reede, veebruar 03, 2023

Pullerits: Kuidas pikaajaline võitlus mulle lõpuks esikoha tõi

Kui kaua see kestab, et ilm teeb taas kord rassistliku pöörde ning valge talv surub vähemasti Tartus enda alla musta maa?...

Ent mitte kõikjal ja mitte piisavalt. Jaanus Laidvee, Eesti parimaid klassikatehnikas suusatajaid harrastajate seas, võib ju nahast välja pugeda ja naba paigast pingutada, teha 30–40-kilomeetriseid trenne, sikutada jõusaalis rauda, joosta õhtupimedas kiilasjääl, käia Itaalias laagris, isegi kirjutada siin blogis võistlusülevaateid või anda sel teemal intervjuud, nagu pärast Viru maratoni eelmisel laupäeval, aga kõik see töö läheb tal vastu taevast, kui Tamsalu-Neeruti maratoni korraldajad peavad tõdema, et valge pealetung mustale jääb siiski nõrgaks ega kannata suusaüritust läbi viia.

Aga samal ajal... samal ajal Tallinnas noppisin oma mulluse võitluse vilju. Küllap kõik teavad, et olen järjepidevalt ja kompromissitult võidelnud selle eest, et Venemaa sportlased ei saaks rahvusvahelistele võistlustele ega ka Eesti võistlustele. Seda tehes paljastasin isegi Klubi Tartu Maraton, kes lasi Venemaa inimesi osalema Tartu kevadisele jooksu- ja rattaüritusele. Survestasin kõikvõimalikke asjaomaseid instantse, et nad ei laseks Venemaa rallisõitjaid Rally Estoniale. Kirjutasin sel teemal mitu arvamuslugu.

Ja nagu ikka, kui midagi siiralt, hingest ja südamega teed, siis see läheb korda ja seda ka märgatakse. Eile sain nende kirjutiste ees Jaan Tõnissoni meediaauhindade jagamisel esikoha arvamuslugude konkurentsis. Nagu hiljem žürii esimehelt kuulsin, oli see kõige suurema osalejate arvuga ja kõige tihedama rebimisega auhinnakategooria. Teiste ees tunnustamise, tulbikimbu ja raamitud diplomiga kaasnes 1000-eurone preemia.

Kolleeg Jaan Väljaots kirjutas minust sel puhul isegi väikse loo.

Paraku see teema jätkub. Päev varem olin avaldanud Postimehe arvamusküljel järjekordse loo, kus argumenteerisin, miks ROKi plaan lasta venelasi rahvusvahelistele võistlustele n-ö neutraalsetena on eluvõõras ja sinisilmne. Sel teemal paistab minevat üldse suuremaks piikide murdmiseks, sest Poola on kuuldavasti koos Suurbritanniaga loomas rahvusvahelist boikotikoalitsiooni, kuhu loodab kaasata 40 riiki. Poola spordiministri sõnul on nad vajadusel valmis juhul, kui saadakse kokku piisav arv riike, kelleta olümpiamänge ette ei kujuta, esitama ROKile koguni ultimaatumi.

ROKil on juba hirm nahas, sest miks muidu on ROK asunud vastu hoiatama, et boikotiähvardus käib olümpialiikumise põhimõtete vastu ja boikott rikub olümpiahartat. Aga kas see ei käi olümpialiikumise ja üleüldse rahumeelse maailma põhimõtete vastu, et sõda alustanud ja sõda jätkava ning ka avaliku arvamuse areenil sõda toetava riigi sportlased, kellest enamik on liiati armeesportlased, saavad võistelda teistega nagu võrdne võrdsega. (See, et nad ei saa esineda oma lipu all, ei tähenda, et nad muud osas, mis puudutab võistlemisest, poleks teistega võrdsed.)

Kolmapäeval olin tunnistajaks veel ühele võitlusele: peaminister Kaja Kallas käis Võrus (fotol vasakul ja ülal vasakul) ning kohtus sealsete inimestega ning vastas nende küsimustele. Lõpp kiskus väga tuliseks. Sellest kirjutasin Postimehele ka reportaaži. Tuleb ikka käia sündmuskohal, mitte rippuda ainult telefoni otsas ja kirjutada e-kirju, sest ainult n-ö põllul käies näed päris elu ja saad tunda rahva meeleolu. Liiati, EKRE valimiskampaania üritusest olin päev varem loo avaldanud – vaja ju ajakirjanduspildis tasakaalu eest hoolitseda.

