esmaspäev, märts 26, 2007

Pullerits: Mis saab edasi?

Nüüd, kui suusatamise MK-sari sai Falunis läbi; kui isegi Tehvandi kunstlumerajal pidi saama läbi häda sõita vaid mõnesajameetriseid lõike; kui Eesti meistrivõistlused jäävadki lume haihtumise tõttu enamikul suusaaladel pidamata; ja kui isegi Kristina Šmigun, kahekordne olümpiavõitja, kuulutab, et tema hakkab nüüd kevadet nautima - vaat siis ei aita koguni see, et noored lähevad Põhja-Soome talve pikendama; ega ka mitte see, et Peeter Kümmel ja Kaspar Kokk lähevad koos sakslaste ja rootslastega magusa pakkumise peale Türki võistlema.

Vaat siis tuleb suusahooaeg lõppenuks kuulutada.

Seda enam, et juba üle-eelmise nädala lõpus panin suusad kõrgele kapi peale (loomulikult lasin need enne suvise parafiiniga katta, ja uisusuusatajaile hoiatuseks: uued võistlus-Atomicud on ka uut hooaega ootamas, et vahetada välja uisus ebaõnnestunud Fischerid [pealegi veel alla tuhandekroonised, nagu mul seni olnud]) ja alustasin jooksmisega - eelmine nädal kogusin silgates juba 60 km. Vaatasin mulluseid märkmeid, siis suusatasin Tartu dendropargis (kuhu tänavu õhukese lumekatte tõttu kordagi sõitma ei läinud) veel 27. märtsil. Nüüd käisin nädalavahetusel lühikeste pükstega jooksmas.

Kaasblogija Martin Šmutov ütles, et tema on vastiku haiguse küüsis vaevelnud. (Ärge käige palja pea ja nabaga!) Igal juhul kindel see, et tema ka rohkem ei suusata.

Ja Art Soonets - tema on hoopis nelja tuule poole kadunud. Ilmselt murrab pead, kuidas küll juhtus nii, et tema, kes ta võitis mind alles aasta tagasi igast asendist, nüüd meie viimasel ühisel võiduajamisel Tallinna maratonil mulle rohkem kui seitsme minutiga alla jäi. (Pea murdmine ei aita, Art, trenni tuleb teha!)

Sedasi püstitubki nüüd suurele ringile suur küsimus: mis siin blogis teie arvates edasi peaks saama ja toimuma? Kas suvepuhkus? Kas sujuv üleminek mõne muu ala blogiks? Äkki peaks hoopis formaati või lähenemist muutma?

Andke, palun, kommentaarides teada, millised on teie ettepanekud!

Igatahes kõigile teile, kes te minu ja Martini toimetatud blogi lugemas käisite, olgu siinkohal nii mult kui Martinilt edasi öeldud suur ja siiras tänu. Ilma teie, lugejate huvita ja kaasaelamiseta oleks see blogi vaevalt nii jõudsalt elus püsinud, et isegi karismaatiliste superpoliitikute veebipäevikud ei suutnud loetavuselt meiega konkureerida - meie kõigiga. Suur aitäh!!!

Foto 1: Selline lumesadu tabas Austria lääneosa möödunud teisipäeval. Foto: Reuters / Scanpix
Foto 2: Niimoodi üritasid Eesti kaitseväelased tagada võistlustingimusi eelmisel nädalal Haanjas sõjaväelaste MMil. Foto autor: Lauri Kulpsoo, Postimees / Scanpix
Foto 3: Pildike eelmisest teisipäevast Müncheni pargis. Foto: Reuters / Scanpix
Foto 4: Eveli Saue võistlemas eelmisel nädalal Haanjas sõjaväelaste MMili kaitseväelaste abil elus hoitud suusarajal. Foto autor: Lauri Kulpsoo, Postimees / Scanpix

36 Kommentaarid:

At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et ma ei oleks ainus kes huvituks suvise ettevalmistus- ning treeningprotsessi kajastamisest. Kuidas, kui palju ja kui erialaselt (rull, imm) suvel treenida.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Paljud suusatajad tegelevad suvel maastikujalgrattasõiduga. Väljakutsete puudumisel võib sellesse suunda kiigata.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan ka, et võiks rattablogi kirjutada. Aga, Pullerits, kuidas endal võistlusplaanid on? Tartu jooksumaratonil osaled? Aga rattarallil?

