esmaspäev, november 23, 2009

Pullerits: Kas Alaveri maksab uskuda?

Täiendatud Erki Noole lugejaküsimusega!
Täiendatud "geniaalse" fotoküsimusega!
Pärast üle-eelmise nädalalõpu vabatehnikasõitu Olosel, kus Jaak Mae kaotas 15 km distantsil võitjale 24 sekundit, ütles suusakoondise peatreener Mati Alaver, et Mae seisund pole olümpiahooajale vastu minnes sugugi halb. Õhtulehele kiitis ta Mae liikumist vabatehnikas koguni rohkem kui klassikas.

Möödunud nädalavahetusel Beitostöleni MK-etapil oli Mae 15 km vabatehnikasõidus alles 84., edestades vaid 17,4 sekundiga noort Karel Tammjärve. Ta kaotas isegi Austraalia, Suurbritannia ja Bulgaaria suusatajale.

Küsimus on selles, kas Alaver on taas minetanud reaalsustunde, kui ta annab nädal enne MK-hooaja avastarti ühe oma stammõpilase vormile ja seisundile kiitva hinnangu, mis osutub pehmelt öeldes blufiks? Või manipuleerib ta nimme meediale saadetavate sõnumitega, nii et eelnev positiivne jutt varjutaks hilisemad negatiivsed tulemused?

See pole esimene kord, kui Alaver suuri sõnu teeb. Kaks aastat tagasi, kui Alaver kiitis jälle oma hoolealuste tublidust, avaldasin Postimehes leheküljelise loo "Eestlaste lemmikala takerdub tupikusse", kus näitasin numbrite põhjal, et suusatamisega on vaatamata Alaveri hurraa-patriotismile seis hullem kui paljudel varasematel aastatel. (Ega eilne 13. koht riikide arvestuses 4x10 km teatesõidus näita, et suusatamise seis oleks tugevamaks muutunud.)

Alaver on varemgi kummaliste ja eksitavate avaldustega esinenud. 2008. aasta veebruaris kuulutas ta enne Otepää MK-etappi, et viimase kümne aasta põhjal otsustades on Eesti maailma parim suusariik. Mania grandiosa? Torino olümpial, kui kõik ootasid Kristina Šmigunilt ka 30 km kullavõitu, vastas Alaver küsimusele, kes võiks selle distantsi võita, et igal juhul mitte Katerina Neumannova. Uskusin teda niivõrd, et kuulutasin tema ennustuse välja ka raadios antud intervjuus. Ja kes võitis naiste 30 km? Loomulikult Neumannova.

Ei maksa siinkohal süüdistada, et olen Alaveri peale õel ja kade ja üldse väiklane. Seda oleksin siis, kui hakkaksin laias kaares meelde tuletama, kuidas ta aastaid tagasi prognoosis, et kui õlavöödet tugevdan, võin sõita Tartu maratonil 400 sisse. Sõitsin mullu 160 sisse. Ehk teisisõnu: Alaver uskus minusse liiga vähe.

Aga miks ta tahab uskuda oma meeste kohta seda, mida nood täita ei suuda? Ja miks ta eksitab Eesti rahvast?

Seekordse lugejaküsimuse esitab olümpiavõitja Erki Nool: millega seletada, et Soome suusatamine, millelt võeti 2001. aastal kõik toetused ära, paneb nüüd pika puuga Eesti suusatamisele, mida on rahaga kogu aeg hellitatud?
******
Route 190, Panamint Range, Death Valley National Park, California. 19. juuli 2008. Pildistanud priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)
Vaadake Scanpixi pildiallkirja, mis on pildil! -- The cutting-edge printing complex "Extra M" in Krasnogorsk near Moscow is one of the largest Russian companies that produce full-color newspapers and magazines. Foto: RIA Novosti / Scanpix
Aga mis on pildil tegelikult?

Foto 1: Meeste 4x10 km teatesõisu avaetapp Beitostöleni MK-etapil. Paremas reas neljas Aivar Rehemaa (nr 16). Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Norralane Ronny Hafsaas võitmas Beitostöleni MK-etapil 15 km uisutehnikas sõitu. Foto autor: AFP/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Said südamelt ära öelda, läks ilmselt kergemaks. Kui eelmisel aastal MM'il olid kolm eestlast ind.distantsidel esikümnes, siis oli su suu vett täis. Ei maksa nii traagiliselt võtta oma kõrvaleheitmist. Kuidas töö, nõnda palk.

 
At 11:16, Blogger Priit Pullerits said...

