esmaspäev, aprill 11, 2022

Pullerits: Miks leiab uue hooaja kalendris suusavõistlusi Venemaal?

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) vaatas eelmise nädala lõpus veebi teel läbiviidud koosolekul läbi järgmise, 2022/23. talvehooaja võistluskalendri, kus on kavas mitmeid võistlusi ka Venemaal ja Valgevenes.

Kuigi Venemaa ja Valgevene sportlased ning võistluste korraldajad on sattunud enamikul aladel seoses Venemaa sõjalise kallaletungiga Ukrainale rahvusvahelisse isolatsiooni, näeb FISi kalender Saksama telekanali ARD andmetel ette, et suusahüppajad alustavad hooaeg 19. ja 20. novembril ning 3. ja 4. detsembril Sverdlovski oblastis Nižni Tagilis.

Saksa allikate andmetel kuuluvad tuleval hooajal FISi kalendrisse veel lumelauakrossi võistlused Siberis Krasnojarskis, suusakrossi MK-etapp Uraali föderaalringkonnas Tšeljabinskis Solnetšnaja Dolinas (Päikeseorg), lumelauasõiduvõistlused Moskvas ja vigursuusahüpete MK-etapp Valgevenes Minski lähedal Raubitšis.

FIS koostab hooaja kalendri mitme aasta peale ette. Tuleva hooaja kalendri kinnitab FISi kevadkoosolek või alaliidu kongressile eelnev alakomiteede koosolek, seletas mulle rahvusvahelist suusaelu peensusteni tundev allikas.

Kas teie tahaksite, et venelased siia suusatama tuleksid?

Foto 1: Venemaa suusajuht Jelena Välbe andmas 2005. aasta jaanuaril Otepää MK-etapi eel Pentagonis (sic!) intervjuud Priit Pulleritsule. Foto autor: Ove Maidla, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Venemaa murdmaasuusakoondise liikmed kratsimas 2. märtsil Norras Holmenkollenis oma treilerilt maha sinna maalitud Ukraina lippu ja loosungit "Au Ukrainale". Fotode autor: AFP/Scanpix (foto nr 2) AP/Scanpix (foto nr 3)

31 Kommentaarid:

At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kas pole tähenduslik, et hooaega alustatakse läänes meestepäeval, idas suurtüki ja raketiväelaste päeval otse karu koopas?!

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Nižni Tagil on äge paik. Siit on pärit prantslaste poolt ameeriklastele kingitud vabadussammast kattev vaskkate. Ameeriklased püüavad häbiga küll väita, et ei ei, hoopis Norrast. No ei tea. Üldiselt on nii, et kes esimesena räägib, seda usutakse.

Läänele hirmutuseks asub seal strateegiliste raketijõudude 42. raketidivisjon, mis on varustatud 36 Topoli tuumarakettiga. Priidu lemmikud, kahtlemata. Loodetavasti saadetakse ta sinna Siberisse olukorraga tutvuma ja oma kuulsaid reportaaze tegema, hooaja alguses.

Nižni Tagil on selliste rahvusvaheliste näituste nagu Ural Expo Arms / Russian Expo Arms , Russian Defense Expo (2001 ja 2002) võõrustaja. Ammu küll aga siiani mäletatakse seda. Seega igati sobilik paik laskesuusatamise paugutamisega hooaja alustamiseks.

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd paugutasid küll mööda, 11:39. Seal ei toimu laskesuusatamise, vaid suusahüpete hooaja avapauk.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Ahh, vahet pole, avapauk on ikkagi pauk.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Prit Pulerits vsegda maladets paren.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Lp Pullerits, kas te jagate ka minu seisukohta, et ERRi juhi kohale avalikkuses spekuleeritavate kohutavate meeskandidaatide (sageli punase näoga Luik, onupojapoliitik Kaljuveer, joviaalne Mäe, Roose - who?) kõrval osaleb särav daam Merit Kopli. Te olete vist nendest kolmega kolleegid olnud?

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei kandideeri Pullerits? Ajalooline võimalus jälle nihu. Saaks sellest venivast suusajutust lõpuks priiks.

 
At 20:16, Blogger Priit Pullerits said...

