reede, oktoober 28, 2022

Pullerits: Miks ma ei ole nõus põhjendustega, millega püütakse venelasi spordist tõrjuda?

Kellelegi pole vist uudiseks, et olen üks järjepidevamaid võitlejaid selle eest, et Venemaa sportlasi ei lubataks niipea rahvusvahelistele võistlustele. Isegi muidu sõnakas Peep Pahv ei suuda minuga tempot hoida - vähemasti ei ole avalikult sugugi selge, mis on üleüldse tema positsioon sel teemal. Teisisõnu: ta ei ole suutnud end selles küsimuses Eesti avalikus ruumis mitte ainult kuuldavaks teha, vaid ka maksma panna ja kehtestada.

Põlvenõtkutamist on sel teemal palju. Mulle kirjutas üks Eestis lugupeetud ja tunnustatud sporditegelane, kes rääkis, et on vestelnud Soome suusaliidu inimestega, kes on omamoodi kahe vahel. "Võistlemas nad venelasi näha ei taha, aga kui oma esimese lume rajatised ikka on endistest klientidest, suurel määral venelastest ilma, siis asemele pole rasketes oludes kedagi võtta," teavitas ta mind. "Kõik hoiavad raha kokku, ka rikas Norra, ja nii seisavad Lapimaa keskused suht tühjad. Nii et spordiga ei käi asjad mitte kuidagi teistmoodi, kui nafta või gaasiga, kus osa tegelastest tahaks sanktsioonide varjus tasakesi ikka edasi ja saamahimuga susserdada."

Isegi kui venelasi on tõrjutud, siis sageli ei ole argumendid selleks vastuvõetavad. 

Üks põhjendustest kõlab, et pole õiglane venelasi võistlema lubada, kui Ukraina sportlased ei saa samal ajal treenida ja võistelda, vaid peavad kodumaa eest sõdima. Iseenesest kõlab see mõistlikult ja sellele võiks alla kirjutada, aga see ei ole siiski peamine argument. (Kuigi Venemaal on isegi nende olümpiakomitee juht öelnud mobilisatsiooni toetuseks, et Venemaa sportlastel peaks olema auasi sõdida Venemaa eest; paraku liigitub see venelastele iseloomuliku lolli möla kategooriasse.) 

Teine põhjendus kõlab, ka näiteks tänavuse Rally Estonia puhul, et venelasi ei saa võistlema lubada seetõttu, kuna korraldajad ei suuda tagada nende turvalisust. See on eriti rumal variant. Loomulikult sellepärast, et sedasi võtavad igasugu süüta korraldajad süü enda peale - justkui oleks probleem nende saamatuses, mitte venelastes.

Tegelikult tuleks alati otse ja selgelt välja öelda, et venelaste võistlema mittelubamise põhjus on see, et nad esindavad sõdivat ja agressiivset riiki ja rahvast. See on ainus põhjendus, mis peaks kõlama. Kõik muu on sobimatu ja kohatu.

Või vaidleb mõni vastu?

Foto 1: Carolina Hurricanesi mängija Andrei Svetšnikov (vasakul) Venemaal on surunud 24. oktoobril põlvili Vancouver Canucksi rootslasest mängija Nils Amani. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Carolina Hurricanesi mängija Jesper Fast (paremal) Rootsist üritab selga karata Calgary Flamesi mängijale Nikita Zadorovile Venemaalt. Foto autor: www.imago-images.de/Scanpix
Foto 3: Venemaa tennisist Veronika Kudermetova mängimas 21. oktoobril Mehhikos Zapopanis WTA turniiril kreeklanna Maria Sakkari vastu. Foto autor: AFP/Scanpix

104 Kommentaarid:

At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Eks see piinlik laveerimine ole. Rally Estonia puhul tuligi seda kasutada. Ralliorganisatsioonid ja/või rallisarjad lubavad rõõmsalt venelasi starti, meie puhul ralli organisaatorid tegid mömm-mömm ja neid päästis vaid riigi otsus, Vene rallisõitjad riiki ei saa. Mujal sõidavad venelased kui Miskad. Aaval ju eksistentsi küsimus: selga tahaks sirge hoida, aga MM-etapi siiatoomine sunnib rallijuhtide ees koogutama. Muideks, kas järgmise aasta etapp sai kinnitatud või tuleb Aaval müts käes veel selgitustööd kõrgetele spordijuhtidele teha?

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Venelaste rände probleem on tehniline anomaalia. Probleem on sõjas ja rahus. See ei ole aga nii, et ukrainlased võtavad Krimmi tagasi ja õnn saabub maailma. Tehniliselt peaks saabuma siis rahu. Venelased ei maksaks reparatsioone ja puhkaks rahus jalga, et teha revanšiks uus löök kohta, mis on jõukohasem ja kus algaks mingi sebimine alles 180 päeva pärast. Enne 2024 aasta valimisi on vaja ettenäidata selge võit. Seega invasiooni järgmine laine algab 13 kuu pärast, siis tundub olevat palju lihtsam tolereerida venelasi pigem spordiüritustel kui neil samadel stadkadel relvi testimas. Täna näeme selgelt, et läänt meie mure ei huvita. Me oleme boikoti küsimuses juba üksi.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Me usaldame Pulleritsu, las paneb kõigile litaka

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Lp PP, Mukunga põlvepilte me oleme juba näinud, kas muid päevakajalisi pilte, mis võivad olla julgeolekuohuks, tulevad ka kogukonnale hindamiseks? Olete neid pilte näinud?

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Võiks jah taaslavastada need legaalses eas meesterahva piltidega. Modelliks sobib ka PP. LGBT kogukond oleks sillas. Võime soovi korral ka neid hinnata. Loomulikult võib intiimsemad elemendid retušeerida.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba Rally Estonia jutuks tuli, siis paneme korralduskomitee meeste palgad kah:

Kuu keskmised näitajad:
Tööjõumaksud: 27 097.01 EUR
Maksud töötaja kohta: 4 516.17 EUR
Hinnanguline keskmine brutopalk: 8 144.27 EUR
Hinnanguline keskmine netopalk: 6 380.86 EUR

Allikas: https://www.teatmik.ee/et/personlegal/80310909-Estonian-Autosport-Events-Mittetulundus%C3%BChing

Üritus on nii miinuses, et ilma maksumaksja rahalise toeta midagist ei toimuks aga korraldajad maksavad endile vabariigi presidendist, peaministrist ja riigikohtu esimehest suuremat palka, mis on viimastel andmetel 7303 eurorubla. Ja keegi siin hakus midagi sellest, et spordivõistluste korraldajatele mingeid hüvesid ei pritsi, siis kui jutuks olid Alvar Tiisleri seiklused...

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

19.18 näitab ette kuidas tuleb uurivat ajakirjandust teha.. mida teeb PP sel ajal, tukub?

