kolmapäev, detsember 07, 2011

Pullerits: Kuidas Tallink häbematult sponsorraha loobib?

Eile edastas Tallink, enda väitel Läänemere juhtivaid laevanduskontserne, pealtnäha suure uhkusega pressiteate, et sõlmis sponsorlepinguid tennisistide Kaia Kanepi, Jürgen Zoppi ja Vladimir Ivanovi toetamiseks 177 000 euroga. See teeb 2,77 miljonit krooni. Ma sain maru vihaseks.

Pressiteade tsiteeris Tallinki juhatuse esimeest Enn Panti, kelle sõnul mõistab ettevõte vajadust panustada ühiskondlikult olulistesse valdkondadesse, nagu sport ja haridus. Mis kantseliitlik sõnavada, pahandasin. Pant jätkas: „Kaia ja Jürgen on tänavu näidanud järjepidevalt häid tulemusi, mille üle oleme kõik rõõmu tundnud. Nad on headeks eeskujudeks paljudele noortele. Vladimiri näol on tegemist lootustandva noore sportlasega, kellele soovime samuti toeks olla.“ Kanepit toetab Tallink järgmisel aastal 125 000 euroga, Jürgen Zoppi 40 000 euroga, Vladimir Ivanovi 12 000 euroga.

Selle peale oli mul vaid üks küsimus: kas Pant on ka vaadanud, mida näitab Tallinki aktsia hind? Kui ei ole, siis olgu siin öeldud, mida see näitab: 60 eurosenti. 60 eurosenti! See ei tee kümmet kroonigi. Ma pidin kreepsu saama. Kui omal ajal Tallinki suurte visioonide ja lubaduste najal mõned oma säästuraasukesed tema aktsiatesse "parkisin", tuli ühe aktsia saamiseks välja käia ligi 20 krooni. Nii et Pandi suurepärasel juhtimisel on ettevõtte väärtus, kui aktsiahinda vaadata, langenud poole võrra - ja tal, nagu paistab, jätkub veel jultumust seda vähestki rahanatukest, mis järele on jäänud, lahke käega ja oma teguviisi kiites laiali jagada. Nahaalsuse tipp, ütlen ma.

Tallinkil ei maksa siinkohal teha nägu, et kõik on ilus ja küsimusi ei ole. On küll. Saatsin eilse pressiteate peale kirja selle läkitanud Kristiin Jetsile kommunikatsioonibüroost Hamburg & Partnerid ning samuti Tallinki kommunikatsioonijuhile Luulea Läänele, kus kirjutasin:

"Tere,
sellise uudise peale ei oska muud teha, kui nõutult küsida:

millal hakkab Tallink oma aktsionäridele korralikult dividende maksma ja panustama raha hoopis ettevõtte arengusse, et ettevõtte väärtust kasvatada? Mis on börsiettevõtte eesmärk: kas teenitud tulu lihtsalt laiali jagada või ettevõtte omanikele tulu teenida? Minu käest ei ole küll keegi küsinud, kas võib tennisistidele minu raha anda.

Priit Pullerits
Postimees
Tallinki väikeaktsionär"

Tallinki käitumine, arvestades ettevõtte juhtide suutmatust oma aktsionäride ehk omanike - ja pole vahet, kui suurte või väikeste omanike, õiglase suhtumisega kontsern suhtub ühtviisi lugupidavalt mõlematesse - huvide teenimisel, on täiesti vastutustundetu. Ma tahaks näha, kas Tallinki juhtides on vähemalt nii palju julgust, et nad annavad mu küsimusele vastuse - ja ma ei pea vastuse all silmas seda, et nad hakkavad veel kord õigustama tennisistidele raha eraldamist, vaid seda, et nad selgitavad, miks ajal, kui aktsia väärtus on kukkunud ja aktsionärid kannavad hiigelkahju, eraldab ettevõte raha sinna, mis pole kuidagi seotud tema põhitegevusega, ah? - või peidavad pea liiva alla ja teevad näo, nagu oleks kõik korras. Ei ole korras!

Lisaks olgu meelde tuletatud siinseile võimalikele mulle vastuväitjaile, et kui siit blogist läks hiljuti üle-eestiliseks aruteluks, kumma tulemused on rohkem väärt, kas Kanepi või Kristina Šmigun-Vähi omad, tõid paljud Kanepi eelistamisel põhjenduseks, et vaadake, kui suur raha liigub tennises ja Kanepi on kordades rohkem teeninud kui Šmigun-Vähi. Seda enam on arusaamatu, miks tennisesse, kus pöörleb niigi suur raha, on seda raha veel vaja juurde kühveldada, kui muud ei kuulegi, et "poole miljoni dollari suuruse auhinnafondiga ATP turniiril jõudis..." ja et isegi esimeses ringis kaotanu teenib mitu tuhat dollarit.
******Ajo Mountain Drive, Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 3: Tallinki juhatuse esimees Enn Pant ja tennisist Kaia Kanepi teisipäevasel suurel rahaeraldamise üritusel. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanix
Foto 2: Tallink Superstar, Tallinki üks 19 alusest. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix

100 Kommentaarid:

At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, see oli väg avahva artikkel sellest kuidas Teie väikekodanlik enesekasu välja lõi! Miks me ei kuulnud sarnaseid remarke siis kui Merko, igasugu õlletehased ja Tallinna Sadam suusatamisse põletasid kas väikeomanike või lausa maksumaksja raha?

Börsiettevõttes on omanikul muuseas võimalik mõjutada juhtoinaste ametisse määramist. Alati on võimalik odava hinnaga aktsiaid juurde osta, et teha üks väikene hostile takeover või siis müüa see praht poole hinnagagi maha enne kui nad täiesti väärtusetuks muutuvad.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Selline teemakäsitlus ajab ainult muigama. Võib ka öelda, et kui tahad heal ajal saada, siis tuleb halval ajal anda.

Võrreldes Tallinki suuromanikega seotud puukfirmadega on sponsorlusele suunatud rahad sandikopikad.

 
At 10:29, Anonymous Lennart Mägi said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Lennart Mägi, sellised isikliku rünnakuga halvustavad kommentaarid, nagu kirjutasite oma kolmandas, kõige viimases lõigus, kuuluvad siin nüüdsest ja edaspidi kõik kustutamisele. Igasugusele mõnitavale halvustamisele on nüüdsest siin lõpp. On selge?

