis lahtivedaja! Ikka terve sprindirong tuleb ette panna. Kõik kõvemad Tartu mehed ja paar meest Tallinna poolt veel lisaks. Las tõmbavad kõva hoo üles ja siis paneb vana rebane Pullerits ilge litaka lõppu. Noor kutsikas las vaatab kõrvalt ja teeb märkmeid tuleviku tarbeks.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Pangu abikaasa või Soonets kaubikuga ees sõitma. See tuules sõit tõmbab Rahinge ringil niisuguse hoo üles et oi-oi-oi.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Olete te kindlad, et Tartus ja Tallinnas leidub üldse sellisel tasemel piisavalt lahtivedajaid?

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole, absoluutselt mitte pole kindel, aga usume ja loodame!

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Ise oma ihusilmaga olen näinud, et meie metsades ja maanteedel on kõva jalaga vändavajutajaid küll. Ole ainult mees, püüa kinni ja pane veduriks ette. Aga peab teadma, et kus rajal nad ennast treenivad. Kui Pullerits nüüd Jänese matkarajale neid otsima läheb siis on tulemuseks ainult mõni karvaste jalgadega vanem proua.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Häbiväärne diletantlus kergeraksu EMil.

https://sport.postimees.ee/8036850/pm-roomas-rauasaag-ja-liivapaber-lahendasid-mulla-teibamure-kuid-em-finaali-ei-aidanud

Kohutav algus meie koondisele. Amatööri Eesti rekordi parandamine 3000m tõketes on küll positiivne, aga hellõu, kas sellist Eesti koondist me tahamegi. Debbie püstolreporterina on kahjuks juba mandumisteel tänu ERRi jalkauudiste kajastamisele. Nutulisi meie sportlasi, nagu Pihela, pole vaja lohutada ebaõnnestunud soorituse puhul, see ei kuulu ameti juurde! Ajakirjanik peab asjalikke küsimusi küsima.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

"Kas sellist eesti koondist me tahtsimegi!" Kes on need me? Keegi on siin suuruse hullustuses aga paistab ise olevat väike rahva hulgast, kuna suudab eesti keeles kirjutada.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

13:00, aga kus su russia on? Ei näe nagu vankasid võistlemas. Seb Coe ei luba, jah?

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Kes vastutab?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

16:10
Mis seal nii väga kohutavat. Olgem ausad, ega seni võistelnud meie sportlastest keegi ju oodanudki teab mis kõrgeid kohti. Muidugi, isiklikke või vähemalt hooaja tippmarke võiks ju rohkem olla kui üks, aga nende tasemeid arvestades midagi kohutavat ka pole näidatud. Kui Mägi ja Erm peaks feilima, siis võiks öelda, et kohutav, sest neilt oodatakse medalit.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi vastutust ei võta peab Pullerits ette astuma ja süüdlase mantli oma õlgadele. Vabariigi sportlaste ettevalmistus on olnud nõrk. Mis edasi, kes vastutab?

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pole süüdi aga keegi peab vastutama.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits teab kes süüdi on. Meie tahame ka teada.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Süüdlased varjavad ennast hämara valgusega tagatubades. Nende päevavalguse kätte tirimine on ainult Pulleritsu mõõtu kauboide maal koolitatud püstolreporterile jõukohane ettevõtmine.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Süüdlase peab välja selgitama isegi kui too oma tagatoa mees on. See on moraali tõstmiseks vajalik protseduur.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Selge, et probleem on lingamis. Proportsioon on paigast ära. Taustameeskond ei suutnud meie mehi vormi ajada. Või midagi sellist. Vanasti oli sport au asi ja talendid ujusid kiiresti välja. Nüüd on sport kõrgemal soorituse tasemel neile kes õppida ei suuda. Ja vahet pole. Probleem on selles, et pärast tipptasemelt välja vajumist pole sportlastel jätkusuutliku väljundit. Nende valikuvariandid on kas viinaviga või adrekalaksuga teise ilma minek, nagu Moskvas lõppes rulameistri elu kuulidega peas. Kõik ei leia Taltsi moodi oma kohta uues elus. Ühesõnaga on vaja sportlastele tagada elu edasiminemise valem pärast spordist kõrvale astumist ükskõik mis põhjusel.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Eestis tagatuba ei ole,kui tahate et keegi vastutaks annan aadressi.Asetage kilekott aadressile ja vaatame kui sisu on mõistetav lahendame probleemi.

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Seni parim tulemus Roomast on poolmaratoni meeskondlik 10. ehk lõpetajatest viimane koht. Nurme oli meeskonnast vaimustuses. Milles asi. Pikamaajooksuentusiaste on piisavalt, Donatas Narmont paneb jooksjatele Selveri jooksudel auhinnaks viinapudeleid parimatele kotti, kuid 3 meest Roomas on koomas.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Tendents on et alkoholiga premeerida on odavam kui masööridega,aga mis me teha saame ajad on sellised.Ma ei tea kuidas külavõistlustel premeeriti enne raudse riide langemist.Kõik teavad praegu et möödukast alkoholist võib rohkem kasu olla kui ühest medalist.Alkohol jagadakse aitajate vahel ja kõigil sellest päevast mälestus..loodame

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui süüdlast ei leita peab Padre esinema pikema postitusega ja kõik ausalt ära rääkima.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Padre pole alko-Narmonti suhtes enam objektiivne. Vanasti tõi ta ajakirjade nagu Jooksja jt ebaeetilise loomuse välja - reklaam ja ajakirjanduslikud lood on lootusetult segi -, nagu nüüd toob halastamatult välja ERRi prohmakaid. Peale seda, kui DN palkas Padre oma ajakirjadesse lugusid kirjutama, kadus ka kriitika. Kas ERRil on siit midagi õppida?

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Eks asi oligi selles, et kuna oli teada, et Roomas finišis traditsioonilised poolikud ei oota, polnud ka motti väga kiiresti liduda.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Rooma on igavene linn ja Padre Eesti spordimeedia imperaator. Kui nüüd verd ei laineta ja päid ei kuku siis pole õiglust.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida oleks ERRil Pulleritsule pakkuda? Teada ju on, et Priit telesse ei taha.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Keeruline jah. Juhtivat ametit ei soovi ta samuti. Milleks? Võib-olla siis ERRi eetikanõuniku koht? See on jälle liiga kuiv, las Tammerk jätkab.
Ehk siis lihtsalt mingi vaikimistasu, et ei kritiseeriks sporditoimetust ja et ei teeks poliitika otsesaadete likvideerimisettepanekuid?

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Gedly Tugi seeria MMilt ja EMilt: X, X, X, X, X ja 56,43, mis on 4 meetrit nõrgem isiklikust rekordist. Mis nõu te odaviskajale Kirdi asemel annaksite?

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Tugev tüdruk aga oda ei lähe. Pullerits las otsib neiokesele uus treener ja sponsor kohemaid.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Kes võiks olla Gedly uus tugi?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit siin eelmisel aastal kirjutas Tugi põrumise veenva analüüsi, nii et isegi Kirt solvus. Otsitagu too analüüs siit üles, seal on kõik kirjas, mis vaja. Vahepeal pole ju midagi muutunud.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Priidu analüüsid on kuld. Õiged ka.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

https://suusk.blogspot.com/2023/08/pullerits-miks-eesti-odaviskelootus.html

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Nool loobus Lillemetsa treenimisest, sellega on mehe perspektiiv paigas - ajaraisk.
Mitu ala Õiglane veel komejanti pakub?
Miks Erm pole kõrgushüpet (ja teivast) hüppama õppinud. Hüppejala vahetus seda ei seleta. Õudusala on õhtul ootamas.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

16:58 hea link, sügavalt nauditavad pildid. Seda pildiseeriat võiks nüüd uue analüüsiga uuendada.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits õige šeff. Ootame talt globaalset analüüsi.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits närib küüsi ja redutab nurgas, kohe tuleb Mihkels välismaalt ja teeb talle globaalset anaal-lüüsi !

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Mihkelsi päevad on loetud. Vanale puumakütile väljakutse esitamine on sama mis pea silmusesse pistmine. Krõks ja valmis.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...


Postimees elab soojalt konkurendile kaasa. Oleks ta veel lätlane või ungarlane. Eks katsuge ise võimsa neegriga kergejõustikus sammu pidada.
-------------
Kümnevõistlus: kettaheide
Gletty suurepärane kümnevõistlus jätkus ka kettaheites. Kohe avakatsel heitis prantslane 42.73. Sellega on juba 21 lisapunkti järgnemas, ent kaks katset jääb veel tulemuse parandamiseks.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Võimsatele neegritele ongi rohkem lubatud, näiteks stardis magamise järel endale lisajooks tellida. Ilmselt saab vajadusel ka teibas sobival kõrgusel endale neljanda või viienda katse välja kaubelda. Võimsale neegrile juba nii lihtsalt "Ei" ei öelda.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Võimas neeger on ilus vaadata hüppab 850 kaugust hopp ja kõhnad kahvanäod saavad tillist

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Soome reporterid ei jõudnud ära rõõmustada et küll hästi paneb. Suurepärane spordipäev. Peaasi et virulaiset liiga headele kohtadele ei pääseks.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks rohkem litakaid laduma kord läheb käest ära vaata ise.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Naissprinterite kvarteti sooritus tõestas Kivikase 200m järgset juttu, et ollakse tiitlivõistlustel juhuslikult. Rooma asemel on nende õige võistlusareen Jõhvi.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Näed siis naissprinteritele peab ka pizduleid tegema ilma ei saa. Kõrgus ja kaugus üppajatele ka koosa. Jalad tuleb kõhu alt välja võtta.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Erm ei suutnud Noole rekordit ületada, kas Mihkels suudab Pulleritsu rekordi Rahingel üle sõita?

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Olen kuulnud pahast tagasisidet, miks ei näidanud ETV eile Johannes Ermi võidujärgseid emotsioone. Tõesti ei näidanud. Kuigi tema võistluse lõpp oli palju emotsionaalsem, kui naiste odavise, mida selle asemel näidati. Tuleb ERRilt uurida, miks nii. Ega me ju tea, kuidas neid kaadreid valitakse ja kes valib, kas see on ETV võimuses öelda ja määrata, mida näidata. Kui on, siis see oli ämber. Aga kui ei, siis pole midagi parata...

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Issand hoidku, kui ERR suudaks mõjutada EM reziid siis poleks probleemi ka EL-s Venemaa vastaseid sanktsioone kõige karmimal tasemel kehtestada ning Ukrainlastele igakülgset abi igati EL kaudu anda suhteliselt piiramatu büdzetiga. Halloo kosmos, halloo herr Pullerits, tule maale, palun. ... piinlik

 
At 11:41, Blogger Priit Pullerits said...

Te ei tunne asja, 11:34, aga sõna võtma kõva häälega olete muidugi meister.
See on ammu teada, et rahvuslikud telekanalid saavad suurte võistluste puhul valida, mida nad oma publikule näitavad. See on juba pikka aega nii. Kui nüüd ERR otsustas näidata naiste odaviset, mis meie, Eesti publiku huvist lähtudes oli null (mis vahet on, mis järjekorras Austria, Serbia ja Norra odaviskaja kohti jagavad), selle asemel et näidata kümnevõistluse finisijärgseid minuteid - siis vaat see on piinlik kuubis! Nagu ka teie sõnavõtt siin, muide.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma viirastust ei näinud, siis hommikul sõitis Mihkels Rahinge poole.

Err kindlasti ei saanud pilti valida. Seda pilti ta ei ostnud. Osta saab alade pilte, mitte üldkaadreid, selleks peab olema oma kaamera. Ei maksa naiivne olla ja kahtlustada et ERR vabatahtlikult Ermi ei näidanud. Kommentaatorid olid ju ka pettunud, et siis Eesti režii hoolimata kommentaatorite soovitusest unustas nuppu vajutada või jäi sel ajal tuttu :)?

