esmaspäev, august 29, 2022

Pullerits: Mida must mulle õhtul rattasõidu ajal näitas?

Sõitsin pühapäeva õhtul kella seitsme ja kaheksa vahel mööda Turu tänavat Tartu vangla suunas, olin hoidnud kesklinnas nn rohelises foorivööndis kiirust üle 40 km/h, kui vangla poolt tuli vastu väike hall sõiduauto ja hakkas sooritama pärast seda, kui olin möödunud ristmikust Teguri tänavaga, vasakpööret. See on lai koht, kus tol kellaajal oli liiklus üllatavalt hõre, nähtavus igati priima.

Olin tulnud Raadi kalmistult, kus käisin ema hauale küünalt panemas ja hauaplatsi koristamas. Emal oli just olnud sünniaastapäev.

Ja siis keeras see hall väike auto niimoodi, nagu poleks mind olemaski, ehkki mul olid seljas eredad ja heledad riided, mis teevad mind juba kaugelt nähtavaks. Kesklinnas, kust läbi sõitsin ja kus liiklus oli palju tihedam, ei olnud ühelgi autol minuga probleemi.

Röögatasin, kui nägin, et väikse halli auto juht ei kavatsegi peatuda, tegin jõnksu paremale ja tõmbasin pidureid, et allajäämist vältida. Poleks ma ettevaatusabinõusid tarvitusele võtnud, oleksin jäänud auto alla.

Siis vaatasin juhi poole ja nägin, et roolis istus must*, nokamüts peas. Läbi pooleldi avatud juhipoolse akna pistis ta välja käe ning näitas mulle keskmist sõrme.

Enne ähvardas alla ajada ja siis näitas veel keskmist sõrme, mõtelge! (Jah, ka mina olen teinud liikluses halbu manöövreid - kes meist ei ole -, aga mul ei ole kunagi pähegi tulnud, et hakata oma halva manöövri järel seda, kelle olen ohtu seadnud või keda seganud, veel kõige räigemal moel solvama.)

Seda asja ei saanud niisama jätta. Mitte mingil juhul. Juhi käitumine oli ülbuse, nahaalsuse, jõhkruse, matsluse, kultuurituse, viisakusetuse absoluutne tipp.

Jah, ma ei jätnud seda niisama. Aga mida teie oleksite selles olukorras teinud?

*Kasutasin algul käsikirjas sõna "neeger", mis ei ole EKI andmeil halvustav, kuid otsustasin selle asendada sõnaga "must", et sellest sissekandest ei saaks mõned ajupestud ideoloogid tekitada kisa sõnakasutuse üle, vaid fookus jääks ikkagi peamisele - sellele, millest kirjutan.

51 Kommentaarid:

At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kardad ajupestud ideolooge? Näed siis, mine palu neegri käest andeks ise olid kultuuritu ja jõhker.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on Pullerits paraja supi sees . Millal ta küll õpib, et orjanäru peab isanda igas olukorras läbi laskma . Vedas ,et asi piirdus vaid sõrme näitamisega, progressiivsemas riigis oleks Pullerits kõigepealt teel ees töllerdamise eest peksa saanud ning pärast oleks veel rassistliku käitumise eest trahvi ka saanud .

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

tõsi ta on, et oleks analoogne situatsioon aset leidnud Rootsi kalifaadis oleks Pullitsule esitatud rassimi süüdistus, ta oleks ajalehest kinga saanud ja lisaks pidanud maksma sellele "neegrile" kopsaka summa valuraha.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Wolti või Bolti kuller, kes siis veel.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

1. Mida teha neegritega?
2. Mida teha väikeste hallide autodega?

Need olulised küsimused viitavad ühiskonna tõelistele valupunktidele. Kui vastused olemas, siis kõik muud pisprobleemid lahenevad iseenesest.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

EKRE l oli lahendus juba aastaid tagasi olemas. Kui on must siis näita ust. Aga kuna meie üle valitsema valitakse lolli järjekindlusega kompartei, siis peagi ootab meid rootsiga sama saatus