 
At 10:44, Anonymous Lennart Mägi said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:46, Anonymous Lennart Mägi said...

Aga, et blogi lugejad kogu minu esimesest kommentaarist ilma ei jääks, siis olgu ta siin ilma viimase lõiguta:

Kuidas see ütlus käis, et loll saab ka kirkus peksa? Ehk siis kui keegi on nii, ütleme mitte-just-kõige-targem, et omab endiselt Tallinki aktsiaid, siis on ju see tegelikult probleemi allikaks, mitte Enn Pandi otsused Tallinki raha jagamisel.

Mulle on ka tulnud aeg-ajalt e-mailile huvitavaid äripakkumisi Nigeeriast, kus lubatakse suuri kasumeid väikesest sissemaksest. Kui ma oleks osutunud sama naiivseks nagu Pullerits, siis ma ilmselt kirjutaks praegu, et härra Zamunda-Bunda, miks te olete minu raha valesti paigutanud ja ma ei ole sellest midagi tagasi saanud.....

 
At 11:09, Blogger Priit Pullerits said...

Lennart Mägi, te ei pea siin sõna võtma, kui minu isik ja minu vaated ja seisukohad ja minu kirjutised ja minu toimetamisstiil teile ei meeldi. Tehke oma blogi ja võtke seal sõna, palju aga kulub. See siin on minu blogi ja reeglid kehtestan siin mina ja teil jääb üle neid järgida. Kogu armastus, nagu ütleb Art Soonets Scanpixist.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, veel üks väike kont närida sulle:
Vaata kuidas on muutunud logo K.Kanepi käisel:
enne:
http://f.elu24.ee/f/2010/02/02/305225t9h9e35.jpg
pärast:
http://ext.err.ee/images/ab1c09ef-b923-4bcd-a9d4-ca0308294b5c/48798_23.jpg

mp

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

vabandust, enne ja pärast võivad olla ka valepidi, postitasin liiga ennatlikult pildi.

mp

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Lp. 11:23

Teie viidatud "enne" on pilt 2009. aasta jaanuarist ja "pärast" 2008. aasta juunist. Seega vastupidi on tegelikult see enne ja pärast.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Tallinki rahaeralduse kirjeldamiseks on majandusteadlastel-sotsioloogidel spetsiaalne termin, mis kahjuks ei tul mul hetkel keelele. Ligilähedane on frivolous spending - võiks tõlkida 'pillav tarbimine', 'rahaloopimine' vms. See seisneb selgelt ebamõistlike ostude ja kulutuste demonstratiivses tegemises. Tänapäeva tänavakihtide keeles on lähedane mõiste jackballing jt. Suured pillava tarbimise traditsioonid on Venemaal, vene kirjanduse klassikud on neid ka ilmekalt kirjeldanud. Kuidas kasukates kaupmehed ja bojaarid laia elu elasid. Leo Tolstoi pojad pidid avaldama ajalehes kuulutuse, et nende ise ei ole pillaja. (Krahvil on kombeks talupoegadele soodustusi teha). Ja ega maamatslikus aga protestantlikus Eestiski need nähtused teadmata ole: Tammsaarel on Tões ja Õiguses ju stseen kuidas kõrtsis kümnekroonisega suitsule tuld võeti.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Olen samuti Tallinki väikeaktsionär ja üldiselt nöustun nimekaimu arvamusega,kuid teeksin siiski ühe täpsustuse. Ma ei tea küll täpselt,millal PP aktsiad soetas,kui mingil ajal toimus nende splittimine,ehk 1 aktsiast sai 2 ja seega on hetkel 2 uue aktsia väärtus sama mis enne splittimist ehk sisuliselt on hind sama.Aga muidugi ootan ka mina selle hinna töusu:)
Priit

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

"On arusaamatu, miks tennisesse, kus pöörleb niigi suur raha, on seda raha veel vaja juurde kühveldada?", küsib oma sõnul parempoolse maailmavaatega, börsil tüssata saanud väikeaktsionär. Aga kas parempoolse maailmavaate aluseks ei olegi tõdemus, et suured söövad väiksemaid? Väikeomanik tõstab kisa -- see on arusaadav -- kui teda alla neelatakse. Samas on ta üldiselt allaneelamise kui "loodusseaduse" poolt. Paradoks?

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge mehed, siin on uus teema ka: Aivar Pohlak ja tema Norras teenivad gastarbeiterid tundub, et võivad vajada kvalifitseeritud õigusabiteenust - ja kiiresti.
Kas ESL ülbamine ja lai joon FISiga kohtus käimisel nuheldakse lambanahas mehe ja Eesti jalgpallurite kaela?

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot-oot, kuidas see pidi käimagi, et nimi alla ja kohe kommentaaride kvaliteet paraneb. Toimetamispoliitikas osutub, on augud. 8)

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Ipo hind oli ca 84 eek, peale splitti e jagage 4-ga, seega ca 21 eek. PP on oigus. Lisaks eelkirjutatule on Pant teinud Tallinkist oma teiste firmade lypsilehma e pumpab raha hotellidesse ( laevapilet tasuta, kui nende hotellis elad ) valuutavahetusse jne.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

11:58 - veitsa kauge, aga intellektuaalselt huvitav seos.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

"Eestlane on eestlane", võivad norrakad mõelda. Eks nad sealses Maksuametis jälgivad ka spordiuudiseid.

11:58

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Leiab veel kord kinnitust ammutuntud kahetsusväärne tõsiasi, et ajakirjanikud loogikas ja matemaatikas eriti tugevad ei ole. Ajakirjanikud näivad arvavat, et kõige alus on isiklikud suhted, aga on olemas reegleid ja seadusi, mis kehtivad isiklikest suhetest sõltumata. Kirjade kirjutamisest on praeguses olukorras vähe kasu, vaid rakendada tuleks rangemaid ja mõjuvamaid meetodeid.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Peab Lennarti ja 11:56-ga nõus olema. Kui ujuda ei oska, ei ole mõtet vette minna. Siin pole pahatahtlikkusega midagi pistmist. Lihtsalt faktid on sellised.

 
At 14:35, Blogger Priit Pullerits said...

14:22, küsin - ja vastake ausalt: kas te ei ole elus teinud ühtegi vale otsust?

Saan aru, et siin saavad paljud kadedusrõõmust käsi hõõruda, et näe, PP on raha kaotanud - mis on veel meeldivam, kui saada teada, et inimene, kellele sa oled tahtnud kogu aeg ära panna, aga enamasti pole suutnud, on kuskil vastu näppe saanud? Oi, kui magus see tunne võib olla. Saan teist aru, kui seda tunnete.

