esmaspäev, november 21, 2011

Pullerits: Mida kultuurset on jalgpallureil suusatajailt õppida?

Televisioonist on mõnikord ka kasu. Eile näitas ETV õhtune spordisaade jalgpallurite hooaja lõpetamist Estonia kontserdisaalis. See on Eesti kõige tähtsam, mainekam, püham saal. Ja kas teate, mis mind hämmastas?

Hämmastas see, et enamik meesjalgpallureid, kes kaamera ette jäid, ei kandnud ülikonda, vaid olid n-ö vaba aja rõivastuses: teksad, pusa või kampsun, argisärk (vt fotod).

Kas tõesti ei leidunud kedagi, kes oleks neile eelnevalt öelnud, et mehed, Estonia kontserdisaal ei ole ööklubi, sinna ei minda tavalises riietuses, vaid sinna minnakse pidulikus riietuses? Kui jalgpallurite lastetoas haigutab ses osas tühimik, et nad ei tea, millises kohas on sobilik milline riietus ja milline mitte, siis oleks võinud ju neile kutse peale märkida, nagu oli märgitud Estonia kontserdisaalis peetud autosportlaste hooajalõpu ürituse kutsele, et selga tuleb panna tume ülikond.

How about this?!

Mulle meenub paar aastat tagasi Tartus Vanemuise kontserdimajas peetud Eesti suusatajate tähtpäevaüritus, kus osalesin ajakirjanikuna. Meeldiv oli näha, et kõik meessuusatajad olid korralikus tumedas ülikonnas. Tollane peatreener Mati Alaver, ilmselt, on nende kasvatamisel ja kultuursel suunamisel teinud tänuväärset tööd.

Paraku haigutas eilses ETV spordisaates suusatajate koha peal tühik. MK-etappi poleks nagu toimunudki. Eesti teatemeeskonda polnud stardis ja me ei saanud isegi teada, miks. Seega, ega korralikust riietusmisest pidulikel sündmustel ole sportlike tulemuste parandamiseks kasu.

Ent see ei tähenda põrmugi, et need, kel tulemused ette näidata, nagu tänavu näiteks Eesti jalgpallureil, võiks pidulikel sündmustel pidulikkust rõhutavates paikades piduliku riietuse peale vilistada. How about this?!
******
Ajo Mountain Drive, Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.
Kes lisaülesannet soovib, siis: leidke pildil sõiduauto!

Fotod 1 ja 2: Jalgpallurid Estonia kontserdisaalis hooaja lõpetamise üritusel. Fotode autor: Teet Malsroos, Õhtuleht/Scanpix

45 Kommentaarid:

At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

19.11.2011
Mis asi on kasvuhormoon ja mis kasu on sellest tippspordis? (Mitä on kasvuhormoni ja mitä hyötyä siitä on huippu-urheilussa?)
Viimase aasta üks kuumemaid arutlusi põhjustanud teema tippspordis on kasvuhormoon ja selle kasutamine. Leian, et on viimane aeg selgitada, mis imeasi see tegelikult on ja mida selle kasutamine võib kaasa tuua. Kuigi järgnev lugu on soomekeelne, siis ma loodan, et kõigile huvilistele piisavalt arusaadav ja vajalik. NB! artikli autor on Soome Antidopingu juht Timo Seppälä.

http://runningexpert.blogspot.com/2011/11/mis-asi-on-kasvuhormoon-ja-mis-kasu-on.html

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Google tõlge eesti keelde

http://translate.google.com/translate?sl=fi&tl=et&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Frunningexpert.blogspot.com%2F2011%2F11%2Fmis-asi-on-kasvuhormoon-ja-mis-kasu-on.html&act=url

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Pildi paremas servas paistab üks valge täpp. Kas see ongi sõiduauto?
TA

