reede, märts 07, 2008

Pullerits: Miks Haanjas tuleb mega-giga pauk

No nii, nagu kuulda ja näha ja lugeda, on kõik võitlusvalmidusest pungil - järelikult peab ise ka olema. Olengi. Ärge uskuge seda, mida lugesite siit üleeile, nagu tuleks Haanjas hale-hele laks. Seal tuleb ikka mega-giga superpauk, sest (lugege järgnevat veheldumisi üle-eelmise sissekande punktidega):

1. Verejanulisi tallinlasi ei tule sugugi bussitäis, vaid ainult mõni üksik, ja needki vähesed on saanud eelmisel nädalavahetusel Vasaloppeti 90 km peal sellise litri, et hea on, kui nad Haanjas haamrit otsa ei saa.

2. Viimane kontrollsõit Haanja maratoni avatud rajal näitas, et isegi olulise libisemiseta ning absoluutse pidamiseta rahva-Fischeritega saab hõlpsalt sõita eest Võru oma-mehest Tarmo Mõttusest, kes tunnistas pärast, et tema enam kiiremin ei suuda. Mina suudan küll.

3. Eelmise nädala suusasprint Tartus näitas, et eriliselt kiiret liigutust mul pole, mis tähendab loogiliselt võttes, et just maratoniks vajalik "pikk liigutus", mida läbi talve hoolsalt treenitud, istub kõvasti organismis ja ootab vaid vallapääsemist.

4. Sel nädalal, võrreldes eelmise nädala sama ajaga, on juba kaks trenni tehtud: üleeile 9 km pikkade kiirendustega (pulsid lõpus ca 160-120-100) ja eile sama maa kergelt-taastavalt (pulsid 136-127-103-97).

5. Õlavarrelihased, just katsusin, on jätkuvalt siiski sitked - eks õhtused harjutused aita. Art Soonets mõõtis pulssi, kui tegin pingi serval toengus käte kõverdusi, tegin 40 korda kerges ühtlases tempos ja pulss ei läinud üle 50gi.

6. Mu jooksutreener on mulle vähemalt kaks korda öelnud, kui olen muretsenud, et pole pikka aega saanud korralikult erialatrenni teha: ära pabista, treenitus ei kao sul kusagile! Treenitud on aga tõesti kõvasti. Ja mis eriti tähtis: nüüd olen saanud sellest suurest treenimisest ka korralikult välja puhata. Purakas on see.

7. Motivatsioon tuleb tagasi, hurraa! Seda tänu verejanulistele tallinlastele, näiteks. Ponnistamine on saanud uue eesmärgi.

8. Ja olgu kohe hoiatatud, et siit tuleb hirmkõva pauk. Enam ei pea pabistama, et äkki jälle suusad ei pea ega libise, nagu juhtus mullu. Sest minuga võttis ühendust Risto Roonet, teate ju teda küll, ja pakkus välja, et valmistab ise mu suusad Haanja maratoniks ette. Homme keskpäeval sõidab ta Tallinnast läbi Tartu Haanjasse, korjab mu suusad peale, mina ilmun pühapäeval Ain Kaarega (taustajõudude teine oluline komponent, koguni duaalses rollis: nii autojuht kui ihuarst - ega ennast saa roolimisega väsitada ja keegi peab organismi pidevalt kontrolli all hoidma, et ei juhtuks see, mis juhtus enne Otepää MK-etapi hooldemeeste sprinditeadet) Haanjasse, saan seal professionaalselt ettevalmistatud suusad kätte, teen kontrollsõidu, ja kui vaja, siis tuleb määrdevariandi väike kohendus, ning seejärel rajale! Uurisin Pavo Raudsepalt, kui hea määrdemees Roonet on, ja Raudsepp ütles, et kahtlemata pühapäeval Haanjas parimaid. Vot nii!

9. Kui see aasta pole õnnestunud neil vähestel kordadel, mil on võidu saanud sõita, ideaalset sõitu teha, siis miks EI peaks see välja tulema nüüd? Ei näe selleks ainsatki põhjust. Sest senised sõidud on kõik esiteks olnud sprindid ja teiseks tehtud suure treeningu pealt.

