esmaspäev, november 21, 2022

Pullerits: Kas sõita rattaga või suusatada? Vaadata jalgpalli MMi või mitte?

LISATUD VIDEO!

Tartlastel on nüüd vähemalt tallinlastega võrreldes ilmne eelis. Sest ilm on tartlasi soosinud. Käisin eile pärastlõunal rattaga sõitmas, lund oli maas juba nii palju, et linnas polnud väiksemad teed sellest sugugi puhtad: oli nii lahtist kuiva soppa kui kinnipressitud muhke. See kõik tuli ainult kasuks, sest aitas tuletada meelde ja harjutada, millise pinnasega tuleb hakkama saada Moabi ümbruses: lahtine liiv, mis samuti veab leistangi viltu nagu lumigi, ja ebatasane kõva pinnas, mis paneb ratta «lõgistama». Lühidalt: kasulikud treeninguolud – märksa Moabi-sarnasemad kui kõigest päev tagasi, nagu videos näete.

Aga Supilinna spordipargis käis sootuks teistsugune treeningtöö. Seal oli lumi kinni pressitud nii minunimelisel 850-meetrisel ovaalil, 1,3-kilomeetrisel sprindiringil kui kilomeetrisel Lauri ringil, samuti isegi dendropargis. Ja suusatajaid jagus! Mõned libistasid koguni klassikat. Alanud nädal tõotab sealseid tingimusi vaid parandada.

Samal ajal on täiskasvanud ja ülemakstud mehed hakanud ajama Kataris palli taga. Teatan siin, et boikoteerin jalgpalli MMi vaatamist ja kutsun teid ka boikotiga ühinema. Mida vähem me sellele tähelepanu pöörame, seda parem kogu maailmale.

Esiteks, nagu teada, sai Katar MMi korraldusõiguse suure korruptsiooni tulemusena. Ei ole eetiline vaadata võistlust, mis on korruptsioonist sedavõrd läbi imbunud.

Teiseks, FIFA juht, šveitsi-itaalia juurtega ja minust viis aastat noorem Gianni Infantino pole ainult korruptsiooni õigustaja, vaid on lausa infantiilne. Ta ütles enne MMi algust: «Selle eest, mida me, eurooplased, oleme teinud maailmas viimased 3000 aastat, peaksime me vabandama järgmised 3000 aastat enne, kui hakkame andma moraalseid õppetunde inimestele.» Et siis umbes 1000 aastat enne Kristuse sündi möllasid eurooplased maailmas ringi, imestas selle peale kümme aastat ajalugu õppinud kolleeg Erkki Bahovski. «See oli aeg, mil polnud asutatud Rooma linna ja Kreeka kuldajastu oli ka umbes viie sajandi kaugusel,» täpsustas ta. Siinset ajalookompassi hoidev Pärtel Piirimäe võiks nüüd öelda, kummal on õigus, kas Infantinol või Bahovskil.

Rääkimata Infantino sellest infantiilsusest, et ta tegi ettepaneku teha venemaa sõjas Ukraina vastu vaherahu. Sellest idiootsemat ettepanekut annab teha, sest ma ei pea siin ju pikalt kordama seda, mis on arusaadav igale koolipoisilegi, et igasugune paus tolles sõjas ei tähenda muud, kui ajavõitu venemaale, et koondada ja välja õpetada oma reserve ning koguda jõudu pealetungile taas hoo sisse saamiseks. Niisugust asja rääkides on Infantino puhtakujuline tõbras. Mille üle ei maksa imestada, sest tõenäoliselt on tegemist vene autokraadi putini sõbraga.

Kolmandaks, jalgpalli mittevaatamine on mul pikaajaline traditsioon, mida pole põhjust murda, sest jalgpall pole ainult oopium rahvale, vaid on käepärane vahend tähelepanu kõrvale juhtimiseks.

Ja see, millelt jalgpallile kaasa elamine tähelepanu kõrvale juhib, on mõistagi venemaa sõda Ukraina vastu. Seda siis neljandaks, miks MMi vaatamist boikoteerida. Nii nagu Esimese ja Teise maailmasõja ajal jäid ära ülemaailmsed olümpiamängud, nagu kaks aastat tagasi jäid koroonapandeemia tõttu ära Tokyo olümpiamängud, oleks tulnud ära jätta ka jalgpalli MM, sest tegemist on sõjaga, kus kaalul pole vähemat kui see, kas värdjaliku ja sadistliku russkii miri ehk nn vene maailma edasitungile õnnestub panna piir või hakkab Euroopa elama pidevas venemaa hirmus ja venemaa taktikepi järgi. Praegu on aeg, mil kogu mõistliku üldsuse tähelepanu tuleks koondada Ukraina abistamisele ja toetamisele, mitte korruptiivses riigis palli tühise tagaajamise jälgimisele.

See, kui maailma pilgud on pööratud pallile, on hea võimalus venelastele panna Ukraina kallal toime järjekordseid kuritegusid ja roimasid. Nii et koputades teie südametunnistusele, palun ärge vaadake jalgpalli teleülekandeid ja ärge unustage, mis on meie Eesti ja kogu Euroopa püsimisele tegelikult tähtis ja eluline!

Nüüd rahustage end varalumise rattasõiduga ja mõelge oma elus prioriteetide üle järele
!

