teisipäev, november 03, 2020

Pullerits: Kes võidab Mati Alaveri totaalsest tõrjumisest? Mina ütlen: mitte keegi!

Las ma nüüd räägin teile sellest Mati Alaveri värskest Soomega seotud asjast rahulikult.

Kes on süüdi, et Alaver jälle tegutseb, mida talle ette heidetakse?

Vaat, kes on süüdi: süüdi on antidopingu karistussüsteem!

Muu karistussüsteem, pean silmas vanglaid, on asunud end reformima, et mitte toota oma seinte vahel jätkuvalt kurjategijaid, vaid valmistada kinnipeetuid ette normaalsesse ellu naasmiseks ja õigele, seaduslikule teele asumiseks. Vähemalt nii on sellest räägitud ja nii neid muutusi seletatud. Selline on suundumus.

Aga mis toimub dopingukaristuste vallas?

Inimeselt võetakse kaheks, neljaks, mis iganes ajaks ära oma erialal tegutsemise õigus ja võimalus. Ehk teisisõnu: karistusega ainult süvendatakse probleemi. Toome paralleeli: mis jääb üle kurjategijal, keda on lastud lihtsalt tuimalt oma aeg ära istuda, kui ta ellu naaseb? Loomulikult asuda varasemale teele tagasi, sest kuidagi peab ju endal hinge sees hoidma. Et seda ei juhtuks, siis nii palju, kui olen asjast aru saanud, vanglasüsteem püüabki anda inimesele uusi oskusi ja valmistada teda ette eluks teistes, vabades tingimustes.

Aga mida teeb antidopingu süsteem selleks, et neid, keda ta karistab, valmistada ette teistsuguseks eluks? Absoluutselt mitte midagi! Viskab inimese nagu märja nartsu nööri peale kuivama, et las loperdab seal mitu aastat, kuni ribad järel. Selline suhtumine siis meie ajastul, mil muidu on kõik sõnades ja mõnikord ka tegudes teistest nii hoolivad.

Seetõttu on täiesti arusaadav, kui Alaver endale uuesti tegevust leiab. Ja et tal on kogemusi ja oskusi ka muus vallas peale selle, mille eest ta karistada sai, seda teavad teised, nagu Aivar Rehemaa, väga hästi ning mõistagi soovivad spetsialistilt abi, mida too ka lahkesti annab, sest kes meist ei tahaks teistele kuidagigi kasulik olla.

See sotsiaalne ja erialane isolatsioon, kuhu antidopingu süsteem sportlased viskab, on  nüüdsel hoolivust väärtustaval ajastul täiesti ebainimlik. Ja lisaks ka ebatõhus. Lausa kontraproduktiivne.

Võite täiendada!

Foto 1: Mati Alaver Harju maakohtu ees 14. novembril 2019. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mati Alaver (paremal) ja Anti Saarepuu tervitamas teineteist 18. jaanuaril 2019 Otepääl MK-etapi eelsel treeningul. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Mati Alaver jootmas Aivar Rehemaad Sotši olümpial 50 km vabatehnikasõidu ajal. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

71 Kommentaarid:

At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Tereest, lugupeetavad!

Peenelt tõmbasid soomlased Eesti suusatamiselt vaiba alt. Mati helistab sõbrale, see lubab vaadata ja aitabki - kutsed saab Aivar kiiresti.
Samal ajal annab Mati "sõber" kiiresti edasi info, et Mati tegutseb jälle.
Nüüd küsimus. Miks ei blokeerinud ta koheselt Matilt tuleva kõne???
Mõtleme...

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Mati on heauskne. Aivar on heauskne. Aga need sommid on küll tõprad. Ja need kuradi Togo suusatajad, kes meie tublidele suusahuntidele tagatulesid näitavad, tuleks üldse ära litšida! Nende raibete vastu ei aitand isegi kasvuhormoon ega veredoping (Andreas Veerpalu näitel).

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Spetsialistid, kas Aivar on Matipoeg?