Seda ma arvasin, et peagi tuleb selline süüdistus, nagu 10:49 just tuli. Esiteks, mitte keegi ei ole mind kõrvale heitnud. Ei saagi heita. Kui töötaksin spordiajakirjanikuna, kirjutaksin suusatamisest edasi. Aga ma ei ole spordiajakirjanik. Sattusin suusatamisest omal ajal kirjutama puhtalt seetõttu, et olin tartlasena Lõuna-Eestile lähemal kui Tallinna toimetuse liikmed ja Andrus Nilk kutsus mind "lambist" endaga Salt Lake City olümpiale, mille eest olen talle äärmiselt tänulik. Edaspidi on mul suusatamisest kõik ära kirjutatud: nii Salt Lake'i kui Torino olümpial käidud, suusameestega koos laagris trenni tehtud, neid ja nende lähedasi võistluste eel ja järel usutletud. Ei saa ju jääda lõpmatuseni ühes ja samas ringis tiirlema. Sest vaadake, see, mida suusatamisest praegu kirjutatatkse, on vanematel tegijatel nagu mul juba ammuilma ära tehtud. Proidennõi etap, ütlevad venelased.

 
At 11:19, Blogger Madis said...

Mis asi see õlevööde on?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

"Proidennõi etap, ütlevad venelased"
Aga ikka nagu kripeldab midagi ja on südamele jäänud.

Ja milleks Alaveri uskuda ja kes see enam mäletab tervelt üheksa kuud tagasi Liberecis murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel meeste 15 km klassikatehnika kuldmedalit.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Madis, saa aru, PP väike näpukas, ikka juhtub, arusaajad inimesed saavad ju aru, et mõtles õllevööde.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui rääkida summadest, siis need olid, on ja jäävad Soome suusatamises kordades suuremateks, kui Eesti suusatamises.

Kandepind kitsas, Soomes saab juba kaks kuud suusatada, siin musta maad veel vähemalt kolm nädalt ja nii aastast aastasse.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi peale Priidu veel arvab, et ühe hooaja alguse võistluse aegade (muud arvestamata) järgi saab teha nii põhjapanevaid järeldusi?

Mike

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa teha otsuseid emotsioonide pealt. Küsimuse osa: "suusatamine, millelt võeti 2001.aastal kõik toetused ära, . . mida on rahaga kogu aeg hellitatud" peaks meile nagu vihjama, et meie koondise rahastamine on parem.
Too eelarvete suurused ära, siis oleks näha kas küsimuses üldse sisu on.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

vsjo ponjal. kõik need ajakirjanikud kes praegu suusatamisest kirjutavad on mõttetud mehed.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Eks siin ole stiilide vahe - kas sihtida hooaja tippvõistlust või MK etappe tervikuna. Eelmise aasta sarjavõitja Dario Cologna ei saanud MMlt ühtegi medalit, kui ma õigesti mäletan oli ta parim koht 4., seda sprindis. Mina sportlasena hindaksin kindlasti enam tiitlivõistluste medalit kui MK etapilt pidevaid esikümne kohti. Prioriteedid, Priit, ei midagi muud. Ja nii nagu Alaver tõestas oma stiili headust eelmisel aastal MMi medaliga, loodan ma siiralt tema töövilju nautida ka 2010 veebruaris. Mehed on ju vägevad.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Reegel nr 1: Spordis tehakse kõigepealt tulemus ja seejärel alles kaagutatakse

Reegel nr 2: Kui tulemust ei ole siis nendest meestest ei räägita. Punkt.

Mis toimub Eestis? Miski mees mängib kepia taskupijardit ja meedia kireb rõõmust, et näete ikakgi liigutab ja ajab sinna juurde ka miskit mulli järelikult elab ja teda saab mõnuga kottida.

Nüüd vaatame, mida toob selline käitumine. Meedia klobib õhutab vaenu ning pasandab ja seejärel imestab, et miks eestlased nii vihaselt mossitavad. Tegelikult 1. meedia ise genereerib inimestes tuska sangarite vastu, kes korduvalt on kastaneid tulest välja toonud ja sellega seoses genereerib ajakirjandus üleüldist rahulolematust ning loob viljaka pinnase võimuparteide kukutamiseks. 2. Aga milleks peab kodanik ostma ajaleheputkast ebameeldivaid emotsioone? 3. Kas see ongi uus maailmakord kus kõik on tagumendis?

 
At 17:30, Anonymous Ants said...

