pühapäev, aprill 18, 2010

Pullerits: Kuidas ma tippürituse korraldaja murelikuks tegin?

Uskuge või mitte, aga too neetud Islandi tolmupilv ähvardas rikkuda minu kohtumise Jaak Maega. (Jaak Maega?! Ja-jah, ma saan aru, et see on suur šokk neile, kes on siin läbi talve väitnud, et Eesti suusatajad ei võta mind minu kirjutiste tõttu enam jutule. Neelake see pill nüüd alla.) Pidin temaga kokku saama reede hommikul, et ajada suusajuttu. Aga reede hommikul sõitsin Tallinkiga, mille omanik ma, muide, olen (halb diil, halb diil - mis siin salata), alles Tallinna reidi suunas, sest neljapäeva lõunast lennukid Skandinaaviast Eesti poole enam ei lennanud. Tegelikult üldse ei lennanud.

Ent ikkagi sain Maega kokku. Päev hiljem, laupäeva hommikul. Ligi kaks tundi rääkisime. Oli väga huvitav ja hariv. (Kui te siin nüüd hästi käitute ja vahepeal lollusi ei tee [ehk kommentaarides kurjaks ja õelaks kätte ei lähe], siis paljastan mõne aja pärast mõned huvitavad asjad, mida temalt kuulsin.) Kuid first things first, nagu öeldakse.

Reede õhtupoolikul kohtusin Klubi Tartu Maraton juhtidega - eks meil ole jälle mingid oma asjad soolas - ja ajasin selle juhi Indrek Kelgu murelikuks. Ta ise tunnistas seda.

Jutt läks 9. mai jooksumaratonile Elva-Tartu. Ei, asi ei olnud selles, et pärast jooksuüritust jääb vähe aega rattaralliks valmistumisele. See aasta jääb isegi palju, kahe nädala asemel tervelt kolm. (Suurenemine 50 protsenti, eks ole, matemaatikud?)

Teate, milles on probleem? Probleem on selles, nagu seletas mulle minu jooksutreener - ja mul ei ole mitte ainsamatki argumenti, et talle vastu vaielda -, et 23 km pikkuseks distantsiks jääb inimestel ettevalmistusaega hirmus napiks. Mu treener ütles mulle, et ei lubaks parema meelega mul üldse sinna võistlema minna.

Kujutage ette: ta ütleb seda mulle, kes ma olen kahel korral jooksnud Elva-Otepää rajal saja sisse, olen terved talved läbi pikki vastupidavustrenne teinud. Mida ütleks ta veel noile, kellel pole samasugust taset ega baasi?

Loogiliselt võttes on asi ju õige: kui suusatalv on otsa saanud märtsi lõpuks, siis napist viiest-kuuest nädalast ei jätku, et end 23 km jooksu läbimiseks ette valmistada. (Eelmisel aastal minuga juhtunu on selle tõestuseks: kiirettevalmistus päädis kiiresti traumaga.)

Ja selle peale jäigi Indrek Kelk mõtlikult murelikuks. Kuulas kohe suure huviga minu argumentatsiooni ega vaieldnud üldse vastu. Endise tipptriatleedina teab ta suurepäraselt, millega tegu. Aga ta kahjatses, et ajaks, kui tema sai Klubi Tartu Maraton etteotsa, oli jooksumaratoni kuupäev võistluskalendris juba mai algusesse kinnistatud. Ja sinna on ta ka jäänud, sest sügisese jooksuaja - mis oleks piisavat ettevalmistust silmas pidades palju paslikum - on endale reserveerinud Tallinna sügisjooks ning suvisel koolivaheajal ei oleks Kelgul kuskilt võtta piisavat arvu koolinoortest vabatahtlikke, kelle abil juunis-juulis-augustis nii suur üritus läbi viia.

Mis nüüd teha, et inimesed end kevadel 23 km rajal vigaseks ja haigeks ei jookseks? Muide, Kelk tunnistas, et jooksumaratonil on soojade ilmadega umbes 30-40 inimest end tilgutite alla pingutanud - see on suurem arv kui ühelgi teisel nelikürituse jõuproovil.

