teisipäev, mai 18, 2021

Pullerits: Mis on need kaks asja, mille te olete ära unustanud (ja millest ühele te pole mõelnudki!)?

Kas te oma vererõhku olete mõõtnud? Hüpertooniatõbi ehk kõrgvererõhktõbi on, muide, väga paljudel juhtudel geneetiliselt määratud. Aga peale pärilikkuse on sel ka muid võimalikke põhjuseid.

Spordiarst Gunnar Männik rääkis palju kasulikku, aga kõik eelmise laupäeva Postimehes ilmunud usutlusse ei mahtunud. Näiteks, kui avastate, et vererõhk on kõrge, siis kardioloog annab nõu, milliste koormustega üldse võib trenni teha, rääkis dr Männik, kuid selge on tema sõnul see, et võistlussporti selline inimene tegema ei peaks.

Ent ärge arvake, et kui olete noor inimene, siis see ja järgnev teisse ei puutu. Oi, kuidas puutub! Dr Männik seletas, et vererõhku võib noorel inimesel tõsta näiteks see, kui ta ei pea saalitreeningul kinni staatiliste ja dünaamiliste jõuharjutuste õigest vahekorrast. See tähendab seda, et staatiliste jõuharjutuste osakaal on liiga suur - ja see võibki soodustada kõrgevererõhktõve teket. Teisisõnu: jõutreeningul võib hüpertoonia teke välja lüüa.

Dr Männik pani südamele, et kui keskeas inimene, nagu siin ilmselt enamik teist, läheb jõusaali, tuleks tal enne kindlasti konsulteerida personaaltreeneriga, et mitte teha jõuharjutusi uisapäisa, vaid nii, nagu on õige ja ohutu. Samas, lisas ta, on jõutreeningute osakaal keskealistel ehk neil, kel vanust üle 40 aasta, ülitähtis, et hoida ära sarkopeenia ehk skeletilihaste kõhetumise teket, mis tahes tahtmata hakkab teatud vanusest peale. See on üks peamisi põhjuseid, nentis dr Männik, miks eakad inimesed kukuvad ja murravad luid, eelkõige reieluu kaela. "D-vitamiin ja jõutreening 40 pluss vanuses tervisespordiinimestel on väga tähtis," lausus dr Männik.

Jõutreeningut tehakse tavaliselt kaks kuni äärmisel juhul kolm korda nädalas, mitte mingil juhul rohkem, ütles dr Männik, sest põhiline efekt jõutreeningu järel ilmneb mitte samal päeval, vaid järgmisel päeval, mis tähendab, et järgmisel päeval tuleks anda puhkust nendele lihastele, millele jõutreeningut sai tehtud. "Et kiirendada taastumist jõutreeningust, soovitatakse järgmisel päeval teha kerget aeroobset treeningut, näiteks joosta aeroobses tsoonis," rääkis mulle dr Männik. "Kui räägime aeroobsest treeningust, peab alati lähtuma pulsist."

Aeroobne treening jaotatakse kolme rühma: arendav, säilitav ja taastav pulss. Lähtudes nendest pulsisagedustest tulebki teha trenni aeroobses režiimis, seletas dr Männik, et mitte viia organismi ülekoormustsooni, k.a tugi-liikumisaparaati.

Niisiis, treenimine lähtugu vanusest ja treenitusest, sõnas dr Männik. "Kui süstemaatiliselt trenni teha, siis mitte mingil juhul iga päev," täpsustas ta. "Sa pead andma vähemalt kaks puhkepäeva nädalas. Kui tahad jõutreeninguid teha, siis viiest päevast nädalas võid teha kaks päeva jõutreeningut, aga kolm päeva tee aeroobset treeningut."