 
At 16:14, Blogger Priit Pullerits said...

Margusm-ile:
Suvise ettevalmistuse vaagimine oleks päris hea idee. Panen tallele ja küsin oma treenerilt Kalmer Trammilt järele ja panen üldsoovitused siia üles.
Priidule:
Maastikurattasõit on rohkem Art Soonetsi valdkond. Esiteks, ütlen ausalt, pole mul seetarvis korralikku ja õiget ratast ega kavatse seda ka soetada, sest, ja seda teiseks, nagu olen siin korduvalt tunnistanud: rattasaõit pole minu ala, see ei sobi mu kondile ja on mu meelest ka parasjagu jõhker ja must (vaadake pärast maastikusõitu neid sopaseid nägusid - nagu neegrid...) ja tagatipuks ka ohtlik - Soonetski sai põlvele sellise paugu, et veri väljas, pidi isegi õmblema.
Spectator:
Eelnevast tulenevalt, kardan, et rattablogi muutuks minu esituses küll naljanumbriks, kus tõsimeelsed rattamehed saavad käia end lõbustamas - ja kuna see toimuks minu arvelt, siis ei ole see just eriti ahvatlev perspektiiv.
Enda võistlusplaanid seotud jooksmisega. Kindlasti Tartu nelikürituse Otepää-Elva (esimest korda elus, seni olen seal jooksnud 10 km kuskile 37 minuti keskele parimal korral), samuti ümber Pühajärve ja Viljandi järve jooks ja Pavel Loskutovi karikas Valgas. Ja 133 km Tartu rattaralli on ka plaanis esimest korda ette võtta, aga seda mitte eriti suure võistlusena - seal saate kõik mind võita, kes vähegi viitsivad.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Päikest ja kevadet kõigi suusafännide südameisse! ;)
Aga ärge blogi suveks kinni küll pange. Teate ju seda eestlaste värki, et pärast jälle hull palju energiat läheb vedamatõmbamiseks. Küll see kevadevaimustus mööda läheb (nagu ka kevad) ja pärast seda tuleb hakata järgmisele talvele mõtlema. Ja mitte ainult mõtlema. Ka suvel peab ennast ju kuidagi liigutama. Mingi segunemine muude aladega on ilmselt vajalik, sest (tahtmata siinjuures kahelda hr. Pulleritsu võimekuses) kas Teil ikka oleks ka keset südasuve 30 kraadises kuumuses motivatsiooni ja materjali, et suusatamisest jahuda? :)

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Äkki leiaks Postimehe toimetusest kellegi, kes ei ole jooksmises nii kõva tegija kui Hr. Pullerits, ning räägiks tavakodanikule oma muredest, rõõmudest, edusammudest. Jooksutreeningu nõuanded ja dejavu kuluks endalegi ära. Suusatamist oli igatahes väga hea lugeda.
Rattaralli treeningud käivad juba kõva hooga - eile oli trassil Tartu-Elva-Pangodi-Tartu rattureid paksult. :)

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Heh,

mina ei tea spordist üldse mitte midagi ja olen seda asja siin eelkõige lugenud kui Priidu blogi. Kirjutagu aga, mis pähe tuleb ja on ehk põnevamgi.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

eelmisele:
Hr. Smutov peaks ju selleks ideaalselt sobima. Suveks pakuks välja järgmise idee:
Pullerits: suusk (ettevalmistus suveperioodil), jooks edasijõudnutele, rahvaspordiüritused.
Smutov sama algajatele. Ratta osas kaaluks kaasautori kaasamist.
Palju edu.

 
At 18:04, Blogger Priit Pullerits said...

