kolmapäev, august 24, 2022

Pullerits: Venemaa mõju ja esindatus Eesti spordis - selle vastu tuleb võidelda!

Vaatasin, et Tartu rattamaratoni osalejate nimekirjas figureerib endiselt Dmitry Lebedinsky, kes on esindatavaks klubiks märkinud Pskov Ski Teami ehk Pihkva suusameeskonna, kuid kelle esindatava riigi kohta märge puudub. Ilmselt sellepärast, et KTMi pakutavas valikus ei ole Venemaad (ega ka Valgevenet, samuti mitte USAd, Norrat, Prantsusmaad jpt). Järelikult tuleb seda asja uurida ja kajastada.

Nagu võtsin sel nädalal uurida, kuidas läks ikkagi nii, et rahvusvaheline maleliit FIDE valis oma kongressil augusti algul presidendiks Vene endise kõrge riigiametniku ja majandustegelase Arkadi Dvorkovitši. Ja valis mäekõrguselt: ta edestas Ukraina kandidaati häältega 157:16. Mis tähendab, et järelikult pidid ka mitme lääneriigi malejuhid andma oma hääle tema poolt. Seepärast siis otsisingi üles Eesti Maleliidu presidendi Ken Koorti ja küsisin temalt üle. 

Sellest sai tähelepanuväärne usutlus, mida kiitis ka üks kogenud kolleeg, et «kui kodanik (sisulisi) vastuseid ei anna, ei jäta [PP] niisama, küsib natuke teiste sõnadega. Ja lõpuks selle laudalöömine, et [maleliidu juhatuse esimees Margus] Sööt ju rääkis Koorti paar nädalat tagasi sisse».

Kõik, mis puudutab venelasi ja vene mõju Eesti spordis, on minu teravdatud tähelepanu all. Mäletate, suve algul võitlesin selle eest, et vene rallisõitjad ei saaks osaleda Rally Estonial. Ei osalenudki – said Eestisse sisenemise keelu. Tõin päevavalgele selle, et Klubi Tartu Maraton lubas kevadel nii rattaralli kui jooksumaratoni starti mitu venelast. Nüüd siis FIDE presidendi ja Tartu rattamaratoni teema.

Kui te arvate, et mulle kohutavalt meeldib, kui pean selliseid teemasid torkima, siis eksite. Aga kui muud üle ei jää, kui keegi teine neid küsimusi ette ei võta, siis minu südametunnistus ei luba neist mööda vaadata. Nii et nüüd tahaks näha, kui kaua selle Dmitry Lebedinsky nimi osalejate hulgas püsib. Ja kas äkki tuleb tema nimele lisa?

Fotod 1-4 (ülalt alla): Christopher Blevins USAst, Adrien Boichis, Loana Lecomte ja Tatiana Tournut Prantsusmaalt 24. augustil Prantsusmaal Les Getsis mägiratturite MM-võistlustel teatesõidus. Fotode autor: EPA/Scanpix

50 Kommentaarid:

At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Ootame hr Kelgult hr Dmitry Lebedinsky deklaratsiooni avalikustamist, milles ta ütleb lahti putinismist ja Ukraina sõja toetamisest. Oi, kui lihtne oleks seda teha ja printsipiaalseid spordisõpru rahustada.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Pihkvas käib korralik sõjakampaania. Kas ka tolle kuradi Dmitri suusaklubis.
https://lounapostimees.postimees.ee/7591068/pihkvas-kutsutakse-palgasoduriks-ka-laste-spordikoolis

 
At 22:22, Blogger Priit Pullerits said...

...sellepärast käib, et ukrainlased on selles Pihkva diviisis ikka kõva harvendustööd teinud.

Seda deklaratsiooni, millest I. Kelk on rääkinud, tahaks küll väga näha. Muidu ei usu.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Enne tõmmake Maarjamäe sõjahaudadelt see hauarüvetaja obelisk ja memoriaal ära. Seejärel alles nõustun Priidu vendettaga sportlaste vastu. Praegu on see kannikate vahele trukkimine. Limon promob postimehes vene sümboolikat ja vaikib molotov rippentropi leppe aastapäevast. See näitab, et Pullerits teeb lihtsalt false flag ajupesuoppi. Tegelikult ei koti venelased Eestis ühtegi propagandisti ega propaagentuuri ega parteid. Kõik on lõdva kummiga.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

23:40, ei nõustu. Enne puhastame oma read, siis lähme programmiga "kohver, vaksal, Moskva" edasi.