Ja veel kord dr Männiku sõnul: jõutreeningu tegemine on teretulnud, kuid seda tuleb teha personaaltreeneri nõuannete järgi jõusaalis, mitte lahmida ise harjutusi. "Ma pooldan igal juhul jõutreeningute tegemist vanemas eas inimestel, et tugevdada skeletilihaseid, et ta ei kukuks maha, saaks valudeta liikuda, autost tõusta – selleks on jõutreening väga tähtis," resümeeris dr Männik.

Millal teie tegite viimati jõutrenni? Ja millal mõõtsite viimati vererõhku?

Foto 1: Priit Pullerits rattaga 11. mail sel hooajal esimest korda lühikeses vormis väljas. Kes teab, kus pilt on tehtud? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Priit Pulleritsu vererõhu näidud 29. märtsil. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Sihvakad männid Tartu maakonnas. Kes teab, kus? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Jänesekapsaväli Tartu lähedal. Kes teab, kus? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Uus tee jalgrattaga kiirendamiseks Tartus. Kes teab, kus? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Ilus talukoht Tartu maakonnas. Kes teab, kus? Foto autor: Priit Pullerits

78 Kommentaarid:

At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Heiki Nabi hakkas oma vererõhku ravima letrosooliga "doktor" Männiku soovitusel. Nüüd ta kahetseb seda kibedasti.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Pilt nr 1 - "Sin City" Ülikooli 2a Steak House ees.

 
At 13:22, Blogger Priit Pullerits said...

Mis Steak House? Kus siin see lihamaja on???

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Pildil su selja taga, astu trepist alla ja mine vaata uuesti.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Lestad, punn ja labidad, kaks korda nädalas, 3 km korraga ujumist erinevate harjutustega on minu jõutrenn.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Parimad selleks on sõudeergomeeter ja ujumine.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed läksid Kägu selja taha. Pullerits jääb oma keku doktoritega üksi. Ei aita ka Postimehe feministide rinne ja Soonetsi sõbra õlg

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Me teeme Käguga oma orkestri.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

5. pilt. Betooni ristist Vaksali tn vaatega vana piimakombinaadi poole, mille hõivasid uuemal ajal kaitseväelased peredega. Pange, mehed, tähele, milline kergliiklustee jookseb rattakiirendustee kõrval boonuseks, kus mammad saavad lapsevankrite ja rulluiskudega pulssi üles võtta. Kõik see toredus algab PP kodunt Reformierakonna ja küllap ka ELi toel. Täitsa pekkis, milline kokkumäng - collusion!

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas võhmamehed reetsid Pulleritsu?

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits reetis võhmamehed.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed on reedetud ja isakesed solvatud. Blogi ise kisub järjest rohkem sinna 60+ tervisenurgakese suunas. Liigutage ennast tasakesi, ärge pingutage ega ärrituge, mõõtke vereõhku ja jooge mõõdukas koguses leiget kummeliteed.

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

5. pilt õigesti vastatud - tõepoolest. väga hea kerg- ja kiirendustee on nad mu maja taha teinud, Betooni ristist vana piimakombinaadini ligi kilomeeter ja Betooni ristist Tallinna poole ka umbes 600 meetri laudsiledat sirget, mis seejärel läheb üle mõnusalt kurviliseks kergliiklusteeks kuni Gardestini - kui nüüd haljastuse ka korda saaks, võiks juba rõõmu tunda.

Loeme siis 1. pildi ka vastatuks: vaatan Postimehe Tartu toimetuse uksele. Steak Haouse ei mängi minu jaoks rolli. Tuleb süüa tilli ja peterselli.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Jaaaa,Priidul suu m....vett täis.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

No vot. Kroonika kirjutab, et väikse kaabu proua võttis kahe kuuga 17 kilo kaalust alla, Objektiivi meediakriitikud Vogelberg ja Joffe lapselaps Kiige peavad advokaatide vahendusel võitlust kellegi juutide poolt maale toodud Dr. Simeonsi dieediga ja siis soovitab veel Padre tilli ja peterselli. Tsiteerides Tõelist Alfaisast Ron Swanson'it: "That's the food that my food eats".