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, sitta nendest neegritest US open algas! Priit ole nüüd mees ja kannata lihtsalt ära!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit ole nüüd mees ja palu uuseestlase käest andeks. Ega meil ,orjarahval muu vahel valida pole, et kas meie lapsi ja naisi pilastavad tumedanahalised nn "pagulased" või vene sõdurid. Kui vaadelda Rootsis toimuvat, siis on see ikkagi parem, kui see mis toimub ukrainas. Kaabime parem lääne kintsu edasi. Kanname maski, ülistame neegrit ja süstime ning ülistame geikultuuri. Venemaalt saab küll odavalt gaasi ja naftat, aga neil pole euroopalike väärtusi ja vabadusi.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

TO 18.39 Lugesin just, et Rootsi politseinike liidu ja ettevõtte Novus poolt läbi viidud uuringus tõdetakse, et enamik Rootsi politseinikest peab vajalikuks suurendada migrantidest kriminaalide deporteerimisi ja loobuda leebetest karistustest. Nii, et asjad paranevad, selles vallas. Vabaduse koha pealt jään ka eriarvamusele. Sellist asja pole vist olemas. Kuidagi ei tahaks nimetada vabaks ühiskonda, kus inimesed ostavad maa ära ja riik hakkab neid maksuga koormama.( krt kui mitu korda on seda sama maad meie esiisad erinevate peremeeste käest välja pidanud ostma) Vabaduse mõistega ei haaku ka tõsiasi, et inimene kes ehitab oma kätega endale maja peab tegema suuri kulutusi ning käima ja anuma suuri , tähtsaid härrasid, et need ikka lubaks tal selles majas elada. Selles osas ikkagi nõus, et parem kaapida lääne kintsu, kui ida oma. Vahepealne variant paraku puudub.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Meie tee on Valgevene tee.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles ...
Mehed, sitta nendest neegritest US open algas! Priit ole nüüd mees ja kannata lihtsalt ära!

18:27
US Openi organisaatorid näitavad kogu maailmale must -valgelt, mis on oluline ja mis mitte. Kõik agressor-riigi esindajad on võistlustele tere-tulnud, aga need kellel kuulekus-süstid tegemata, neile antakse kinga.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

18:49'le- Ei maksaks neid Rootsi politseinike liidu ja ettevõtte Novus uuringuid liiga tõsiselt ka võtta. Pigem on just politseinike poolne tahtmatus ja saamatus probleemiga tegelemisel probleemi põhjuseks. Alles laupäeval oli juhtum, kus laste mänguväljakul (!) läks tulistamiseks ning pihta said laps ja ema. Ja politsei kommetaar? Tegemist olevat onud traagilise õnnetusega. Kuidas saab kogemata minna laste mängu väljakule relvastatult ja kogemata hakata tulistama??? Selline ment, kes sellist jama suust välja ajab on samavõrd süüdi kui see kriminaalse jõugu liige, kes päästikule vajutas. Ebakompetentsus, laiskus ja lauslollus Rootsi politseis on põhjuseks, miks iga päev kusagil Rootsis tulistatakse ja miskit lendab õhku.

 
At 20:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 19.56 Seda mida te kirjeldate nimetatakse multikultuuriks. Evrosojuzi viljastavates tingimustes on see kiirelt levimas ka meile. selle vilju sai hiljuti maitsata ka Priit. Meeldiv üle pika aja seda blogi külastada ja avastada, et siin ei aetagi ainult ajupestud sotside loba vaid päris ajalikku juttu.