Merkale:
Oleks, jah, naljakas küll keset suve suusatamisest kirjutada. Kuigi see pole sugugi võimatu - minu ühed parimad suusamuljed on neljast poolikust päevast, mis ma kolm aastat tagasi koos Eesti suusakoondislastega Otepääl veetsin. Aga arvestades, et ma pole enam Mati Alaveri juures heas kirjas - ta oli Jaan Martinsonile Õhtulehest minu kohta hiljuti retooriliselt öelnud, et miks ta peaks minusuguse ajakirjanikuga enam üldse rääkima (aga nagu näha - ega suusatamisest seetõttu veel kirjutama jää) -, siis A-koondisele ma ligi ei pääseks, et nende tegemisi jälgida. Aga minu tegemised suvel vaevalt kellelegi huvi võiks pakkuda.

tl-ile:
Tohoh, nüüd on äkki mu jooksutase liiga hea? Ei usu, igasugu rahvajooksudel on neid, kes minust kiiremad, ilmselt palju rohkem kui neid, kes minust Tallinna maratonil nobedamad olid.
Jooksu olen pidanud siiamaani oma parimaks alaks, aga nüüd pean tunnistama, et pärast emotsionaalselt edukat suusatalve ei tunne ma jooksust enam seesugust vaimustust nagu varem. Kuid küll ma end käima vean. Arvan, et suusatamises on vanas eas suuremad edulootused kui jooksus, mis nõuab ikka nooruslikku särtsu ja erksust.

anonymousele:
Aitäh! See on suurimaid tunnustusi, mida olen saanud oma senisele põhi- ehk palgatööle (ajakirjandus), kuigi ma blogimise eest palka ei saa - aga hea meelega võtaks selle põhitööks küll (kui vaid palka saaks).

Runnole:
See tundub olema päris konstruktiivne ettepanek. Tuleb tõsiselt kaaluda.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks tänada huvitava blogi eest.Lisaks autori treeningutele/võistlustele oli eriti huvitav lugeda lugusid ajaloost ja Pulleritsu isiklikke arvamusi suusatamisest ja muidu elust.Ei tea kas suvel viitsib suusapäevikut nii pingsalt jälgida, aga samas mõned sissekanded võiksid olla(eelpoolõnelejate poolt mainitud teemadel-jooks,mustamaa ettevealmistus jne).Kindlasti võiks blogi talve tulles suveunest ülesse äratada.Mis ma siit enda jaoks kasulikku sain.Indu treenida ja uusi eesmärke püstitada.Eks igal haarastajal on oma Soonets, keda tahaks rajal võita ja seega on kuhu areneda.Ja areneda just mõistuse piires-mitte võtta eesmärgiks Eesti koondis vaid ikka eelkõige reaalsed sihid nagu parem aeg ja sõbra võitmine,küll siis näeb mis edasi saab.

Siit idee ka autorile.Miks mitte suusatalve hea vormi pealt näiteks võtta eesmärk joosta jooksumaraton näiteks alla 3 tunni.See oleks ka paras pähkel, mille poole püüeldaÖ=)

 
At 21:28, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 21:29, Blogger Unknown said...

Alavahetus kuluks tõesti suveks ära, muidu hakkan jälle pärast Jaanipäeva juba suusatamist taga igatsema.
Tänud talvise töö eest igatahes.
Ja tuleb vaikselt blogi töös hoida, muidu Savisaar läheb mööda.

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Tänud blogi eest. Usun et saime kõik lugeda, kuidas pühendumus ja visa töö toob edu.
Julgeksin siiski vaielda sellel teemal, et maastikurattasõit pole teie ala. Just sellise kondiga ja hea kannatamisega mehed seal ilma teevadki. Ja sopasest näost ja huvitavatest radadest võib ka üsna kergelt sõltuvusse sattuda. Võiksite ikkagi proovida. Mulgi maraton oleks proovimiseks üsna paras. Aga loomulikult ei ole see teiste otsustada.
Kahjuks on tõesti Espordi foorumist kurb näide olemas, et nn "kõvad rattaässad" kipuvad hirmsasti tarka panema. Küll on teised ratturid lollid, rajad halvad, diplomeid pidi järjekorras ootama ja pilte ei panda ülesse. Nende eest ei ole pääsu kellelgi. Tõenäoliselt siis ka sellel blogil.
Üks teema (spordiala) veel. Triatlon. Kui nagu vähegi ujuda oskate ja joosta jõuate, siis rattasõit on valdavalt nn eraldistart ja ohte erinevalt grupisõidust vähem.
Igatahes. Jõudu harjutamisel.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Selge, siis on tänavusel rattarallil eesmärgiks Pulleritsule ära teha :) Endal ka rattasõidust halvemaid kogemusi, sain eelmisel rattamaratonil ka põlve lõhki ja õmblused takkajärgi, aga minu lemmikala on see endiselt.

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Pole just tagasihoidlik (maastiku)rattur aga ennast ära pole õnneks lõhkunud. Grupis tuleb ka mõistusega sõita. Laskumistel tehnikat harjutada. Ja porine nägu võib mõne võistluse finishis isegi väga õnnelik olla. Ja ega siis kohe hullu ka ei pea panema rattavõistlusel, Priit.

Madis

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

"..rattasõit pole minu ala, see ei sobi mu kondile.."

Usu mind, see tunne läheb kiirelt üle. Harjutades järgmiseks väljakutseks,sinu jaoks oluliseks ratta- või jooksu- või mis iganes võistluseks muutubki see sinu alaks. Vähemalt mul ei tule mõtetki suusatreeningutest enne kui 5 minutit peale sügisese rattamaratoni finisit. :)

 
At 11:09, Blogger Priit Pullerits said...

Esmalt, aitäh kõigile kirjutajatele heade sõnade eest. Need teevad kohe südame soojaks.

Larryle:
Mõtlesin eile ise ka, et suvel võiks jõudumööda blogi ikka elus hoida, aga üle 1-2 sissekande vast ei hakkaks siia toppima nädalas. Ja kindlasti peaks blogi ümber nimetama suusablogist millekski muuks. On kellelgi häid nimesid välja pakkuda?
Maraton on liiga palju, aga poolmaratoni (ja pisut pealegi) proovin Otepäält Elvasse küll.

Sanderile:
Kui Savisaar suvel lähebki mööda, siis küll lükkame talvel jälle üheskoos täiskäigu sisse, eks ole?

Erkile:
Triatlon oleks iseenesest huvitav, selline poololümpiatriatlon, ma mõtlen, kus ujumist poleks üle poole kilomeetri. Muidu läheb vahe eesmistega väga suureks. Huvi mõttes võiks ju kunagi korra proovida, aga kardan, et seesugused üritused on logistiliselt hirmus koormavad ja peavalu tekitavad. Suvel tahaks rohkem puhata, kui pead murda, mis moodi kogu krempel kuhugile x-punkti tassida. Puhata selleks, et talvel jälle suusatamiseks jõudu koguda.
Aga maastikurattale istumiseks pean ikka enne maastikuratta ostma, ent seda seni plaanis küll pole.

Spectatorile:
Jah, mind võib ilusasti rattarallil võita. Mul pole mõtet sinna pongestama minna, panustan ettevalmistuses jooksule, kus näen endal suuremaid võimalusi.
Kas keegi teab pakkuda mõnda head jooksutreenerit, kes oleks huvitatud selle blogi vahendusel "kuulsaks" saamisest?

Anonymousele:
Algul võib ju mõelda, et võtan võistlust rahulikult, aga võistlemispisik istub ilmselt nii tugevalt sees, et kui stardipauk kõlab, läheb nagunii andmiseks.

