kolmapäev, juuni 05, 2024

Pullerits: Kuidas ma Madis Mihkelsi rekordi kindlalt üle lõin?

Kuskilt lugesin või keegi rääkis – äkki Jaan Kirsipuu? –, et Madis Mihkels (fotol vasakul) pole puhas sprinter, vaid talle sobivad sellised raskemad, vastu mäge finišid.

Hüva, proovime siis järele. Üks selline sirge, algul laugem, siis kergelt vastu mäge, siis jälle lauge, kokku 430 meetrit, on Tartu lähedal Rahinge järve otsas (fotol all paremal), seal, kus asub ufolikult hõbedane kuppel. Teadsin juba varasemast, et Mihkels on seal aja kirja saanud – 40 sekundit. Teadsin seepärast, et kunagi, mullu või tunamullu, jäin seal tema tippmargile kaks sekundit alla.

Aga jalgrattasõidus pole päevad vennad. Kirsipuugi on rääkinud, et mõnikord on minek, mõnikord ei ole. Tundsin teisipäeval, et võiksin proovida, kas minekut on. Eks siis pärast tulemuse pealt paistab, kas oli või mitte.

Keerasin Pihva teelt Joosepi teele. Seal tuleb olla ettevaatlik, sest suvisel ajal, nagu oli ka teisipäeva õhtupoolik, on tee äär autosid täis pargitud: inimesed käivad lastega suplemas. Seetõttu silmad kinni või pahupidi seal uhada ei saa.

Kuid hoo sain üles. Ja üllatuseks tajusin, et tõusul see suurt ei vähenegi. Ent hirm, tunnistan, oli küll. Minek oli tunde järgi nii hea, et pelgasin, ausõna, mis siis saab, kui vajutan nii kõvasti, et ratta küljes midagi katki murdub. Ega mul ju kõige uuem ratas ka ole, ikka palju aastaid juba teeninud.

Nelisada meetrit ja pisut peale, tuli välja, on ikkagi liiga pikk maa, et seda täiega vajutada. Tippsprinterid ka ju panevad maksimumi välja ainult 250 meetriks, rohkemaks ei jaksa. Aga pilk kiirusemõõtjale näitas, et tempo enam-vähem siiski püsis.

Ega kohe tulemust näe. Tuleb sõita koju tagasi, lüüa seal Strava kinni ning küll siis süsteem arvutab ja ütleb. Sain teada, et olin Mihkelsi (fotol ülal paremal ees) rekordi löönud üle kolme sekundiga. Strava näitas, et mul kulus 37 sekundit, mis tegi keskmiseks kiiruseks 42,3 km/h.

Esimeseks sellega Strava kõigi aegade pingereas (fotol vasakul) ei kerkinud, kuid see polnudki eesmärk. Eesmärk oli katsetada, kui hästi saan Mihkelsile vastu. Tuli välja, et sain küll. Kuid ega kokkuvõttes viienda koha jagamine ka paha ole.

Nüüd teate, kus minu ja Mihkelsiga mõõtu võtta. Kui hästi läheb, saate raporteerida, kuidas end minu ja Mihkelsi vahele kiilusite.

Foto 1: Madis Mihkels enne 86. Gent-Wevelgemi sõidu starti Belgias 24. märtsil. Foto autor: IMAGO / Photo News / Scanpix
Foto 2: Rahinge järv. Foto autor: Kristjan Teedema, Tartu Postimees / Scanpix
Foto 3: Ähvardavad pilved kolmapäeval Tartu Lõunakeskuse kohal õhtuse rattasõidu ajal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Madis Mihkels Bredene Koksijde Classicu võistlusel Belgias 15. märtsil. Foto autor: IMAGO / Photo News / Scanpix
Foto 6: Rahinge järve rattalõigu pingerida 4. juuni 2024 seisuga. Kuvatõmmis Priit Pulleritsu Strava rakendusest 

23 Kommentaarid:

At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Tuuridel panevad pealtvaatajad tõusudel veel kangematele ässadele 100 meetri katsumuses särgi püksi. Peab Priidu ka vähemalt Tour de France'le komandeerima, siis saab iga päev kui mägedes sahmitakse lugeda ja videotõestust näha kuidas liivimaalane paneb ässadel särgid püksi ja seda isegi ilma jalgratta abita.

 
At 10:12, Blogger Priit Pullerits said...

Juhin tähelepanu, et see sõit oli mul siiski jalgrattal jalgratta vastu, mitte joostes või muul moel tuuriratturi vastu.
Kasutate tüüpilist demagoogia võtet: loote olukorrast endale sobiva, tõele mittevastava pildi ning asute selle põhjalt argumenteerima.
Millega ma muidugi mõista ei ürita öelda, et ma päris mees mehe vastu Mihkelsile kuidagi vastu saaksin, eriti kui enne seda on sõidetud 187 km keskmise kiirusega tublisti üle 40 km/h.
Aga Strava ongi harrastajate rõõm: näha, milline on su tulemus täpselt samal lõigul teiste, ka endast tugevamatega võrreldes. Mis siis, et nood tugevamad ei pruugi tol lõigul sugugi elu eest pingutada.