Vastus siin, 19:23:

https://www.postimees.ee/7498067/merit-kopli-aivar-mae-ja-veel-mitu-tuntud-inimest-kandideerib-erri-juhiks

Homme lehes palju põhjalikumalt.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Lahing- ja poliitväljaõppe eesrindlane Pullerits, kuidas on seis Idarindel? Blogis käib palju inimesi, kes Postimeest ega ERR-i ei jälgi, teie blogi aga loevad.
Võib-olla hakkate siin päevakajalist poliitinformatsiooni andma? Iga päev, kokkuvõtvalt ja spordi sõpradele arusaadavalt?

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Põhjalikumalt, aga kas põhjani välja? WC-paberiks kõlbab Postimees küll, aga kas sealt on ka midagi sellist lugeda, mis niigi kõigile teada ei ole?
Come on, Pullerits, selleks, et teada, kes on Merit Kopli ja Aivar Mäe, ei pea ajalehte ostma. Kui sügavale vaatate? Aga ei - teil pole ju allikaidki. Või on?
Kas ERR juhiks saamiseks peab olema džentelmenide klubi liige? On teil üldse pääsu või allikaid selliste küsimuste juurde?

 
At 21:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 21:10, seda tööd teevad minust palju paremini Igor Taro, Rainer Saks, Teet Kalmus. Lugege igal hommikul nende ülevaateid!

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Igor Taro, kas see on keegi astroloog? Vabandan, olen kodumaalt jupp aega ära olnud.
ERR-is on väga oluline tasakaalustatus. Tõde ja vale peavad olema tasakaalus - siis läheb vale libedamalt avalikkusel kurgust alla. ERR-is töös on tasakaalustatus võtmetegur. Teie, hr Pullerits, sinna ei sobi, sest lähete tihti hoogu, kohati üle võlli.
Venelane ütleb, et väejuhatamise võtab sügisest üle kindlal Golod. Olevat väga kogenud väejuht. Kas Eesti ja meie liitlased on selleks valmis? Mida Taro kaardid näitavad?

Martin, UK

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame korraks ERRi lohutut nõukogu, kes sõeluma asub:
ERR-i nõukogusse kuuluvad:
Rein Veidemann
Priit Sibul
Marika Tuus-Laul
Indrek Saar
Valdo Randpere
Anti Poolamets
Peeter Espak
Viktor Trasberg
Priit Hõbemägi

Olgem ausad, just nii nagu Martin tabavalt kirjutas, see kooslus teeb valiku tõe ja vale tasakaalustatud esitamise esindaja kasuks. Merit Kopli võimalused on Espaki, Poolametsa, Sibula tõttu tublisti kärbitud.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Keda siis ERRi uueks juhiks pakume? Et etendatakse taaskord sarmikat näitemängu, mehed tulevad kokkku, nagu arutavad ja vaagivad midagi, võib-olla lastakse mõnel luigel ka laulda natuke, kuid kui otsustusaeg käes, siis sarmitu Roose taritakse uuesti rahva ette ja veider-Rein on jälle maru rahul endaga... Kas nii?

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

Pigem nii jah, 00:09.

 
At 03:18, Anonymous Anonüümne said...

Miks Nižni Tagilis, selleks on lihtne põhjus.
Suusavõistluste Euroopas korraldamist ei luba radioloogiline olukord.
Bresti intsident, sellele järgnev Kaliningradi maismaaühenduse blokaad Leedu poolt, Poola ofensiiv ja lõpuks koridori probleemi "lahendamine" Putini poolt (jebanuli, nagu kirjutab Postimees), idatuulte tingimustes.

Muide, Postimees ilmub ikka, kuid on selleks ajaks üle läinud ukraina-vene matj-le. Juhtkiri, uudised, arvamuslood - kõik blääd, roppus roppuse otsa. Matjuganõ! Lausa Pizdets! Eestikeelseid roppusi siin-seal vahele lükitud.
Kas solidaarsusest Ukrainaga või on mingi muu stsenaarium teostunud, oskab ainult Igor Taro ennustada.

Martin, UK
P.S. Olge ikka kõvad!

