kolmapäev, november 16, 2011

Pullerits: Kuidas ma täitsa uutmoodi trenni tegin?

Sellal, kui mul õnnestus kirjutada veel üks award-winning story (Postimehe nädala parim), andis Soome suusataja Juha Lallukka dopingukontrollis positiivse A-proovi (kasvuhormoon!), mille peale, pange tähele, ei tekkinud Soomes - erinevalt Eestist - küll mingit avaliku arvamuse lainetust, et miks anti sellest teada enne, kui oli avatud B-proov, sest soomlased - erinevalt eestlastest -, nagu vahendab tänane Õhtuleht, on aru saanud, et igasugune salatsemine ja valetamine viib ainult skandaali venimisele ja venimisele - ehk just selleni, mis Eestis on juhtunud, ja mille juhtumise eest olen korduvalt hoiatanud, kuid paljud jäärapäised tüübid, kahjuks ka siin blogis, ei ole tahtnud sellest sugugi aru saada. Vaat mis juhtub, kui inimesed lähtuvad üksnes pimedatest emotsioonidest ega kasuta enam kainet mõistust. How about this?!

Aga see, mis dopinguvõitluses juhtub, on võõras mure. See ei aita meil kellelgi oma tulemusi paremaks saada, on ju nii? Selleks tuleb trenni teha. Ja pühapäeval tegin ma täitsa uutmoodi trenni. Ilmselt sellist, mida enamik ei ole mitte kunagi teinud.

Plaan oli minna maale, Jõgeva maanteed pidi Mullaverre isadepäeva tähistama. Aga miks peaks sinna minema autoga? Mõistlik on vajalik ja meeldiv ühendada kasulikuga. How about this?! Otsustasin minna rullsuusatades.

See nõudis tavapärasest pisut teistsugust ettevalmistust. Esiteks kinnitasin vööle endiselt laskesuusatjalt Margus Aderilt aastate eest saadud joogivöö, mille täitsin enda tehtud punase sõstra mahlaga (eelistan naturaalset keemiale!), ning tõmbasin dressi peale mulluses Estoloppeti sarjas kõigi maratoni eduka läbimise eest autasuks saadud kollase helkurvesti, et oleksin hästi nähtav. How about this?!

Mõned mehed on imestanud, kuidas olen suutnud pidevalt Tähtvere spordipargi ringil tiirutada, sest mujal olla hoopis parem. Ega kõikjal ikka ole küll. Tartu linna tänavail ei haaku kepid asfaldisse sugugi nii hästi kui spordipargi ovaalil, ka Äksi ja Tabivere vahelisel kergliiklusteel mitte. Aga muidu, peab tunnistama, on lihtsam küll - näiteks Tartu-Jõgeva maantee alguse kergliiklusteel hoidsin kilomeetri kiirust kergelt 4.10 kandis (Tähtvere 850-meetrisel ringil teen kergeid sõite 3.55-4.00 vahel). Kuid kas trennis peab siis kerge ja mõnus olema?

Kui kergliiklusteed parajasti polnud, sõitsin maantee vasakus servas. Seal tuli muidugi pidevalt pinnast jälgida, et ei juhtuks see, mis oli veidi rohkem kui nädal varem Tallinnas Lillepi pargis juhtunud peaminister Andrus Ansipiga. Ühtäkki olin sunnitud tõdema, et liiklus on neetult tihe, lausa häirivalt tihe. Kui autod vastu tulid, võtsin hästi-hästi vasakule. Kütuse hinnal jagub vist veel piisavalt kasvuruumi. How about this?!

Palju suurem oli aga üllatus, kui kerge oli tõusudest üles sõita. Kunglast Eralasse kulgeb umbes 600-meetrine kaarega tõus - oi, kui mõnus seda vahelduvtõukelise sõiduviisiga võtta oli! Nagu polekski tegemist tõusuga. Erala järel tuleb teine tõus Lähtele, pikkust 800 meetrit, ja see tuli samuti ludinal. Lausa nauding! How about this!?

Tegelikult pole siin midagi imestada. Treenitus on kuue nädalaga saanud lihtsalt niivõrd heaks. Vahur Teppan on mind Tähtvere spordipargi ringil möödaminnes antud nõuannetega nii hästi klassikat sõitma õpetanud - kõik need libisemisfaasid ja keharaskuse puusale kandmised ja hoojala ette tõukamised jms... Lühidalt: ta on teinud suurepärast tööd! Järeldus: pole vaja eraldi treenida tõusude võtmist, on vaja õppida lihtsalt korralikult sõitma - ülejäänu teeb teie eest üldfüüsiline baas. How about this!?