Multisportlasele:
Olen otsustanud, et suvel olgu eelisalaks ikkagi jooks. Pole mõtet end mitme ala vahel killustada. Ja vaevalt ma ka hakkan spetsiifilist suusatreeningut tegema enne, kui pärast sügisese rattamaratoni finišit.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Just eile pika autosõidu ajal mõtlesin, et kuidas suusatajad lumavaba aega veedavad. Tänavu tuli ju vaid alla 2 kuu lumist perioodi. 10 kuud lumeta vs 2 kuud lumega. Huvitav, kas siis saabki end veel suusafänniks pidada, kui 9 kuud teed imitatsioone, 2 kuud suusatad ning 1 kuu puhkad? Aja järgi hinnates on hobiks imitatsioon ;) Ok, nali naljaks, aga just sellest võikski siin blogis kirjutada - kuidas mööduvad suusahuvilise lumeta kuud.
Jooksmisele võid vahelduseks proovida orienteerumist. Mul endal on niisama jooksmisega probleem - kuidagi nüri tundub. Aga kaardiga joostes kulub 1..1,5h märkamatult. Lõuna-Eestis on võimalusi hulgi, nädala sees ja nädalalõppudel. Ja alginvesteering ei ole samuti suur, päris hea kompassi saab 400EEK kätte.

 
At 13:27, Blogger Priit Pullerits said...

Peep O-le:
Jah, sellest vist siin edaspidi juttu hakkabki tulema, et mis suvel teha.
Aga jutt kahest suusakuust on küll liialdatud, kui neid liigvaraseid kunstlumeringe Otepääl mitte arvestada. Sel aastal tuli esimene korralik suusalumi maha 21. jaanuaril, mil sai kohe ka esimene suusasõit tehtud. Viimase suusasõidu tegin Tartu Tähtvere sprindiringil, kui ümberringi maa juba täitsa must ja rohekas, 15. märtsil. Seega kokku 11 päeva jaanuaris, 28 päeva veebruaris ja 15 märtsis. Kokku seega 54 päeva. Alla kahe kuu kindlasti.
Orienteerumine? Kunagi nooruses paar korda proovisin, aga kui ikka punkti üles ei leia, siis ajab jube närvi, et jooksuaeg ja -pingutus läheb täitsa raisku. Ja siis need kilepüksid ja kilepluus, niigi palav ju, ning jalanõud, mis saavad läbimärjaks - uhh, selline ropuvõitu ala. Orienteerujad, ärge solvuge, mina ka ei pane teile pahaks, kui ütlete, et lihtsalt jooksmine on tuim. Aga selles tuimuses see võlu ongi! Sa pead suutma end sundida seda tuima tööd tegema ja see kasvatab iseloomu - sport ongi enamasti tuim ja raske töö. Kes lõbu tahab, mingu ööklubisse.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Tänud Priidule blogi pidamise eest! Enda suusatalvele andis blogi lugemine kõvasti juurde. Nii huvitavate mõtiskluste kui ka motivatsiooni näol. Kuna mu enda tulemused on Priiduga enam-vähem samal tasemel, siis hea oli ennast tema ja teiste kõikidega, kellele ta ära pidi tegema, võrrelda. Olen selles suhtes ka Priiduga ühte meelt, et rattasõit mulle hästi ei istu. Seetõttu teengi suvel peamiselt jooksu. Suusas jäi Priit mulle mõne minutiga alla ja ega tal jooksumaratoniski lootust pole:) Aga jah, sissekandeid võiks blogisse ka suvel teha ja kui need oleks jooksmise kohta, oleks see mulle väga mokka mööda. Keegi mainis ülevalpool kommentaarides orienteerumist. Endalgi plaan seda sellel aastal proovida. Pidi kangesti nakkav olema. Igatahes jõudu ja jään uusi sissekandeid ootama.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

http://www.okilves.ee/paevakud/2007/index.php

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

1. Tänud huvitava ja sageli hariva blogi eest.
2. Orienteerumine on tegelikult fun. Kilepükse jms. ei kasutata minu arust juba aastaid. Soodest saab sageli ka ringi minna ja punkti kiire leidmine ongi hea väljakutse millele lisandub jooksmine.
3. Kui triatloni proovida siis julgen soovitada Kubija maastikutriatloni mis on väga lahe ja mõnus võistlus. Selle korraldajaks on hr. Tupp. Ise vist enam triatloni ei viitsi eriti teha, sest ujumine on kehva ja sellisel lühikesel distantsil on intensiivsus väga suur.
4. Soonets on minu mäletamist mööda osalenud ka seiklusmatkadel ja soovitaksin temaga punti lüüa, ta oli vähemalt noorena orienteerumises kõva käsi.

 
At 17:04, Blogger Priit Pullerits said...

not-ile:
Tohoh, või minust jooksus kõvem? No siis peab kohe hakkama tulemusi võrdlema. Algatuseks pakuks 10 km alla 37 minuti, nagu kaks aastat tagasi, enne ahhilka lõikust, Loskutovi Cupil.

at-ile:
Soonets on, jah, orienteerumises hirmus kõva olnud. Seetõttu oleks minust rumal valida ala, kus kaotus on sama hästi kui sisseprogrammeeritud.
Seiklusmatkadest on viimasel ajal palju juttu olnud, tõsi see. Aga see pole ikka mingi olümpiasport ju. Mu arust pole mõtet valida ala, kus olümpia- või MM-tasandil väljund puudub - motivatsiooni on raske leida.

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Peab ütlema, et see blogi andis nii mõndagi suusatalve lisaks! Suvel võiks keskenduda ikka põhiliselt jooksule. Näiteks kommenteerida ja raporteerida eri võistluste osas, kus käidud!

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

aga tegelikult on hea tahtmise juures võimalik ka blogi pidamine oma põhitööks võtta. kui leidub reklaamiostjaid. ma arvan, et sellega teeniks päris hästi. mõelda vaid, kui professionaalne ajakirjanik hakkaks blogijaks - see oleks väga kaasaaegne lähenemine. ühtlasi on vabamad võimalused spordiga tegeleda.

 
At 21:26, Blogger Kajar said...

Suusablogi oli tore ja hea, kui see mingis vormis ka edasi läheks. Aga tahaks ära märkida, et üheks selle oluliseks osaks oli ka profisuusatamise kaadritagune kajastus, mis võiks samuti mingis vormis jätkuda, näiteks (Eesti) kergejõustiku- või vähemalt jooksutippude tegemiste kajastuse näol. Mulle said küll vähemalt Kokk ja Saarepuu läbi selle blogi palju sümpaatsemateks.

Nii et rahvas nõuab heitunud heidikute heitlikke heitluseid!

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Võiks ikka blogi edasi pidada ja kajastada siis suvist ettevalmistust ja laagreid. Minu arvates päris huvitav.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Triatlonist niipalju, et 21. juulil toimub Kõrvemaa triatlon, 10 % täispika triatloni distantsist. Huvitav võimalus ala proovida, kuigi väga lühikesel distantsil, nii et ülejõu ei tohiks kellelegi käia. Ise kavatsen igatahes kohal olla. Kel huvi, vaadake http://www.jooks.ee/nelikyritus/?id=1&grp=4

 
At 08:28, Blogger Priit Pullerits said...

Tere taas!
Sägale:
Ääretult meeldiv on lugeda kõiki neid kommentaare, et blogi andis talvele üht-teist juurde. Tavaliselt ju ikka kommentaatorid sõimavad või peavad kirjutajat lolliks. Selline positiivne tagasiside innustab jätkama, ja juba ongi mõned mõtted, et soiku seda asja siin küll ei maksa jätta. Nii et püsige orbiidil!

Lugejale:
Teoreetiliselt oleks võimalik blogipidamisest põhitöö teha, aga praktiliselt küll mitte. Ent ilmselt on siiski tegu mingi tulevikumeedia arenguvariandiga, mis oli ka üks põhjusi selle blogi käivitamisel - et vaadata järele, mis see blogi tegemine ikkagi tähendab ja kui ühel hetkel blogindusest saab oluline meedia, siis olla oma blogiga juba mängus sees.

