neljapäev, september 20, 2018

Pullerits: Mehed, me peame rääkima mitme mehe käitumisest!

See juhtus juba ligi kaks kümnendit tagasi, kui kaotasin igasuguse huvi, kaotasin ka vähimagi lugupidamise NBA profikorvpalli vastu. Sellepärast, et paljud neist, väga paljud, kes platsil müttasid, nägid välja nagu vangimaja kandidaadid.

Sel kümnendil ilmusid need välimuse järgi vangimaja kandidaadid ka jalgpalliplatsile. Tätoveeritud ja platnoiliku soenguga. Veel kümnendi keskel arvasin, et kergejõustik jääb sellisest debiilsest suundumusest puutumata, aga võta näpust – viimatisel EMil oli näha juba liiga palju vangimaja kandidaate; kurb ja masendav, et ka naiste hulgas.

Olid ajad, kui sport oli nooblite ja väärikate meeste ala. Nüüd enam mitte. Nüüd annavad seal tooni kaagid ja paskaagid.

Üks korralike meeste kants on siiski veel jäänud. Mulle tundub ja paistab, et selleks on jalgrattasõit. Tartu rattamaratonil, kui viimasel 30 kilomeetril rauges jaks, sõitis ligi kakssada meest minust distantsi viimasel kolmandikul mööda ja õnneks ei märganud, et keegi oleks olnud tätoveeritud. Jah, mõningaid selliseid olen varasematel võistlustel näinud, kuid siiski tundub, et neid on väga vähe. Või eksin?

Ma ei saa aru, kui kapitaalselt rahulolematu peab inimene olema oma kehaga, et hakata seda nõela ja tindiga rikkuma. Enamiku puhul viitab see selgelt ka mingile mentaalsele probleemile, millest, nagu tean, nad ise ka päris hästi aru ei saa.

Ometi on sellest veel üks hullem ilming – ja see puudutab juba meid kõiki. Kust küll on meie kultuuriruumi meeste sekka siginenud jäle komme üksteist tervitades emmata? See on nii mitte-eesti, kui veel olla saab. Vastik vaadata, ja veel vastikum, kui mõni sind embama tuleb. Väärikas ja soliidne on anda kätt, mitte tungida teise inimese privaatsfääri.

Taas peab tõdema, et ratturite hulgas ei ole see ilmselt läänest lolli peaga ülevõetud komme juurdunud. Tartu rattamaratonil oli stardis ja finišis näha tuhandeid mehi, kellest paljud on üksteisega moel või teisel tuttavad, aga minu silmad küll ei tunnistanud, et mõni neist oleks tervitades hakanud teist kaisutama.

Kui nii edasi läheb, nagu läheb – olete ju näinud seda Eesti jalgpalliliiga telereklaami, kus osalevad mängumehed oma lastega ja kuidas siis «vana» Mart Poom embab ühes viimastes kaadrites noort Poomi –, siis mis järgmiseks? Kas peagi võtavad mõned «progressiivsed» mehehakatised üle lõunaeurooplaste kombe üksteist tervitades ka põsele suudelda?

Las ma ütlen ühte, et kõik oleks selge ja ei jääks mingit vääriti mõistmist: kui mõni mees peaks tulema mind tervituseks kallistama, siis võtku aga heaga mitu sammu tagasi, kui ei taha otsest solvangut kuulda minu isiklikku sfääri lubamatu tungimise pärast. Selline meeste teineteise kallistamine ja embamine ei ole meile, eestlastele, üksnes võõras, vaid on ka vastik ja ebameeldiv. Jäägem soliidseteks ja väärikateks, eks!