 
At 19:24, Anonymous MargusM said...

Millega see Suusaliit tegeleb kui ei suudeta sportlastele vajalikke kutseid organiseerida?
Ma leian et Mati sai karistuse siiski asja eest ja nagu sa isegi kirjutad siis tuleb eluga edasi minemiseks uus elukutse omandada.. kuigi tema võib lihtsalt pensile jääda.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Millal Nuustakul miljonimasina lumest rada valmis saab, siis ei pea enam soomlastele helistama.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on õige mees kirjutama elulooraamatut Meie Mati.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Võiks jah aga ausa, teist Šmiguni raamatut küll ei ole vaja. Mis on Matil kaotada? Selles on ainest üleilmseks bestselleriks. Kindraliks ei saa igaüks.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Raske öelda, et kas Jordan Belforti moodi Priidu raamatu põhjal Matist ka filmi vändatakse Hollywoodis aga raamat on kindlalt tulevane hit.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Meie Aivarit hakkab kaitsma tipp-advokaat.

Kilba.
Kes see on?
A. Glinkman
B. Pilv
C. Ivo Roosikrantsi büroost
D. keegi muu

 
At 01:14, Anonymous Anonüümne said...

Milline saab olema röögatus kui ekre mehed võidavad?

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et kui panna googli otsingusse Alaver, siis teatab google, et need inimesed on otsinud ka Kosnstatin Vasssiljevit, Martti Kaldat, Jossif Stalinit. Nimekiri jätkub veel Kooli, Valmre, Samosti, Vaino, Pappeli, Oidsalu, Pehka, Reinsalu, Neivelti ja mõnede vähem poppide nimedega.

Sams kui Panna otsingusse Priit Pullerits, siis on inimesed otsinud ka Mart Raudsaart ja Halliki Harro-Loiti.

Lihtsalt võrdluseks, et Andrus Ansipi nime sisestamisel toob google välja ainult Siim Kallase, Taavi Rõivase, Jürgen Ligi, Mart Laari ja Tiina Ansipi.

Selline otsingutulemus näitab inimeste reaalset mõjusfääri.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, haige jutt.
Kui inimene teab, et ei tohi, kuid ikkagi teeb, siis on tahtlik rikkumine. Seega on süüdi. Alati on valik - mõnikord libe ja meeldiv, teine kord karune, kuid õige.
Ega sport pole mingi imeasi, kus üldised kõlbelised normid ei kehti!

Kas te asute varsti ka Liis Haavelit kaitsma tema "tarkades ja elukogemustest pungil" üritustes vanainimestelt raha ja vara välja petta? Vanainimesd vist ise süüdi, ei oska selle kaitsemisega tegeleda?
See küsimus on ka Rein Valdmaale, kes omal ajal, samal (esimesel)kursusel metsandust õppides, tundus mõistlikum ...

 
At 09:55, Blogger Andres P said...

Vanglas vist siiski proovitakse ette valmistada uueks eluks, võimalus õppida midagi uut ja erinevat, millega võimalik vabaduses legaalselt elatist teenida. Kui hästi see õnnestu, ei tea, pole vanglas viibinud. Alaver võiks ka midagi muud õppida. Unustagu treenimine ja manageerimine. Kannapööre. Hakaku kasvõi ehitajaks. Toiduainetööstusse ei saa lasta, "Mati piimakreem" kõlab kahtlaselt.

Aeg on vist vändata Alpimaja 2 - spindoktorid juba tegutsevad.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Mida teevad Karel, Andreas ja Algo?
Kas poisid hoiavad end vormist ja kui kuupäev täis saab, paugutavad suusaradadel edasi?

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

09:44 - le
Rein Valdmaa ei ole kunagi õigustanud dopingupatuseid, aga soovitan uuesti lugeda, mida ma kirjutasin ja küsisin.
Küsimus oli, et miks Soome pool tegi teene ning seejärel raporteeris sellest avalikkusele. Selle asemel oleks võinud kohe alguses koostööst ning abist keelduda.