Kajarile:
Oh, mis üllatus, mäletada minu pealkirja Spordilehest 1990. aastate teisest poolest: "Heitunud heidikute heitlikud heitlused".
Kaadritagune kajastus õnnestus eeskätt seetõttu, et suusatajad ise oma rumala jõulukaardiga selleks ainest andsid. Aga tegelikult olnuks ainest veelgi, näiteks kasvuhormooni IGF1 osa ettevalmistuses.
Tippsuusatajaile on edaspidiseks kaadritaguse avamiseks hea präänik see remark, et Kokk ja Saarepuu muutusid siin blogis sümpaatsemaks. Ma arvan ka, et see sissekanne, kuidas me Kokaga kevadel koos trenni tegime, võis olla üks inimlikumaid sissekandeid.

Anonymousele:
Jah, miski kajastus tuleb ilmselt ka edaspidi, aga tahaks natuke mõtetel settida lasta, mitte tuimalt ühes jutis kohe edasi panna. Ka iga hea asi nõuab muutusi, see blogi samuti (kui ta ikka hea on).

Spectatorile:
Kõrvemaa triatlon... no mis ma oskan öelda? Aitäh kutsumast. Kuid arvatavasti sel aastal jääb ära, kas või sellepärast, et 21. juuli on mul puhkuse aeg ja puhkuse ajal küll triatleetima ei hakka, kui see just kodu külje all ei toimu. Aga Kõrvemaa on minust oi kui kaugel.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal ikka - paljud mainitud suvised ettevõtmised kuuluvad suusatajate suvise treeningu juurde ja nendest peakski siis kirjutama, vastavalt PP huvide spektrile, ise soovitaksin keskenduda jooksmisele ja rullsuusatamisele. Blogi võiks loomulikult jätkuda, sest kogu see rahvamass liigub ju edasi?!

terv
Suslik

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina loodan ja ootan blogi jätkumist aastaringi ikka :) Ise tegelen suusatamise asemel lumevabal ajal jooksuga - eriti pikemad dist. pakuvad pinget. Kindlasti loodan Lipu-maratoni septembris läbida 3:40 ;) Ma vähemalt teen trenni selle nimel. Ja mis on siis PP plaan ajaliselt Tartu Kevadjooksul - see pole ka mitte poolmaraton, veel vähem maraton? Ning kuidas selleks trenni plaan teha?

PS Talvist blogi olen piisavalt kiitnud, jätan seekord vahele :)

Kidra

 
At 18:14, Blogger Priit Pullerits said...

Suslik ja Kidra (no on siin ikka imeliku nimega lugejad) ja teised ka: just otsustasime Martin Šmutoviga, et see blogi läheb edasi!
Tekitame Postimehe küljele suusablogi asemele uue nimega lingi (ei ütle veel, millise, sest internet on kaabakaid täis, kes teiste nimesid virutavad, et siis neid kalli raha eest maha müüa) ja anname blogile veidi teistsuguse nime ka (siin loe taas eelmistes sulgudes olnud kommentaari), aga külg ise jääb seesama ja aadress jääb ka selleks samaks, mis seni on olnud.
Nii et elame edasi!
PS. Aga kui Art Soonets end jooksus nüüd korralikult liigutama ei hakka, siis võib juhtuda, et jääb oma Blogi-Ardi tiitlist ja kuulsusest ilma.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

"Mu arust pole mõtet valida ala, kus olümpia- või MM-tasandil väljund puudub - motivatsiooni on raske leida." - kummaline arusaam "vanuri" suust ... Millised OM siis sihikule on võetud ?
"... oleks minust rumal valida ala, kus kaotus on sama hästi kui sisseprogrammeeritud" + "uhh, selline ropuvõitu ala." - eks orienteerumine on tõesti esteedile, kelle jaoks on põhiline jätta endast mulje kui hirmkõvast sportlasest, liiga keeruline ala. Seal vaja ju lisaks tuimale tööle liiga palju ajusid kasutada ...

 
At 05:29, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:32, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:34, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 

Postita kommentaar

<< Esileht