Foto 1: Belgia jalgpallur Radja Nainggolan. Foto autor: Sputnik/Scanpix
Foto 2: Kasahstani tätoveeringuga naisjooksja Aasia mängudel. Foto autotr: EPA/Scanpix
Foto 3: USA lahtistel tennisemeistrivõitlustel kallistavad Novak Djokovic ja Juan Martin del Potro. Foto autor: Anthony Behar / Sipa USA / Scanpix
Foto 4: Embavad tätoveeritud profikorvpallurid New Orleans Pelicansi meeskonnast. Foto autor; USA Today Sports / Scanpix

44 Kommentaarid:

At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Paar küsimust.
Mis vahe on kaagil ja paskaagil?
Kas oma poega/isa ei tohi kallistada?

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

"kui mõni mees peaks tulema mind tervituseks kallistama, siis võtku aga heaga mitu sammu tagasi, kui ei taha otsest solvangut kuulda minu isiklikku sfääri lubamatu tungimise pärast."

Aga kui tuleb meeldiv ja sportlik naisolevus, mida siis PP kostab...?

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige teema, mister Pullerits. Siit saaks pika essee kirjutada. Umbes midagi Kivisildniku stiilis. Inimkultuuri üldine mandumine. Antiikolümpial võisteldi pankrationis ja kaunites kunstides nagu joonistamine ja luuletamine. Täna enam mitte. V I Lenin tabas matsu kui ütles, et kinokunst on TÄHTSAIM kunst. Mis on asja tähendus? Visuaaliga saab kõige kergemini inimeste meelsust mõjutada. Õige see on. Naisartistid esinevad aluspükste väel, ning see on tänane norm. Meessportlased on tätöveeritud, ning see on norm. Suures plaanis on see valge rassi dekonstrueerimine värviliste hõimudega samale vaimsele tasemele.
Vaatame veel visuaali. Korvpallur Doncic mängib mustas pikkades aluspükstes. Läks vaid veidi aega ning pooled Eesti korvpallurid mängivad samasugustes lottides. NING MITTE KEEGI EI KÜSI, milles asi? Kas saalis on külm? Kas tõesti põlved ja sääred on intensiivse mängu juures IKKA VEEL külmad? Või on mingi asjalik seletus? Kukkudes ei löö põlve veriseks?

 
At 12:27, Anonymous KK said...

Kas pohhlad pole või kuidas keegi välja näeb?
Kui kellelegi meeldib kallistada,siis las kallistab - kus on probleem? Kas tullakse vägisi kallistama kedagi ?

Arvan, et kui me tolereerime siin riigis igasugu prillidega maitsetuid kõrendeid siis võiksime ka selle skaala teis otsa tolereerida. Kahtlen väga, et me ühiskond etem oleks kui siin liiguks vaid ühesuguse soenguga ja riidemoega inimesed kui Põhja-Koreas.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Asi pole põhja koreas, vaid puhtas matkimises. Nii kossus kui võrgus läheb kohe kui mäng seisab kallistamiseks ja patsutamiseks. Youtuubis on videod vanadest nba mängudest. Ei olnud seal patsutamist.
Asi algas 90 aastate sitkommidest kus ühes korteris elasid koos kõik rassid, mehed ja naised, homod ja heterod. Sellega tehti selgeks et kõik üks pere ja asume aga rõõmsalt kallistama. Edasi levis asi sporti.
Kas Tartu Ülikooli nutikad semiootikud ei räägi teile seal "allhoovustest"?

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on palju ohtlikumad allhoovused meid ähvardamas. Postimees juhib tähelepanu.
Video: Manchester City mängul lahvatas natsiskandaal.
https://postimees.ee/section/3347/6409820

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

TRM i ratturid on amatöörid, ning seetõttu märgistamata. Tätöveerimise komme spordis sai alguse profispordist. See on "showing off". Väga kurb, kui see levib eesti amatöörsporti, a la mingi taltehhi korvpallur on end ära tindistanud.
Lahe tekst ja kommentaarid:
http://blog.imsportsteam.com/why-do-so-many-pro-athletes-have-tattoos/

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Nii, tsiklistid-mehepojad, kes järgi teeb ja meeste au jälle taastab?

https://sport.postimees.ee/6409547/video-ligi-300-km-h-kihutanud-ameeriklanna-purustas-jalgratturite-maailmarekordi

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis vahe on homol ja lesbil, kas lesbi on homo?

