kolmapäev, oktoober 21, 2020

Pullerits: Tanel Kangert versus Kersti Kaljulaid - kumma kaotus on suurem?

Me võime ju vaadata Giro d'Italia tulemusi ja imestada, kuidas küll Tanel Kangert kaotas 16. etapil võitjale üle 20 minuti, ja täna, 17. etapil veel ligi 20 minutit ning kuidas kokkuvõttes on ta kaotus tuuri liidrile veninud juba ligi kümme minutit üle tunni, aga meil tasub praegu vaadata siiski hoopis muud, sest see tekitab veelgi suuremat imestust.

Ja see on midagi sellist, millele peavoolumeedia ja dominantne narratiiv muidugi tähelepanu osutada ei julge.

Jutt on riigipea moraalsest autoriteedist, selle õõnestatusest. Ja õõnestaja ei ole keegi muu kui tema ise.

No mõelge nüüd ise! Mis moraalset platvormi arvustada "siseminister Mart Helme varjamatut vaenu meie ühiskonna vastu" saab olla kellelgi, kes on tunnustanud inimest, Mikk Pärnitsat, kes teatas tunnustust vastu võttes, et traditsiooniline perekond on vägivallapesa ja lapsele kõige ohtlikum koht; kes on kutsunud Eesti taasiseseisvumise aastapäeval kõnet pidama pooleldi venelase, Sveta Grigorjeva, kes rääkis kõigile eestlastele nii olulisel tähtpäeval, kui halb on Eestis; ja kes ise ütleb välisajakirjandusele, Foreign Policy ajakirjale (nagu Helme ütles Deutsche Wellele), et tema vihkab konservatiivset rahvuslikku erakonda, mis on kordades, kordades tugevam vaenulikkuse väljendus kui Helme ebasõbralik vaatamine.

Ainuüksi positsioon, et oled riigipea, ei anna sulle kainelt ja isemõtlevate inimeste silmis moraalset autoriteeti, kui sa oled selle autoriteedi oma sõnade ja tegudega korduvalt maha mänginud.

Foto 1: Giro d'Italia liider Joao Almeida Portugalist ja teised osalejad tuuri 17. etapi stardi ootel. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: President Kersti Kaljulaid tunamullu suvel Rakvere ööjooksul. Foto autor: Kaspar Mäe, Virumaa Teataja / Scanpix

41 Kommentaarid:

At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Karm laks. See on lausa revolutsioon.

 
At 19:36, Blogger Priit Pullerits said...

No aga mehed nõusid ju eelmise sissekande all, et andku ma karm laks: "Pullerits las nokitseb vaikselt ja loodame et tuleb uue litakaga välja. Aeg on sealmaal."
Ega lugejate mõistlikele soovidele tuleb ju vastu tulla.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis Kersti mis Sveta need pisiksed tüdrukud. Litaka peab panema kogu uuskommarite kamariljale kes eesti rahva tuleviku arvel pedermarineerivad. Kes kirjutas igijesuiitliku juhtkirja?
https://leht.postimees.ee/7089832/sona-loob-koik?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kangert kaotas või sai Kersti litaka - kõik see on teisejärguline. Oluline on, et kes võitis. Ja seekord võitis Pullerits. Puhas selja võit. Ning nüüd, kus tubli edu on sees, tuleb aga valusalt edasi laksida. Kõige hullem, mis preagu juhtuda võib, on peapööritus edusammudest, nagu ütles väga targasti seltsimees Stalin 1930. aastal oma vastuses seltsimeestele kolhoosnikutele.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Miks Raivo Aegi juhitud justiitsministeerium esitas Mikk Pärnitsa tunnustuse saajate nimekirja?

Paluks viidet, kus President ütleb, et vihkab tervet EKRE-t?



 
At 07:02, Anonymous Anonüümne said...

See ei ole Eesti rahva president,vaid nestori poolt siiatoodud sotsipedede sabarakk.

 
At 07:55, Blogger Andrus said...

No lõpuks ka mingi seisukoht! Suurem osa ajakirjanikke on kahjuks kallutatud ning emotsionaalselt laetud. Rohkem võiks olla fakte ja analüüsi ning vähem juttu " väärtustest" ja "suhestumistest".

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Pehme, UU laadis arvamuslugu. Umbes nagu peale vana Helme "huulepulgavalitsust" hakkasid väiksemad vennad ka UU-s arvamuslugusid kirjutama, kus võrreldi meie "mehist, täpset, kindlasõnalist" jne valitsust Soome "ebamäärase, hilineva" jm negatiivset esindava valitsusega. Siiamaani pole Priidult ühtki fakti tulnud nt presidendiproua poolt kõrvalise abi kasutamise kohta Touril. Nt TRM-il on vähemalt 1 naine maha võetud, kui meesterahvas tõusudel liiga palju abistas. Priit muidugi seda ei näinud, sest pani paarsada kohta tagapool kõigile särki püksi, korraldas atrööve jne. Tõesti pehme.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

PP on paras paar Helme-vanamehega - mõlemad onu Heinode põlvkonnast.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Enne tuhat korda pigem paar Helmega kui Kersti Kaljulaiuga!

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits viimane hoiatus sulle! Kui sa kohe oma sõbrale Kadastikule head aega ei ütle siis tea et 100 000 eesti amatöör ja profisportlast kukub su selja tagant ära. Võitle siis üksi

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

See on ajaloos esimene kord kui Padrele esitatakse viimane hoiatus. Kas murrangulised ajad seisavad ees? Kas isakesed toetavad šeffi või reedavad alatult? Mis saab homme?

 
At 17:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei ole Kadastikku juba mitu aastat näinud, 14:31.

 
At 18:30, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kunagi arvasin, et kõige suurem müsteerium maailmas, on see, et kuigi maakera on väidetavalt kerajas, ehk ümmargune, siis ikka iga nurga taga urineeritakse. Vanemaks saades ning inimesi ja nende käitumist rohkem tundma õppides, olen üha enam hakanud armastama oma koera. Nii kuidas ajakirjandus kajastab poliitikat jääb üha enam mulje, et terve mõistuse ja vanakooli loogikaga pole seal midagi teha. Kõige suuremad vaenuõhutajad räuskavad ja süüdistavad neid, kes julgevad natukenegi mõnele kitsaskohale tähelepanu juhtida.Põhiline, et nad teevad seda tänu"sõltumatule" ajakirjandusele nii, et häbiposti satuvad just need, kes tegelikuses on palju viiskamad ja vaoshoitumad. Tore näide on see Kui proua Kaljulaid külastas sm Putinit ja kutsus ta meile küllagi. See oli siis tore poliitiline zest ja vajalik samm heanaaberlike suhete arendamisel. Kui ,aga peksupoisi seisuses EKRE võõrustas Prantsusmaa opsitsiooni liider Le Peni, oli tegemist Eesti riigi maine kahjustamise ja mõnede arvates suisa riigi reetmisena, sest kujutage ette Le Pen toetab Putinit. Kui keegi aru ei saanud, siis seda sama Putinit, keda proua Kaljulaid külastas ja meile küllagi kutsus.

 
At 19:03, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pühapäeval toimus geiaktivisti poolt füüsiline rünnak rahumeelse traditsioonilise pere väärtsute eest seisja vastu. Selle tõestuseks on olemas videomaterjal, mida sotsiaalmeedias lahkelt jagatakse.Ausalt öeldes ei õnnestunud meie kallutamata ajakirjandusest antud intsidendi kohta ühetegi artiklit leida. Te vaid kujutlege, kui oleks juhtunud vastupidi. Siis oleks ajalehtedes olnud suured pealkirjad. Sõna oleks antud Urmas Paedule, Ärma talu peremees Ilvesele, proua Kaljulaidile jne. Te oleksite saanud lugeda tuntud ühiskondliku elu spetsilistide arvamusi, kuidas traditsiooniline perekond on iganenud nähtus ja sugu on pelgalt sotsiaalne konstruktsioon. Samamoodi nagu traditsioonilise pere võtmeisikud ründavad tänaval inimesi, terroriseerivad nad ka kodus oma lapsi ja üldse on lapsel tänapäeval geiperekonnas parem kasvada. Ma usun, et mõni tähtis riigitegelane oleks isegi pidanud vajalikuks vabandada, et selline intsident aset leidis. Kindlasti oleks me saanud teada, et kuidas sellised intsidendid kahjustavad meie mainet kogu maailma silmis ja kui sellised asjad ei lõppe siis visatakse meid euroopa liidust lihtsalt välja. Nii palju siis meie ajakirjanduse objektiivsusest ja meinstream meedia erapooletust asjade kajastamisest.