Foto 1: Vaade Tartu kesklinnale ja raekojale Toomemäelt pühapäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Tartu dendropargi (vasakul) ja Supilinna spordipargi vahelt Emajõe poole viiv tee. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Emajõe (vasakul) ja Supilinna tiigi vaheline allee pühapäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Tartu tähetorn Toomemäel pühapäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Vaade Supilinnale Emejõe lõunakaldalt laupäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Toidukuller Delta õppehoone taustal laupäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 7: Vaade Emajõe lõunakaldale pühapäeva pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits

73 Kommentaarid:

At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Mõned punktid vutivaatamise kasuks:
1. Staadionil alkovaba jalgpallimatši jälgimine. Kes spetsiaalses tankimisalas on enne mängu kärsa likku pannud, saab statkal kainemakas.
2. Esinevad infantiilsed jalgpalliliidujuhid meilt ja maailmast. Lisaks rahvusvahelise jalgpalliliidu juhi anekdootlikule sõnavõtule, avastab kodukootud alaliidujuht Katari kultuuri - nt kuidas rahaga ostetakse võistlusi ja mängutulemusi. Jalgpall mädaneb peast.
3. Geid on keelatud. Harry Kane'i ähvardab OneLove käesideme kandmise eest "kollane" kaart. Kristlik-konservatiivse spordihuvilise kõrghetk - ometi moraal ja õiglus võidutsevad.
4. Ka araabia naised on lubatud staadionile mänge vaatama, muidugi korrektses riietuses.
5. Palju ilusaid objekte on püsti pandud - spordiareenid, telgid.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Õigust räägib Pullerits - oopium rahvale

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis keskmine Eesti Aleksandr telekast vaatama peaks? Mingi lõbu peab ju olema.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

To 11:43 Teie olete kindlasti parem, targem ja ilusam, kui keskmine Aleksander

 
At 13:32, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Väga hea 10:14.
Võiks veel lisada, et jalgpall ja ka teised sportmängud aitavad maandada agressiivsust ja pingeid. Kes vaatavad või mängivad, need ei sõdi,eis sõima üldse või sõimavad kaaskodanikke vähem vakseriteks, antivakseriteks, antiputinistideks,putinistideks jne. Võrreldes arhailisemate ja klassikalisemate spordialadega ei piisa jalgpallis edukas olemiseks pelgalt kehalisest võimekusest. Inelligentsus ja loomingulisus on selle mängu aluseks. See on ka põhjus miks mõned seda mängu põlgavad ja vaatamisest keelduvad. Nad lihtsalt ei saa sellest aru. Võimet 90 minutit midagi jälgida analüüsida ja hinnata pole paraku kärsitumatele ja pealiskaudsematele inimestele antud.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige hinnang Kägu.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli pidu toimub nüüd ja praegu. Meil kõigil on võimalus sellest osa saada. Vaba valik, kas vaatad või mitte. Keegi ei lase sind töölt lahti , kui sa ei vaata , samas ei anta sulle ka vaatamise eest privileege. Küll ka Pullerits jalgpalli vaatama hakkaks, kui partei ja valitsus käsu annaks ja peenesse restorani vaid jalgapalli vaatavaid eliit kodanikke lubataks.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Meie pere otsutas sellel aastal igatahes jalgpalli MM i vaadata. Korraldajate poolt edastatud sõnumist, et kõik on teretulnud, on tegelikult veel olulisem, et see on vabatahtlik. Liiga palju asju on viimasel ajal kohustuslikud. ( süstimine, Ukraina ülistamine, Putini kirumine, reformierakonna kiitmine jne.) Võimalust meie demokraatlikus ja vabas maailmas teha midagi päris vabast tahtest ja iseenese tarkusest, ei saa ometi käest lasta, eriti, kui sind seal juures ei kohustata homodele "hosiannat" laulma!

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan, et mängust suurt aru ei saa ja skoor mind ka eriti ei huvita, aga väikeste eranditega on nendel poistel sellised tuharad, mida võibki imetlema jääda!
Mirjam

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

FIFA keelas vikerkaare sümboolika, ka kaptenipaelal. Tõepoolest, tavalisele perele igati sobiv vaatamine.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Rootsis on tavaliselt ca. 3000 baari-pubi jalgpalli MM-i näitamisõiguse ostnud. Sel korral aga osteti kõigest 400 vastavat luba. Boikott käib nagu koduõlu. Tähistame jõule parem.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Inglise fännid on staadionil ilma õlleta kui tukunuiad vaikselt käed põlvedel. Muidu lõugavad laulda mis kole.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

to 19:06 Homo sümboolika ju keelatud, mida imet neil rootslastel seal vaadata ongi, arvestades, et üle poole rootsi elanikonnast on geid ja rootsi koondis MM ile ei kvalifitseerunud. Õige eestlane on Taara usku ja juudi kuninga sünniaastapäeva ei tähista, pealegi nagu vara võitu ka

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas pool rootsi elanikkonnast on geid ja teine pool on naised, või kuidas?