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Martin, räägi vahel asjast kah. Palju lõuga paned juba?

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Martin elab UKs aga väga hästi mandražeerib Eesti asja. See on kui jagad matsu kes kelle peepsi vend

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Martin UK paneb alati kümnesse. Soovime talle jõudu kaugele maale ja hoia Eesti elul silma peal.
Raits, Põlva maakond

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

10:36, aitäh küsimast. Progressi kahjuks pole! :( 4, max 5 x. Rohkem ei jõua. Youtubest leidsin, video, kus professor Rein Haljandi jagab soorituse neljaks faasiks. Äkki ma peaksin ka neid faase kasutama?

P.S. Kopli ei sobi. Kopli ajal Postimees oli nagu kollektiivne Ülo Kiple.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Faasid oleksid siis:
1. Aktiveerumisfaas (Engagement)
2. Lähendus- e ülestõmbefaas (Dorsiflexion) e ülestõmme.
3. Isomeetriline faas s.t kangil koha
4. Eemaldamis- e allalaskmisfaas (Plantarflexion).
Kas ülestõmbefaasi peaks jagama veel kaheks?
Martin

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Martin UK,Saada need faasid kus seda samust. Alusta lihtsalt põrandal käte surumisest. Kui põrandal 50+ ära teed, siis paned kangil nagu nalja 7-8 tk korraga ja pingutades 10 ka ära. Ühesõnaga kätekõverdused horisontaalis - see on paaristõugete alus ja öeldis. Sellega ruulid. Nagu klassikud ütlevad - siit on hea edasi minna! Pane edasi. Tubli oled!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Paaristõuke faase tundsid detailides rodeo vennad. Aga nad vist represseeriti ja neist tublidest spordimeestest pole kaua uudiseid kuulda olnud. Hirmus aeg. Must lagi on meie toal.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Rodeo meestest on kahju jah. Lahedad sellid olid teadsid igasugu nippe kuidas bull ühe raksuga maha panna.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

"ERR-i nõukogusse kuuluvad:
Rein Veidemann
Priit Sibul
Marika Tuus-Laul
Indrek Saar
Valdo Randpere
Anti Poolamets
Peeter Espak
Viktor Trasberg
Priit Hõbemägi"

Läheb kõvaks kakluseks ilmselt. Espak on libe vend. Hr Pullerits, mul siia Cambridge-i teie leht ei käi. Küsin viisakalt, äkki jäi Teil materjali, mis artiklisse ei mahtunud. Ehk jagate siin? -- Martin, Cambridge, UK

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Roose, Kopli ja Luik pääsesid järgmisesse vooru.
Go, Merit, go!

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Mart Luik oli välisminister Reinsalu nõunik. Reinsalu üks oluline poliitiline valik oli lähenemine Ungarile ja Poolale. Ungari on pressivabaduse indeksis 92. riik, Poola 64. 2021.a. Eesti on kohti ära andnud, kuid 2021. aastal platseerus siiski 15. kohal. Kui Luik jagab Reinsalu vaateid, siis eeskujudeni on kõva, aga selge tee minna. Tema ERR valitsemisplaan võiks eristuda järelejäänud konkurentidest, mis on kahtlemata hea.
https://rsf.org/en/ranking

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Nojah. Asi on siiski häältes. Ainult ühel on hääled, teised teevad etendust. Võtmesõna on raha. Kas Merit teab kuidas raha teha, ups, mängust väljas.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Nõukodu koosseisu vaadates tundub, et valitakse mõni huesos (pardon my Ukrainski).
Martin
P.S. Hr Pullerits, homme saate ühe vihase kõne.

 
At 07:53, Anonymous Anonüümne said...

Martin UK, kas hommikused kätekõverdused on juba tehtud, said 50 tehtud? Kui korraga ei jõua, siis puhka vahel ja tee uus sett. Nii iga hommik kuni paned kõik ühe jaksuga. Siis ruulid! Siis võid rippes ka 10 ära punnida. Hoia kõva!

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Martin UK tuleb eestisse käima laksib kõigil lambid kinni ja loobib mehi nagu taku tuuste. Seda te tahate?

 

Postita kommentaar

<< Esileht