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa oled TV-s ebakompetentne nagu Go Pro kasutamise nüanssideski. Mitte , et sa peaksid igal alal asja tabama vaid, et su enesehinnang on valgusaastate jagu sinu võimekustest ees. Tüüpiline jänki. Selliste omadustega inimesed ajavad Eestit juhtides meid vastutustundetult kuristikku kust pole pääseteed.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Soome reporterid higistasid ja kiitsid kõvasti norrakat neegrit ja mayerit et küll on ikka kõvad mehed. Ermist hakati rääkima alles odaviske järel.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Omaette nähtus oli ka eilne ERR-i intervjuu Rasmus Mägiga kohe peale jooksu. Jättis kehva mulje. Täpselt nagu talvised lakesuusatajate tirimised kaamera ette, mis olid tihti piinlikud.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslikud telekanalid saavad suurte võistluste puhul valida, mida nad oma publikule näitavad vaid siis, kui nad on tellinud kalli raha eest staadionilt mitu paralleelset ülekannet. Arvatavasti ERR-l on mingi baaspakett üldise rahvusvahelise pildiga. Võrdluseks rootsi riigitelevisiooni kanalil (SVT1) pandi eile õhtul olulistel momentidel vaataja ekraanile kaks ala kõrvuti, mingitel staaridega tehtavate intervjuu hetkedel isegi kolm pilti korraga (intekas, kordus intervjueeritava sooritusest ja hetkel stadkal toimuv põhiala). Kui ETV ülekantud pilt juhtus olema millelegi pikalt pidama jäänud, aga oli taustal kuulda mingit massiivset ergutamist või ovatsiooni, siis SVT1 kanalile klõpsimisest oli abi - sai reaalajas osa olulistest kolmik- või kõrgushüppe katsetest, kuna seal pandi nendeks hetkedeks 2 pilti kõrvuti jooksma.

 
At 13:39, Anonymous MargusM said...

Oi oi, hr.Pullerits! Kui valjult see kommentaar tagasi kõlab: "Te ei tunne asja .. aga sõna võtma kõva häälega olete muidugi meister." Nii ütleb meister õhu võngutamises! Kõik kes sind omale eeskujuks seavad, neil on praegu tõenäoliselt piinlik kuubis kuid küll nad ellu jäävad. Endale laske see tsitaat esikupeegli peale kleepsutada, ikka on hea kui adekvaatne reaalsus end meelde tuletab enne uksest välja astumist! Või peaks see olema hoopis tööl kabineti uksel?
Kui Erm suutis mind üllatada siis Priit ikka veel rohkem, lausa kuubis : )

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Aeg on Padrel teha peapesu ERR-ile ja teistele süüdlastele olgu nad või keskkomitee juhtkond

 
At 14:21, Blogger Priit Pullerits said...

Siin vastus küsimusele:

https://sport.postimees.ee/8039471/miks-jaid-eesti-rahval-nagemata-johannes-ermi-finisijargsed-voidupisarad

 
At 14:30, Anonymous Martin, studiosus semioticus said...

Mida te tainapead tänitate? Lugege eestpoolt, mis Priit ütles:
Tuleb ERRilt uurida, miks nii. Ega me ju tea, kuidas neid kaadreid valitakse ja kes valib, kas see on ETV võimuses öelda ja määrata, mida näidata. Kui on, siis see oli ämber. Aga kui ei, siis pole midagi parata...

Seda ta ju tegigi, pidas sõna. Uuris. Andis teada. Teema püsituses jättis kaks võimalust: kui on; aga kui ei. Ütles selgelt, et tema ei tea, tema uurib. Muu oli tinglik, et kui nii või kui naa.

Ja ka see on õige, mida Priit ütles:
rahvuslikud telekanalid saavad suurte võistluste puhul valida, mida nad oma publikule näitavad.

Seda tõendab siin eespool Rootsi TVst kirjutaja.
Edasine oli taas tinglik, mitte väide: Kui nüüd ERR otsustas näidata...

Piinlik topeltkuubis, kuidas mõni mees ei evi ikka grammigi funktsionaalset lugemisoskust. Selle asemel, mis kirjas, loetakse seda, mida endale ette kujutatakse! Tase!!!

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Oligi ju nii nagu ma ütlesin, kui raha ei maksa, siis saad selle pildi, mida tootja pakub - kõik.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Martin, mis sa poed. Pullerits on nagu poliitik - imeb probleemi kivist välja, jagab ähvardavaid tinglikke süüdistusi ja siis kukub seda lahendama. Pärast oleks nagu õige mees, et tema tegi kõik klaariks. Sittagi. Tal puudub funktsionaalne TV vaatamise oskus. Tema tase on minut otseülekannet ja siis kukub huilgama. Staazikad TV vaatajad, mida aga 50+ inimesed tegelikult on, teavad, kus kivi all vähid peidus on ja ei ohi nagu need sõbrad kes otsisid abi Priidule oma frustratsiooni kurtes. Ja mida me selle uurimisega saavutasime, peale mõttetu ohkimise ja ajakulu ja ähvardamise. Eks Priit tahtis ikkagi puua, nagu ta on oma kätega kägistanud puumasid. Selle tahtmise pani ta siia üles, et kõik teaksid, kuidas lõgismadude taltsutaja nüüd eetri puhtaks roogib. Ja mis selgus, fopaa...