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd ongi sellised sadulad nagu viimasel pildil näha? Üsna kummaline...

 
At 04:12, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeva noortele ei mahuks pähe, mida mängitati tantsusaalides siis, kui Henn Põlluaas oli targem ja Ülo Vooglaiu TRÜ sotsioloogialabor oli progressiivne. Edasi ajakirjanik, hilisem punadirektorite nõustaja, poja kasvatamisega nihu läinud mees.
Sweet-Blockbuster
https://www.youtube.com/watch?v=Y64211sjSko

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

0:4 - haa 30 aastat oleme puhastanud oma ridu aga uusi draakonipäid kasvab peale nagu muinasjutus. Enne süttib tuumapäike kui Maarjamaal read kollaboristidest puhtaks saavad. Seetõttu tuleb panna paika prioriteedid. Ja see on, et kollaboristide puuslikud peavad 100% Eestist kaduma hiljemalt selle aasta jõuludeks. Kes on selle vastu see astugu rongile... oi rongid ei sõida.. aga Ritz teab kindlasti otseteed metsavennatalust ümber kolmikpunkti ja on nõus reisisaatjaks hakkama.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu panna punased puuslikud? Meil on selleks väga väga sportlikult hea koht - Rummu karjäär. Sinna vee alla on hädasti vaja atraktiivseid objekte sukeldujatele avastamiseks. See on koht kuhu panna punane tavaar, et spordihuvilised saaks neid sealt kas aerupaadi põhjast või akvalangiga avastada. Nii süstiksime ka siinsetele kollaboristidele spordipisikut. Kes soovib oma jubinaid vaadata, peab võtma aerud ja karjääri keskele aerutama. Muskel kasvab ja viha Eesti Vabariigi vastu raugeb.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Kõigile vabastajamonumentidele, millel on kõrgust, tiivikud külge, ja millel on massi - T-34, Kivi Jüri, jt neid võib rakendada pump-hüdrosalvestistes. Odava elektri ajal pumbatakse punajurakas üles ja kõrge hinna perioodil lastakse vee alla - efektne vaatepilt. Tanki toru läheb Kelly'le reiliks, las noorik teeb trenni.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Pump-hüdro on nutikas idee aga arvestatav sügavus jääb selle efektiivseks kasutamiseks Kõrgessaarest 40 km kaugusele väljapoole Eesti majandusvööndit. Neid massiga punajubinaid on kasulik suvel päikese kontsentraatoritega kuumaks ja punaseks kütta ning muust maailmast soojusisolatsiooniga eraldada ning talvel külmaga lasta neile vett peale, et nad siis aurust sooja ja elektrit toodaksid Punase tänava elanikele. Ülejäänud rahvale sellest kogusest ei piisaks.

 
At 17:19, Anonymous alfaisaste marssal said...

Mis te jaurate, öelge parem, mis te ETV uuest spordireporterist Debbie Saarnakist arvate?
Minu meelest väga priima valik. Pikkust paistab olema, kui kõrged kontsad ja üle põlvede avara seelikuosaga kleidi selga paneb, on very classy. Kõige coolim on see suuga tehtud õhkõrn naeratus, kui ta videolõigu sissejuhatava teksti lõpetab ja videolõigu ootele jääb.
Kui nüüd ajapikku veidi teatud häälikuid lihvida ning kogemusega enesekindlust juurde ka tuleb, siis lõpuks ometi on Eestis peale tulemas spordireporter, keda tõesti tasub vaadata.
Aga mida laiem kolleegium arvab?