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Puumal on soojad lihased ja tohutu kiirendus, esimesed 30m katab 0,28 sekundiga. Mida sööb puuma? Kas tilli ja peterselli?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Ee, puuma mees, max kiirus on puumal 20 m/s, max hüppe pikkus on 15 m. Ütle kuidas see tüüp suudab veerand sekiga katta 6 korda pikema vahemaa? Isegi kui ta 9 kordse maja katuselt alla kargab, võtab see vähemalt sekundi...

 
At 22:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Tegin täna vihmase ilma puhul jõusaali trenni, korralikud venitamised otsa ja käisin pärast mõõtsin oma meedikust proua juures vererõhku. Pulleritsu soovitus! 120/70. Venelased arvavad, et Prantsumaa on tüürimas kodusõtta.Probleem on et neil pole Putini või Pulleritsu sugust liidrit. Meil siin mõned noorsportlased arvavad ka, et see multikultuur on üks tore asi, aga nad et tea, et see pole alati just päris valutu. https://www.vesti.ru/article/2562804?fbclid=IwAR3By1GxxCEI5XXpfQ1dLM27gMo6AEe9xPnPIZIM6yFi-gi8FbBvi-xmRWs. Huvitav, mida meie Kersti ja Kaja sellises olukorras ette võtaks?

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on pehmo ja kurt - mida räägib blogipidaja, ahh,ligege uuesti, jõutrenn tõstab vererõhku ja tekitab hüpertooniat. Peab ikka väga pehme ja lödi ole.a kui sellised hoiatused ajukäärudesse jõuavad kuid ikka langetatakse otsus jõutreeningu kasuks. Oleks siis veel jõutreening vabas õhus koroonakirstausamba ümber üleni märjana ja libedana. Tõelised puumad ei söö sellerit ega tee jõutrenni. Puuma teeb trahh ja tee puhas, saak maas. See ongi jõutrenn. Lähed paduvihmaga õue, tõmbad tempo peale ja minuti pärast aurab su pealt rohkem vett ära kui sulle peale sajab. Vesi kardab sind, põgeneb su pealt, aurustumine tekitab su ümber vihma tõkke, mida ükski piisk ei läbi. See on vihmatrenn. Ja kui viimased 30 meetrit on käes, siis teed trahh, nagu välgulöögina 0,28 sekiga lõpuspurdi ja siis ei aura enam mitte ainult vesi ära vaid ka kõik kes teel ees, inertsist lendad üle virtuaalse finiši joone. Selline on tõelise puuma jõutrenn metsikus kuulikestasid täis looduses.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Mnjaa, selliseid sõnavõtte naga 22:40 ilmselgelt ainult tilli ja peterselli pealt ei tee.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Njaa mängus on keelatud ained? 🙂

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis keelatud ained?! Panna on vaja. Panna, panna, panna, nii on meid siin blogis aastaid treenitud!

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ärge unustage 800m. Mis see aeg oli minut 50 sekki millegagi. Priit räägib kuidas esimene minut kuumaks ajas. Kõik on siit blogist omandatud, et puumana möllata.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

No koguaeg ka panna pole vaja. Isegi metall väsib ära kui vint üle keerata. Kersti ja Kaja arvatavasti öösiti linnas pole hulkunud, ega tea et planeedi number 1 tippkiskija on inimene ise ja arvatavasti mõtlevad, et kõik vägivaldsed filmid on fantaasia vili ja seda pole olemas. Üldse on kasvatatud ainult positiivset nägema.Miski pärast arvan kui nad juhivad riigi samasse seisu nagu Prantsusmaa siis lasevad siit jalga kuhugi peitu.

 
At 07:19, Anonymous Anonüümne said...

23:48-le.
Kuidas sa siis tea? See aeg oli 1:59,5

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Naerda ju võite aga küsige isand Pulleritsult kelle õhtusöögiks sai Lonely Bunckerman's Traili lõpust leitud 4 prantsuse turisti päikese käes pleekinud kontide pealt liha ?