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Oi mehed see on liiga tuline kompra pange kinni

 
At 23:29, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

https://www.postimees.ee/7637073/fotod-ja-video-ukrainlased-ja-iraanlased-moodustasid-vanalinna-inimketi?fbclid=IwAR3BYjKNTF_bR2LNtWCDor0JR56hIONu9vmjM2YhxDd0pQAsgxVInp96ipQ
Kelle krdile nad seda tsirkust seal teevad? Noored inimesed haaraku relv ja mingu kaitsku oma riiki, mitte ärgu räusaku siin. Pointless üritus

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Miks ma käin aeg ajalt PP blogi lugemas on see ,et korteris elava inimesena ma ei saa vaadata elavat tuld.Elav tuli paneb alati mõtisklema nähes selles leegis pehmemat ja tihkemat puitu ja kuidas selles erinevad tihedusega puit leeki haarab.See on huvitavam kui raua põlemist vaadata, mis on tuim.Ma usun et me saame siin näha meest kes pakub välja lahenduse kuidas see globaalne segadus kiirelt ära lõpetada ja luua tulevaste põlvede jaoks turvaline maailm.Me oleme läbikukkunud kui me seda ei suuda.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Praegune Venemaa on maailma võimsaim terroristlik organisatsioon. Tegelikult on Venemaa režiimid olnud terroristlikud vähemalt 100 aastat. Lenin deklareeris avalikult, et terror on bolševike töövahend. Hilisemad Petrogradi/Moskva režiimid on terrorismi kasutamise avalikust deklareerimisest loobunud ja püüdnud seda varjata igasuguse propagandistliku hämaga, aga ega see jura terroristliku tegevuse sisu ei muuda.
Kuna Vene Föderatsioon on ilmselgelt terroristlik, siis on loogiliselt ka kõik Vene Föderatsiooni kodanikud terrosristliku organisatsiooni liikmed. Ja nii tuleb neid ka kõikjal käsitleda. Saan aru, et suhteliselt paljudele teeb selline lähenemisviis liiga, aga alternatiivi pole.Kui ukrainlased hakkasid 2014. aastal riigi terroristliku organisatsiooni mõjuvõimu alla suunamisele vastu, peavad seda tahtma/ suutma ka venelased. Kui nad seda ei taha, saabki ülejäänud maailm üldjoontes nendesse suhtuda vaid kui terroristliku organisatsiooni liikmetesse.

 
At 01:14, Anonymous Anonüümne said...

Lahendusi on vaja, sildistamine ei vii lahenduseni. Suur riigid on alati otsinud kõrgemaid eesmärke. USA võiks käia lauale kaardi Venemaale 50 protsendiline osalus kosmose programmis kui lõpetad sõdimise ja Ukraina vabastad endiste piirideni. Võibolla saab ka tänu sellele gängsterist inimene.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Ärme unusta, et kes olid põhiagitaatorid Venemaa muutumisel selliseks riigiks. Need olid sakslased. Jah korra üritasid nad oma viga parandada aga dzinn oli pudelist välja lastud ja nad said sellise kentuka, mida tänaseni mäletavad ja armulikult seetõttu venelaste ees lipitsevad.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Lääneeurooplased olid naiivselt arvanud, et ilma venelaste üle kohut mõistmata kommunismikuritegude eest saab vastastiku kasuliku majanduskoostööga suunata neid tsiviliseeritumaks. Wandel durch Handel aga ei töötanud. Sakslase pragmatism ei ühtinud venelase idealismiga. Venemaal on suuremad eesmärgid kui rahva heaolu. Venelane tuleb ikka enne ninapidi suruda ta enda loiku, alles siis saab sotti kas Poligraf Poligrafovitš Šarikovist võib asja saada. Kui nüüd tunneb sakslane piinlikust strateegia läbikukkumise üle, siis tähelepanelik tuleb olla nende suhtes, kes vaatamata krahhile uut strateegilist koostööd Venemaaga edendavad - Ungari, Euroopa parem- ning vasakpopulistid, rahuliikumise aktivistid.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

10:22 väga õige

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks on nii, et ilma sakslaste naiivsuseta poleks ka laulvat revolutsiooni. Keegi ei teaks isegi, et mis pea see Päts oli. No võta või jäta!

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis on Teie vaade Marko Mihkelsoni juhtumi avalikustamisele? Ajakirjanduseetika seisukohalt, kas see oli õige otsus ja lugu tehtud nii, nagu ka Teie selle oleks kirjutanud?

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui kõrgel positsioonil oleval meesterahval on pedofiilsed kalduvused paljaste võõraste laste pildile püüdmiseks, siis on ainuõige see tegelane avalikustada. Eestis eksisteeriv ringkäendus pedofiilide osas peab selgelt kaduma. Pedofiilid, kas on vastuväiteid?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Siin on mitu huvitavat momenti. Lugu ei ole uus. Aaviku olevat keelatud selle teemaga edasi minemast. Seda väidavad praegused PMi ajakirjanikud. Aavik ütleb, et otsus oli kollegiaalne. Tänane juht Hõbemägi tuli infoga välja. Nüüd unustage eetika ja laste kaitse. Nüüd tuleb kuuma anda ja selgitada asjaolud välja ja teha kõik avalikuks, sest kui jäädakse kordama fakte, et tegu oli pea peresisese asjaga ja politsei, lastekaitsespetsialistid kohtuskäiku perspektiivseks ei pidanud, siis jookseb see kaasus tühjaks ja jääb üle vaid konservatiivse politoloogi Mölderi kombel nõutult nentida, et valimiste ajaks on teema unustatud. Kui taolist juhtumit ka ei osata oma kasuks pöörata, siis millest me edasi räägime.
1. Kes kuuluvad sinna toimetuste kolleegiumi, mis otsustas loo avalikuks teha?
2. Kes ajakirjanikest on pilte näinud?
Kui pilte ei saa avaldada ajalehes või siin blogis, siis tuleb avalikustada kokkulepe, millele MM alla kirjutas. Tuleb teha kas üks või teine seaduserikkumine juurde ja MMiga asi lõpetada.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaat kus tuli uurija välja, juba mitu ringi kohut ja muud instantsid on teemaga tegelenud kuid ikka veel on vaja "teemaga tegeleda" sest muidu ei saa MMiga "asja lõpetada"!
Kas tõesti pole arusaamist et üks pool tahab teist peedistada aegade lõpuni sest tema ex-il on keegi teine!
Teema on hoopis, et kuidas tegeleda selliste psühhopaat ex-idega, nii M kui N soost!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Internet on huvitav asi. Nagu välisluureameti viimane nali ütleb, et pole tähtis kuhu kirjutate, nad saavad selle kätte. Nii saabus vastus interneti AI abil ilma otsimata. Küsi ja nad vastavad. Vastus on siis nii: "KUKU raadios "Muuli ja Aavik" tsiteeriti laste isa hagi: „Isa leidis oma kümneaastase tütre telefonist üheksateist siivutut või sündsusetut fotot, mille oli teinud Marko Mihkelson, mille Marko Mihkelson oli üles laadinud ja salvestanud ka pilve. Hagis on fotode kirjeldused päris detailsed. Näiteks ühe foto kirjeldus on selline: 29. veebruaril 2020 kell 22 on Marko Mihkelsoni poolt tehtud kaks pilti, kus on osaliselt näha Marko Mihkelsoni suunas istuvat laste ema, kel on süles ebaloomulikus asendis, kellest paistavad vaid paljad suguelundid, tagumik, üks labakäsi ja sääred. Lapse tagumik on maksimaalselt sätitud nii, et nähtavalt paljastub pärak ja häbe. Ema hoiab tagumiku ümbert kinni nii, et tagumik ja häbe saaks jääda pildistamisel keskselt kaadrisse. Nii on kirjeldatud hagis 19 fotot."