See on ajakirjanike puhul eriti haige - ise norin välja mingid sõnad, siis kisun need kontekstist välja ja duubeldan uudises. Kui siis tuleb mingi sündmus, mis on tema enda uudisega pisukeseski vastuolus siis on süüdi muidugi allikas. Milline normaalne spordimees norib nende nädalavahetuse tulemuste pärast suusatajate kallal? Peaks ju teada olema Alaveri mudel. Tippvõistlusega hooajal maksab ainult tippvõistlus. Seega jõuavad ajakirjanikud kirjutada veel enne olümpiat kümneid lugusid sellest, kuidas suusatajad on täiesti p..s omadega. Ongi, kuna ei ole nii andekad, et laksida pool aastat järjest imevõimsusel. Suusatamine ei ole kümnevõistlus või kettaheide, kus max 5 venda on võidu võimelised. Suusatamises on vähemalt 30 venda võiduvõimelised tippvõistlustel.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

"Ei maksa siinkohal süüdistada, et olen Alaveri peale õel ja kade ja üldse väiklane. SEDA OLEKSIN SIIS, KUI HAKKAKSIN LAIAS KAARES MEELDE TULETAMA, kuidas ta aastaid tagasi prognoosis, et kui õlavöödet tugevdan, võin sõita Tartu maratonil 400 sisse. Sõitsin mullu 160 sisse. Ehk teisisõnu: Alaver uskus minusse liiga vähe."

Priit, mul ei ole tõesti midagi sinu vastu, st siiani küll ei ole olnud, nii et anna andeks, aga ma pean seda küsima: kas sa oled natuke lollakas või? Sa kirjutad, et väiklane oleksid sa siis, kui hakkaksid laias kaares pasundama, aga anna andeks, kas sa seda mitte praegu ei teegi??
Kusjuures närvi ei aja mind mitte see üks lause, vaid sinu stiil üldiselt - ja sinu stiili kirjeldamiseks on parim just see üks lause.

Ootan mõistlikku seletust.
Ehk Tähtveres mõni päev kohtume.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutamise stiil hakkab juba hullemaks minema kui Inno & Irja.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

kahju. mõned aastad tagasi näisid kaks asja kaljukindlad - eesti krooni ei devalveerita ja pullerits on postimehe tõsiseltvõetavaim ajakirjanik. tänaseks on puller end ise devalveerinud. kroon peab aastakese kauem vastu.

kulutada hommikusel magusal tööajal justkui hobi korras peetavasse blogisse üle 2000 tähemärgi väitmaks, et alaver on minetanud reaalsustunde... peaks vist tööandjat vahetama, et saaks päeva alustada paskvillide treimisega.

arvan end mõistvat tänahommikust dilemmat - kas lajatada tavapäraselt Matile või võtta ette Jaak Mae. kujutage ette - riiklikku spordistipendiumi saav Mae ei valda jäisel rajal uisutehnikat! mugavussportlane pannakse ebameeldivatesse tingimustesse ja tulemuseks on 84. koht. siis meenub pullerile, et tln maanteel joostes sõitis Mae korra mööda ja tervitas signaaliga. ei, Jack on ikka oma poiss. valang läheb Alaveri pihta ja päeva võib lugeda kordaläinuks.

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui väidad, et on proidennõi etap, siis mis sa sellest tatist siin veel pritsid? Kuidagi eriti hale ja kibestunud vennike tundud koos Noole küsimusega, selle kirjutise taustal.

 
At 07:59, Anonymous Anonüümne said...

PP jaoks on Eesti suusatamisega ilmselt samamoodi nagu ilmagagi - näeb seda, mida tahab ehk kindlalt usub vastupidiste märkide kiuste. Suusatamise kohalt negatiivsust ning ilma osas mitte mingisuguseid negatiivseid ilminguid. Kusjuures mõlemas on olemas statistika, mis räägib risti-vastu PP arusaamadele. Aga no mis siis? Ikka paugutame oma kinnismõtte pealt puusalt.
Mis alust on arvata, et Alaver vassib ja ta hinnang Mae ja ka teiste meeste seisule paika ei pea? Mees, kes on tõendanud end väga kõva treenerina läbi aastate, olles viinud oma hoolealused tipp-vormi just õigeks ajaks. Aga ikka leidub ohkijaid ja nokkijaid, et miks mehed pole igal võistlusel võitjate hulgas. Mida see annaks kui Eesti mehed oleks stabiilselt MK etappidele 20.-d ning ka tiitlivõistlustel neil kohtadel? Oleks siis PP rahul? Mulle paistab küll nii, et Eesti suusatamist ja Alaveri puudutavates kirjutistes paistab välja PP isiklik pettumus ja kibestumus. Kas siis Torino MM-l 30 km Kikule panustamisest on tõesti võimatu üle saada?
Mis Soome suusatamisse puutub, siis on selle edu pandiks ikkagi traditsioonid. Vaid Rootsi ja Norra suusatraditsioonid kannatavad võrdlust Soomega. Ei usu ka, et Soome suusatajad üldse rahata või oma rahakoti peal treeniksid. Küll neil leidub ikkagi sponsoreid erasektorist kui usutavasti nüüd pikemat aega ka oma suusaliidu poolt.
Skiwaffe

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

Kahjuks on mõned mehed jälle ilmaasjata kurjaks läinud. Juhin tähelepanu, et ma kirjutan faktide pealt, mitte muljest. Ma tahan, et ka peatreener lähtuks faktidest ja räägiks faktidest, mitte ei laiutaks oma muljega. Peatreeneri mulje on see, et küll Mae on ikka hea, aga faktid on need, et Mae, kes pidi olema hea, tegi sõidu, mis on tulemuse poolest tema karjääri üks kohutavamaid, kui mitte kohutavaim. Miks keegi seda näha ei taha?