Küll aga ei saa ma sinna midagi parata, et Kaja Kallase lugu on saanud Postimehes veebis peaaegu kaks korda rohkem lugejaid kui Martin Helme lugu. See on fakt. Kommentaar on vaba.

Fotod 1 ja 5: Diplomeeritud ajakirjanik Priit Pullerits, Jaan Tõnissoni meediaauhindade konkursi võitja parima arvamusloo kategoorias. Fotode autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi (paremal) annab Jaan Tõnissoni auhindade tseremoonial Postimehe parima arvamusloo auhinna Priit Pulleritsule. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits (keskel) koos teiste Jaan Tõnissoni auhinna võitnutega. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Fotod 4 ja 6: Priit Pullerits vestlemas peaminister Kaja Kallasega kolmapäeval Võru kultuurimajas Kannel. Fotod Priit Pulleritsu erakogust

63 Kommentaarid:

At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas pikaajaline võitlus ka rahatasku paksemaks tegi, et Utahi külastada?

Teine pikaajaline võitlusliin kipub kahjuks liiva jooksma - https://sport.postimees.ee/7704795/usa-toetab-venelaste-lubamist-pariisi-olumpiale

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Helme soul oli saal oma rahvast täis, siis peaministrit oli kuulama tulnud vaenulik element. Võrokese ei usalda Eesti riiki. Nad suisa ütlevad, et käimas on uus baaside leping, kus okupandiks on inglane ja ameeriklane. Sellist meelsust ei usuks, kui Pullerits kohapealt ei raporteeeriks. Kauksi Ülle ähvardas ennast põlema panna ja Merca kõneleb genotsiidist. Minge kallid kaasteelised perse, et teid valitseks perekond Helme.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Aastat kümme tagasi sai meestega pokkerit mängimas käidud. Enne mängu lepiti kokku reeglites: oma üheeuroseid Vastseliina kortereid panustesse mitte toppida! Käšš õunli. Nüüd tuleb aga välja, et sealsel kinnisvaral on kulla hind???

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Ennast kiitmast ma ei väsi :)

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Kui kellelegi anda klaari sõnumi ja hea keele auhinda, siis ma annaksin selle paljude selgitavate artiklite eest pr Ene-Margit Tiidule. Tema stiilinäide emotsionaalselt lahmivale setuvenelasele:
https://arvamus.postimees.ee/7702765/ene-margit-tiit-miks-ma-toetasin-vorokeste-ja-setokeste-genotsiidi

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

1000€ sellise pingutuse eest on väike samm õiges suunas. Sellest piisab tõesti soodusreisipileti ostmiseks Utahi. Tegelikult vääriks Priit ikkagi istekohta mitte nö rahva seas kitsastes toolivahedes vaid kenasti keskturisti klassis, kus saab ka jalgu sirutada või veel parem äriklassis kus saab jalad sirgeks ajada ja mõnusalt suigatada ning lennukistpuhanuna välja astuda, et meid teavitada Uue Maailma kõrbete uutest arengutest. Tutvustada tärganud kinnisvarabuumi ja hotellihindade inflatsiooni. Noh jah. Või on seoses USA seisukohaga vaimustus meie maailmale suuna näitajate vastu lahtunud? Vaatan meeletult ägedat pilti PP vs PM ja on näha, et ühel pool on ikkagi auhinna laureaat ja teisel pool meelehitlikult valimisvõitlust pidav sõdalane. Üks on kaalutlev, analüüsiv, tõde pooltõest selekteeriv rahulik infot imav käsn ja teine kindla silmaga vastureaktsioone takseeriv kehakeele lugeja, kes proovib mõjuvaid kilde välja vuristada. Kas see kõik toob edu Helmede vastu, no tõesti ei tea.

 
At 15:48, Blogger Priit Pullerits said...

