teisipäev, august 31, 2021

Pullerits: Miks Alusalu mõned valusad sõnumid jäid tähelepanuta ja kus peitub Veerpalu?

Tõenäoliselt oli mu laupäevane intervjuu endise kiiruisutaja Saskia Alusaluga (fotol paremal) rahvale nii suur jahmatus – Postimehe veebiloenduri järgi on see mu enimloetud intervjuusid viimastest aastatest –, et jättis enamiku õhku ahmima, mistõttu paljud huvitavad asjad, mis muidu oleks kuskil aruteludes n-ö suureks mängitud, jäid üllatusšoki tõttu esiplaanile nihutamata. Tooksin välja kolm asja.

Esiteks. Alusalu: «Uisutajatest on üsna mitmel kilpnäärme alatalituse kohta paberid. Kõigil neil on justkui sellega probleem. Neil on antidopingust lubatud mingid ravimid sellepärast, et nad on haiged. Ma ei tea, kas neist on kasu teatud protsesside kiirendamiseks, näiteks võtavad kaalus alla või siis taastuvad rutem, või peidetakse nendega mingeid muid asju. Igal juhul on mul tõsiseid kahtlusi selle spordiala lõpuni puhtuses.»

Teiseks. Alusalu (fotol vasakul): «Lugesin «Naised, kes jooksevad huntidega», mis põhjendab naise loomust. Mõtlesin, kas naiste sporti on üldse loomulikul viisil olemas või on see kõik puhtalt konfliktipõhine. Sport on nii naise loomuse vastane: naise agressioon ei tule ju loomulikult, meestel on see loomulikult sees. Näiteks uisumaailmas on väga palju gei-naisi, arvan, et pooled. Ma ei tea, kas see on juhus...»

Kolmandaks. Alusalu: «Minu arust sa spordis päris normaalne naine olla ei saa. Ma ju ka tegin sporti selle arvelt, et kõik mu naiselikud funktsioonid olid välja lülitatud. Arvan, et see on mõistetav, sest sul ei jää energiat selleks.»

Need on mõtlemapanevad väljaütlemised, kas pole? Ja kuna need on öeldud sellises haavatavas kontekstis, nagu Alusalu selle intervjuu andis, siis ei ole ka ükski feminist ega sotsiaalne sõdalane ega mõni teine sedasorti agressiivlane, kelle kohta võiks käia siin teisena toodud punktis väljendatu, tõtanud öeldut nn soopositsioonilt kritiseerima ja maha tegema. Mistõttu on kahju, et Alusalu mõtted ei ole ühiskondliku debati areenil leidnud edasiarendamist ja käsitlemist. (Samas on see arusaadav seeõttu, et veel äsja erutas enamikku Afganistanis toimuv ja nüüd läheb kogu aur riigikogus juhtuva/mittejuhtuva peale.)

Üks inimene reageeris Alusalu intervjuule siiski massiivselt ning tekitas küsimuse, kas Alusalul jäi oma potentsiaal realiseerimata. Keegi Tarmo Metsar kirjutas intervjuu järel kommentaariks nii (lühendan ja toimetan – P.P.):

«Huvitav, et ma teadsin kõike seda ette, et tal nii läheb... Oleks ta kaks aastat enne Pyeongchangi taliolümpiat minuga koostööd alustanud, oleks ta neljandaks jäämise asemel tulnud olümpiavõitjaks ja tal ei oleks edaspidi tekkinud terviseprobleeme ja vigastusi. Sest nii nagu pilvelõhkuja kukub ümber ilma vundamendita, nii ei tule vastupidavusaladel edu, kui ei tehta vaimseid psühhoenergeetilisi treeninguid.

Alles siis, kui psühholoogiline pool on ülitugev, on võimalik sellele ehitada ülitugev füüsiline baas. Ning see füüsiline baas hakkab siis maksimaalselt efekti andma. Ning sul on pikkadel distantsidel meeletult energiat ja sa ei väsi siis.

Teine asi, mida Saskia valesti tegi just viimasel aastatel ja miks ta tulemused tagasi läksid, oli see, et ta pumpas jõusaalis tõstekangiga muskleid. Neil sportlastel, kes seda teevad, väheneb jalgade kiirus ja tõukejõud ning samuti füüsiline vastupidavus. Sest jalgade liikumisvõime ja vastupidavus oleneb pähe mineva vere hulgast. Kui pumbatakse muskleid, surutakse pähe minevad veresooned lihaskiudude paisumise arvelt kokku, mistõttu väheneb pähe mineva vere hulk. Lisaks tekitab musklite pumpamine lihastes tavaliselt krampe, mis omakorda pigistavad kokku pähe minevaid veresooni.

Lisaenergiat on spordis võimalik saada teatud teraapiatega, selleks midagi söömata, süstimata jms keelatut tegemata.»

Nüüd jääb ainult üks küsimus: kui kodanik Metsaril on nii geniaalne lahendus, mis teeks olümpiavõitja sportlasest, kes saavutas oma neljanda koha olümpial suuresti tänu taktikaliselt taibukale sõidule, kuid kes juhul, kui oleks luuranud koos teistega grupis, et võidelda viimasel ringil medalite eest, jäänuks neist kaugele, siis miks ei ole tema tarka meetodit, mida ta on mujal kiitnud kui suurt hiinlaste tarkust, mida nood on kasutanud aastasadu, et end just vaimselt võimestada, kasutanud kõik need tuhanded teised, kes võitlevad samuti kõrgete kohtade pärast? Või täpsemalt: miks ei võida hiinlased vastupidavusaladel kõiki medaleid, liiati kui neid on nii palju? Või veel teravamalt küsides: miks ei ole hiinlastel, kui vaatame näiteks Tokyo olümpia vastupidavusalade tulemusi, peaaegu ühelgi alal isegi paremate sekka ehk finaali asja?
*

PS. Ülinaljakas oli eile lugeda, et Andrus Veerpalu ei ilmunud Austrias kohtu ette seepärast, et võimud ei tea, kus Veerpalu viibib. Nali kuubis! Ma tegin eile üheainsa telefonikõne ja sain kohe iseendastmõistetavusega kuulda, kus Veerpalu asub. Ei ole ta kusagile pakku pugenud! Ma oletasin, et asi on selles, et Eesti lihtsalt ei suvatse liigutada lillegi, et aidata Austrial Veerpalu kohtu ette tuua. Seda oletust toetas eile ka õigusteadlane ja Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter.

Foto 1: Saskia Alusalu eelmise nädala algul Tallinna lähistel Viimsi piirkonnas. Foto autor: Madis Veltman, Postimees/Scanpix
Fotod 2-4: Saskia Alusalu kaks aastat tagasi pressikonverentsil Tallinna sadama D-terminalis. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Ott Pärna (vasakul) annab 2018. aasta 3. juulil Kadrioru staadionil 100x10 000 meetri teatejooksus teatepulga üle ankrunaisele Saskia Alusalule. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 6: Saskia Alusalu kandmas Eesti lippu Pyeongchangi taliolümpia avatseremoonial. Foto autor: Reuters/Scanpix

109 Kommentaarid:

At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Saavutussport (ka naiste oma) on võidu peale. Miks peaks sotsõdalased ja feminaised, geinaised tulema sinna vahele segama? Kas nad peaks päris naiste või geinaiste või dopingunaiste huvide eest seisma? Ei saa aru probleemi püstitusest.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Mis haavatavas kontekstis oli Alusalu intervjuu ajal?

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit -- inimhingede avaja ja suurepärase inervjueerijana oleksid võinud ju ühtlasi uurida, MIKS Andrus Veerpalu end nii kohtu kui avalikkuse eest peidab. Ei saa võtta tõsiselt väidet, et Andrus Veerpalu EI TEA midagi ei Austria kohtu poolses kriminaaluurimisest ega ka Eesti avalikkuse huvist tema tegevuse suhtes. Praegu on tegemist on lihtsalt haleda argpüksiga, kes ei julge oma tegude eest ei vastutada ega ka vähemalt asjaolusid selgitada kui nii uurijad kui avalikkus tema arvates valedel jälgedel on.

Jah, nagu tänases Postimehes Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter arvab, pole Eestil võib-olla tõesti kohustust Andrus Veerpalu Austriale välja anda või talle Austria õiguskaitseorganite teateid kätte toimetada. Aga ma usun, et see ei ole ka keelatud ja Eesti sport ning avalik maine saaks kiiremini puhtaks pestud kui Eesti Austriale appi tuleks.
Juriidiliselt pole ka Terviseameti külmlao tragikomöödias süüdlast, on vaid miljonid kahju - ometigi on ajakirjandus üsna üksmeelselt asunud seisukohale, et keegi peab vastutama. Huvitav, miks AV asjas vastupidisel seisukohal ollakse? Kas Priit uuriva ajakirjanikuna võtaks vaevaks see välja selgitada?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

"Teine asi, mida Saskia valesti tegi just viimasel aastatel ja miks ta tulemused tagasi läksid, oli see, et ta pumpas jõusaalis tõstekangiga muskleid. Neil sportlastel, kes seda teevad, väheneb jalgade kiirus ja tõukejõud ning samuti füüsiline vastupidavus. Sest jalgade liikumisvõime ja vastupidavus oleneb pähe mineva vere hulgast. Kui pumbatakse muskleid, surutakse pähe minevad veresooned lihaskiudude paisumise arvelt kokku, mistõttu väheneb pähe mineva vere hulk. Lisaks tekitab musklite pumpamine lihastes tavaliselt krampe, mis omakorda pigistavad kokku pähe minevaid veresooni."
Midagi nii rumalat ja võhiklikku pole ammu lugenud. Jah - vastupidavuse ja jõutreeningud on alati teatud määral antagonistlikud kuid praktikas on treeningprotsess alati metsikult palju keerukam kui sellist liiki lihtlabased asjatundmatud üldistused.

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, just nii, 11:39. Selleks ma selle siin välja tõingi, et kui loed seda arvamust must valgel, tundub, et mehe jutus on iva. Ma tõesti ei välista, et tema soovituste järgi on võimalik saada 0,2 % tulemuse paranemist. Aga igal juhul mitte nii, et kohe hakkad sõitma nagu maailma parim. Ja sport on nii kompleksne, seal peavad kõik komponendid olema õiges ja antud sportlasele sobilikus vahekorras, aga see mees räägib nii, nagu loeks vaid kaks-kolm asja ja muu on tähtsusetu. unustada jõutreening kangiga - see on absurd!

