reede, mai 20, 2016

Pullerits: Kuidas grupp kinni püüda ja seal õige koht leida?

Te ju teate seda kohutavat hetke? Vahe eessõitjatega hakkab tasapisi kärisema ja jääte, jääte... jäätegi maha. Et mis tunne on? Nagu kogu senine pingutus oleks olnud asjata.

Ma tean, millest räägin. Jõgeva rattarallil, kus homme taas stardin, olen maha jäänud nii sirgel kui tõusul. Ja midagi ei ole teha. Aga mõnikord siiski on.

Üks kriitilisemaid mahajäämisi tekkis mullusel Tartu rattarallil enne Kaiaveret ja sealset laste lõbustusparki. Tee kulges kumera voore harjal, puhus küljetuul, kõik tõmbasid allatuult teeserva ja kuidagi ei saanud rivis teistega sama hoogu üles. Õnneks tuli Kaiaveres toitlustuspunkt, kus grupp aeglustas tempot, ja jõudsin sappa tagasi. Aga paar kilomeetrit hiljem juhtus veelgi hullem.

Pärast Elistveret hakkas grupp allamäge lõigul kiirendama, jäin sabas küljetuule käes üksinda ning vahe kärises, lootusetult. Sajale meetrile. Kuid otsustasin, et ei anna alla, pingutan üks edasi, äkki saan järele. Ja juhtus ime.

Kui olin nii palju üksinda rassinud, et enam ei jõudnud, ent umbes pool kaotatust tasa teinud, tulid teised mehed mu tuulest välja - tolle ajani arvasin, et jäin maha üksinda - ning aitasid grupile järele vedada. Läks õnneks.

Eks sellistest mahajäämistest võivad rääkida ilmselt kõik jalgratturid. Aga sugugi mitte kõigil, oletan, ei ole rääkida õnnelikke lugusid grupile järele jõudmisest. Ega mulgi noid palju ole. Kuid mõnda kogemust tasub siiski jagada.

Siin on elav näide, kuidas püüdsin kinni Kolumbia ratturite kolmiku. Võtsin sihiks, et saan nad kätte - ja saingi. Ehkki videost on näha, et niipea, kui tagumine noist fikseerib minu jõudmise nende kannule, läheb ta kõige ette ning püüab kiirendades minust lahti saada. Seejärel, jõudnud tõdemuseni, et see ei õnnestu, laseb kolmik tempo üksjagu alla ning kaotab justkui motivatsiooni. Siis on hästi näha, mis juhtub, kui väikses grupis kaob üksmeel. Positiivse poole pealt, nagu videos veenduda saate, toimub aga sõbrunemine, vennastumine. Loodusest linna jõudes, kui lähen oma teed, muutub sõit veidi riskantsemaks, ent samas jällegi kiiremaks. Jälgige mängu!

Foto 1: Itaallane Vincenzo Nibali ründab Giro d'Italia 11. etapil hispaanlase Alejandro Valverde ees. Foto autor: AFP/Scanpix 
Foto 2: Itaallane Vincenzo Nibali vaatab Giro d'Italia 11. etapil, mida kavatseb teha hispaanlane Alejandro Valverde. Foto autor: AFP/Scanpi
Foto 3: Mehed, mis te teete, imestab spordihuviline kaunitar (jäähoki MM-võistlustel). Foto autor: RIA Novosti / Scanpix

30 Kommentaarid:

At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd mõtles küll Priit endale ise tondi välja ja pani veel kinnituseks video juurde. Ei näinud siin mingit kõvat grupi jälitamist ja kinni püüdmist ja esimese mehe püüdlust sind maha raputada. Vastupidi mehed nägid et keegi sabas, andsid ilusti käe märke eest.
Gruppide vahede kinni sõitmist pean ma "ohtlikumaks" tegevuseks võistluse ajal. Tegevus mis nõuab/ kulutab palju padruneid ära millest taastumine võtab aja , kui üldse taastub ja mille õnnestumise protsent 30/ 70.
Ei tasu hetke maha magada. Pead pärast 3x rohkem tööd tegema et vahet kokku saada. Tasub alati leida kaaslane , või kaaslased kellega koos seda üritada.

 
At 16:47, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, vabandage, aga te ei ole ju Valverde, Nibali-Jebali, ammugi mitte Peter Sagan ega Tom Demoulin. Ärge ajage harrastajatele kärbseid pähe. Maanteel võidu "panemine" võib lõppeda väga halvasti. Möödunud aasta Tartu Rattaralli näitas seda ja teie tahate vist kordus.
Mina sõidan Kalamaja päevadel. Igas õuekohvikus tulen maha, naudin kohvi, päikest ja head seltskonda. Või lükkan hoopis ratast käekõrval. Kett on sellel niikuinii maha tulnud.

 
At 17:04, Anonymous Martin said...

You ain't un ciclista. Cool down!

 
At 21:41, Blogger Peegeldus said...

Warp drive. Ülekiirendatud rattasõit Moabis mis on filmitud PP poolt. Täiesti ilma autori loata redigeeritud materjal. Kõik õigused kuuluvad originaalvideo omanikule.

