kolmapäev, veebruar 06, 2008

Pullerits: Võiduvõimeline (?) meeskond koos!

Arvasin, et ega leidu julgeid, kes söandaks tulla koos minuga Otepää MK-etapil teatesprindi starti. Eksisin. Vaevalt sain eile üleskutse siin blogis püsti panna, kui tuli esimene entusiastlik konktaktivõtt. Koguni nii entusiastlik, nagu kontakteeruja tunnistas, et ta ei läbenud lõpuni lugeda ja tutvuda tingimustega, mis seadsid piiranguks, et iga võistkonda kuuluja peab olema MK-etapiga vähemalt nii palju seotud, et saab kaela ametliku kaardi.

Ilmselt osutuski see paljudele stardihuvilistele üheks olulisemaks takistuseks (ja see polnud minu seatud, tuletan meelde).

Kui mäletate, siis üleeile sain nõusse Eesti suusakoondise arsti Tarvo Kiudma. Kolmandat liiget soovitasid asjatundjad otsida Eesti koondise hooldetiimist. Võtsin seal ühendust Urmas Välbega, keda tunnen kõige paremini, aga tema teatas, et on just ühe jalaga tõusnud hauast ehk haiguse küüsist ning nüüd on tal peaeesmärk enne Otepää MK-etappi tervist hoida.

Olukord näis juba lootusetuks muutuvat, kui mulle meenus eelmise nädala hooaja avavõistlus Tartus Tähtvere spordipargi sprindiringil. Võtsin protokolli lahti ja helistasin korraldajate esindajale ning küsisin, kes seal esinevatest nimedest on MK-etapiga seotud.

Teet Jagomägi, Regio juht, kes võitis mind viie ringi sõidus pisut rohkem kui 20 sekundiga? Ei, tema mitte, sain vastuseks. Aga Allar Kivil, Tartu Ülikooli suusaõppejõud, kes - oh õudust! - edestas mind viie ringi uisusõidus ligi pooleteise minutiga? Jah, tema küll, sain vastuseks.

Järgmine kõne läkski Kivilile. Ja polnud vaja teda kaua veenda - mees jäi nõusse.

Siis veel korraks kõne Kiudmale, et teatada talle võistkonna lõplik koosseis ja küsida talt üle osaluskinnitus - mille ta sedapuhku ikka väga pika hambaga andis, ilmselt kartes, et ega meil ikka päris võiduvõimeline tiim võrreldes endiste maailmanimedega ole -, ning tegin Eesti Suusaliitu Ülle Viinapuule järgmise ülesandmise.

Palun registreerida MK-etapi teatesprindi võitlusele esialgse nimega Tartu tiim esimese vahetuse sõitjana Allar Kivil kui eeldatav kiireim, teise ehk kõige märkamatuma vahetuse sõitjana eeldatav tagasihoidlikemate võimetega osaleja Priit Pullerits ja ankrumehena, kes MK-etapiga oma funktsioonide poolest kõige tihedamalt seotud, Tarvo Kiudma.

Viinapuult tuli vastus: registreeritud. Näis nüüd, kes meile vastu tulevad. Proovin homme järele uurida, sest siis lõpeb eelülesandmine, ja teada anda. Siis saate hakata panuseid tegema. Näiteks sellele, kas meil õnnestub vältida kõige kiiremalt meeskonnalt ringiga sissesaamist.

Foto 1: Norralane Eldar Rönning mullu Otepää MK-etapi sprindivõistlusel. Foto autor: Aldo Luud, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 2: Tarvo Kiudma Sapporo MM-võistlustel. Foto autor: Toomas Huik, Postimees / Scanpix
Foto 3: Tartu Suusaklubi treener ja Tartu Ülikooli suusatreener Allar Kivil. Foto autor: Ove Maidla, Postimees / Scanpix

6 Kommentaarid:

At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Edu. Kui jõuab tulen Maestro Kivilile ja PP-le kui tartupoistele kaasa elama:)

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

oot, mida need mehed ikkagi sõitma lähevad, kui see nali pole? L, 9.02. on M 15 km kl. eraldistardist ja P, 10.02. on M sprint 1,4 km kl., ka eraldistart. Miks siis meeskond!?

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Reedel on kell 19:00 Tehvandi suusastaadionil kavas:

sprint competitions for team service and Opening Ceremony

allikas

 
At 19:01, Blogger Priit Pullerits said...

Oleme nüüd ikkagi realistid ja vaagime mu tiimi šansse.

Tartu Tähtvere 4,25 km sprindis kaotasin teiseks tulnud Mark Murdveele poolteist minutit. Allar Kivil, ilmselt meie tiimi kiireim, jäi omakorda Murdveele paar sekundit alla.

19-aastane Murdvee sai Jõulumäel Scandinavian Cupil sprindi ajasõidus võitjast tervelt 44 sekundit kehvema tulemuse. (Mul on millegipärast tunne, et ta kukkus või juhtus muu õnnetus, sest kaotus on ikka hiiglaslik.) Jaak Mae Albu võistlusel oli ta 10 km distantsil kõige viimane, kaotades Veerpalule ligi 11 minutit.

Öelge nüüd keegi, mis nipiga on meie tiimil võimalik teistele mingitki konkurentsi pakkuda?

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit - ära tekita segadust ja nö ette kaotamise õigustust. Reedene võistlus on Team Service jmt vahel, seal ei tohiks võistlustel osalejaid olla ehk siis tegelikult täiesti võrreldavad tegelased. Õigustatud on ikkagi "nõuda" ja loota kõrget kohta.

 
At 20:39, Blogger Marrrk said...

jõulukal ma tõesti kukkusin ja Albus määrisin oma suusad valesti, aga see ei vast ei õigusta minu kaotust kalendriga. Treenida on vaja õigemini ja paremini.

 

Postita kommentaar

<< Esileht