Millest me räägime? PP-l ei jätkunud mune neid poose demonstreerida oma blogis enda peal. See ütleb, et sõnades teeb PP suuri sõnu, käega aga ...

Tsiteerime veel FB-d: "Kuid et kummalist paarikest Tuulit ja M-i kaitseb isiklikult terasest munadega kangelane Kait Sinisalu, ehk tillukese Kapo-Arnoldi mõjuvõimas küljeluu, siis sunnitakse (võimu ja mõjujõudu kuritarvitades??) nii Eesti politseid kui prokuratuuri pedofiiliale kahtlaselt sarnast olukorda hindama lubatavaks. Au advokaadile Maria Mägi-Rohtmets, kes annab endast maksimumi tütarde ja isa nimel võideldes. M pääseb kergelt, sõlmides kahe tillukese tütre isa Taavi Einastega kohtuliku kompromissi, kus lubab, et edaspidi tüdrukuid ei näpi ega pildista. Isegi kui Tuuli seda taas kord lubaks...
Annaks jumal!
Ajakirjanikud, näitavad, et on munadeta jobud ja alluvad M-i (Kapo?) telefoniõigusele. Neil sisuliselt keelatakse materjali avaldamine.
#syvariik
Mis lahutab Eestit õigusriigist? Selleks on Eesti Vabariigi prokuratuur. Eriti aga just sügavalt poliitiline riigiprokuratuur! Andres Parmas on kahe peaprokuröri aastaga muutunud muldvanaks ätiks: näha on, et tal pole jõudu Perlingu gängile ja teatud poliitikutele vastu seista..."

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Järeldused. Postimees kes vaikis toimetuse ühisel otsusel loo avaldamise maha demonstreeris, et sealsed toimetajad on enamuses pedofiilide sõbralikud. Kas PP osales aastaid tagasi loo PM-s mahavaikimise otsuse kollektiivsel langetamisel?

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Jah tahaks teada mida PP teadis mida meie ei teadnud?

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

See "isa" on lihtsalt loll. Tahtis eksnaisele kärna keerata ja tegi politseisse avalduse aga saadeti pikalt. Hages kohtusse aga ka sealt saadeti, või siis noh, tegi mingi imeliku kompromissi. Süda aga ikka ei andnud rahu, "ma panen su lehte, raisk"". Ja jälle keegi jutule võtta ei tahtnud, kuniks Postimehes mingid tegelased otsustasid loo ära teha. Küpsetati sitast sai, lootuses, et küll midagi ikka külge kleepub.

Tark mees oleks kohe sopaajakirjanduse kuninganna Katrin Lusti jutule läinud ja too oleks sellise saate teinud, kus lisaks pedofiiliale oleks juurde pandud vähemalt kümme -fiiliat veel. Ning kedagi ei kotiks, mis on tõde ja mis väljamõeldis sest tegu on ju ikkagi Lustiga.

 
At 18:10, Blogger Priit Pullerits said...

Mihkelsoni kaasuse asjus.
Ma ei ole selle looga ei nüüd ega eelnevalt kuidagi seotud olnud; ei ole osalenud ühelgi Postimehe nõupidamisel, kus oleks seda teemat arutatud; sain asjast teada siis, kui lugesin Postimehe lugu, ja tean jätkuvalt asjast nii palju, nagu ajakirjandusest olen lugenud.
Selleks et langetada mingi vähegi pädev hinnang, millega on tegu, peaks oma silmaga pilte nägema. Ma arvan, et ma ei soovi selliseid pilte näha (saan vaid arvata, sest keegi ei ole ju reaalselt neid pilte vaatamiseks pakkunud, ja loodan, et ei paku ka). Kuid siin eelpool edastatud kirjelduse põhjal tundub, et nende piltide tegemisel oli aktiivne kaasosaline ka üks teine isik.
Lühidalt: mina sel teemal sõna võtma ja hinnanguid andma ei hakka, sest seda saaks teha vaid siis, kui oleks ise materjali oma silmaga näinud, sest üksnes siis saab anda ausa ja õiglase hinnangu, muu on pimedas toas elevandi kirjeldamine; kuid nagu ütlesin, ei soovi ma selliseid pilte näha.

 
At 18:12, Blogger Priit Pullerits said...

Küll aga jahmatas mind järgmine lugu:
https://sport.postimees.ee/7636947/venelannast-laskesuusatamise-olumpiavoitja-tahab-sotta-minna-oskan-tulistada

See tõestab veel kord, miks ei saa venemaa sportlasi teistega võistlema lubada, sest... nad on ju verejanulised maniakid! No kuidas sa lased näiteks vene laskesuusatajad starti?! Need hullud, nagu see naine seal uudises, on ju valmis teiste rahvaste esindajaid tapma. Nagu too vene naine ju ähvardab: oskan tulistada. Sellised ohtlikud tegelased laskesuusatamises võistlemas?...

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Huvitaks ka, kelle kaudu jõudis hagi Kalle Muuli kätte? Et ajalehetoimetus valdab sedalaadi infot, on normaalne ja hädatarvilik demokraatia toimimiseks, aga kuidas läks see toimetusest välja. Mingi inimese kaudu. Kas Muulit (kes ei tööta praegu meediatoimetuses st ajakirjanikuna) või dokumentide talle lekitajat saab selle eest vastutusele võtta? Selle osas ootaks avalikke selgitusi.

Ei tea, kas see inimene peaks ajakirjandusest lahkuma, nagu soovitas Vikerraadios vist Martin Šmutov, aga avalik arutelu selle allika/lekitamise osas peaks küll toimuma. See lekitaja võiks "kapist välja tulla", arvestades loo delikaatset seotust lastega.

Kui PM-ga seotud inimesed (Aavik, Hõbemägi?) jagasid ise materjali Muuliga, siis mis põhjendusega?

Ausalt öeldes tõesti hämmastav, et Muuli ajakirjanduseetikat tundva elukogenud inimesena need lõigud raadios ette luges. Kas see avalikustamine arutati enne PM inimestega, nt Hõbemäega, läbi? Jõhker eetika ikka -- homme läheb selle "julgeolekuküsimuse" keskmes olev laps kooli...

Lehetoimetustes teatakse alati rohkemat kui see, mis lehte jõuab. Lisaks, kriitiline-ettevaatlik tasub olla ka kohtuvõimu ja jõustruktuuride tegevuse osas (ajakirjandus tihti ju ongi, see valvsus on demokraatia osa). Selles mõttes mina lugejana jätan lahti ka võimaluse, et seal on tõesti midagi enamat. Aga kas Hõbemäel väga kogenud ajakirjanikuna (ja ta kolleegidel PM-s) tõesti ei õnnestunud välja mõelda mingit skeemi, mis pannuks Mihkelsoni sel juhul ise avalikult sõna võtma, pikka intervjuud andma, pressikonverentsil kogu asja teatavaks tegema vms?

