neljapäev, aprill 19, 2007

Pullerits: Totaalne kaos korvpallis

Viimases Sporditähes annab Gert Kullamäe purustava hinnangu Eesti meeste korvpallile, süüdistades seda ebaprofessionaalsuses. Aga huvitav, mida ütleks Kullamäe selle kohta, kui ta teaks, mis toimub Eesti naiste korvpallis? See meenutab Burundi teist liigat, kui seesugune üldse olemas võiks olla.

Lugu järgmine: Eesti naiste meistriliiga poolfinaalis kohtusid möödunud nädala kolmapäeval ja pühapäeval Tallinna Ülikool/AJ Tooted ja Mereakadeemia/Pirita. Tallinna Ülikool võitis esimese mängu 62 punktiga, 126:64. Asi pole aga sugugi selles, et Eesti meistriliiga poolfinaalis valitsevad osalejate vahel nii suured käärid. Asi on selles, mis toimus teise kohtumise ajal.

Mereakadeemia võimlasse sai kodunaiskond kokku vaid seitse mängijat, ehkki reeglite kohaselt, nagu väitis mu allikas, peab olema mängu alustamiseks kohal vähemalt kaheksa mängijat. (Proovisin vastavat punkti leida Eesti Korvpalliliidu juhendist, kuid ei leidnud seda; uurisin maad ja sain teada, et selline punkt oli juhendis olnud kindla peale kas eelmisel või üle-eelmisel hooajal.) Igatahes on Mereakadeemia/Pirita andnud meistriliigaks üles 15 mängijat, nagu peab ja võib. Puudu olid väidetavalt - seepärast väidetavalt, et ise ma kohal polnud, kuid üks asjaomane allikas, kes seni on olnud igati usaldusväärne, kinnitas juhtunut - ka võistkonna mängiv peatreener Janne Rits (3. kategooria) ja treener Jule-Ona Lill (4. kategooria). Kus nad olid?

Mina pealtnägija pole olnud, aga mu allikas kinnitas, et Janne Rits, kes on, muide, Eesti Korvpalliliidu juhatuse liige, oli teise poolfinaalkohtumise ajal vaadanud Audentese saalis võrkpalli.

Mis oli juhtunud? Kuulsin, et Ritsi ja Lille vahelt olla n-ö must kass läbi jooksnud. Ja see kass oli veelgi suuremaks läinud pärast esimest 62-punktilist kaotust. Ega teine mäng saanudki paremini minna: selle kaotas Mereakadeemia/Pirita samuti 62 punktiga, 46:108.

Helistasin saadud info kontrollimiseks Tallinna Ülikool/AJ Tooted peatreenerile Kersti Sirelile (5. kategooria). Tal ei jäänud muud üle kui fakte kinnitada: kohal polnud vastasvõistkonna kumbagi treenerit. Selline asi oli tema 30-aastase treenerikarjääri jooksul esmakordne, väitis ta. Ühtlasi lisas Sirel, et niiviisi toimides ei näidanud treenerid üles lugupidamatust mitte ainult oma võistkonna, vaid ka vastasvõistkonna mängijate vastu.

Ja kas sellise kaose taustal maksab üldse imestada, et Mereakadeemia saalis puudus 24 sekundi tabloo - nagu see on Sireli mälu järgi puudunud kogu hooaja jooksul.

Teavitasin juhtunust ka korvpalliliidu peasekretäri Karel D. Loidet ning sain temalt järgmise vastuse:

"Pean teen selle teema kohta tegema järelepärimise, kuid see võib veidi venida, kuna liiga juht on hetkel Riias seoses BBL Final4-ga ja projektijuht on haige.

Sellest hoolimata võib öelda, et mäng võis toimuda. Osades liigades on vähem kui 8 mängijaga alustamise eest ette nähtud rahalised trahvid, kuid naiste meistriliigas minu mälu järgi meil pole seda. Treenerit võib asendada kapten.

24 sekundi kella puudumisest oleme teadlikud - selles saalis annab rünnakuajast märku lauakohtunik. See on probleem, mille loodame, et klubi järgmiseks hooajaks lahendab, käesoleval hooajal mitmetest lubadustest hoolimata nad seda ei teinud.

Treenerite kohaloleku ja mängijate arvu kohta saan infot anda siis, kui mängu protokoll jõuab korvpalliliitu, kuid põhjust, miks klubi valis mängida sellises koosseisus, teab ainult klubi juhtkond.

Kui tõepoolest peab paika, et treenerid puudusid mängult, siis saavad kõige paremini seda kommenteerida nad ise. Meil puudub info treenerite ja ka juhatuse liikmete asukohast väljaspool korvpallisaali."


***
Lõppu üks jahmatav uudis meie blogi korrespondendilt Leedus, Darius Mataitiselt. leedu kettaheitehiid Virgilijus Alekna heitis eile Vilniuses ketast 70.01. Mataitis teab kinnitada, et see oli esimest korda Alekna karjääri jooksul, mil ta tegi hooaja avaetteaste sedavõrd kaugele. Nüüd on Eesti meestel, mille poole pingutada.

Fotod: Tallinna Ülikool/AJ Tooted (punases dressis) mängimas Tallinna Kalevi vastu. Fotode autor: Toomas Huik, Postimees / Scanpix

14 Kommentaarid:

At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

imelikke asju sünnib ikka spordis! aga naiste korvpalli pärast tasub muret tunda. esiteks on tase liiga ebaühtlane ja teiseks valitseb suvaline suhtumine.
üldse on naiskondadega midagi lahti. näiteks avaldas Tartu võrkpallinaiskonna treener Andres Toode kuskil arvamust, et kunagi varem pole mänguliselt nii ebahuvitavat hooaega olnud.

 
At 07:19, Anonymous Anonüümne said...

plastikiniai langai
kvepalai
mobilieji telefonai
darbas anglijoje

 
At 05:42, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:42, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 09:06, Blogger Unknown said...

jordan 4
cheap jordans
nike air force 1
coach outlet
oakley sunglasses
jordan shoes
michael kors handbags
cheap jerseys
cheap jordans

 
At 04:39, Blogger Unknown said...

20180607 xiaoou
canada goose jackets outlet
michael kors outlet online
ralph lauren polo
valentino shoes
cheap jerseys wholesale
true religion outlet
pandora charms
mcm backpacks
ralph lauren shirts
pandora jewelry

 
At 04:32, Blogger Unknown said...

www0705
manolo blahnik outlet
kate spade outlet
air max 90
fitflops sale clearance
ugg boots
swarovski outlet
polo ralph lauren
ugg outlet
polo ralph lauren
diesel jeans

 
At 07:46, Blogger Unknown said...

off-white
nike air max
links of london
kobe 9
john wall shoes
air force ones
air max 90
balenciaga
yeezy boost 350
michael kors purses

 
At 05:05, Blogger jeje said...

coach outlet online
moncler jackets
ralph lauren uk
moncler online
moncler online outlet
pandora
kate spade outlet online
golden goose
pandora outlet
longchamp handbags

 
At 05:44, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
giuseppe zanotti
coach outlet online
nike shoes for women
pandora
louboutin shoes
dsquared2
canada goose jackets
mbt shoes outlet
coach outlet
ralph lauren uk

 
At 05:28, Blogger Unknown said...

yeezy boost 350 v2
yeezy
golden goose
adidas stan smith men
michael kors outlet
adidas superstar
pandora bracelet
ultra boost 3.0
longchamp longchamps
ray ban aviator sunglasses

 
At 10:06, Blogger miki said...

0815jejeLes gens basket nike homme 2017 air max kaki 90 vont acheter des chaussures d'Adidas, Nike air jordan 11 basketzone Shox Deliver, Puma, basket nike homme 2017 tn et. La semelle intercalaire en asics chaussures trail PU anatomiquement conçue dissipe air jordan 3 retro france la force à l'impact. nike air jordan 12 retro Ces articles sont pour la chaussures nike air max 95 enfants plupart produits par des firmes chaussures de running homme internationalist nike agréées avec l'aide de nike air jordan 1 rouge la technologie la plus récente.

 
At 05:17, Blogger jeje said...

adidas zx flux blanche et noir pas cher Alors, peep new balance france flag dans la métropole glorieuse avec adidas zx flux femme noir prix les codes promo City Discovery rendus chaussure nike air huarache pour homme accessibles à mycouponbasket. Air Jordan 2 Baskets Des chaussures classiques, durables et confortables, asics gel nimbus 16 femme qui valent la peine air jordan 1 mid wb d'être vôtres. Certains vont néanmoins adidas zx flux femme blanche et rose s'en tenir aux designs fous. asics course a pied pas cher

 
At 05:40, Blogger Unknown said...

www0912

oakley sunglasses
pandora jewelry
nike shoes outlet
fitflops clearance
christian louboutin shoes
ferragamo belt
jordan 4
ugg outlet
off white clothing
coach outlet


 

Postita kommentaar

<< Esileht