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

13:28, sama siin, kui ERRi "baaspakett" hakkas jura näitama, sai kõpsatud SVT peale. Svenssonid olid kas oma kaamerate ja/või lisatellimustega oma sportlaste tegemistel hästi peal. Oma kaamerate kasutust võis tõendada meeste 20km käimise kajastus, kus võitja auringi staadionil ja võtteid mamma ock pappa'ga näidati. Sujuv üleminek rahvusvaheliselt pildilt riigipõhisele telepildile. Kõva tase koos staadioni nn spordistuudioga.
Miks käimist vaatan - hullemini ei kurna sportlasi mu meelest ükski ala.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Etv-l oli eestlaste võistlustest täitsa oma pildikanal olemas, ka kümnevõistluse eelmistel aladel, ideaalis saanuks lihtsalt lasta enda operaatoril filmida neid võiduemotsioone.

 
At 16:46, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, muud siseinfi ka teile, sest kust mujalt te seda ikka saate.

Pange tähele, täna lahkub EKREst ka Alar Laneman ja EKRE fraktsioonist Leo Kunnas. Eks varsti saate neilt endilt ametlikult kuulda. Aga mu isiklik siseinfo siit.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Kümnevõistluses olid kõik alad ETV-s kenasti pildis, mis tähendab, et kõigile edastatav üldpilt see olla ei saanud, seal on ju väljakualad alati täitsa taustal ja parimal juhul näidatakse mõnda paremat pala kordusest. 1500m m jooksu jaoks polnud mõtet eraldi kaamerapilti tellida, sest kõiki jookse näidatakse nagunii otse. Nii, et ilmselt polnudki seal sellist kaamerapilti, millele oleks saanud ümber lülitada. Ja muidugi sattus see ka sellisele ajahetkele, kus Itaalia kõrgushüppestaar just ka võitu tähistas ja naiste odas olid viimased otsustavad katsed.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Kes siis üldse Lähtru mõisnike Pühale Perekonnale veel truuks jäävad? Pohlak ja Poolamets ?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Eks need heidetud lähevad sinna, kuhu Ratas ja Karilaidki.

Sõnajalg - Tulge kõik

https://www.youtube.com/watch?v=Zd6fwliA7_k

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Seda siseinfi jagati hommikul https://www.err.ee/1609368905/laneman-ekre-pole-enam-see-erakond-kuhu-mind-riigikaitse-teemal-kutsuti . Püüa veel.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb luua uus erakond. Kägu tehku ära ja siis ta vaatab kas Pullerits saab meediadirektori koha.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Kukulind on jutulind ja vana emm.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Ehe näide sellest et 10-võistlus pole seksikas ala, kui ikka staare või koomikuid pole siis kahjuks jääbki vaeslapse rolli. Kui finišis silda visanud või saltosid teinud, küll siis pilti oleks pääsenud. Pakkus ju Ashton Eaton omal ajalgi välja et Teemantliigasse võiks kuuluda paar ala kümpimeestelegi et sarja lõppedes saaks nö ühe 10-võistluse kokku panna,aga noh, mitmevõistlus pole vist päris kergejõustik juhtide arust.
Ise vaatasin neti vahendusel Soome kanaleid, seal ostetakse küll sisse konkreetset ala mida soomlased esindavad ja lisaks veel pilti harjutusväljakult soomlastega. Ja see kodanik kes mainis et Ermi ei mainitud sommide poolt, sa tõenäoliselt ei valda keelt, Erm oli vägagi pildis ja kommentaarideski kiideti meite meest.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Väljakul käib finaal siis soomlased keeravad pildi harjutusväljakule omade peale ja mingi igivana odaviske kunn munn jutustab midagi mõttetut. Sommid on sellega teise äärmusse läinud. Ermist räägiti kui tipus püsis. Oleks ta seal 5-8 koha peal tiksunud siis ei sõnagi.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Keegi saab aru, et mis probleem on keritud üles mingi jooksu lõpetamise hetkega otseülekandes? Igal pool kordustes on näha vahetud hetked finišijoone ületamisest, what a fakkk, mis spinn see on? Aaa, erakanalitel on ilmselt hambus uus telemaja ja peatoimetajad on on saatnud ambrasuurile oma teravamad kivist pisarate väljapigistajad. Survet hoitakse püsivalt ja pitsitatakse järjest juurde erinevate nurkade alt. Aga mis see erameedia soov siis tegelikult on, kas panna pomm ERR-le alla? Siin peaks politsei täie karmusega sekkuma, sest ega me ei tea kas tegu on stardipüstoli sarnase "pommiga" või päriselt riigipropagandat õhkida sooviva tegevusega ja võtma need pisarate generaatorid puhkepausile. Sõja ajal, kus vaenlane valmistub riiki üle võtma, tegeleda riigi propagandavundamendi usaldusväärsuse õõnestamisega on tegelikult ju sõjakuritegu oma rahva vastu. Seda ei saa nii jätta. Loomulikult eksisteerib võimalus, et erameedia juba teab, et valitsus on otsustanud valge lipu Pika Hermani otsa tõmmata ja praegu käibki sõna otseses mõttes viimne lahing vabaduse eest Eestis.

