kolmapäev, november 16, 2022

Pullerits: Miks ROKi president tahab saata vene sportlasi avaliku mõnitamise kätte?

ROKi president sakslane Thomas Bach paneb jälle hullu. Ta soovitas äsja Indoneesias toimunud G20 kokkusaamisel osalenuil lisada ühisavaldusse punkt sportlikust neutraalsusest, millega ta peab silmas seda – ja seda ta ka ütles –, et suurtest spordivõistlustest saaks osa võtta kõik riigid, ka need, kes on segatud konfliktidesse. Kui kellelegi vajab see tõlkimist, siis Bach tahab, et venemaa sportlased saaksid taas võistelda koos teistega.

Olen Bachiga täiesti vastupidisel seisukohal: venemaa sportlastele ei tohiks olla niipea, ka vahetult pärast venemaa algatatud sõja lõppu pääs rahvusvahelistele võistlustele valla. Miks, seda olen siin juba küllastumiseni argumenteerinud ega hakka end pikalt kordama. Lühidalt vaid nii palju, et venemaa sportlased on enamikus näidanud end putinistidena ja sõja toetajatena. Kui palju te oskate nimetada venemaa sportlasi, kes on sõja ja putini tegevuse selgelt, ilma mingi keerutamiseta ja pehmendamiseta hukka mõistnud? On selliseid üldse olemas? (Oma toetust talle on demonstreerinud suusatajad Veronika Stepanova [ülal vasakpoolsel pildil paremal] ja Aleksandr Bolšunov [all parempoolsel pildil keskel].) Arvata võib, et kui mitte avalikult, siis hinges ja südames on enamik vene sportlastest venemaa agressiivse käitumise pooldajad. Mingid lühiloosungid, nagu «Ei sõjale», vastupidise väitmiseks arvesse ei tule, sest venemaa ei pea ju enda väitel sõda, seega on niisugune loosung sisutühi. Nagu ka vene tennisisti Andrei Rubljovi «Rahu. Rahu», sest kes siis poleks rahu poolt; arvan, et isegi putin on.

Ja teiseks, venemaa on paljude rahumeelsete riikide ametlikul hinnangul terroristlik riik ning terroristide esindajail ei tohi olla rahvusvahelises elus mingit kohta.

Aga olgu, kujutame ette, et venemaa sportlased tulevad Otepääle suusavõistlusele. See oleks riskantne samm. Kindlasti soditakse nende suusabussile venemaad tauniv ja Ukrainat toetav loosung. Arvatavasti koguneb sinna, kus venelaste buss asub, kus venelased elavad ja söövad ja harjutavad, inimesi, kes nende vastu pehmelt öeldes protestivad, otse öeldes neid mõnitavad. Näiteks loosungite või hüüetega «Fašistõ!», «Idite nahhui!», «Putin huilo!», «Merzavtsõ!», «Podonki!», «Zaraza!», «Smert russkim okupantam!», «Pozor!» jne. 

Ja kujutage vaid ette, mis juhtub võistlusel teleülekande ajal: rahvas koguneb raja äärde, ökoprotestijatelt tuntuks saanud tomatisupi purgid käes ja loobib nende sisuga vene suusatajaid, et nad oleksid punased, justkui sama verised, nagu nende tapetud ukraina inimesed.

Siis tuleb pressikonverents. Uskuge, ma tean väga hästi, mida seal venelastelt küsitakse. Ja need küsimused ei ole lühikesed – need küsimused on pikad, põhjaliku ja üksikasjalise sissejuhatusega, väljendavad moraalseid selgeid hoiakuid ja jõulist, reljeefset kriitikat. 

Igasugustel tseremooniatel tabab venelasi avalik ja üldrahvalik hukkamõist. Kõrvulukustavad vilekoorid, sekka valjuhäälsed, siin eespool viidatud põlastust väljendavad hüüded.

Miks tahab Thomas Bach saata oma sõbra putini diktatuuri all elavaid vene sportlasi niisuguse massiivse ja globaalse alanduse alla? Kas ta tõesti arvab, et venelastele kujuneb see mingiks naudinguks?

Foto 1 ja 4: Vene suusakoondise hooldebuss on saanud 2. märtsil Norras Holmenkollenis Ukrainat toetavad loosungid ja sümbolid. Fotode autor: AP/Scanpix
Foto 2: venemaa president vladimir putin 26. aprillil kremlis tema innuka toetaja suusataja Veronika Stepanovaga. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Vene suusataja Aleksandr Bolšunov lahkumas 1. märtsil autoga Holmenkolleni suusastaadionilt, kui norralased keeldusid teda starti lubamast. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 5: venemaa president vladimir putin 26. aprillil kremlis suusataja Aleksei Tšervotkiniga. Foto autor: AP/Scanpix

36 Kommentaarid:

At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks. Siin on Padre küll õigel positsioonil headuse ja õigluse eest väljas. Pozor vaenlastele!