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

See on muidugi ainult maitseasi, aga ma olen selle ülikonna jutuga nõus. Ürituse korraldajad on need, kes lepivad kokku ajakirjandusega ja osalejatega. Ju see oli nende valik, et riietus on vaba.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Minule meeldib, et AK uudistes diktorid reeglina ütlevad tere, isegi spordiuudiste lugeja. Majandus- ja kultuuriuudiste lugejad peavad seda mittevajalikuks. Pidevalt jääb mulje, et minu arusaam teretamisest ei ole kultuurne.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Too neeger-jalgpallur Pildil nr 1 on kõige paremini riietatud. Teiste pusad-kampsunid on tõesti kehvad vaadata.
Priit jättis veel ütlemata, et AV ilma lipsuta kantud liivakarva ülikond pressikonverentsidel jättis sama kentsaka mulje (nagu oleks Humana poest ostetud). Aga jätame luuserid kõrvale.
Individuaalset stiili hindavale suusatajale minu rõivastumissoovitus oleks: Brynje võrkpesu musta pintsaku all (hoida hõlmad lahti!). 8)

 
At 16:38, Anonymous Tarvo said...

MIDA, teksadega Estonia laval? See oli mu esimene mõte kui seda klippi nägin. Ei ole nõus 15:49'ga, et korraldajad jätsid riietuse vabaks, see ei ole nende ülesanne. Iga vähegi intelligentne inimene võiks teada, et vaba aja riietes ei minda Estoniasse pidulikule üritusele. Isegi A.Pohlak oli oma karvase vesti koju jätnud ning lipsu ette pannud. Täna tekkis veel küsimus, et kas tõesti peaks treener selliseid elementaarseid asju täiskasvanud meestele õpetama? Ju vist peab kui lastetuba on nõrgaks jäänud.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige küsimuse püstitus! Tõesti imelik, et selline apsakas jalgpalli hooaja lõpetamisel aset leidis! Üldiselt on teada-tuntud tõsiasi, et jalgpallurid, vähemalt tuntud jalgpalliriikides, nii klubide kui ka koondiste tasemel isegi mängule sõites on riietatud korralikesse rätsepaülikondadesse (ka Eesti koondis, Eesti klubide kohta ei oska öelda)- pidulikest üritustest rääkimata. Tõenäoliselt meie kohaliku tähtsusega jalgpallurid seda elementaarset asja ei tea - treeneritel ja jalgpalliliidul on vaja seda kõikidele selgitada!

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei saa aru, miks peab üks eesti ajakirjanik kasutama oma blogi kirjutistes, liiati veel teisi arvustavates, inglise keelset väljendit 'how about this'? Kas tõesti on eesti keel nii vaene, et sobivat väljendit sealt leida ei või?

 
At 17:25, Blogger Madis said...

Täiesti nõus Priiduga. Minu arvates tundus kõige suurema eksimusena Signy Aarna riietuse valik. Selle eest annaks ilma pikema jututa kohe "punase". Rebadel traksid on sellisel üritusel ikka üle võlli küll.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Ülikond on ülehinnatud.

Kui ma vaatan kõiki neid halvasti istuvaid ja valesti kantud ülikondi, siis minu meelest olgu parem korralik casual - inimene tunneb end hästi ja jätab hulga käitumisapse tegemata, mida ta muidu end oma riietes ebalevalt tundes kindlalt teeb.

Ja ei maksa selle Estoniaga ka nüüd nii väga leili minna. Lihtsalt üks lava.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

>> Eesti teatemeeskonda polnud stardis ja me ei saanud isegi teada, miks.

http://www.youtube.com/watch?v=pqSyfX77wL8&feature=player_embedded

Tõepoolest, miks? Kas kardeti häbisse jäämist?

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Saage ükskord aru, et kui meie suusatajad on nii halvad, siis ju pole mõtet starti minnja ja häbi endale teha. Suusatamise aeg hakkab läbi saama. Vaid mõni üksik üritaja proovib veel seal midagi korda saata. Rahvast see enam ei huvita. Õnneks oleme saamas normaalsete Euroopa rahvaste suguseks, kus kuningas jalgpall on võtnud sisse oma ainuõige koha!:)

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest, pole kõige väärikam jalkahooaja lõpetamine. Aga hoopis huvitavam oleks teda, mida ikkagi oskab hea blogipidaja sellest meeldejäävat järeldada. Kiku vandesõna (oli see "k...t!" või ikkagi "t..a!") järel oli kirjutistes vahtu nii et oi-oi-oi, aga mis järeldatud sai? Nalja sai!