9:00 - lugeda on vaja mõttega!

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et Kägu, Valdmaa ja tublid mehed selja sirge hoiavad, siis me võidame isegi kui Pullerits sala liberastide leeri üle suusatab. Elagu Uraina, elagu Ameerika, elagu vaba Eesti!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuud mäletate? Olevat treener olnud. Käis oksad laiali, lollakas irve näol ringi ja soovitas kõigil sokke süüa. Aga kui Seefeldis sitt vendikasse lendas, siis hakkas nutma ja ütles, et tema ei teadnud midagi. Mati olevat toad üürinud ja kas sinna kutsuti tüdrukuid või pandi üksteisele peeruvahele, igatahes temale bossid ei öeldud midagi. Nüüd on siis Vedel Nuudel eneses treeneri ainest avastanud. Ja Mati üürib jälle tubasid...

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Utahi hääletajad eelistavad kindlalt Trumpi. Huvitav, et seda eelistab ka blogija, kas tegemist on karjaefektiga ja ajakirjanik ei mõtlegi oma peaga või on tegu pelgalt kokkusattumusega?

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et Vastseliina, resistantsi viimne kants ei langeks trumpistide saagiks. Tartu on kommude linn juba 112 aastat ilma et kellegil häbi oleks.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Hea, et Priit ikka kommunismi pesast nädalas korra rongiga väljas käib värsket sõõmu ahmimas. Selge, et seda on vähe. Need kommarid murravad ta seal lõpuks maha.

 
At 15:40, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ma küsiks, et kes võidab, kui Alaver suusatamisse taas kaasata? Alaveri sugune mees ei oska mängida teist või kolmandat viiulit, tema tahab olla ikka tüüri juures. Kahjuks ei müü Alaveri nimi enam. Pigem tõrjub eemale sponsoreid ja välispartnereid ning seab kahtluse alla ESL ja antidopingusüsteemi tõsiseltvõetavuse. Kui Alaver suudaks vaikselt halli hiirekesena suuski määrida, kaubikut roolida vms, aga ta ju ei suuda ta ronib pildile ja tekitab ebameeldivaid skandaale. Hetkel on temast kindlasti tüli oluliselt rohkem , kui tolku. Raha mehel on ja loll ta ka pole, õppigu uusa amet ja elagu edasi.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Õige märkus 15:23 Me peame sel asjal silma peal hoidma. Varsti pole kohta kuhu kommarite eest peitu pugeda. The Great Reset down the pipe

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Alaver sobib hästi TÜ-sse Priidu kõrvale ajakirjanduse kateedrisse PR koolitajaks - ehk kuidas meediat peos hoida. Sellega peaks päris hästi teenima. Respekti tekiks kohe temasse hulga rahva seas. Saaks paaria staatusest välja.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit mina tõsiselt kahtlen teie vaimses tervises. Kuidas saab nii seniilne kivipea olla ja raiuda sama, millest iga üle 50% iq inimene aru peaks saama. Alaveri koht ei ole spordi juures!

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, te süüdistate Alaveri ja Pulleritsu, aga mitte Eesti rahvast! Kellel neid medaleid vaja oli? Ikka rahval. Meie poisid suusatavad! Uhke olla suusarahvas! Mati üritas täita rahva tellimust. Medalid tulid ausalt. Need, mida üritati võtta, kuid jäid saamata, nendega noh, tehti pisut sobi. See on nagu auto tahmafiltriga, sõidad ausa mehena selle eluea lõpuni ja kui ta eluiga läbi saab, lased hooldemeestel maha võtta ja surud gaasi põhja. Nii need asjad käivad. Sometimes lose, always win.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

22:28
Milline Mati medal ausalt tuli tervet loogikat kasutades?