10. Kuigi sain Raul Kaldrelt kasutatud, kuid igati töökorras pulsikella, ei hakka ma kõrvalistele abivahenditele lootma, nagu seda teeb enamik teisi. Selle asemel, võttes arvesse endise tippjooksja Rein Valdmaa remarki, et tippspordis algab kõik toitumisest, panustan sellele, et kolmas tasutajõudude tegelane, Art Soonets, kes sedapuhku läheb Haanja maratoni aegu hoopis Soome tööasju ajama - nii jääbki ta mul tänavu paraku alistamata -, varustab mind Dexali geelidega, mis annavad targalt tarbides sellise paugu, et... no eks me seda ülehomme juba näe.

Foto 1: Viimased minutid enne mulluse Tartu maratoni starti. Foto autor: Margus Ansu, Postimees / Scanpix
Foto 2: Mulluse Tamsalu-Neeruti suusamaratoni start. Vasakul keskel nr 117 (valges USA koondise vormis, musta mütsiga) Priit Pullerits. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 3: Mõni mees sõidab nagu siga. Martin Toomas mullusel Tartu maratonil. Foto autor: Margus Ansu, Postimees / Scanpix

29 Kommentaarid:

At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

seda ma arvasin et eelmine jutt oli hülgemöla, aga see meid ei heiduta oleme ise ka äksi täis, lükkame bussile hääled sisse ja oleme homme õhtal kohal :)

 
At 13:20, Blogger Priit Pullerits said...

Aga Tallinna mehed, kuidas ma teid ära tunnen?
Okei, siin blogis panete anonüümi, aga rajal, kus peaks käima ikka aus mees-mehe vastu võitlus, tahaks teada, kes on verejanuline pealinlane ja kes on oma.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna omade numbril on Savisaare pilt all paremas nurgas.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

no oma numbrit ma veel ei tea, et seda teavitada. ..aga võib teha nii, et kui sinust mööda põrutan, siis hõikan midagi ... ja kui sina mööda nühid, siis vaikin nagu haud:P

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

too aga trumbid lagedale, ega sealt midagi hirmuäratavat oodata pole. verejänulistel pealinlastel viimane vormilihv sel nädalal koduradadel antud! Tuleb veel ainult pidupäeva ülikond välja otsida, parimad kemikaalid laudadele alla kratsida ja pühapäeval tulemus ära vormistada.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Haanja maraton jääb järjest lühemaks - nüüd juba 36km.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

maraton lühemaks - vesi PP ahjule:))))

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

eelmine aasta sa just kuskil 38. km-l minust mööda panid. Kui nüüd sõit 36 km, siis jõuan ehk enne üle päästva finishijoone lipsata, kui sa end käima saad.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

mina ma küll ei virise, 36 km on küll lühike aga saab ka sellel distantsil lõppkiiruse kätte, need kes ei saa - no neil peab olma see kiirendus ikka väga kehv... ja kui päris lõpuni aus olla siis ma saan oma lõppkiiruse juba mõnekümne meetriga kätte

Pullerits, kilulinna mehed on ju nigu ülemiste vanakesed või siis äärmisel juhul vanatoomased, peakisd ka läbi uduste prillide ära tundma :-P. aga nendega võitluses on veri ikka paksem kui vesi, isegi mina sel juhul PP poolt või vähemalt säilitan neutraalsuse

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Taustajõid on vägevad, aga vaata et enne starti pilti tasku ei pane, suurest sisemisest purakast.

Prognoos pakub 5-7C sooja, seega rada saab raske olema.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

1. Kas sa just neid geele enne oled tarvitanud? Soovid lõpetada raja kõrval kuusikus pehmet paberit otsides?

2. Varupaari klassikasuuski ja keppe võixid ka kaasa haarata-mine tea seda Roonetit (tallinnlast) .. <:D

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

ja punkt 10. - pulsoka võiksid endale külge ikka kruvida .Võistlusel sest mingit kasu ei ole kuid oma organismi kohta võid pärast üht-teist huvitavat teada saada.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Minu kogemus näitab, et juba see kui ise usud, et sees on "giga-mega" pauk, siis on tuleb tulemus märgatavalt parem kui nö."tavahäälestuse" pealt võistelda.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

proovin uuesti.
Kas oleks kellelgi autos ruumi, et saaks pühapäeva hommikul suuskadega Tartust peale võtta ning pärast sõitu tagasi tuua? Tasus saame kokku leppida. Erki 53024820

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Nägin ise pealt, kuidas giga-mega-tera-paugumehe suuskadele libisemist pandi.
Hardas vaikuses. :))))

No more comments....