 
At 19:13, Blogger Andres said...

Üks oluline põhjus, miks Andrus Veerpalu ja doping nii valusad paljude spordihuviliste jaoks on, ongi see, et suusatajad (Andrus, Jaak, Raul Olle, Mati Alaver) on tõeliselt intelligentsed inimesed. Seda ei kohta (Eesti) tippspordis mitte just liiga tihti. Kahjuks.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Andres Keba, mille järgi te küll mõõdate, suusatajad on "tõeliselt intelligentsed" ja võib olla intelligentsemad kui näiteks Mart Poom või Konstantin Vassiljev?

See oli retooriline küsimus.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

1.Kultuursed inimesed ei kasuta kasvuhormooni
2.Kultuursed inimesed ei valeta avalikusele
3.No normaalsed inimesed ei hakka vinguma iga pisiasja peale, mida teised halvasti teevad
4.Aivar Rehemaa kommentaar peale 35 kohta:
"Minu seniste hooaegade parim algus"
Ma naersin pool tundi kui seda lauset kuulsin.Vaat selliste asjade pärast ja kohtade pärast ei lähegi suustatmine korda eriti

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

muhahaa, 20.19, hea et järje peale aitasite! Muidugi on AV ja teised "tõeliselt intelligentsed inimesed", sest oskasid HGh-d hankida ja suhteliselt pikka aega ka edukalt süstida. Kahju tõesti, et nii intelligentseid inimesi tippsordis nii vähe on. ;)

Oeh, mul pole tegelikult sõnu sellise lolluse peale "intelligentsusest".

19.39

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Minule tundub kellegi riietumise üle õiendaja snoobina.
Aga eks see üks Eesti, tegelikult isegi terve endiste vennasvabariikide ühiskondade teema olevat. Välimus loeb bling bling.
Hmm, kui ma õpiksin TÜ-s ajakirjandust ning õppejõud Pullerits suulist eksamit teeks, kas minu hinnet mõjutaks plätudes kohale tulek??
Ma arvan ,et õppejõul läheks silmeeest mustaks ning F oleks kirjas.

P1

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

To 14:12:
Proovisin ka kohe seda google'i otsetõlget Fin-Est (sest "Fin" pole mu parim keelesõber) ja no seda ei kannata lugeda. Isegi õppinud Eesti filoloog ei saaks vigu parandatud kergelt, sest on vaja spetsiifilisi teadmisi. Alus ja öeldis ning sihitis on tihti segamini ning veel lisalk tõlkimatut sõnademängu otse üle toodud väljendidega. UUHH!!!

Ses mõttes oli Fin-Eng tiba parem, sest sai midagi pihta. Kuid seal on mittemeditsiinilise haridusega inimesel spetsiifilise sõnavara mõningad piirangud.
Kuid need ei pruugi paljudele ka emakeeles midagi tähendada..

Aga ma usun, et Google areneb edasi. See on ju vahva tööriist.
Alars

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

20:19, bl***d!
20:27, bl***d!
Mida te jo****õid, bl***did
siin õiendate kultuurisusest
Za***t, bl***d! - Andres Kebal on õigus
Jo****õi v r*t, bl***d! - mõlemad! .. jo****õi v r*t, bl***d!

Märkus: Kasutatud väljendeid Eesti jalgpallikoondislase Pareiko sõnavarast väljakul, nii nagu Priit Pulleritsu artiklis http://www.tartupostimees.ee/452066/priit-pullerits-k-di-r-k/
ära toodud.

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Maratonitiimi, sisuliselt koondisse, on võetud sportlasi, kellel 42 km 215 m pikkune jooksudistants veel läbimata?

How about that?

Samal ajal ei kuulu Maratonitiimi, ega seega saa EKJL treeningtoetust maratonijooksus aasta tippaja omanik Ilja Nikolajev (2:20, Torino maraton), ega nibin-nabin aasta tippajast tsipa nõrgema aja jooksnud Evelin Kärner (2:50, Ahvenamaa maraton).

How about that?

Inglise idioom (s.t keeles väljakujunenenud väljend)on tegelikult How about that?, mitte How about this? This kasutamisel tuleks ära nimetada millele viidatakse, kas otse või abisõna one abil.