Muidugi hoiatas Vahur Teppan, et rullidel sõitmisest ei tohi lasta end ära petta, sest talvel suuskadega sõites peab tõuge, et suusad pidama saada, olema palju teravam. Tean, olen sellega arvestanud, ja olen seetõttu püüdnud jälgida, et tõuge poleks loid. Igatahes edasiminek, nagu Teppangi on kinnitanud, on olnud ilmselge.

Lõpp läks muidugi jamaks. Pärast Tabiveret oli kergliiklusteelõikudel lõpp, asfalt läks ebatasaseks ja maantee kitsamaks, äärejoont pole seal olemaski. Lisaks hakkas pimenema. Kui autod vastu tulid, tõmbasin lausa kruusaservale ning jäin vaat et seisma. Viimased 3 km polnud seetõttu enam mingi õige treening. Kokku kulus mul ligi 29 km läbimiseks 2:06.35. How about this!?

Huvilistele eelmise nädala kokkuvõte:

E - 0:15 jõuharjutusi Piusa kordoni keldri väikses jõusaalis (sisuliselt puhkus)
T - 0:38.00 jooks 7,1 km
K - 1:59.45 rullidel 25,5 km (30 ringi), sh 10x80-90 m (12-13 sek) kiirendused + jooks 1+1 km
N - 1:24.55 rullidel 17 km (20 ringi), sh 8,5 km (10 ringi) nn roomamist + jooks 1+1 km
R - puhkus
L - 1:13.45 rullidel 17 km (20 ringi), sh 8,5 km (10 ringi) temposõit 32.34 + jooks 1+1 km
P - 2:06.35 rullidel 28,9 km Tartust mööda Jõgeva maanteed Mullaverre

Nädal kokku: treeninguaeg 8:13.20; rullid 88,4 km; jooks 13,1 km; jõud 0:15.

PS: Väljendit how about this?! kasutas Eesti tuntumaid kokkasid Imre Kose, kellega pidasin eelmisel nädalal pika motivatsioonivestluse, kuidas elus innustust leida ja ka kõige raskemad olukorrad enda kasuks pöörata. Ega õppida maksa ainult teistelt sportlastelt. Õppida tasub kõigilt oma ala väärt tegijailt. How about this?!
******
Ajo Mountain Drive, Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.

Foto 1: Piusa kordoni piirivalvur Martin Adamson aitab Priit Pulleritsul piirivalvurite valmistatud 50-kilose kangiga kordoni keldris jõuharjutusi teha. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits Piusa piirivalvekordoni kartseris kohalike oludega tutvumas ja reportaaži tegemas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kergliiklustee Lähtel. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Sellised Madshuse uued suusasaapad sai Priit Pullerits uueks hooajaks kaupluselt A&T Sport. Pildil passib suusasaapaid jalga A&T Spordi suusamäärdespetsialist Kristjan Külm. Foto autor: Jassu Hertsmann (foto avaldatud A&T Spordi Tartu kaupluse juhataja loal)

63 Kommentaarid:

At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Üks komponent on puudu: Lumi. Ennustan, et sellel talvel püsivat lumikatet Eesti alal ei tulegi.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Sellised Madshuse uued suusasaapad sai Priit Pullerits uueks hooajaks kaupluselt A&T Sport.

?????

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Silmas pidades sportlase õigust A-proovi tulemust mitte avalikkustada on ka antud kirjutise esimene lõik tõe moonutamine ehk vale.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Õppida tasub ka vigadest, eriti oma vigadest,. mitte ainult teistelt tegijatelt

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Sellised Madshuse uued suusasaapad sai Priit Pullerits uueks hooajaks kaupluselt A&T Sport.

Sai laenuks? Sai tasuta kasutamiseks? Sai päriseks? Kuule, mees, see üleskutse reklaami paigutamiseks on ikka väga otsene..

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Award-winning artikkel: keda edastasid? Või on toimetuses nagu nõukogude aja anektoodis: sel nädal edastas Petrov Ivanovi ja Sidorovi, tuleval nädalal on järjestus Ivanov, Petrov ja Sidorov.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millist varustust oled muretsenud ja kui palju sellest on ajakirjanikutööd tehes "näppu jäänud" või kingitud, palju ostetud. Ainult ausalt!

 
At 13:21, Blogger Priit Pullerits said...

12:58 - see on läbikäidud teema, aga kordamine on tarkuse ema.