See üllatab isegi kõige rohkem ja annab praegusele käsitlusele nö tahtlikult loodud skandaali maigu. Et tõesti polnud ülikogenud ajakirjanikel muid võimalusi kui "julgeolekuküsimuse" avamine nii otseselt läbi laste - kuidagi raske uskuda. Pullerits töötab ka PM-s ja on väga proff, kas temaga arutati?

Tunnustaks "Olukorrast riigis" saadet, kus see ei olnud paigutatud esimeseks, vaid kolmandaks-neljandaks teemaks. Keskmes oligi eetika.

Lastega seonduva ajakirjanduseetika jaoks on see juhtum samas natuke nagu märgiline meie ajastul, kahjuks selle Muuli käigu tõttu ikkagi nagu üsna otseselt tuvastatava ohvri kaudu. Sotsiaalmeedia-ajastul ilmselt tuleb ajakirjandusel igasuguseid jälkusi kajastada üha rohkem (kui ka Mihkelsoni pildid olid pigem nö eetiline rumalus kui tahtlus). Kuidas aga kaitsta nende kajastuste juures maksimaalselt lapsi... Hull lugu ikka.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et pere "mänguhoos" tehtud ebasündsaid pilte ei kustutanud. Ei MM, T ega ka 10 a laps, kelle telefonis (ja pilves) antud pildid olid. Sobivaks säilitamiseks pidasid kõik!? 10a oskab oma telefoniga igasuguseid asju teha, sealhulgas iseseisvalt pilte teha ja kustutada. 10a pole päris ohmu. Kõik on nilbikud, väljaarvatud lapse isa, keda tabas "ehmatus" pilte kas lapse telefonist vaadates või pilvele ligi pääsedes.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Padre seisab eetika ja moraali kaitsel igapäev.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Marko Mihkelson Postimehe peatoimetajana 1997–2000, Peeter Helme alates 3. aprillist 2019[4] kuni 30. oktoobrini 2019[5] oli Postimehe peatoimetaja- on kohtus tingimisi süüdi mõistetud lapseealise seksuaalse ahvatlemise eest.
No mis jama nende Postimehe peatoimetajatega. On see juhus või mingi korduv muster et ex peatoimetajad jamadesse satuvad. Hõbemägi on küll justkui norm mees munadega kui avaldada julges. Peaks KAPO rakkesse panema kui peatoimetajaid kuhugi valitakse.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

01:14
Faktidel põhinev asjade nimetamine nende õigete nimedega ja olukordadele adekvaatse hinnangu andmine ei ole sildistamine (huupi või valedel põhinevate midagi/kedagi iseloomustavate väljendite loopimine). Asjade / olukordade tegelikkusele vastav sõnastamine ja juurpõhjuste mõistmine aitab oluliselt paremini kavandada asjaosaliste edasisi tegevusi.
Organisatsioonide tegevussuunda saavad muuta vaid organisatsioonid ise, nagu ka organisatsiooni tegevust lõpetada. Tegevust lõpetada võidakse ka väljastpoolt. Praegu pole terroristlikus organisatsioonis VF näha kusagil sellist massi, mis võimaldaks organisatsiooni terroristlikku tegevust muuta või teha ühest suurest terr. org-ist rida väiksemaid, millel poleks terroristlikke eesmärke. Niikaua, kui terrorismi toetajad on org.-is ülekaalus, tulebki kõikidesse org-i liikmetesse suhtuda kui paariatesse. Sellist suhtumist saavad nad vältida, näidates avalikult oma tegude ja sõnadega, et nad on inimesed, mitte inimesetaolised zombid nagu nende suured eeskujud Kremlis.

 
At 21:56, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pulleritsult mõistlik otsus pole näinud, ei kommenteeri. Mina pean ka targemaks sellist kraami üldse mitte vaadata, pärast tembeldavad veel pervediks ja pedofiiliks! Mulle tundub , et asi on ilmselt üle soolatud ja ülespuhutud, nagu meil viimasel ajal kõigega liiale minnakse ja pilli lõhki ajama kiputakse. Samas ei mõista ma inimesi, kes kõike pildistavad ja siis neid pilte sellisel viisil talletavad, et need kindlasti kuhugi pornosaidile ja jumal teab kuhu lekkida saavad. Me kõik teame, et enamus lopsakaid ja litsakaid naiskuulsusi on pidevalt hädas, sest nende seksvideod ja alastipildid tikuvad koguaeg lekkima nagu ka rinnad välja vupsatama. Ok see Mihkelson võibolla isegi ei ole pervert ja pedofiil, aga lammas on ta ikkagi. Krt, kui sa oled poliitik ja tuntud inimene, siis sa võiks mõelda ja teada, et selliseid pilte ei tasu üldse teha ja veel enam lohakalt säilitada. Mulle tuleb siinjuures meelde ühe tuttava reaktsoon aastakest 10 tagasi ühel jaani nädalavahetusel. Seltskond tuttavaid ja tuttava tuttavaid oli kokku tulnud. Käidi saunas ja ujumas ,oli veits joogiseid tegelasi ja üks sell seltskonnast tuli pildistama. Peremees kes oli väga lahke ja heasüdamlik vend ja ei lasknud ennast sellest häirida, kui pildistati paljalt külalisi, teda või tema abikaasat, aga kui lastest pilti taheti teha, siis läks marru. Mõnele tundus see ülereageeringuna, Ka mulle esmalt. Natuke mõeldes ja arutledes mõistsid kõik, kui palju jamasid võivad sellised pildid tekitada. Möödas on ajad, kui oli normaalne, et perekonna albumis olid palja prssega väikesed lapsed. Kõik muutub pidevalt , seega pole mõtet millestki kinni hoida. Priit on pettunud, et ukrainlaste muresse nii leigelt suhtutakse, aga kahjuks on au väärikus, rahvuslik uhkus ja muud eetilised väärtused ühiskonnast peaaegu kadunud ja asendunud materiaalsete väärtustega. Vaikselt kaovad ka riigid ja rahvused. Ka sõjad muutuvad mingil hetkel mõttetuks, sest igalpool on ühesugune multikulti ja võibolla eksisteerivad vaid mingisugused mõttelised riigipiirid

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Mina arvasin, et PP on infokiirtee tuiksoonel. Kahjuks oluline kompra jookseb temast mööda. See kui 2 peatoimetajat sama reha otsa koperdab, on haruldane kokkusättumus. Viitab ikkagi sinna kanti, et peatoimetaja alluvuses on mingid tüübid, kelle tööks ongi pealiku libedale teele sättimine, et tüüp oleks manipuleeritav ja alluks telefoniõigusele. Priit võiks selgitada välja, et kes need PM tüübid on, kes korralikud peatoimetajad halvale teele juhatavad.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Lähme meeldivate teemadega edasi. Kuidas teile meie uus kelgunaine meeldib?
https://www.instagram.com/darta_zunte/?utm_source=ig_embed&ig_rid=66ffd992-2481-4fb3-a9ec-211ef3d39bf2

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Tibi on kena, aga see pole MEIE kelgunaine vaid lätlaste oma

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, kord on endiselt riigis muutumatu. Proks on kindlates kätes. Kuulujutud revolutsioonist proksis on alusetud. Siit on hea edasi minna, sittagi pole muutunud.

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Meie oma.
https://sport.postimees.ee/7637477/eesti-spordipere-sai-huvitava-taienduse-latlannast-olumpialootus-kolis-sinimustvalge-lipu-alla

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas see libe lätlanna pole liiga sale selle ala jaoks? Medalite võitmiseks tuleb tal kõvasti muna süüa ja lihaseid kaalukamaks saada. Võõras ala. Suuri ootusi talle ei panustaks. Meie mingi molekuli tüdrukust jääb ta pika puuga maha.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Ilus tüdruk las suusatab. Võibolla saab üle pika aja teatevõistkonna kokku. Priit saab intervjuu teha oskab ta leedu keelt ka kindlasti.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Miks läks laste isa MM-ga kohtus kompromissile, mitte ei lasknud kohtul otsust teha, kui asi nii tõsine oli? Miks soovis laste isa pärast MM-ga kohtus kompromissi sõlmimist seda asja siiski meediale esitada, kuigi kompromissi sõlmimisega loetakse vaidlus lõppenuks? Miks on laste isale MM-i renomee hävitamine olulisem kui oma enda laste huvide kaitsmine?

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Ega me ei pea ju uurima ja puurima. Lihtsalt tõdeme, et olid pildid. On probleem. Probleemi sisu on katuses ja aadlis. Mõlemad eksisteerivad. Meie küsimus ongi ainult selles, et kas Eestile ja Eesti kodanikele on hea, et meil on aadel kellele osutatakse riigi poolt katust?

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Köniksbergi kunn teab mis toimub Dorpati linnas?
https://uueduudised.ee/arvamus/piret-kivi-minu-kohtumine-venekeelse-araabia-moslemiga-oises-turvalises-ulikoolilinnas/?

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Thomas Bach deklareeris, et PP ei olegi neutraalne ajakirjanik, vaid hoopis sulaselge poliitik. Nüüd tekib selge küsimus Priidule, et milline erakond, kas punane, roheline , kollane või mõni muu värv?

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Kui Hõbemägi peaks mingil põhjusel feilima siis on Padre aeg lõpuks Tallinna siirduda ja ohjad enda kätte haarata. Kogemusi peaks ju jaguma ja saaks veel ühe tiiru peamees olla - ja renomee osas ei tohiks ükski krants köhida.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Soonets peaks ka nüüd oma pildikogu kriitilise pilguga üle vaatama, kui ta just ei taha pervertide nimistusse sattuda.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik peaksime kriitilsed edaspidi olema oma pildistamistega selles hulllus maailmas.

 
At 21:20, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

see maailm on hull jah. Ühe kohapealt nagu läheks elu lihtsamaks ja paremaks, aga samas järjest lihtsamakas läheb ka perverdi ja pedofiili tiitli teenimine. Üle 40 sed mehed leivad vist kõik oma vanast perekonna albumist pilte, kus nad on niiöelda sündsusetult ilma riieteta. Tol ajal ei tulnud keegi isegi mitte selle peale, et sellistel vahvatel lapse piltidel võiks olla mingi seksuaalne alatoon. Samas patrame me suurest vabadusest ja demokraatiast ja siis jookseme ennast käsu peale süstima, sest muidu ei lasta mac donaldisse ja teatrisse. Küsin, kas 20-30 aastat tagasi oleks keegi midagi sellist normaalseks pidanud?

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Saad küll mäkki minna ilma süstimata, proovi.
Ennast alasti pildistada võid ka nii kuis süda lustib, aint ära neid suvalistele šeeri.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Täpsustame: mitte suvalisele vaid psühhopaatidest ex-idele !

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, tee pilte võõrastest lastest ja sheeri oma tuttavatele privas ainult selle pildialbumi vaatamise linki. Kõik on maru legaalne. Kogemata sattus imelik pilt teiste sekka, eks.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Soonets juba on oma pildikoguga mufflis. Meest pole kuskil isegi Padret ei julgesta enam luure retkedel riigi ohtlikemates kantonites.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis variant kogukonnale kõige usutavam tundub? Matimees sai dopingu kerre:
1) jõulukalkunist (Prantsuse),
2) veisemaksest (Leedu),
3) teise matimehe higist ja ilast,
4) saastunud jõusaaliinventarist.

Kui palju peab mees kui brontosaurus sööma jõuluks Prantsuse päritolu kalkunit, et proovid juba näitavad? Või veisemaksa? Näidake mulle sellist ilalõuast spordimeest, kes saastaks Nabi ära. Sparta narkospordisaal oli ka vastupanukeskuseks koroonaajal - see punker peaks olema juba mitu korda organite poolt läbi puistatud, kas Letrosooli seal nii juhuslikult vedeleb või vedeles?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Võhmameeste kogukond seda higiste matimeeste asja ei tea. Meil on teised pääsukesed. PP las küsib oma tuttavate kangimeeste käest.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige suhtumine kohtunikel - aa tõesta ära et pole tarbinud ja sattus juhuslikult kerre.
Just juhuslikult -kudamoodi ja veel korraga nii palju et kellad punases. Muidugi kohtunikena usume ja teame et tegemist lugupeetud matimehega aga ikkagi - tõesta ära et juhuslikult.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas vahelejäänud pedofiil ei peagi tõestama kohtunikele, et klõps tekkis subjektist juhuslikult mobiiliga mängu hoos. No oli lihtsalt laps kogemata objektiivi ees. Ütleb lihtsalt, et mängis aparaadiga ja unustas kustutamata ja kõik jumalikud kohtunikud usuvadki. Kuidas siis nii erinev suhtumine, ühele pannakse võistluskeeld ja teine käib uhkelt kummis rinna ja kähar saba puhvis ringi?

 
At 11:52, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

https://parnu.postimees.ee/7638778/suvepealinn-premeeris-vastset-maailmameistrit?cx_testId=3&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2&cx_experienceId=EX0PLHUETPT1#cxrecs_s.
Mis krdi standardite järgi on 25-29 aastane juunior?!
(Juunioride triatloni MMi täispikal võistlusel saavutatud kolmandast kohast on fitnessi MMi esikoht linnavalitsuse preemiate maksmise hinnakirja järgi aga “kallim”: Pärnu spordiseltsile Kalev eraldati eelmise kuu lõpus 700 eurot, mis on preemia seltsi liikme Timmo Jereti täispikal triatlonil maailmameistrivõistlustel 25–29aastaste meeste klassis kolmanda koha saavutamise eest.)

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma võtaks "juuniorilt" 700 eurot ära ja lisaksin bikiinikaunitari preemiale, ikkagi MM.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kommiraha. Tore, et anti pappi. Samas. Summad on tillukesed ja kõik saavad ju aru, et nende summadega pole võimalik sporti teha. Eks siis on loomulik, et kedagi nimetatakse rahajagamise paremates huvides juunioriks.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

to 15:07
Kõige tõenäolisem variant on ikka puudu :)
Vihjeks-märksõna on "lindiskandaal".