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Küsige hr Pulleritsu käest, tema teab,tal vennas elab Rootsis.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Walesi ja USA mängus oli kõvasti elektrit õhus. Tibüünid olid rahvast täis ja kaasaelamine meeletu. Kujutlesin, et kui proua Pullerits ühes toas vaatas, siis hr Pullerits teises toas, kiristas hambaid ja surus patjasid vastu kõrvu. Täpselt nagu Jorh Aadniel Kiire boikott Tootsi pulmale.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Arvatavasti oli pr Pullerits Walesi poolt, sest Wales hääletas koos Inglismaaga Brexiti poolt. Baideni USA pole enam see, kuigi ka hr Pullerits eelistas Trumpi USAd. USA mängis siiski hästi. Euroopa pole veel MMil kaotanud, kas homme võib meie olulisim piirkondlik liitlane Poola alistuda, nagu ta sai Ukraina raketiga pihta ja kommunikeeris põhimõtteliselt, et pole traagikat, juhtub ikka?

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

Inglismaa ei ole sümpaatne meeskond, pooled homod ka. Loodame et saavad varsti suhhmi ära.

 
At 03:48, Anonymous Anonüümne said...

Richard Littlejohn kirjutab õigesti, milleks kõik need mängijate demonstratiivsed poliitilised seisukohavõtud, milleks põlve maha panna või kirevat käepaela kanda, kui atleetide ainus eesmärk on meelt lahutada?
https://www.dailymail.co.uk/debate/article-11454483/RICHARD-LITTLEJOHN-Venality-self-trump-virtue-signalling.html

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

Nursipalu harjutusvälja laiendamise emotsionaalsele teemale üks ettepanek. 21 pere talud lähevad plaani järgi võõrandamisele. Riigikogu nn katuseraha summa on 4 miljonit eurot. 4 jagada 21ga on ligikaudu 190 000.- eurot talu võõrandamise kompensatsiooniks keskmiselt. Täpsem summa konkreetse kodu kohta selguks asjaajamisel. Ei pruugi kehv kompensatsioon olla.
Muidugi on inimesi, kes võrdlevad olukorda küüditamisega. Hr Mõttus, kellest PP tegi artikli, ja hr Kiho, kes ise arvas nõnda. Väga ebaõiglane võrdlus. Mõttus arvab juba, et Vene aeg oli isegi parem, mida need NATO kindralid siit tahavad! Ajakirja Akadeemia peatoimetaja Kiho võiks arutlevam olla. Kiho on ka see mees, kes väidab, et Rail Baltic "lõikab" Eesti kaheks!? Kiho ise on büdžetnik, st kes saab ise maksumaksjate raha. 21 talu peaks saama tubli toetuse maksumaksjatelt ehk riigilt, sest kaitsevõimekus vajab tugevat edasiarendamist.

 
At 09:15, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, sellised dramaatilised lood siis Kagu-Eestist:

https://www.postimees.ee/7652435/tana-selguvad-harjutusvalja-laiendamise-ohvrid

https://www.postimees.ee/7653443/kaart-nursipalu-harjutusvalja-laiendamisel-peavad-21-peret-mujale-kolima

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Seda, et Nursipalu perimeetrile tuleb kruntide juurde ka müratõkke sein rajada. Liiga palju sellest abi ei ole aga kindlasti leevendab see lärmaka ja kuraasika naabri talumist. 190000 on naljanumber. Sealse talu eest peaks saama vähemalt 6 toalise korteri Tallinna kesklinnas või maja Tallinnas. Väga raske on mõista, et miks meie kaitsjad venelasi kardavad ja oma polügooni vahetusse piiri naabrusesse ei raja. Sedasi tehakse kõikjal maailmas. Paukutega naabri heidutamine on kaitsekontseptsiooni osa. Täna aga hirmutatakse paukutega omasid. Ja, et liiga rahulikult keegi ennast Eestis ei tunneks siis aastavahetuse ümbruses toimub Eestis ülemaaline paugutrall. Üldiselt võiks ju lubada paugutamist ilutulestikuga just polügoonidel ja motokeskustes. Linnarahvale võib anda vaba ligipääsu sinna oma paugu kire rahuldamiseks. Linnad peaks olema isegi aastavahetusel pauguvabad. Lasku parem värvilisi droone taevasse või hiinakate õhupalle. Äärmise erandi teeks +/- 15 minutit aastavahetuse hetkeks kohaliku aja järgi.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

To 9:15 Postimees peaks nüüd kiiresti avaldama mõne artikli kus arvamusliidrid purulollile eesti rahvale selgitaks, et juhtunus on süüdi EKRE ja sellised asjad ei juhtuks enam kunagi, kui kaabud ühiskonnast isoleeritaks. Teen siinkohal reklaami:" Kallis suusablogi lugeja, vali taas reformierakond!"

 
At 12:33, Anonymous sotside sabarakk said...

Igal juhul enne kümme korda reformierakond kui ekre!
ekre on oma sõjaka vaktsiini- ja avaliku Ukraina-vastasuse ning vene-tolerantsusega end maha mänginud. Seda plekki nad maha ei pese ja usaldust ei taasta.

Endine ekre-valija

PS: vene poole üle läinud ja Hersoni taga vene eriteenistuste mõrvatud Stremoussov alustas samuti sõjaka antivakserina ning siis läks sujuvalt kaasa vene okupantidega. Õpetlik on see, et sellised idiootidest kaasajooksikud muutuvad ükskord segavaks koormaks ka neile, kelle kannul nad jooksevad, ja siis nad likvideeritakse ilma mingi tseremoonitsemata. Tehke ise järeldused!

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

järeldus on selline, et üks endine ekre valija on idioot. Kas kasulik või täitsa kasutu, see on veel selgitamisel

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Fotod 5 ja 7, - mees- su kompass valetab :)

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin eile suure naudinguga Senegali ja Hollandi rahvusmeeskonde mõõduvõttu. Täiesti üllatav oli, et vaatamata, et Senegali poisid olid suuremad ja füüsiliselt võimekamad, suutsid Hollandlased nad ikkagi üle kavaldada. Mängu vaheajal ja ka peale seda aeti stuudios palju tarka juttu. Kohal oli hulgaliselt spetsialiste, kes täpselt teadsid, mida peaks tegema ja kuidas üks või teine meeskond suudaks võita. Tagantjärele tarku oli muidugi veel rohkem. Seniste mängude puhul kipub jääma mulje, et kõige edukamad on jalgpallis multikultuursemad riigid, see tähenda, et võistkondades on kombineeritud neegrite võimsad lihased ja europiidse rassi esindajate ajud. Ilmselt määrab selles mängu ka väga palju, kes seda mängu dirigeerib. Meil Eestis tundub olema targutajaid ja dirigente kuhjaga, aga mängijate füüsiline võimekus on väga kehvakene. Oleks vahva, kui Pullerits kasutaks ära oma tutvusi ja organiseerimisvõimet( umbes nii nagu tegi seda omal ajal Hr. Soonik, organiseerides kalevisse Jasksoni) ja korraldaks asjad nii, et meie annaksime Senegalile tarku mehi ja ka naisi, aga nemad meile vastu vetruvate koibade ja võimsate lihastega mängumehi. Sellest tehingust lõikaks kasu mõlemad riigid. Pealegi, kui Senegal oleks meie sõber, saaksid tolerastid muretseda ja pooli valida ka aafrika mandril toimuvate sõdade korral. Kuna seal on madinat niiöelda 24/7, siis see annab kõvasti võimalust nii meie kaitseväele, kui ka tsiviilkodanikele, kellele meeldib varrukal ja rinnal kanda erinevate riikide sümboolikat.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas panid tähele et Hollandi jaoks tegid resultaadi pikkade koibade ja võimsate lihastega poisid?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetavad!

Lõdvestuge: https://www.youtube.com/watch?v=hzuVDUkRVlI

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et suusa kogukond kaldub fussballi fännideks. Pullerits on agitatsiooni ohjad lõdvaks lasknud. Noored potentsiaalsed suusa mehed ja naised lösutavad diivanil ja vahivad neeger sportlaste pingutusi Quataris.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

17:57 selline suund teeb ärevaks küll

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas vetruvate lihastega puutin kah jalgpalli vaatab? Mis tal sel maa-aluses punkris niiväga ikka teha on.

 
At 18:52, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Suusatamine oli juba enne suht niššiala, aga peale venelaste boikotti on see nagu nurgatagune petanki mäng. Kui noortel vähegi oidu on siis nad ei vali ala, kus pole ei raha, ega kuulsust. Vaadake parem jalgpalli ja kiitke ERRi suurepäraste ülekannete eest

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui me tahame, et kogukonnaga liituks rohkem õrnema soo esindajaid, siis jalkast pääsu pole. Me võime isekeskis imetleda jooksjajalgu, pikki lihaseid, kuid nt prl Mirjam hindab kõrgemalt hoopis toekat tuharalihast. Nii on. Musta mandri meeste tuharad on muljetavaldamad kui kahvanägude omad, kui just ragbimehed välja arvata.

 
At 19:16, Blogger Priit Pullerits said...

Milleks meile senegali vms riigi vetruvate koibade ja võimsate lihastega mängumehed, 16:13? Ja veel oma ajud neile vastu anda?! Puhta ogaraks läinud fussballi vahtimisest.

Kägu paneb taas kord puusse. Jälle! Just suusatamisse tasub nüüd panustada, kui ühed suured dopingupanijad, venelased, on mängust väljas. Konkurents on hõredam ja nüüd on meie suur šanss. Lõpuks pole vahet, mis alal need medalid tulevad, kas 15 km klassikas, maadluse raskekaalus,. neljapaadiga või naiste epees - maailma tähelepanu arvestades ühtemoodi teise või kolmanda järgu alad kõik; liiati, medal on medal ja teeb rõõmu igal juhul. Ei maksa loota, et me hakkame võitma fussballi EMi või MMi, isegi OMi mitte, ja isegi mitte senegali ja teiste 24/7 sõdivate (ühe eelkirjutaja väide) ja s*hithole country'te (Trumpi iseloomustus) tuharalihaste toel.

 
At 19:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, te unustate, et ka Eesti on suustamises tuntud dopinguriik, seega pole eetiline selle kohapealt venelaste suunas näpuga näidata. Suusatamises on viimasel ajal suurt edu saavutanud astmaatikud, mis kahjuks või õnneks, ei ole meil maarjamaal väga sage haigus. Paljud sõdivad küll maale toodavate murjanite vastu, aga tegelikult on ka ukrainlaste maale toomine suur panus multikultuuri. Eks see multikultuur ole paratamatus ja tulevik, sest ehki näiteks ukrailased, nagu kõik slaavi hõimud on tuntud sõjaka ja agressiivse rahvana, on ikkagi põhimõtetut rahvaste paablit lihtsam juhtida ja kallutada. Tekib rohkelt sisetülisid, mis on vesi Euroopa vägevate veskile

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

"Medal on medal.." ütles Pullerits peale järjekordse asutusesisese kassikullast plönni saamist : D

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Medal on muidugi medal, aga 1 eurone šokolaadist medal pole olümpia medal!

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne päev, kus Euroopa suutis tõrjuda Aafrika ja Ladina-Ameerika ründeid.
Mehhiko on Kesk- ja Ladina-Ameerika illegaalse migratsiooni koridor USA-sse. Trump ehitas kõrge tara USA Mehhiko piirile (sellist tara on vaja ka meil Eesti-Vene piirile; küsige PP käest kui taratu on hetkel meie kontrolljoon Setumaal ja Narva kandis.), ametiaeg sai enne otsa kui tara valmis. Ameerika Hääle andmetel lööb illegaalne migratsioon Mehhiko-USA piiril sel aastal rekordeid, septembri lõpu seisuga ulatus piiril kinnipeetud illegaalide arv 2,38 miljonini, kasv aasta varasemaga 37%.
https://www.voanews.com/a/illegal-border-crossings-to-us-from-mexico-hit-annual-high/6801235.html
Poola suutis jalkas täna tõrjuda mehhiklaste ründeid paremini kui Trumpi lõpetamata tara illegaale. Skoor 0:0. Homme tõrjub aafriklaste ja ladinaameeriklaste ründeid horvaatlased (sõjakad lõunaslaavlased) ja hispaanlased (julmad kolonisaatorid). Kas Euroopa peab veel ühe päeva vastu?

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

https://maailm.postimees.ee/7654155/lati-lapsevanemad-nouavad-vene-keele-tundidele-alternatiive?fbclid=IwAR3JTyMqemWURs6kY7uXABQ3UhBpyM3vQU9oQIqDkXJvydZrE5JGOar_AJQ#_ga=2.196965932.1092416897.1669042726-305911581.1663077689
Seda keelt räägib siiski umbes 1/6 planeedist. Inimsugu on alati silma paistnud oma haugi mäluga, aga Inglise või hispaania keel on raudselt suuremad okupantide keeled, kui vene keel. Peaksime me ka nendest loobuma ja hakkama suhtlema käte ja jalgadega?

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pulleritsu abikaasa on vene keele õpetaja, las hr Pullerits ütleb , mis on õige!

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Teleilma saadused, olgu pealegi neis prinke tuharaid ja sirgeid sääri, ei vääri silmatäitki aega - selles saab Pulleritsuga nõustuda.
Kuid samas, Mirjami jutus, eriti kui tegemist on teada-tuntud filoloogiliste kalduvustega Mirjamiga, on iva. Kui jalgpalliülekandel hääl maha keerata ja tühja loba mitte kuulata ning jälgida vaid asja anatoomilisest aspektis, siis võiks jalgapalli soovitada kõigile neile kel tunnike vaba aega ja soov õdusas olekus diivanil istuda. Vaadata unistava pilguga kaugusse, päevamured peast heita ja mõelda, et mis kõiks võinuks olla. Selline tundliku alatooniga eksirännak õhtu lõpetuseks. Kuid kui sa oled mees, siis mis kurat on sinu vabandus, et sa istud mitut tundi teleka ees ja silm punnis jõllitad jalgpalli?

 
At 20:41, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 20:36 Vabandust, aga teie jutt kõlab kuidagi geilikult. Kas olete ärritatud, et Katarris ei võeta LQPD(jne) liikumist ja ideid piisavalt tõsiselt?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Oma koddus diivani peal on mõnnus, sel pole midagi tegemist poliitika lgtq fifa pafloomi ega fussballiga. Puhas uneluse rõõm.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

20:36 mõttega nõus. Kui kommentaaridega (Tiislerid!!) jalgpall on vastuvõetamatu, tuleb hääl maha keerata. Hoopis parem ja mittegeilik. Eriti halvasti mõjub mängu eel, vaheajal ja lõpul nn jalgpallistuudio vaatamine. Täielik ajaraisk Aet Süvari ja stuudiokülaliste seltsis. Stuudio üle irvitavad nii kehva eesti keelt kõnelevad koduse mudaliiga palliveeretajad-eksperdid kui ka kodudiivanil lösutavad spordisõbrad. Loobugem ballastist ja nautigem jalkat toorelt ja hääletult, nagu Mirjam!

 
At 23:27, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Jalgpalli MM ja homoparaad võiksid olla siiski erinevad asjad. Kui ajada pill lõhki, siis miks natsi sümboolikat ei tohi kanda, aga gei sümboolikat peab kandma?
https://sport.postimees.ee/7654126/saksamaa-jalgpalliliit-kaebab-fifa-kohtusse?fbclid=IwAR2Z3GiHErXDz4PXTXWjgRHXt1tQBzdDRmDSS2XmyWsNvUIDL9rVXu8E82o#_ga=2.195860012.1092416897.1669042726-305911581.1663077689

 
At 08:54, Blogger Priit Pullerits said...

Pinget kruviv järg Nursipalu harjutusvälja laienduse alla jäävate inimeste teemale:

https://www.postimees.ee/7654327/harjutusvalja-ohvreil-pole-kuhugi-kolida

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Natsi sümboolika on kurjus, kei sümboolika aga piirideta armastus. Kogukond kiidab heaks ja jälgib mängu.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis krdi riik see on, mis üürib suvalistele siia saabuvatele tibljunnidele ja pigipersetele uhkeid luksuskortereid ja jätab põlised eestimaalased ilma oma kodudest. Vägisi hakkab tunduma, et oravapartei genotsiidi poliitika kõrval on üks tühipaljas putja nagu ema Teresa

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

On inimesi kellel on luksust põlvest põlve ühe koha peal peesitada. Vaevalt, et seda keegi mõistab. Palju selliseid mõisnike meie seas ikka on? Isegi mõisade omanikud on oma valdused edasi müünud. Maarahvast on alati üle lastud. Kas 30% turuhinnast suurem hind on õiglane? Loomulikult mitte. Turuhind ei ole ju alati näitaja. Loeb maa viljakus, kuivendus või niisutustööde vajadus, niisutusvõimalused, uue maa omadustega tundmaõppimise aeg, mil ei saa tegeleda tootmisega ja peab tegelema tehtud vigade lappimisega. Need on sisulised probleemid. KAs asendusmaal, mille pakkumine lisaks kompensatsioonile on elementaarne, on olemas piisav teedevõrgustik või peab kõik rajama nullist või kapitaalselt ümber ehitama. Ilmselt on Nursipalu kooskõlas kaitsjate ambitsioonidega aga neil ambitsioonidel on hind ja see tuleb kannatajatele tasuda nii, et nad ei tunneks ennast hüljatuna. Vaevalt, et keegi võrukatest tahab edasi missokateks hakata. Elu on sealt liiga kaugel. Kaitsjad võiks oma vajadused üle revideerida ja pikema otsa kahuritele Misso taha või Värska ja Koidula vahele laskekoridori rajada.

 
At 10:57, Blogger Priit Pullerits said...

Ma küll jalgpalli ei vaata, ausõna, aga minu arvates, nii palju kui kuulda ja lugeda, pööratakse MMiga seoses arutult palju tähelepanu lgbtq... õigustele. Tuletan meelde, et tegemist on jalgpalli MMiga, mitte homoparaadiga. Teiseks, igasugune muu sümboolika, mis ei ole riigisümboolika, ja spordiga mitteseotud, ideoloogiliselt või poliitiliselt laetud käitumine, nt põlvitamine, tuleb spordivõistlustelt eemale hoida. See käib ka kaptenipaelte kohta, mis olgu kas neutraalselt valged või riigi lipu värvidega. Sport olgu sport ja kõik muud poliitilised ja ideoloogilised võitlused jäägu muudele areenidele.
Kes söandab vastu argumenteerida?

 
At 10:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Nursipalu lugu on taas üks hea näide sellest, kuidas Kallase valitsus toodab "putiniste". Sundvaskineerimine, väike ettevõtjate kottimine, rahumeelsete meeleavaldajate kallal toorutsemine, inimeste kodudest välja ajamine, massiline kolmandatest riikidest rahva sisse vedu ja neile privileegide jagamine, vassimine ja varastamine ning korruptsioon on asjad ,mis jäävad selle valistsuse tegemisi "kaunistama"

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Igasugune reklaam ei ole ju ka spordiga seotud aga seal on nuts ja nuts ruulib. Kui nutsule tehakse privileeg, siis on loogiline, et sama tehakse ka muule jamale nagu poliitika, ideoloogia, sättumus ja muu jura. Masssport on paratamatult läbilõige kogu maailmast nii heas kui pahes. Meile ei meeldi kogu maailm ja midagi pole teha peale sellega leppimise. Loomulikult ei pea jälgima spordi ülekandeid. Nende mõte on ikkagi toetada hasartmängurlust ja lihtsalt hasarti mis on mängurluse alustala.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

LGTBQ+ õiguste eest seismine, rassismi- ja sõjavastasus (agressoririikide vastasus) spordis on üsna sarnase hoiaku küsimus. Spordijuhtide hallata on, kas sport on vaid sport või tuleb tegelik elu ka kaasa. Ei õnnestu sporti ja poliitikat lahus hoida. Rassism staadionitel ja mujal on olemas, küsimus on: kuidas seda kui vaenulikku ideoloogiat vähendada? Kas kuulsate sportlaste põlvilipanek aitab probleemi lahendada? Kahtlen, kuid nõnda vähemalt teadvustatakse seda küsimust. FIFA võttis hoiaku, et vikerkaare sümboolikat ei tohi kasutada, LGBTQ+ õigused ei koti vutirahvast, võõrustajariigis on homod keelatud ja karistatavad. FIFA leppis sellega.
Kägu soovib, et venelased ja valgevenelased osaleksid võistlustel vaatamata tapatalgutele ja terrorile Ukrainas. Seb Coe kergeraksu alaliiduga pani kanna maha - agressorriike esindavad sportlased tõmmaku lesta. St ei hoia sporti ja elu lahus ja minult sügav kummardus Seb Coe ees.

 
At 12:25, Blogger Priit Pullerits said...

Seb Coe on õige mees! Ega ilmaaaegu mu poolehoid juba koolipoisina temale ei kuulunud.

Muide, kas teate, et ma tõlkisin Seb Coe biograafia 11. klassi poisina soome keelest, mida ma algul sünagi ei osanud, ja see ilmus Spordilehes nn joonealuse järjeloona 1983. aasta suvel?

Mõni aeg hiljem tõlkisin Steve Ovetti biograafia inglise keelest ja see ilmus samuti Spordilehes.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas mitte Coe arvas et Tokyo olümpial võivad BLM sõbrad põlvitada palju ise tahavad, see olevat nende inimõigus

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

12:14 - võrdlete võrreldamatut.
LGTBQ teemad on puhtalt psüühikaga seotud ideoloogia, sõda ja agresssioonid aga selgelt füüsiline vägivald (tapmised, purustamised, loodu hävitamine).

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Otsustaks nüüd äkki ära, et kuhu maani on sport ainult sport ja kust alates LGBTQ+, BLM, poliitika ja muu kama. Las Vegases on lihtne. Mängusaalis on kõva tümps ja mäng. Ei miskit propagandat peale baaris olevate brändide reklaami. Puhas äri. Aga ka poliitika võib olla äri, müüja mõjuvõimu valimiste rahastajatele. Seega peaks olema ka poliitika jämedas plaanis igati ok spordiüritustel. Kes ikkagi võidavad rahvusvaheliste konfliktide pealt? Eelkõige teadussõjalised rühmitused, kes nuputavad välja ning toodavad uusi süsteeme ja katsetavad vana kama reaalses maailmas konfliktikolletes, et laovarudest vabaneda ja uusi peale toota saaks. Need kompleksid ostavad omale meelepärast poliitikat ja leiavad võimalusi sobivate spordivõistluste toetamiseks, mis nende ideoloogiaga kokku läheb.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...


"Sport olgu sport ja kõik muud poliitilised ja ideoloogilised võitlused jäägu muudele areenidele.Kes söandab vastu argumenteerida?"
Aga kuidas me hindanuks siis ja praegu selliseid sündmusi ja isikuid, kui
- Jaan Talts oleks OM´l 68 öelnud ajakirjanike ees toetava sõna tshehhi vendadele?
- Enn Sellik lausunuks 76 Montrealis, et hoogu andis juurde stardikurvis lehvinud sinimustvalge?;
- Jaak Uudmäe võtnuks 80 aastal pjedestaalil põuest rahvuslipu või sõnanuks "No war"
Kas rahvuskangelased või spordivõistluse solkijad?

 
At 15:44, Blogger Priit Pullerits said...

Neist ükski ei teinud seda, 13:22, mida manate, nii et mõttetu küsimus.

13:03, see viide, et sõjad on kasulikud sõjatööstusele, kes selle pealt teenib, on ühelt poolt jaburalt kulunud, teisalt jällegi väga loogiline - saia söömine on kasulik pagaritele, autoga sõitmine on kasulik saudi šeikidele, netis surfamine on kasulik guuglile, suusamaratonil osalemine on kasulik määrdeteenuse pakkujaile, Postimehe lugemine veebis on kasulik hr Linnamäele ja teie jäetud kommentaar... vaat see tõesti ei ole kasulik mitte kellelegi.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Punases maikas liidu vapp rinnul ei teinud meie meestest venelasi, sest kaugele oli näha mittevenepärane eestlase nägu. Sini-must-valge paistis silmist, süda oli samuti rahvusvärvides. Öelge, kas meie Allar Levandi paistis venelase moodi välja Calgary's? Ei, tema Eesti-meelne naine paraku küll. Teiseks, nimed. Even Tudebergil võis küll olla venelase nägu ees, kuid nimi tegi asja klaariks, kes on kes. Eesti nime taga võis olla riigi lühend URS, aga see ei lugenud midagi. Pole Ivanov või Sidorov ja kõik.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatult mage töörühma hinnang: "Maarjamäe memoriaali kompleksi terviku hindamiseks peaks võimalusel toimuma avalik diskussiooni, mille käigus saaks välja pakkuda ka kompleksi tulevikule alternatiivseid lahendusi. Tulevaste võimalike arutelude puhul on väga oluline lähtekoha määratlemine: kas arutletakse, mida teha „nõukogude Eesti maastikuarhidektuuri parima näitega“ või rüüstatud kalmistuga. Faktilist olukorda, et tegu on Saksa sõjaväe rüüstatud kalmistuga, kuhu on maetud ka Eesti sõjaväelasi, peaks igal juhul arvestama. Käesoleval hetkel jätavad komisjoni liikmed tänase kompleksi osas hinnangu kujundamata." See hinnang on magedam kui 15:44 loba.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Ega see teine näide päris laest polnudki võetud, vaid ajendatud Selliku raamatu lehekülgedelt 11-13,mida Priit briti poiste raamatute tõlkijana kindlasti lugenud on.
https://issuu.com/rahvaraamat/docs/jooksja_enn_sellik_003-013
Püstitame siis küsimuse nii, kas tulenuks sinimustvalged ja nende lehvitajad Marylandis USA-NSVL maavõistluselt ja Montreli olümpiastaadionilt eemaldada?

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Eemaldamisele minevatest punaobeliskidest on tervelt 186 244st veel püsti?! Ugri mökutamine au ei tee. Küsi oma omavalitsusjuhi käest, miks sa seda viisnurka veel armastad?

 
At 20:33, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Siiani tuleb selle Katari MM kohta öelda vaid kiitvaid sõnu. ERR on selle kajastamisse panustanud palju ja ülekanded on igati tasemel. Kui oli karta, et VAR iga liialdamine rikub mängud ära, siis vastupidi, see on muutnud mängud puhtamaks sportlikumaks ja õiglasemaks. Teesklemist ja näitemängu on jäänud vähemaks. Selline poliitika annab võimalusi ka väiksematele riikidele, sest vaieldavaid olukordi ei vilistata enam automaatselt suuriikide kasuks. Ära märkimist väärib ka kohtunike erakordselt kõrge tase. Väga positiivne on ka see, et FIFA eestvedamisel võetakse taas üle pika aja MM il mõõtu jalgpallis, mitte ei propageerita tagumise augu seksi. Kõiki mange loomulikult ei vaata, aga intrigeerivamatel kohtumistel hoian pilgu peal. Pimadatel õhtutel jõuab teha nii tugitoolisporti kui ka oma ihu harida.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

To 20:19.
Omavalitsusjuhi käest on küsida palju muud ja olulisemat. Need monumendikolakad las lagunevad ise ära. Pangu neile sildid külge, et need on ajaloomälestised. Riigi ja rahva raha sellise jama peale kulutada ei tohiks. Kui mõni obelisk ehitusele või ettevõtele jalgu jääb, siis las viib oma kulu ja kirjadega minema või lõhub maha.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Eesti on täis punapuuslike konserveerijaid. Arusaadav. Enamik omavalitsusjuhte on saanud pukki küüditajate asemikena. Tänutunne idanaabri ees on see mis neid puuslike püsti hoiab. Häda korral võiks rohenäpud need puuslikud katta paksu samblaga. Mida paksem, seda parem. Maarjamäele võiks tekitada 30 m kõrguse samblast püramiidi.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Millises erakonnas on kõige rohkem endisi kommuniste!

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Võib-olla seal, kus auesimees on EKP Keskkomitee sekretär ja ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees?
Seal oleks vanadel kommaritel kõige kodusem olla - nii kuidas vanasti oli, nii on ka nüüd.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Brasiilia uus president on hüüdnimega Lula, ta on töölispartei liige, korruptsiooni pärast kinnimajas istunud töölisrahva esindaja. Lula alistas Liberaalse Partei esindaja Bolsonaro, keda tunti kui Ladina-Ameerika Trumpi. Kellele Trump istub, sellele peaks sobima ka Orban ja Putin. Poliitika poolest.
Serblased kaotasid skandaalsetel jalgpallimeistrivõistlustel Kataris brassidele, teine kaotus eurooplastele. Sakslased kui euroliidu majanduslik lokomotiiv vandus alla japsidele. FIFA skandaalne loos panna teljeriigid ühte alagruppi! ELi kandidaatriik Serbia kaotus vasakule kalduvale Brasiiliale ei ole andestatav, kuigi nad võitlesid vapralt. Protokollist saab lugeda kaks-nulli. Pole euroliitu vaja juurde selliseid riike kui Ungari, pealegi, kui oled kaotaja.

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks ei käi väärtushinnangud ainult jalgpalli järgi, muidu visatakse meid EU-st välja!

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

To 9.05. See oleks väga positiivne!

 
At 22:12, Blogger Nira Shalom said...

Tere, mina olen NIRA SHALOM, olen siin, et levitada seda head uudist kogu maailmale selle kohta, kuidas ma oma endise armastuse tagasi sain. Olin hulluks minemas, kui mu armastus mind eelmisel kuul teise tüdruku pärast maha jättis, aga kui ma kohtan sõpra, kes tutvustab mulle suurt sõnumitooja Baba Wale da Wisemani, rääkisin oma probleemist Baba Wale'ile, kuidas mu endine armastus mind maha jättis ja ka kuidas mul oli vaja saada tööd väga suures ettevõttes. Ta ütles mulle ainult, et olen jõudnud õigesse kohta, kus ma saan oma südamesoovi ilma kõrvalmõjudeta. Ta ütles mulle, mida ma pean tegema, pärast seda, kui see oli tehtud, järgmise 2 päeva jooksul helistas mulle minu arm telefoni teel ja andis vabandust, et elas mind enne ja ka järgmise nädala jooksul pärast seda, kui mu armastus mulle helistas. Andestust paludes kutsuti mind vestlusele minu soovitud ettevõttes, kui mul oli vaja töötada juhendajana. Olen nii õnnelik ja rabatud, et pean seda kogu maailmale rääkima, kuidas Baba Wale aitab mul täita oma südamesoovi. Baba Wale on igasuguste loitsude ja hea maagia spetsialist. Kui vajate abi, võtke ühendust Baba Wale'iga järgmisel e-posti aadressil: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tänan mind hiljem

 

Postita kommentaar

<< Esileht