Ise katsun teiste altminekuist mitte võidurõõmu tunda.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Christian Hoffmani kuueaastane võistluskeeld algallikast:

http://www.nada.at/files/doc/Presseaussendungen-2011/Pressemitteilung-6.12.2011-Christian-Hoffmann.pdf

Austria Anti-Dopinguagentuur (seega head kaasmaalased, mitte kurjad norrakad) määras olümpiavõitjale kuus aastat võistluskeeldu vereplasma ja verega manipuleerimiseks vajalike seadmete OMAMISE, kuivõrd see on Austrias keelatud, eest. Dopingukontrollis austerlane positiivset proovi oma karjääri jooksul ei andnud.

2002. aasta olümpiavõit jäeti järgi, sest vereplasma, tsentrifuug jms. olid CH valduses hiljem.

 
At 14:44, Anonymous Lennart Mägi said...

Minu arvates pole küsimus selles, et sa oled vale otsuse teinud (Tallinki aktsiate ost), vaid selles, et sa pole endiselt aru saanud milles probleem on (sa endiselt omad Tallinki aktsiaid). Tunnistan, et olen ka ise ühe korra elus läinud hooga kaasa ja ostnud ühe värskelt börsile läinud ettevõtte aktsiaid. Saades aru, millise vea olin teinud, müüsin need kohe maha ja kirjutasin kaotatud summa kooliraha arvele. Kohe kindlasti ei olnud mul plaanis hakata selle firma juhi käest nõudma selgitusi miks aktsia hind ei tõuse nagu kõik lubasid. Ise olin rumal ja maksin oma vea eest.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et PP ja ka seni kommenteerinud pole mõistunud, et sponsorleping pole raha loopimine vaid üks reklaamikanal.

Kas hind millega Kaia oma särgikäist müüb on odav või kallis Tallingi sugusele firmale? Kui kasulik on kontaktide arvu ja kvaliteedi suhtes on selline reklaam ettevõtte mainele võrreldes selle hinnaga? Need on küsimused mida võiks küsida. Olemata suur Tallingi fänn ja ka asjatundia arvan, et tegemist on Tallingile soodsa lepingua.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Aastal 1984 oli Nike üks keskmise suurusega spordirõivaste tootja USA-s. Sel aastal aga allkirjastasid nad miljoni dollari suuruse sponsorlepingu Michael Jordaniga. Esimese aastaga müüdi "Air Jordan" kaubamärgiga jalatseid üle 30 miljoni dollari eest.

Kas Jordanile makstud miljon dollarit oli raha loopimine või üliedukas investeering?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju näeb PP vaeva selleks, et Tallinki aktsiahind börsil tõuseks?

Ka käesoleva finantskriisi põhjus on AHNUS - s.o tahe saada mitte midagi tehes kasumit - kas pole? Kas aktsionär vastutab millegi eest?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult olen ma teinud oma elus valesid otsuseid ja olen tundud ka hiljem teiste parastamist. Mina ei tunne kahjurõõmu. Selle asja olen ma endale ammu selgeks teinud - kahjurõõm ei ole elus edasiviiv jõud. Edasiviiv jõud on enda arendamine ja oma vigade analüüs, veel parem teiste vigade analüüs. Seda Te kõike teate, aga küsimus on siis, miks süüdistada Tallinki?

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Aktsiate omamine eeldab järjepidevat, igapäevast tööd oma aktsiaportfelliga. Keskmisel väikeinvestoril kulub selleks 1,5-2 h päevas. Kui selleks jaksu-aega ei jagu, siis on parem aktsiaid mitte omada.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

15:16,
kas tahad väita, et passiivsetelt (väike)investoritelt tulebki raha ära võtta?

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks veel seda, et mida rohkem inimene ennast üle hindab, seda suurem on tendents oma hädades hiljem teisi süüdistada ning seda rohkem on tavaliselt parastajaid.

15:16

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks olgu meelde tuletatud siinseile võimalikele mulle vastuväitjaile, et kui siit blogist läks hiljuti üle-eestiliseks aruteluks, kumma tulemused on rohkem väärt, kas Kanepi või Kristina Šmigun-Vähi omad, tõid paljud Kanepi eelistamisel põhjenduseks, et vaadake, kui suur raha liigub tennises ja Kanepi on kordades rohkem teeninud kui Šmigun-Vähi. Seda enam on arusaamatu, miks tennisesse, kus pöörleb niigi suur raha, on seda raha veel vaja juurde kühveldada, kui muud ei kuulegi, et "poole miljoni dollari suuruse auhinnafondiga ATP turniiril jõudis..." ja et isegi esimeses ringis kaotanu teenib mitu tuhat dollarit.


Raha liigubki seal rohkem selle pärast, et seda sinna pannakse - ostetakse reklaami. Ja seda tehaksegi just selle pärast, et see ala läheb rohkematele korda ning auditoorium on suurem.
Raha pannakse sinna, kuhu seda on mõtet panna.

P1

 
At 15:26, Blogger Madis said...

Aga ilus laev on pildil. Ei saa midagi halba öelda. Kahjuks pole ise sellega veel sõitnud.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei taha. Ma tahan väita, et aktsiatega raha teenimiseks on tarvis korralikku teadmistepagasit, analüüsi jne. Rahast jäävad üldjuhul ilma need, kes teevad valesid otsuseid.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Inetu lugu jah. Sa kaotasid ju lausa 0,0003 € aktsia kohta.

TA

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

kuulge suusamehed!, mitte Tallinki aktsiatesse vaid tuulekindlatesse alukatesse tuleb raha paigutada! :)

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Õige mõte, 15:49. Siin ka loetelu mõnedest spordipesu markidest, millesse mina olen investeerinud: Odlo, Aklima, Brynje, Icebreaker, Craft. Neist paari-kolme esimest võib julgelt soovitada. Ärge ainult liiga väikest ostke.

 
At 16:38, Blogger Priit Pullerits said...

Njah-tjah, aga mis te sellest arvate - kui juba äriteemale jutt läks -, kas ei oleks ikka õigluse huvides mõttekas siin kommentaaridesse peidetud reklaami (vt 16:06 firmade loetelu) ka tsenseerima hakata - blogipidajana ma ei arva, et see peaks siin saama mingi toodangu soodsaks ja väga õigele sihtgrupile suunatud turustamise kohaks.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:19, Anonymous Ants said...