Huu

 
At 07:56, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, mulle ei meeldi selline paljudele eestlastele külge hakanud omade valimatu tampimine. Et valitsus on üdini halb ja kahjustab Eesti mainet. Et eestlased on rassistid ja ksenofoobid, sest ei võta avasüli vastu neegreid ja Aafrika ning Araabia immigrante. Et eestlased vihkavad teistsuguseid, sest ei toeta homoabielu. Ja et Mati on sisuliselt kõige ohtlikum inimene meie riigis, kes on ainult teinud sohki ja kes tuleb teistest väevõimuga isoleerida.
Mina ütlen: kõik sellised jutud on pahatahtlik enda rahva nüpeldamine ja orjamentaliteedi pealesurumine.
Mina sellega kaasa ei lähe.

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Mina tahan nöha, et WADA paneks selle Ismo Hämäläise samade dopingurikkumiste aļla nagu nuudli. Mis ta sehkendas selle Alaveriga, see Ismo, vanad sõbrad ja sebijad!

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Eri asju ei saa kokku panna. Mis krd nüpeldamine? KES nüpeldavad rahvast homofoobias ja krõpnoloogias? Puhtalt politikaanlik ving. Keegi ei pea Matit ohtlikuks kuid kui vana jäi konkreetselt vahele siis pole midagi parata, rahvusvahelise manageerimisega lõpp. Las Huu seletab tema jagab matsu ja on globaalfuntsionaalse meeta semantika spets

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see on küll liiga laia joonega öeldud. Valitsuse mõned teod kahjustavad Eesti mainet. Nt naaberriikide juhtide halvustamine. Mõned eestlased on rassistid -- loe kasvõi spordiuudiste kommentaare, "pigi" on seal üks viisakamaid väljendeid. Ja Alaver käib ju vabalt ringi, lihtsalt peab järgima oma erialal tegutsemise piirangut. Selline piirang seatakse muudelgi aladel pettusega vahelejäänutele.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Ärge susserdage. Öelge kes on süüdi ja punkt.

 
At 10:06, Blogger Priit Pullerits said...

See Ismo Hämaläinen poeb kindlasti selle taha, et ta on tunnistaja ja läks teise peale kaebama, mille eest ta siis oodatult tahab immuniteeti igasuguste süüdistuste ees. See on, muide, tüüpiline põhjamaalaste käitumine. On ju teada, kuidas rootslased omal ajal kaebasid, et eestlased teevad Rootsis talgud ning talgulised ei maksa makse! On ju teada, et suur osa maksuasjade uurimisi Rootsis saab alguse sellest, et naabrid koputavad. Ei, ma ei õigusta üldse maksukuritegusid, minu kindla veendumuse kohaselt riiki petta ei tohi (aga vasakliberaalid kindlasti leiavad, et praegu tohib, sest nüüdne valitsus on nii vastik-vastik) ja need petturid, teiste seas firma-Jeepide ja -BMWdega spordivõistlustel käijad!, tuleb liistule võtta (mäletate, kuidas pisteti kiunuma, kui maksuamet tahtis spordiklubide juures vaadata, mis autod seal seisavad?!), aga see teiste peale koputamine - vaat see on jäle! See on stalinistlik! Maksuamet püüdku maksupettureid, selleks neile palju jõudu, aga ma ei kannata silmaotsaski, kui Eestist kujundatakse pealekaebajate ja koputajate ühiskond. Sellised pealekaebajad ja koputajad on uued küüditajad.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, siin on küll puder ja kapsad koos, ainult sotside kirumine jäi veel välja. Paluks rohkem ühele teemale keskendatust.

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Laagrikorraldajal jäävad majutuskohad vabaks. Kas hobisuusatajad saavad vabaks jäänud kohad üle võtta?

https://leht.postimees.ee/7102515/suusaliit-soovib-olosel-valtida-sportlaste-kokkupuutumist-aivar-rehemaaga

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Olen seda anti dopingu pulli kõrvalt jälginud ja jäänud suhteliselt kidakeelseks. Parandame ennast. Suures plaanis vaadates näib mulle, et anti domingu organisatsioonid on nagu tihased kes tugevate toidulaua jääke nokivad. Jäägu see iga mehe südame tunnistusele kas see on au väärne tegevus. Päris maailmas on nii kui tihane läheb tugeva toidulauale, mis siis juhtub? Sekutakse jõulisemalt et tugevate teekond jätkuks stabiilselt. Olen kindlasti Mati poolel kuna väike asi on uskumatult suureks puhutud.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Tugev otsib alati vahendeid et veel tugevamaks saada paistku see väljapoole kuidas tahes. Välimiste pole sellesuhtes sõnaõigust.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

10.42 räägib asja. Sport on PR. See kes pärast autasustamist vahele jääb ei morjenda poodiumil olijaid. Tegu on tehtud, riik on saanud feimi ja muu pole oluline. Nii on see olnud ja on edasi.

Tulles aga meie ajakirjanike kiunu juurde, et justkui vahele jäänud sportlase medal oleks väärtusetu on diletantlik võõrriigi agentide agenda. Seni kuni poodiumile saamine on väärtus, on see agenda pudenevatel savijalgadel. Poodiumil sportlane toob riigile väheke tuntust ja kõneainet. On millest rääkida isegi siis kui teema puudutab dopingut.

Aga Matiga on nüüd küll nii, et tuleb oma jutud maha müüa. Tuleb alustada uut elu. Ei saa, enam teha seda mida koguaeg sai tehtud. Tuleb rääkida avalikult ja suurelt, et kuidas ikkagi juhtus nii, kes teda mahitas kõvadest ninadest ja kuidas ta liistule võeti. Kui Mati rääkima ei hakka, siis ta kardab. Kardab mida?

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Olete mõelnud miks on lahkunud maffioosodel suured hauaplaadid ja lihtsurelikel nii pisikesed? See pole näida kui palju on raha priisata vaid viimane austus avaldus kaasvõitlejate poolt sõnumina, et oli au tunda inimest kõige sügavamas tähenduses. Matit ausalt öeldes ei kujuta ette väiksemate elualade peal kätt ja mõistust proovimas. Kindralid jäävad kindraliteks.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Matilt pikka ja lõpliku tõde oodata on naiivne ja kergeusklik tegevus.
Mati annab nii vähe kui saab ja vaja. Nii palju kui seaduste piires hea advokaadiga saab. Nagu Lance (vabandust kordan taas), sealt ei tule lõplikku tõde. Mõne teema puhul jääbki see mees lukku. Sest see pasarahe mis järgneks sellele kui ta kõik oma ajus ja märkmetes oleva välja laoks. Tõmbaks vist "alalti oman oma arvamust Peep Pahvil" ka korraks suu kinni.
See on nagu "Müstiline Venemaa" mantra, nii nagu ajaloos nii ka dopingu juhtumitest on tegevuseliin ja tulemus sama. Pole sealt tulnud ühtegi lõplikku tõde.

Priit võib rahulik olla. "Professor" on kange mees, see juba laulma ei hakka. Veerpalu-Mae mustad saladused jäävad peitu.

Huu

 
At 12:19, Blogger Priit Pullerits said...

Mati Alaver ei saa rääkida, sest ta on osa mingist suuremast süsteemist. Ta ei ole mingi üksiküritaja. Seal taga on terve omaette maailm. Peab ikka olema väga kõva mees, et seda üksinda õõnestama ja lammutama minna. Siis ei tea, mida kõike su enda kohta vasturünnaku nimel välja tiritakse või kokku luuletatakse.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit toob välja probleemi allika. Tegelikud valitsejad. Rahvas on loll mass, kes ei suuda ise hakkama saada ja vajab valitsejaid. Vajab karjuseid, tarasid hunte ja jahimehi. Kõik saavad lammaste arvelt söönuks ja leiva lauale. Imelik süsteem aga toimib.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Hea on näha siin mõtlevaid inimesi kes ei lasku turumutinduse sisu tühja maailma.Meie suur ülesanne saab olema taastada suusaport kui skandinaaviamaadele omane jõukatsumus.Oleme ausad siis talvised suusa spordi alad ongi teinud meist need kes oleme- raskusi trotsivateks. Olgugi et meelis tegevus on rattasõit aga spordi mõtte andsid ikkagi suusatajad.

 
At 12:55, Blogger Priit Pullerits said...

Nõus, et kõigepealt tulid suusatajad ja siis nende järel ratturid.
Nüüd on nii, et suusatamisega on puuks ja kööga - ala maine allpool igasugu arvestust, meie paremate tase rahvusvahelisel areenil olematu, liiati talved nirud, mis ei lase ala harrastadagi; isegi Vahur Teppan, Eesti suusatamise ainus edasiviija-lootus, on siirdunud Hiina, kus tööpõld lõputu.
Küsimus on, mis saab rattaspordist, kui Kangert ka taandub. Ja taseme taandumise märke on, kui vaadata Giro sõite, siis seal polnud lootusepoegagi, et võiks mõnel etapil miskit tulla. Vueltal sõitvad mehed on seal statistid. Eeskujusid napib. Ja ilmad ka nüüd tuulised, niisked ja jahedad, peale minu väga paljud nina välja ei julge pistagi. Enamik kuulutanud rattahooaja ju sootuks lõppenuks...

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

12:12 räägib õiget juttu. Suured mehed väärivad suurt plaati ja kivi. Kusjuures võitjavöö tuleb välja teenida LasVegases või NjuJorkis. Olgu, meiesuguste väikeste jaoks kõlbab ka Olos, Tromso, Falun. Mati on kangelane ja punkt.

https://sport.postimees.ee/7102744/venemaal-tahetakse-et-putin-raiuks-nurmagomedovi-kangelasestaatuse-kivisse?

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Kivisse kulda ja marmorisse. Mäletate kui hõisati et Kelli S toob taliolümpialt Eestile peotäie kuldasid? Kuidas perspektiiv tundub? Ei tule pronksi poegagi. Kes tõid Eestile enim olümpsi kuldasid? Maastiku suusatajad. Noh? Kellele paneme tänutäheks aumedali rinda?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Toon näite. Puhas dopingu juhtum. Võtsin viina, ootamatud olme probleemid. Kes viskab vetsupotti kaltse, nõdrameelsed või lapsed.? Kes kahju korvavad mittekeegi ikka ise. Viin on sel juhul parim rahusti.Järgmisel päeval doping. Sellise jama sees olles tuleb ikka üks rattaring ka peale teha ja mida avastad on see, et valu ja kannatamist pole. Võib öelda et see päev treeninguna annab palju rohkem kui rutiinis treeningud. Loomulikult ei ole mõistlik sellesse rutiini minna, aga olen arvamusel et mõistlikus piires doping on edasiviiv jõud. Võin mürki võtta, et Norra suusatajad ka vahel nii toimetavad.Liiga lihtne? Enesetunne ei peta kunagi.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

14:39 toob välja kaitsereaktsioonide allasurumise dopingu abil. See on probleem. Inimesed üritavad pikaajalise vigastamise hinnaga olla teistest lõpus paremad. Nii võib teha juhul kui ei anta feimi ja tasu selle eest. Kahjuks seda kõike antakse ja jõuame tagasi selleni, et sport on olenemata alast pesuehtne rusikavõitlus, kus lüüakse seni kuni vastane on alistatud, maha higilompi lebama löödud, heal juhul. See kõik on lahe. Miks peab aga sellist taplemist lehes, televisioonis ja raadios kajastama? Miks seda kõike ajakirjanikud heroiseerivad? Mõned veel pritsivad nö targas saates sülge ja tõrva sel teemal, et endale raha kontole teenida. Alkoholi ja tubaka reklaam on meedias keelatud. Kas poleks juba aeg homo teema asemel tegeleda saavutusspordi kajastamise keelamisega meedias? Ammu on aeg.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas jun maailmameistriks tuldi pudru ja spordijoogi pealt?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

15:17 tõstab olulise probleemi. Kas suusablogi elanikud ei peaks oma võimsa aju kapatsiteedi ja potentsiaali keskendama just antud küsimusele? Kellel on ja kellel pole?