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Kui vaatame kallistamisest veidigi kaugemale, siis näeme, et ei ole vaba valikut, kas kallistad või mitte. Näiteks kui mängin neegriga ja mäng lõpeb ja neeger tuleb mind kallistama, aga mulle kallistamine ei meeldi, ja ma tema kallistamise asemel lihtsalt käe ulatan, mis te arvate, mis sellele järgneb? Järgneb rassismiskandaal, nii et hoia ja keela. Seega, mehed, tänapäeva maailmas ei ole võimalik jääda endale kindlaks ja ajada oma rida, sest kui sa pealesurutud normist kaldud, väänatakse su käitumise tõlgendamisele mitu vinti peale ja tehakse sind rassistiks, ksenofoobiks, homofoobiks, islamofoobiks, russofoobiks - valik on lõputu, igaks elujuhtumiks on varuks oma silt.
This is insane world that we are living in. And I hate it.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd teemast kõrvale kalduge, seltsimehed. See kallistamine, patsutamine pärast duellitüüpi sporti nagu tennis, poks, mma on alati olnud. Kui oled 5 tunnise tennisematši pidanud, siis vastane on lõppedes nagu oma vend. Poksi ja kätši järel samuti kaelakuti, kuigi vastane kes su nina veriseks lõi, peaks olema vihavaenlane. Psühholoogia on teine. Mõistetakse pointi, et ollakse nagu ühe asja eest väljas. Elatise teenimise raske töö, noh.

Hoopis teine teema on spordi-iidolite järgi ahvimine tätostamises või muus pederullingus. Ülal viidatud artiklis on hästi kirjas, et algselt oli see neegrode demo valgete suunas, et vaadake sitakotid, mida meie võime. Meie aastapalka ei teeni te 10 aastaga. Eks oma osa on ka gängikuuluvusel.
Kui rikkad valged profisportlased end mäkerdama asuvad, siis on tegu intelligentsi puudujääkidega.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

PP probleemipüstitus on väga õige. Kuid eestlaslikult tagasihoidliku inimesena jätab ta küsimata ühe olulise küsimuse. Miks teised ei ole nagu mina? Miks nad ei käitu ja mõtle täpselt samamoodi nagu PP?

Kas meil kõigil poleks lihtsam, kui kõik inimesed oleksid sama tublid, targad, tugevad ja üllameelsed nagu siinse blogi peremees? Miks saatus meid eestlasi nõnda karmilt on karistanud, et meil on vaid üks mees, kes vääriks meid juhtima, kuid temagi on meid eemale tõuganud ja jagab tarkust vaid Tartus ja vahel ka siinses blogis, selmet olla Kadrioru lossi isandaks ja süüa hommikust Hiina presidendiga ja õhtust einet võtta Ameerikamaal, jagades leiba sealse vaba maailma vaimse liidriga. Alles siis saaksime PP eeskuju võtta ja langeksid ära kõik tarbetud küsimused tätoveerimisest ning liigsest kallistamisest.

 
At 16:14, Anonymous kapral Kuuno said...

Mehed, mis te hädaldate! Esiteks ei muuda see teie arvamus mitte essugi ja teiseks olge rahul et piirdutakse embamise ja põsemusuga. vaat mõningates ringkondades on kombeks väike musu püksi sokutada. Vat see viimane oleks alles alandav ja solvav. Täname õnne, et elame maailmas kus lastakse olla ja elada

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Lesbid on nii kenad, võtaks 10tk, iga näpu otsa üks.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Meelde tuleb see maailmakuulus vene jooksuiidol. Mida oleks mees öelnud nähes tänast pederullingut spordis ja meedias?
Jaa vass vsehh .... prjaamo v rott.
Otsekohese jutuga mees, peab au andma.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Tätoveeritutega võib olla selline lugu, et pederast on nad kinni võtnud korgijoogi abil ja salaja ära tätoveerinud, ohver ei tea midagi, ärkab kirjuna ja ühe neeruga.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Las joonistavad.
See et võrkpallis peale igat punkti grupikalli tegema peab ka minal aru ei saa.