Kõik oleneb vaatepunktist ja horisondi avarusest, 10:41. Võrokesed eksivad, kui arvavad, et nende kodukant on rünnaku all. Vastupidi: kaitse all. Kui sinnakanti tuleb tugevam ja suurem NATO kontingent pidevalt treenima, siis on too kant agressori eest paremini kaitstud ning heidutus mõjub tõhusamalt.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Agressor ei vaja võrumaa liivast pinnast. Agress paneb otse Tallinna vallutab telegraafikeskuse, sadama stenbocki maja ja vsjoo. Kaitsevägi koos naatuga võib võrumaal treenida palju heaks arvab. Pullerits on unustanud mis talle nõukogde kroonu taktikalise ründe plaanide spetsialist major Kulebjakin õpetas.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Võrokesed ja setod tuleb jätta taktikaliselt Vene okupatsioonitsooni ja Eesti võitlejatel tuleks kaevuda Võnnu Otepää kaitseliinil. Viimane õlekõrs jääb Emajõe kanda, see tähendab aga ka juba linnalahinguteks valmistumist, betoonitehase kant jääb tagala ja propaganda keskuseks.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Selliste kindlameelsete ja teotahteliste meestega ei tule mingit okupatsioonitsooni.

https://tartu.postimees.ee/7705220/kes-ta-on-ekrest-valja-visatud-tartu-hitler-jai-vene-valisministeeriumile-hambusse

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Vana Mart kah kaheksakümnendatel kasvatas mustaarši, tegi bändi ja käis koputamas. Bänd ja mokahabe on ajalugu, ülejäänut teeb tänaseni.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Õnnitlused. Priit ainuke soliidne, lipsuga, preemiat vastu võtmas. Ameerika kool. Õppige poisikesed.
Aga, tuleb tõdeda, et Kelgu TM toimub originaalrajal ja Laidvee on õigel teel.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kunn. Aga mis siis saab kui ta pensionile jääb? Siis läheb narratiiv kogunisti noorte kommunistide kätte. Kas Pullerits on kasvatanud endale järglase(d) kes tõrvikut edasi kannab? Kes see olla võiks?

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

On juba ammu teada et kõige suuremad lurjused ja petised on just lipsuga ja soliidsed mehikesed , eks ole hiljem näha kuhupoole Priit platseerub, ärme unusta et tal hakkab ka pensioni aeg peale tiksuma ja "elu vajab elamist.."!

 
At 17:51, Blogger Priit Pullerits said...

Näide, kuidas teha ääretult vastuolulisest teemast ideaalilähedaselt tasakaalustatud lugu, kus juba pealkirjast ja sissejuhatusest alates pole mingit kallutatust ega ühe poole teisele eelistamist ja nii lõpuni välja:

https://kultuur.postimees.ee/7705333/raamatuarvustus-oo-sport-sa-oled-mottetu

Tehku järele, kes suudab!

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Venelased Olümpiale, seda ei saa juhtuda. Nii loogikavaba ja ebaratsionaalne ei saa maailm olla. See tähendaks iseendale ja vabamaailma väärtustele vastu töötamist. Kui maailm paneb praegu kokku 10 sanktsioonide (piirangute) paketti Venemaale ja Valgevenele, siis samal ajal järeleandmisi teha ja piiranguid vähendada, on loogikavastane, sabotaaž või midagi veel hullemat. Vandenõuteoreetikud võiks küsida, kui palju venelased ROK-ile maksavad?