Mõlemad suusad (klassika-Fischerid RCS ja uisu-Atomicud) - ostnud ise

Madshuse suusasaapad - ostnud ise (eelmistel ilmnes üks oluline pehmelt öeldes defekt, seepärast läksid need vahetusse ja vanad, mille ise ostsin, firmale tagasi)

Swixi ja One Way kepid - ise ostnud

USA sõidukombe - ise ostnud, aga osa ostusummast oli minu mälu järgi ühel ajakirjanduskonkursil saadud preemia

Eesti sõidukombe - saadud ajakirjanduskonkursil preemiaks

Björn Daehlie dress - ise ostnud

Briko pesu - ise ostnud (eelmine aasta ostsin enne Tartu maratoni lisaks windstopperiga alukad)

sokid ja kindad - kõik ise ostetud

prille ei oma (v.a nägemisprillid - ise ostetud)

Madshuse suusakott - saadud auhinnaks Estoloppeti maratonisarja eduka läbimise eest

On veel küsimusi?

Sama kehtib ka jalgratta- ja jooksuvarustue kohta.

 
At 13:29, Blogger Priit Pullerits said...

Ja üleüldse: näen siin taas veidi haiglast huvi teisejärguliste asjade vastu (varustus, mis raha eest saadud, kellelt?), kui tulemuse määrab ikka treenitus - ja sissekanne on just sellest. Aga treeningute kohta ei oska siin vist enamik miskit öelda, sest endal pole ilmselt midagi vastu panna? (No nii, nüüd ilmub 2-3 meest, kes teatavad, et on treeninud minust veel rohkem. Tubli! Aga need 2-3 ei esinda kindlasti neid teisejärguliste ja kõrvaliste huvidega mehi.)

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Siin töötad reklaamiandjatele vastu. Tulemuse määrab eelkõige varustus. Ilma varustuseta oled kaotanud juba enne kui starti või treeninguid saad alustada. Kestvusaladel toimub tegevus ca 80% väljas ja riietusel on siin äärmiselt suur tähtsus. Tehnilise iseloomuga kestvusalal (ratas, suusk) lisanduvad rattad, jupid, suusad-kepid jne. Kui vaatad oma loetletud varustust, siis näed kui mitmekesine ka Sinusugusel ignorandil see tegelikult on. Kahjuks ei oska meie varustusekaupmehed varustust eriti hästi oma kaupa müüa. Eks konkurents ole väike ja raha tuleb niigi, ilma pingutamata.
Müük algab reklaamist. Spordivarustuse reklaami on meil liiga vähe. Suure jooksutraditsiooniga maades ilmub seda spetsialiseeritud väljaannetes nagu Maratoni erileht. "Jooksja" on positiivne näide, kuid Jooksja teeb selle vea, et peab lugejat lolliks, ajab reklaami ja muu jutu täiesti segamini.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit miks ägestuda, mönele meeldib lihtsalt vööras rahakotis inventuuri teha, iseasi kas see viisakas on.
Treeningud, ise ikka seni veel kahjuks nullipoiss. Aga just sellest kirjeldatud pühapäevasöidust oleks vöinud seni tehtud töö eksamisoorituse teha ehk anda peaaegu täiega- saun ja pidulaud ootas ju ikkagi ees. Väga eufooriasse sattuda ei maksa, sel löigul need 2 töusu oma töusumeetritega pole näitaja, isegi TM viimasel 7 km-l on töusumeetreid poole rohkem. Pealegi jah rullsuusk pole lumel suusatamine, kus tuleb mängu palju enam - libisemine, pidamine, raja kvaliteet jne. Muideks kepiotsi saab ja peab aeg-ajalt teritama.
Jöudu ja tervist, Maamees

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Olen eri meelt Priidu tõlgenduse ja sõnakasutuse üle: Lallukka pole kaugeltki rahvussangar, ega 1. dopinguga põruv suusataja Soomes, ega suusatamaine pole ka üldse spordiala nr 1 , hea kui esikümnes - seega ei saa üldsuse huvi seisukohalt
võrrelda kahte maad.
Lallukka on teatanud , et hakkab välja selgitama infolekke kohta. Soome antidopinguagentuuri juht on eriti karmisõnaliselt kritiseerinud olukorda , et asi välja imbus.
Sass

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

https://www.facebook.com/#!/search/results.php?q=usume%20juha%20lallukat&init=quick&tas=0.9282218257292236

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi olid kadakasakslased, kas nüüd on kadakainglased? How about this?!