Miks ma selle arvamuse siia panin - selleks, et näidata, kui kerge on tänapäeval justkui nii õigena kõlavate juttudega inimesi eksitada ja lollitada; see on see, mida teevad kõik need nn ravitsejad ja tervendajad ja muiduteadmamehed. Neil puudub tervikpilt. Nad on mingis paaris detailis fanaatiliselt kinni. Nende tegevus on kokkuvõttes kahjulik. Hea, et Alusalu ega keegi teine, kes tõsiselt midagi teha tahab, neid ei kuula. Sest ainus, mida sellised tegelased saavutavad, on see, et nad ajavad su pea sassi ja muudavad su ebakindlaks. See on viimane, mida ükski sportlane, aga ka tavainimene oma elus vajab.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Saskiat olek saanud aidata ainult Mang
kui ta oleks Kadrioru parki trehvanud...

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Naiste sport, laiemalt võrdõiguslikkuse kontseptsioon sai tubli obaduse - ebapuhas spordiala, meesnaistega võidusõit, füsioloogiline vastunäidustus. Väärtusi defineerivad ühingud, poliitikud saavad siit palju tuge juurde.
Uisutaja viskas kogu selle taaga seljast ja sai traditsiooniliseks naiseks, kuid kohe saab ta maavillastelt pässidelt uue koorma kaela - laste sünnitamine oma pere ja riigi hüvanguks.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Mis on viga laste sünnitamises? Palju naisi on lapse järel tagasi tulnud olümpiavõitjaks. Laps saab talle endale, mitte pässidele.

Alusalu valis vale ala. Juhul kui kiiruisutamine liiga kõva valinud siis võrkpalli. Kõik võimalused pandi ette kandikule, saksamaa, treenerid, trennikaaslased, ise ei pidanud ühisköögis toitu vaaritama. Šmigun oleks ka võinud hädaldada et doping lesbid ja maru kiiresti kihutavad.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Rootsi kaitsevaldkonna ametnikuga tuli juttu presidendivalimistest ja korraga tõstatus küsimus, et miks meie veel ametis olev president kasutas advokaadibürood, mis on esindanud Vene kapitali? Jäin lolli näoga vahtima. Ütles, et teie peaksite aru saama ohtudest. Mis advokaadibüroost käis jutt, jätan igaühe googeldada, aga ilmekas, et Eestis ei pööratud sellele tähelepanu.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Mina Andu asemel saadaks nad kah persse,tõendeid pole,oletused ei maksa midagi.......

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Austria on haigemad kui päris sakslased. Neil oli peos Medininkai 1991 mõrvarite pealik, Leedu küsis andke välja aga tutkit. Euroopa liit mu tagumik

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Leheste Gunn kirjutas eile delfis Andruse kohtusse toomisest järgmist:
Miks ei rakendata Eesti suusatajate suhtes sundtoomist ja ei kuulutata mehed üle Euroopa tagaotsitavaks? Kohtul on ka sellele küsimusele vastus olemas.
"Välismaal elava kostja vastutusele võtmise vahendiks oleks rahvusvaheline vahistamismäärus. Sellise taotluse saab esitada ainult prokurör, aga tõenäoliselt ta seda ei tee, sest see poleks proportsionaalne ning oleks seetõttu lubamatu. Karistuse määr on siin liiga madal," vastas Stutter konkreetselt Andrus Veerpalu sundtoomise küsimusele, lisades, et ta peab teoreetiliselt võimalikuks, et see kohtuprotsess ei jõuagi kunagi lahenduseni.
Seega kui kohale minnes on täitsa suur tõenäosus krimikurjategijaks saada, ehk hullemal juhul isegi mingiks ajaks kinni minna, aga kohtusse minemata jättes ei juhtu sinuga midagi, siis peaks ju puruloll olema, et sinna kohale minna.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Interpol võiks aidata. Samas ei usu, et Eesti ja Kasahhi oma kangelasi välja annaks. Ja kellele? Sõjajärgselt okupatsioonipiirkondadeks jagatud Austriale, tänapäeval neutraalsuse sildi all nuditud riigile, kelle poliitilised jõud korraldavad võidujooksu meeldimises Putini Venemaale.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära paisuta Saskia loo numbritega üle, see on kõigest statistika. Jah, ka mina olen üks neist, kes oli reklaamiohver. Pettusin loos. Tänases "Mehed ei nuta" podcastis ka kõik mehed lugesid selle läbi. Polnud keegi sellest vaimustuses. Jah, lugu on tore. Aga keegi Saskiale kaasa ei tunne. Priit, ole hea ja kuula ka nende mõtted ära. Ja Su loos polnud ainsatki avastust. See on juba ammu-ammu teada, et tippsport on ka vaimselt tugevatele, kui sa seda ei ole ja pole piisavalt motti robotlikult treenida, siis sa polegi tippsportlane. Sa oled lihtsalt sportlane. Kui sul on tunne nagu ka Kelly Sildarul, et sa teed sporti teiste jaoks, siis lõpetagi ära, tee seda päeva pealt! Tippsporti pole selliseid halajaid vaja. Kui sa esindad riiki, siis sa teedki teiste jaoks. Need krdi halad ja mõtted, et mul tunne, et teen seda teiste jaoks. Pahv ütles saates õigesti, et plaanis Noolele helistada ja uurida temalt, et kas ta ka nii tundis. Priit saab selle nüüd Pahvi eest ära teha ja siis ehk saabki teada, kuidas tõsisel spordialal OM võitjad tulevad.

Ja mis selleski uut on, kui ta on üksik hunt ja käib erinevate koondiste vahel, tal pole korralikku treeneritki, ise peab uiske teritama ja üksi jändama. See polegi porfisport, see ongi üks põlveotsas nikerdamine.

Tänapäeva naised tahavad olla ka ilusad, elada muud elu, nad ei taha teha 24/7 sporti. Kui seda soovi pole, siis sa polegi tippsportlane. Mis krdi avastus see on, et tippsportlane ei saagi olla normaalne naine. Muidugi ei saa, tippsportlasest naine ei käi nv sünnipäevadel, ta käib võistlemas ja teeb trenni.

Pooled loo klikid tulid lumepalliefektist. Ka minult. Ütlesin juba enne artikli lugemist, et seal pole midagi uut. Priit soovitas aga lugeda. No polnud pointi. Stsenaarium oli kurb, aga spordist loobumise põhjus oli vähene motivatsioon. See oli selge nii enne kui ka pärast. Punkt.

Aga vb Priit tegi siiski selle looga teene, kaovadki lumehelbekesed nö tippspordist ära ja läheb ka Kelly Sildaru varakult pensionile. Ta pole juba ammu enam selline ime -ja pailaps nagu ta kunagi oli.

Meil on vaja Kanterit Noolt, naiste näitena ka Šmigun. Tänapäeva Saskial ja Kellyl spordis kohta pole! Influenseri eluga tippspordis läbi ei löö. Kes instagramis jälgib Lindsey Vonni. Siis vaadake ja imestage, naine on ammu tipptasemel spordi lõpetanud, aga ikka treenib vahel oksendamiseni. Ilmselt Priit pole neid videosid näinud. Seepärast ta nii Saskia lummuses ongi.

Kellyd ja Ermid ja võib-olla isegi Zirkid: uus nähtus spordis. Neile sport küll meeldib, aga nautimine meeldib rohkem. Ja eks ajakirjandus ja rahvas peabki neid nii võtma nagu nad on.

1) Tippsportlased
2) Andekad sportlased, kes võiksid olla tippsportlased, aga nautlemissoov on liiga suur ja seetõttu nad ei saavuta reeglina medaleid, kui tegemist pole just eriti marginaalse alaga, kus konkurents sisuliselt puudub.
3) Rahvusvahelistel võistlustel osalevad sportlased, kes sageli teevad seda ka töö kõrvalt.
4) EMV tasemel võistlevad sportlased/poolprofessionaalsed harrastussportlased
5) Hea tervise juures olevad harrastussportlased, osalevad sageli rahvamaratonidel.
6) Influenserite jälgijad, kes lähevad rahvamaratonile starti siis, kui Saskia ka läheb ja siis osalevad seal ühe korra 10 aasta jooksul.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

17:38 -- lisaksin veel

7) keskealised wannabed, kelle eesmärk on justkui treenimine, omanimelisel kohalikul rajal "maailmarekordite" püstitamine, rahvaspordivõistlustel iga hinna eest 127. vms. koha peale võistlemine (227. koht on jama, eriti kui naabrimees või mõni naisterahvas eespool juhtub olema) ja spordi üle targutamine.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Vonn on kõva, aitäh, 17:38, seda märkimast ja märkamast!

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Jãtsin loo ostmata ja nüüd peale "Mehed ei nuta" kuulamist ja 17:38 kommentaari polegi nagu põhjust seda osta ega lugeda.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Pole intervjuud lugenud (Kindlasti oleksin lugenud, aga MIKS ei võimalda Postimees veebis osta ühtainust lugu korraga, nagu nt Ekspress? Ma ei taha hakata ühe loo pärast lehte tellima.). Aga tippspordi kurnav mõju inimesele on ikkagi ülimalt ajakohane teema, pakun, et lähimal kümnendil hakkab neid lugusid üksjagu tulema. Paljudel aladel tundub inimvõimete piir olevat üsna lähedal, või ei ole?

Näiteks sel suvel ca 30aastasena koondisekarjäärist loobunud Saksamaa jalgpallikoondislane Toni Kroos juhtis vähesele puhkusele tähelepanu juba 2014.aastal, st 23-24aastase noormängijana:
https://www.marca.com/en/2014/10/12/en/football/real_madrid/1413140810.html
https://soccernet.ee/artikkel/kroos-koormus-on-liiga-suur

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Kroosi tsitaat 2014. aastast, minu esiletõstega. Tundub, nagu viitaks ka vaimsele väsimusele: ""I think the number of games is too high, especially for those players who are also internationals. It is no accident that in the last two months there have been so many players injured, and I'm not just talking about muscular problems. In the season, teams are playing every three days. It is a big workload involving some long journeys too. In football we could do with more time to rest, like they have in the NBA".