Huu

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Siin oleme Huuga väga nõus. See grupipederjuuga on õõvastav.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida teha? Kuidas asja parandada? Kellele kaevata? Kellele meelehead pakkuda? Kelle käest abi küsida? Või jäämegi ameerikalikke trendide järgi lohisema nagu siiamaani teinud kogu maailm?

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Vahur Kersna käest küsige.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

PP peaks teadma vastuseid, ometigi laseb ta siin oma sõpradel udus tuigerdada, homosid solvata ja kaltsuna järgi lohiseda.

 
At 14:52, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

´Pulleritsu blogi on üks viimaseid heterode kantse, kus veel saab homodest rääkida nii nagu asjad on. Homode "solvamiseks" Piisab üldiselt vaid sellest, kui näitad antud asjas üles pisut leigemat suhtumist ja leiad, et pole õige inimkonda grupeerida seksuaalse orientsiooni alusel. Me kõik mäletame mis juhtus, kui Lugupeetud olümpiavõitja hr Nool vastas küsimusele mida ta arvab homodest. Hr Noole vastus, et tema soovitab noortel hoiduda praktiseerivatest homodest ajas kogu homofiilse meedia suisa tagajalgadele. Ajakirjanduses ja ka teles avaldati olümpiavõitjat mõnitavaid pedenalju ja ühiskondlik hukkamõist tundus olema üleriigiline. Kõigist , kes julgesid Noole kaitseks sõnakese poetada sõideti homorongiga üle. Mõistin tollaajal suht noore inimesena, et homod on võimas poliitiline jõud ja mitte üksi poliitik ei riski naljalt sellega, et satub nende viha ja tagakiusamise objektiks. Kusjuures, kõik, kes igal sammul ei väljenda sügavat austust ja palavat armastust kõigi homode suhtes, riskivad suuremal või vähemal määral homorongi alla jäämisega. Kui olin veel oktoobrilaps, siis kasvatati mind kommunismi moraali koodeksi vaimus ja üritati minus tekitada sügavaid tundeid meie riigi rajaja V. I. Lenini ja kõigi tema ideede elluviiajte vastu. Tänapäeva noores inimesest hakatakse juba rohujuure tasandil kasvatama sügavat austust ja imetlust vikerkaare lipu ja ja kõige sinna juurde kuuluva vastu

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Mul tekkis küsimus, kas Pullerits meestesaunas ilma erektsioonita suudabki käia, kui iga patsutuse taga miskit kahtlast näeb? Paluks rohkem lesbidest pilte.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Sutt ja Mirjam võiksid kommenteerida lesbiteemat.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Mida me sellest õpetlikust loost õpime? See kui Padre ja tema semud ei taha neegrit kallistada, see on vaid jäämäe tipp. Mida teha et eesti noorsugu ei trätoveeriks, pedereeriks ega genereeriks sõprust võõraste liikidega?

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

14:57 kasva suureks nolk

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Lesbidel see viga ilmselt ongi, et nad on suureks kasvanud ja ei saa enam väikseks tagasi. Kellukese heli on tuhmunud. Normaalne inimene peaks suutma igal teemal kõneleda.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Kui lesbid sind nii hirmsasti üles kipitavad, siis mine otsi endale vastav foorum. See siin on tõsiste meeste blogi kus teemadeks isamaa, rahvusriiklus, vallutussõda, suur-eesti, eneseohverdus, tapri teritamine, pommitamine, lintšimine, eksekutsioon, pedede represseerimine, murdmaasuusatamine, poks, vehklemine, kiirlaskumine, jalgratta taltsutamine, kõrgmägede kross, antarktika hõlvamine, vaenlase kägistamine ja laipade mõnitamine.