Aga kella 21 paiku stardipaigas keeras lumesadu vihmaks, palju õnne Teile, varakult suusad äramäärinud!

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Ja tulemused on?

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

pulleritsu tulemus polnd viga, aeg miski 2:06, 36 kiltsa peale. võitja 1:44 kanti

aga isiklikud kommid, endal läks haledalt, ei olnud võimalik maratoni eelselt puhata ja tuli enne hoopis üle elada füüsiliselt raske tööpäev. määrimisse ka ei tahtnud investeerida, suvalt korra juba eelnevalt võistlusteks kasutatud suusale üks kliistrikiht juurde tõmmatud. toitumisega oli ka nagu ta oli, mis kätte sattus... ühesõnaga ei olnud võimalusi spetsiaalselt selleks võistluseks purakat panna ja ei tulnud seda purakat kah. Pulleritsule igatahes kaotasin mõned minutid, õnneks küll ühekohaline arv minuteid ... see selleks aga absoluutselt jõuetu tunne oli rajal

 
At 19:29, Blogger Jaagup said...

Aga palun:
http://www.nelson.ee/ajavotuteenus/tulemused/XXXVI%20Haanja%20maraton%2009.03.08.pdf

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

See nüüd Tartu Maratoni esisaja mehe sõit ei olnud.
Tarmo Mõttus sai ka sust 30 sekundiga jagu

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

No kas nüüd viimaks vesi ahjus või piste kopsus aga 74. koht on vennal lõpuks kirjutamisisu ka ära võtt.. Ja seda kõige eelnenu taustal (mega-,giga-,hüper-,super-,hele-,jms.) laksud.. Annab nüüd saadud matsust kosuda,sest suusahooaeg on vist lõplikult otsa saanud, vigade parandust ei anna ka enam teha, ainuke relv, mida PP kõige paremini valdab, asju must-valgel värviliseks kirjutada, on veel alles, eks näis, mida ta siis välja mõtleb..

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Vabandusi pole kaugelt vaja otsida, need on mõni kirjtis tagasi juba välaj öeldud Pullerits: Miks Haanjas tuleb hale-hele laks? ja nüüd siis "Pullerits: Miks Haanjas tuleb mega-giga pauk" Nende kahe vahel hea valida ja rahvale ainumat-õigemat tõde kuulutada.

Sellise tulemusega TM heal juhul esi 200 siisse ehk saanuks.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

mida asja, oled aasta läbi looma moodi trenni rüganud ja said nüüd veel halvema koha kui mullu. ei ole üldse nagu loogiline.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Eks selline tulemus ole tingitud pulsikella kasutusele võtust ja lootusest, et kell sõidab ja võidab.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Pole mõtet vinguda, koht esi saja sees olemas, nii nagu plaanitud ja välja hõigatud enne treeningute algust, mis sest, et mõni koht viletsam kui eelmine Haanja ja esi saja plaan oli hoopis TM.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Igati korras tulemus, kui vähe treening koormusi veel tõsta, siis tuleb ka mõni koht parem tulemus. Ega nii väikeste mahtude pealt paremat tulemust saa.
Paha ei teeks ka kolmanda treeneri võtmine ja isikliku psühholoogi omamine.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

veel paar aastat treenimist ja küll need tulemused paranema hakkavad!

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

No nii, kui nüüd härrased anonüümsed kommenteerijad kõik oleks Haanjas olnud, siis oleks PP-l isegi esi 200 sisse saamine problemaatiline olnud.
Aga teeks nüüd edaspidi nii, et kes tahab kellegi teise tulemuse kohta midagi kriitilist öelda, paneb kõigepealt oma aja ja koha kirja ja alles siis teeb suu lahti.
Ning kui ise Haanjas ei sõitnud või osales ainult Siljaspordi lastesõidul, siis oleks targem suu kinni hoida.
132, aeg 2.15

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Priit on ise sellise suurepärase nn ära või kotti panemise fooni loonud, ja et loeb ainult tulemus, siis pole samas stiilis tagasiside midagi imelikku.

 
At 03:33, Blogger Unknown said...

air max thea
pandora charms
polo ralph lauren
cheap nfl jerseys
ugg boots
hollister outlet
ralph lauren outlet
coach outlet
prada bags
polo ralph lauren
201711.9wengdongdong

 

Postita kommentaar

<< Esileht