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit soovib ka edaspidi blogipidamist jätkata, siis soovitan tal tungivalt mõelda enda nähtavakstegemisele pimedatel Tartu/Tähtvere tänavatel rattaga kimades. Kasuta vähemalt helkurvesti ja rattal esituld. Cheers!

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Tere!Küsisin mõni aeg tagasi mida tähendab rullsuusatamises roomamine. Kahjuks ei ole vastust saanud või ei ole vastus silma jäänud. Kui see saladus pole, siis äkki on võimalik treeningtehnikat kirjeldada. Samuti oleks hea teada, mida õpetas V.Teppan paaristõuke kohta. Priit

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

A-proovide lekkimine näitab, et ühiskond ei aktsepteeri seda normi. Võib ju määrustesse sisse kirjutada, kuid inimesed ei järgi seda. Sest see A-proovi salastamine riivab meie õiglustunnet. See on nii Eestis kui ka Soomes. Lalluka võib muidugi AV-d ahvida; las ahvib, luuser on ta niikuinii. WADA peaks A-proovi salastamise ära muutma.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Sa ei tea mis on roomamine?! 8)

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

22:51 - erakordselt õige ja analüütiline tähelepanek. Tõesti, ühiskond ei aktsepteeri.

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

-> Priit

Roomamine peaks olema see, kui teed vahelduvõtukelist, aga jalgadega ei tõuka, ainult kätega, jalad hoiad kõrvuti, vist.

P1

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

22:14 - samuti erakordselt õige ja analüütiline tähelepanek. aga vaevalt et isake anonüümsete nõuandeid kuulda võtab.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

PP:"Ja üleüldse: näen siin taas veidi haiglast huvi teisejärguliste asjade vastu (varustus, mis raha eest saadud, kellelt?)"

Mäletan kui Priit ise siin detailselt kirjeldas, mis varustust ta kasutab, kust ostis ja kui palju soodsamalt sai.
Siis öeldi talle, et keda need detailid huvitavad? Ta vastas, et need on faktid ja tuleb kirja panna. Nüüd, nagu ülal näha, ajab mees jälle teist juttu.
Priit, kui sul ei ole kõige parem mälu, siis ära arva, et see kõigiga nii on.
Võib-olla sa selleks panedki kogu oma elu siia kirja, et muidu ei seisa meeles?

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi teab kedagi, kes müüb kasutatud klassika suusarulle? Mõistliku hinnaga.
Võimalik vahetada/kompenseerida K2 rulluiskudega.
Tänan abi eest.

anti@tdl.ee

 
At 13:10, Blogger Priit Pullerits said...

Uus Veerpalu raamat on Tallinnas müügil Statoili bensiinijaamas. Kas seal on sellest mehest rääkiva raamatu koht, mis iganes selle dopinguga ka on?

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Mis sellel Statoilil viga...Postimeest müüakse ka Statoilis ja veel enamatki...
Maamees

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Trenni tehes mölakaks. .. Ma mõtlen, et kuhu see trenni tegemine välja viib. Tartlased annavad lõpuks veel nime "Tähtvere suusataja" või Tähtvere ringimees või veel midagi hullemat nagu Juhan Liivi hüüdis Alatskivi rahvas Penjamini lolliks.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Aga kust need jõulukingid siis mujalt ostetakse kui Statoilist? Saba pole ja aega ei kulu.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Sirvisin Veerpalu raamatut Apollo raamatupoes. Võib öelda, et täielik kräpp. Koosneb mingisugustest kunagi meediale antud intervjuukatketest, mida siis kronoloogilises järjekorras on copy/pastetud. Kristina raamat on selle kõrval ikka väärtkirjandus. Tundub, et ei Veerpalu ega teisi asjaosalisi pole isegi küsitletud autori poolt.
Ah jaa Maamees (tere jälle): 100.- Eur-i on nende saabaste eest natsa palju (vaatamata sellele, milliseks on uute hind kruvitud). Tegelikult ma tahaks ikkagi vähe paremat saabast, sest tase eeldab vastavat varustust ikkagi :)) Vaatan veel ringi ja kui ei leia teen oma pakkumise.
Teet

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Hei Teet! Pole hullu kui ei soovi, vahepeal leidsin juba tuttavate kaudu kingsepa, kes 1 eur tüki eest lubas need saapad vähemalt pool numbrit suuremaks venitada.
Egas kui tösiselt varustusest rääkida, siis teatud hinnaklassis on siiski piir, kus tavalisele harrastajale hinnaklass on maksimaalselt optimaalne. Ega vaid varustus vaid tulemust tee. Kui näeksid neid Alpina combi-matkasaapaid(05a maksid ca 40 euri), millega Maarjamaa rahvasportlikule möödupuule 09 aastal Viru maratonil tuule alla tegin ning TM-l 300+ kohale tüürisin, siis möistad, et jah.....
Jöudu ja edu treeningutel, Maamees

 
At 23:35, Anonymous Ants said...