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui soovilugu küsida saaks, siis see oleks tõesti Pulleritsu sugusele gigandile vääriline väljakutse- kuidas sporti raha tuleb, lihtsustatult, idiootidelegi arusaadavalt. Ja tähtis pole, palju mingi ROK'i asjapulk rüssadelt altkäemaksu saab, vaid üldisemalt, sponsorid, teleõigused, promootorid.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Spordi rahastamise telgitaguste avamine on Pulleritsu talendile lati alt läbi jooksmine. Ei, see on jama. Rahakotis tuulamine on mage tase. Oluline on, et mida raha eest saab. 1987 jooksid läbi numbrid, et NL on tehnilise arengu osas kõrgtehnoloogia segmentides USA-st maas 100 aastat. See on suurim nr mis läbi jooksis. Tõlgituna tähendab see, et jälgimatute rahastustega militaarlaborites on peidus aparatuur mida tavaline tuumafüüsik peab maaväliseks. Millised tehnoloogiad neist on valmis avalikku kasutusse tulema nagu steadycamid, mis algselt olid mõeldud jalaväelastele jooksu pealt täppislaskudega vastase maha niitmiseks ilmselt lagedas stepis aga mitte künklikul ja metsasel Nursipalu maastikul. Priit luusiski 2019 Tõe ka tagajärje nimelises linnas, millest 100 km kirdes toimus maailma esimene tuumakatsetus Trinity, mille epitsentris on asjakohane mälestusmärk ja sealkandis leidub ohtralt trinitiiti, ehk tuumaplahvatuse petrofeerunud pisaraid, mis on kollektsionääride seas kõrges hinnas. Aga Priit ei jäänud sinna toppama vaid liikus otse endise raketiväelasena polügoonile Hollomani baasi juures mis on seotud esimeste lendavate taldrikute ja ufonautide leidmise muinaslugudega Corona ümbruses, mida hiljem hakati nimetama Roswelli juhtumiks. Tõenäoliselt on lood konstrueeritud toonaste katsetuste maskeerimiseks eriteenistuste poolt. Hollomani baasi on peetud ka Spielbergi filmi "Close Encounters Of The Third Kind" algupärase sündmuse lähtekohaks. Nimelt saadeti seal juba 1947 polüetüleenist jalgpalliplatsi suurusi õhupalle koos koormaga 30-40km kõrgusele. Kas Priit selgitas tegeliku tõe seal välja? Võib-olla aga nüüd on ta vait ja hoiab millegipärast isegi Utahist eemale. Nopib auhindu sõjateemal. Kas see on osa ülesandest mille sai Hollomanist? Igatahes näeme, et enne kui Priit luusis Narva tanki ümber ja juhtis sellele tähelepanu, siis mõne aja pärast viis sõjavägi Narvast tanki ära. Kui Priit luusis metsavennatalus Vene gaasitrassi lähedal, siis mõne aja pärast pandi seal liikunud gaasivood seisma. Hakkas sõda Ukrainas, tuli auhind. Nüüd on Priit Nursipalus endises tuumarakettide baasi asjades sehkendamas. Mida see tähendab ja mis saama hakkab? Muide trinitiiti müüb United Nuclear nimeline firma, mis kuulub Bob Lazarile, kes on äravahetamiseni Priiduga sarnane tõeotsija, ainult seitel on peegelpildis. Tema on seotud Area 51 avalikustamisega ja ta sai oma karjäärile tuule tiibadesse Los Alamoses mis on tuntud kui tuumarelva sünnipaik. Ilmselt on tema kaudu väljastatud inffi eelkõige venelaste hirmutamiseks.Tänu Bobile sai ufondus ajakirjanduses uue hoo sisse ja tema dokfilmi alusel sai alguse ka võruka Kersna "Monoloog tundmatuga" mis ootamatute sündmuste tõttu lõpetati, sest venelaste jaoks oli tegu tundliku teemaga. Aga ikkagi, kui Priit võttis Nursipalu fookusesse, siis kas saame teada kogu tõe või näeme tema tegevuse järgi mingit suuremat sündmust juhtu.as seal kandis?

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

13:58 jah väga õige selle globaalses strateegilises mängus olulise linnakese nimi on Truth & Consequences kus Pullerits viibis kuigi oleks konspiratsiooni mõttes märkida kohaks 40km eemal Los Cruces nüüd on partnerite luure silmad peal.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Hiinlaste 2. luureõhupall on just sinnakanti liikumas. Mõelge nüüd hiinlaste ja Padre ekspeditsioonide eelarvete peale, pealegi hiinlaste 1. õhupall lasti Ameerika Ühendriikide õhujõudude poolt alla. Luuresõiduki detailid ja tundlik info võib juba neil hetkil olla Virginia FBI salajases laboris uurimisel ja dekodeerimisel. Padre tuli missioonilt tagasi puhaste paberitega: keskpärane maastikuratas Trek, GoPro kaamera materjaliga ja ajakirjanikutööst tuttav märkmik kirjapulgaga. Hiinlased jälgivad USAd 18km kõrguselt, Padrel on nina hagijana vastu punakat liivakivi. Hiinlastel on, kellelt õppida.

Nursipalu juhtum küpseb algstaadiumis, rahva üleskihutustööl osaleb end ajakirjanikuks pidav E.Petrone, kes kogus Tartus resideerudes tuntust Pulleritsu ovaali klassikajälje lõhkumises lapsekelkudega. Olge hoiatatud!