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Puuma vastu jõuga ei saa. Vaid kavaluse ja tarkusega. Eestis on ainult üks mees kes tunneb puuma psühholoogiat ja liikumise trajektoori. Küsige tema käest mis ja kuidas kui tahate oma viletsat elukest säilitada.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Tolad——1.55.9 raiuge pähe omale.

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

07:19, see on ränk solvang, öelda, et aeg oli 1.59,5. Te võlgnete oma lolluse ja ignorantsuse eest vabanduse mitte ainult mulle, vaid kogu rahvale. Nii, aeg vabanduse palumiseks - läks! Aega on täpselt 1.55,9. Jätke meelde - 1.55,9!

Selles, et esmalt Prantsusmaa ja siis muu Euroopa läheb kodusõtta, ei ole kahtlust. See vaid aja küsimus, millal. Tõenäoliselt üks väheseid, kel õnnestub kodusõda vältida, on Rootsi, sest... rootslased viskavad lihtsalt püssi põõsasse ja tervitavad riigi ülevõtjaid tolerantselt avasüli.

Till ja petersell oli nali. Kuidas te küll aru ei saa?! No öelge, milline normaalne mees suudab elada ainult veganitoidust ehk rohelisest? Tulemuseks oleks impotentsus magnifico. Sest kust tuleb puumade kiirus, jõud, plahvatuslikkus, paindlikkus? Rohu närimisest või? Ei! Puumad ju lihatoidulised! Kõik looduses kõvad tegijad on lihatoidulised. Need, kes on taimetoidulised, on lihatoidulistele söödaks. Inimene, ärge unustage, on osa loodusest.

See eelmine lõik siin oli tänapäeva lollidele eriti selge ja konkreetne hoiatus. Kui nad ei kuula mind, oma viga! Hiljem on hilja kahetseda, kui närivad muru edasi - ja siis näritakse lõpuks neid. Kuulake ka, mida rääkis teile äsja siin lp 22:40!

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Kus ja kelle juhatusel saab autentset puumaliku jõu ja kiiruse trenni? Huu? Kägu?

 
At 11:57, Anonymous MargusM said...

Priidu viimase postituse järgi tundub et tal vaimne tasakaal hakkab käest libisema.. pöördu kaplani poole või mine rattaga loodusesse pikemale aeroobsele matkale.

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Vastupidi, MargusM, vaimne tasakaal läheb järjest paremaks ja võitlusvaim lööb taas välja! Te olete millestki valesti aru saanud. Sööte ainult juurikaid ja kapsalehti või?

 
At 13:05, Blogger Priit Pullerits said...

Aga näete, mis uudise ma tegin - Nabi ajutisest võistluskeelust prii:

https://sport.postimees.ee/7251734/heiki-nabi-sai-ajutisest-voistluskeelust-priiks?_ga=2.72057301.772720276.1621415508-532792975.1608287490

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Tsirkus Barcelona.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Distsiplinaarkolleegium koosseis: Margus Mugu (esimees), Eveli Saue, Siim Schneider, Toomas Tõnise, Jarek Mäestu.

Kui treenimise ja võistlemise keeld on maas, siis miks matimees olümpial ei tohiks võistelda?

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ja tulistasin täienduse ka kohe lisaks:

https://sport.postimees.ee/7251768/distsiplinaarkolleegium-ei-tahtnud-nabile-tekitada-korvamatut-kahju