Äkki võiks julmalt Tartu jooksumaratoni Tallinna sügisjooksuga konkureerima seada? Ühel käivad tõsised harrastussportlased, teisel poosetavad linnatänavail pealinna vurled ja koduperenaised?
******Great White Throne, Zion National Park, Utah. 23. juuni 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae Vancouveri olümpial oma toas. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix
Foto 2: Finišeerib 2009. aasta Tartu jooksumaratoni võitja Juri Vinogradov Venemaalt. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tundmatu naisjooksja lähenemas 2009. aasta Tartu jooksumaratoni finišile. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Raul Olle (vasakul) pärast 2009. aasta Tartu jooksumaratoni finišit. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

45 Kommentaarid:

At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

LAhendus on väga lihtne. Elvas võetakse aega ainult esimesel 50 osalejal ja ülejäänud rahvale, kes läbib vähemalt ühe TP jääb ainult osalemise rõõm ilma kohata protokollis. Normaalsel võistlusel ei võistelda ju ometi siis kui kaotus on võitjale üle 10% ajast. Sellega võetakse kõik võistluspinged maha ning rahval on aega ka vaadata, et keegi metsa alla lamama ei jääks. 50 kohta on piisavalt hea stiimul, et keegi treenimata nägu ei ajaks ennast tilguti alla.

posija

 
At 18:10, Anonymous Erik said...

Pildil 3 ei ole mitte tundmatu jooksja, vaid (suusahull) Eleri Sutt. See info (va sulgudes olev) on TM-i kodulehel kenasti olemas.

Kahtlemata on pikem ettevalmistusaeg parem, kuid ma kahtlustan, et enamik osalejaist nagunii selleks ürituseks pikemalt kui 5-6 nädalat ei treeni. Pigem on probleem, et paljud ei treeni niigi palju (kui üldse), sellest tulenevalt ei tunne oma võimeid ja pingutavad üle.

Et TJM-l tavapärasest rohkem inimesi turgutust vajab, võib tuleneda ka sellest, et suusamaratonil tuleb harva nii sooja ilma ette, rattasõidus on aga suurema liikumiskiiruse tõttu õhu jahutamisvõime suurem. Võrreldes suusatamise või jalgrattasõiduga on joostes võimalikust haamrist taastumine oluliselt raskem, kui mitte võimatu.

Sinu eelmise aasta kiirettevalmistus päädis traumaga, kuna sa olid liiga agar, mitte sellepärast, et aega oleks liiga vähe olnud. Kas sa arvad, et vähem treenides poleks sa suutnud TJM-i läbida? Läbimiseks on 5-6 nädalat ettevalmistusaega küll ja veel.

Seega tuleb jääda mõistlikuks. Ega taastumine sellest kiiremaks lähe, et aega vähe on, treenida saab ikka ühtemoodi.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

kas murdosa aktsiapakist teeb kohe Tallinki omanikuks? konsulteeri kolleegidega, kuidas õige väljend on.

lubadus midagi põnevat paljastada ei toimi enam, oled selle devalveerinud. suusahooaja lõpus ähvardasid samuti kõva kompraga lagedale tulla, aga mida pole seda pole.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Äkki võiks julmalt Tartu jooksumaratoni Tallinna sügisjooksuga konkureerima seada? Ühel käivad tõsised harrastussportlased, teisel poosetavad linnatänavail pealinna vurled ja koduperenaised?

Priit, äkki tuled ise ka sügisel Tallinna poosetama, 42,195 km peaks selleks piisavalt aega andma. Krt, kas sa enne mõtled ka kui midagi kirja paned. Jookse ise üks maraton läbi ja siis tule ja räägi koduperenaistest ja poosetamisest. Muidugi kui lastedistantsil osaleda, siis kipub see jah poosetamise moodi olema.

ain

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Suurem suusa võistlus oli 06.03.2010 Haanja Maraton. Märtsi algusest võis vabalt juba kergeid jooksu harjutusi tegema hakata, seega ei jää ettevalmistuseks mitte 5 vaid 9 nädalat. See on piisav aeg, kui on tahtmist, kui ei siis tuleb viriseda ja hädaldada.

Miks jooksutreener ei luba starti minna, kas kardab, et Sa ei jookse seda 23km läbi või mis? Poodjumile ju nii kuini asja pole. Kõigil on võrdne seis, tänu
pikale talvele.

Ja kui sügisesse viia, siis leidub veel rohkem
vastuargumente, kellel pole enam motti, kes on ennast ratta võistlustest
tühjaks vändanud, kes mujal väljas jooksmas käinud ja veel lisaks Tallinna sügisjooks, mis kordades suurem üritus vist.

Esimene selle aasta maraton oli
27.03.2010 Otepää - Tartu jooksumaraton ja keegi ei kurtnud, et maa on külmunud või kärss kärnas.

Tehke mõnusalt trenni ja ärge tegelege pseudo probleemidega. Ja kes kahtleb, siis on võimalik ka 10km joosta või keppidega liikuda.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Ära sa räägi! Hakkab tulema. Pulleritsust võib asja saada. Mina pikemaid kui 10 km jooksuüritusi massimeedias ei reklaamiks. Kuna mina pole mingi ütleja, siis on nagu on. Massimeedia ohvriks ei lange ja pikematest kevadistest jooksüritustest osa ei võta. Südasuvel ei saa osalejaid ühelegi rahvaspordiüritusele ja sügisel on kalender täis. Jääb ainult november. See pisike lumi ei sega.
Tegelikult on Tartu Maratoni populariseerimine kurjast rahvasportlasele. Olgugi, et mäest alla - pikaks jääb.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen samuti seisukohal, et selliseks Tartu Maratoni jooksuürituseks on mai algus liialt varajane. Varem peetud Tartu Sügisjooksu toimumisaeg oli täpselt õige.

 
At 23:27, Blogger Madis said...

Ja tegelikult võiks sellest Tartu jooksuüritusest sellesinatse "maraton" ikka kah ära koristada, muidu devalveerub liigselt. Võiks siis olla Tartu kevadjooks juba, sarnaselt Tallinna sügisjooks-ule.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit on omast arust muidu kõva tähenärija. Pealegi suur semu Kelguga. TM jooksumaratonilt tasuks küll 'maratoni'-liide maha rääkida. Või võtku ka maratoni distants kavva.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise postituse kommentaariks: ei, Tartus ei ole ainult kaks jooksurada - 9 ja 12 km. m6teldaonm6nus.blogspot.com tegi hoopis rohkem radu puust ja punaseks!

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Maraton pandi kunagi selle ürituse nimeks eesmärgiga pikkamisi rada pikendada kuni maratonini.
See võtab aega, et osavõtjate tase selleni jõuaks, et üritusest maraton saaks.
Mis puutub kevadisesse aega, siis see ei saa olla kellegile üllatus, see on vähemalt aasta ette teada.
St. selleks on piisavalt aega valmistuda. Kes tahab valmistub viis nädalat, kes tahab viiskümmend, vaba maa, igaüks teeb, mis tahab. Enamus ei osalegi, ka on rahul.
T

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Kuidas ma tippürituse korraldaja murelikuks tegin?

Priit, ei teinud Sa kedagi murelikuks. Kelk oskas Sind ära petta. Mõtle ise, milline alternatiiv tal oli? Midagi muud öeldes, oleksid Sa seda kohe pasundama hakanud. Jäigi üle diplomaatiliselt käituda.
Edaspidi püüa aru saada, miks midagi öeldakse. Ilma sellest arusaamata, iga ütlust faktiks pidades, jääd tihti lolliks või edastad valeinfot või vähemalt tõlgendad seda valesti.
Või arvad, et ajakirjaniku töö on nagu diktofonil, et paned kirja mis öeldi, ilma et ise sellest aru saad, mida öeldi?
OK, võid ju väita, et Sa saad aru, aga et Sa valesti aru said, seda sa ei tuvasta.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kiitled siin, et räägid suusatajatega. Nüüd, peale hooaega ja mehega, kes varsti tipus enam ei suusata. Paraku meenutab see suvel reega ja talvel vankriga sõitmist.
Siis kui asi oli kuum, Sind ju jutule ei võetud.
Aga peaasi, et ise rahul oled.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Kogu teema algas sellest, et PP suvatses see hooaeg jooksmisega alustada nii hilja. Ja nüüd peaks umbes kogu ürituse edasi lükkama sügisesse. Ära levita sellist nn udu juttu. Eks Kelk ka muigas selle peale, mis tal muud teha.