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas siit tuleb Eesti oma watergate? Nursigate? Karta et nii mõnigi kolonel jääb pagunitest ilma. Sissekukkumisel on tagajärjed.

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Jah, hiinlastel on Pulleritsult õppida. Mis õhupall?! Tööd tuleb teha jalad maas, vaikselt, üksinda, nagu Pullerits regulaarselt Utah's on teinud, iga kolme-nelja aasta tagant käinud seisu appdeitimas. Õhupalli lennutamine on nii üleeilne päev! Tule, taevas, appi! Vaadake Pulleritsu videosid, seal on palju asju näha, näiteks Green Riveri lähedal endine raketibaas:

https://www.youtube.com/watch?v=8RkTiw3RPVg

Hiinlased on Pulleritsu kõrval amatöörid!

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Nike Missile Site on PP poolt jäädvustatud kui tegutsev paik - https://youtu.be/_XerPNE50PU?t=241 Athena tähtsamad objektid jäid PP videost aga millegipärast välja Võib-olla hoiatati teda, et hiinlased saavad nii liiga värsket infot teada.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

On jah amatöörid Pulleritsu kõrval.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Siiski on ka Pulleritsul juhtunud fopaasid ehk napikaid. Just hiinlastega.

http://suusk.blogspot.com/2015/11/pullerits-kuidas-ma-shanghais.html

Aga vaadake, kui puhtalt tuleb osata sellest jamast välja tulla!

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

12:04, jah, see lugu on klassika!

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu meeskond osaleb teatemaratonil?

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Hiina luure teab et Pullerits on kõva pähkel. Austavad.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

On tunda, et Pulleritsu sekkumine on toonud asjade käiku pöörde: "Ehkki Reformierakond on seni andnud mõista, et Nursipalu harjutusala küsimusega tuleb kiirelt edasi liikuda, otsustas fraktsioon esmaspäeval, et vajalikud seadusemuudatused jäetakse siiski järgmisele riigikogule.

«Arvestades, et riigikogu valimised on ukse ees ja võimalikud seadusemuudatused vajavad põhjalikumat analüüsi, on mõistlik jätta lõplikud otsused uuele riigikogule ning moodustatavale valitsusele. Samuti ei soovi ma, et enne valimisi saaks Nursipalust poliitilise vastandamise objekt, sest riigikaitse areng peab olema erakondadeülene kokkulepe,» kommenteeris kaitseminister Hanno Pevkur (RE) pressiteate vahendusel.

Veel mõni päev tagasi sõnas Pevkur Vikerraadiole, et soovib vastavate seadusemuudatustega veel enne valimisi edasi liikuda. Möödunud nädalal tutvustas ta valitsusele seniseid arenguid ning valitsusliikmed toonitasid, et esialgu – enne otsuste vastuvõtmist – jätkatakse kohalike kaasamisega.

Kaitseministri sõnul jätkab riigi kaitseinvesteeringute keskus vajalike uuringute ning hinnangute ettevalmistamisega. «Harjutusala vajadus on selgelt olemas ja olemas ka valdav arusaamine erakondade üleselt, mis tähendab, et uuringuid ning muid toiminguid saab jätkuvalt teha, ent praegu tundub olevat mõistlikum aeg korraks maha võtta,» ütles Pevkur."

https://www.postimees.ee/7706643/reformierakond-jatab-nursipalu-laiendamise-uue-riigikogu-otsustada

Vot on mees, suure tähega.

 
At 15:55, Anonymous Haardega spetsialist said...

ON, mees nagu ORKESTER!

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks pole orkestrit ikka veel teenetemärgi saajate seas. Omakandi mees pukis aga see justkui ei tunnekski Priitu. Ootame siis järgmist aastat. Kuidas aga teha Priit nii teenekaks, et ta saab järgmine kord presidendilt autähe? Kuidas saab kogukond siin oma panuse anda?