 
At 07:43, Anonymous Anonüümne said...

https://rus.postimees.ee/7646180/zvezda-sporta-heyki-nabi-ya-ne-prinimal-zapreshchennye-preparaty

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvahelise paralümpiakomitee erakorralisel peaassamblee koosolekul otsustati Venemaa ja Valgevene paralümpiakomiteede liikmelisus nende riikide rolli tõttu Ukraina sõjas peatada.

https://sport.delfi.ee/artikkel/120100098/venemaa-ja-valgevene-visati-rahvusvahelisest-paralumpiakomiteest-valja

Nii tuleb tegutseda! Bachid, Klandorfid ja Sõõruka taolised kollaborandid tuleb spordijuhtimisest eemaldada.

 
At 17:33, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Väga hea ju kui inimestel üle maailma avaneb võimalus reaalselt näidata, mida nad venemaa sportlastest arvavad. Miks te hr Pullerits selle pärast muretsete. Kui need asjad lähevad inimestele üle maailma samavõrd korda, kui blogi peremehele endale, siis tekib peatselt olukord, kus vene sportlased lihtsalt ei taha väljas pool venemaa piire võistelda. Praegune olukord on pigem nagu vene sportlaste kaisteks ja turvalisuse tagamiseks. Kui neid hakatakse mõnitama ja mõni saab veel füüsilise noomituse, siis äkki mõistavad nemad ka, et midagi on valesti. Hr Pullerits võibolla avaneb teilgi võimalus mitte ainult jutustada ,vaid näidata tegudega , kuidas te kõiki neid venelasi vihkate. Võite neile ju näiteks Otepää mk ajal hapet või uriini näkku visata, neid fekaalileotisega üle valada jne. Äkki saate sellise vapra teo eest Zelenskilt samasuguse medali nagu Marko MIhkelsonilegi anti.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Padre artikkel ka suures meedia (kuigi pole selge ka PP blogi on väiksem kui PM).
https://sport.postimees.ee/7650536/roki-president-tahab-saata-vene-sportlasi-alanduse-katte

Osavalt komponeeritud artikli mõjud võivad olla globaalsed.

Bachi lähim kamraad: Seltsimees Bach, on avaldatud oluline artikkel, mis võib venelaste positiivse kaasamise küsimärgi alla seada!
Bach: ??? Mida juttu seltsimees. See on ju 9 korda mõõdetud neutraalne lähenemine.
Bach kamraad: Lubage, seltsimees Bach, ma deklameerin.
Bach /tüdinult käega viibates/: No deklameerige siis, aga kiiresti, mul pole aega, araablased ja hiinlased on mul ukse taga. Spordiasjad vajavad tõelisi arutelusid.
Bachi lähim seltsimees deklameerib Pulleritsu PMi artiklit. Bach kuulab ja muutub järjest tõsisemaks ja tähelepanelikumaks, lõpuks lausub: Jutt jumala tõsi, ega me ju taha venelastele ja eriti seltsimees Putinile halba.
Kamraad: Jah, muidugi!
Seltsimees Bach: See žurnalist, ee..., eem..., mis ta nimi nüüd oligi, kirjutab väga hästi, empaatiliselt, selles on pieteeditunnet. Pole hea asetada meie suuremaid sõpru häbisse ja alandusse. Miks ma teilt pole kuulnud midagi nii arukat? Moodustame vaid komisjone ja korraldame paneele, kuid siin üks mees arvab nii kuldselt... mis ta nimi oligi...
Kamraad: Seltsimees Bach, tema nimi on Pullerits!
Bach: Veider nimi, justkui mugandus germaani nimest. Tegelik nimi võib olla hoopis Paul Friedrich.
Kamraad: Jah, seltsimees esimees.
Seltsimees Bach: Kuula nüüd tähelepanelikult, ma ütlen seda vaid ühe korra! Kutsuge hr Paul Friedrich talle sobival ajal ROKi, et vahetada mõtteid spordi teemal. Broneerige kõige parema hotelli kõige parem numbrituba siin Lausanne'is ja lennupiletid äriklassis loomulikult. Vastuvõtt olgu kui šeikile!
Bachi lähim kamraad: Seltsimees Bach, saab tehtud!

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis see oli kas Hašeki stiilis paroodia`?

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa enam aru mis toimub, vene suusatajad on huinja-muinja..
* mingi vene spioon kappab meile tagasi ja meedia ehitab tast järjekordset kangelast..
* Filipp Los lasti küll Vene teatrist lahti kuid elamisluba pikendati 5a. Nüüd annab tüüp Sobtšakile intervjuud ja selgub et on ammune sõber!

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

10:11 jah see oluline punkt

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Uuesti üle hüpanud spiooniga on asi lihtne, kui ta tegelikult reetis Venemaa, siis koksatakse ta siin peagi maha. Kui mees käib ringi , annab intervjuusid ja ajab vesist juttu 24. veebruari kohta, siis teeb oma spioonitööd edasi.
Loss tuleb Venemaale deporteerida, taolisi tümakaid mobiliseeritakse seal meeleldi. Kunstnikuhing saab osaluselamuse tegelikust fašismist, mida hiljem oma näidendites lavastada.
Miks Eesti peab taolisi tegelinskeid siin sallima?

 
At 13:57, Anonymous Santehnik said...

Meedia ehitab kangelast, ka ukrainast ja ukrainlastest. Tõde on see, et nad on täpselt samasugused slaavlased nagu venelased. Ülbed, pretensioonikad, saamahimulised ja sõjakad. Teenindan igapäevaselt uhkeid ja suisa toretsevaid elamispindasid, mis nende "vaesete" pagulaste käsutuses on, näen, kui toretsevalt nad elavad ja vastikult käituvad ning igasugune empaatia nende vastu kaob. Pigem hakkab kahju väikesest orjarahvast, kes vööd pingutades selle kõik kinni maksab.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Keda sa orjarahvaks kutsud?

 
At 18:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 13.57 Kui mustanahalised" pagulased "tulid ,uhked firma riided seljas, oma kallite I phone dega üle mere, siis need valgenahalised "pagulased" tulevad oma tutikate mersu dziipidega mööda maad. Paraku ongi nii, et oma kodu riigist rändab sellisel viisil välja enamsti vaid saamahimus inimprussakas. Inimesteni, kes tegelikult abi vajavad see abi suuremalt jaolt ei jõua.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba üldistamiseks läks, siis kas kõikidel Ukraina sõjapõgenikel on uhked mersu maasturid? Või enamusel? Või kui paljudel? Enamikel siia jõudnud ukrainlastel, kellega minu tutvusringkonnas kokku puutud on, on seis ikka väga hapu. Ju ma siis lävin mingite imelikega...

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Minu tutvusringkonnas on mõnel pagulasel kõigest KIA Sorento, nii et hr Kägu ärge liialdage

 
At 22:09, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

19:42 Üldistamine pole muidugi õige, aga sama vale on see krdi heroiseerimine ja altruisti maski all endale varanduste kokku ajamine. Mingi viimase totakas komme on kõigi hädaliste oma koju tassimine. Ukraina suur ja lahmakas maa, sõda toimub väikesel alal. Pole ka neil sinu tuttavatel ukrainlastel viga midagi. Meie rikas riik üürib neile elamised ja annab veel taskurahagi. Arvan, et neid võlgu saavad meie lapsedki veel kinni maksta. Märgake parem neid hädalisi, kellele passi rahvuseks eestlane kirjutatud. Kosmilise kiirusega kallinevate hindade juures tekib neid üha juurde. Pop on muidugi vehkida ukraina lipuga ja karjuda slava ukraini. Miks krt on nende (mugavus) pagulaste seas nii palju noori tugevaid mehi ? Miks mängivad nad siin diivasid ja ei kaitse oma riiki?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

22:09, Kägu te kõlate sama totakalt kui PMi arvamustoimetuse juhtaja, kes samuti peab Ukrainat igati turvaliseks riigiks. Veel turvalisem on ta siis, kui õhuhäire ajal varjuda metroojaamadesse, majade keldritesse jne. Venelane pommitab üle kogu riigi elektrijaamu ja muud elukondlikku taristut. Oht valitseb igal pool. Neist, kes põgenevad, võib aru saada. Küll jagub Kägul mõistmist ja empaatiat agressorrahva suhtes, et ikka saaksid sporti teha. Lontrus on ikka lontrus.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Suur osa Ukrainast ongi täiesti turvaline. Erinevalt mõnest teisest arvamusliidrist käisin ma vähem kui paar kuud tagasi ise põllul ,mitte ei tugine pelgalt sellele propagandale mida peavool levitab. Kägu

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne! Meestele. https://novaator.err.ee/1608793666/eesti-mees-on-39-aastane-aleksandr
Miks ma ei imesta, et Maarjamäe ja Tehumardi monumendid ikka veel püsti on?

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Vaba maailm sai täna märgilise tähtsusega võidu. Novak Djokovic edenes ATP finaalturniiril finaali.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Ehk oleks vabale maailmale kasulikum, kui koos punamonumentidega ka Kõlvatus teisaldatakse teisele poole riigipiiri?

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Kõlvatus on demokraatia nurinäide. Ida kavaldas lääne üle ja pärismaalased lasid ennast klaasist helmeste eest ära lollitada .

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Need klaasist helmed on üks huvitav nähtus Eesti poliitilisel kaardil. Ükskõik mis sigadusi kesikud või oravad ka ei teeks, ikka leiduvad mõned, kes selles kõiges valjuhäälselt ja meelekindlalt ekret süüdistavad

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Alati peab olema soovitavalt naiivne ja lapsesuuga patuoinas. Nii on hea toimetada.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna linnapea Kõlvart on nõukogude pere produkt ja Mõkolaivi oblasti juht Vitali Kim on samuti NLi ajal sündinud. Mõlemad on korea päritolu. Kui Kim on Vene-Ukraina sõja üks vastupanusümboleid, siis Kõlvart oleks Vene okupatsiooni administratsiooni liige. Võõras päritolu ei mängi rolli, vaid pere ja enda moraal ja väärtused. Väga lihtne on arvata Vene okupatsioonivõimude sekka ka eesti päritolu rahvast: kubermangumehed, rahutuvid (kes arvavad, et rahu tagaja saab olla vaid Venemaa), nafta- ja gaasisõltlased, sport on rahu aktivistid, punaobeliskide kaitsjad, Eesti kaitseväe ja politsei vastu tegutsejad, Vene kooli säilitajad jt. Hea PP blogi lugeja, kas sina leidsid ennast loetelust?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

To 12:24 Kas te tarkpea ka viitsiste lugeda,mida Kõlvart tegelikult mõtles ja ütles või piirdusite ainult nende lapsepilastajate ja riigivaraste partei mõju all olevate ajakirjanike tellimustöö lugemisega?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

14:10, kui te olete noor, siis on teie naiivsus mõistetav. Miks takerduda viimasesse öeldusse. Tallinna pikaajaline meer on Vene kooli säilitamise eest võitlev teeneline juhtfunktsionäär, ta on Vene saatkonnaga (teile teadmiseks - see on spioonipesa) mehkeldamises ära märgitud Kapo aastaraamatus. Kõlvart vaidlustas, ent jäi Kapo ees kaotajaks. Punamonumente teisaldatakse alati Vene maailma aktivistidele alandaval viisi - küll viidi Aljoša öövarjus ebaväärikalt minema, siis jällegi Narva tank tiriti liiga hommikul vara trossidega postamendilt alla jne, jne. Ma usun, Kõlvart spordiaktivistina on samuti venelaste ja valgevenelaste rahvusvahelistele võistlustele lubamise poolt. Vene maailma ürituse Totalnõi Diktant korraldaja Eestis.
Teile, 14:10, saab ilmselt ülal loetelus rohkem kui ühele konksu taha panna, eks?

 
At 17:32, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Rahvale on vaja pidevalt uusi mänge ja mängukanne. Koroonamängud mis olid hiljuti üli populaarsed pakuvad praegu pineget vähestele .Eesti meediast ei leia piuksugi selle kohta, et Kongo DV idaosas, Põhja-Kivu provintsis, on laiendanud lahingutegevust peamiselt tutsidest koosnev mässuliste grupp M23. Valitsev režiim otsustas neilt nõuda küll kohest desarmeerumist kuid väidetavalt naaberriigi Ruanda valitsusega koostööd tegev rühmitus sai asjast sootuks teistmoodi aru. Taas üks võimalus pooli valida ja varukal mõne võõrriigi lipukest kanda.
Täna algas Katarris jalgpalli MM! Riigis kus on maailma suurim sooline palgalõhe, Kus väärkoheldakse töölisi ja rikutakse kõikvõimalike inimõigusi. 2017 katkestasid mitmed riigid Katariga diplomaatilised suhted ja kulutasid välja majandusblokaadi. Kõige hullem on , et korraldajad keelduvad isegi pedepropagandale allumast. Asi on läinud nii kaugele, et palutakse jalgpalli meekondade kaptenitel väljakul lillat reklaami mitte teha. Enne kuulmatu eks. Ilmselge, et Katarril on rohkem raha, kui kõigil pedepropagandistidel kokku. Kes maksab selle muusika. Peamine rahvas saab kõvasti tsirkust ja kui veab siis ka leiba.
Ukraina ja Venemaa kriisi suhtumises ja seisukoha võttudes on Eesti arenenud maailmast maha jäämas Sellepärast tuleks mõnedel pseudoisamaalastel seltsimees Kõlvarti kohapealt samamoodi silm kinni pigistada, nagu on seda suur osa rahvast pidanud tegema igasuguste “autorollotajate”, miljonite varaste ja pedofiilidest ja pederastidest oravate ja sotside puhul. Palju lihtsam on elada kui võtad endale hoiaku, et sinu valitsus on sinu vaenlane ja et juhtida ja kamandada tahavadki vaid ahned ja rumalad ( mõnedel puuduvad elementaarsed teadmised kooli füüsikast ja matemaatikast, nad on sotsiaalsetelt oskustelt ja teadmistelt algkooli lapse tasemel, aga näe on peaministrid). Pigistad lihtsalt silma kinni ja ajad oma asja, laskmata ennast mitte häirida sellest, kas marionettvalitsus edastab hetkel idast või läänest tulevaid käske. Südames ma usun, et J Madison ei ole kindlasti halvem inimene, kui hr Kallas ,tal lihtsalt pole olnud võimalusi suuri asju korda saata ( loe varastada) Arvan, et ka Kõlvart pole oma südames venemeelsem kui preili Kallas, lihtsalt üks panustab ühtedele malenditele (valijatele) teine teistele

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Tahan Kägu postitusele lisaks öelda, et mina ei oleks üllatunud, Vladimir Putin saaks peatselt Nobeli rahupreemia ja järgmine jalgpalli MM toimuks mingitel erakorralistel põhjustel venemaal

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Keegi poleks üllatunud, kui järgmine jalgapallo MM toimuks venemaal. Tiislerid hüppaks selle peale persega lakke.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Seal toimus eelmine MM. Suur spordipidu oli.
Kägu jutust veel tiblamarkerid juurde. Ativaxxerid on oma häälekandjates vaktsiinidelt suundunud just rahu ja Vene jutupunktide levitamise teele. Seega, kui oled siiras antivaxxer, siis oled tõenäolisemalt ka putinistide toetaja.
Kohus on süüdi mõistnud hiljuti kaks pedofiilsete kalduvustega laiemalt tuntud tegelast, üks oli P.Helme ja teine oli Ottotriin. Viimase poliitilist eelistus ei oska määratleda, küll aga esimese oma on selge.
Kägu, kas teie haridus skaalal K.Kallas-J.Madison on rohkem Kallase või Madisoni poolel?

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Kohus mõistabki süüdi vaid otutriinusid

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

vaktsiini sõbradele ja süsti sõltlastele halb päev! Djokovic võitis ATP finaalturniiri ära. Kõva vend nii spordis kui tavaelus , midagi pole öelda. Respekt!

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kaudne putinist ehk kasulik idioot, mida näitab ainuüksi see, kuidas ta püüab eespool Ukraina võitluse olulisust pisendada, tuues teemaks mingid aafrika mässulised, kelle seab Ukrainaga samale pulgale. Puhas antivaxxerist vene värdjate jutupunktide edastaja on ta.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Saage juba oma vaxxidest juba üle, see on eilne päev ja läheb veel korda ainult tõeliselt andunud süsti friikidele. Avage silmad ja vaadake ringi mis mujal maailmas toimub. Järjest vähemaks jääb neid , kes ukraina-vene kriisis pooli valivad. Ärge jääge teemadesse kinni nagu Pullerits.

 
At 08:07, Anonymous Anonüümne said...

Just, maakera kuumeneb ja venelaste sõda lisab sinna suure panuse!

 
At 08:29, Anonymous alfaisaste marssal said...

Kägu, selle Aafrika probleemi lahendamiseks on olemas Aafrika Liit. Miks peaks sellega tegelema Euroopa Liit või NATO? Teiseks, mitte keegi ei keela noil Aafrika riikidel seda teemat ÜROsse viimast - lasku käia. Seda ei pea tegema keegi teine nende eest.

Ja see on õige, et järjest vähemaks jääb neid, kes Ukraina-vene kriisis pooli valivad. Kõik mõistlikud inimesed on juba ammu valinud Ukraina poole, seal ei ole tõesti enam jäänud palju neid, kes ikka veel valikuga tegelevad.

 

Postita kommentaar

<< Esileht