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tubli!!! Ilma igasuguse irooniata.
Läks kolm aastat, et hakkaksid mõistma elu põhiväärtusi. Meenutuseks tasub vaadata postitust 29. augustist 2018. Eriti koos enda kommentaaridega.
Vastata ei ole vaja.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaata see on täiesti administratiivne küsimus, suur mängude hulk. Võtke kolmandik vähemaks ja pole teil mingit muscular problems. Ingebritsen paneb igal distantsil neegritele sisse. Naised jooksevad 100m 10.6 ja naeratavad lõpujoonel. Vohh see on tippsport, mõõdetav sekundi ja sentimeetriga. Ole selles maailma tipus. Kõrgele tasemele peab muidugi looduslikud eeldused olema. Hoolikas trenn otsa. Alusalu sai isegi palju. Suurtes maades poleks ta koondisse pääsenud ja olümpiale kaunisklema.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa nõus 17:38 kommentaariga. Lugesin laupäeva õhtul selle Saskia loo läbi ja lõpuks kiskus juba päris tüütuks see lõpmatu kurtmine ja ajas une peale. Priidu reklaamist hoolimata pole seal ju tegelikult midagi hämmastavat kui profisportlasel oma tööst, eriti pidevast trennis rügamisest villand saab. Ja olgem ausad, kuigi Saskia seal artiklis seda välja ei ütle, siis küllap vähemalt alateadlikult mõjutas otsust ka see, et ega ta ikkagi maailma päris teravamasse tippu ei jõudnud (rääkides tiitlivõistluse medalitest) ja ilmselt adus, et ei jõuaks ka tulevikus, rabele palju tahad. Olümpia 4. koht oli ju tore küll, aga mäletame ka kuidas see tuli ja reaalselt oli medalikoht ikka väga kaugel. Peale seda ju enam ka mingeid kõrgeid saavutusi ei tulnud peale mõne Eesti rekordi 2019 aastal.

 
At 20:55, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 17:38, aitäh pika kirja eest!

Mittenutvad mehed on lihtsalt kadedad, selleks neil ei jätkugi häid sõnu. Vean kihla, et ükski neist poleks ära öelnud, kui oleks selle intervjuu saanud - aga vaat, ei saanud! Mõelgu sellele, miks otsustas Saskia Alusalu rääkida oma loo mulle, mitte neile. (Empaatiavõime on selle nimi. Ja seda tuleb tunnetada, see pole mõõdetav - Alusalu seega tunnetab, kellel on ja kellel pole - ja seda kinnitab ka saade, kellel pole.)

Teiseks, ega Saskia Alusalu soovigi kellegi kaastunnet. Ta tahtis, et tal endal saaks kergem, kui hingelt kõik ära räägib. See, mida arvavad mittenutvad mehed, on, ma arvan. Alusalule suva ja savi.

Teie korduv väide, et loos pole midagi uut, on siiski üleolev lahmimine. Iga inimese lugu on individuaalne, ehkki paigutub teatavasse narratiivi, milliseid spordis on vaid paar tükki. Oluline on osata selles üldnarratiivis näha inimest, tema tundeid, läbielamisi jne - ja seda mina nägin.

Õige, 17:24, ainult loll läheb ise kohtusse, et ta siis vangi pandaks.

18:40, sellest ei muutu midagi, et te ostmata jätsite. Ostjaid oli piisavalt palju, et sealt tilkus arvestatav summa mullegi. Teie üks ost, nii tilluke teiste seas, poleks mu lõppsummat mõjutanud.

Tegelikult, 20:05, olen mõistnud juba hulga varem. Aga auditoorium on eeldanud teistsugust lähenemist ja seda olen neile vasutuleliku inimesena ka pakkunud.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas klikkivatele võhmameestele preemiaks teemakohast bikiinipilti pildipangast ei leidunud?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

21:50 väga õige, võhmamehed teevad paustimehele kassat aga preemiat mitte kuskil

 
At 22:10, Anonymous Ats said...

Lasin omale ka mingi hetk need sutsakad töökoha survel ära panna. Peale seda pole nagu enam õiget purakat sees. Päris huvitav, kas siin blogis mõni vaktsineeritu ennast ka peale seda kuidagi teisti tunneb? Keegi tuttav saatis mulle vaatamiseks sellise video. Ei pööraks
üldse tähelepanu, kui omal kõik korras oleks. Pullerits hr Vähiga inteka teha ja selle salapärase Andreigi üle kuulata. Saaksime selguse majja. https://www.facebook.com/groups/372965097326044/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=539463054009580

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei vaidlegi vastu, et lugu oli traagiline ja emotsionaalne. Aga siin on koos spordimehed. Antud teema läks "pehmete" teemade valdkonda ja reklaamisid seda siin nii nagu oleks su loos suuri avastusi. Aga sa ei väitnud kordagi, et lugu on täielikult naistekas. Kui ma seda teadnuks, poleks raha raisanud. Nüüd võid kindel olla, et järgmine kord PM raha ei saa ja sa klikke ei saa, kui pool pettusega klikke kokku korjate. Ise olin süüdi, ei eita. Aga eks elu õpetab. Saskia ise pole milleski süüdi, tema tegi õigesti, saigi südamelt ära ja kõik on timm. Naiste värk. Aga see haip, et lugege, see nii põnev - no ei olnud. Ilmselt kõik spordimehed oleks ikka lugenud. Aga pettumuse valmistab see, kui lähed mingite ootustega lugema, et äkki tõesti on mingi avastus, tuli välja, et avastada polnud mitte midagi. Oli tänapäeva noorte ilusate naiste tüüpiline lugu. Kes naiivselt hakkavad tippsporti tegema ja lootes, et nad siis saavad ikka sotsiaalmeedias hängida ja eraelu elada jne jne. Üks hetk avastavad, et oi, medaliteni selliselt ei jõuagi. Ja see oligi kogu loo avastus? Lindsey Vonn suudab sotsiaalmeedias olla ja suudab ka trenni teha - sest ta on/oli tippsportlane. Tänapäeval saab ka sotsiaalmeedias olla, kui seda mõistlikult tarbida. Milline natuur oli Erika Salumäel, milline Kristina Šmigun-Vähil? Need ju totaalselt erinevad Saskia ja Kelly maailmast. Meenub ka aegade parim naiskorvpallur Merike Anderson. Eelnimetatud naised läksid kõik läbi seinte ja ei kurtnud kordagi ja ei kurda tänagi midagi. Miks? Sest nad on tipud. Nii Šmigun kui ka Lehis on olümpiamedlaini jõudnud lapse kõrvalt. Kõik on võimalik. Ja kui füüsis/tervis annab alla, siis polegi midagi teha.

Kui Saskia siin lugemas käib, siis talle kiitus selle eest, et sellegi loo ära rääkis. Samal ajal nahutus, et pea 2 aastat segadust külvas.
Priidule kiitus selle eest, et Saskia just talle oma loo usaldas. See lugu ongi loetav ja populaarne, kui on pisarad. Pisarad on terve elu müünud ja müüvad ka edaspidi. Aga laitus selle eest, et oleks võinud hoiatada, et kui loo ostate, siis saate väga emotsionaalset naistekat lugeda, millel pole spordiga suurt midagi pistmist. Aga sellised laused, et mõelge kolm korda ikka enne, kas panete oma lapse tippsporti tegema. See kõlas nii nagu midgai hullu oleks juhtunud. Absoluutselt mitte midagi teistmoodi ma ei mõtle oma lapse suhtes. Sest pommuudist ei olnud kusagil. Kinnitust sai veelkord fakt, et naiste spordis on normaalne, et kui oled näiteks tennises 1:6 kaotanud esimese seti, siis võidad järgmised 2 setti 6:0, 6:0. Üks meie naine sai just sellega hakkama. See kupli ära sõitmine on naiste spordile väga iseloomulik, ka see, et nad äkki otsustavad lõpetada ja veel see, et nad on naiivsed. Ja see teiste jaoks sportimine, see on nii absurdne. Kui Eesti eppeenaised enda jaoks võistleksid/treeniksid, siis poleks neil ju ka sellist vastuvõttu olnud OM võidu puhul :D Otsustage ära, kui treenid enda jaoks, siis pole võidu puhul ka ülduse kiidulaulu.
Kui Kelly tuleb OM võitjaks, siis vaevalt ta läheks üksi oma tuppa oma medalit imetlema. Esimese asjana läheb Instagrammi juubeldama :) Ehk siis ta just teiste jaoks ju seda teebki :) Tüüpilised tänapäeva noored, tahame ainult positiivseid emotsioone. Kelly häda on veel see, et ta lapsest peale pole põhimõtteliselt ju kaotanud. Mul pole küll faktilist tõestust, aga Henri on ju samas seisus nagu Kelly, mõlemil oli peres ju see emotsionaalne avalikk musta pesu pesemine. Aga ma olen päris kindel, et Henri on tasemelt kõvem kui Kelly. Henri õnnetus on see, et meeste konkurents on niii krdima karm ja tegelikku tõde me ei saagi teada. Puht tiitlite järgi on muidugi Kelly kõvem. Aga spordimehed saavad aru, et meeste pea kestab sellistes olukordades oluliselt rohkem kui naiste pea. Kuigi jh, tänapäeval tuleb neid "pehmeid" mehi nii palju juurde, et varsti on enamus "pehmed" :)

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Hea Ats. Olid loll, et endale sitta sisse süstisid, aga see koht siin on täisti sobimatu antud küsimusega pöördumiseks. Esiteks lähevad kõik vaktsiinisõbrad selle peale närvi, sest vakstiinide arvustamine või nendes kahtlemine võrdub jumala teotusega. Teiseks pole Imre Vähi Pulleritsu jaoks piisavalt prominentene tegelane. Kolmandaks on Pullerits valitsuse tööriist ja veendunud vaktsiinide pooldaja

 
At 23:13, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Lugesin ka ajaviiteks Pulleritsu loo läbi. Ma ei tea, miks Saskia arvas, et ta kogu maailmale ennast avab, siis saab sellest midagi parem. Ilmselt on ta liiga noor ja liiga naiivne. Lugedes siinseid kommentaare, siis on ilmselge, et enamus teda ei mõista ja ei hakkagi kunagi mõistma. Paljud teist unustavad higi , verd ja pisaraid ülistades ära, et sportlane peab tulemuse tegemiseks siiski ka õnnelik ja rahulolev olema. Taastumine ja relax on sama vajalikud , kui tugev treening. Sportlane on eelkõige siiski inimene kõigi oma inimlike vajaduste ja pahedega. Üheülbaline on võtta shnitti ainult sellistelt paipoisi ( või tüdruku) tüüpi sportimismasinatelt. Absoluutsesse tippu jõuavad ka pahedega pullivennad. Üks vajab pulli ja lõõgastust rohkem ja sagedamini, kui teine. Olukord kogu maailmas, kus järjest enam annavad tooni ajudeta zombid ,oma lollakate määruste ja piirangute ning vaktsineerimishullusega on niigi nõme. Kui sa ei ole just võidult võidule purjetav medalimasin, siis on inimlikult arusaadav, miks 27 aastane ilus ja seksikas naine, ei taha enam seda elu elada. Sportlaste elu on seoses pidavate dopingukontrollide ja muu jamaga niigi parajalt nõme, aga nüüd elada veel mingis mullis, kanda pidavalt suukorvi ja lasta endasse süstida kõike, mida kellegi haige aju kuskil välja on suutnud mõelda. Milleks? Mille krdi nimel. Selleks, et mingisugused Pahvi sugused paksud peerud saaksid sinu elu ja otsuste üle targutada. Tegelikult on üldse imelik kuulata, kuidas 50 aastane mees räägib, kuidas tema nooruses pani ja tegi jne. Paljud 60-70 aastased mehed panevad siiamaani ja kõvemini kui need kõvad jutumehed ealeski pannud on. Saskia mainis ära ka selle nn meesnaiste teema. Täiesti kindel et temasugune ei suudaks iialgi sellistele Ira ja Tamara Pressi sugustele konkurentsi pakkuda. Ma ei arva, et kui sportlane ei tule olümpiavõitjaks või maailmameistriks, et siis on see täiesti mahavisatud aeg ja luhtaläinud karjäär.Tippsport on üks suur tervise rikkumine ja oskus õigel ajal lõpetada on ka oskus. Tundub, et näiteks Veerpalu seda ei osanud. Akadeemiline haridus pole mingi intelligentsuse või tarkuse mõõdupuu. Kui siis ainult niipalju, et me kõik teame, et pole hullemat lolli, kui haritud loll. Enamasti on endised tippsportlased, peale sportlaskarjääri lõpetamist ,edukad ka teistel elualadel, sest nad on õppinud eesmärgile pühenduma ja selle nimel pingutama. Raamatutarkust saab alati juurde õppida. Elu ongi üks suur õppimine ja eksivad need, kes loodavad elulõpuni ühtede ja samade teadmistega läbi ajada.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

PP nimetab ennast empaatiliseks. Enesehinnang on sageli vale. Saskia lugu paljastab selle, kuidas tühjast nutujutust saab külmalt kalkuleerides nii mõndagi välja pigistada. Aga tühja sellest, ei saa ju Priitu üksinda süüdistada.

Üks parimaid tennisiste Naomi Osaka saatis ajakirjanikud pikalt. See on muidugi vale otsus ja nõrkuse märk. Kuid iga üleküpset kleepuvat "vahendajat" pole kah mõtet pimesi usaldada. Pigem saada persse.

 
At 23:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lugedes Kägu viimast kommentaari, et "Lugedes siinseid kommentaare, siis on ilmselge, et enamus teda [Alusalu] ei mõista ja ei hakkagi kunagi mõistma", pean kahetsusega nõustuma. Mul on väga kurb, et siin on nii palju südametuid ja hingetuid mehi, kes oma kõrkuses vaatavad ülevalt alla tublile noorele naisele, kes on saavutanud omal alal palju rohkem, kui ülalt alla vaatajad kamba peale kokku (sest muidu me ju oleks neist kuulnud, aga siin ju kõik enamasti nimeta ja näota tüübid). Empaatiavõimest ja teisest inimesest lugupidamise oskusest jääb paljudel puudu. Aga ega mina või Kägu neid parandada saa, olgu nad pealegi sellised, nagu on. Mina hindan inimesi, kellel on suur süda - metafoorilises mõttes. Saskia Alusalu on igatahes tubli ja vapram kui siinsed "spordi- ja elutargad" kõik kokku. Piinlik võiks teil olla, et oma sõnades siin talle haiget, liiga ja ülekohtu teete.

 
At 23:43, Blogger Priit Pullerits said...

23:39, te tunnete minu loodud pilti minust, aga mitte mind ennast. Need on kaks täiesti eri asja. Pilt on teadlikult teistsugune loodud. Küsige neilt, kes mind päriselt ja lähedalt tunnevad.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et kes on ennast empaatia kroonina esitlev hunt tegelikult, kas kah teistele elav inimene kes on mõistnud, et tegelikult üle poole sajandit elanuna pole teiste pilli järgi väga mõtet tantsida ja vaadata on vaja kuidas mammona koju tuua ning sellega ennast õndsaks teha?

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

22:10, oli paar nädalat väsimust ja siis jälle sai panna. See on täiesti normaalne keha reaktsioon! Kõigile koroonaviiruse kandmise usku kõvadele meestele: meie hulgast on lahkunud mõned rahvavõistlustel arvestatavaid tulemusi teinud keskealised mehed koroona tagajärjel ja te ajate siin mingit lolli möga. Loodetavasti see jääb kestma ka siis, kui intubeerimistoru küljes ägisete.

Uisutajaga tehtud lugu oli Priidu kõige halvem ajakirjanduslik teos. Kurb, et vanameister ise seda ei tunnista, kuigi blogitäis mehi ütleb, et see oli halb. Selliseid lugusid võiks lugeda Kroonikast või Elu24st. Kas aastal 2000ndatel oleks selline lugu Postimehes nii suures mahus ilmunud? Ei usu. See oleks ilmunud spordirubriigis kärbitud kujul. Priit seda ilmselt ei tunnista, aga karjääri lõpetanud sportlasega intekat tegema minnes ei mõtle ükski ajakirjanik, et saab sellise selliste vastustega. Kindlasti saanuks parem, kui žanriks poleks jäetud intekas ja tehtud seotud isikutega reporteritööd. Siis oleks olnud kõvasti parem.

 
At 07:39, Anonymous Priit Pullerits said...

Ilma empaatiavõimeta on mu tööd võimatu nii teha, nagu olen teinud. Inimesed ei usaldaks ega räägiks.

 
At 09:22, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh kõigile kaasamõtlejatele ja kaasakirjutajatele!
Aga ausalt, mul on suva, mida teie Saskia Alusalu intervjuust arvate. Mingite anonüümikute seisukohad mind ei morjenda. Olen rääkinud paljude treenerite ja sportlastega ning nende arvamus läheb siinsete anonüümikute omaga risti vastu - kõik on kiitnud, et väga sisukas ja huvitav intervjuu.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümikute käest kuuleb tõde. Need 'paljud treenerid' tahavad suhteid hoida.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Antud negatiivsete arvamuste juurest paistab läbi, et ei aduta, kuidas tänapäeva sport funktsioneerib. Sotsiaalmeedia ning seal regulaarselt postitamine + nn positiivse "keep smiling" kuvandi loomine on peale surutud sponsorite poolt. Soovid raha siis vorbi ka meie kaubaga rõõmsameelseid pilte (soovitatavalt liibuvas kehakumerusi rõhutavas riietuses, et ka spordivõõrastel inimestel oleks mida vaadata).

Populaarsemate aladega tegelejad saavad palgata oma "instatrolli", kes postitused ise valmis meisterdab, kuid väiksemate alade sportlased peavad ise põlve otsas nokitsema ja sotsiaalmeedia lugusid teatava regulaarsusega internetiavarusse läkitama.
Pole enam aeg, kus sponsor rahuldus mingi väikese kirjaga treening- või võistluskombel. Tahetakse sotsmeedia sisu.

Võtke näiteks Norra või Rootsi suusa ja laskesuusa koondis. Päris paljudel on oma vlog, enamustel aktiivne insta jne. Ja tähelepanelikumalt jälgides on päris suur maht kogu kremplist sulaselge sponsorite reklaam.

 
At 10:33, Anonymous MargusM said...

No vaat siis, tuleb välja et Priit on meid siin aastaid oma olemusega petnud ja nüüd üritab veel Saskia looga pisarat silmanurgast välja meelitada, kui ei tule siis on meist suva.. kui seniilne saab üks ajakirjanik olla?
Inimesed läbivad oma elu jooksul mitmeid kriisi/murdepunkte, ka saskial, lisaks tiksub naistel ka bioloogiline kell. Teha sellest mingi rahvuslik draama on muidugi ajakirjanduslikult tubli töö ehk nagu Priit ütles, teenis palga hästi välja.

 
At 10:46, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 10:26, osutate oma kirja esimeses lõigus väga olulisele asjaolule. See on see sund olla tänases maailmas keegi teine (naeratav, alati õnnelik jne), kes sa tegelikult ei ole. Selline sotsiaalse surve ajel kahestumine laastab iga inimese, eriti selle, kes elab suure avalikkuse tähelepanu ja ootuste all.

Saskia Alusalu tugevus, mis väärib meist igaühe tunnustust, seisneb selles, et ta otsustas sellest mängust välja astuda, enne kui oleks end sinna päris ära kaotanud. Tähelepanuväärseim lause sel teemal tema intervjuust:

"Ma päriselt olen ülitänulik oma elu eest, et mul ei õnnestunud ennast päris ära tappa enne, kui sealt [tippspordist] välja sain."

Nii sel kui teistel teemadel on Alusalu intervjuu väga hea, aus ja siiras, ning väärib tähelepanelikumat lugemist, kaasaelamist ja kaasatunnetamist, kui enamik teist siin on olnud valmis tegema.

Aitäh, MargusM-ile kirja eest, ent mõelge, kas teie tahaksite olla avalikul areenil päris see, kes te olete tegelikult? Keegi ei ole. Nii poliitikud kui artistid kui sportlased on eraelus sageli hoopis midagi täiesti-täiesti teistsugust, kui oma avalikus rollis. Võib-olla teie pole seda tähele pannud, aga ajakirjanikuna, olles näinud inimesi nii ühes kui teises olukorras, on see kõik ilmekalt alati näha olnud.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Eilne 19:48. Ostsin ikkagi paberlehe ja lugesin loo läbi. Väga vajalik ja hea intervjuu, nagu eeldasingi, ainult sulgudesse pandud remarke ("Pühib pisaraid." vmt) oli minu meelest liiga palju. Tekst oleks niisama ka kandnud, emotsioon on tekstis alati ka ilma rõhutamata tajutav. Nüüd tuli ehk natuke selline Kanal2 pisarakiskuja maik juurde kohati.