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Teenetemärki ei anta eesti inimese lödipüksiks nimetamise eest. Samuti Grete Arroga ülbitsemise eest, kuna härrale ei meeldinud et too ei soovi sellist hinnetepanemist ja võistlust eesti haridussüsteemi nagu praegu. See on meeles seal kus seda märki jagatakse.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Teenetemärke ei peaks üldse sportlastele jagama. Mis jalgpallur mis korvpallur? Mida need eesti heaks tegid? Padrele aga kindlasti, tema viis eesti lipu maailma ja võitles rahva tuleviku eest.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake, mehed, Pullerits ei vaja laia tähelepanu, sest see on ainult nuhtluseks, kui soovid protsesse mõjutada vaikselt ja kulisside tagant, nagu seni on käinud, olgu Reformierakonna tagatoas proua Kallase ja härra Pevkuriga või Utahhis kõrbes salajastel polügoonidel, mida hiinlased võivad vaid pilvepiirilt piiluda. Aga meie mees on seal kahel rattal maa peal! Selge see, et selliste asjatoimetuste eest keegi medalit andma ei kipu. See oleks sama kui märklaud rinnale seada.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Meie usaldame Pulleritsu.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga kahetsusväärne on võimuesindajalt orden saada, eriti, kui sa oled sõltumatu ajakirjanik rahva teenistuses. Vastunäidustatud, olgu kui tahes hea mees.
Kogukonna toetus on palju olulisem, mehed!

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis te jamate? Nägite kui õnnelik on Priit 1000€ preemia üle. Isegi tänulik blogiartikkel valmis õnne tunde toel. Loomulikult ihkab ta ka riigipea käesurumist sobiliku ümbrikuga. Märk on rohkem nagu pitsat sellele sündmusele, mis jääb saadud rahasummat kauges tulevikus meenutama. Keegi teab, et kui palju siis teenetemärk väärt on konverteeritava ümbriku sisu järgi? Loodetavasti ei taha te väita, et Eesti Presidendi käepigistus ja märgikese annetus ongi kõik.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Ei-ei. See on põhimõtteline küsimus. Pullerits sai oma meediamaja preemia. On veel meediamajadeülene(?) auhind ja priskeima ümbrikuga Bonnieri preemia - need tsunftsisesed aurahad kõik on okeid ja neid kõiki Pullerits ka väärib.

PS. Mehed, ma arvan, et nüüd on Debbie suhtes ka kõige kriitikasuutelisemad kommenteerijad vakka. Täna oli väga kena kleit spordiuudistes ja ei kiskunud kuskilt. Ainult ma vaatasin, kas noor naine peaks ikka tumerohelist kandma. Mu lähim asjatundja vastas: "Loll, tumeroheline on moevärv!". Nii et asi selge.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Õige jah et kogukonna toetus ja austus on suurem väärtus kui käepigistused süvariigi korrumpeerunud ametnikelt ja ümbrikud kui tahes paksud ärimaailma mogridelt.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kus Debbiest pilti või videot näha saab?

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.err.ee/1608876143/etv-spordisaade-6-veebruar

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas tumeroheline pole mitte põhjamaade armeede ihupesu värv? Sealt see mood, et keegi ei teeks vahet kas seljas on ainult alukad või moeröögatus.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

21:53, kas Debbie kleit muidu kisub kuskilt? Kust?
Kui me juba süvitsi lähme, nagu me siin blogis peremehe suuniste järgi ikka lähme.

Debbie peaks vahel ka logopeedi juures käima, too oskaks mõnd head nõu anda, mida kasulikku näituseks pesulõksuga teha saab.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuule kutt, 23:39, pane pesulõks omale püksi!

 
At 07:04, Anonymous Anonüümne said...

Jah, juuksed ja naeratus olid ka paigas.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Debbie on fantastiline naisterahvas.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge nässid, kas Debie te jaoks nagu liiga noor ei ole? Las ta nüüd särab. Ikkagi Hiiu veri sees. Priit kindlasti teab ja soovitas teda.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu juurde tulevad noored iludused alles siis, kui juba läbipõlend. Vanemale ja usaldusväärse olekuga meesterahvale on nad altid pihtima, kuid ullikesed ei taipa, et too sama usaldusväärsus, paneb stoori lehte ja saab selle eest Pulitzeri preemia. Oh nooruse rumalust!