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas Nabis on puumat - trahh ja maas? Oleks puumat elaks kaasa aga no mis see kallistamine seal matil ikka on. Kui meie noored olime, siis meie ei maadelnud mati peal. Meie tegime seda kossuplatsil. Kord mu kamraad ei saanud sooritusega hakkama ja treener miski lühinägelik pollarist jorss ei saanud eemalt asjale pihta, et milles asi. Tuli juurde, võttis mu lambist ette ja ütles, et nii nüüd löö noaga. Teadsin, et treeneriga pulli ei saa teha, varitsesin nagu panter aga mendist treener ei lubanud, vaid andis kamanda, et löö nagu õige vanka seda teeb. No ma polnud varem näinud, kuidas seda vankad noaga teevad, tavaliselt nad olid ikka rusikatega. keskendusin nats palju relva hoidmisele ja üritasin lüüa, kui treener kargas mulle kallale nagu puuma, trahh ja ilge jumakas käis vastu maad nii, et kossu põranda lauad raksusid ja rahvas jäi kivinägudena vahtima, et mis sai. Ment on ment, ega mõistust ei ole, ise treener aga tegi selliseid harjutusi nagu spartalased ilma matita. Selles ongi Eesti riigi häda, et võimule on lükatud tankistideks "mendid" kes möllavad nagu homset ei tulekski. Nabi võiks kah võtta sõna ja nõuda areenilt mattide ära kaotamise. Kallistagu teineteist kõval pinnasel, siis tekib mehe ala vastu respekt. Mati peal aelemine ka mõni sport.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Siin on ju varemgi olnud arutelusid, et kas õige on 1.55,9 või 1.59,5. Kas siis mitte ei lepitud kokku, et mälu on petlik ja kumbki variant ei ole teisest õigem?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Omad velled halastasid aga olümpiale Nabi ei pääse. Talle ei tehta erandit, selliseid latrasooli ja patrasooliga kogemata patustajaid on palju ja wadal pole tahtmist head onu mängida.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

"Selles, et esmalt Prantsusmaa ja siis muu Euroopa läheb kodusõtta, ei ole kahtlust. See vaid aja küsimus, millal. Tõenäoliselt üks väheseid, kel õnnestub kodusõda vältida, on Rootsi, sest... rootslased viskavad lihtsalt püssi põõsasse ja tervitavad riigi ülevõtjaid tolerantselt avasüli."
Misasja, sõda tulemas. Mõni mees pole indiaanlaste mängimise east vist veel välja kasvanud.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Olümpiakomitee "sõltumatu" (?) dopinguvastane distsiplinaarkolleegium usub Heiki Nabit.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas DisKol otsus vaidlustatakse? Kui jah, siis menetleb seda dopinguvastane apellatsioonikolleegium koosseisus: Ramon Rask, Erki Nool, Tiit Nuudi, Margus Viigimaa.

Kui panna kõrvuti Keres ja Mugu, on selge, kes noist on puuma ja kes küülik.
Aga Raski poeg on terav vend.

(Keres teeb väärt kaitsetööd!)

 
At 14:16, Anonymous Mehine Risto said...

Klikkige PMi

https://www.elu24.ee/7251423/bikiinikohustus-vaevab-rannakasipallureist-naisi-on-vastik-kui-su-jalgevahet-pildistatakse

 
At 14:25, Anonymous sotside sabarakk said...

Mingi neetud postmodernist olete või, 14:00?
Kui ei meeldi, valigu naised teine spordiala, 14:16 (2.).

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas lp vilepuhujal, kes siin oma identiteedi varjamiseks peab kasutama inglise keelt, oleks nüüd õige aeg oma paberikaustas pisut tuhnida ja mõni räpane dokument (muidugi refereering või ümbersõnastus) blogisse lekitada?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

14.25le.
Ei ole postmodernist, olen rahvuskonservatiiv, mõtlen oma peaga.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

See naabrite halvustamine on lihtsalt maotu, spordiblogis võiks pigem uurida, miks paljukirutud ja kohe-kohe kokkukukkuvas Rootsis meeste tervelt elatud aastaid meist lausa 20 rohkem on või Soome oma koroonaga suurusjärk paremini hakkama on saanud, oleks mingit kasu ka.
Aga ei, sõda on ikka palju huvitavam.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 3 ja 6 on tehtud ühes kohas. Miks see peaks meile huvi pakkuma, kas tegu on pulsikella filmist tuttavate teeäärse talupaigaga või?

