teisipäev, november 29, 2022

Pullerits: Kas keegi tunneb venelastest puudust?

Juhtusin pühapäeval nägema Eurospordis meeste 20 km vabatehnikasõidu viimast kahte ja poolt kilomeetrit. Esiteks üllatas see, et kaks Eesti suusatajat sõitsid Soomes Rukal teise ja kolmanda kümne piirimail. Teiseks üllatas – ja see oli esimesest veelgi suurem üllatus –, et ma ei pannud vene suusatajate puudumist tähelegi ega tundnud nende puudumisest ka mingit puudust.

Nii võiksiki väga-väga pikaks ajaks jääda. Me nägime ju Rukal võistlemas rahumeelsete riikide sportlasi, nagu see spordis peabki olema. Kujutage nüüd ette, et seal oleks nende seas võistelnud ka venelased – no ei ole nende koht maailmas võrdsena teiste riikide sportlaste kõrval, kohe kuidagi ei ole. Nad oleks seal olnud nagu võõrkehad. Hullemad veel, kui ajast ammusest jäänud punasümbolid meie kultuuriruumis.

Sest venelased sümboliseerivad praegu kogu seda agressiivsust, kurjust ja jõhkrust, mida kannab ja kehastab nende kodumaa. Ja see, kui võtta teleekraanil nende nime juurest ära märge Russia ja kui mitte lasta neil lehvitada oma sõjardliku kodumaa lippu, ei muuda grammi võrdki tõsiasja, et nad on endiselt venemaa, maailma agressiivse, teistele kallale tungiva ja tunginud riigi esindajad. Ja mitte ainult: mitu vene suusatajat on oma riigi ning selle vaenuliku poliitika toetajad, nagu on demonstreerinud kaks Pekingis olümpiavõitjaks tulnud suusatajat, B-v ja S-a (pole vaja nenede nimesid siin kirja panna, et neile seda vähestki au osutada).

Pealegi, milleks venelastele mingid rahvusvaheliste võistluste medalid? Kodumaa pärgab neid nagunii. Putini liitlane, venemaa suusakoondise peatreener Jelena Välbe sai just presidendi ukaasiga (fotol vasakul) suure panuse eest kehakultuuri arendamisse ja isamaalise (sic!) spordi populariseerimise eest ordeni "Teenete eest isamaale" 2. järgu.

Seni kui Ukraina pole vene sõjaväest vaba, jäägu vähemalt maailma sport venemaa esindajatest vabaks!

Foto 1: Martin Himma Pekingi olümpial sprindi kvalifikatsioonis. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Richard Jouve (Prantsumaa, paremalt), Joni Mäki (Soome) ja Martin Himma Pekingi olümpial teatesprindi kvalifikatsioonis. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Alvar Johannes Alev Pekingi olümpial 50 km sõidus. Foto autor: Reuters/Scanpix

16 Kommentaarid:

At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits seisab õige asja eest. Pikka iga talle.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Jeleena kunagine abikaasa Urmas võiks ka Puutinilt aukirja või ordeni saada - nühkis ju too usinalt venelaste lumelaudu (nimesid välja toomata). Lobeda jutuga moraalne värdjas.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ei tunne puudust jah aga klikkige Nyusha ja uudised. Viimse peale šarmahh, punase kleidi ja kõhukesega. Rinnad kenasti kikkis. Kui miski on seks siis on see Nyusha. Saadab spordiblogi rahvale suudluseid. Pole meid vist unustanud.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Üle pika aja kaesin perra mida ka kirjutatakse. Pidin nentima, et ikka see sama venelaste teema sai vemmalt, ajas haigutama - vist on küllastumus tekkinud. Parem kui tühistada selliselt , et üldse ei mainitaks neid ükeski kontekstis v.a numbrite kujul kui palju ukrainlased neid sissetungijaid maha suudavad nottida.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Venelaste teemat on ju ka toetavast vaatest aastaid tagasi kajastatud. PP pildid Vene suusabussi taustal, kus U.Välbe töötas. Nii et ühekülgsuses ei saa Pulleritsu süüdistada. Lõppeks ka kogukond panustab blogi käekäiku. Kägu on endiselt venelase poolel. Ei tea, kas ta abikaasa on venelane. Muster igatahes annab nii alust arvata: med. töötaja, kes on vaktsiinivastane. Vene meditsiiniõed ja põetajad on selliselt meditsiiniteaduse vastaselt meelestatud.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Tänakuga ollakse suhtluses ning kuulujuttude järgi käis eestlane möödunud nädalal Greystoke’i metsas Pumat testimas.
https://sport.postimees.ee/7658777/meedia-solberg-saab-monsterilt-alla-miljoni-euro

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tegi Moabi metsas puumadele kraks ja valmis. Õige, pole mõtet hellitada. Valge mees on kiskjatega mitte sõber.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Dopingulise Mukunga Eesti elamisluba tühistati, esmaspäeval lahkus spordimees Eestist. Kas Eestis on veel Kuuse Lempsu moodi mehi, kes suudab empaatiliselt suhelda ka välemängijatega? Mida tundis Mukunga lahkudes Eestist? Mis saab sõprusest Nurmega? Mis üldse saab, ah?

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Lemps oli ise valemängijatega pundis, asi tal siis nendega suhelda oli.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Mukungat vaid Nurmet peab pinnima. Mida mees sehkendas?

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Korruptante on palju kelle PP peaks ette võtma. Laisaks jäänud mees, kodumaa upub aga Pullerits einestab kallis restoranis. Mida võhmameeste kogukond arvab?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Nurme on tõesti palju sehkendanud. Poleks uskunud, et Mukungal siin elamisluba oli, võib-olla poleks kaugel olnud ka Eesti kodakondsus, kui poleks labaselt vahele jäänud. Kodanikuna oleks ta juba ka riigikogu valimistel hääleõiguslik. Mis erakonda ta oleks eelistanud, kas sama, mida Nurmegi?

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Võhmameeste kogukond arvab halvasti. Kui Pullerits käib raskel ajal peenes restoranis head ning paremat nosimas ja meie siin imeme samal ajal käppa, siis on asjalood kehvad.
Pullerits tuleb kogukondliku kohtu ette tuua ja kuulata mis tal on öelda.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Täna on reede. Pullerits peaks esitama raporti mis toimub vabariigis ja millised plaanid on eelolevaks nädalaks sisse pandud.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kogukond ootab

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Tohohh kas Pullerits vohmis kalamarja kui võhmamehed püksirihma lisa auke teevad?

 

Postita kommentaar

<< Esileht