 
At 20:35, Blogger Heiki said...

MIs lindiskandaal - see on ikkagi singiskandaal(kalkuni).

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Noorematele vihjeks: Lindiskandaalis ulatas Edgarile abikäe - Vilja.

 
At 20:53, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Aitame siis nooremaid võitlejaid järele. https://et.wikipedia.org/wiki/Lindiskandaal

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

20:39, no kuulge, ega te ometi taha öelda, et ausale matimehele kandusid dopingained üle üldse mitte nii ausa spordinaise, kaasaga traditsioonilist ja aktiivset pereelu elades?

 
At 21:37, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 21:19 või siis kogemata või teadmatusest valest toidulisandi kotikesest pulbrikest võttes. Tegemist on siiski naiste lihaskasvu soodustava ainega.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, nii et see matimehe kaitsjate "ebateadlik" dopingu kasutamine võis tähendada, et kotikesed läksid sassi. Aga peres oli asi iseenesest teada, millises kotikeses on doping ja millises vajalikud mineraalid? Kahtlane.
Sugulisel teel võib pigem tripperi saada, kui saada saastatut Letrosooliga. Kes, kurat, keda siis paneb?
Mehed, nüüd tuleb ikkagi pöörduda Padre poole, tal on kompetentsed mehed vajalikes asutustes ja organites. Seletagu see asi lahti.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui kotikesi ja purgikesi on palju ,võivad need vahel sassi minna. On võimalus et Nabi lihtsalt maitses oma kallima purgi sisu, teadmata täpselt, mida see sisaldab.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Võtaks mõned sündmused kokku.
1. Ühe pere naisesindaja kukub libedaga ja murrab käe. Sõbrantsid saavad asjast aru teisiti, teatavad sinna, kuhu vaja. Kohus ei leia kõlbulikke fakte. Traumatoloogid väidavad, kukkumisest selliselt kätt ei murra.
2. Teises peres harrastatakse argielust pilte teha. Pildimaterjalile juurdepääsu omavad ütlevad, need on kaugelt kõigile tuttavad beebivannitamise pildid. Pere on vaimse terrori surve all.
3. Kolmandas peres on igaühel oma purk ja oma kotike asjadega. Mõned kotikesed võivad ka segi minna, sest ollakse ju pere. Muidu eesti mehe musternäidis saab kaela mitte tiitlivõistluste medalid, vaid kõige hullema, mida spordis on võimalik saada - valemänguri sildi.

"Minu kodu on minu kindlus"

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatasin eile PN intervjuud Mihkelsonidega ja tekkisid sellised kaks küsimust.

1. Miks saadab laste isa enda eest rääkima suurepalgalise advokaadi? Miks ta ise ei tule kaamerate ja mikrofonide ette? See oleks võrdsem võitlus, kui oleks ikka silm silma vastu. Olgu julge, ärgu pugegu teiste selja taha!

2. Kui teil oleks oma lapsest sellised pildid, nagu olid väidetavalt laste isal, siis kas teie läheksite neid pakkuma ajakirjandustoimetustele, et vaadake, mis mul on?! Ma saan aru, et lähed kohtusse, sest seal saab tagada, et neid pilte näevad ainult õiguskaitseorganid, kust need ei tohi lekkida ja kõrvalised neid näha - aga minna ja pakkuda neid lehe- ja teletoimetustele, täiesti võõrastele silmadele... kas teie oleksite lapsevanem, kes seda teeks?

 
At 10:12, Anonymous Struktuuride esindaja said...

Üllatav, et keegi ei ole veel läinud teema süvakihtidesse.

Vaadake, mis on Tuuli eelmine nimi. See on vene nimi. Kes see vene nimega mees siis on, kellelt ta nime asi? Keegi millegipärast pole öelnud, keegi teda ei näita. Mõelge edasi: MM on mees, kes on olnud aastaid venele pind silmas, ajanud eurosuunal venevastast liini ja nüüd ka UKR toetuse liini. Mis te arvate, et sellise mehe tegevust kurjuse kantsis kaua talutakse? Ta tuleb diskrediteerides vaigistada! Millest võiks meile rääkida diskrediteerija vene nimi, kuhu need juured viivad?

Vale kivi alt otsite ja vale mehe ees haugute!

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit valis poole. Seda siis see pikk vaikimine ja seisukoha mittevõtmine tähendaski. Huvitav kas poole valik on tingitud siseveendumusest või on sellel välised mõjutajad?

 
At 13:17, Blogger Priit Pullerits said...

Ma sain 204-punktilise eestikeelse arbitraažikohtu lahendi Heiki Nabi kaasuse asjus. Huvitab teid?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlemata. Paluks refereerida huvitavamaid fakte, hinnanguid.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas hr PP saab kella kolmesel pressikal küsimusi küsida?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Keegi peaks tegema oovervjuu.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei küsitud, kas matimehe saastamine võis toimuda kodus?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Nabi jutt ei huvita. Pressikas oli ammendav. KAhju, et loen Delfist uudist, is oleks pidanud esimesena siit läbi käima ja maailma rändame. Kes on süüdi, et blogi on nii alla käinud ja siin valitseb infovaakum? https://sport.delfi.ee/artikkel/120093148/maarderevolutsioon-saab-teoks-tallinna-mk-etapil-on-koigil-suusatajatel-vordsed-tingimused

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Märts saab olema väga huvitav, kui matimees teatab profisportlase karjääri jätkamisest (kümned tuhanded on ju vaja tagasi teenida). Küsimusi tekitav moment seisneb järgnevas: kui Nabi ja kaitsjad on veendunud ja teisi veennud, et sünteetiline aine sattus sportlase kehasse juhuslikult, siis kuidas on võimalik vältida dopinguaine juhuslikku organismi sattumist tulevikus. Mõelge siin tahtluse momendi peale. Kui juhtub halvim ja Nabi on jälle dopingupositiivne, siis mis peaks olema mõjuvam põhjus, et taolised sportlased areenidest eemal hoida?

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Nabi laulud ei huvita enam. Kuidas meie nais fitnessi tüdrukud jõu ja impulsi sisse saavad?