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui vanemad lapsele debbie nimeks panevad siis karju appi. Kus on see kiidetud eesti kultuur? Ei ole seda kuskil. Mis mõtet on seelikut selga panna? Debbid elavad kombensoonis ja kitsas pükstoosis.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Nõus marssaliga, prl Saarnak on väga kena, kiirgab rikkumata ilu hõngu. Spordiuudistel on kohe teine mekk. Kleidivalikus võiks julgem olla, aga küll asjad paika loksuvad. Sealt käis läbi veel üks sihvaks preili, aga too vist võeti ilmateatesse või päevauudistesse, kus treitakse nupukesi punamonumentidest. Kahju.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Alfamarssal on siin kasutanud omavoliliselt lühendatud nimevarianti, tegelikult on preili nimi igati väärikas Debora. Debbie on vist selline hüüd- või hellitusnimi. Nii et ära paanitse 17.25!

Mis mõttes kleidivalik võiks julgem olla?! Palun ei! Tikkkontsad ja alt lai kleit konservatiivsemapoolse lõikega on tiptop tase, puhas klassika. Iga masajalg seda välja ei kanna. Siinsed spordimehed oskavad seda kleidivalikut hinnata!

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

See on pr Marite Kallasmaa konservatiivne liin, mis paneb kaunitarid kõrge kaelusega kleitidesse. Siin võiks ikka loomingulisemalt läheneda, keda tuleb kurguni kinni katta, kellel võiks õhem kleit hästi langeda lasta.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Katsume nüüd masskuliinsema poole peale minna sport on ikka isaste tegevusala.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

ETV sporditoimetuses on iga uus nägu teretulnud. Ammu oleks aeg see vana maksumaksjate raha eest ringi reisiv joodikute punt laiali saata.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

ERRi sporditoimetust tuleb tegelikult ka kiita. Kergejõustiku pärast. Aitäh EMi ja MMi pärast! Nii hoida. Kui saaks futboli koos Tiisleri ja Süvariga ära lükata nt Padre meediamajja ning aega ja raha kulutada korvpallile, rattaspordile ja naiste spordile, oleks kõik väga timm. Vana Tiisler paraku pole vein, mis seistes paremaks läheb, jalgpalliga on end narriks teinud. Muidu tore ja ammu kaine mees.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Au lätlastele, et obeliski Riias maha langetasid. Võhmamehed aplodeerisid. Eesti kollaboristid tuulelipud ikka munevad. Ritz võiks sõna võtta, et kust suunast Eestis tuul nüüd puhub, kas ikka Moskvast?!

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Katariina on ka väga nummi ETV spordisaates, esimeset pilgust.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Kõik need debbied ja katjad elik Deborad ja Katariinad on ju ülikoolis PP õpilased. Timm töö!
Kogukond kiidab ja tänab ja ootab lisa.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Head kraami korraga palju ei saa. Loodame, et katjal seda ehedust säilib kauemaks ja ei muutu masinlikuks nagu varasemad mikri hoidjad.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Äkitse blogiperemees teeb Deboraga väikse nupu? Enne kui heaks kiita, oleks ikka vaja neidise spordikõverat teada. Mis alaga tegeletud, millised tulemused, lemmikteemad, kes valib eetrisse mineva kleidi pikkuse/värvi/mustri jne jne

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogiperemees võiks jah rohkem biiti vajutada. Las neidised käivad kontrollist läbi teevad nabaproovi ja lubavad rahvast teenida nagu kord ja kohus

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Aluspesu olgu valgest siidist muidu võhmamehed ei aktsepteeri.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaesematest peredest pärit tüdrukutele tuleb siidist firmapesu siiski ERR poolt sponseerida. Kallis värk aga oleme nõus toetama.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, vaadake kui lihtsameelsed te olete. Tublid, aga primitiivsed. Alfaisaste marssal tegi spinni ja rühmajahu mehi jooksis kena kleidikandja tõttu teemaga võssa. Aga kuidas te mõtlete siis vaenuliku riigi mõjutustegevusele vastu seista, ah?

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Meile mõjutustegevus ei mõju. Nii lihtsameelsed oleme. Nagu Läti korvpallurid eestlaste kohta ütlevad: petteliigutustel mängides Eesti vastu pole mingit mõtet, sest me oleme liiga aeglased reageerima.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Riie pole oluline. Midagi peab fantaseerimiseks ka jääma. Naturaalse õhina vastu ei saa miski. Tüdruk võib ka nunnarüüs olla, ehe on ehe. Ehe on defitsiit ja kallis värk nagu suvine särakas Eestis.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits otsustab mis on oluline. Me usaldame ted

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Mu meelest Pullerits muneb ja ei otsusta vaid ootab selgeid juhiseid täitmiseks.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks rohkem diktaatorit tegema. Kaua võib?