Mehed, lumi on teel. Reede õhtul saab mullasuusaga müttama minna.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

PP kritiseerijatele tagasihoidlik nõuanne.
Kui te ei soovi oma kommentaari saada tsenseeritud e kustutatud, siis ärge harrastage puusalttulistamist vaid peitke oma sõnum ridade vahele nagu nõuka ajal meie poeedid ja ka rockbändid seda tegid. Muidugi eeldab see arvestavat sõnaseadmise oskust. Muidu te ei jõua oma sõnumiga lihtsalt lugejani

Siller

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti õige märkus blogiomaniku poolt. Peidetud reklaami ei tohiks tõesti olla. Vabandan.

16:06

 
At 19:19, Blogger letsanalysethis said...

kas tahad väita, et passiivsetelt (väike)investoritelt tulebki raha ära võtta?

15:21

Absoluutselt mitte! Seepärast ma Tallinki aktsiaid ei omagi, et ma ei usu sellesse ettevõttesse. Lihtsalt on huvitav kuulda, et kellelgi justkui on kohustus teistele raha teenida!

PS! Parem investeerige suusavarustusse - pakun müügiks ühe Tartu Maratoni läbinud Alpina klassika võistlussaapaid Alpina ECL nr.45 150€

letsanalysethis@gmail.com

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Nagu Bidstrupi vanas karikatuuris: Schibstedi kutsub päevalehtede äriüksuse juhi vaibale, et miks päevalehtede kasum nii väike, äriüksuse juht teeb (virtuaalselt) PM peatoimetajale peapesu, et see ei oska lehte müüa, peatoimetaja sõimab esimese ettejuhtunud toimetaja läbi, et too ei oska kirjutada, toimetaja annab oma blogis kommentaatorile avaldamiskeelu!

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Arrogantne president ja - kuidas see Priit Pulleritsu palju kõneainet pakkunud artiklis seisiski? - ülbe valitsus - on ju see, mida rahvas tegelikult aktsepteerib ja nagu ootakski. Sandor Liive millegipärast ei reklaami neid rahasid, mis Eesti Energiast ESL-le on läinud. Aga võiks siis teha nagu Tallink - manitseda elektritarbijaid sente kokku hoidma, samal ajal tariifidest kogunevat raha suusaliidus läbi lüüa. Arogantne? Kahtlemata. Aga kui meil on väidetavalt arrogantne president ja ülbe valitsus ja rahvas valib neid ikka ja jälle?

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Nõustun igati 14.54 kirjutanuga, et Tallinki esmane põhjus Kanepi toetamisel oli reklaam.Läbi lillede ütlesin sama ka eelmise postituse kommentaaris.
Ma ei julge välistada, et ka hr Priit Pullerits kirjutas selle, Tallinki kirumise loo, Tallinki reklaamimiseks, sest kajuks kipub nii olema, et negatiivne jutt tõmbab rohkem rahvast ligi kui neutraalne või positiivne. Samuti meeldib paljudele inimestele vaielda(tõestada teisele, kui loll ta on), mis omakorda paneb neid kirjutama ja sõpradega arutama jne jne kuni ongi jälle paras hulk inimesi juures kes teavad mis loom see Tallink on.

Tanel

 
At 22:58, Blogger dr Holden said...

Tegelikult oleks huvitav teada, kas härra blogipidaja mõnda sammast ka kasvatab. No siis kas seda teist või kolmandat pensionisammast.

Nende sammastega on ju ka asjad nö s...sti, võiks ju näiteks SEB-ile pääle lennata ja sõimata, et miks te mu sammast ei kasvata, vaid toetate minu samba rahaga igasugu neliküritusi - küll Tartus või Kõrvemaal!!!

Go, Sancho Panza, oops, Priit!!!

PS! Mul ei ole ühtegi sammast üheski pangas kasvamas....oma sammas tuleb ise kasvatada, seda kasta ja umbrohtu kitkuda jne jne jne

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Tanel, aga mida see reklaam annab? Kes sõidab, see teab Tallinki niikuinii. Sõidetakse sobiva sõiduplaani ja piletihinna alusel. Ei ole nii, et reisija läheb sadamasse, seal palju laevu, vaatab Ohoo! Tallink, mul on see Kanepi särgivarrukalt meeles, sõidan sellega! Sinu ettekujutus reklaamist on lihtsustatud, tõenäoliselt oled raamatust lugenud et on selline negatiivse reklaami võte, aga elus asjad nii ei käi..

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Kujutan ette, et väikeaktsionäride pikett Tallinna Reisisadama sissepääsu juures oleks väga mõjus!

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

23.03, inimesede kipuvad unustama ja seetõttu on ka negatiivne reklaam parem kui ülde mitte midagi.
Ka maailmakuulsad firmad klutavad suuri summasid reklaamiks kuigi nii mõnelegi näib see mõttetusena, sest kõik teavad seda firmat (toodet) niigi. Oleks muidugi põnev kui keegi tõestaks, et mu arvamus on vale. Lisan kohe, et lausest:"Päris maailmas asjad nii ei käi." jääb minu veenmiseks väheks.

Tanel

 
At 00:36, Blogger letsanalysethis said...

Anonüümne ütles...
Kujutan ette, et väikeaktsionäride pikett Tallinna Reisisadama sissepääsu juures oleks väga mõjus!

23:06

Ja mida need väikeaktsionärid siis nõuaksid?

Miks te omate ettevõtte aktsiaid millesse te ei usu?

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

Negatiivne reklaam.. Rööveltaksod, kus kliente petetakse - vahel kirjutatakse nendest ajalehtedes. Taneli suguseid (masohhiste?) aga tõmbab see just ligi. Röövelfirma tasot nähes valivad just selle. .. Kui Tanel natukenegi mõtleb, siis reaalses maailmas asjad siiski ei käi - õnneks! Suured ja väikesed firmad teevad reklaami kõige erinevamatel põhjustel. Eesti reklaamitegijad räägivad, et Eesti firmad ostavad reklaami sageli sellepärast, et usutakse, et iga firma peab reklaami tegema. Tegelikult on reklaami efekt enamikul juhtudel väga väike. Tallinki juhtumis oli mootoriks aga Enn Pandi soov end tipptennisisti Kanepi kõrval meedias eksponeerida. Millest selline imelik soov ja miks selle eest nii palju pappi pidi välja käima (kusjuures raha ei tulnud ju Pandi enda, vaid osalt ka väikeaktsionäride taskust) - sellele oskaks ehk ainult Pant ise (või tema psühhoanalüütik) vastata. Nii on lood, Tanel. Uuri Pulleritsu poolt sissekande juurde ülespandud pilte ja mõistad, et firma reklaamiga on seal vähe ühist.