Et asi oleks kõigile puust ja punaseks tehtud: mul ei ole vähimatki Alaveri ega Mae vastu. Mae on tõesti sõbralik ja jutukas spordimees, ajakirjanikule väärt usutletav. Ja Alaveriga olen kunagi isegi vestelnud, et loomult ja põhimõtetelt oleme kaks võrdlemisi sarnast tüüpi. Aga ma ei salli seda, kui mulle ja kõigile avalikult hambasse puhutakse. Ehk selle asemel, et kiita, nagu kõik oleks hästi, oleks aumehelikum ja Alaverile endale ka parem, kui ta ütleks, et vaadake, see on olümpiahooaeg, me läheme välja sellele, et seal medal võita (jah, üks medal on ESLi ametlik eesmärk), ja seetõttu ei oota ma meestelt praegu enamat kui n+1-protsendiline kaotus võitjale. Kõik oleks selge, ma ei võtaks siis sõna. Aga praegu on loodud juba hooaja algul ette eufooriline foon, kuid sellele vastavaid tulemusi lihtsalt ei ole.

Ja veel: ei, ma ei tuletanud laias kaares (sic!) meelde Alaveri valeprognoosi enda kohta. Kolm rida siin blogis on küll väääga-vääga kaugel igasugusest kaarest, ammugi laiast kaarest. Take it easy.

Mis soomlastesse puutub, siis nemad on 2001. aastast suutnud peale kasvatada täiesti uue plejaadi maailmaklassiga suusatajaid, nii naiste kui meeste seas. Eestis on ainult räägitud, kuidas noortesse panustatakse ja neile summasid eraldatakse. Eesti suusatamist hoiavad pildid ikka need samad kolm nime, kes kaheksa aastat tagasigi. Nägite ju ise meie teatemeeskonna sõitu pühapäeval, kui Veerpalu puudus ja kui juba avavahetuses jäime ligi pool minutit maha, teise kümnesse... ja naiste võistkonda polnud Eesti suuteline isegi välja panema...

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen täitsa turakas, ma ei saa aru siiamaani, et mida pagana pärast neid Alaveri lubadusi tsiteeritakse "lugupeetud" ajakirjanduses. Aastaid tagasi on juba must valgel äratõestatud, et Alaver tegeleb hooaja alguses kohvipaksult ja Taro kaartide pealt ennustamisega ning usutavuse lisamiseks vaatab ajakirjanikele otsa ja loeb nende silmadest, näost ja kehakeelest seda, mida nad tegelikult tahavad kuulda ja seejärel nimetab sellisel meetodil treitud soovunelmat kaljukindla järjepidavusega peatreeneri poolt "kinnitatud" Eesti Suusakoondise programmiks.

Kas ajakirjanikud on tõesti debiilikute klassi kuuluva aikjuuga kirjatsurad ning ei suuda arusaada, et Alavaer ei oska teha tegelikule võimekusele ligilähedasigi prognoose ja miks peab napakaid peatreeneri fopaasid tirazeerima rahvale tõe pähe, kas spordiajakirjanduse meelest on eestlased lambad?

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Alaveri hinnang tiitlivõistluse hooajal sportlase kohta "heas seisus" ei tähenda, et sportlane peaks praegu tingimata 10 või ka 20 hulka sõitma või kaotus võitjale vaid mõned sekundid olema. Õige suusaspordisõber peaks sellest ka aru saama, mida Alaver hea seisu all mõtleb; et, see ei ole ühepäeva perspektiivi hinnang.
Ei maksaks praegu asju üle dramatiseerida. Lahmimine ja vingumine (liiati seal, kus selleks sisulist põhjust pole) ei meeldi kellelegi.
Skiwaffe

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Vastus ju pildil kirjas...

The Cliff Palaceat Mesa Verde National Park in Montezuma County, Colorado, USA

Aga seda valeinfga teksti ma ei suutnud esmapilgul küll tuvastada.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

See tõesti väga, väga halvasti kirjutatud artikkel! Kas Alaver ei öelnud, et Mae ei saanud suuska kantima. Mis sellele on seost meelsusega?
Siit pigem võib tõesti välja lugeda, et oled kibestunud ning teeb trenni selleks, et näidata Alaverile kuidas saad parema koha kui 400. Väidan, et enamus inimese tõlgendab seda kirjutist nii.
Ei hakka laias kaares seletama ning siis kohe kirjutad sellest...
Milleks selline tähelepanu vajadus?
Siiani lugenud huviga blogi, kuid üha enam tundub, et see hakkab end ammendama...
Aga loodame, et asi tingitud mustast maast ja lume saabudes meelsused lähevad paremaks!:)
S.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Breznevi ajal tõlgiti samuti Kremli roosasid väljaütlemisi keeruliste valemite abil reaalsuses tajutavateks sündmusteks. Skiwaffe, kas nüüd on Eestis käes sama aeg uuesti ja tõeline spordisõber tegeleb õhtuti vusseri ees Alaveri teksti dešifreerimisega? Ajalugu kordub...

 
At 09:46, Blogger dr Holden said...

Noole küsimus on ses mõttes kohatu, et ei saa võrrelda m...i näpuga. Soome traditsioonid on lihtsalt niipalju võimsamad, et isegi väike tagasilöök tippude rahastamises ei löö veel auku kogu süsteemi (noortetöö, klubid).

Lisaks on põhjanaabrite klimaatilised tingimused lihtsalt kordi paremad kui meil. Meie tipud saavad ju lumel käia, aga laiapõhjalise harrastuse tekkeks, mida on omakorda vaja üksikute tippude tekkeks, puuduvad meil kahjuks looduslikud võimalused. Iga lumevaene talv vähendab suusatrennis käijate ridu, tahame me seda või mitte.

Soomlasi on meist 3,5 korda rohkem, aga Soome meistrikatel osaleb individuaalis üle 200 sõitja, teates üle 50 tiimi. Kui jagada need arvud 3,5-ga siis saavad Eesti suusa meistrikad ikka pika puuga ära. Olen ise kunagi sõitnud eesti meistrikatel suusas ja saanud mingi 60-nda koha, ja ma ei olnud viimane. Nojah, aasta siis oli 85 või oli 86.

Praegune 500-600 pealine seltskond, kes osaleb ühe panga ja ETV sarjas, annab lootust, et 10 aasta pärast on meil senisele raudsele kolmikule asendus olemas. Mina usun sellesse. Ja kergejõustiklaste virisemine minu usku ei kõiguta!

 
At 09:52, Blogger dr Holden said...

Lubasin endale, et ei kommenteeri seda blogi enne, kui pildimäng on lõppenud. Kurat, niikaua kui ma oma kommentaari kirjutasin, ilmus siia taas mingi mõttetu pilt!

Pakaaaa.....

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

veidi faktitäiendust Erki Noole küsimusele vastamiseks.

Soome suusatamine sai 2001 tõesti raske löögi ja selle mõjusid eelarvele on tunnetatud siiani. Visa töö on aga vilja kandnud ja visadust soomlastel jagub. Selle hooaja 2,2 MEUR-st AINULT murdmaasuusatamisele minevat eelarvet alaliidu poolelt ei saa just piskuks pisikeses murdmaa-maailmas nimetada (http://www.hiihtoliitto.fi/?x13232=9927681). Eesti Suusaliit ei saa kõikide alade peale kokkugi sellist summat ning on kindlasti ka erinevus, mida tugevatele klubidele toetuv Soome oma alaliidu eelarves kirjab ja mis jääb klubidele.

Ja Soome murdmaa ei alustanud 2001 nullist "täiesti uute suusatajatega", vaid need olid siis peatreeneriks tõusnud Reijo Jylhä õpilased kuulsast Skicats treeningrühmast, mis toona oli sisuliselt Soome B v noortekoondis, eesotsas Sami ja Pirjoga.