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi elanike kapatsiteet on lontis noku. Suusablogi isakesed peaks asja üles võtma - mandrazeerima elanike olematut moraali ja nõrka selgroogu

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Ärge mehed võtke mõttessegi sporti teha kuulsuse nimel. Kas viikingid elasid selle nimel? Kindlasti mitte. Pigem ikka uudishimu näha mis on horisondi taga. Võimalik kui sellist kogukonda poleks tekkinud oleks inimene jätkuvalt putuka toiduline ja omas peenras kinni. Praeguseks on neist kuulnud enamus inimesi. Oli see siis halb, tundub et mitte, inimesed on kaas ajal uudishimulikud ja järest kasvav trend see on. Sama trend on ka sporti tehes.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine evolutsiooniline samm on kosmose vallutamine. Kas ebasportlik inimene peab selle vastu? Kindlasti mitte.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Õige tühja selle higise pronks medaliga olümpia mängudelt kui eesti rahvas lendaks kosmosesse saaks me paugust maailma kuulsaks ei peaks enam selle e jandiga kuseniret juhtima

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Kabetamine on kah sport. Ei tea kas kabetajast Priidu ajutine sparringupartner saaks kosmosesse? Milliste dopingainete mõju all on astronaudid - mõned neist räägivad isegi ufodest - kas dopingainete tarvitamise kõrvalmõjust või kuulsusenäljast? Mõelge sellele küsimusele enne kui hakkate sportima kosmose vallutamise nimel.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Vaja oleks kas Padre või Huu võtaks sõna. Tiskussiooni ei tohi lepikusse juhtida kollase nire järel patuelu aktsepteerides.

 
At 20:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ma olen täna korduvalt sõna võtnud, aga ikkaläheb nii, et teised tulevad siia justkui mingite aurude pealt ning oma ebaadekvaatse ja järjepidevusetu juraga keeravad asjaliku diskussiooni kreeni. Sabotöörid säärased! Püsige teemas, jälgige pealiini ning lõpetage improviseerimine.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Jääme populaarteadusliku lähenemise juurde. Teaduslik dialekt usun peletab eemale, või pigem inimesed ei saa aru mida öelda tahetakse. Einsteini sugustel meestel võis üsna keeruline leida mõttekaaslasi. Ja nagu öeldakse kõige targem osavam on see kes oma keerulise mõtte lihtsaks teeb.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Aga jah spordi jõmmid räägime dopingu sarnastest treening meetoditest ka mis on andnud tuntavat kasu. Kui isakesed annavad või ühe näite on kõigil kasu.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit ajab nõelasõltlase juttu. Ei suuda loobuda. Miks peab tippsporti afišeerima? Ajakirjanikud vaadaku peeglisse, inimesed võtavad dopingut, et olla frontpagel. Mati on ajakirjanike rahanälja ohver, lambuke, kes nüsitakse ajakirjanduse altarile. Tema on leevendanud ajakirjamike maailmavalu eestlastest tõeliste olümpiakangelaste puudumisest. Ta on doktor kes ravis reaalselt tindinäppe. Ja mis on tänu? Ta lüüakse tindinäppude nõudmisel lihtsalt risti. Kas tõesti pole Eestis kunni kes julgeks võtta Mati ristilt maha ja päästa ta ajakirjanduse püha viha eest? Priidul pole sellist autoriteeti kahjuks. Kas läheb nii nagu Kolgata mäel ja Mati alustab uut elu nagu kapten Piht?

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Pole Mati ristil midagi. Kui sule äsatakse 4 aastane treenimise keeld (asja eest), siis tuleb sellest kinni pidada, kui üldse soovi seal alal jätkata. Kui ei taha jätkata, siis lõpeta ise ära ilma soperdamiseta.
Mati on ise rahanälja ohver. Alguses võis olla kõik ilus ja aateline, kuid lõpus nägime autosid millega sõideti, majasid mida ehitati, advokaate keda palgati. Uhked sponsorid tulid feimiga järgi. See panebki küsima, et mis on Mati motivatsioon täna et ta soperdab seal kus ta ei peaks?
Hämmastav on ikka ka Rehemaade ja Ollede (muide Olle tundub väga hea treener, Priit kui lund tuleb mine jutule) reaalsuse tajud. Nii lolle vastuseid nagu need mehed annavad naljalt mujalt ei kuula.