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Ebameeldiv uudis, ei, see ei ole see, et Kägu, lastud vares, on suled jälle kohevile ajanud, vaid see tuleb sotsioloogiast.
Punamonumendid on vähetähtsad - nii arvab suur hulk eestlasi. Venelased peavad neid aga rahumärkideks.
"43 protsenti eestlastest, kes küsitlusele vastas, ütles, et monumentidel pole nendele mingit tähendust ja 29 protsenti eestikeelsetest küsitletutest ütles, et neile tähistavad monumendid Eesti vabariigi vabaduse ja omariikluse kaotust.
60 protsendile muust rahvusest Eesti elanikele, kes küsitlustele vastasid, tähistavad mälestusmärgid meeldetuletust sellest, mis on rahu väärtus."
https://www.err.ee/1608698869/enamik-eestlasi-suhtub-teise-maailmasoja-monumentidesse-leigelt

Järeldus, Maarjamäe obelisk jääb ellu, võib-olla muudetakse "tähendust". Kodukülades kasutagem momentumit ja teeme 1:0 niipaljuga, kui saab.

 
At 03:03, Anonymous Anonüümne said...

Kontaveit tegi oma ära, Williams kobistas makedoonlasele murde 2:3. Williams on veetlevas diskokleidis - sätendavad litrikesed mustal kostüümil, musta naha taustal. Must.

 
At 03:05, Anonymous Anonüümne said...

Sry, montenegrolasele.

 
At 04:42, Anonymous Anonüümne said...

Suurim spordisündmus saab teoks - Kontaveit-Williams!
Blogi kogukonnale on see kui Pullerits-must. Kuigi me teame PP liikluseeskirjadest eiramise harjumust - kes on Beari tänaval liiklusvoolus olnud, see teab, et Jakobi mäest laskuv Padre tabab harva liikluseeskirjades sätestatut -, on meie poolehoid ikkagi kindel. Must, kes oleks võinud kuulsaks saada, sõites esimesena Eestis üle valge ratturi, jääb uusi võimalusi ootama. Seni skoorivad ikka purjus maavillased poetagused, kes rattureid harvendavad.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan üles, et on endalegi jäänud PP eeskujul ristmike väiksemaks lõikamise komme juurde muidugi kui autosi ei näe silmapiiril olema. Aga jah pisiasjadest võivad suured jamad tekkida, sest see ristmike lõikamine kiirustamise märk ole ja kiirustades varem või hiljem käib pauk ära. Linnas peaks rattasõidu 20kmh peale piirama. Mis arvate sellest. Enda kõige suurem hirm ongi see, et 50kmh seisvast autost möödudes hoolimatu otsustab täpselt sel ajal autost välja astuda. Pauk tõmbaks eelmisele elule kriipsu peale ja ei saaks enam ei meeste töid teha, ega täisväärtuslik mees olla.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Misasja? Priidu tekstist võib ridade vahelt välja lugeda, et lenksukaamera jäädvustas kõik mis vaja, organitele tehti avaldus elik anti asjale ametlik käik. Korralik võhmamees oleks küll pidanud teistmoodi käituma - kus ei saa nõuga, saab jõuga (1980-ndatest Tallinna Merekoolist pärit tarkusetera). Hele laks ja must oleks jäänud autosse nutma...

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Linnas ratastega kihutamine on tulnud panemise kultuurist ja samuti soov hoida liiklus voogu ühtlasena. Jalgrattata sõit linnas 50kmh liikluse keskel on sama, mis tsikliga 200kmh linnas. Nii et tore oleks kui neid kiirusi saaks natuke reguleeritud. Minu ettepanek autodele 30kmh, ratastele 20kmh

 
At 16:38, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mamma mia!!!
Ravensburgeri kirjastus Saksamaal otsustas eemaldada tuntud Karl May teose "Winnetou" kaks raamatut müügist, kuna see sisaldavat rassismi.
Kui selles jevrozojuusis on millestki tõsiselt puudus, siis on see mõistus, aga see vist ongi igasuguste Zojuuside häda läbi ajaloo.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Kägule vist jälle Moskvast rahad laeknunud. Oligi juba mure, et kas on puhta nälga surnud.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

To 19:02 Sa lammas ei teagi mis asi mure on!

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Mul on samalaadne asi juhtunud paksu kaubikujuhiga. Täitsa valge oli. Milliseid järeldusi peaks sellest tegema?