Viu viu. Lesbide kelluke olen.
Normaalne inimene peaks suutma igal teemal kõneleda. Nuuks nuuks niuks! Normaalne inimene ei mökita karmis blogis.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Üllatus üllatus, Rootsis vägistas õpilane õpilase. https://www.ohtuleht.ee/898199/kohutav-rootsi-koolis-vagistas-opilane-opetaja

Elagu liberaalne maailm.

Homosid tuleks edasi propageerida, tuleks edasi lõimida, immigrante vatsu võtta, tuleks rohkem kaasavat haridust promoda, siis ei jääks taoline vägistamine üksikjuhtumiks.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

õpilane õpetaja*

 
At 07:32, Anonymous Anonüümne said...

Lesbisid võib vaadata see, kes on juba suur, juba käinud antarktikas, mida vitty see teiste vallutusvõimalusi peaks kahandama? Bellinghausenil, Cookil, olid vägevad kellukesed. Kui suur su suur-eesti juba on? Nagu näha piisab ühest lesbist, kes tuju rikub ja mingist kõrgmägede rallist ei saa juttugi olla enam.

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Õpilane vägistas õpetaja oli ehk samuti väike vallutusretk, ei muud. Kui nii võtta.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Suuruse küsimuses tuleb kontrollida eelkõige homode pealetungi, siis ei aita isegi represseerimisest, kuna repressioonile allub üksnes kellukesega isik. Kui toimub nende pealetung, siis vist aitab ainult tuleriit, muus mõttes peaks nende tegevusest olema sügavalt savi.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaarium läheb vägisi käest ära ja lahenduseks pakutakse lintšimist ja tuleriita. Põhimõtteliselt õige. Me kõik peame oma risti kandma ning patustajad vajadusel oksa tõmbama. Padre peaks tulema ja karmi käega korra majja panema. Teemaks oli pederullimise lõpetamine Eesti meedias ja avalikus ruumis aga lahti läheb saanisõit antarktikasse teki all lespid ja kellegi kellad. Mida kurradit?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Mida kuradit, minu kellasid ei puutu keegi! Pealegi, konservatiivsete spordimeeste blogis peab pedede positiivse hõlvamise propagandale otsustav lõpp tehtama. Padre The Big Shark Pullerits peaks siin Ekskaliburi mõõka pea kohal keerutama. Kurat, kaua võib!?

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Ma ootan samuti et Padre The King Of Livonia & The Duke Of Semigallia konservatiivsete spordimeeste poolele üle tuleks.

 
At 18:51, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, rahu, olukord on kontrolli all, ärge paanitsege. Varsti tuleb selle nädala kokkuvõte ja siis alles vaatame, kes on kes.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Juhul kui Priit on Semgallia printsi pärija, siis miks kükitab ta Tartus? Zemgale vürstisoo loss on Jelgavas, vana nimega Mitaus. Seal elasid valgenahksed inimesed. Isegi vuntsid olid neil valged. Sügisel käisid Tartu laadal lambaid müümas.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Detsembris ÜRO uus rändepakett, siis alles läheb trall lahti. 250 miljonit põgenikku.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi jieroglüüfid need on? Kas Padre on kaotanud kontrolli Livoonia kuningriigi elu üle?

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole kaotanud. Näete, kustutasin need kuradi araabia hieroglüüfid siit ära. Reostavad, raisad, me keskkonda.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Ahsoo

 
At 15:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ei meeldi miski või, 15:24?

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Kokkuvõte on tegemata. Mida siis teha? Kas kallistada higist neegrit või valget aluspükste väel naist? Või mõlemat? Jätab salliva mulje vähemalt.

 

Postita kommentaar

<< Esileht