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas Mihkels ka "mõõtu võttis", pingutas ta üldse tolle 100+ km pikkuse trennisõidu raames sel 400 meetrisel lõigul?
See PP tegevus ehk "Strava rekordite otsimine" või "Stravas ässale pähe tegemine" on üllatavalt popp, aga tegelikult ikka üks nukker hobi küll. Aga kui see inimese liigutama paneb, siis võidab tervis, nii et kõik hea!

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Ei ei, Strava on ok lahendus, see on väga mõistlik hobi. Lihtsalt milleks piirduda Mihkelsiga, kas ainult sellepärast, et Starvas oli tuttav nimi? Nähes nüüd oma potentsiaali siis siit on hea edasi minna otse Euroopasse.

 
At 12:56, Blogger Priit Pullerits said...

"...tegelikult ikka üks nukker hobi küll." (10:29)
Ei saa aru, miks nukker? Minu arust väga lõbus.
Palun põhjendage, miks nukker! Siis oskan teid aidata, muidu mitte, kui teie musta meele põhjust ei tea.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks. Padre on palju skalpe võtnud.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ai, nüüd läheb huvitavaks!
Info, et Madis Mihkels on jäänud minu selja taha, on temani jõudnud. Ta andis avalikult teada, et kui tuleb järgmisel nädalal Tartusse, siis teab, mis ringi läheb sõitma.
Palusin end tunnistajaks kaasa kutsuda.
Mihkels võiks hakata sinna pileteid müüma!

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Vaat see on Eesti aasta spordisündmus - Strava Ilmatsalu tee sprint!

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Mihkels versus Pullerits!
Go, Madis!
Go, Priit!

Millal näeb? Ei jõua ära oodata!

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Kisub põnevaks! Kellele paneme panused? Kas noorele kutsikale või vanale rebasele? Kas Pullerits teeb võimasa kammpäki ning näitab, kes on tegelikult Tartu küngaste kuningas, Ilmatsalu hirm ja lesknaiste ihaldusmees.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Mina panustan vanale rebasele. Toore jõuga selliseid võistlusi ei võida. Võitja selgub tõlgenduses ja reportaažis. Jack sai ju ka Tartu raeplatsil Padrelt pähe. Mihkels mõistab vaid pilusilmi võistlustel teha, vähevõitu.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks teada ka palju crashe ja õnnetusi neid strava tulemusi taga ajades juhtub, eriti linnas

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult Jack ei saanud Tartu raeplatsil suusatades Pulleritsult pähe, said ka Andrus Veerpalu ja Raul Olle. Ojee, see oli alles võistlus... Ma oleksin Mihkelsi asemel väga ettevaatlik väljakutset esitama. Ma sellega pigem ei lehvitaks tema asemel.

 
At 20:40, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ikka proovin aru saada, mõistev, nagu ma olen, sellest 10:29 väitest, et "...tegelikult ikka üks nukker hobi küll".
Täna käisin uuesti Rahinge järve tõusul. No tee või tina, aga väga põnev ja huvitav! Palju põnevam ja huvitavam, kui nt TRRil grupis tirri lasta. Aga sellest juba homme lähemalt. Nii palju võin ette öelda, et olukord Mihkelsile ei läinud sugugi kergemaks.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Musjöö tellis endast tellimusloo Pahvilt: https://sport.delfi.ee/artikkel/120298526/kuula-mis-tunne-on-palavalt-armastatud-halloomees-tarmo-tiisler-raagib-toost-spordiarmastusest-ja-muutuvast-maailmast

Miskit hapneb. Kas tõesti peab vana napsimees pensionile minema?

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Vanem pavarotti sobib stuudios ettevalmistatud teksti ette lugema aga mitte otse reportaaži tegema, vähemalt laskesuusatamises.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Mihkels ei tea millega riskib.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Kes heidab Pulleritsule väljakutse peab hoolega järele mõtlema. Ja emale kirja kirjutama.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Mihkels peaks exiti tegema enne kui hilja. Pea ees kogenud puumaküti lõksu tormata on nooruse uljus ja maksab valusalt kätte

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Mihkelsi peaks ära päästma.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Hilja... Nüüd jääb üle ainult palvetada.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond peaks vahele astuma. Noorel mehel elu ees.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

باعظيم سهم من افضل الاسهم السعودية

 

Postita kommentaar

<< Esileht