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

21:31, see ei ole ikkagi võrreldav, sest vaata kuidas Kägu ja kompanii aktiviseerub PP ja musta juhtumi tõttu. Teine asi, mida siin jälgida on see, kui aralt PP poeb EKI neegri tõlgenduse taha. EKI ei saa öelda, kas neeger tunneb ennast traumeeritult, kui teda nõnda kutsutakse. Tähendagu see meile, mida iganes. Kunagi kommenteeris siin üks Käo-tüüpi kuju, kuidas roma olevat solvav ja mustlane jällegi tervitatav. Nende retoorika on sama sõge kui vanal spordimehel ja rahvuslasel (Putini Vene kummardajal) Roman Ubakivil.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Punamonumentidest Eesti puhtaks kraamimine on selgroo näitamine. Kahjuks on eestlaste seas veel must orje kes ei julge isegi punamonumentidele keskmist sõrme näidata. Sellega aga toetatakse lihtsalt eestluse alistamist ida immigrantide poolt. Aga see polegi rahvaküsitluse teema. See on ikka riigina olemise väärikuse lugu, et ei lubata sõjapropa idudel oma territooriumil poosetada.

 
At 06:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerts paneb bikiini pildi juhul kui Kontaveit kolmandasse ringi jõuab? Mingi motivatsioon peaks olema

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Õeldakse,et sõpru tuntakse hädas. On igati tervitatav,et olukorras kus neegrid ründavad isand Pulleritsu, on vana kaardivägi eesotsas Käguga, taas mobiliseerunud

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/120059410/tallinn-open-wta-250-pohitabeli-21-mangijat-on-selgunud-eestisse-tulevad-toelised-superstaarid

Delfi paneb mäkra. Superstaar P Pullerits on mainimata.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on igihaljas superstaar. Teised on ajutised tähekesed.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas on suured matšid aga kui Pullerits ja Kägu viskaks särgid seljast ja võtaks bikiinide väel Liivimaa meistri mantli nimel kogukond oleks väga meelitatud

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Jumal tänatud,et Kägu jälle tagasi on, sest mingid omasoo iharad on blogi täitsa ära vallutanud. Ainult lauspede võib Pulleritsust erootilisi pilte lunida!

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on vedanud, et tal on häid sõpru, kellele rasketel aegadel toetuda. Situatsioon kuhu Pullerits sattunud on ilmekas meie kõigi jaoks. Nii nagu teda ründavad ühest küljest neegrid ja teisest küljest nilbitsevad homod,nii tuleb meil kõigil tänasel päeval valida, kas hoida kurikavalate imperialistide poole, kes tahavad meid kiibistada, orjastada, teha meile lobotoomiat ja krt teab veel mida või avaldada toetust suurele ja sõbralikule riigile meie ida piiril. See viimane annaks meile küll soodasalt maavarasid ja muud eluks vajalikku, aga hetkel kui me arvame , et elu on lill võib suur saabas puudutada meid sügavamalt ja kõvemini, kui me seda sooviks. Veel hullemaks teeb olukorra tõsiasi, et ka sisepoliitiliselt on valida vaid halva ja veel halvema vahel.

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Kõlbelist elu ja odavat toasooja pakub meile suur idanaaber, sellest on Ungari ammu aru saanud.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Ikka tahaks kahevõitlust näha Pullerits ja Kägu nagu Akensmidt ja Lurich väikeste trussikute ja maika väel. Mees mehe vastu.

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

To 21:02 Ole vähemasti niipalju mees, et tunnista, et kahevõitlus jätab sind külmaks ja ainus mida sa ihkad on trimmis meheihu.

 
At 07:46, Anonymous Anonüümne said...

Trussikuid pole vaja, paljad kehad sisse õlitada nagu antiiksel ajal ja vot siis on alles kahevõitlus.