Ehk nagu nii mõnigi kommenteerija on siin kirjanud, suusatamise traditsioonid on Soomes nii nagu ka teistes skandinaaviamaades pikad ja nii lihtsalt neid jalust ei lööda.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Võrreldes nüüd m..i näpuga peab ütlema, et kui m on vedel siis teeb näpp sama töö ära. Teisisõnu on tegemist reservvariandiga ja objektil pole sest sooja ega külma kuidas tulemus saadakse. Nüüd peame veelkord Noole küsimust ülelugema hakkama.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpiline Pullerits. Soomlased olevat pärast 2001. aastat oma naiste koondises kasvatanud peale täiesti uue plejaadi suusatajaid. Soome naistele toovad kulda-karda Virpi Kuitunen, Pirjo Manninen-Muranen ja AK Saarinen, teised püüavad nende kõrvale teatesatsi saada. Kõik kolm praegust staari oli koondises ka 2001 - Virpi ja Pirjo said MM-kulla, Aino-Kaisa parim ind koht oli vist 12. No comments.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palun seleta, miks oleks pidanud Alaver üldse Sinu võimetesse ja võimalikesse tulemustesse süvenema?
Tal ju oma töö teha ja miks peaks ta oma väärtuslikku aega suusafännide peale kulutama.
j.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Jälle ei osata Alaveri jutust ridade vahelt lugeda! Kuulge, meil on üks 37 ja üks 38 aastane ja Alaver ütles ju otse, et treeningmahud ei ole varasemate ja paremate aastatega langenud, pigem mõni % isegi tõusnud. Tundub, et enamik siinsetest kommenteerijatest ei tea mitte halligi, mida tähendab 3 nädalat järjest 30 tundi/nädalas mägedes treenida ja kuidas vanameeste tervis sellele vastu peab. Ime on üldse, et mehed terved on ja mingit jama endale peale rasket Ramsau laagrit külge ei korjanud. Rusikareegel on, et kolm nädalat rasket tööd ja kolm nädalat tullakse sellest ka välja. EI SAAGI SELLES ETAPIS ESIMESEL MK-ETAPIL HÄSTI SÕITA! Mulle teeb muret hoopis see, et Axel. va friz, on ka sellest aru saanud - ja ei võidagi esimesel viiel MK-etapil teiseks tulnud meest 1 minutiga. Tundub, et läheb medalijahile!
Alaver andis oma hinnangud Ramsau laagri järgsetele vereanalüüsidele tuginedes, JA NEED OLID SAMA HEAD, KUI VAREM. Mis te arvate, et ta surub Jaagu-Andrusega igal õhtul kätt, ja ütleb selle pealt prognoosi või!? Hei, kõik ikka teavad, mis sajandil me elame.
Alaveri kotib ainult ja ainult tiitlivõistluste medal - sest ainult see on oluline, et rahastamine jätkuks. Mingist MK-etapi 5-6 kohast pole siin mingit kasu. Nii tark mees on Alaver küll. Rohkem positiivsust härrased!

Ja sama ju Rehemaaga, Aivar võttis sellise riski, et tõstis tr.mahtu lausa 15%, võrreldes eelmise aastaga. Ainult noorem mees taastub kiiremini, mida näitas ka sellise seisundi pealt sõidetud teatesõidu avaetapi väga koralik sõit.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Kulla PP, tee enne Soome murdmaasuustamise tagamaad selgeks ja siis kirjuta või kiida Noole arvamust. Nüüd oled küll puhta nn sitta kirjutanud nende kohta, tulistad puusalt, kuigi isegi siin on juba numbritega vastupidist näidadtud, pluss muud taustajõud. Pehmelt öeldes piinilik.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Ei noh mis sa ütled, Alaveri tuleb lugeda ridade ja sõnade vahelt, fantastiline! Siin on üleeelmisel kommenteerijal 100% õigus, seda teame kõik, et rääkimine hõbe vaikimine kuld. Hea on kui tiitlivõistlustel sellise jutu peale pronksigi kätte saame, muust ei maksa rääkidagi.

Tegelikult paneb mind imestama eestlaste kannatlikkus, millega ollakse nõus kuulama treeneri hinnanguid oma hoolealuste kohta ja seda veel 3 kuud jutti. No kas tõesti polegi inimestel midagi tähtsamat kui 3 kuu pärast toimuv üks võistlus? Võib-olla keegi teema valdajatest seletab selle ootamise fenomeni siin lahti.

 
At 13:04, Blogger Madis said...

http://www.wayfaring.info/2009/03/27/anasazi-ruins-mesa-verde-national-park/

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

12:52 tähelepanekuga ses mõttes nõus, et tõepoolest millest selline ülepingutatud ootus ja vahu kloppimine avalikus ruumis. Aga seda ei tee ju Alaver, kes on üldtuntud oma vähese ja ülimalt tagasihoidliku ütlemise poolest ("pole paha"), vaid ikka meedia ja konkreetsel juhul PP. Mida Alaver peaks siis meediale kostma kui need muudkui pärivad, et miks mehed nii "sitad" on? Ikka katsub pisut rahustada, et ega meeste seis nii halb pole kui praegu MK etapi tulemustest järeldada võiks.
On kahetsuväärne, et spordist ja suusatamisest kirjutavad ajakirjanikud on nagu eile sündinud lambad, kellele ala spetsiifika võõras. Iga talve algus hakkab peale sama ooper.
Skiwaffe

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Tere,
Kas me peaksime Alaveri asemel, Noolt uskuma? Samas, kui ajalugu soosib Alaveri ennustusi enam. Näis mis edaspidi saab.
Kulla olümpiavõitja rikub oma und asjata. Ei saa suusatamine kaugeltki kergejõustiku vastu.
Lugege OM medalid kokku.
Loetagu kokku mitu kergejõustikustaadionit ja mitu suusastaadionit on viimase 10 aastaga avatud. ETV 10 olümpiastart on 38. aastat tuleviku lootusi tootnud, kui vastav suusasarjal algab alles 15 hooaeg.
Kellel raha meeldib lugeda, siis avalikult on näha Kultuurkapitali eraldused - http://www.kulka.ee/?mid=52&action=eraldatud.
Küllap on hr Noolel isiklikud halvad mälestused suusatamisest need, mis tema hoiakule kogu aeg varju heidab. Usun, et mõni psühholoog on lahkelt nõus probleemiga tegelema, et hingehaavu ravida.
Laske nüüd kagrajatel karata ja suusatajatel suusatada.
Lugupidamisega, PN

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Viskasin pilgu peale Postimehe gallupile ja sellest tuleb välja, et vaatamata Tuleproovi saateosaliste fiaskole usub üle 80% vastajatest selgeltnägemisse. Siin ongi vastus, miks ajakirjanikud promovad ühte patuoinast, sest Alaver on ainuke kelle nägemust suusatamises rahval on võimalik uskuda. Isegi siis kui ta täiesti mööda paneb usub 80% auditooriumist tema juttu olenemata sellest mida ta räägib.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Peale sellise jama kokku kirjutamist ei taha enam siin keegi ka enam pilte ära arvata, täiesti mõistetav. Kuigi prooviti hilisema pildi mängu toomisega väheke leebemat suhtumist oma sopertisele.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas võiks leppida kokku, et kui peale tiitlivõistlust selgub, et PP eksis, siis vabandab Alaveri ees ning kinnitab, et rohkem sarnaselt sõna ei võta?
Kas eesmärk külvata vaenu ja viha või edendada suusatamist?
Nagu blogi lugejates näha, on selgelt arvamused vastu. Küsida tippude käest arvamust, 99% kindel et meelsus sama. Milleks ujuda vastuvoolu ja üritada tõestada, et ikka kõige targem? SICK!

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võiksid hoopis uurida, mis seisus on Otepää meestel esimese lume raja tegemine? Esialgse info kohaselt lubati esimese lume rada hiljemalt 26. novembriks (ehkki praeguste ilmade puhul ei saa neile pahaks panna, kui nad selleks ajaks esimese lume rada siiski valmis ei tee).

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

PP"Juhin tähelepanu, et ma kirjutan faktide pealt, mitte muljest. Ma tahan, et ka peatreener lähtuks faktidest ja räägiks faktidest, mitte ei laiutaks oma muljega."

Priit ütles õigesti, et ta kirjutab faktide pealt, aga ta teeb ise seda, mida paneb süüks Alaverile st. laiutab oma muljega.
Faktide pealt kirjutajaid ei ole meile vaja, vaja on inimesi, kes faktidest aru saavad ja oskavad neid tõlgendada. Erinevalt Alaverist ja siin kommenteerijatest, Priit seda oskust ei oma.
Priit palun vasta, kas sa tõesti arvad, et üks koht ühel võistlusel, mis toimub ettevalmistusperioodil ja milleks ei ole valmistutud, on see fakt, mille alusel saab teha kaugeleulatuvaid järeldusi, nagu sina teed ?
Asi ei ole faktis vaid selle tõlgendamises. Nn fakti kasutad sa siin ju ainult enda promomiseks ja oma edevuse rahuldamiseks.
Veel küsimus (millele sa ilmselt samuti ei vasta), kas see ongi sinu arusaamine heast ajakirjandusest?
Kui vastus on "jah", siis oled üks s..t ajakirjanik, kui "ei", siis
miks kahjustad ajakirjanike ja enda mainet?


Mike

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Halb ei ole mitte Jaak Mae koht vaid Priit Pulleritsu oskus seda tõlgendada ja vajadus oma ebapädevat tõlgendust üle tähtsustada ja promoda.
Kas me sellist ajakirjanikku tahtsimegi?

Mike

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Vabandage minu väljaütlemiste pärast, aga ma ei salli lollust ja eriti kole on kui sellega kaasneb edevus.

Mike

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, suusatajad ei saa enam üldse pihta, mida PP blogis kirjutab, uskumatu! Ma olen sõnatu. Suusaliit on siia oma kaardiväe jaburdusi kirjutama saatnud. Vägev tase. Tõsine ideoloogiline rünnak. See annab silmad ette isegi kommunistidele.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

to 10:08
kas sina oled valmis PP valedele (näit. Soome naiste koondise kohta) kaasa plaksutama?

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

to 10:14

esiteks palun tsitaati, siis esita küsimus uuesti.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

to 10:21

PP väide siitsamast kommentaariumist: "Mis soomlastesse puutub, siis nemad on 2001. aastast suutnud peale kasvatada täiesti uue plejaadi maailmaklassiga suusatajaid, nii naiste kui meeste seas."

09:56 tõestas, et antud väide ei kehti Soome naiste puhul.

10:08 ütlus "Uskumatu, suusatajad ei saa enam üldse pihta, mida PP blogis kirjutab, uskumatu!" viitab selgelt, et PP pole faktides eskinud.

10:14 küsimus: "Kas toetad PP valesid väiteid?"

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

to 10:55

09:56 tõestas vaid, et plejaad uusi naisi ei saa medaleid. PP juttu ta ümber ei lükanud.

Lugege ikka tähelepanelikumalt mida väidetakse ja mida "tõestatakse".

PS Kas Eestis peale Kiku veel keegi suusatab? See oli nali ;)

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

to 11:06

kui sa oled priiduga nii ühel lainel, siis hari meid - kes on see "uus plejaad maailmaklassiga suusatajaid" soome naiste hulgas?

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

to 11:13

Las sellele küsimusele vastab ikka Priit. Tema väide ja tema vastutab. Semiootikud väidaks ilmselt nii, et Priidu väide: "...nii naiste kui meest seas..." tähendab seda, et vähemalt üks naine ja mitu meest. Mina ei tea semiootikast midagi, kuid mul on selline tunne, et seda peaks Priidu väide sisuliselt tähendama.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Ohoo, PP on viimases hädas anonüümselt sõna võtma hakanud. Oma nime alt on lollust juba raske õigustada. Tubli!

 
At 12:06, Blogger Priit Pullerits said...

11:25 - see on totaalne valesüüdistus. Oma blogis võtan ma sõna oma nime alt, ei mingit anonüümitsemist. Vähemasti see eristab mind siin peaaegu kõigist sõnavõtjaist - aga absoluutselt kõigist mulle kraesse kargajaist -, et ma julgen kirjutada oma nime alt. Enamik teisi - ja absoluutselt kõik kraesse kargajad - ei evi sedagi elementaarset väitluse põhitõde, et ennast identifitseeritakse. Argpükslus, ei muud; muud moodi ei ole võimalik seda ka parima imaginatsioonivõime juures tõlgendada.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Jälle hakkab Priit anonüümsete kallal tänitama. Saa aru, sa oled ajakirjanik ja teenid oma leiba oma nime abil. Meie oleme mutrikesed süsteemides, kus on ainult üks "õige" arvamus ja see arvamus ei ole kunagi meie arvamus. Igasugune isiklik tähelepanu meile on ainult kurjast mis aktiveerib repressiivsed jõud. See ei ole arkpükslus, see on alalhoiu instinkt, ühe sõnaga - reaalsus.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

http://et.wikipedia.org/wiki/Aino-Kaisa_Saarinen

http://et.wikipedia.org/wiki/Riitta-Liisa_Roponen

http://et.wikipedia.org/wiki/Pirjo_Muranen

Peab ikka suur viha Priidu vastu olema, et mitte tunda soomlannasid

 
At 12:54, Blogger Priit Pullerits said...

Suur aitäh, 12:43, et leidub ka neid, kes üleüldise tümitamisega kaasa ei lähe ja mind aitavad. Olen südamest tänulik.

12:22-le ütlen, et see ei ole mitte reaalsus, vaid paranoia, millest te räägite.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

to 12:43

kas tahad väita, et see ongi see uus plejaad? kõik kolm olid tegijad juba 2001.

to priit

oled korduvalt ärbelnud, et anonüümikud on pahad ja tuleb nimede peale üle minna. samas pole ise teinud mitte ühtegi sammu selle sihi teostamiseks, ikka on kõigil vaba kirjutamine.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen polnud 2001 mingid tegijad.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

See jutt, eanonüümsete kirjutajate argpükslikkusest on demagoogia.
1. See ei ole argument nende seisukohtade vastu, mida kirjutatakse.
2. Selline võimalus, anonüümselt kirjutada, on siin legaalne.

PS. Endiselt ei ole sa vastanud minu küsimustele, ei anonüümselt ega ilma.
See võte, et jutu mujale viid, on jällegi demagoogiline võte.
Head demagoogitsemist Priit!

Mike

 
At 14:24, Blogger Priit Pullerits said...

Who the hell is Mike, et ta siin ülbitseb?

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas see ongi kogu vastus, mida Priit suudab anda?
Siit tekkib uus küsimus, nimelt siltide kleepimise kohta, millele panid sildi "ülbitsemine"?
Kas see käib loogika kohta, et siis demagoogitsemine ei ole ülbitsemine, loogika on?

Mike

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Oma nime all kommenteerimine on väga hea mõte uue generatsiooni poliitikutele. Usutavasti teeb nimeliste kommentaaridega praegu alustades piisavalt kõva nime mis lubab juba järgmisel Riigikogu valimisel olla sinna valitute seas.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei nu pole midagi öelda, kinu peab saama

 

Postita kommentaar

<< Esileht