 
At 21:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, kurramus, valusalt annate! Ja nii täpselt! See kuradi Eesti ajakirjanduse kallutatus on nii jäle, et ajab südame pahaks - osad asjad puhutakse suureks, teised vaikitakse maha, ja endal jääb õigust veel ülegi.
Aitäh, Kägu, jõulise sõnavõtu eest! See on kui sõjahüüd veel alles jäänud pärisinimestele, et võitlusse!

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Terekest, härrased!

Me kõik oleme jäänud hiljaks - härra (ei tea, kas ikka härra?) Kadastik ütles hommikul raadiointerjvuus, et Eestis on juba 100000 (jah, sada tuhat) omasooiharat ning 10000 on veel ootel.
Mida see tähendab? See tähendab, et meile on antud ainult üks võimalus - muuta enda orientatsiooni ja määgida rõõmsalt kaasa .
Paraku ei ole mina sellega nõus ja nagu blogiperemees ja härra Kägu on öelnud - siisn toimub hiiliv annekteerimine ja Kadastik on eesliinil kandes vikerkaarevärvilist lippu. Mida muud on selline numbritega mängimine?

Tervitustega
Rein Valdmaa

 
At 22:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kadastik on muidugi psühhiaatri perest, nii et eks ta sealtkaudu midagi teab, kuidas need asjad võiks olla, aga siiski peetakse üldiselt homode suhtearvuks maksimaalselt 3-4 protsenti elanikkonnast. See teeb Eesti puhul siis heal juhul napilt üle 50 000, mis võib küll tunduda suur arv, aga 1,3 miljoni seas siiski piisk. 110 000 on ilmselge liialdus.

Mina olen jätkuvalt kindlalt seda meelt, et abielu on mehe ja naise vaheline asi ning ma ei näe põhjust, miks see, mis on juba perekonnaseaduses kirjas (argument, mida referendumi vastased kasutavad), ei võiks olla kirjas ka põhiseaduses - seda kindlamini see ilus tava, et abielu on mehe ja naise vaheline asi, ka püsima jääb. Ja ei ole õige väide, et sedasi võetakse abiellumise õigus osadelt inimestelt ära. Nii lolli juttu ei taha küll enam kuulda! Absoluutselt igal täisealisel mehel ja naisel, eranditult, on õigus abielluda. Mitte keegi ei ole mitte kelleltki mitte midagi ära võtnud ega võta ka, lõpetatagu see demagoogia ükskord!

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake mehed, see on tore vanad konservatiivsed eestikeelsed pässid seljad kokku panevad aga tulevik pole teie. Vaadake maailma, ilma teevad noored aktiivsed värvilised naised kes on dünaamilised ja avatud. Kadastikul on hea nina. Ta katsub kaasa ujuda, aga teie Kägu Valdmaa Pullerits ja sõbrad olete heterorämps eilsed tinosaurused, teitega on asjad halvad. Mida on teil pakkuda? Mitte midagi.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

23:41 Mis peseb sellise hiigeljäleda solvangu maha? Veri, ainult veri!

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Siukest poliitilist subjektiivset, provokatiivset jura, mis millegipärast seotud Kangertiga pole isegi mõtet lugeda.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

https://kuuuurija.postimees.ee/7090070/mis-toimub-postimehes klikime Kuuuurijat

 
At 13:55, Anonymous Siimeon said...

Priit, äkki olete nii julge, et avaldate peaaegu ainsas neutraalsusele kalduvas väljaandes samalaadseid konkreetseid tekste, sest probleem näikse üha süvenevat.. Küsimus on ju nii sõnavabaduse tõlgendamise (ainult Meil on õigus!), kui ka suunatud mõtlemisvabaduse(juba nõukaajast tuttava..) järjest julmeme pealesurumisega.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit tulge appi, homod ründavad! Vastu lüüa ei tohi ja halvasti öelda ka mitte. Mida saab valge heteromees enda kaitseks teha? Kas üldse saab midagi, või tuleb lihtsalt välja surra nagu soovitab edumeelne ja uuendustele avatud maailmavaatega kodanik 23:41

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb kas isa Soonets on libernastide või Pulleritsu vanameelsete vellode poolel see ka võidab. Aga ilma miljon liitrit verd valamata seda asja ei lahenda.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

ma arvasin et kui Pulleritsu sõber olles saab turva aga tuleb välja et peab hakkama verd valama homogeeniuste õiguste ja vabaduste eest. No ma ei tea võibolla et jään koju

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

to 16:32 Kummal poolel sa ise oled?