 
At 22:29, Anonymous Vello, Aravete, Järvamaa said...

Ajakirja "Sport" maikuu 2016. a värske numbri esikaanel on:
A. Tanel Kangert ("meie mees suures rattamaailmas")
B. Grete Treier ("tippsportlasest koduperenaiseks")
C. Priit Pullerits ("pioneerina kanjonimaal Moabis")
D. Rein Taaramäe ("ketti ei tohi lõdvaks lasta")

 
At 01:34, Blogger Peegeldus said...

Moabi hyperlapse 12x

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Peegeldus 01:34,
vaatan, et oled video teemas osavkäpp. Kas saad teha nii, et oleks nagu Luige trio - mitte üks Pullerits, vaid 2 või isegi rohkem. Tee video, kus grupp - ja grupis kõik Pulleritsud.

 
At 15:52, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits,
Jaan Martinson kirjutab Delfis kolmikõdedest Luikedest, kes lähevad Rio 2016 mängudele Eestit tutvustama.
Kas meil oleks ka meeste poolelt samaväärset välja panna? David Vsevjov kindlasti, ta rääkiks jooksu ajal, kuidas Eestis asjad on, meie minevikust, kahest okupatsioonist, Venemaast jne. Teiseks David Arutjunjan. Kolmanda Davidi leidmine on natuke raskem, aga kindlasti oleks lahenduseks Taavi Rõivas, meie peaminister, kes on kõvas füüsilises vormis ja kindlasti võimeline maratonidistants korraliku tulemusega läbima.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Üle 30 min esimeste käest, hr Pullerits, see ei ole 3 min, ega 13 min, see on enam kui pool tundi. Sellist hävingut ei oleks küll oodanud.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit sõitis Jõgeval terve tee üksinda? Osalejaid masendavalt vähe. Alati imestan, miks see Jõgeva Rattaralli nii pop on, esimesed 10-20 nägu on seal ikka ratturid, rahvasportlastel pole seal ju suurt miskit teha. Aga homne harrastajate sõit toimub ju Elvas. Miks Priit sinna ei lähe? Seal saaks ikka grupisõitu katsetata, paugutada, maha jääda jne jne. Jõgeval sai enamus ajast üksi sõita. Tase võib ju sel võistlustel kõvem olla, aga no mis rahuldust pakub selline sõit, kus saab 20-30 km staardiega koos sõita ja siis ülejäänud tee üksi kulgeda..........mingi hetk panevad ju staarid käigud sisse ja ongi Priidu jaoks läinud. Küsimus Priidule. Põhjenda, miks just Sinu jaoks on Jõgeva Rattaralli ägedam võistlus kui homne Elva Rattaralli ? distantsid ju sama pikad. Elvas on pikal distantsil 250-300 ratturit. Seal on Priidu tasemel mehi maa ja ilm. Paljud mehed, kes täna Jõgeval sõitsid, siis need sõidavad ka homme Elvas. Priidu keskmine kiirus oli 34 km/h, see kiirus küll näitab seda, et enamus ajast tuli vist üksi sügada.
Marss homme Elvasse sõitma, siis saad mõnusa tunde kätte :)

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Keskmine 34 km/h. Kuhu nüüd see kiirus on jäänud? Trenni?

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Head küsimused. Üksi sügamise mõte, hr Pullerits?

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Ainult 56 lõpetajat?
Miks nii vähe osalejaid?

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Konkurents.

 
At 06:51, Anonymous Anonüümne said...

jah,ega ssee pole Moabi ,kus võitled kiviklibuga üksi ja vahepeal pildistad ja filmid,panna on vaja,aga no Priit ei jõua grupi tuuleski püsida,nõrk.Elv asse ta ei tule,Tartu RR asi lihtsam,seal jääb ühest pundist maha,järgmine korjab kohe üles.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte saata olümpiamaratonile hoopis kiire looma, nt jänese Eestist?

 
At 13:23, Anonymous Martin said...

Võiks saata selle mehe, Rain oli vist ta nimi, kes Rohelise Konna kostüümis maratone jookseb. Ökoloogiline ja kannaks tugevat Eestit tutvustavat sõnumit.

 
At 14:20, Anonymous Ants Käbi, rattaspordi veteran 1953. aastast, blogi lugeja 2006. aastast said...

Hr Pullerits,
Siin käiakse teie suhtes välja ütlused, et teie olevat nõrk. Kiitlete oma blogis trennis saavutatud imekiirustega 50 km/h, rahulikus ühistrennis poosetate treeninggrupi eest plagama pannes nagu mõni poisike, olete oma blogis kõiki ja kõiges õpetamas jne.
Võitlustele teie aga välja ei tule. Valite mingisugused spetsialiseeritud rattaproffide maakonnavõistlused, seal jääte muidugi grupist kohe maha, saate kalendriga. Seal aga, kus võimed ja treenitus tõeliselt välja tulete, olgu need siis populaarsed rattasõidud nagu Elvas või eraldistardist Filter karikasarja üritused, teist pole haisugi.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

http://www.dailymotion.com/video/x4bqimu_cliffside-mountain-bike-ride-gold-bar-rim_sport

Igaüks jäägu oma liistude juurde.

 
At 19:13, Anonymous Leoniid Beež said...

Äärmiselt armastusväärne hr Käbi!

Teie muidu selges ja emotsionaalses (ja see on pluss, sest emotsioone tulebki piisavalt välja lasta) traktaadis on ambivalentset mõistmist tekitav fraas.
Nimelt, kas te olete ratsaspordi veterani tiitlikandja juba 1953. aastast või olete küll tiitlikandja, aga 53. aastakäigu mehi ise?
Praeguses, selles väga laialivalguvas ja segases õhkkonnas on raske aru saada ning üldse teemadega edasi minna.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Seekord siis PP tagantpoolt 12.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Alternatiiv 1: peremees lakub haavu

Alternatiiv 2: peremees tõmbab kõigil perse lohku ja uinutab meid, sitavareseid, sest nagu te kõik teate, on ainus oluline rattasõit sel laupäeval Tartus.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

See Gold Bari sõit on titekas. Vaadake pigem seda - miks inimesed seda teevad?
http://www.dailymotion.com/video/x4aubmq_daredevils-hang-off-crane-on-skyscraper-death-defying_fun

 
At 00:13, Anonymous A. Käbi said...

Leoniid
Kuule, sul on juba Alzheimer kallal? 1953. aastal tulin mina Siberist tagasi. Olin veel nooruk. Hakkasin kohe võimalusi otsima spordiga tegelda. Jalg oli mul söekarjääris töötades juhtunud õnnetuse tagajärjel kõver. Umbes nagu Pullerits praegu. Joosta ei kannatanud. Hakkasin siis rattaga sõitma. Lembit jäi veel Siberisse, Krasnojarski kraisse. Metsatööl oli tema kuni 1955. aastani. Alles siis sai kodumaale. Aga Lembit oli ikka minust hulga kõvem spordimees. Kõva mees oli! Mitte sellised nagu praegu paljud.

 
At 04:18, Blogger chenlili said...

canada goose jackets
ralph lauren outlet
uggs for cheap
ralph lauren clearance
basketball shoes
ralph lauren polo shirts
michael kors outlet
gucci outlet
lebron 12
louboutin shoes
toms outlet
retro jordans
mont blanc pens
air max 90
michael kors outlet
louis vuitton uk
uggs uk
canada goose coat
coach outlet clearance
michael kors outlet online
uggs sale
coach outlet
tory burch handbags
uggs on sale
christian louboutin shoes
uggs for men
louis vuitton outlet stores
north face jackets
nike trainers
los angeles clippers jerseys
coach outlet
replica rolex watches
gucci outlet
christian louboutin chaussures
ray ban pas cher
cheap jordans
minnesota vikings jerseys
cheap oakley sunglasses
louis vuitton handbags
chenlili20160829

 
At 18:13, Blogger Unknown said...

cheap ray ban sunglasses
true religion outlet store
adidas nmd
coach factory outlet
cheap nfl jerseys
christian louboutin outlet
louis vuitton pas cher
longchamp
ugg australia
longchamp bags
20170217caiyan

 
At 14:20, Blogger Unknown said...

longchamp
yeezy boost 350
michael kors outlet
longchamp outlet
michael kors handbags
michael kors outlet online
adidas ultra boost uncaged
adidas superstar
kyrie irving shoes
nike air huarache

 
At 11:25, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
moncler jackets
true religion outlet
canada goose uk
pandora charms outlet
adidas superstar
tory burch handbags
ralph lauren uk
off-white clothing
golden goose shoes
nike air max 95 ultra

 
At 10:20, Blogger miki said...

0815jejeasics basket bleu L'étude sur la maladie air jordan 5 & 9 doernbecher dans l'œil humain a d'abord été notée par des chercheurs en Asie, au Moyen-Orient et en Europe. Ne stressez asics gel stratus pas cher pas sur les aspects de votre corps entier que vous ne voulez pas attirer sneakers asics gel lyte iii magenta bordeaux l'attention, il s'agit d'utiliser des lignes et des poids légers pour accentuer vos meilleurs atouts. asics gel lyte 3 bleu marine et rouge Une fois que vous venez de profiter des offres de produits et chaussure nike cortez cuir de solutions de vêtements Bape sur le web, avec un approvisionnement limité, la disponibilité de air jordan 1 retro high og pas cher votre produit de vêtements Bape souhaité sera certainement une question plus importante que la grande nike france bureau économie que vous pourriez faire avec La raison pour laquelle les articles de adidas zx flux galaxy bleu femme mode Bape sont disponibles via Internet, tout en utilisant les meilleurs prix de vente que vous pourriez jamais obtenir. adresse postale nike france

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

ARSIP SUMUT

HOT NEWS >> https://www.arsipsumut.com/

 

Postita kommentaar

<< Esileht