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

to 00:39
Twelve points!
Siia polegi vaja rohkem midagi lisada.

 
At 01:54, Anonymous Anonüümne said...

Nüüdseks on vast köik oma finants-majanduslikud nägemused suutnud südamelt ära rääkida. Egas siis suht naiivne oligi loota Tallinkist kohe pappi saama hakata. Vaadates millise kisa-käraga turule tormati: silja ärastamine, ujuvmaterjali suurejooneline uuenduskuur, voodiketi rajamine jne, jne. Muud ei oskagi soovitada kui aktsiapakike sahtlipöhja oma aega ootama sokutada, kunagi see valge laev ikka saabub. Täpselt sarnaselt nagu lapsepölvest meenuvad nöukaaegsed obligatsioonid. Vanaema rääkis, et nende teatud koguse ostmine olla päris kohustuslik olnud. Kahju, et neist paberlennukeid ja veepomme sai tehtud, oleks praegu Kremlisse Putinile saatnud, äkki oleks rublasid vastu saanud, muidugi koos intressidega.
Oli ka, 3-s sammas. Visadus katkes, tösiselt arvestades mötetu teema. Löpetasin päris suurte kahjudega ära, D. Holdenile analoogselt istutan igal kevadel mulda...ühe panen, sügiseks kaks-kolm alla kasvanud....
Meenub ka lugu nende LHV agentidega. Tallinnas ühes kaubakeskuses, 2 poiskest, 2 neidu. Kassajärjkorras jälgisin nende ründetaktikat: isased ründasid emaseid ja vastupidi. Nii jäin ise ka vörku löksu, ilus viks pükskostüüm, aga kombevastaselt pluusil ülalt avatud mitte üks, vaid lausa kolm nööpi, pitsiline serv ahvatlevalt pilku püüdmas. Ju see oli osa strateegiast. Paari minutilise mula peale palusin pliiatsit ja paberit ning matemaatiliselt töestsin, et see vaid udujutt, inflatsioon ögib neid lubadusi kiiremini kui söstrasilmne roheline krokodill vastkoorunud pardipoegi kugistada jöuab. Jutt sai kiire löpu ning läksime söbralikult lahku.
Kogu selle pensioni, investeeringute, tulevikindlustamise ja muu virr-varri peale, olen endale kindlaks jäänud: parem elada praegusel hetkel vastavalt vöimalustele pillavat ja laiutavat elu ning surra vaeselt kui igapäevaselt koonerdades mammonat sukasäärde kogudes, muretsedes iga sendi pärast.
Maamees

 
At 09:03, Blogger Priit Pullerits said...

Hamburg ja Parterid esindaja teatas eile, et edastas mu siinsed küsimused Tallinkile, aga mida terve ööpäeva jooksul ei ole - see on Tallinki vastus. Ja need olid küsimused 1) firma kaasomanikult ja 2) ajakirjanduse esindajalt. Kui isegi need tegurid ei pane firma juhtkonda reageerima, siis millest siin veel rääkida on. Mis firma on Tallink, sellele olen saanud nüüd piisavalt tõestust ja kinnitust. Nende aktsiate ostmine oli viga, seda ma ei eita. Eks ole teisigi vigu tehtud, näiteks Ekspress Grupi aktsiad - õnneks neid palju ei antud, vist ainult 1500 krooni eest, aga sellest on protsentuaalselt järel veelgi vähem kui Tallinki omadest - ja nemad iegi ei spondeeri ühtegi sportlast.

Jah, Ain-Ivar, kolmas sammas on mul ka olemas. Ja teine.

Ja enda sammas ka, mis iganes see siis kellelgi on.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit, vastavalt seadusele on sinul kui aktsionäril õigus saada juhatuselt teavet ainult üldkoosolekul. Ajakirjanikuna on ehk teisiti, aga sa kirjutasid oma kirjale alla aktsionärina.
TA

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah, eks igal mehel ole oma sammas. Nüüd kui järjest külmemaks läheb tõmbab päris väikseks.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

00:39

Miks sa selline tallalakkuja pead olema? Samamoodi nagu suusaliit süüdistas FIS'i WADA't ja jumal teab keda veel, selles, et Veerpalu dopinguga vahele jäi, siis samamoodi süüdistab hr. Pullerits Tallinki, et tema oma rahast ilma jäi. Väga tore. Mis ühtedele on keelatud, on teistele lubatud?

Väga peen. Kasutad argumentatsiooniks absurdsusele taandamist. Tegelikult on negatiivne reklaam reklaam, aga seda loomulikult teatud piirides, nii et su reductio ad absurdum ei tööta siin.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pulleritsule kuuluvate aktsiate kohta küsib infot Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

ilus ilm , minge suusatama,tühja klõbistate siin.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

00:39

Huvitav arusaam firma rahakotist - osa raha on aktsinäride oma ja mingi osa väikeaktsionäride oma :-)

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Valin oponendi seljatamiseks alati kõige efektiivsema (=kiirema ja lihtsama) võtte! Reduction ad absurdum ei ole ju keelatud. Keelatud on Lennart Mägi kasutatud argumentum ad hominem. (Ma küll ei suuda uskuda, et L.Mägi ad hominemi võis kasutada. Pullerits võttis rahvapärast väljendusviisi isikliku rünnakuna?)

00:39

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

Lennart Mägi kasutas jõhkrat ad hominem argumenti. Seepärast ma tema kommentaari kustutasin, ja kinnitan, et teen seda edaspidi kõigiga, kes sama nõksu kasutavad.

 
At 14:28, Anonymous lehtsabaH said...

Priidule ning teistele infoga kursis olevatele lugejatele küsimus välismaalt - mis rahade eest Eestis suusaradu hooldatakse ning kas mõnel pool on kasutajatelt ka rajamaksu küsitud?

Nimelt jäi silma, et Kesk-Euroopa rikkas pangandusriigis tuleb murdmaa radade kasutamise jaoks pilet soetada. Sama on ka naaberriigis Prantsusmaal. Summad ei ole kohalikus mõttes üüratud ning nagu allpool toodud lehel öeldakse "suusarajad ei kuku koos lumega taevast".

Link murdmaa maksudele

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

LSaba,
Arvan, et seda pidaski Sandor Liivas, kui ESL uueks strateegiaks kuulutati äsjasel Üldkogul "rahvaspordi tähelepanu alla võtmine". Tallinna Linn teeb Nõmme-Harku tervisespordiradadele reklaami paigutades juba head äri. Protestijad saadetakse pikalt. Õnneks on meie riigis veel teatavaid demokraatia sugemeid. Merko või mõni muu firma võtaks terviserajad heal meelel rendile. Feodaalne ühiskond nii toimibki. Isiklikult olen kindel, et Eesti olekski kusagil seal, kui tsiviliseeritumat Euroopa Liitu meie ümber poleks.

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küsimus, 14:28, ja vastan väga kompetentse allika abil.

Jaak Teppan, Eesti Terviseradade tegevjuht kinnitas, et tema ei näe küll varianti ega võimalust, et lähima kümne aasta jooksul Eestis murdmaarajad tasuliseks muutuksid.

Omalt poolt lisan: vaat seepärast ongi Eestis hea ja tore elada! Mina olen Eesti patrioot ja ei arva sugugi hästi neist, kes meie maad ja rahvast kiruvad ja siit mujale pagedes sisuldasa üle õla sülitavad. Minge, ja ärge tagasi enam tulge - ja ärge meie valimistel ka osalema kippuge - vaat mis ma neile ütlen!

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Selline arvamusavaldus ühe nö juhtiva ajalehe juhtiva ajakrjaniku poolt on pehmelt öeldes üllatav (".. Minge, ja ärge tagasi enam tulge..").

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

"Ja need olid küsimused 1) firma kaasomanikult ja 2) ajakirjanduse esindajalt. Kui isegi need tegurid ei pane firma juhtkonda reageerima, siis millest siin veel rääkida on."

Ma pole küll maamees, aga maakeeles nimetatakse ülalpool kirjeldatut ametivõimu kuritarvitamiseks. Kui keegi veel aru ei saanud, siis PP püüab saada selgust oma isikliku investeeringu kohta, kasutades selleks oma ajakirjaniku ametipositsiooni. Tubli Priit!
(maakeeles: häbi)

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

"Priit Pulleritsule kuuluvate aktsiate kohta küsib infot Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits."

Asja nimi on korruptsioon, ja selline korruptant teeb etteheiteid teistele (Kanepi, ESL, Tallink jne.)

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

".. Minge, ja ärge tagasi enam tulge.." -- Jah, kui nii võtta, siis poliitiliselt korrektne see väljaütlemine küll ei ole. Tööjõu vaba liikumine on Euroopa Liidu üks alustalasid ja peetakse tähtsaks seda soodustada.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis puutub Eesti Terviseradadesse ja seda toetavasse Eesti Energiasse, siis miks PP tagant kiidab, selle asemele, et küsida: miks ajakirjanik PP peab elektrienergia eest üha rohkem maksma ja EE selle raha suusaradadesse investeerib? Aga näe ei küsi, sest kodanik PP tahab tasuta suusatada (loe - tahab, et teised energiatarbijad tema eest maksaks). Mis siis Tallinki sponsorlusega teisiti on kui EE omaga. Kas see pole kuidagi rumal ja väiklane?

Vabandan, et seda PP blogis kirjutan, aga ta ise loob selleks eeldused ja kogub klikke ja kommentaare.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks peab olema poliitiliselt korrektne selle asemel, et olla südamest aus? Isiklikult arvan välismaa-wannabe'de kohta täpselt sama moodi.

Suusaradade kasutamise eest võiks minu arust küll raha võtta, niivõrd ülehaibitud on see tobe spordiala, eriti nüüd kus selgus, et kogu see vaht saavutati hormoone manustades ja oldi piisavalt rumalad jäämaks vahele. Samas, siis peaks ju nõnda käitlema ka korvpallureid, rulluisutajaid (asfalt!) suusahüppajaid jne. Ehk ainult käijad-jooksjad pääseksid, sest nemad tõele au andes saavad oma ala harrastada ka loodusliku põllu peal.

 
At 16:06, Blogger Priit Pullerits said...

Uut infot Eesti Suusaliidu kohta.

Tallinn, 8. detsember 2011. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad valisid täna Tallinnas peetud aastakoosolekul 2011. aasta pressisõbraks kohtunik Helve Särgava ja pressivaenlaseks Eesti Suusaliidu.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Tegu on negatiivse reklaami pöördefektiga: sportlejad näevad, et EE teeb head, mis tekitab neis viha EE vastu ja nad tarbivad vähem elektrit - mis lõppkokkuvõttes hoiab keskkonda.

 
At 16:14, Blogger Priit Pullerits said...

Ai-ai-ai, jälle te ei loe täpselt, kui tikute mind materdama selle eest, kui ütlen mõningaile, et minge ja ärge tagasi tulge. Seda, head kommenteerijad, nimetatakse funktsionaalseks kirjaoskamatuseks, kui ei saada aru sellest, mida on öeldud - ja seda kohtab siin blogis liiga tihti.

Vaatame siis koos, kelle kohta ma seda ütlesin:

"Mina olen Eesti patrioot ja ei arva sugugi hästi neist, kes meie maad ja rahvast kiruvad ja siit mujale pagedes sisuldasa üle õla sülitavad." Pöörane tähelepanu sõnadele "kes meie maad ja rahvast kiruvad ja siit mujale pagedes sisuldasa üle õla sülitavad".

Ja mulle meeldis 16:05 öeldu: "Aga miks peab olema poliitiliselt korrektne selle asemel, et olla südamest aus?" Täiesti nõus. Poliitiline korrektsus on lääne ühiskonda halvav haigus, millega varjatakse kodanikujulguse puudumist. Kas teate, mida ütles end esteediks pidav Linnar Priimägi, kelle erudeeritusest ma sügavalt lugu pean, kui temalt kord küsisin, mis ta arvab neist, kes soovitavad kasutada poliitilist korrektsust. Ta ütles: "Minge perse!"

Karmilt ütles. Aga hästi ja jõuliselt ütles.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

16:05
Kui suusatajailt juba raha võtta, siis tuleks võtta ka selle eest, et nad radadel laiutavad (uisustiil!) ja käijaid, koerajalutajaid, kepikõndijaid ja rattureid takistavad. Mistõttu need neli kategooriat ei saa neli kuud aastas terviseradu kasutada. Pea meeles, et ei eksisteeri suusaradu, on terviserajad. Hindame selle kahju ära - summa tuleks üüratu, keegi ei jõuaks seda maksta. 8)

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit jälle vastuolu.
Kiidad siin Priimäge, kes karmilt ütles (sinu hinnang). Samas halvustad neid, kes siin sinu seisukohtadega nõus ei ole ja karmilt ütlevad.
Muide, nüüd kustutasid ära ka nimega karmi kommentaari, eelnevalt väitsid, et teed seda anonüümsete kommentaaridega.
Muud ei soovigi kui rohkem järjekindlust, see on küpsuse tunnus.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, eriti 15.29, ära tembelda siin maarahvale selliseid totruseid külge, arvates et linnapiirist väljaspool vaid pömmpeadest vöidunudpulkes habetunud tolgused ning koledad arulagedad memmed elavad. Hei, meitel om ka siin juba 21.sajand: elekter, internet, digi-tv ja muu selline värk puha, asfalttee isegi peaaegu treppi veeremas...Erasektoris selliseid nähtuseid nagu korrupstioon, ametivöimu kuritarvitamine, altkäemaks ja muu sihuke, ei eksisteeri. Need käivad siiski riigivöimu juurde. Ja vahet pole, kas tegemist on ajakirjaniku, traktoristi, koristaja vöi kes-teab mis ameti esindajaga. Kui ta tahab, siis ka küsib. Küsimus on selles kas koht ja aeg küsimiseks öige on. Oma "must pesu" tuleks katsuda siski omas kodus pesta, muidu jääb avalikkusele narr mulje.
Kuigi pöhimötteliselt saan Priidust aru, siis teisalt pöhimötteliselt ei saa aru. Aru saan, et Priitu kummitab teadmatus, et kunas saabub aeg kui need eurosendid kontole tiksutama hakkavad,...aru ei saa sellest, et miks on vaja kanda endas sellist harja punastavat vimma selle pisikese karvase palli tagujate vastu.

Vöetakse maksu suusaradade kasutamise eest, kuigi pöhjendades ümbernurga. Körvemaal. Ning veel. Eesti Energia on riigiettevöte. Kas ja kui, siis mis moel EE panustab riigivara(raha) suusatamisse?
Lugupidamisega Maamees

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Linnar Priimäe performatiivne akt on hea näide kuidas ühte diskursusesse - antud juhul: metadiskursusesse - võib tsitaadina sisse tuua lausungeid alternatiivsetest diskursustest (antud juhul: objektdiskursusest) - ja sellega luua ning kehtestada täiesti uusi kommunikatiivseid võimalusi. Sellest võiks kohe PM-sse ühe kolumni kirjutada. Aga kolumni pealkirjaks Linnar Priimäe öeldut peatoimetaja panna ilmselt ei luba. Sest see ei oleks poliitiliselt korrektne.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Kuidas Tallink häbematult sponsorraha loobib?

Pealkiri on täiega vale. Tallink ei loobi raha vaid firma juhtkond toetab meie sportlast ja teeb seda reklaami ning sponsorlusega seoses. Milles see häbematus seisneb, on samuti arusaamatu. Kokkuvõttes üks emotsionaalne hüüatus, milles puudub ratsionaalne iva.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal rikutakse siis seadust. Pole imestada: kõrvaline koht, pealinn kaugel.
Makse ei tohi kehtestada suvaliselt, peab olema seaduslik alus. Õiguskantsler on see koht, kuhu pöörduda, kui keegi ebaseaduslikult makse tahab kehtestada. Tallinna linn näiteks on mitu korda vastu näppe saanud.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:33, Blogger Priit Pullerits said...

16:25, selgitan teile.

Esiteks, isiklikud kurjad rünnakud ei lähe siin mitte. Need on lubamatud. Mina ei ole kedagi oma blogi sissekannetes isiklikult kurjalt ega põhjendmatult rünnanud. Priimägi ka ei ründa kedagi isiklikult, vaid ta räägib sellest, kuidas ta suhtub poliitilselt korrektsetesse. Suurim viga, mille kommenteerijad sageli teevad, ongi selles, et kui mina räägin kriitiliselt millestki, mis absoluutselt ja peaaegu kunagi kellessegi siin isiklikult ja nimeliselt ei puutu, siis millegipärast arvavad paljud, et võivad mind isiklikult ja nimeliselt halvustada. Ehk teisisõnu: kui ma ütlen, et suusaliit on käitunud valelikult, ja esitan selleks ka tõendeid, siis see ei tähenda absoluutselt, et kellelgi suvalisel oleks õigus (esiteks, argumenteerimatult; teiseks, isikliku rünnaku korras; kolmandaks, anonüüm-argpükslikult rünnates; neljandaks, ise mitte asjaga vahetult seotuna) kuulutada, et PP on loll.

Teiseks, kustutan ära ka nimelised kommentaarid, kui need on kurjad, mõnitavad ja halvustavad ehk lähevad laimu alla. Või ellistate, et tirin selliste nimeliste kommentaaride jätjad politseisse? Talun põhjendatult kriitilisi kommentaare, kui need on autori täisnimega varustatud. Tagatipuks ei ole Lennart Mägi nimeline suutnud mind veenda, et ta on tõepoolest Lennart Mägi. See, kui teie kirjutate alla Jesse Owens, ei tähenda veel, et kommentaar on nimeline - see on identiteedi vargus, muide, ja selle eest sai üks noormees politseilt 20 tundi ÜKTd, kui minu nime alt kommenteeris.

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

Näiteks 17:25, kelle sõnavõtu kustutasin, tegi just selle vea, millest oma eelmise kommentaari esimese punkti all kirjutasin.

 
At 21:06, Blogger dr Holden said...

Mis sa, Priit, sahmid siin nende anonüümikutega, mine parem nädalavahetusel Haanjasse suusatama! No okei, suuskadega jalutama, sest iga lumel tehtud samm on kasulikum kui üks klikk.

Mina täna käisin, lumi on ikka lumi, olgu teda või vähe. Tegin üheksa kilti ja paar pilti kah. Aga neid saad vaadata - tead küll, mis kohast!