Ikkagi hea intervjuu. Mõtlesin, et kas Katrin Šmigun oleks mingil ajal midagi sarnast rääkinud (ei tunne teda, aga tema auku vajumine oli meil ju kuidagi silme all, seda enam, et tol ajal ka avalikkus/ajakirjandus oli oma kultuuriga sealmaal, et õdede Šmigunide pidevat võrdlemist peeti täiesti normaalseks - ei mõistnud keegi tunnetada, et ehk lõhub see noorema õe psüühikat).

Samuti tekkisid paralleelid sellega, mida rääkis tänavu too matemaatika doktorikraadiga olümpiavõitja naiste rattasõidus - et suures tippspordi taustatiimide jm süsteemis on raske hoida usalduslikke suhteid.

Samas arvan, et eks suurem osa inimese elust ongi üks hall nühkimine. Pingutamine ja raskused ongi nauding, inimene on omaenda ülepingutuse ori. Jordan Peterson vist rääkis või kirjutas sellest kusagil, et kui kauaoodatud jõudeelu õnnestub kätte saada, siis võib inimene hoopis kiiresti alla käia, kuna pettub ka selles "tühjuses".

Alusalule siiski jõudu, ja huvitav näha, kas see intervjuu tekitab mingi lumepalliefekti sarnaste lugude osas.

PS, Priit, palun olge hea ja rääkige Postimehes, et ühe loo eest mobiilimaksega tasumise võimaluse võiks tagasi tuua! Minu meelest on selle puudumine lugeja suhtes isegi solvav! Olen varemgi tahtnud osta üksikuid Teie lugusid, aga kogu PM paketti tellida ei taha - lihtsalt tõesti ei taha enda ellu nii palju ja nii pidevalt ajakirjandust. Teatud autoreid aga vahel loeksin, isegi siis, kui maksan ühe loo eest peaaegu terve lehe hinna. Praegu pidin ostma paberlehe, et saada sealt siis teada, et "Pikemalt loe www.postimees.ee". Ärge kiusake lugejaid!

See tagasiside siin, et Teil on oma blogi kommentaaridest puhuti "ükskõik" või "kama" vmt, on ka kuidagi imelik. Tühjagi Teil ei ole. Ikka soovite saada tagasisidet nagu iga teine inimene. Milleks muidu kogu see reklaam? Päris nii ka ei saa lugejaid kohelda, et kui mu lugu lugeda ei taha, minge pekki. :/

Aitäh Teile ikkagi intervjuu eest.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd oleks hea kui mõni psühholoog kah siin üles astuks saaksime Padre profiilile täiendust ja selgitust muidu loe aga neid amatööre ja oletajaid, sildistajaid. Selles on Padrel tuline õigus , et inimene kannab endas mitneid erinevaid rolle iga päev. Tuletagem meelde vaid Gabrieli ütlust, et me pole täna need kes me olime eile ja homme need kes oleme täna.

 
At 13:30, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh suurepärase kirja eest, lp 12:55!

1. Juurdlesin sulgudes remarkide üle päris palju. Üks asi oli näost näkku intervjuu, mis oli hästi tundeline, aga teine asi oli tekst, kui selle kirja panin - tundus, et see jääb külmaks, neutraalseks ega edasta sellisena tegelikkust, mis meeleolus ja seisundis rääkija oli. Seetõttu pidasin vajalikuks neid remarke lisada.

2. Katrin Šmiguniga seoses tuleb meelde, et siin-seal on juttu olnud, et ta kõrvetas end läbi, püüdes alati teha rohkem trenni, kui tegi tema õde. Nüüd on selleks intervjuuks juba hilja, kas või seepärast, et tagantjärele tunduvad asjad alati teistsugused, sh vähem traagilised.

3. Jah, ma olen ka mõelnud, et mis lojaalsust seal rattaspordis peaks eeldama, kui vahetad iga aasta või kahe järel meeskonda. Nt praegu mõtlen Taaramäele: kindlasti peab ta aitama meeskonna punases särgis liidrit, kuigi ise tahaks sel nädalal mõnel etapil putku panna, aga vist ei saa, kuni punane särk vajab kaitsmist. Tekiks küsimus, miks peaks ta seda tegema - kas talle vastutasuks lubatakse veel hooajaks või kaheks lepingut? Vaevalt ju. Seetõttu oleks oma huve silmas pidades targem jooksu panna, et end näidata ja saada hea leping mujal, sest praegune tiim paneb ta nii või teisiti millalgi müüki.

Teie palve üksikute lugude ostuvõimaluse kohta edastan kohe Postimehe juhtidele.

Ja tõsi, eks ma kommenaare ikka loen, eriti Teie oma, sest näha on, et Te ei plärtsu niisama, vaid mõtlete tõsiselt kaasa. Selliste kommentaatorite üle on hea meel ja neile ka meeleldi vastan, nagu nt praegu. Aga ma ei saa lasta kõigist kommentaaridest ennast kõigutada - tuleb uskuda sellesse, millesse usud, ja endale kindlaks jääda, sest enamasti on tegemist vaid lihtsalt teiste arvamusega, mis on tihti väga uljad, sest arvaja saab peituda anonüümsuse maski alla.

Tahan Teid tänada kommentaariumi taseme tõstmisse panustamise eest!

 
At 13:58, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:55, kirjuatge mulle töömeilile priit.pulleris@postimees.ee, siis saan Teile edastada infot Te viimase küsimuse peale.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on asi lihtne. Keegi ei panegi Saskiale midagi pahaks. Kui sa tahad tippsportlaseks saada, siis oleks aus ka öelda, et mida mõtled, mis su eesmärgid on.

1) Teen sporti ja lähen läbi seinte iga hinna eest
2) Teen sporti, aga tahan ka elu nautida (sellise jutuga oleks aus ka sponsorite juurde minna)

Sportlasel on 2 valikut ja kui vaated muutuvad, siis tuleks nendest koheselt teada anda, ka sponsoritele ja rahvale. Rahvale peavad kõik aru andma, kes rahva raha eest spordivad - lihtne.

Saskia sai riigilt pappi (osaliselt), ehk maksumaksjalt. Kui ta öelnuks õigel ajal välja, et ma tahan olla naine ja ilus ja veidi vabamalt trenni teha, siis andku aga minna ja keegi ei panegi pahaks. Kui sponsor selle jutu peale annab raha ja sa teed head tulemused, et riigilt pappi saada, siis polegi midagi kobiseda.

Kelly Sildaru ütles selle ju põhimõtteliselt välja. Selle eest kiitus. Ütles välja, et sport pole ta elus peamine, vaatab aasta korraga (või siis kuu korraga). Kui sponsorid talle annavad raha ja võistlustel saab selised tulemsued, et saada toetusele, siis las ta spordib nii. Mina ei pane talle edaspidi pahaks, kui ta läheb nautima ja ühel päeval lõpetab.

Saskia lool polekski midagi häda olnud, kui blogiperemees öelnuks kohe alguses, et tegi hea loo Naistelehe jaoks, aga seekord avaldab selle Arteris. Aga praegu pettis ta lugejaid. Juriidiliselt küll mitte, aga sisuliselt küll.

Katrin Šmigun panigi üle ja jättiski karjääri pooleli, ise süüdi. Läkski teise elu peale üle. Igaüks teeb oma valikud ise! Kaasa tunneme vaid siis, kui kellegi kuri käsi on mängus valikute tegemisel.

Ses suhtes ei maksagi tippsporti nii tõsiselt võtta, kui hakkama ei saa, lähed lihtsamale elualale, kõik ei saagi OM võitjateks tulla. Mitte midagi traagilist sellest ju pole, et Saskia lõpetas. Las lõpetas. Traagika seisneb selles, et loos polnud avastuseraasugi. Kuigi reklaamiti nii, et nüüd avalikustatakse ilma imed. Avalikuks tuli see, et Saskia tahab ilmselt ka lapsi saada. No mis krdi avastus see on? Enamus naised tahavad ju emaks saada, on nad siis sportlased või ei. Marit Bjoergen, Kristina Šmigun, Katrina Lehis jne jne. On saanud peale sportlaskarjääri emaks, on saadud sportlaskarjääri algusaastatel emaks (Lehis).

Saskiale ikkagi kiitus. Lihtsalt ajakirjandus reklaamis valesti ja vales väljaaandes avaldas selle loo. Ja kui avaldaski Arteris, siis pidanuks olema natukene teine reklaam.

OOO...lugege mu artiklit, sealt saate teada, et kõik naised ei tahagi läbi seina minna ja naised tahavad emaks saada. Ma tervise asjadest ei tea midagi, aga kui seal mingi seos emaks saamisega, siis ju ülimalt loogiline, et naine otsustab sportlaskarjäärile punkti panna ja hakata perekonnaelu elama.

Järgmine kord kui meid avasturetkedele kutsud, siis mõtle ikka enne hoolega, kas on midagi avastada :)

Kui soovite minu viimaste aastate parimat ja väga emotsionaalset lugu lugeda, et miks otsustas Saskia karjääri lõpetada, siis seda saate lugeda siit (Link loole). Selline reklaam olnuks korrektne.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Eks Priidust tuleb ka aru saada. Kui selline noor kaunitar tuleb kaks korda vanemale härrale südant puistama ja piltlikult öeldes rinnule nutma, siis eks see ajab mehe pea vähe sassi ja paneb teda ülevoolavalt kiitma nii oma loo kurba kangelannat, iseennast kui enda kirjatükki.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

"Ülinaljakas oli eile lugeda, et Andrus Veerpalu ei ilmunud Austrias kohtu ette seepärast, et võimud ei tea, kus Veerpalu viibib. Nali kuubis! Ma tegin eile üheainsa telefonikõne ja sain kohe iseendastmõistetavusega kuulda, kus Veerpalu asub. Ei ole ta kusagile pakku pugenud! Ma oletasin, et asi on selles, et Eesti lihtsalt ei suvatse liigutada lillegi, et aidata Austrial Veerpalu kohtu ette tuua." - Austria ei tea ja miks peakski Eesti neid aitama selles farsis?

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Läbi kolmandate isikute tuvastada AV asukoht või saada temalt allkiri kutse eest on vähe erinevad asjad.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

16:12 on tõele kõige lähemal.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

14.49-le (ma pole Priit): Ei hakka praegu lugu üle lugema, aga tundus, et Alusalul toimus suurem lagunemine ikkagi viimasel paaril aastal, st covidi-ajal. Psüühika jamab, keha ja vaim on harjunud treenima-võistlema jne - ilmselt pole sportlasel endal üldse nii lihtne sotti saada sel ajal, kas ta tahab siis tõsiselt edasi teha või ei taha. Selge ja lihtne valik on see vaid kõrvalseisja jaoks.

Arvan, et PP-d usaldatakse ajakirjanikuna eeskätt sirgjoonelisuse pärast - ta peab sõna ega keeruta oma tekstides. Intervjuu andja ehk teab, et PP ei vääna hiljem inimeste sõnu (see on vast Ameerikas õppimise mõju?). Isegi intervjueeritavale ei pruugi PP vaated meeldida, aga üsna kindel on, et hiljem ei sünni toimetamise tagajärjel mingit jama. Nagu räägiti, nii läheb ka lehte. Mul on küll selline mulje jäänud.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Kõik ongi hästi. Priit tegi lihtsalt kollast reklaami oma loole. Eks inimesed on igal elualal ummikus, kes läheb ülikooli juuksuriks õppima, aga mingi hetk nutab, et see ei meeldi talle ja tahab hoopis sotsiaaltöötajaks minna. Ka sellised inimesed on sageli teelahkmel. Teha karjääri või saada emaks. Neid lugusid on miljoneid. Tuhanded on sellepärast ka nutnud, et valikud on rasked.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

See ei puutu antud juhul üldse teemasse, et sportlane sai Priitu usaldada. Priitu teavad blogilugejad niigi, ka see pole avastus ega ka üllatus.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

16:22 -- miks Sa pead Austria õigusemõistmist farsiks? Oli reaalne dopinguvõrgustik, reaalsed dopingu tarbijad ja sellele kaasaaitajad. Austra ja Saksamaa politsei ühisoperatsioonis vahistati hulk inimesi, osal vahistamise hetkel lausa nõel veenis. Austrias on dopinguga seotud rikkumised kriminaalkorras karistatavad.
Kui AV on õige mees ja pole reegleid rikkunud, siis milleks end peita? Nii Austria kohtu eest kui ka Eesti avalikkuse eest?
Kahju, et antud kohtusse mitteilmumise loos pole seisukohta võtnud ei Suusaliit (kelle maine ja paljude aastate töö mutta tambiti ning senine noortetöö suures osas korstnasse kirjutati), ei Eesti Olümpiakomitee (kes jätkuvalt AV-le olümpiavõitja pensioni maksab) ega ka Kultuuriministeerium (kel riigi esindajana ei tohiks ükskõik olla kui varasemalt riigi poolt toetatud sportlased ja treenerid ebasportlike võtete kasutamise teele lähevad). Ja Priit ei taha ka uurida miskipärast. Siin on Eesti Päevaleht ja Peep Pahv palju konkreetsemad ja õiglasemad -- Andrus Veerpalu käitub paadunud kurjategija kombel (arvamuslugu 01.09.2021)

Ja lõpuks -- kõik teie, kes arvate, et minna vabatahtlikult kohtusse kui sind ähvardab süüdimõistmine on lihtsameelsus ja lollus -- kas juhul kui te kaubanduskeskuse parklas kogemata mõlgite ära naaberauto, lasete ka vaikselt jalga (keegi ei näinud ju ja ei takistanud lahkuda)? Ja kuidas te suhtute sellese, kui poest tulles on teie auto ära mõlgitud ja süüdlane jalga lasknud?

 
At 18:11, Blogger dr Holden said...

PP ütles: No kuulge, see lõputõusu ülekanne ei kõlba koera hänna alla ka mitte. Kaamera näitab gruppi, kus essugi ei toimu, isegi mahajääjaid näitab, mingit mõttetut Sepp Kussi, kes ei jõua, aga seda, kuidas Eesti mees kogu maailmale eesotsas selja prügiseks teeb, ei ole juba mitu kilomeetrit kaamera jälginud. Faking amatöörid!

Täna tegi see "mõttetu" Sepp Kuss kõigil peale ühe, selja prügiseks! Äkki võtab PP nüüd oma sõnad tagasi või tunnistab, et ta ei tea pelotoni koosseisust tuhkagi?

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Keegi lihtsameelne ajakirjanik soovitas Veerpalul kunagi tulla kogu tõega avalikkuse ette, et tal pole kaotada midagi, ainult võita. Kas tõesti? Kui AV kogu loo ära räägib, siis ei saa ju ta OM võitja toetust. See on ju räme summa, mis nt 30 aastaga kokku tuleb. Miks ta peaks sellest loobuma??? Mõni ajakirjanik võiks ikka mõistuse pähe võtta, enne kui selliseid soovitusi pätile jagab 😆

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Dr Holden, PP on siin veenvalt näidanud, kuidas ta "loeb" rattavõistlust. See õigupoolest üllatab. Aga, noh, alati saab ju käolikult konstateerida, et ise sõita on huvitavam ja tunde kestvat teiste pingutust jälgida on ajaraiskamine. Lõpeks sobib kõige otsa, millest aru ei saa, ega soovigi aru saada plikalik who cares. See paistab rolle kui sokke vahetava mehe tegelik mina olema.

 
At 18:44, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 17:22, ma usun, et teie mulje ei peta. Just nii, nagu te kirjeldate, olen püüdnud oma tööd teha. Ja Alusalu ees tundsin ekstrasuurt vastutust, sest inimene usaldas mind ajakirjanikuna väga palju.

Lp dr Holden ja ka 18:22, tol päeval oli tegija Taaramäe ja teda oleks tulnud näidata. Ju siis täna oli Kussi päev, näidatagu siis teda ja ma ei kobise selle koha pealt ega nõua poole silbigagi, et näidake Taaramäed (kes sai täna kaottust võitjale 26.45), sest tal oli ju kaks nädalat tagasi liidrisärk seljas.

 
At 19:05, Blogger dr Holden said...

Too päev on too päev! Vuelta ülekanded kestavad 3 nädalat ja õige on näidata just nimelt nende tegijate raskemaid ja ilusamaid hetki, kes 3 nädala kontekstis on tegijad. Eestlaste jaoks oli too Vaderi sõit oluline, aga Vuelta üldkontekstis üsna kõnetu detail. Aga too "mõttetu" mees, kellel oli siis raske hetk, oli täna etapil teine ja üldis kaotab tiimikaaslasest liidrile 5:04, olles GS arvestuses seitsmes.
Ehk siis kokkuvõtvalt, too kaader väsinud Sepp Kuss'ist (kes oli siis mummulises) on täna vaadates üsna oluline, takkajärgi palju olulisem, kui Rein Taaramäe ühe etapi võit!

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Härra Doktor, kutsuge härra Pullerits Haanja100-le.
Tore oleks pärast Arterist reportaazi lugeda.

25.septembri hümn.

https://www.youtube.com/watch?v=l482T0yNkeo

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui kokkulepe seda ei keela, siis oleks hea teada palju Postimehel Alusalu intervjuu eest maksta tuli. Täpset summat pole vajagi, pigem kas suurusjärk oli 1000 või 5000 ?

 
At 21:07, Blogger Priit Pullerits said...

Issand kui idiootne küsimus ja napakas eeldus, 21:01! Eesti ajakirjanduses ei maksa keegi intervjuude eest! Ei maksnud Alusalu intervjuu eest mina ega Postimees. Teie küsimus on solvav.

Aga Postimehe toimetuste juhid maksid mulle - määrasid Saskia Alusalu intervjuu eest preemia.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui lugu oli nii edukas (ja seega paratamatult tulus Postimehe jaoks) nagu sa väidad, siis oleks ju empaatiline ja/või õiglane seda edu ka Alusaluga jagada. Oli ju Alusalu see kes sisuliselt loost loo tegi - oma saladused rahva ette tõi. Või on õiglus idiootsus ja napakus?

 
At 21:47, Blogger Priit Pullerits said...

Aga miks te arvate, et ma sellele mõelnud ei ole? Loomulikult olen. Teavitasin sellest ka Alusalu ja ma ei jää talle võlgu. Edasine täpsemalt pole juba teie ja teiste asi.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti loeb Priit ka konkurentide lugusid.

Ronaldo kohta lugu siin: https://sport.delfi.ee/artikkel/94455207/36-aastane-cristiano-ronaldo-naeb-valja-nagu-22-rundetuus-avaldas-oma-igavese-nooruse-saladused?fbclid=IwAR1iMPkm2IsMjoM217jyPw---3k0xhQeCN5BioY4vdeWGd63_6lqB-70C2o

Ehk siis, lihtsurelikud tahavad kangelastest lugusid lugeda ja see mida Ronaldo korraldab, see on imeline. Äkki Ronaldo ei tarbigi toidulisandeid? Ta režiim on nii metsik, kas Alusalu tarbis toidulisandeid seepärast, et ei suutnud nii metsikut režiimi taluda? Selge on see, et Ronaldo ei tee midagi raha pärast. Priit võiks ROnaldo raamatu enne läbi lugeda, kui Naistelehte lugusid tegema läheb :) Selliseid lugusid on terve Eesti täis erinevatel eluaaldelt. Mõni ei suuda endale meest/naist valida. Kohtad kahte ilusat ja andekat meest ja ei suuda valida ja siis lähed lolliks. Sama on Saskiaga, nii tippsport kui elu on ilusad asjad, ta lihtsalt ei suutnud nende ka vahel hakkama saada.

Raha olen ma nõus Ronaldo suguste lugude eest maksma. Lugejana ma maksan gladiaataorite tehtud imeliste tegude eest, mitte tavalise eestlase emotsionaalse loo eest. Sama hästi võiksid homme minust ka kirjutada. Olin ka dilemma ees, kas teha harrastussporti veelgi tõsisemalt või keskenduda perele :).

Kui Ronaldo suudab taluda rutiini ja kogu metsikut survet 10st/10, siis Saskia 10/4, aga müüa seda lugu kui 10/10 maha, see on haltuura.

Saskia on üks väga paljudest Eesti sportlastest, kelle tase on maailmas 20 koha piirimail. Selliseid sportlaseid Eestis on väga palju. See 4. koht. Teate ju isegi. Vaadake MK sarja üldarvestus, see on taseme näitaja.

Raha eest ma tahan lugeda ikka tippspordist lugusid. Naistelehte tahaks ikka tasuta lugeda. Järgmine kord ole hea mees ja hoiata, et tegemist on mõne pehmema looga. Aitäh :)

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Miski siin ei klapi, Priit. Kui ainuüksi küsimus maksmise kohta on (või oli veel kell 21:07) idiootne ja napakas eeldus, nagu väidad, siis kuidas saab see kell 21:47 juba normaalne olla!? Ehk kui 21:47 väita "...ma ei jää talle võlgu" on see 21:07 öeldu kontekstis ju idiootsus ja napakus (su enda sõnad). Miski siin ei klapi.

 
At 22:38, Blogger Unknown said...

Härra Pullerits, teie kardate vaktsineerimata inimesi, sest on võimalus, et need nakatavad teid koroonasse. Aga kas te vaktsineeritud inimesi ei karda? On ju teada, et ka vaktsineeritud inimene võib (nüüdseks juba üsna suure tõenäolsusega) olla nakatunud ja viiruse kandja? Ma saan aru, et kui vakstineerimata inimene kedagi nakatab, siis on see kuritegu, aga kui vaktsineeritud inimene kellelegi koroonat edasi annab, siis mis see on?

 
At 22:41, Blogger Priit Pullerits said...

Andke andeks või pange pahaks, 22:12, aga kas tõesti peate oma funktsionaalse lugemisoskuse puudust nii avalikult afišeerima? Ja kui te aru ei saa, millest oli jutt, siis ausõna, ma ei viitsi nii lihtsa asja teile seletamise peale oma unikaalset aega raisata. Küsige siin mõnelt teiselt, siin kõik Eesti tark- ja põmmpead koos.

Aga teile, 21:51, teile ütlen järgmist (heatahtliku huumoriga, mängu ilu pärast), et te teate ju väga hästi, et lollidelt tulebki raha ära võtta; ja teiseks (sama sulgudes), see ei ole mingi haltuura, vaid lihtsameelsetel lugejatel naha üle kõrvade tõmbamine. Aga tõsiselt rääkides, nagu ütlevad ameeriklased: I stand by my story ehk ma jään oma loole kindlaks. Ja mul on kahju, kui teie sellest aru ei saanud, vaid otsite lohutust mingite välismaa ilueedide juurest.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tark saaks lollilt rohkemgi raha kätte. Nüüd said 1 euri 10 aasta jooksul, edaspidi ei saa sedagi.

Ära hinda ilu, vaata sisu. Instgramis pole Saskial vähem ilupilte kui Rondaldol. Jalka võib mitte meeldida, aga tegemist on erakordse vennaga, mitte ühega paljudest.

Omasugustest suvakatest ma raha eest lugusid lugeda ei taha. Neid lugusid saan hulgi ja tasuta.

Eesti kirjandust loen edaspidgi ja ka sinu kirjutisi, aga reklaami suhtun edaspidi OLULISELT kriitlisemalt. Järgmist lugu rekaalmi nutikamalt. Kui tahad, siis võid uskuda, et ma olen ainus või üks väga vähestest, kes su vastu veits usaldust kaotas. Aga noh, eksivad ka parimad. Anname andeks :)

Ootan juba järgmise loo reklaami.

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, rahaasjad ja kõik see mis sellega seondub ja kõik, mida see põhjustab on tunduvalt keerulisem kui Teie infantiilne arusaam sellest siin. Oletame et on kaks inimest (inimene A ja B), kes teevad midagi koos ja sellega teenitakse raha. Näiteks A ja B püüavad koos 500 kg kala ja müüvad saagi maha või ehitavad koos maja ja müüvad selle raha eest või kirjutavad koos loo, mille eest meedia maksab, rahas. Võimalikud on mitmed variandid, näiteks inimene A palub B-d kalapüügile appi tulla ja on algusest peale selge et teenitav raha kuulub inimesele A, see võib olla lepinguliselt kirjas või mitte, vahet ei ole,
mõlemale on algusest peale selge et raha kuulub A-le ja kõik muu oleks absurd, idiootsus, napakus. Või näiteks otsustavad A ja B avaldada mingi teose (raamatu, muusikapala, ajaleheartikli), seejuures looming tuleb B-lt ja muu vajalik A-lt ning mõlemale on selge et
B panus on 80 % (arvestades töömahtu ja võimet midagi reaalselt luua) ja A panus on 20 %. Seejuures on mõlemale selge (nagu kalapüügi korralgi) teost avaldamisest teenitav raha kuulub A-le. Probleemi juskui ei ole – kõik oli ju algusest peale selge. Aga mingipärast tunneb inimene A tänuvõlga inimese B ees, sest mõistab et B panus oli väga suur ja B raha ei saanudki. Jätame B motiivid praegu kõrvale, vaadeldav persoon on A. Ühel hetkel vajab A taas raha ja B abi on seejuures taas hädavajalik. A on nüüd B ees tänuvõlglane, tunnistab seda ise ja uue tehingu tulemusel teenitav raha läheb taas 100 % A-le. Mingil põhjusel oleks raha muud moodi jagamine idiootsus, napakus. Kuna inimese A „pere vajab toitmist”, siis pole raske järeldada, et inimene B saab mingil hetkel dikteerida tingimusi, mis kõrvalseisjale tunduvad täiesti uskumatutena (tänuvõla tõttu ja ka põhjusel et ta on A-le juba „oma inimene”). Selline on mehhanism, mille tulemusena näeme me näiteks ajakirjanike, kelle on globalistlik-liberaalsed prillid ees, isegi ärimehi või haritud inimesi, kes on reetnud riigi. Kui võtta Priidu juhtum siin ja seda mida ta siin väidab, siis näeme et raha jagamine on välistatud - Alusalu „teose” eest raha saada ei tohi, see oleks lubamatu (idiootsus) ja samas lubab Priit et võlgu ei jää. Kuidas tasub Priit võla kui rahas ei saa? Mida on Priidul pakkuda? Mida peaksime arvama tänuvõlglasest ajakirjaniku arvamuse objektiivusest „võlausaldja” suhtes? Mõnikord seletabki raha, miks mõnes küsimuses saab ajakirjanikust erapoolik propagandist. Raha ongi tihti kurja juur ja selle keerulisi mõjusid (pealepandud ja omaksvõetud tänuvõlga sponsorite ees) kirjeldab isegi Alusalu oma intervjuu käigus, iskiliku valusa kogemuse näitel.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

01:13, te jõuate kaubalis-rahaliselt suhtelt liiga otse globalistliku-liberaalse kõlvatuseni - riigireetmiseni. Vale lõppjäreldus on selle tulemus. Antud lugu ilmus konservatiivses häälekandjas alalhoidliku ajakirjaniku poolt. Loos sai käsitletud mitmeid traditsionalismi toetavaid seisukohti, ses mõttes oleks see sobiv lugu ka Objektiivi. Lugu läks viraalseks, nagu nüüd öeldakse. PP valmistas küll produkti, kuid see on PMi omand (kõik õigused). Loo klikimenu võimaldas tööandjal lisaks palgaosale, maksta ka preemiat, sest digitellimuste arv näitas tõusu ja paberlehel oli minekut. Ühe loo pärast tuli vormistada vähemalt kuuajane lehe lugemise tellimus (ja palju see paberleht maksabki?) - PP tabavalt selle peale: Lollidelt tulebki raha ära võtta. Jääb üle vaid nõustuda. Sõltuvust intervjueeritavaga, tänuvõla või võlasuhte tekkimine ei ole tõsiselt võetav. Kiitus enese avamise eest on omal kohal, aga selleks on paslik hetk ajakirjandusauhindade tseremoonial, kus saab mainida, et antud lugu sai ilmuda vaid spordineiu ausal kaasabil. Kõik. Case closed.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Istuge rattasadulasse,Priit,kas trm-le tuled saaksid ju ässade tuules startida........

 
At 12:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei ole üldse kindel, et see rattamaraton sel moel toimub, nagu mullu. Seal on takistusi. Mite minupoolseid. Aga sellest loodetavasti juba nädalavahetusel täpsemalt. Kolleeg tegeleb selle teemaga, andsin algteabe talle edasi, mul võinuks seal tekkida siin viimati räägitud sõltuvussuhe ja väljapoole paistev, ent tegelikkuses siiski olematu huvide konflikt.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Priidu poolt oleks muidugi ilus liigutus kutsuda Saskia Moabi. Ühesõnaga teha tüdrukule kogu reis välja. Kindlasti paneks postimees asjale õla alla ja toetaks seda ettevõtmist rahaliselt. Kui esmapilgul tundub selline liigutus liigse laristamisega, siis tegelikult tuleks seda võtta reklaamina. Te vaid mõelge, milline sportlane peale seda keelduks Pulleritsule intervjuud andmast, kui selliseid preemiaid jagatakse. Pealegi reisimine - matkamine koos kena sportliku neiuga ( kes teab mida kõike toredat selle vältel juhtuda võib) mõiuks ka Pulleritsu sugusele vanele kronule värskendavalt ja noorendavalt.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kelgu rattasõit Otepäält Elva võib ära jääda?
Ja toimub virtuaalselt?

 
At 13:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kaasus hästi kokku võetud, 11:38. Aga minu nimetamine alalhoidlikuks pole siiski õige. Tuletage meelde kõiki neid lugusid, mis on viinud teravate olukordadeni küll suusatajatega, küll poliitikutega - ma nimesid ei hakkaks nimetama. Aga alalhoidlikkus ei ole õige sõna. See sõna ei väljenda ju seda, et ma ei tee sigadusi, nt ei moonuta inimeste sõnu, ei keera pealkirjale kolme vinti peale, ei liialda jne. Õigem oleks öelda professionaalne ja usaldusväärne ja lugupidav.

Moabiga on see jama, et Ameerikasse saamine on praegu hirmus keberniit. Just rääkisin ühe tuntud telemehega, kes sinna läheb. Too saab sinna tänu ajakirjaniku viisale. Lähebki tööd tegema. Turistina Ameerikasse ei saa. Mul ka ajakirjanikuviisa olemas, aga ma ei hakka ju sellega sohki tegema, et esitlen lõbu- ja lustireisi tööreisina. Siis satud musta nimekirja ja edaspidi on selleteemalistel juttudel lõpp. Vaevalt Moabist blogimine ja pärast videote tegemine usutava tööna arvesse läheb.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Oleks tore küll kui Pullerits moabis käiks. See on meile nagu teine kodu. Paar puumat ja jaaguari külmaks teeks.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Laupäeval on Kõrvemaal 1000 matsi joonel, miks siis TRM ei peaks toimuma?