Huu

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Minust on saanud ka hobikeemik tänu Matile. ok Mati tuli hiljem. Alguse tekitas seriaal halvale teele, Breaking Bad. Keemia- loeme siia ravimid, kosmeetika,värvid, meie ratturite armastatud vahapõhised määrded mis on üks tulusamaid ilma vastutuse ja vähemalt 800 protsendilise kasumi marginaaliga ärisi.Ma ei arvesta siia mõtte tööd. Ainult mõte ei liiguta niikui nii midagi. Selle kõrval aktsiatega kauplevad ärikad näivad küla narridena. Noored mehed kes tahavad tegijateks saada võtke keemia ok füüsika on number üks - kõige jumal. Füüsikal puudub eestis kasvu pind praegu vähemalt loomulikult andke minna kui rahvus on teisejärguline.

 
At 01:40, Anonymous Anonüümne said...

Lõpetuseks tahan öelda et sport ei ole ainult keha higiseks saada jätkake
sõbrad

 
At 07:06, Anonymous Anonüümne said...

Imelik jutt, et justkui Alaveri kiusatakse. Alaver on mitu uut võimalust saanud, alguses siis kui Veerpalu arbitraažis võidu saavutas, siis pärast Bernatski infoleket, siis pärast Team Haanja konflikti suusaliiduga. Töö üha jätkus. Kui palju veel peaks võimalusi andma, et enam ei tekkiks soovi teda ohvrina näidata?

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem peaks panema rõhku sisemisele puhastumisele. Nagu eespool mainiti mitte Mati pole süüdi vaid eesti rahvas, igaüks meist,

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks küsida, et mida tundsite kui Mati juhtimise tuli võit, kas tekkis vabade Kalevite kange rahva tunne, kas olete seda tunnet kogenud enne Matit? Mati tekitas teile esimesena selle tunde. 1999 mmi hõbe ja 2001 kuld, enne kui Benton Eesti laulurahva suureks laulis. Ja kus on südamlik vaga tänu?

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Putin paneb ameti maha. Järelikult on vääriline järglane leitud. Kuhu viivad niidid? Kas Padre teab kellega tuleb sõber olla?

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Hakkab toimuma võimu jagamine - Vene endine asetranspordiminister ostis suurosaluse Kalašnikovi relvafirmas.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

MA on osa süsteemist seetõttu, et ta on otsinud võimalust süsteemiga liituda. MA probleem ongi, et ta mõtleb ja käitub nagu süsteemile kohane ja seda juba väga ammustest aegadest. Kuna Eesti spordiajakirjandus on nõrk, siis seda ka õigel ajal välja ei uuritud. Teadjaid oli ja on palju. Õige aeg in möödas. Isegi kohtumaterjlid nõudsid välja mitte spordiajakirjanikud. MA-le kaasa tunda ja mingit õigustust otsida on väga väiklane. Härra PP-l nüüd sõna võtta on ka kohatu, kus ta õigel ajal oli?

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et Padre hoiab sõrme pulsil ja tõmbab niite, mitte ainult Talinas vaid Moskvas Filadelfias Barselonas Bamgladeshis.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Mis organisatsiooni kuulumisest Priit räägib Mati puhul? Praegu räägitakse aktiivselt vabamüürlusest. Kas tõesti nemad, poleks kunagi uskunud, et neil on selline võimekus ka medalisaju korraldamisel.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Üks teine Toomas(mitte see ehitaja) teab ka kuidas norrakate kullad hoopis meile koju toodi.
Kõvad mehed mõlemad.

 

Postita kommentaar

<< Esileht