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Mida väiksem investeering, seda suurem mure. Nii võiks kosta väikeaktsionäri kohta. Kui nii arvab ka Tallink Priidu kohta, siis on nad tõsises jamas. Võtke nüüd too kirjake prükkarist välja ja edastage see juhtkonnale, kes peaks kirjale vastamiseks vastava komisjoni looma. Muidu, muidu jääte toda 20 krooni osaku kohta veel kauaks mäletama - kirjasõna on teravam kui igasugune finantshookuspookus.
Aga teisalt, siinne kommenteerijate tundlikkus laus- ja varjatud reklaami ning äri suhtes üldisemalt paneb imestama. Vaatamata sellele, et kommija suusasaabas on Alpina, suusk(vabadust, suusad) on Ficsher, kepid Swix, geel Dexal, prill Rudy ja pesu on ilmtingmata võrk ja Brynje, aga Piidu blogindust uuele platvormile/tasemele viimist taunitakse. Tegelikult, reklaami puudumine siin hämmastab, ammu oleks aeg.
Jah, ka mina ootan, kurat, lumesadu...

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks hoopis uurida, miks TM-i osalustasu on aastaga tervelt
kolmandiku võrra tõusnud ja mis teenuseid selle eest nüüd lubatakse? :D
Erki

PS jutt turu nõudlusest ja pakkumisest pole antud juhul just parim seletus.

 
At 08:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ja veel üks asi: sulaselgeid lollusi ja totraid norimisi ja debiilseid mõttetusi hakkan samuti edaspidi siit välja viskama. Vinguge selle peale palju tahate. Anonüümne idiootne mölin - just! - on hakanud nii mind kui ka asjalikumaid lugejaid, kes ootavad sisulist mõttevahetust, ära viskama.

Nii et soe soovitus kõigile: ei ole enam mõtet siin n-ö tatti pritsida. Mõttetu vaev: see lendab esimesel võimalusel prügikasti. Sellised on nüüd reeglid ja kogu lugu. Kui tahate kaevata, minge ja kaevake - Postimehe peatoimetajale või Mart Kadastikule või tarbijakaitsele või minu pärast kas või soovolinikule või Euroopa inimõiguste kohtule.

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

See pole nüüd sugugi pahatahtlik ega tatiprits. Aga kas see Kadastikuga, kes eile oli kella 11:30 paiku Stockmannis jõulukinkisid ostmas, on ikka mõistlik pikalt argumenteerida. Klaas, Mihkelson, Muuli on vaid mõned nimed, mis pähe tulevad...

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa kohe postitamata jätta seda toredat eestiga seotud spordiuudust Postimehe spordiküljelt koos teemakohase pildivaliku ja selle allkirjaga :)
http://sport.postimees.ee/662978/skandaal-algkooli-opetajad-seksisid-eesti-paritolu-roosi-jalgpallimatsi-ajal/


mp

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

08:07 Priit näitab muskleid :)
Julge Jänes

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

08:42 poolt viidatud oluline spordiuudis on üllitatud samuti anonüümsena - ükski spordireporter pole julgenud oma nime all panna. Kuna Andres Kalvik töötab nüüd televisioonis, siis on kahtlusi, et antud uudise on üllitanud suur Ameerikamaa austaja Priit Pullerits? Või ma eksin?

 
At 10:49, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, te eksite, 10:43.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Lennart Mägi veel saab oma identiteeti tõestada? Võib-olla Lennart Mägi ongi pseudonüüm elik varjunimi. Kas pseudonüümi all esinemine on Suusablogis lubatud? Saan aru, et blogiomanik seda ei soosi. Kuid selgesõnaliselt ära keelatud ka ei ole. Saa siis sotti! (Saan siiski üldiselt aru blogiomaniku püüdlustest, kuid kirvega raiumine ei vii kuhugi. Isiku surmkindlaks tõendamiseks on ainus vahend ID-kaart. Siin jõuame aga juba ID-kaardiga autentimiseni kommenteerimisel nagu Päevaleht tegi (keegi mäletab veel seda väljaannet?). Ja see oleks juba - vabandage väljendust - tõeliselt loll tegu - sellist kommenteerimispoliitikat sisse seada.)

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Päevast!

Kui eilne öhtu "mustas masenduses" möödus, siis täna , olles sönatu ja teadmatuses. Nimelt mis ühist on siinse blogi ja Priiduga sellel PM nn. spordiuudisega.

Totrus, lauslollus ja muu sarnane on eksisteerinud ajast-aega, oli enne meid, on praegusel hetkel, on tulevikus. Ma paneks punase plinkiva kirje kommentaari kasti alla: OLED IKKA KINDEL, ET SOOVID KIRJUTATUT AVALDADA....äkki möni jääb avaldamata, lootus on küll rumalate lohutus, aga pidavat viimasena surema. Samuti vöiks ikka kasvöi varjunimedega allkirjastada oma kommentaarid. Justnimelt seepärast et erinevatel isikutel on oma väljendusstiil ja erinevates sulgedest imetud tekst vöib olla kardinaalselt erineva tähendusega. Maamees on Maamees ja selle taga on olnud alati konkreetne isik, kui Priit oma sisutihedast päevakavast minuti jäetud vihjete kontrollimiseks on kulutanud ning ka isiku nime suutnud tuvastada, siis mis see teadmine annab. Mitte midagi vist....
Jöudu, tervist, rohkem möistmist ning lugupidamist oma kaasvöitlejate suhtes.
Maamees

 
At 20:52, Blogger GuidoMukk said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

...kommentaari viimane sõnapaar oli väga inetu.

 
At 09:13, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
adidas nmd
nike chaussure femme
true religion outlet
canada goose jackets
super dry
pandora jewelry outlet
nike outlet
nike factory store
ed hardy uk
ralph lauren uk

 
At 08:52, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
canada goose jackets
michael kors outlet
fitflops sale
polo ralph lauren
polo ralph lauren
uggs outlet
christian louboutin outlet
moncler outlet
off white clothing
pandora jewelry

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST (loancreditinstitutions00@gmail.com)

Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Ma olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida Jumala headusest minu elus, pärast nii mitu kuud proovimist saada laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu seaduslikult laenuandjalt Internetis, siis näen sõbra kommentaari nimega Tracie Rush ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiirelt ja hõlpsalt, ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin madalat 2% intressimääraga laenusummat (90 000,00 USD), nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke palun nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes vajalikku laenu d täna,
tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

 

Postita kommentaar

<< Esileht