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Lahing pole veel alatagi saanud, kui paljud on juba põnnama löönud. Selliste sitakottidega me seda sõda ei võida.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

https://arvamus.postimees.ee/7092486/eesti-lgbt-uhingu-huvikaitseekspert-aili-kala-avalik-kiri-peaminister-juri-ratasele?fbclid=IwAR06wApcd3IxGM83urmdxDNh7jggje8stFa5PLe5vDrSNndbaEG6V7373_k
Vot niimoodi tuleb oma õiguste ja veendumuste eest võidelda. Õppige hr Pullerits. Siin kõvatamine ei aita!!

 
At 02:07, Anonymous Anonüümne said...

"See kuradi Eesti ajakirjanduse kallutatus on nii jäle, et ajab südame pahaks"
Mida krt PP küll õpetab, et kõik risti vastupidi välja kukub?

Kohe tunda, et PP oli TRM-il vanusklasside arvestuses Presidendist tagapool.)

Noor kaabu kinnitas täna Arp Müllerile üle, et just nii nad riiki juhivad.
"Provotseerime, eskaleerime, improviseerime. Kõik hakkavad ringi jooksma ja karjuma. Me ei vabanda, skandaal kestab umbes nädala. Ja kui tolm maha vajub, siis oleme saavutanud, et poliitiline debatt on laienenud narratiivi mõttes."

Reitelmani hilisema täpsustuse järgi on siis Grete Lõbu homoseksuaal.
Narratiiv jälle laienenud.

 
At 10:43, Blogger Priit Pullerits said...

"Mida krt PP küll õpetab, et kõik risti vastupidi välja kukub?"

Mina õpetan maailmatasemel, et süvendada õiglast, erapooletut, faktitäpset hoiakut.

Lähevad noored ajakirjanikud minu käe alt ajakirjandusse ja kurb vaadata, mis neist, kes mu käe all olid tublid, arukad, korrektsed, saavad hoopis teistsugused inimesed. Kurb.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Miski siin ei kapi...

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ja faktitäpne hoiak???
Miks me seda tema enda artiklites ei kohta???

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Mehed on valmis kilbid mõõgad kolisevad aga kuniks Pullerits on Postimehe palgal ja liberismi ülikoolis tööl siis paljud on kihevil ja ei taipa mis toimub. Kes hoiab jämedat otsa peos? Kes teeb pokkerfeissi ja kes ei

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd juba PM-is vib lugeda, et algatatud petitsioon. Aru ma ei saa, miks need tolerastid rahvahääletust kardavad? Rahvahääletus on väga ok asi. Kui ikka enamus tahavad, siis nii on, miskit pole parata. Aga miks võidelda selle vastu? Tolerastid kardavad kaotada? Helmed ütlesid ju õigesti, et kedagi ei diskrimineerita. Endiselt saavad KÕIK mehed ja naised abielluda. Mis järgmiseks? Homme tahan mina abielluda kahe naise ja ühe mehega, kui seda ei võimaldata mulle, siis mind diskrimineeritakse? Ekret süüdistatakse ühiskonna lõhestamises, et seda see referendub teeks. Selle sõnumiga ütlevad ju nad otse, et kardavad kaotada ja siis tahetakse tagaselja 1:0 ära teha. Täiesti uskumatu ikka. Tolerastid teavad, et see on hea ja enamustele meeldib, aga rahvahääletust ei taha. Kuidas sellest aru saada?

Ootame nüüd bossi sulest jõulist ja argumenteeritud lugu sellel teemal.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Mehed rahu! Pange mõõgad tuppe ja oodake signaali. Kui aeg käes siis Padre puhub sarve ja ne dai pohh kogunemisega hiljaks jääte sitakotid

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Abielluda on võimalik ka välaspool Eesti riigi piire, seda Helmed oma riigi kodanikele siis soovitavad.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Enne kui veri pole Emajõe voogusid punaseks värvinud pole puhkust ega rahu loota. Mõõgad tupest tagasi!

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Andke aega atra seada. Egas mõõka saa tupest kogusaeg üles sisse välja kiskuda. Kulub viledaks teine

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Eks näljane mõtleb ikka ainult leivast... Ja "heterost" siseminister homodest.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks siseakadeemias korra majja lööma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht