esmaspäev, veebruar 18, 2008

Pullerits: Suusatamisest - do jedosta!

Vaatan ja vaatan ning imestan, et keegi ei ole vaevunud Otepää MK-etapi protokolli kõnekatesse tõsiasjadesse süüvima. Vihje korras, mida vaadata: Kristina Šmigun ütles kunagi, et MK-sarjas sõidavad tagumise otsa mehed sama kiiresti nagu esiotsa naised.

Mida me näeme: hämmastavalt paljud mehed on viletsad. Otepääl võitis Virpi Kuitunen 10 km 28.10,5ga. Kas teate, mis oli Otepääl Tor Arne Hetlandi 10 km vaheaeg? 28.10,7. Hetland kaotas Kuitunenile! (Jah, mehed pidid sõitma 15 km - aga nad on ka mehed ju.) Samuti kaotasid talle Kanadas Canmore'is MK-etapi võitnud venelane Nikolai Pankratov (-28), soomlane Sami Jauhojärvi (-13), prantslane Alexandre Rousselet (-24) ja Algo Kärp (-11), kui nimetada vaid tuntumaid. Eesti parim amatöör Ilmar Udam jäi Kuituneni võiduajale 10 km märgis alla ligi minuti.

Ja kui mõni arvab, et Eesti naised ei jõua sõita, siis vaadakem järgmisi tõsiasju. Tatjana Mannima 10 km aeg 30.13,5 oli vaid kolm sekundit kehvem kui Janek Vallimäel 1o km märgis, aga parem kui Martti Himma ja Keijo Priksi vaheaeg. Himmast vaid viis sekundit jäi maha Kaija Udras.

Seega on meesterahvale igasugune harrastussuusatamine mõttetu.

Ja eile muutus see veelgi mõttetumaks. Läksin keskpäeval Tähtvere spordiparki, kuhu laupäeval oli lund toodetud - käisin seda koos meie pere koera Morgensilber Cherry Blossomiga kaemas (vähemalt oli koeral lume sees lõbus, kuni üks ema mulle meelde tuletas, et koertega ei tohi spordipargis käia [ega ma ole mõni Kaspar Kokk, kes oma koeraga koos harjutada võib]) -, aga suur kuhi oli laiali vedamata. Tegin siis Tähtvere ringil jääsõitu. Ja polnud sugugi ainus. Poole tunni järel hakkas lörtsi sadama, nii et kui oma 20 ringi lõpetasin (17 km 1:13ga - võrrelge seda Kuituneni ajaga!), olin läbimärg. Ja suusatamisega sarnanes mu liikumine vaid tingimisi.

Siis mõtlesin: milleks see kõik? Mis eemärgiga ponnistada?

Siin on uudis: järjekordne väike eesmärk lendas vastu taevast. Pühapäevane Tallinna maraton Aegviidul jääb ära, kinnitas mulle Jüri Voodla. Seal on rajad nii ära sulanud, et isegi põhjasid pole alles. "See on täitsa üle mõistuse," nentis Voodla.

Tallinna maraton on tõstetud 21. märtsiks, mis Voodla sõnul on utoopiline aeg - mitte sellepärast, et tegu on reedega, vaid järgmise kuu lõpuga. Samas märkis Voodla, et mõni aasta on 21. märtsil Aegviidul täitsa suusatada saanud, üle-eelmisel aastal isegi aprillis, meenutas ta.

Mis siis nüüd üle jääb? Kas jälle minna Haanjasse, kus selle nädala pühapäeval on avatud raja sõit? Ürituse korraldaja Urmas Veeroja rääkis täna hommikul, et lund on kõvasti juurde tulnud ja enamik aega on püsinud temperatuur kergelt miinuses, ehkki päeval tikub päikse käes plussi poole nihkuma. Avatud raja sõidul, erinevalt Tartu maratoni avatud rajast, aega ei võeta - veel üks motivatsiooni vähendav tegur, seega - ning jootmist-söötmist ei toimu.

Veeroja ütles, et ta ei näe takistust, miks kahe nädala pärast kavas olev Haanja maraton täispikkuses toimuma ei peaks. Ent lisas, et kui olud kehvaks lähevad, toimub maraton 20 km pikkusel ringil. Umbes 14 km pikkusel rajal, nagu käis kaheksa päeva eest Tartu maratoni avatud raja sõit, Haanja maratoni tema sõnul pidama ei hakata.