How about this one?

 
At 01:48, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti nõus Priit Pulleritsuga. Vaadates ka üles laetud pilte... no mida ku...it neil "casuali riietet" jalgpalluritel kahe kõrva vahel on?! Vist tükike Saaremaa dolomiiti, ei muud. Laisad on nad ka, ei viitsi isegi aasta jalgpallurite valimisi suurtes jalgpalliriikides vaadata, neist õppida oleks juba vist liig.

Rivo

 
At 01:55, Anonymous Anonüümne said...

kommenteerijale: 01.17

lugege üht varasemat Pulleritsu postitust, siis saate isegi teada, miks ta just "how about this?" kasutab ja mitte korrektselt "how about that?" RIDADE VAHELT ON VAJA LUGEDA, AUSTATUD INGLISE-IDIOOMISPETS:)

Rivo

 
At 02:45, Anonymous Anonüümne said...

How cool! Siis Supilinna/Tähtvere idiolekt. Ja mina arvasin, et Pullerits on selle 'How 'bout this?' picked up üles korjanud (ka siinses blogis kirjeldatud) jalgsimatkadelt Columbia University'st Manhattani Economist'i toimetusse (Upper Town'ist teadupärast Midtown'i ei pääse muidu kui läbi Harlemi).

 
At 07:36, Anonymous Anonüümne said...

Kulla 1:17 kirjutanu. Kontrolli oma faktid üle. Nikolajev ja Kärner on juba nädal aega maratonitiimis.
How about this?

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Küsimuse püstitus on õige aga miks peab selle juures jalgpallureid ja suusatajaid vastandama?

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

01.17 kirjutas:
Eesti Maratonitiimi, sisuliselt koondisse, on võetud sportlasi, kellel 42 km 215 m pikkune jooksudistants veel läbimata?

Arvatavasti on selline distants kõigil tiimi liikmetel läbimata, kui nad just pärast finisheerimist 20 meetrit peale ei jooksnud.

Inimene, kes mitmetes foorumites Maratonitiimi küsimuse tõstatab, võiks sellist pisiasja nagu maratonidistantsi pikkus ikkagi teada.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

kas kultuurne inimene kihutab arutult autoga? Paistab küll nii,kui seda varjata ülikonnaga Estonia kontserdisaalis.

 
At 10:59, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, TA 14:44, seal see auto on.

Ja muide, kui täna hästi läheb, saab täna see blogi miljon vaatamist täis. Aitäh kõigile!

Kes teeb miljonenda kliki???

 
At 11:41, Blogger Priit Pullerits said...

Sain just teada, et ma olin eilses "Rahaaugu saates":

4. Eesti kirjandus või Eesti punk. Eesti kirjandus: Sass Henno, Liis Lass, Andrus Kivirähk, Priit Pullerits.
Kes kirjutas raamatu «Kes sandistas lugeja?»? Mängijad arvasid, et üks kena naisterahvas sellist pealkirja ilmselt raamatule ei paneks, välistasid Liis Lassi ning jagasid raha Pulleritsu ja Henno vahel. Õige olnuks aga Lass ning Ott ja Andres jäid rahast ilma.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa Taaramäega trennis käisid?

 
At 14:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Taaramäed ma kahjuks jätkuvalt ei tunne.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla oli jalgpallurite üritusel probleem infoliikumisega. Omanik unustas jüngritele teatada, et seekord ei tule ta lambanahas, vaid paneb ülikonna selga ja vaesed jüngrid ei tahtnud "üle riietuda", seepärast panid ülikonna asemel lihtsalt midagi viisakat "casuali" peale.

Aga konkreetses spordisaates oli jalgpallil liiga suur osakaal. ka mina ootasin, et millel tuleb nüüd MK sarja kohta paar sõna, aga ei midagi.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Kõik sportlased teavad, et külma ilmaga kohanemine mängib hea lõppresultaadi saamisel üliolulist rolli. Kui 15 sekundit enne starti hakkab organismil külm, siis on võistlus tuksis. Siis on sportlane midagi kardinaalselt valesti teinud. «Lihased võivad krampi minna ja siis ei ole enam midagi teha. Kogu aeg peab soe sees olema,» selgitas Saarepuu.

http://sport.postimees.ee/212615/maskides-suusatajad-vallutasid-otepaa-mk-rajad/

Jooks-ja suusariietusel on vahe!

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

MK-etapi meeskonnasõidu tulemused:
1. Norra 1:35:24
16.(viimane) Saksamaa II 1:39:15
Vaadates Eesti sõitjate üksiktulemusi ning võrreldes neid Saksamaa II meeskonna üksiksõitjate tulemustega võib arvata, et Eesti oleks võidelnud viimase koha peale.
Ilmselt see annab ka ühe vastuse küsimusele miks suusatamist AK-spordiuudistes ei kajastatud.
Kui lisada siia juurde, et parima üksiksõitja (Rehemaa, kes ise hindas seda heaks alguseks) kohaks oli 35, siis pole põhjust väga nuriseda mittekajastamise üle.
Iseküsimus on tõesti AK spordiuudistes kajastamist leidvate uudiste valik. Kohati on see üpris kummaline. PP ajakirjanikuna võiks seda teemat pisut põhjalikumalt uurida/selgitada. Mis on need kriteeriumid mis määravad spordiuudiste valiku. On selleks piisav avalik huvi, traditsioonid, raha, tutvused, vms.

Siim

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

mõista-mõista, kes annab intervjuud? - "Ma arvan et ega meil on kindlasti seal kolm-neli meest kindlasti kes kes äää niiöelda on võimelised sõitma sinna ööö kahekümne kahekümne sisse, et see on on juba väga väga gaaa okei okei tase ma arvan ja ja pakub pakub juba emotsiooni et."

 
At 21:19, Anonymous ÄN said...

Sellest on aasta tagasi kirjutanud Õhtuleht.

http://www.ohtuleht.ee/403430

Antud artikkel on tehtud ajendatuna eelmisest uudisloost (mis veebist maha võetud), kus kirjutati, et Säärits küsis laiemale üldsusele tundmata ala kajastamise eest "meelehead".

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ohtuleht.ee/453059 - kolmanda minuti algus

 
At 22:12, Anonymous Jaana said...

Pigem sõnastaks ümber vastupidiseks:).

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Khm, ma ei saa aru eeldusest, et kutsel ei olnud kirjas piduliku riietuse nõuet.
Loomulikult oli, küsimus on selles, kas kutse jõudis ka kõigile jalgpalluriteni nii kohale, või treenerid jagasid suuliselt ja valikuliselt infot.
Ei õigusta halba riietumist, küll aga ei meeldi vale rõhuasetus..

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly. I'm not
sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results.

Feel free to visit my weblog :: Catering-in-Orange-County

 
At 05:28, Blogger Unknown said...

20151127xiaodaige
camisetas futbol baratas
tiffany outlet
swarovski crystal
oakley sunglasses
ferragamo shoes
moncler outlet
discount oakley sunglasses
michael kors outlet online
cheap ray ban sunglasses
longchamp handbags outlet
nike air max
cheap ugg boots
rolex watches
gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet
black friday deals
christian louboutin outlet
nike air huarache
michael kors handbags sale
new balance shoes
oakley sunglasses wholesale
north face outlet store
michael kors outlet sale
cyber monday 2015
michael kors handbags wholesale
hollister canada
mbt shoes outlet
canada goose outelt
tiffany and co
tods shoes
pandora outlet
ferragamo outlet
coach outlet online
ray ban outlet
tory burch outlet online
chanel handbags outlet
cheap nba jerseys

 
At 14:44, Blogger good days said...


http://www.3alm-elsyana.com/

http://www.remjeddah.com/

افضل شركة تنظيف بالرياض

http://www.jeddahvb.com/

شركة غسيل سجاد بالرياض

افضل شركة تنظيف منازل بالدمام

 
At 00:39, Blogger rehabgad1 said...


Good write-up. I definitely love this site. Keep it up

http://prokr123.ucoz.net/blog/
http://prokr122.jigsy.com/
https://rehabgad.bandzoogle.com/home
http://ksa0055.com

 

Postita kommentaar

<< Esileht