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui see, mis Priit on viimases kahes postituses ja nende kommentaarides kirjutanud, vastab tõele, siis on ta seni jätnud endast hoopis teistsuguse inimese mulje. Tuleb välja, et Priit ei olegi tunneteta robot, vaid empaatiavõimeline inimene. Või üritab ta ennast sellisena näidata?

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Just viimasel ajal on Priit muutunud heldivaks ja populistlikuks rahvakirjanikuks. Valimised on tulemas, kas see on ainult juhuslik kokkusattumus?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Saab näha palju Priidu järgmisel lool lugejaid on, millele ta sama suurt reklaami teeb. Jääme ootama. Kas Saskia tulu järgmise korra miinusega nullitakse?

 
At 16:54, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake mehed, Saskia Alusalu lugu on nagu Bob Beamoni omaaegne hüpe 8.90. Selleni annab küündida, nii mul kui kõigil teistel. Pange tähele, Eesti spordiajakirjanduses läheb aastakümneid, enne kui keegi selle ületab. Praegune põlvkond, Pahv ja Martinson ja teised - see on nüüd kadunud põlvkond, sest neile pandi selline litter ja kõva märk maha, et raske on ette kujutada, mille poole võiks olla neil üldse püüelda.

Igatahes kui märkate meie spordiajakirjanduses samasugust ausat, siirast, avameelset ja tundelist intervjuud, andke märku. Tahaks sellist konkurenti oma silmaga näha!

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas jalgrattur Pullerits on Saaremaa tuuril stardis?
https://www.redbull.com/ee-et/events/red-bull-tour-of-vikings

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei huvita sellised lood ja ei taha näha ka.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit 8.90 Pullerits, Te ikka õhtul kodus tuppa ära mahute koos oma ääretu enesehinnanguga?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Palju põnevam on see teema, et miks EAD Nabile pappi andis? EAD andis pappi peale konsulteerimist juristidega. Mingi eriti kahtlane mäng. EAD näeb enda kaotust juba ette?

 
At 20:12, Blogger Priit Pullerits said...

Mahun ikka, 19:00. Aga mul on seepärast ka spetsiaalselt ekstrasuur tuba.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Ei taha suusabloogist naistelehte. Loodame et Kägu tuleb ja maskuliinse triptühhoni taas maksma paneb.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Olen alati mõelnud, et kuidas küll mahub hr Pulleritsu suur ego ja erakordne isiksus sellisesse kiitsakasse kehasse ära?

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

20:58, targad teosed kirjutavad nii.
Küsimus: Mida tegid kehakultuurlased, kui jumal mõistust jagas?
Vastus: Nad tegid trenni.
(EFA I 3, 493 (307))

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Saa nüüd aru sellest Priidu 16:54 kommentaarist, et kas oli peen eneseiroonia või päriselt mõtlebki nii. Kui kesiganes teine oleks Pulleritsu loost sellise kommentaari kirjutanud, arvaksid kõik, et irvitab,va kuramus, ja täitsa varjamatult. Aga kuna PP on ka varasemalt silma paistnud "mania grandioso" all kannatamine pärast, siis võib vabalt olla, et mees peabki seda intervjuud mingiks Eesti sajandi sündmuseks.

 
At 07:09, Anonymous Anonüümne said...

PP on ainus valguse näitaja ülalt kadunud põlvkonnale kuristikus.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Võiks olla jälle nahkpükse, plaksuvat piitsa ja rammu mõõtmist puskleva pulliga. Niigut meeste sporti ja kõvemat pressingut.

 
At 10:16, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, mehed, nt 00:42 ja 21:26 jt, aga ärge minu pärast muretsege. See ei aita tulemust paremaks teha. Ma saan endaga ise hakkama. Tegelege ise oma probleemidega. Mina ju ei tule teie probleemidega tegelema.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Nahkpükste higi ja buutside klobin tolmusel liival oleks tore vaheldus kaunitaride ülekaalukale pressingule

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Parem olgu kaunitarid kui nahkeroini iharad. Ära on tüüdanud pervd.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Siid ja pits lõhnab paremini kui pulli kust. Pullerits ära lase pervossidel valgete inimeste blogi üle kaaperdada.
Rando

 
At 17:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mis te siin kisute, kuulake töönädala lõpuks, mis te ABBA uusimast loost arvate:

https://www.youtube.com/watch?v=hWGWFa3jznI

Tuleb ju tuttava saundiga ette?

Sest homme tuleb külm dušš, mis puudutab Tartu maraoni ja rattamaratoni. Hoidke vähemalt seni tuju üleval!

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

ABBAl oli ka nahkpüksid jalas aga lõhnasid paremini.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Olgu siis olla külm dušš, mitte mingi poolsoe.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Homme on Postimehes oodata Kelgu jahmatavaid paljastusi ja kibedaid pisaraid.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuuldavasti meisterdab oma viimast filmi Quentin Tarantino.Võimalik et nii ekstravagantset inimest ei sünni niipea ega ka filmikeelt , siis ma näen selles intervjuus Eesti ajakirjanduse kullafondi täiendust igal levelil.Kui Priit sellise asja ära teeb ma arvan ei teki enam kellegil rohkem kobisemist.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Lõpuks nutavad kõik Pulleritsu palgel. Nii on.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

ABBA reanimatsioon on kummaline, tekitab kahtisi tundeid. Jah saund on tuttav ja nende moodi. Aga kummaline on plaan sedasi üles astuda laval 2022 - mingite virtuaalste kloonidega, milleks see kõik - ainult haip. Kas tõesti on nii palju fänne kes kõik ootavad seda ilmaimet. Minu arust esindavad nad 70-80-date head ja suurepärast muusikat ja sinna see võikski jääda, kogu oma kultuslike lugudega milledest väga lugu pean. Igal põlvkonnal on omad iidolid ja eeskujud mida muusikas kuulata aga nende elustamine on väga kahtlane siiski. Mida see tänapäeva põlvkonnale annab - vaevalt ei miskit võibolla avardab silmaringi siiski aga muusikamaailm on liiga killustunud ja mitmetahuline tänaseks päevaks , et endisi megakuulsusi veelkord fännata ja oiata.
Äratuntav oli uus lugu aga sellega kogu saund ka piirdus -ei mingit vaud - värskust , uudsust, hea ja turvaline nagu pampers lapsele. Kui aga kuulata nende megahitte siis on see mis lööb vere käima - kui on õige kontekst , näiteks ei kujuta ma parimat lugu kui on nende igal uusaasal kõlav HNY, see on popmuusika klassika. Ei anna Marju Läniku uueeaasta looga päris võrrelda - kuigi ka see on geniaalse duo tehtud Targo + Karmo. Kokkuvõtteks - laulukirjutajatena on ABBA täielikult geniaalsed, koos esituse ja muu sinna juurde kuuluvaga, aga seda korrata veelkord, tundub et väga raske on üle selle lati veelkord hüpata. Pigem on praegune aeg Duplantise põlvkonna käes kes Rootsile kuulsust toob ja lendab üle lati. Aga noh küllap ka rahamassin ABBA vana rasva pealt ikkagi nostalgitsejatelt nende raha kätte saab olgu see kontsertipilet milline tahes, kes ei usu uurigu hr. Manitskilt kes oli nende ärijuht omal ajal. Aga see haip on tõesti liiast.
Selline on ühe tavalise 50 a mehe suhe ABBA-sse.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Viimasele Abba fännile,see mõte et muusika liiguks põlvkondatelt edasi on tegelikult selge juba varajases bändi algus aastatel.Toon näite metalimaailma kultus bänd Slipknotil livel oli vanusegrupp alguses 14-70.... ,kindlasti on noorem kuulajaskond aga turva kaalutlustel ei taha keegi nooremaid lasta livele.Ja selle bändile fännnide surve kestab nagu haanja 100 st osavõtt.Keegi tegelikult ei tea milline aeg on õige lõpetamiseks ,üks on kindel et tuleb austada kui inimesed ütlevad nüüd on õige aeg.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Jaaaa,50a.tagasi sai nende lugude järgi uhada kõvsti javeel kuidas,tüdrukud lausa higistasid käte vahel ja rinnal ............ei tehta enam selliseid pidusid........ohhh aegu ammuseid.".........

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

9 august pidi see ameerika maa kultus bänd Slipknot esimest korda Eestimaal andma kontserdi .See oli võimalik ,et ainus võimalus kui nad leiavad aega.Ja eestlane nagu ikka kudeb sel ajal.Milline majanduslik projekt mille võtab Soome kindlasti jälle ära.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Kuulsin esimest korda elus midagi sellisest bändist nagu Spliknot, kuulasin mingit lugu 15 sekundit ja jõudsin otsusele, et ei taha seda bändi kunagi enam kuulata ainsatki sekundit. Päris huvitav mis on Priidu jagatud videol ühist kunagise ABBA ga?. Vaevalt üle 70 aastased endised popstaarid selle loo tegemisel osalesid? Millegipärast ka see lugu ei kõnetanud eriti. Lasin youtubest endale lohutuseks mõne pärsi ABBA loo ja tundisin kuidas hing helisema hakkas. Krt osati ikka kunagi muusikat teha! Miks tehti 60-90 ndel valdavalt head muusikat ja peale seda valdavalt paska ( mõne üksiku erandiga)? Oskab keegi vastata?

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Kuulasin ka pisut seda spliknotti, nii umbes paar minutit. Kujutage ette mul tekkis elus esimest korda mõte, et äkki peaks minema vaktsineerima. Õnneks leidsin endas jõudu see psühhoterror kinni klõpsutada ja koheselt tundsin, kuidas terve mõistus tasapisi taastuma hakkas ja soov endasse solki süstida kadus. Võimas värk on see ajude kepp, midagi pole öelda !

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei mehed, kõvad mehed ei saa 15 sekundi ega 2 minutiga pauku lahti.Kurat ma ei tea kui te nii kergekäeliselt annate alla muusikale kuidas on võimalik teha sporti,trenni ebamugavustsoonis?Siin tuleb fakt et ühtegi asja ei saa hinnata mõne minutiga.Slipknot on võtnud selle haarde ikkagi mitmekülgsusega.Siin hiljutine fännist ex slipknoti trummari lahkumise auks tehtud lugu mis oli nende ühe plaadi eelmäng.https://www.youtube.com/watch?v=302HRR5DQs8

 

Postita kommentaar

<< Esileht