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Loen Postimehest, et Mihkelsoni juhtum jagab ühiskonna kahte leeri. Kurb on, et Pullerits valis taas poole ,mida toetab hetkel võimul olev valitsus. Lühidalt öeldes, kui siin meie seas on pedofiile, siis saavad nad nüüd Pulleritsule teretulemast omade sekka öelda. Loogika pärineb Pulleritsult eneselt, kõik kes ei vehi tulihingeliselt ukraina lipuga ja ei karju pidevalt :"slava ukraini" on putini trollid. Seega saime teada:
1 Valitsuses on ülekaalus pedofiilid
2 kohtunikud on valdavalt pedofiilid
3 Pullerits toetab pedofiile

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Pealtnägijat vaadates tuli meelde Rõivase nahistamine külmiku taga. Mudel täpselt sama. MM võiks nüüd riigimehelikult samuti lahkuda areenilt ja liikuda erasektorisse kus tema juttu usutakse. Kahjuks meenutas ta eksimuse jutt Viioli eksimust. Tark inimene aga käitus nagu lammas. Lammas kes juhib väliskomisjoni ei kõla häst, ei näi hästi ega ole hästi. Eesti riik äärib hästi sobivat juhti välisasjadega tegelemiseks.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

18:38 loogiline

 
At 20:03, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti ebaloogiline ja kolmanda punkti osas ka vale, 18:38.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Varro:Mulle tundub, et Mihkelsoni skandaalile hinnangu andmisel taandub põhiküsimus sellele, kes räägib tõtt, kes valetab. Seejuures on selge, et keegi valetab.
Mihkelson ise ütleb, et kogu probleem taandub ühele ebaõnnestunud fotole, mille ta kogemata tegi ja siis unustas kustutada. ("[K]üsimusele, palju probleemseid kaadreid oli, vastasid Mihkelsonid kui ühest suust, et üks.")
Teise poole advokaat Maria Mägi-Rohtmets kinnitab aga, et tema on kõnealuseid fotosid näinud ning tegelikult käib jutt tervest reast piltidest, mis "on tehtud ju pooleteise aasta jooksul" ning et tegu on "üsna sihipärase tegevusega".
Üks neist väidetest peab olema vale, kuna need väited välistavad teineteist ega saa seega mõlemad tõesed olla. Küsimuseks jääb, kumb neist vale on.
MIna ei tea, kumb väide on tõene, kumb vale. Küll aga on mul raske uskuda, et üks kogenud vandeadvokaat nii avalikult valetaks, sest kui tema poolne avalik valetamine oma kliendi huvides leiaks kinnitust, heidetaks ta ilmselt advokatuurist välja ehk ta kaotaks võimaluse edaspidi vandeadvokaadina tegutseda. Ühtlasi minetaks ta täielikult oma renomee, mida praegu ei ohusta (antud juhtumiga seonduvalt) miski.
(Vt advokatuuri eetikakoodeksi § 9 lg 1, kus seisab: "Advokaat peab suhtlemisel klientide, kohtu, kolleegide ja avalikkusega käituma ausalt ja väärikalt ning kooskõlas heade kommetega ja tavadega ning kutse-eetika nõuetega. Advokaat peab hoiduma advokaadi kutset ja advokatuuri mainet kahjustavast käitumisest.")
Tõsi, see tõdemus ei tõenda, et valetab Mihkelson. Küll aga tundub see eelnevalt osutatud asjaolusid ja maine päästmise hädavajadust silmas pidades tõenäolisemana. Igal juhul peaks päris ajakirjanikud nõudma Mihkelsonilt selget vastust, kas teise poole advokaat valetab. Kui valetab, peaks ta ühtlasi esitama selle kohta kaebuse advokatuuri aukohtule ja ilmselt ka tsiviilhagi kahju hüvitamiseks Harju Maakohtule.
Kui selles keskses faktilise iseloomuga küsimuses saabuks selgus, siis oleks suures osas lahendatud ka laiem küsimus sellest, milline hinnang kokkuvõttes kõnealusele juhtumile anda. Kõikvõimalik sogamine muudel teemadel (jutud kellegi pahatahtlikest rünnakutest jne) ei oma mingit tähtsust.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Seda Mihkelsonid ju väitsidki, et on püütud ühe pildi tuules külge pookide veel tosinale sama loogikat. Advokaat ju ei rääkinud miskit muud kui edastas sisuliselt kliendi jutupunkte.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Varro paneb hästi. Isegi kui MM astus tobedalt manipuleeritud lõksu, siis näitab see, et ta on liiga nüri pliiats väliskomisjoni juhtimiseks. Kellele on vaja iga kuu teha lapsest paljas pilt? Tavaliselt on vanameeste albumis endast 1 palja tilliga poseeritud pilt. Kvantiteet räägib MM kahjuks ja Varro loogika poolt.

 
At 22:39, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kus suitsu seal tuld. Kui alul arvasin, et taas tehti sääsest elevant, siis asjaolude ja arvamustega rohkem tutvununa hakkab mulle siiski tunduma, et see Mihkli poeg ongi suuremal või vähemal määral pervert. Kusjuures politseile rääkis ta hoopis teist juttu, kui ajakirjandusele. Positiivne on asja juures, see, et kogu erakond ja riigi õigussüsteem on mobiliseeritud pisiperverdi kaitsele. Kui orava partei tahab oma toiduahelat säilitada, siis tuleb see juhtum kinni mätsida, meie ülimalt õiglased ja erapooletud kohtunikud teavad samuti, et lahkuvad oravad, tuleb ka neil minna

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Ootame Padre küsimustele vastuseid ja laste isa ekraanile tulekut.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

@22:16 Advokaadi öeldud "üsna sihipärane tegevus" mõjus Pealtnägija loos hinnangu, mitte faktina. Pealegi, mida tähendab "üsna" sihipärane? Justkui oleks (eeldatavasti hoolikalt sõnu valiv) advokaat jätnud endale taganemistee juhuks, kui eksib. Et pildid pärinesid pooleteise aasta seest, seda esitas ta palju ühesemalt faktina.

Mina muidugi juurat õppinud ei ole, aga see hakkas siiski silma.

Väärikas oleks jah, kui laste isa räägiks enda eest ise.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru , mida siin targutada on? Kui neid sündsusetuid alasti pilte on 1 siis on on selle Mihkli jutus iva, aga kui neid on rohkem, siis ta ju valetab?! Nii lihtne see ongi. Selleks ei pea juurat õppima.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Mina mõistan, miks laste isa ei ta sellise ülbe kärsaga sama laua taha istuda. Kardan, et on palju mehi, kes ei suudaks ennast tagasi hoida ja pervert läbi peksta

 
At 06:38, Anonymous Anonüümne said...

Nabi küsimus. Pullerits peaks Pordi käest kõik välja pinnima ja siis kogukonnale ette kandma. Rohkem pole vaja.

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

@23:59, Pooleteise aasta fotokaustast saab välja rehitseda igasuguseid pilte ja anda neile pornograafiline kirjeldus-tõlgendus. Ikkagi on märgiline, et selliseid kahtlustusi esitav isa ise avalikkuse ette ei tule, samas kui ülejäänud osalised (servapidi ka lapsed!) on avalikkuse ette tõmmatud.

Pealtnägijast ehk paremgi intervjuu Kärt Anveltilt/Martin Lainelt. Väga tasakaalukas ajakirjandus. Vast ei pisteta vangi mind, kui tsiteerin siin:

--
https://epl.delfi.ee/artikkel/120092312/marko-mihkelson-ma-ei-ole-nous-olema-inimene-kes-ebaoiglase-runnakuga-tuhistatakse

"[Mihkelson:] Küsimus ei olnud mitte selles, et mina kaitsesin enda või Tuuli isiklikku mainet, vaid meil oli Postimehe artiklini selge arusaamine, et me teeme kõik laste hoidmiseks, me kaitseme neid selle võimaliku avaliku rünnaku eest. Isegi sellel viimasel, Postimehe loo avaldumise päeval tegi meie advokaat Postimehele nõudekirja hoiduda selle artikli avaldamisest laste huvide seisukohalt.

[Anvelt:] Kas te Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemäega ei soovinud rääkida? Või ta ei reageerinud teie palvele?

[Mihkelson:] Me mõlemad Tuuliga soovisime temaga rääkida. Me ei ole mitte kunagi ja mitte kusagil püüdnud mõjutada ajakirjanikke lugu mitte avaldama või kirjutama kuidagi teisel moel.

/../ See, mida me nägime Postimehe puhul, oli täiesti selgelt ühe poole teenistusse minek. Väga aukliku ja valeliku argumentatsiooniga, et nad peavad selle avaldama sellepärast, et Mihkelsonil on kapis luukere ja see võib kujuneda julgeolekuriskiks.

[Anvelt:] Ja seda kõnet kaitsepolitseisse või kõnet teile [Postimehest], et kas te riigisaladuse loa pikendamisel olete sellest ise rääkinud, ei tehtud?

[Mihkelson:] Hõbemägi vastas meie advokaadi ettepanekule – suhtlesime tema kaudu – keeldumisega. Pakkusime kohtumist, ta ei soovinud meiega kohtuda. Seega minult Postimees seda ei küsinud. Ma ei tea, kas nad tegid selle kõne kaitsepolitseiametisse, aga Hõbemäe artiklist jäi mulle mulje, et ta ainult arvab mind olevat julgeolekurisk. Väga lihtne oleks olnud helistada kaitsepolitseiametisse ja küsida. Ma usun, et nad oleksid vastuse saanud, sest järgmisel päeval Delfi ju sai sellele küsimusele kapost vastuse."

--
Kui MM jutt paika peab, siis mõjub küll ajakirjanduseetika mõttes häiriva käitumisena Hõbemäe poolt. Mina lugejana jätan võimaluse, et ka Hõbemägi/PM "teab rohkemat", aga Hõbemäe enda täiendavad kommentaarid on hädavajalikud.

Praegu juba on see teema eelkõige oluline inimese avaliku elu ja eraelu puutumatuse eetika seisukohalt. Samuti digikäitumine jm. Olekski hea, eriti veel laste seisukohalt, kui fookus sinna nihkuks. Elame ajastus, kus suur osa varem justkui privaatset käitumist tegelikult ei ole enam seda. Nii heas kui halvas: tõelisi hälbega inimesi saab paremini vahele võtta, aga samuti saab süüta inimestega manipuleerida paremini kui kunagi varem. Tegelik "suur teema" on ehk hoopis seal (asjade "pilves" talletamine ja privaatsus jne), ja nendes eetilistes küsimustes on ka Hõbemägi küllap vägagi pädev kaasarääkija. Väga ootaks, et ta sõna võtab.

Eetiliselt väga tugev ajakirjandus on just see EPLi intervjuu ja ka Martin Laine selgitus Ekspressis.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120091730/fotode-skandaali-anatoomia-lugu-lahku-lainud-emast-ja-isast-kes-on-kaotanud-teineteise-suhtes-vahimagi-usalduse

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Intekas ütleb ju selgelt, et MM meelest on pedofiilne foto ok. Ta ei tundnud mingit süümepiina. Tark riigisaladuse loaga inimene teab, et tundliku infot ei salvestata pilve, ei hoita pilves ja ei lubata teistel peale enda seda ka vaadata. Sellist teadmist MM intekast näha ei ole. Tegemist on järelikult sihiliku tegevusega kõikidest turvakaitsereeglitest möödaminekuks. Lõppjäreldus - süüdi!

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

@10:19, aga küsimus on, miks Hõbemägi Mihkelsoniga kohtuda ei soovinud (kui MM väide on õige). Siin ei saa küll hästi aru, kas MM oleks läinud sellele kohtumisele koos oma advokaadiga või ilma. Või olekski saatnud ainult advokaadi. Ikkagi kummaline, kui Hõbemägi ei reageerinud.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

11:53 Hõbemägi tegi targa otsuse. Kindlasti soovib PP teha MM-ga intekat. Olgu siis advokaadiga koos või ilma. PP on ju igati MM poolel olev tüüp. Võiks proovida. Heameelega loeks.

 
At 13:17, Blogger Priit Pullerits said...

See on klassika, et lastest paljana tehtud piltidega šantažeeritakse. Siin lugu, mille sel teemal hiljuti kirjutasin:

https://www.postimees.ee/7625469/venemaal-vangistatud-prantslane-pogenes-fsb-kuusist-salaja-eestisse?fbclid=IwAR1O6FaMrCk355EvTC6NQam-KNKi7W2hwUaJ7njNwXzNHG21l7VAE2OCbSQ

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Sparta spordiselts on pahane Nabi ja Kerese ütluste pärast.

"Sparta Spordiseltsi juhatuse liige Mart Kajari kinnitusel on Sparta spordiklubi vastupidiselt vandeadvokaat Paul Kerese väidetele andnud Heiki Nabile kõik tema poolt küsitud külastuste logid, letrosool ei saanud Nabi organismi jõuda spordiklubi seadmetest, ühtegi narkojõuku politsei Spartas treenimas tuvastanud ei ole ning Dimitri Uiba ei ole Sparta klient."

"«Enesekaitse eesmärgil väljendatud mõtete ebatõesust on Heiki Nabi mulle kui spordiklubi esindajale üheselt tunnistanud ning teinud seda ka avalikult.»

«Kahjuks ei ole tema advokaat Paul Keres mõistnud, et spordiklubi maine kahjustamine oma kaitsealuse esindamisel valeväidete esitamisega on samuti kuritegu. Ootame nii Nabilt kui ka tema advokaadilt Paul Kereselt eetilist ja ausat käitumist nii kohtus, avalikkuses kui ka spordisaalis,» lausus Kajari."
https://sport.postimees.ee/7641260/sparta-spordiklubi-nabi-ja-keres-on-esitanud-valevaiteid

Ebateadlik dopinguvõtmine, ent teadlik valetamine.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

15:17, mis internet lase isa kohta oskab öelda?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Otsite meest?
Vt Taavi Einaste

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, 14:05, kohe tuli huvitavaid pilte välja.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et see Priidu prantslane on ikkagi pedofiil. Süüd kergendav asjaolu on, et ta tegi seda kõike oma lapsest. Ebaseaduslik piiriületaja võiks näidata Priidule, et kas vaidlusalustes piltides olid kõik talletatud kaadrid hea maitse piirides või tõesti oli tegu lapse kasutamisega erootiliste piltide tegemise eesmärgil.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav kompott tuleb. Kas Pullerits tegi värska kandis pedfl prantslasele varju striimi. Kus luuras sellel ajal Soonets? Tegi nö valekeha luure droonide hanitamiseks? Hästi läbiviidud operatsioon igal juhul.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Taavi Einaste on nüüd võtnud endale Susan Luitsalu.

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/91426583/idull-kaptenikulas-nortali-partner-taavi-einaste-ja-kirjanik-susan-luitsalu-soetasid-koroonapelgupaiga-kasmusse

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas kirjanik Susan aitas Einsalul kohtu jaoks usutavalt kriminulli kokku kirjutada? Või sai lausa inspiratsiooni järgmise raamatu jaoks.

 

Postita kommentaar

<< Esileht