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Võimsad õla ja rinna lihased, õlitatud ja treenitud. Seda me vajame jah.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Vanad õlitatud mehed ei lähe kohe mitte.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Kulla mehed, kuidas me oleme neegri keskmise sõrme näitamisest jõudnud suhteliselt kiirelt geiteemani.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

See on elementaarne! Seoses Pulleritsu jätkuva ja kestva sotsistumisega on kunagisest alfaisate kantsist saanud sotside ja pedede foorum.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

22:33, nii võib olla, aga geierootilisisi, sotsialistide ja ametiühinguliste (kes on valitsevas valitsuses) pilte või PP pardakaamera ülesvõtteid on blogis siiski üsna vähe või polegi.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Kontaveiti kaotades S.Williamsile tabas vaimne ja füüsiline kollaps - ta loobus peale matši ka paarismängust. Enne mängu väitis eesti piiga, reitingus 2., et läheb mängule pingevabalt ja NB! läheb mängu nautima. Nautimise järgselt intervjuud andes voolasid Eesti parima sportlase silmist pisarad. Kurb vaatepilt. CNN kajastab uudistes perioodiliselt Kontaveiti krahhi, st Williamsi võitu.
Kas sama kurb saatus ootab ees ka Padre vs must juhtumit, kus mustal võib olla liikluseeskirjade järgi tegelikult õigus?

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Siin on õige, et tõmmata pidurit rahvakeeli saunajuttudele ja liikuda tagasi kultuuri seemne manu. Jah praegust aega ei saa narrida ega eemale tõugata aga vahel tuleb asju kõrvalt vaadata. Annaks ühe spordi kultuurilise filmi soovituse https://www.imdb.com/title/tt3226786/.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Kes suure osa nendest mustadest ja pruunidest Tartusse tõi? Tartu Ülikooli inimesed! Alatasa käib ajakirjanduses hala kuidas kõrgharidus on alarahastatud. Samal ajal tallate ülikoolis eesti keele peal - asi on rahvusülikoolis (kõlab juba täna groteskselt, homsest rääkimata) nii kaugel (teadmiseks neile kes Tartu olusid ei tunne) et ühed mustad ja pruunid Tartus õpetavad teisi muste ja pruune rahvusülikoolis (haige värk!) inglise keeles ja meie eestlased maksame selle kõik veel kinni ka! Ja nüüd veel aina raha juurde ja juurde. Milleks? Et veel rohkem seda seltskonda sisse tuua - Eesti põlve uueks looma?! Niiet Priit, teie punt seal ülikoolis on see kes on selle migratsioonipumba käima pannud ja sellega meile kõigile "keskmist näppu näidanud".

 
At 02:05, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, ka Kanepi mäng lagunes valgevenelanna ees, kes ta lömastas. Kas järgmine meie luuserite tennisemäng saabki teoks kodukamaral. Kui nad siis saavad sisse Läti venelase käest, ... läheme üle rohkem rõõmu toovatele spordialadele. Millistele?

 
At 02:17, Anonymous Anonüümne said...

Pruunid on teatavasti rahvussotside värv, ja seda on tõesti ka TÜs toetatud. R.Teinonen näiteks, eesti nimesid välja ei too. Rahvussots T.Madisson saab oma samba. Ega ilmaasjata pakkunud geeniused P.Allik (RIP) ja V.Märka Lihula tunnuslauseks "Eesti natsikultuuri häll".

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa alahinnata isiklikku eeskuju. Vaatame härra Putinit. Vaatame kui kõva spordimees oli Mao. Meie kunnid Pullerits ja Kägu ülakehad pingul ja kitsastes speedo trussikutes võimsad reielihased ees nagu kreeka jumalad oleks õige motivatsiooni buust kõigile eesti rahvastele ja kogukondadele.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

10:02 see oleks fantastiline meediapauk

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Naispere läheks märjaks ja oleks igavesti tänulik

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Ootame kannatlikult. Millal tuleb kreeka jumalate pilt?
Marleen ja Silvi

 

Postita kommentaar

<< Esileht