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Rannakäsipallurite kriitika jagaks kaheks. Enne seda tuleb täpsemalt uurida, kas norralanna väheke üle ei reageeri, öeldes, meile ei meeldi...Kellele meile? Pigem ikka mõnele ei meeldi.
1. spordipiigad suhtugu professionaalselt - nemad mängivad käsipalli, piltnikud pildistavad. Igaühel oma lõik.
2. liiva sattumine spordiriietesse, mis põhjustab ebameeldivusi. See väärib tähelepanu. Selleks tuleks moodustada komisjon, mis kaasaks huvigruppe ja teadlasi, et leida nutikaid lahendusi.
Lihtne on asju ära keelata, raskem on ala arendada.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

No kurwa! Oleks vaid suusatajad teadnud, et EOK-s selline tore kollegium koos käib, kui palju raha oleks kokku hoitud...

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Vahest on asi nii et riides ei huvita ala ei sponsoreid vaatajaid kedagi. Nagu muud naiste sportmängid, naiste võrkpall on ainus mida viitsib vaadata, seal pole vahe niiväga märgatav nagu jalkas ja kossus

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Iga ala muutub huvitavaks kui naised ennast paljaks koorivad. Isegi male.

 
At 18:15, Anonymous Tsiteerime Kivisildniku said...

Oleme hetkel tunnistajaks kuidas inimkond on lõpuks "küpse"... valmis töödeldud, et loobuda kõigest mõne kuuga paarituhande aasta jooksul loendamatute vaprate meeste elude hinnaga kätte võidetud vabadustest. Kõigest sellest mis teeb elamise elamisväärseks ja annab inimesele inimnäolisuse - liikumisvabadusest, suhtlemisvabadusest, ettevõtlusvabadusest, sõnavabadusest... isegi kehalisest autonoomiast.
Aga mille nimel? Väidetavasti selle nimel, et ülimalt ebaefektiivsete ja sageli täiesti mõistusevastaste meetoditega tõrjuda viirust mis on tõstunud enamikes riikides elanikkonna suremust kas 0% või mõni protsent üle tavalistel aastatel kogetu. Arvukates riikides on aga 2020 lakkamatu koroonahüsteeria tingimustes surnud vähem inimesi kui 2019 - sealhulgas nendes mis ei ole mingisuguseid piiranguid kohaldanud (nullides ära loogiliselt mitte pädeva "post hoc, ergo propter hoc" argumendi "aga kui ei oleks lukku pandud, siis oleks olnud palju hullem).
Mida see kõik näitab? Eeskätt kahte asja... Esiteks - hirmuafekti täiesti laastavat/halvavat mõju inimkonna mõtlemisvõimele - nüüdseks on päris selge, et hirmu ja viha üles pumbates on võimalik panna 90+ % inimkonnast käituma täiesti mõistusevastaselt/ ennasthävitavalt. Vaid vähemusel säilib hirmufoonis rahulik mõtlemisvõime. Veelgi väiksemal vähemusel aga julgus sisimas läbi tunnetatut avalikult välja lausuda - ilmselt < 1% populatsioonist. Teiseks - Kui vähe on enamike jaoks väärt vabadus, väärikus, iseolemise ideaal ja isiklik vastutus võrreldes ürgse, ent ratsionaalsusest loobuma hirmutatud enesealalhoiu instinktiga. Inimkond mis on valmis 0,2% suuruse surmaohu suurenemisega loobuma 80% oma inimlikust vabadusest ilmselgelt ei vääri vabadust. Selline mõte likvideerib igasugused südametunnistuse piinad ka nendelt kellel on plaanis see vabadus "ajutiselt" igaveseks likvideerida. Uus normaalsus ikkagi...
Kõikidel inimestel, kes on ära tundnud toimuva hullumeelsuse on nüüd moraalne kohustus see avalikult välja lausuda. Vastasel juhul ollakse märksa suuremad süüdlased inimnäolisuse ära kaotamises kui nendel ligimestel kelle mõtlemisvõime on surmahirm hetkel lihtsalt halvanud. Ultimiatiivselt on igasuguse kurjuse ja ülekohtu võidukäigu taga alati argus.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Jõudsin ära oodata - Priit toob esile pulsi jälgimise tähtsust trenni ajal...

Ajad muutuvad, mehed vananevad ja mõnele hakkab mõistus koju tulema!

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Kahe positiivse prooviga Nabi plaanib nüüd Poolas võistelda. Teiste osaljate suhtes pärris error olukord või?

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Pulsinäit, memmerätt, vererõhk...

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Mäletate , et BLM sai alguse neegri tapmisest politsei poolt. Nii nagu selle blogi eelmise kande esimesel pildil, nii samuti niitis politsei Vabakal maha nugadega jalutanud, peagi Eesti esimeseks miljardäriks saaja venna, kes unistas 5 miljoni elanikuga Uus-Narvast ja see ei tekitanud ühtegi võnget ühiskonnas. Eesti riigis politsei ei maadle noakangelastega vaid elimineerib need. Milleks selline arhailine ala, mida Nabi harrastab, üldse meedia huviorbiidis on. Täiesti mõttetu. Igale mehele on selge, et kui jama majas siis haara relv aga ära kallista vastast.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

"Parimad selleks on sõudeergomeeter ja ujumine."

Need on suurepärane aeroobne vaheldus ühekülgsele sörkimisele või sõtkumisele - jutt käis sellest et natuke liha on vaja luudele kasvatada ja selles osas jõutreeningule (suured raskused ,vähe kordusi) alternatiivi ei ole . Eriti käib see kiduravõitu ektomorfsete (hormonaalsete puudujääkidega) vastupidavusalade sõprade kohta. Noorena tuleb "sale" olemine sportliku vormile muidugi kõvasti kasuks, jõudes 50+ vanusegruppi on tervisevarud ammendunud-jäävad koera pissitamine ja kepikõnd(kui sedagi).

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Sõudeergomeeter võrdub jõud pluss võhm,ujumine ka,kuigi õlavöö onseal eelistatumas olukorras———eelmisele teadmiseks.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Pulsi ja vererõhu mõõtmine

Kui puuma kükitab vaikselt et lihased soojas hoida ja seejärel sooritab võimsa kiirenduse, siis toimub töö anaeroobses faasis ja pole aega pulssi mõõta, vererõhku ka mitte aga saak on käes ja koriseb viimast ingetõmmet. Millise reziimiga tõmmata velomeetrit et saavutada puuma tüüpi karakteristika?

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Ergomeetril peab kuskil nuga harjutaja kannikasse teravikuga suruma, siis pole vahet mis karakteristika trenazööril on , tüüp liigutab elu eest ikka.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasi Nabi murrab Poolas, kui teda sinna võistlema kutsutakse (miks ei peaks?), kõik vastased, kelle A ja B proovid on puhtad kui sellerisööjatel, maha ja näitab Eesti spordijuhtidele-Mutkodele, et temasse tasub uskuda ja panustada.

 
At 11:13, Blogger Priit Pullerits said...

Eile, mäletate, kütsin Heiki Nabi teemal eksklusiivi.

Täna sama Aivar Mäe teemal:

https://www.postimees.ee/7252525/aivar-mae-oigeks-moistmine-joustus-riigikohtus

Kaks päev jutti intrigeeriv info erutavate asjade kohta minult. Pole paha ju.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Kohus võib mõista ükskõik, mida. Oluline on see, et lurjuse tegelik pale avalikkuse ette toodi.

 
At 11:50, Anonymous MargusM said...

Priit, saada oma bossidele see kiri et õigustada oma eksistentsi palgalehel.
Iseenesest muidugi tore et vana meest miski veel erutab..
Girol oli eile ja esmaspäeval põnevad etapid, ei näe sel teemal mingit jutupunktigi, niipalju siis rattasõidust siin plogis jagataksegi..

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

400 euri väikeste vallatuste eest oli tõesti veidi karm karistus.

 
At 13:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ekspress Grupi väljaanded, sh Delfi on sel teemal imelikult vait, kuigi Postimehe küljel on see suurelt esiuudis:

https://www.postimees.ee/7252525/aivar-mae-oigeksmoistmine-joustus-riigikohtus

Miks Delfi nii suure uudise maha magab, kuigi tema ja EE olid need, kes Aivar Mäe teema avalikkuse ette tõid??? kas keegi oskab pakkuda?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Ju siis õiglus ei võidutsenud. Paragrahvid on keerulised ja võimu jõustamise teed pööblile veelgi keerulisemad.

 
At 14:23, Blogger Andres P said...

Pildid 3,4 ja 6 on tehtud ühe mäe ümbruses (pole Vooremägi), 3 ja 6 suhteliselt lähestiku. Seal on hea käia mäetrenne tegemas. Meetrivahed on eesti kohta korralikud ja järsud. 4 - sarnast jänesekapsakuusikut on seal lademes. Tundub et cube on metsa viidud?

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Aivar Mäe ei mõistetud õigeks, vaid talle määratud trahv tühistati. Aivar Mäe käitumist ei ole ükski kohus õigeks mõistnud.

Kui Pullerits millestki kirjutab, siis tuleb arvestada, et midagi olulist jätab ta arvatavasti mainimata...

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Usume PP pooltõdesid.

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

Kui te Riigikohtu otsust lugeda ei oska ja selle sisuist aru ei saa, siis ära tulge siia targutama. Tehke seda kodus. Tarbetu ninatark möla on nii tüütu.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks, Mäe ei ole võhmamees. Teiseks, ameerikas oleks Mäe baleriini varvaste lutsimise eest rootsi kardinad saanud. Kolmandaks, Pullerits jääb veel rohkem üksi.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Millist Riigikohtu otsust?

 
At 17:55, Blogger Priit Pullerits said...

Seda, et sõitku PPA oma kassatsioonikaebusega puu taha. Jah, see pole otsus, see oli määrus, mis täna tuli, aga selle taga oli otsustus (mitte otsus, tõsi!). Aga ärge minge tähenärimisega lolliks, me saame ju kõik aru, millest jutt, et Mäe on võidumees ja Eesti Ekspress pangu end vasturünnakuks valmis. Nüüd on seis pea peale pööratud ning endine ründaja peab hakkama ise võitlema oma maine eest. Elu on õiglane!

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Mäe ei ole võhmamees jah aga tõsine puuma on. Tema käest ei pääse pakku ka noored ja väledad naised, trahh ja trussikud maha. Järelikult hea kiirendus ja esimesed kolm sammu on kriitilised need tuleb võtta 0,45 sekundiga. Tehke järgi võhmamehed.

 
At 19:28, Anonymous MargusM said...

Mulle need Puuma jutud meeldivad, need on naljakad!
Priidu jutus vastupidiselt muutuvad järjest halenaljakateks.. järjest madalamat teksti tuleb.
Kuigi, jah, elu on õiglane! Priit räägi kuidas spordiga läheb ja millised panomehe ajad-kiirused selleks nädalaks kõigile ette on atrõõvitud? Esmaspäeval ju mnt-ga sõitmas käisid.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Mehed unustage Mää Aivar! Hoopis Mää Epp on see, kes meile Tokiost medaleid toob. Spordimeestele pisut inspiratsiooni ka https://elu.ohtuleht.ee/1034315/joutostmise-absoluutne-meister-karmen-kaljula-teeks-ara-ka-bruce-willisele

 

Postita kommentaar

<< Esileht