Treeningutega ei alusta enne detsembrit. Ära provotseeri, Priit, see on selge, et kerge oli taganttuule ja 100% pidamise tõttu.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Sünoptikud ütlevad, et talv hilineb poolteist kuud. Priit kirjutab, et on väga heas vormis. Väga hea vorm ei saa väga kaua püsida. Ajastus tuksis? Pulleritsu ettevalmistus on alati ühele konkreetsele vormitipule rihitud. Nii igal neljal alal. Mis nüüd? Detsemberis alustavad mehed tulevad tagant ja lähevad mööda..

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Juhtusin ühes asutuses lehitsema Eesi Ekspressi erilehte "Sport". Täielik crap, aga sellest pikemalt võib-olla teine kord.
Varustus on Sul enam-vähem ainult selles mõttes, et katab kodust väljahüppamise ja ringil tiirutamise esmase vajaduse ära. Ma soovitan, et pane oma varustus kirja ja lase "Maratoni" erilehes mõnel asjatundjal seda analüüsida. List on Sul üksjagu pikk, aga olulisi asju on siiski puudu. Spetsialist leiab kindlasti üles kus Sinu varustuses augud on. Mitut asja näen minagi, kuid ei hakka neid siin üles lugema. (Põhiline põhjus on, et oled kooner tüüpi.) Sinusugune rõivaeitaja ju higipaela jms peale ei mõtle. Varustuse valikud on olulised, sest täie komplekti peale kulub aastas ikka üks tuhatkond eurot ära kindlasti.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

P.S.
Maamees, saapa suuremaks venitamine on hea mõte. Muide, kas teadsid, et võrkpesu (Brynjele muide üritab sel sügisel konkurentsi pakkuda ka mingi Eesti valmistaja) saab ka kodus lihtsalt valmistada?

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

10:12 oled vist mingi ilueedi, mitte spordimees. Tore on vaadata, kuidas mingi väljaveninud dressipükstega spordipäss sulle ära teeb.
Sport on rõõm liikumisest, mitte rõõm enda tuhandete eurode eest ehtiminsest.
T

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake esimese pildi pealt, kuidas spordivarustuse pealt kokku hoida

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Hea enesetunne on harrastussportlase puhul esmatähtis! Kui inimene tunneb end hästi teksapükstes, siis ei ole meie asi sellesse halvustavalt suhtuda. Kui inimene tahab ja saab lubada omale kallist spordiriietust, et ennast paremini tunda, siis mis ka selles halba on? Kuna mul on hetkel kurk haige siis kannan Buffi ka +6C juures, kas ma olen selle pärast memmekas - võibolla tõesti.

Jäägem kuivaks!

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei taha sellest varustusefetshist midagi teada. Ei häbene tunnistada, et mulle käivad spordiriiete hinnad üle jõu. Ostan ainult hädavajaliku miinimumnimekirja asju. Kelle meelest 1000 eurot on ok, see kulutagu. Minu meelest ei ole ok.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

jah, tõesti - üle-soome kuulus suusamees Lalluka, tõesti kummaline, et AVga võrreldavat rahvaliikumist ei tekkinud.
" Sest see A-proovi salastamine riivab meie õiglustunnet." Mismoodi? Minu õiglustunne ütleb küll, et tahaks 100% kindel olla. Kristina olümpia käkkimine juba meelest läinud??

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis te nüüd, mehed, jamate selle vormitipu ja vormi minetamise jutuga. Ega 8-9h rahuliku treeninguga nädalas mingeid imetippe saavuta, lihtsalt tugevdab aeroobset põhja ja lihasvastupidavust. Iseasi kui eelnevalt oleks tehtud 15-20h nädalas ja nüüd laseks mahud alla ja teeks põhiliselt kiirustreeninguid.