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Debie tuleks kogukonda integreerida. Ta saaks kindlasti häid nõuandeid vanematelt spordimeestelt ja kogukonna tugi on alati parem kui üksi purjetada ulgumerel.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Aga tegelikult oli preemiast kasu, mees sai kohe motti suusatamist harrastama. Nüüd peab küsima, et kuidas käsi käib, ilmselt mitte kehvasti aga kardetavasti valusalt. Oleks presidendilt kui vanajumalalt keda me kõik hardusega austame ka käepigistuse saanud, paneks Priit ennast oma kuludega TM-le kirja. Võtaks mõõtu. Jah, ega enam suusatamises medalitele ei pürgi aga oma tulemuse ja kohaga võiks ikka mõõtu võtta. Siis näeks, et kas keha veel nooreneb treenides või annab noorematele järjest enam alla. Suusasport on ikka ohutum pingutus kui talvel rattaga teedel vuramine. Siin saab panna kasvõi kogu aeg punases ilma ohuta, et mõni neljarattaline kahesilma vahele jääb. Oluline on ikkagi oma enda latipüüdmine. Aja jooksul tehnika areneb ja võimaldab olla peaaegu samal tasemel kui nooremana. Pärast lähed lööd kodus tulemuse ette ja ütled, et vat, suudan paaristõukeid panna sama hästi kui 10 või 20 aastat tagasi, peaasi, et libiseb hästi, potentsi jätkub.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Debie, vaid ikka Debbie.

Tegemist on silmapaistva värskendusega ETV sporditoimetuses. See läkski liiga keskealiseks kätte ära. Ent tuleb silmas pidada, et tele on siiski visuaalne meedium. See tähendab, et sama tähtis nagu see, mida räägitakse (ja sageli isegi tähtsam) on see, milline on rääkija. Tele on ikka vaatamiseks, mitte kuulamiseks. Kuulamiseks on raadio. Ses mõttes on ETV-l vedanud: Debbie on just see, kes annab põhjust teleri ees peatuda ja vaadata, mitte seda ainult taustaks mängitada. Kuid siin on veel üks nüanss, mis osavalt töötab. Nimelt tema esinemise lõpukaadrid. Olete tähele pannud, et alati, kui ta etteaste lõpetab, eemaldub kaamera ja jälgib, kuidas ta korjab paberid kokku ja lahkub puldist. Just too sekundiline hetk on otsustav: kaks (mitte rohkem!) sammu kõrge kontsaga kingadel, täpselt timmitud pikkusega ja krookidega kleit. Neid näeb vaid vilksamisi, ent just nii palju, et pehmelt öeldes vaatajaid õrritada.

No nagu te aru saate, vajab Debbie teema ikkagi põhjalikumat lahkamist ja analüüsi. Keegi Tartu ülikoolis võiks selle ette võtta, enne kui mõni hobusevaraste ülikoolist teema nina eest ära võtab.

Ja siin on veel üks oht. Mis te arvate, kui kaua Säärits ja Süvari ehk SüSä noort naisreporterit tolereerivad? Pealegi on ju noor tulija tunginud vägagi avalikult Süvari mängumaale, jalgpallistaadionidele.

Kas on karta seda, mille kohta öeldakse k*n*k*rj* k*mb*k*s?

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Siin tulebki olulise liigutajana mängu kogukonna toetus. Kui kogukond nõuab Debiele 60% eetrilaiust, siis tuleb SüSal tagalasse tõmbumise positsioon läbi mängida.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Need vanema generatsiooni näod võiks Debbiele rohkem materjali ette valmistada ja lasta noorel saate reitingu tõusma panna. Vanemad korjaku preemiaid ja tähtsate nägude käepigistusi. Noored peavad möllama eetris, et rahval ikka veri vemmeldaks ja põrutaks paaristõukeid libistama. Kanadega on see värk, et vanemaid tuleb oma puuri pista, et nad noorte mängumaale ette ei jääks. On ka neil koht stammvaatajate südames, aga olete näinud kunagi kirglikku täiskasvanute filmi keskealiste näitlejatega..., ahh? Kirg on ikkagi noorte pärusmaa, elukogenute suust ja näost ei tule see veenvalt esile. Ja sport on eelkõige entusiasm, kirg, möll!

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Tele on julm. Kogu lugupidamise juures, aga peale Debbie't ei sooviks küll SüSä tagasi ekraanile. Ehk leidub neile mõnda muud tubast tööd?

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

15:42 kirjutab asjatundlikult, kohe näha, et pole hobusevaraste ülikoolist. Aga kui peatuda hetkeks veel saate lõppkaadritel, siis tuleb öelda, et Debbie'l on muljetavaldav algkiirendus ja sammu konkreetsus. Kingad polegi nii olulised. Ma pakuks, hinnates sammu, tidrik on ise kas kõrgushüppe või võrkpalli taustaga või koguni mailer nagu Pullerits?

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas see kõik nii ilusasti algas ja kuhu oleme tänaseks jõudnud? Jõudnud oleme sinna, et EOK juhtkond on lolle sportlasi jälle tillist tõmmanud.

Meeldetuletuseks, et mida ullikestele alguses lubati:
- Sõõrumaa kinnitas oma kõnes, et tema pole mitte jutu-, vaid tegudemees
- Sõõrumaa juhtimisel ehitatakse Eesti spordile oma maja
- Eestis saab olema 150 000 spordiharrastaja asemele 400 000 harrastajat
- Sõõrumaa paneb EOK sees tööle kindlate valdkondade komisjonid, millel on otsustusõigus. «Head ideed ei jää enam kohvikulaudade taha,» ütles Sõõrumaa tänases kõnes.
- Ühest Sõõrumaa juhitud ettevõttest saab EOK kuldsponsor
- Eraettevõtlusest saab EOK iga aasta vähemalt 1,3 miljonit eurot toetust
- 5-6 miljonit eurot tuleb EOKle tubaka- ja alkoholiaktsiisi tõusust
- Poliitilised katuserahad jäävad alles, kuid süsteem muutub läbipaistvaks.
- Sõõrumaa oma töö eest EOK presidendina palka ei saa.

Mis on tegelikkus:
https://sport.err.ee/1608876830/sukles-auditist-ma-ei-ole-suutnud-eok-s-koiki-pabereid-korras-hoida

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine härra, see on peavalumeedia teema, seda saate sealt. Mida te peavalumeediast ei saa, on meie entusiastlik arutelu ETV sporditoimetuse noorenduskuuri teemal. See erutab ja huvitab meid!

Mis 22aastase Debbie sportlikku tausta puudutab, siis tegemist on igati selle blogi profiilile vastava noorikuga. Ta sai 2014. aasta Emmaste rattarallil 15 km sõidus kuni 15-aastaste naiste vanuseklassis 2. koha ja tuli 2015. aastal Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlustel 6-7.klassi tüdrukute seas kõrgushüppes võitjaks (kõrgushüppenäitsikud sobivad siia blogisse sellepärast, et nad on saledad ja sihvakad ja nõtked).

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas Hiiumaal on rattasport väljasurnud, et kõrgustesse kargaja paneb vändasõpradel särgi püksi? Priit äkki raporteerib, siin ju pole kedagi muud kes nö põllul asja uurinud.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

22 jõuab veel 800m tippklassi aegasid näidata. Vaja vaid kogenud juhendajat kes süstib motivatsiooni ja annab väärtuslikke näpunäiteid treenigprotsessi läbiviimisel parimal moel eesrindlike meetoditega ühestükkis.

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Siin on Tartu Ülikooli ajakirjandustudengi Debora Saarnaki esimesed uudistooted -
https://peegel.ut.ee/reporter/taxonomy/term/72

Õhtuleht tituleerib ta vutifänniks, mis on avalik inda viskamine Süvari Aedale -
https://digileht.ohtuleht.ee/1074567/jalkafannidest-naised-need-on-erakordsed-maailmameistrivoistlused-

Tulemuste loetelust puudub 2. koht 2015 Hiiumaa meistrivõistlustel jalgpallis Emmaste/Valgu naiskonna koosseisus -
https://jalgpall.ee/rahvajalgpall/uudised/hiiumaal-selgusid-meistrid-n8335?siteacc=peopleleague

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslikult mõtlevat juhti on Debbie'le vaja. Jalkauudistest tuleb näitsik sammhaaval võõrutada. No milleks kirjutada Operist, Kostjast, Stepanovist, Karpinsit jt vankadest?!

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Saarnaki laid on maateaduses. Kas Debbie elab seal?

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige tähelepanek, miks peaks rahvuslik aare Debbie Saarek rääkima stepanovist kostjast zenjovist? Kah ei peaks rääkima manchesterist tselsist peesgest, need on meile võõrad kultuurid ja arusaamatud hingused. Globaalne rahvusvaheline äri ei ole meie maailm!

 

Postita kommentaar

<< Esileht