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Norrakad on patukotid ka wada silmis. https://sport.err.ee/1608696700/nrk-norra-olumpiakomitee-on-dopinguprobleemist-vahemalt-kolm-aastat-teadnud

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

11:03 see on mõttetu. Et noortele proovi ei tehtud vanemate loata. Pisiprobleem aga pealkiri nagu oleks norrakad patukotid. Kindlasti on, aga 15-18 a erisus

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Näeksin meeleldi et Pullerits ei käiks koera jalutamas vaid sitakottidele kurikaga tõde õpetamas.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas Vader kestab kümneseses jooksikute pundis lõpuni? 58 km minna, vahe peagrupiga 4 min. Jooksikule seas ka Landa ja Pinot.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Kaugel Vader juba on?

 
At 19:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kolmas seekord.
Kuid juba tükk aega tekitab imestust ja pahameelt Eurospordi tennisereklaam, kus näidatakse 2021 mängu, kus ühel pool on venelane Medvedev - see on ka reklaamis kuulda, kuidas taustahääl teatab, et ta on Venemaalt - ja teisel pool Djokovic, kes esindab teatavasti Venemaad toetavat Serbiat. Kas seal Eurospordis töötavad värdjad või on nad seal lihtsalt rašistid?
Kuni see reklaam jookseb, nimetan Eurosporti värdkanaliks.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Serblased on valged inimesed. Neil on seal balkanil raske moslemid kotivad, umbes nagu meid venelased ja keegi ei aita. Eurosport on räige jiidikanal muidu küll.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond peaks Vaderile kingituse tegema ja las Pullerits annab üle siis on uhke tunne.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Seni kuni Tallinnas passib obelisk taevaste kõrguste poole peab isand Ritz venelaste ja serblaste koha pealt moka maas hoidma. Kodu tuleb esmalt puhtaks kasida ja alles siis võib teiste kallal targutada. Eurospordis on kodu puldis olemas nupp - hääl maha ja kui sellest ei piisa siis teine nupp on ka pilt maha jaoks. Ei ole vaja oma frustratsiooni pikalt taluda. Ja tahaks juba kuulda õiget raketiväelase sõna, et kas obeliski mahavõtmise poolt, vastu või püksid maha erapooletu?

 
At 07:38, Anonymous Anonüümne said...

Obelisk on fallose sümbol ja peab jääma paigale. Või kust me uusi vuelta giro maratoni ja olümpiavõitjaid saame?

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem peaks olema positiivset propagandat.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Omas kodus laamendamine ei mõistlik ja jätkusuutlik. Prügi ja parasiitidega tegelemisel tuleb diskreetset joont.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Vanad kreeklased ja roomlased pühitsesid fallost ja pidasid seda jumala rõõmuks. Meie peaks ka ideoloogilised krutskid nurka viskama ja rohkem sedasama

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Seaküla Simsoni töökojast tuleb m.-e nii nagu Vändrast saelaudu. Maarjamäe impotendi unistuse võib rahulikult maha võtta. Küll aga võiks seal igavene tuli uuesti süttida, sest krdi külm tali on tulemas. Monumentaalsed sooja otsivad käed on seal juba olemas, küllap lisanduvad ka tallinlaste ja kaugemaltki kohale sõitnute külmast võetud käekesed.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits helistagu Tallinnasse Miša Kõlvartile ja hommepäev olgu obelisk maha kruvitud

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Miša Kilikilil tünamiiti peaks kodus vedelema lademetes. Ootame kõva pauku.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Ma pole siiani ühtegi vibraatorit näinud mis on peni vända kujuga ja nelja kandiline. See kubistlik koera kürb obelisk on tark ime kiiresti maatasa teha. Kaua ta peab seal omale sobivat auku otsima?

 

Postita kommentaar

<< Esileht