Need, kes detsembris kavatsevad harjutama hakata, muidugi tõsiseid eesmärke ei sea. Aga kes keelab niisama sportimist nautida.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Vastus Priidu muredele 13:29 (ehk miks nii isiklikud küsimused sponsorlusest või varjatud reklaamitasudest) -
13.sept 2011 - ... Maastikurattasponsor on Hindrek Riikoja, Kuku Raadio peatoimetaja. Temalt, nagu mõistate, sain sõiduvahendi...
07.märts 2011 - ...Suusavendade tiimi esindaja ja sisuliselt minu isiklik määrdemees Jaanus Kunts...
28.veebruar 2011 - ...Liiati olin sedapuhku stardis oma Atomicega, mitte laenusuuskadega...
31.jaanuar 2011 - ...ulatas Kristjan Oolo, kes Eesti meistrivõistlustel näitas sprindi poolfinaalis koha kätte isegi Andrus Veerpalule, mulle oma võistlus-Fischerid.

Need on ainult mõned näited siinse blogipidaja enda sissekannetest.
Kallis Priit - teeme kodutööd, teeme (tsiteerides kohalikku "klassikut")!

Muiates,
Mart

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

11:35 - nalja teete või? Kes teil keelab Riikoja käest ratast või hundilt suuski laenata? Teil ei ole sõpru või, kes teile usaldaks midagi laenuks anda?

Ma ei näe siin kuskil seda, mida mõned siin vist näha ikhavad, et kuidas blogipidaja vabrikupükstes ja tehase-saabastes ringi jookseb, punt firmaomanikke kiivalt jälgimas, et ta ikka nende toodetest hästi kirjutaks. Ei ole ju nii, mehed. Nii et minge leidke endale ka mõned head sõbrad, kes teid nõu ja jõuga aitaks teinekord ja rattapulga peale võtaks.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Minu õiglustunnet riivab ka see, et MA ja AV on Eesti koondise juures oma hämaraid asju ajamas sisuliselt endistpidi edasi. Mina kaaluks MA ja AV-le lähenemiskeelu kohaldamist.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

pfff...ma ka ei mõista, mis intriigi te mehed siit Priidu varustse pealt teha üritate? Kelle asi see on, et tema saab laenata? Teil endal pole sõpru või? Sitad mehed siis.

Ja kui saabki tasuta? MIS SIIS MA KÜSIN, MIS SIIS? Kas see on keelatud või? Tehke oma blogi, nähke vaeva, reklaamige seal laenutajaid ja tasuta jagajaid, keegi ei keela. Käsi peseb üldiselt kätt ehk Priit saab midagi tasuta, teeb siin väikese reklaami. Mõlemad on rahul. Ei tasu mögiseda, kui ise kobad olete :)

white

 
At 12:16, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 11:55, aitäh, hästi vastatud! Tõesti, see on ju puhtalt sõprussuhete pinnalt üheks jõuprooviks saadu, millest kirjutan, mitte tootjailt ja maaletoojailt päriseks lunitud kaup! Siin on ju tõesti vaks vahet!

10:12, ma ei saa tõesti aru, millest te räägite! Tooge mõni konkreetne näide, siis võin uskuda, aga praegu mitte - ma ei tunne küll, et mul millestki puudu oleks. Olen nõus 10:28-ga, kes teile vastab. Millest, öelge, mul veel puudu on?!

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Mart toob mõned päris markantsed näited 8)
kuidas sõprade abil varustuse pealt kokku hoida 8)))
11:07, räägid, et armastad oma spordiala. Aga palju sa sellele raha kulutad?
Miinimumnimekirja maht ongi oma 1000 eurot. Arvesta ka seda, et asjad kuluvad. Reeglina ei ole asjad ka ühelt alalt teisele üle kantavad. Suusapükstega juba mugavalt ja kvaliteetselt jooksutrenni ei tee. Varustus peaks ikka olema viimane koht, kust kokku hoida. Ka mina ei ole rikkur. Ei ole ka firmaomanik ega Riigikogu liige. Hoian kokku sellega, et: 1) ei käi välismaal võistlemas; Pole mulle vaja edevaid Stockholmi või Torino maratone. Maratoni saab väga hästi joosta ka Eestis; 2) olen valinud ühe ala enda põhialaks; teised alad on toetavad alad; mõnda ala (ratast) ei ole üldse tegema hakanud. Kuigi võiks. 3) võistlen üldse vähe. Hoian kokku võistlusmaksudelt (idiootlikud regamised!) ja teen pigem trenni. Need on minu põhimõtted.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

12:24 üritab armastust raha eest osta või vähemalt rahaga armastuse suurust mõõta.

Mis nendesse riietusesemetesse puutub, millest siin räägitakse, siis mulle tundub, et olen naiste moefoorumisse sattunud. Olge ikka mehed!
T

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Mõni konkreetne näide? Ühel minu sõbral, nimetame teda Marguseks, on ca 20 T-särki. Seejuures on Margus selline spordimees, et kui Tallinnas on Olümpiajooks (juuli keskpaiku joostav u 8 km üritus Pirital), siis tema passib stardi läheduses ja kui start antakse, siis Margus liitub jooksjate vooluga u 50-100 m pärast. Seda sellepärast, et stardimaksu (mis on lühikese maa kohta krõbe) mitte maksta. Mõni nimetaks seda kindlasti (spordi)pesufetišismiks.. Mõni, kes aru ei saa!

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

To 12:24 - Enn Sellik ei osanud liibuvatest jooksupükstest undki näha, aga ometi jooksis ta seniajani Eestis ületamatuks jäänud rekordajad. Kuidagi ei saa aru, kuidas suusapükste jalgapanek takistab Sul "kvaliteetselt" jooksmast. Jookseb ikka mees/naine, mitte püksid.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

http://kaarelzilmer.tumblr.com/post/12843732445/jurg-capol-mida-keda-ja-kuidas-sa-juhid

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

13:28, on näha, et Te ei ole reaalselt suusaga ja jooksuga tegelnud, kui ei suuda suusa- ja jooksuvarustuse vahel vahet teha. Alade liigutusrajad on ju erinevad; tänapäeval disainitakse spordiriided nende järgi. Suusataja keskmine liikumiskiirus on 50-100% kiirem kui jooksjal, langustel isegi 200-300%. Seetõttu vajab suusataja rohkem kaitset tuule vastu. Tänapäeval kasutatakse lamineeritud jm viisil töödeldud materjale; kuid nn windstopperit ei saa "liibukasse" nii sisse ehitada, et liigutuste vabadus ei saaks pärsitud. .. Loengut pidama ei hakka siin. Aga kui vaatad Crafti jt juhtivate tootajate product line-e, siis suusa ja jooksu asjad on eraldi. Selliku aegadel jah joosti dressikatega. Ja jalas olid ketšid, heal juhul, kellel tutvusi oli - tšehhi botased.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi olid sellised jooksumehed nagu Virkus ja Pärnakivi. Üks neist üritas Tamme Staadionil jooksuvõistlustel osaleda, aga teda ei lubatud starti. Ta ei lasknud ennast sellest segada, kui start oli antud, siis hüppas üle torude ja liitus jooksjatega, nii korduvalt. Tema isiklik rekord 100m oli 15,0, aga püstitas seal samas staadionil maailma teise tulemuse 1h jooksus, maailmarekord oli vist Emil Satopeki käes.(nädal varem püstitatud)
Tahan veelkord öelda, et ärge oma varustuse jutuga lolliks minge, spordis loeb endiselt sisu rohkem kui kirevad suled.
Spordis mulle meeldib just selle demokraatlikus, pole tähtis mida enne teed või ei tee ja mida selga paned, mida kired või kuulutad jne., loeb ainult see, kes enne finisis on (protokollis eespool).
T

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav viide, 13:47
Ma millegipärast kaldun uskuma, et Zilmer ei ole päris ise seda teksti kirja pannud. Selline tuddy-fuddy või kui viisakamalt öelda, siis suusasammu Grand Old Man on ju varem end oma blogis poliitikast eemal hoidnud. Järelikult on Capoli kohta ESL juhatuses palju kirumist olnud.. Kas sel ka laiemat mõju on? Arvate, et see ESL juhatuse liikme kirjutis Jörg Capoli ja FISi juhatuse silmadeni ei jõua? Naiivsed olete, kui arvate..

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Midas nütt! Mõistlik jutt ju Capolilt, loomulikult pole põhjust uskuda, et kõik suusatajad on puhtad, kui see nii oleks, siis poleks ju dopingukontrolli vaja. Kuidagi väga äraspidine on seda mõistlikku ja praktikas kinnitust saanud seisukohta tõlgendada kõigi suusatajate kahtlustamisena ja selle alusel selle ütlejat (Capolit) ebausaldada. Kahtlen ka , et Zilmer on midagi nii rumalat (demagoogilist) öelnud.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Kes eesti keelest aru ei saanud, kordan veelkord: kahtlus, et kõik suusatajad ei ole puhtad, tähendab seda, et üks või mõni suusataja võib olla midagi tarvitanud, ei enamat.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

13:50, on näha, et olete põhjalikult tutvunud juhtivate tootjate produktidega, aga peaksite sealjuures arvestama, et tootjate huviks ongi levitada arvamust, et ühe tootega saab viljeleda ainult ühte kindlat liigutust mingi kindla temperatuuri ja õhu niiskussisalduse juures. Ma ei imesta, kui varsti on eri tooted ka uisu- ja klassikatehnika jaoks (nt põhjendusel, et "klassikapüks" pärsib külgsuunalist jalatõuget või midagi sellist).

Mis minusse puutub, siis kõiki neid huvitavaid termineid nagu liigutusrada ja product line tundmata ning külmal ajal suusariideid kasutades jõudsin teatud jooksualal EKJL-i hooaja edetabelis 25 parema sekka, mis keskealise harrastaja kohta pole ehk kõige hullem. Küllap Teie tulemused on tänu riidehuvile palju paremad?

13:28

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Need, kes minu 11:35 toodud mõnest iroonilisest viitest veel aru ei saanud, teen puust ja punaseks:
1) PP väitis (13:21), et kasutab oma ostetud või preemiaks saadud varustust - tõin AINULT kolm näidet, et ajakirjanduse korüfee manipuleerib andmetega... ;
2) rõhutades teiste kohustust aususele ja avatusele, peaks esimese kivi viskaja olema kristallpuhas - ei hakanud kevadine jutt rattarallist sellega, et olin paha ja sõitsin vastassuunas (lipsas jutust küll kord läbi), vaid peamine teema oli selles (koos piltidega) kus teised olid pahad ja rikkusid liikluseeskirju ning võistlusjuhendit;
3) korduvalt on võistluse ülevaadetes juttu sellest, kuidas sai ühest või teisest mööda sõidetud (uups! see, et vahel enne finishit sama konkurent uuesti möödus ja revashi sai, unus ära!)
4) ...

Lihtsalt kokkuvõtteks - PP, kelle amet on vahel mustas pesus sobrada ja vastuolusid otsida (müts maha selle tehtud töö eest!), peab olema valmis ka selleks, et tema enda blogis arutatakse TEMA "faktide kokkusobimatust".
Tõde (nagu ka ilu) on vaataja peas (silmades).

Rahu, ainult rahu!

Püüan tulevikus intriigimeistri kodublogis omapoolset irooniat vältida.

Jõudu rullitamiseks,

Mart

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Kolmandal pildil on selle mustlase maja, kes üksikult elavate vanainimeste tapmise eest eluagse vangistuse teenis. Priit kas see pilt on kuidagi tähenduslik?

 
At 16:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ka ei saa aru, mis varustuse jutt - mul on suusatamiseks ja jooksuks ühed ja samad dressid, klassikat ja uisku sõidan samade keppidega (mul meeldib klassikas kõrgelt tõugata), hiljuti isegi kombisaabastega, kuni ühelt kõvemalt konkurendilt sain kasutatud klassikasaapad mingi 400 krooni eest.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:34, Blogger Priit Pullerits said...

16:25 - võtke teadmiseks, et nii siin minuga anonüümselt lõugu ei lõksutata. On selge, dolbojoob?

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan kartseri pilti ja Priidust hakkab kahju, pilt jõuliselt melanhoolse alatooniga. Kas fotograaf oli kaalult väga raske või on kartserihoone eelmise sajandi ehitus, et mõrad põrandas?

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

"Hea klassikapüks, sobib nii paaris- kui vahelduvtõukelise sõiduviisi jaoks" - kui ma oleks müüja, siis esitleksin niimoodi.
Aga Pulleritsu "klassikat ja uisku sõidan samade keppidega" (sic!) on muidugi kurioosum. Kusjuures mees võtab endiselt koondislaselt veel tõuketehnika tunde ja omab ambitsiooni tegutseda varustuse ostmiseks õpetusi jagava Maratoni erilehe toimetajana.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

On soetatud uued Madshuse klassika saapad...
Minuga juhtus kunagi ka täpselt nii moodi , et sõitsin aastaid klassikat rossignol combi saabastega aga eelmisel aastal soetasin endale Alpina klassikalise stiili võistlus saapad. Kõik oli tore, aga jalg oli harjunud selle toega sidemega nii ära, et kui uute saabastega sõitma hakkasin tudises jalg kõvasti ja (jalalaba/hüppeliiges jms väsis kiiresti) - ja ei harjunudki enam ära. Vanust ka üle 40 -ne- võibolla sellest?
Klassika maratone sõidan nüüd Madshuse Nano PUC combisaapaga - nagunii enamjaolt paaristõuke maratonid.

 

Postita kommentaar

<< Esileht