Tore, kui vähemasti Haanjaski lund on, aga ega see eriti asja muuda, sest treenida kuskil pole. Laupäeval pidin juba jooksule üle minema, läbisin 9 km 40 minutiga ja mõtlesin, et milleks? Mis see annab? Tunne on selline, et toonus kaob iga päevaga, ja miski ei aita. Ja ei ole ka mõtet pingutada, sest hooaeg on nagunii vastu taevast. Lausa kahju Ain-Ivar Tupist, kes hakkas selle aasta hakul meeleheitlikult treenima, et mu ühtlasele pikale ettevalmistusele vastu saada, ja on tänavu läbinud juba 700 km. Mõttetu tegu ja mõttetu mees.

Helistasin Tähtvere puhkeparki, kus mu kõnele vastas Külli Lokko, kes ütles, et täna algas kunstlume laiali vedamine. Millal sealne 850-meetrine rada valmis saab, ei osanud ta veel öelda - liiga vara lubadusi jagada. Aga isegi kui see täna-homme lumega saab kaetud, siis mille nimel jälle sinna tiirutama minna?

Kas selle nimel, et kaotada 10 km peal Kuitunenile umbes kümne minuti asemel üheksaga?

Foto 1: Kääbusšnautser Morgensilber Cherry Blossom Tartus Tähtvere spordipargis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2. Lume tootmine laupäeval Tähtvere
spordipargis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Spurtiva Morgensilber Cherry Blossomi stiilinäide Tähtvere spordipargis: koon ees, saba tüürina taga, tagakäpad liiguvad esikäppadest ette. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Morgensilber Cherry Blossom pärast põhjalikku lumeoludega tutvumist Tähtvere spordipargis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Morgensilber Cherry Blossom Tähtvere spordipargis tähtsalt ümbrust uudistamas. Foto autor: Priit Pullerits

48 Kommentaarid:

At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi nukker ja morn on Su jutt nagu avatud raja sõit. Priit mis viga? Kas Vankuuveri OM-i plaanid hakkavad kaduma?

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, mis takistab välismaale võistlema minnemast?

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Tore koer.

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Välismaale võistlema minemast takistavad:
lume puudus välismaal (Liberec...)
aja puudus kodumaal (Postimees...)
finantsjulguse puudus (maailma majanduse krahhieelne seisund...)
motivatsiooni puudus (üks Andersson või Svensson ees- või tagapool, mis vahet seal on...)
ja blogipidamises pausiõiguse puudus (lugejad jooksevad laiali...)
ja tagatipuks Morgensilber Cherry Blossom.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Eks tõelistele suusahuntidele on antud talv ikka võrdlemisi kohutav olnud, kuid mina näiteks ei jäta jonni enne kui võistelnud pole, seega Haanja maratonini pingutan veel treenida. Kuigi meeleolu on enamvähem samal lainel mis PP-l seda lugu kirjutades.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Aga PP miks ei käi sa Otepääl?? Saaksid vähemalt normaalselt suusatada,liiatigi ,kui selline sportlik vorm aastaga väljavõideldud.Seal on ,nt. pühapäeval vaatamata viletsale ilmale, väga palju tõsiseid harrastajaid ja kui aga tahtmist-taset või igal sammul end kellegagi võrrelda. NB! Ja Otepääl käigud tuleb sõpradega kopereerida,tuleb odavam!! Edu treenimisel, ära anna alla!

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Nukker toon tõepoolest.

Libereci lumepuuduse ja lähiaja välismaratonide vahel ju küll mingit seost pole ning blogi annaks ju samuti välismaalt pidada...

Lugejate huvi oleks kindlasti tagatud :)

Aga eks ole arusaadav, et töö nõuab tegemist ja ega see väljas sõitmine loomulikult tasuta lõbugi pole.

Arvestades muidugi seda, kui palju spordi lehemehed ise väljas võistlusi kajastamas käivad, siis äkki annaks kuidagi siduda oma osalemise ja Vasaloppeti kajastamise mingi lähetuse näol :P

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

no see on see, et on rõõm ärapanemisest, mitte suusatamisest. jätka samas vaimus :)

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Mul üks küsimus veel Priit, kuidas sa oma koera kutsud? Kas täisnime järgi või on mingi lühendatud hüüdnimi?

 
At 13:47, Blogger Priit Pullerits said...

Eero, tegelikult oleks koera päris nimi ikka veelgi pikem: Morgensilber Cherry Blossom Pullerits. Aga see läheks juba tõesti liiale, nii et lihtsalt Cherry. (See ei ole meie pandud nimi, tõukoerad saavad nime kaasa, aga meile see Cherry sobis küll.)

Tegelikult on Otepää ka kaugel. Kui tööpäev lõpeb kella kuue paiku, saad umbes seitsmeks koju ja söödud, ja kui siis hakkad Otepääle minema, ega sa enne kaheksat hästi pärale jõua (sinna on vaja minna ikkagi ettevalmistatud suuskadega), ja kui siis kaks tundi trenni teha, sest vähema nimel pole mõtet minna, oled 11 kodus. Pesta vaja jne ja ongi kesköö käes. See poleks enam treenimine, see on kurnamine.

Välismaale mõnest võistlusest osalusreportaazhi tegema minna võiks vaid juhul, kui tööandja selle kinni maksab. Nii et saatke kõik Postimehe peatoimetajale Merit Koplile meil: palume Eesti suusaüldsuse nimel komandeerida PP Vasaloppetile. Siis olen nõus minema, oma aega ja raha ei hakka küll sinna alla panema, sorry. Aga minu teada on Juhani Pütsepp selle Vasa-reportaaži juba Ekspressis hea mitu aastat tagasi ära teinud. Nii et kas see variant kukub ära...

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

ehk siit tõsiasi, et unusta treenimine ja tee sporti

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Kui välis maratonidel osalemine on välistatud, siis tuleb spordiala vahetada, mis on ilmast vähem sõltuv. Ei saa ju järgmise talve põhi eesmärki samaks jätta, treenides jälle hullu panna ja lumetu talve puhul veebruari lõpus veel hullemas ahastuses olla.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priit! :((((

Treenima hakkasin ma jaanuari alguses taas sellepärast, et tekkis vaba aega, mida alates kesksuvest pole praktiliselt olnud! Ja minu eesmärgiks pole mitte sulle ära panna, vaid tuua oma klubile minimaalseimad võimalikud koefitsiendid TM-neliku arvestuses ja lõpuni sõita kesksuvine Tahko180.

Aga kui sa arvad, et minu poolt läbisõidetud 700km, selle tarbeks looduses veedetud 65 tundi ja ülekaalust kaotatud 5 kilo on mõttetu tegu ja ma olen seetõttu mõttetu mees, siis vaata enne peeglisse.

Sel ajal kui sa oktoobris-novembris rullidega Herne tänavat hirmu all hoidsid, saime me vennaga vähemasti uhke saunaga puhkemaja valmis, kus alates kevadest turiste vastu võtta! :)))

 
At 15:39, Blogger Unknown said...

Kõlab küll kummaliselt, aga kas sa Priit jooksu juurde tagasi ei taha pöörduda, harrastajaid rohkem, võistlusi rohkem, odavam, isegi kliima soojenemine pigem kasuks tuleb. Mis?

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti! Jooksumeeste jaoks on suurepärane talv olnud. Ja orienteeruja jaoks veel eriti suurepärane. Lõuna laagrit nagu ei olekski vaja!

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

seekordse loo fataalset alatooni balanseerib Õnneks! Morgensilber Cherry Blossom. Ning üht fragmenti tema optimistlik-sportlikust stiilinäitest võiks ju lausa motoks soovitada. Et siis: "Saba püsti!" :)

 
At 16:41, Blogger Kairit said...

Võta puhkus ja sõida nädalaks Haanajsse. Saad midagi hingele.
Laupäeval-pühapäeval lustis rahvas seal küll täiega. Oli rõõm suusatada.

 
At 17:39, Blogger Priit Pullerits said...

Et miks mitte jooksu juurde naasta?

Jooks on karm ala, seal on 42-aastasena raske areneda. Liiati on mul jooksus noorusajast korralikud margid ees ja nende püüdmine võimatu. Ehk teisisõnu: kui teed kõvasti trenni, isegi kõvemini kui nooruses, aga kaotad ikka oma parimatele jooksuaegadele pikalt-pikalt, siis see erilist entusiasmi ei tekita.

Suusatamine on rohkem vanade meeste ala, ja liiati ei ole mul seal noorusaegade tulemusi ees kummitamas. Tõsi, mingi Tartu maratoni 1684. vms koht aastast 1982 oli, aga see on lahedalt üle sõidetud, ja usun, et siit annaks edasi minna.

Aga on veel üks füsioloogiline takistus, mille ilmumist pelgan. Kes arvab ära?

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

See on Achilleuse kõõluse tendinoos.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Sul kasvab kolmas munand?

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Issand hoidku, tendinoos see on nii keeruline sõna, et hea kui spordidispanseri arstid seda sõnagi teavad! Selle ravimisest ei tea mõned neist peaaegu midagi. See on tõesti vabandav tõsine riskifaktor, kui esimesed seda vigastust ülevaatavad arstid pärast enam aidata ei suuda ja isegi õige spetsialisti juurde ei suuna.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

vot see on see liigne spetsialiseerumine, nagu oleksid proff, ainult ühe võistluse peale on rajatud kogu hooaeg, ei ole treenimisel mitmekesisust, ainult üks rullsuusk, imikas, paaristõuge, no nii võibki loliks minna, võta see suvi kätte ja sõida maastikuratast, mõni elion cup läbi, osta rulluisud, head uisud saab 4000ga (ära osta kohe carbontippuiske nendega on raske tehnikat õppida, maraton variant 100mm ratastega), sõidu rullimaraton läbi, tunne mõnu erinevatest aladest ja sügiseks on vaim jälle tugev, ning oled järgmisel aastal psüühiliselt palju tugevam

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

4000 eeki rulluisu eest, see on juba peaaegu ühe välismaratoni hind. Ma valiks välismaratoni.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

variant2: põlv(ed)?

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Eero no tahaks näha millisele maratonile sa 4000 eek eelarvega lähed, ehk ainult finlandiahiihto, isegi sinna suht raske selle rahaga minna. rullida saad aga läbi hooaja. tundub et sa oled samat tüüpi poolhullunud rullsuusa-imika-paaristõuke fänn kelle kogu elu ja hooaeg seisneb ainult kahes suusamaratonis TM ja Vasa

 
At 19:39, Blogger Mairo said...

"... et mu ühtlasele pikale ettevalmistusele vastu saada, ja on tänavu läbinud juba 700 km. Mõttetu tegu ja mõttetu mees...." - julged väljaütlemised sul Priit. Sedasi teiste tümitamine ise täielikus motivatsioonipuudused olles näitab, et kardad alla jäämist ka teistele rääkimata oma noorema ea tulemustest.

Elu ei seisnegi ju võistlemises vaid et sul treenimise tõttu hea tervis ja mõnus olemine säiliks. Inimesed, kes treenivad ainult võistluse pärast ja peale seda end maha kannavad on hoopis mõttetud.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Oleks päris õudne, kui PP hakkaks tegelema minu lemmikalaga (igaks juhuks seda ei maini). Seega las ta ikkagi jätkab suusatamisega ja las ta lörtsib seda ala.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

19:30 anonüümne, see tundus nüüd küll kuidagi väga kibestunud kommentaar. Hakka või Priitu uskuma, et rulluisutamine on naiste ala, nii pirtsakas kommenteerija:)Aga tänan diagnoosi eest. Muide minu kulu ühel välismaratonil on jäänud ca 5000-5500 krooni kanti. 4000 ja 5000 on ju võrreldavad numbrid?

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

lasteaed ausõna!!! Mul on suurem kui sul, ma olen tugevam kui sina. Kogu aeg mingi verbaalne ärapanemine.

:D Ivar sai küll vastu näppe :D. Nüüd vaata, mis tunne on PP-l kui teda kogu aeg kirutakse. Hea või mis?

ei..ma ei kaitse PP-d. Tema lihtsalt on nii masenduses, et TM ära jäi. Täitsa kurb vaadata kohe...kõik need unenäod jne...hingeline fiasko. Eks Priit?

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits
Helistage Minnile.. uued plaanid panevad vere käima..Ega siin blogis seda talve taevast alla saa

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas asendusstiimuliks ei piisaks Finlandial 100 sisse tulekust? Paar kiiret arvutust tundusid kinnitavat fakti, et sama kaotuse juures võitjale (täpsustagem: protsentuaalselt) on Finlandial esisaja (ja ilmselt ka järgmistele kohtadele) tulek raskem ehk siis tase on Soomes ühtlasem (mis pole muidugi mingi ime). Ainuke probleem on ilmselt mentaalne, sest keda see Finlandia ikka huvitab ja palju uhkem on olla Kükametsas kuningas. Ehk tüüpiline Eesti värk. Mõjusam oleks kindlassti tulla Vasal esisajasse, kuid see eeldab vist juba poolproffessionaali (keda Priit vist veel pole?) taset. Igatahes väljakutseid peaks jaguma ning oleksin kasvõi ise valmis Priitu 500 EEK-ga sponsoreerima (eeldades, et ka teised ´sponsorid´ midagi lisavad) nägemaks, milleks ta nt Finlandial/Vasal suuteline on. Mõtlesin isegi pakkuda tasuta küüti, kuid vaatamata läbitud 700-800 km-le on vorm liiga tagasihoidlik ning ainult matkama pole ka tahtmist selle raha eest minna. Mina soovitaks küll välja mõelda, kuidas pisutki ennast proovile panna, sest ei või iial teada, mida järgmine/järgnevad aasta(d) kaasa toovad. Estoloppet on selleks liialt kesine lohutus, sest vähese suusapraktikaga harrastajate edestamine pole just väga suur väljakutse.

 
At 01:15, Anonymous Anonüümne said...

n2ed-n2ed, juba koguneb sponsoreid.Pakkumine, pool Soome v Rootsi piletist tasuda on minu poolt ka j6us.Arge habenege, tipud saavad ju koik toetajate abiga:)Ka Haanjasse s6iduks leiab autos koha:)

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Eero. Oli endal ka plaan minna Vasale aga lõin eelarve kokku ca 9000, lisaks veel kehv stardikoht, TM tulemust ka eelmisest aastast ei ole, kilomeetreid enam-vähem dets 200, jaanuar 500 ja 2 nädalaga veebruaris 180, siis sai lumi otsa tlnas. Siit siis küsimus, kas sa saaksid lüüa oma Vasa eelarve lahti, mis osavõtumaks, transport, ööbimine, suuskade määrimine, mis rajal tarbid ja muu pudi-padi.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

pean taaskord priidule ütlema - osta ratas. võid ennast sodiks võistelda, aprillist novembrini igal nädalavahetusel mõni võsitlus. ja siis paned i-le täpi peale sügisese Haanja sõiduga, laksad muidugi 150 km, ivar lubab su erandkorras starti :-))

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Einoh, uskumatu, kui elavaks siin on diskussioon läinud! Teemat pole ju tegelikult ollagi. Vist on kõik staadiumis, et peab end verbaalselt välja elama, sest rajal ju välja elada ei saa.

Ja üllatav, et nii palju on heasoovijaid tekkinud, isegi sponsorid on välja ilmunud, samuti nõuandjad, et tee seda, aga ära tee teist, mine Findlandiale või Vasale, aga ära mine Estoloppetile...

Remargi korras nii palju, et Ivar sai minu käest seepärast, et tema kuulub just nende meeste hulka, kes saavad aru, et see kõik on omavaheline sõbralik nöökimine, kus tegelikult puudub pahatahtlikkus. Nagu olen öelnud, ma ei nööka kunagi neid, keda ei tunne ning kelles pole kindel, et nad asja huumoriga oskavad võtta. Täiesti kõrvalseisjaile, kes Ivarit ja mind ei tea, paistab see kõik muidugi pahatahtlikkuse ja õelusena, aga seda see ei ole.

Jooksu ohustab, jah, Ain Kaare pandud diagnoos. See on selle talve suuremaid saladusi, aga sellest kirjutan peagi uues sissekandes, ja ka eilsest superkoomilisest trennist. Oleks te seda näinud, oleks teil kõigil suusahimu kadunud.

Oskab keegi arvata, mis asjast võiks juttu tulla? Tunnistajaid oli eile minu teada ainult kaks...

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Tegin mõned kiired arvutused ja lõin välismaratonidel osalemise kulud kokku. Ma ei hakka siia pikki arvutusi välja tooma, siinne blogi ruum on ikka Priidu personaalküsimuse ja vormi lahkamiseks ning sisse sõitmiseks. Aga hinnad jäid ikkagi alla 6000(5345-5900) krooni va arvatud üks erand, ehk siis käinud olen Vasaloppetil, Birkenbeineril (kus sain sõita 9km) ja Marcialongal. Kõige kallimaks osutus eelmise aasta Vasaloppet(6782) kuhu läksin lennuki, rongi ja kohapeal kasutasin kodumajutust. Summades on suuskade määrimine, söömine ja kõik mu suusatamisega seonduv aga mitte suveniirid.

 
At 10:21, Blogger Priit Pullerits said...

Eero, kõva mats. Selle summa eest lendab hea trehvamise korral üle ookeani Ameerikasse, ja isegi mitte ida-, vaid koguni läänerannikule. Nojah, seda küll Stockholmist, mitte Tallinnast.

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas ei ole sul maailma ühte tuntumat ja kuulsamat suusamaratoni.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Kellel motivatsiooni puudus võiks valida sellised võistlused, kus pigem võistled iseendaga kui kellegi teisega.
Igasugused X-dreamid on PP jaoks liiga porised, siis palun suusatajatele kaks minu arvates tõelist katsumust: Arctic Circle Race Gröönimaal http://www.acr.gl/ Ja Rajalta Rajalle Hiihto Soomes polaarjoonel Vene piirist Rootsi piirini 7 päevaga http://rajaltarajallehiihto.ranua.fi. ACR-l on mõningad lõigud selised, kus kohustuslikus korras tuleb suusad näpuvahel mäest alla tulla. Mõlemi puhul on probleemiks muidugi eelarve, ARC puhul julgelt üle 30 000 raha. Mõlemi puhul pole ohtu, et lund ei oleks :-)

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kõva mats? korra aastas selline kulutus teha oma lemmikharrastuse harrastamiseks (lisaks muudele kuludele, varustus jne) pole küll midagi hirmsat. või tuleb parem töökoht otsida

 
At 10:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, you are nuts! Usu mind, elus on ikka muud ka, kui suusakadega kuskil tundras külma käes konnata. Crazy man...

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit selles on sul õigus, et jah ega see odav ei ole, eks tuleb valida kas peesitada nädal palmi all või neelata alla mõrupill kui Vasaloppetil mustmees mööda läheb ja muidu mitusada anderssoni sind ära kotib. Kui rahakott lubaks käiks ise ka ameerikas ja võibolla lubaks isegi rulluisu sõidu:)

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

PP, kes on öelnud, et mu elus muud ei ole. On küll, aga ma arvan, et see loend oleks hulga mitmekesisem kui seal oleks ka üks nädalane tundras külma käes kondamine. Usu, see mahub sinna ilusasti ära. Ning mis olulisem, see pakub mulle oluliselt rohkem kui ükskõik mis üritusel sulle särgi püksi panek (mis ei tähenda muidugi seda, et ma võimaluse avanedes seda ei teeks)

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Miks sa, krt Priit, meie saladuse välja lobised? Nüüd kõik teavad, et me üksteist tühja mõttetuks meheks ja Herne tänava hirmuks sõimame!!!
Ajakirjanik ju allikat ei reeda! :)))

Sõitsin täna 5km-sel ringil 5 ringi ja ühe kolmese peale. Rohkem ei viitsind. Mõni mees siis treenivat 200m-sel ringil. Edu!!!!!!!

Kellelegi anonüümsele 19:30
Eelmise aasta Vasa läks maksma ca 8000 eeku!
Hinna sees osavõtutasu 148€, kohalejõudmine Sälenisse neljapäeva õhtul, lahkumine pühapäevaõhtuse laevaga, kohapealne pillav ringisõitmine autoga (ca 1000km), söök-jook-ööbimine 4-le (kolm meest sõitsid, üks oli taustajõuks, käis vabadel päevadel lauaga mäge nühkimas ja maksis ainult joogi-söögi eest, muu oli tema jaoks tasuta), lisaks palju lõbu ja nalja ja pealekauba Vasa medal, mis on minu jaoks pea samasuguse väärtusega kui EMV 1983 hõbe ühel teatud alal.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

kust sa oled need vaheajad võtnud
oled ikka rängalt mööda pand eriline ajugeenius ikka oled

 
At 07:36, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:43, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 07:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht