neljapäev, veebruar 04, 2010

Pullerits: Kas valitsus on võtnud mind suusarajal sihikule?

Enne Postimehe arvamusliidrite lõunasööki eelmise nädala teisipäeval nägin Olümpia hotelli trepil rahandusminister Jürgen Ligi, kellelt uurisin, milline on ta suusavorm ja kas ta tuleb ka tänavu rajale. Ligi kurtis, et ülakeha on pisut viga saanud, aga lubas, et mulle paneb sellegipoolest ära. Kui ütlesin, et see on ju uudisväärtuslik avaldus, millest tuleks üldsusele teada anda, hakkas ta põiklema ja põtkima. Aga kui valitsuse liige ütleb ajakirjanikule, et teeb talle suusarajal tuule alla, eks katsuge siis seda infot kinni hoida ja hange suruda.

Ent Ligi avaldus oli siiski nõrk võrreldes peaministerAndrus Ansipi väljaütlemisega.

Kolleeg Mart Juur häkkis taas valitsuse serverit ning leidis sealt Ansipi meili teistele valitsusliikmetele. Postimehe laupäevases AKs ("Valitsus naudib talverõõme") tsiteerib Juur järgmisi Ansipi lauseid: "14. veebruaril stardin Sapporo suusamaratonil, mis on üks maailma tuntumaid maratone. Kavas on läbida 50 km distants ja jõuda viie maailma rikkama suusataja hulka. Nädal hiljem toimub 39. Tartu suusamaraton, selle ma plaanin kinni panna, kuna ainus tõsine konkurent on Priit Pullerits ja nagu ma tema blogist loen, vaevavad Priitu kroonilised määrdeprobleemid."

Selline uljas avaldus lõi pehmelt öeldes pahviks. Esiteks polnud see üksnes ülemäära enesekindel, vaid sisaldas ka aegunud infot. Saatsin Juurele õienduse:

"Hei, Mart! Vastuseks Andrus Ansipi viimasele meilile loos "Valitsus naudib talverõõme" teatan, et kroonilised määrdeprobleemid, mis mind kui Ansipi tõsist konkurenti on vaevanud, on tänu uutele määrdemeestele ületatud.
Küll aga pean tunnistama, et pühapäevasel Viru maratonil tekkis uus probleem. Seal sain haamri.
Kas Juurikas teab retsepti, kuidas haamri alt välja tulla?"

Juur vastas: "Juhhei, mina isiklikult ei kahtlegi, et Ansip saab sinu käest pähe. Nüüd selgub, et lausa haamriga :) "

Alalhoidliku ja rahumeelse inimesena avaldasin kahtlust, kas tema seesugune vastulause liiga karm ei ole, eriti peaministri aadressil, ja igaks juhuks pärisin, kas sellest võib teavitada ka üldsust, sh valitsust, kes, nagu paistab, on mind lausa grupiviisiliselt suusarajal sihikule võtmas.

Juur vastas: "Muidugi [võib], see lööb Ansipi moraali veel rohkem alla."

Aga eile jätsin Lähtel 8 km vabatehnikavõistluse vahele. Vaja oli Viru maratonist taastuda ning tööd on ka palju. Kohe hirmus palju. Ja ainult juurde tuleb, kui lähinädalaile mõelda: olümpiamängud, semestri algus ülikoolis, kus mu kursusele oli juba tükk aega tagasi registreerinud üle 90 tudengi, kutsed esinema siia ja sinna. Mõni mees, kes arvab end vaikselt ja anonüümselt rantjeekandidaadiks, tahab nüüd kindlasti ässatseda ega suuda tagasi hoida remarki, et miks ma sellises vanuses ikka veel tööd pean tegema.

Aga vaat miks - sest mulle meeldib. Kuigi valitsus räägib teadmistepõhisest riigist, maksab kõrghariduse reaalne edendamine naeruväärseid summasid, ent see polegi peamine. Ülikoolitööd teen puhtalt missioonitundest ja boonuseks on suhtlus noore ärksa põlvkonnaga. Postimehe-tööst ma parem ei räägikski, äkki läheb mõni kadedaks. Selle töö võlud seisnevad selles, et iga päev õpid midagi uut, iga päev kohtud uute huvitavate inimestega, iga päev saad teha seda, mida ise tahad, ja boonuseks näed oma töö personaalseid vilju kümnetes tuhandetes ühikutes publitseerituna ning teistele arutamiseks. Kui tahan, kirjutan sellest, mida eestlased arvavad immigrantidest. Kui tahan, kirjutan imetüdrukust, kes teeb 7-aastaselt suuskadel selliseid trikke, et temavanused poisidki ei tee maailmas neid järele. Kui tahan, kirjutan sellest, mida arvan ameeriklase trügimisest Eesti olümpiakoondisse. Ja kõike seda saan kirjutada nii, kuidas tahan, mitte keegi ei ütle mitte midagi ette. Nüüd näiteks töötan loo kallal, mida isegi kapo esindaja, kellega eile kolmveerand tundi vestlesin, nimetas korduvalt sensitiivseks ja delikaatseks.

Pole siis ime ju, et mingi Lähte suusavõistlus täitsa tagaplaanile vajub. Aga tunniks ja 23 minutiks leidsin eile õhtul suusatamisaega sellegipoolest. Aeglases tempos läks kirja 18,5 km.
******Fremont Street, Las Vegas, Nevada. 19. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Peaminister Andrus Ansip, firmasuusad uhkelt õlale toetumas, praktiseerimas eelmise Tartu maratoni järel võitjaintervjuu andmist. Foto autor: Ülle Kübarsepp, Valgamaalane/Scanpix
Foto 2: Peaminister Andrus Ansip inspekteerimas koos suusaspetsialistidest kaaskonnaga Tartu maratoni 50. aasta juubeli aegu, kus võiks võtta tänavusel maratonil ette rünnaku esikoha kindlustamiseks. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Peaminister Andrus Ansip astumas 2006. aasta Tartu maratoni starti. Siit algas tema pikk tee tänavuse Tartu maratoni favoriidiseisusse. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Turgutuspilt jalgrattureile: Katari velotuur naistele. Foto autor: Reuters/Scanpix

33 Kommentaarid:

At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea siis, kui töö meeldib. Kuna ma ei tea ajakirjandusest suurt mitte midagi, kõige lähem kontakt sellega on mul ajalehe lugemine või teleka vaatamine, siis tekkis mul üks küsimus (ei taha kuidagi norida,lihtsalt huvitun võõrast alast). Mis ajenditel sa valisid ajakirjaniku ameti? Kas seal on ka mingi väike annus edevust?

P

 
At 11:14, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ajakirjanikuametis on kindlasti väike annus edevust, aga see ei olnud selle ameti valikul küll peamine mootor, sest mis edevusest sai unistada aastal 1983, kui TÜsse ajakirjandust õppima asusin. Huvi selle töö vastu kasvas välja sõbralike sotsmaade spordiajakirju lugedes (Štart, Stadion) - sain sõnastiku abil lugusid tõlkides tšehhi keele nii selgeks, et varsti ei olnud sõnastikku õieti vajagi. Ja enamgi veel: tšehhi keele oskuse baasil suutsin ka slovaki keelt lugeda ja sellest aru saada. Sedasi tekkis tahtmine saada spordiajakirjanikuks.

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

"Aga kui valitsuse liige ütleb ajakirjanikule, et teeb talle suusarajal tuule alla, eks katsuge siis seda infot kinni hoida ja hange suruda."

Priit, anna Jürgenile andeks, ta rääkis Sinuga nagu inimene inimesega.
Ta ei mõelnud sellele, et Sa oled hoopis ajakirjanik ja võtad sellisel omapärasel kombel, kuskil trepil intervjuud. Nagu aru saan, Sa ka ei öelnud talle seda. Kui tahad, et sinuga käitutaks nagu ajakirjanikuga, mitte nagu inimesega, siis anna minna, oma järjekindlusega saavutad selle kindlasti. Selle all mõtlen seda, et keegi ei räägi enam sinuga nagu inimesega.
Mõtlemise koht.

Mike

 
At 11:59, Blogger Priit Pullerits said...

Blogi ei ole ajakirjandus. Blogi on päevik, mis eksisteerib elektroonilisel moel kõigile nähtavana.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

"ütlesin, et see on ju uudisväärtuslik avaldus, millest tuleks üldsusele teada anda"

Kas siin ei ole mõeldud ajakirjandust?
Või oled kindel, et Ligi sellest nii aru ei saanud?
Mina küll sain aru, et mõeldud on uudist mida üldsusele teatatakse (ajakirjandus).

Mike

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Liiatigi ise kirjutasid, et valitsuse liige ütleb ajakirjanikule.

Mis see blogi siia puutub?
Jutt käib ajakirjanikust.

Mike

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Jõudu Priit. Kuidas on plaanid järgmisteks maratonideks? Kas korraliku haamriga või võtad mõne ka kergemalt? Arvestades tabanud suusahullust ja suurepäraseid suusatamisvõimalusi, siis igati tubli sõit. Ürita ikka suurele poliitilisele survele vastupanna ning poliitikud seljataga hoida.
Sa said kolm sarnast ja samas erinevat nõuannet, kuidas taastuda ja valmistuda järgmiseks etteasteks, missugust sa nendest kasutad?
Eero

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Ah et määrdeprobleemid on ületatud? Ehk PP reedaks ka konkurentidele, keda ja kui palju tuleb määrida, et lõpuprotokollis etteotsa pääseda:)
r.

 
At 14:38, Blogger Priit Pullerits said...

Lk r. - määrida tuleb määrdemehi, ega nad ilma määrimata su suuski ikka määri; ise ei maksa määrida, sest võid määrdega alt minna.

Eero, lasen kolm nõuannet läbi isikupärase filtri ja võtan kasutusele selle, mis sõelale jääb. Eile jäi 1.23 rahulikku sõitu ja ärajäänud võistlus; üleeile jäi kolmveerand tundi sõitu kaheksa 10-sekundilise väikse kiirendusega. Täna loodan, et jääb sõelale vähemalt poolteist tundi PV1e. Pühapäevase maratoni kohta ei oska midagi öelda, tulen kohale ja vaatan, kuidas tunne on.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, arvatavasti olid Virus oma 5-6 kohta kõrgemal (aga võib-olla ka veel rohkem) , seal esiasajas on selliseid mehi kes sõitsid 1 ringi ja tulid üle finisjoone. Vaata suuri stardinumbreid ja nende statistikat, osad ona seal kindlasti õigustatult, kuid..... Seega on võrreldes 2009ndaga koha suhtes ikka areng toimunud.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas kohtusite Olümpia ees valitsuse liikme, parlamendi liikme, endise tippsportlase, sõbra, meediaobjekti või härra Jürgeniga?

Situatsiooni teate täpselt vaid teie kahekesi, aga siinse intervjuu põhjal rekonstrueerides läksite sõbralt-endiselt tippsportlaselt-Jürgenilt üle meediaobjektile kohe, kui mingi ajakirjanduslikku kapitali omav ütlus esile kerkis. Ja rah-min-il on ajakirjanduslik väärtus muidugi märkimisväärselt kõrge, isegi kui ütlused rahandusministeeriumis arutatavaga kohe sugugi ei kattu. Loogikagi ju ütleb, et kui Teie polnud tema poole hr-a rahandusministrina pöördunud ("Terre austet rah-min Ligi!", siis on hiljem ütluste blogis kasutamisel õigustatud endise tippsportlase-sõbra-Jürgeni lähenemine. Aga sellise rolliskeemi alusel materjalile lähenedes kirjutate reportaazhi ikkagi rollientiteediks "rahandusminister Jürgen Ligi". 800 000 krooni palgatasu ja töötamine TM suunas. Ühte potti!?

ajakirjandustudengihakatis

 
At 18:09, Blogger Priit Pullerits said...

...vaat mis juhtub, kui žanride spetsiifikat ei tabata. Siis juhtub nii, et minnakse hiirt jahtima suurtükiga. Ehk hakatakse sõbralik-humoorikat sissekannet lahkama kui teadusteksti - ime veel, et kasutatud kirjanduse loetelu ei nõuta koos muude lisadega...

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin isegi, et esi 200 hulgas palju kõrgete numbritega võistlejaid, kes varasemalt on olnud kohtadel 400 ja kaugema kandis äkki talvega meeletu arenguhüppe teinud. Sellises lumepudrus sõitis nii mõnigi pooltundi kiiremini, kui eelmine aasta. 100% kindel, et need nn. esimese ringi mehed, kes tulid üle finiši.

Lauri

 
At 19:50, Blogger dr Holden said...

Hää lõbus jutt täna, eriti Juurika killud. Siit nüüd mingit žanri-intriigi kerima hakata, no ma ei tea!

Ise tulin ka numbri all 152 Virus ca 800-nda koha peal esimeselt ringilt (virtuaalselt 21. koha peal teiselt ringilt), suunaja tahtis kohe vägisi finiši poole mind ajada, aga ma ei läind liimile, 17km ju veel sõita. Olin lihtsalt niiiii aeglane. Kindlasti on mõni Virus suure numbriga hea koha saanu teinud läbi arenguhüppe, ei maksa kõiki kohe lõikajateks tembeldada!!!

Et usuksite aastast arenguhüpet, kirjutan oma loo:
2004. aasta talvel astusin üle 10 aasta taas suuskadele, Tartu Maraton jäi vist ära, aga Haanja oma toimus. Läksin rajale eesmärgiga sõita alla 3 tunni. Peale finišit diplomit võttes avastasin, et lõpuaeg oli 24,7 sekundit üle 3 tunni, koht oli 275. Eesmärgi täitmata jätmine tekitas sportliku viha ning 2004 sügisel hakkasin tõsiselt treenima. 2005 aasta Haanja Maratonil oli mu aeg 2:24.43,9, koht 95. Ma ei lõiganud, tegin arenguhüppe. Võta või jäta!

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppejõud võiks valitsusliikmetega rääkides siiski korrektne olla.
Vastasel juhul on see häbi meie Ülikoolile.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Kui see, et keegi kavatseb PP-le TM ära panna, on uudisväärtuslik avaldus, siis kas selliseid uudiseid saab kirjutada üle saja (PP koht TM) või on see uudis selle pärast, et on üldse keegi, kes PP oma konkurendiks peab?

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei leia, et siin peab teadustekst olema, aga igasugust jura pole ka mõtekas ajada.
Priit, on ka vahepealseid võimalusi, peale kahe äärmuse.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

19:54 ja 20:02-le
Samas pole selge, et oleks ebakorrektselt käitutud -- antud intervjuu/vestlus võis ka olla läbi viidud rollivormis PP - rahandusminister. Siis esines Jürgen Ligi nende sõnadega ka rahandusministrina ja nii on. Teistkordse ministrina on tal eraelu ja avalik elu kindlasti mingil määral paika loksunud, sealhulgas spordi paigutumine. Näiteks on ta avaldanud (vist oma blogis) osaluse parlamendiliikmete maratonil.

Aga kui ta avalikustamisplaanide peale "põiklema ja põtkima" hakkas..

JÜRGEN LIGI: kindlaim viis kuulsaks saada - mustata Riigikogu (Päevaleht)

.. siis kas ta ikka soovis seda avalikku sfääri paisatavat (ja ümber tõsta oma eraelust)? Antud bloog pole eraseltskonna vestlusring, vaid avalik teaberuum ning pole vahet, kas see on Postimehe või Päevalehe või Bloggeri trükimust.

Kui zhanriliselt lähenema hakata, on siinsetel postitustel kattuvus PP muude artiklitega (mh artiklite director's cut versioonid, artikliline ülesehitus JA KA VIITED piltidel). Seda võib muidugi mõnele tudengile uurimisteemaks välja pakkuda, et mis žanrimängud siin bloogis käivad, kui teaduslikkust taga ajada.

Võib ju JOKK-stiilis öelda, et kuna see on Bloggeri trükimust ja Enno Tammer siin laineid ei löö. Aga seda juttu tuleks rääkida Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tammele, kes oskab tuua mõne paralleeli Marika Ruitlase kohtuvõiduga.

hakatis

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Unustasin mainida, et kuna ma siin juba olen, siis spordihuvilise perspektiivist ei ole Ligi väites/lubaduses midagi sellist, mis ei sobiks rahandusministrile. Aga kindlasti pole selles midagi, mille tagasivõtmist peaks nii era- kui ka avaliku elu isikule keelama.


Lauri - kui 100% (või 90%, 80%), siis kes need nii tegid? Kui siin juba täpsust kord taga aetakse..

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Seal Virus oli numbritega vist mingi segadus, sest mitmed algselt väikse numbriga sõitjad olid protokollis ja ka piltidel suurte numbritega. Aga tõenäoliselt startisid siiski oma algsest st õigest gruppist. Seega vähemalt osa neid nn suure numbriga sõitkaid ees otsas läbisid ikka terve distantsi.

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Telefonimüügitädi pakub agressiivselt Vancouveri raamatu ettetellimist. Kas suudad seekord suure töökoormuse kõrvalt Pekingi jamasid vältida?

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Keegi siin prögises, et kas PP'le ärapanek TM'l on uudisväärtus. No on küll võrreldes Postimehe veebiandega mis aiva paanikat ja surma ja õudu külvab, ise ühtegi lahendust pakkumata. Vaadake eilseid nö vähiuudiseid.

 
At 09:03, Blogger Priit Pullerits said...

Päris koomiline on siit lugeda, kuidas mõned püüavad hirmvägisi ja surmtõsise näoga lahata mu vestlust Jürgen Ligiga. Nende lahkajate traagika on esiteks selles, et kohe kindlasti ei olnud nad selle vestluse juures, mistõttu peavad piirduma ainult minu versiooni ja tõlgendusega, ja teiseks selles, et ilmselt ei ole nad ise spordimehed.

Esimese punkti kohta nii palju, et isehakanud kriitikuhakatistel ei ole absoluutselt aimu, mis tooni ja millise pilgu ja kehakeelega vestlus toimus (ja teatavasti edastab mitteverbaalne väljendus 80 protsenti infost!); nad arvavad ääretult ekslikult, et see oli surmtõsise näoga peetud formaalne vestlus; nad jätavad arvestamata, et verbid põiklema ja põtkima on minu selgelt alliteratsiooni taotlevad sõnad, mis on teksti toodud mängulisuse lisamiseks - sest iga brasiilia tolmuahvgi saab aru, et seekordne tekst on võrreldes kolme eelmisega rubriigist "not to be taken too seriously". Kõik see kokkuvõttes näitab akadeemilisusele pretendeeriva lähenemise totaalset irrutatust reaalsest elust. Kriitikuile: tegelik elu ei toimu katseklaasis, et seda võiks lahata laboritingimustes.

Teise punkti kohta nii palju: siinsed tekstianalüütikud ei ole tõenäoliselt spordiga sina peal, sest kui nad oleks, siis nad teaks arvestada, et ükskõik kui kõrgel positsioonil on mõni inimene, siis sporditemaatikas on nad lihtsalt kaks konkurenti või kaks spordimeest, kelle ametid ja tiitlid ei puutu absoluutselt asjasse. Need, kes on spordimehed, nagu on Ligi, saavad sellest suurepäraselt aru ning mõistavad, et spordijutt on hoopis midagi muud kui jutt riigi eelarvest. Meenutage seda, kuidas peaminister Andrus Ansip mulle paar aastat tagasi helistas ja küsis, miks ma suusatades läätsesid ei kasuta. Me ajasime sõbralikult spordimehe juttu, kus ühe või teise vestleja positsioonil polnud vähimatki tähtsust.

Aga kõige tragikoomilisem on see, et siin on välja ilmunud kaitsjad mehele, kes absoluutselt teie kaitset ei vaja, ei ole seda palunud, ning vean kihla, et ei taha ka. Ta oleks ju muidu ammu ise blogijana minuga kontakti võtnud. Aga ei ole. Huvitav, miks? Sest ta saab erinevalt siinseist kriitikuist suurepäraselt aru, mis mäng käib ja millega tegu.

Mul ei ole midagi selle vastu, kui teete siin intellektuaalseid näpuharjutusi, aga ärge seejuures reaalsust silmist kaotage. Või kui tahate siiski pretendeerida tõsiteaduslikkusele, siis soovitan ikka arvestada absoluutselt kõiki asjaolusid (nagu eelviidatud kehakeel, pilgud, toon, samuti Ligi nägemus asjast). Kui te seda ei tee, on te jutt pelgalt teoreetiline targutus.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

"ilmselt ei ole nad ise spordimehed" kust algavad spordimehed? kui ma käin neli korda nädalas suusatanmas ja viru maratonil olin +500 kohal, kas ma olen spordimees? kui ma paaril päeval õlut joon seejuures, kas ma siis veel olen spordimees? tõenäoliselt on siiski 99% siin kommijatest spordiga tegelevad, muidu oleks neil siin igav. .. "ei ole absoluutselt aimu, mis tooni ja millise pilgu ja kehakeelega vestlus toimus (ja teatavasti edastab mitteverbaalne väljendus 80 protsenti infost!)" siis saab siit blogist ju väga vähe infot? simpansid vahetavad ka rohkem infot omavahel? :) "Me ajasime sõbralikult spordimehe juttu, kus ühe või teise vestleja positsioonil polnud vähimatki tähtsust" "et ükskõik kui kõrgel positsioonil on mõni inimene, siis sporditemaatikas on nad lihtsalt kaks konkurenti või kaks spordimeest, kelle ametid ja tiitlid ei puutu absoluutselt asjasse" no aga miks siis pidevalt on iga nime ees amet- kaitseminister, peaminister, peaminister, peaminister? fotoallkirjad ka. nagu keegi ei teaks. või äkki oma tähtsuse tõstmiseks?

aafrika tolmuahv

 
At 09:30, Blogger Priit Pullerits said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit ajab siin vastuolulist juttu ja kui keegi sellele tähelepanu juhib, siis kirjutab Priit veel suuremat jama, selle asemele, et ilmset viga tunnistada või parandada.

See millist mitteverbaalset nägu Priit ja Jürgen vesteldes tegid, ei oma tähtsust. Meie võtame aluseks selle, mida siit loeme ja kui see jutt on vastuoluline, siis võib Priit kodus teha millist nägu tahes, kirjapandu jääb parakun ikka selliseks nagu ta on. Tõsi, selle saab alati ka ära kustutada. Seda teeb Priit aga teiste, mitte enda kirjutiste puhul. Viimaseid kaitseb ta viimse veretilgani, olgu need kui vastuolulised tahes.
Ma tõesti ei tea kuidas sellist stiili või tehnikat nimetada.
Küll aga on spordimehi halvustav
sellist tegevust spordimehelikuks nimetada. Õigemini teisiti(mitte nii vastuoluliselt) mõtlejaid mittespordimeesteks nimetamine.
Mis sellel spordimehelikkusega pistmist on? Minu arusaamist mõõda on spordimes aus ja otsekohene ning mitte keerutav ja hämav. Kindlasti ka mitte rumal, nii et sellega ei maksa end vabandada.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Tundes/teades natuke hr Ligit, siis mina olen küll antud vaidluses PP-ga täisti nõus ja vaidleks ka siinsetele kriitikutle vastu aga ei viitsi.

Lisaks, kuna Ligi käsi hiljuti ka jalaoperatsioonil, siis ilmselt siiski sinule vastast seeaasta temast pole...

T.

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

Räägime parem Tamsalu-Neeruti maratonist.

Kõige tähtsam: TPd on 14. km-l, edasi 24., 34. ja 39. km-l. Raja pikkus on 44 km. Kohati pidi rada olema peakorraldaja Vahur Leemetsa sõnul igati hea, kohati aga pehme, sest midagi pole teha - lund on palju. Ta ütles, et Pariisi mäe laskumisi on veidi paremini sõidetavaks tehtud (mullu olid need ikka veel piisavalt käänulised).

Kokku on seni kirjas 879 suusatajat, neist 688 pikale distantsile.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Viru maratoni tulemused võivad tõesti muutuda ning paljude koht pisut tõusta. Sportinfo lehel oli selline jutt.

Parandused tulevad kohe kui finishi- ja rajakaamerate lindid on jõutud läbi vaadata. On selge, et tahtlikku pettust ei ole olnud. Lihtsalt mitmed pikal distantsil osalenud, kes olid raja raskust arvestades otsustanud võistluse katkestada, soovisid siiski vähemalt enda poolt lõpetatud ringi aja kirja saada. Selleks läbisid nad ka finishikoridori. Kahjuks ei olnud ajamõõtjatel võimalust selliseid lõpetajaid jooksvalt kahe ringi sõitjatest eraldada. See viga parandatakse esimesel võimalusel.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit on endiselt tippvormis tipp(spordi)ajakirjanik. Selle tõestuseks artikkel tänases Tartu Postimehes, kus ta Kaia Kanepit nimetab "õpivõimetuks näitsikuks" ja "hüsteeriliseks eideks". Jah, tõelise džentelmeni tunneb juba kaugelt ära!

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Priidu lugu Kaia Kanepist on tõesti tülgastav. Huvitav, mis paneb teda nii inetult naiste kallal norima (meenutame kasvõi lugu kõige inetumatest naissportlastest)? Huvitav on see, et Priit ei õpi oma vigadest, ilmselt ta ei tajugi neid. Raske laspepõlv, koolis osaks saanud kiusamine, naine on kodus türann?

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Vägev, Pullerits vestles Ligiga!

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Pole paljude P kirjutistega nõus, aga Kanepi lugu on hea. Kes vähegi tagamaid teab, siis P kirjatükk Kanepist on veel leebelt kirjutatud.

Ega ta enam palju maha mängida ei saa, kõik on juba mängitud.

Ei julge enam keegi sinna raha panna ja ilma rahata tasemel tennist ei mängi, lihtne.

 

Postita kommentaar

<< Esileht