 
At 09:32, Blogger Priit Pullerits said...

Üdini ekrelik sõnavõtt, eelmine. Vandenõuteooria koos omakootud ja viimse vindini keeratud fantaasianarratiiviga.
Jutt ei ole sellest, mis on päev hiljem kordustes näha. Teema on selles, et vaataja tahab vahetult, kui emotsioonid laes, elada kaasa meie mehe võidurõõmule - ja seda telepilt ei võimaldanud. Seda nägi igaüks oma silmaga, et Ermi pärast finišit ei näidatud otseülekandes üldse. Erinevalt näiteks Šveitsi 4x100 m teatejooksunaiskonna neljandaks jäänud ja hiljem (teatepulga kaotamise tõttu?) diskvalifitseeritud liikmest, kelle pisarad püsisid pikalt kaadris.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme harjunud et 10 viimane ala ja näidatakse maas lamavaid sportlasi. Seekord siiski itaalia oma poiss tegi trikke ja nais sprinterid teadagi ümmarguse pepuga ja muidu kaunilt värvitud. Loomulik et operaatorid valisid mida rahvas näha tahab, higised 10 mehed pole esimene emotsioon

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Vale mees võitis kümpi. USA, Saksamaa, Ühendkuningriigi või Prantsusmaa atleedi võit oleks toonud rahvusvahelise tähelepanu. Eestlase, tšehhi, isegi kanadalase võit on alale kahjulik. Olümpial loksuvad asjad jälle paika. Mayer, Gletty, Kaul, Neugebauer ja mõni jänki on tähtsaimaks mõõduvõtuks tippvormi viidud.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Oh mis pepaša oli Portugali kolmikhüppajal. Kogukonna lemmik Mamona on kuhugi kadunud.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, kergeraksu EMil oli palju väga ilusaid figuure, silm ainult puhkab. Ei! Silm rõõmustab! Selles mõttes on kergeraks üks kaunemaid alasid. Kus veel nii lummavat vaatepilti näeb?

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Ühel Poola jooksu tütrekesel oli super pepaša. Kas Soonets oma pildi panka ei hakka luftitama?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Võistluse võidab tugevaim aga mitte vale ega õige mees. Alale on kahjulik kui võidetakse nadide tulemustega, seekord see nii ei olnud. Šovinismil pole spordis kohta ja pole seda siin mõtet keerutada.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

13:36 sport on ebavõrdne tegelikult. Sprindid hüpped korvpall sujuvad ühel vetruval rassil paremini. Tahad males edukas olla osta meeskonda juute ja hiinlasi. Vanad koloniaalmaad britt ja prantsus on medalitabelis kõrgel sest sprindid ja hüpped on neil õige rahvas sees kes võidud toovad. Kuidas saavad kõhnad Eesti Läti leedu poisid medali kui prantslane Gletty paneb sprinti nagu tuul? Itaalia valgelt poisilt pani vabalt medali ära Šveitsi neeger.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Jaanus kirjutab pika siirupise jutu Eesti spordialast. Okei sobib. Mis oskusteave on prantslastel kanadalastel usakatel? Ei olegi. Aga leiavad sobiva talendi kellele vähe tehnikat õpetavad ja ongi mm ja om kullad käes.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Ärge uimerdage igavat teksti pange pepuša pildid üles.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsit praegu ei puutu, tal on lein. Ja sügav kaastunne!

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsil palun panna oma eelistuse järgi (kogukond usaldab ja evib sarnast eelistust) spordiblogisse üles eurokergeraksu parimad virsiku-, ei persikupildid.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa ei saa jälle asjadest aru. See kui mõni ullike tahab koos nutta on ullikeste probleem. Telemaagia on eelkõige ikkagi vahetu emotsioonipurske momendi tabamine ja salvestamine ning tülpimiseni kordamine. See on propa A ja O. Täpselt nagu valimisreklaami tegemine. See tehakse ikka valmis enne ja siis paisatakse auditooriumile ja keegi ei nuta, et ei näinud nende palkidega õlal klantspiltide valmistamise alghetke otse. Kes nii nutab on poolearuline. Maailmas ei kanta mitte ühtegi TV ülekannet üle 100% otse - raiu see endale pähe, kui oled nüri, siis proovi veel kord ja veelkord raiuda. Kõik ülekanded tulevad viitega. USA-s näiteks võib otseülekannete tavapärane viivitus jääda 5 kuni 10 sekundi vahele. Mõnel juhul, näiteks otseülekantavate spordiürituste või poliitiliselt tundlike sündmuste puhul, võib viivitus olla veidi pikem, et anda ringhäälinguorganisatsioonidele rohkem aega ootamatutele juhtumitele reageerimiseks.






 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

See on jah imelik kuidas tv s ei tohi enam elu näidata vaid kõik on sordiini alla pandud justkui vaataja õrnu tundeid peaks kaitsma. Viive teenib seda eesmärki. Näeme Palestiina verd ja soolikaid ja kui jalgpallur ära minestab ei tohi pilti näidata või kui tribüünil keegi nokut liputab , ta tegi seda ja tv vaatajad näeks mis tegelikult toimub aga ei on võetud tsenseerimise tee. Milleks? Jalkas oli tihti et paljas neiuke jookseb üle staadioni turvad sabas. Vanasti näidati aga nüüdsed reeglid näevad ette näidata ei tohi.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Seepärast tulebki spordivõistlusi vaatamas käia ja mitte TV-d vahtida, et halloo-meestest sõltuda.
ERRi tehnilis-materiaalse baasi hüppelist parendamist siiski toetan maksumaksjana. See on kasulik ka erameedia kolleegidele. Konkurents viib edasi. Ei pea PP töölaud olema ventilatsioonitoru all, kus nupukesi treida. Stuudiod ja kabinetid peavad ilusad olema. Need peavad võimaldama kujundajatel ja visuaalekspertidel tutikate kaameratega rahulolu pakkuvat telepilti toota. Telehommiku (Kanal 2) büdžett-stuudiost ja -saatejuhtidest tuleb liikuda YLE Hommiku taseme suunas, ERR liigub.

 
At 17:12, Anonymous MargusM said...

Ei peagi näitama, see pole spordiga seotud vaid mingi edevuse vms laat! Kui tahad paljaid poisse näha siis selleks on teised "tuubi kanalid"..
Huvitav, mis sellest seksi meistrikatest sai? , mitu telet seda otse üle kannaks, koos pisarate ja "võidupisaratega" : )

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Paljast neiukest üle staadioni jooksmas näeks siiski paremnini telepildis kui koha peal staadionil, sest tele saab tuua koju suure plaani, aga stadkal ei saa isegi Osila-sugune spetsialist aru, kes seal teises otsas nt selle odaviskekatse parajasti tegi. Stadkal olles tekiks raskusi isegi eristamisega, kas seal lidub keegi Aadama või Eeva ülikonnas.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Suve aeg vabalt võiks sporti teha trussikute väel või kui on sile peffeboom siis ilma. Kulub vähem higi ja seepi

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Trussikud tuleb puhtaks pesta ei pea seepi säästma ihnuskoid

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 

Postita kommentaar

<< Esileht