Tean päris mitmeid täiest tavalisi harjutajaid(kaugel kaugel PP tagapool koha poolest) kes on see aasta suusatamise ja ratta kõrvalt juba 200 jooksu km kogunud. Olukord on kõigile võrdne ja ette teada.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ka ei rehkendaks-ikka saan 10-11 nädalat jooksumaratoniks harjutamiseks. Pole just liiga palju aga saab hakkama.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Mida te mõtlete valmistumise all?
Kui jooksja kasutab talvel ühe treeninguvahendina suuski, kas ta siis ei valmistu jooksuüritusteks?
Või suusataja jookseb?
Kui rahvasportlane talvel jookseb, suusatab, teeb jõutrenni, ujub jne. kas ta siis ei saa valmistuda jooksuürituseks. See ongi ju treening, mis aitab paremat tulemust saavutada. Kui kellegil on üleminekuga ühelt alalt teisele probleeme, nagu Pulleritsul oma tugi-liikumisaparaadiga, siis tuleb üleminekut sujuvamalt teha. Varem alustada jne. Näiteks suusatreeningute vahele ka jooksutreeninguid teha jne. Sõnaga targemini treenida, mitte tormata (ilma läbimõtlematta tegutseda) Kelgu juurde TM üritusi ümber korraldama. Võiks ikka kõigepealt enda silmas palki näha (endas vead üles leida). TM kalender on pikaajalise töö käigus paika loksutatud ja ühe oskamatu treenija probleemide lahendamiseks mahukat ürituste sarja muuta tahta, on lauslollus. Aga imestada ei ole siin midagi, lollusi on siin ennegi lugeda olnud.
T

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Saaks aru, kui asi on nii, et üks hetk öeldakse, et viie nädala pärast on Tartu Jooksumaraton. Aga ei ole ju.
Ma ei julge täpselt öelda, kui kaua on see kuupäev teada olnud, kuid usun, et vähemalt eelmisest TJM-st alates.
Minul on selleks hooajaks ettevalmistudes kogunenud üle 1500 jooksukilomeetri. Ja seda rohkem kui 5 nädalaga. Tartu Jooksumaratonil ma ei osale, kuid mitte sellepärast, et kardan PP-le kaotada, vaid lihtsalt eesmärgid on teised.

 
At 13:31, Blogger Madis said...

No ma hakkaks ka siis Pariisis ühte torni ehitama. Nimetaks selle Eiffeli torniks. No kui ma seda üksi ehitan, siis läheb aega oi-oi kui palju. No lõpuks saan (või mu järglased) selle torni valmis. Vohh, Eiffeli torn. Aga vahepeal oli Eiffeli veerandtorn, pooltorn, kolmveerandtorn.

Jutu mõte on selles, et millalgi tulev 42,195 ei anna minu nägemuses õigustust kohe mingi maratoni nime kasutamisega ürituse nimes. Seda üritust on juba 28 aastat nagu vist korraldatud. Kuigi vähem aastaid sellisel trassil ja kalendrikuul.

Võtke Tallinna sügisjooksu näite varal: 11 korda ja maratonidistants olemas. Nimes pole maratoni ja ei tule ka tõenäoliselt.

 
At 14:53, Anonymous Priit said...

Võtsin tänavuse aasta eesmärgiks nelikürituse läbimise. Varem olen piirdunud ainult suusamaratoniga, sügisel proovisin esimest korda ka rattamaratoni. Ja ausalt öeldes ise ka imestan, millise kiirusega need kaks võistluspäeva lähenevad. Esimesed jooksud tegin lumega ja esimesed 200 km olen suutnud rattaga ka läbida. Ent paari nädala eest sain põlvetrauma ja kogu plaan on tegelikult küsimärgi all. Suhteliselt mõttetu näib olevat minna sellistele distantsidele lihtsalt proovima, et äkki jõuan. See võib väga kurvalt lõppeda. OK, rattaralliks jõuab veel midagi ehitada, ent kui sa ikka tahad 23 km joosta läbi nii, et järgmisel hommikul ka tööle minna saaks, siis vist oleks mõistlik miski 200-250 km jooksu enne ära teha? Tänu traumanädalatele sellist ettevalmistust endale paraku lubada ei saa. Jah - jooks on liiga vara. Jah - ratas on liiga selle seljas.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Jah - jooks on liiga vara. Jah - ratas on liiga selle seljas.

Arvestad siin ainult ühte faktorit.
Korraldajad peavad rohkem muutujaid arvesse võtma. Võistluskalendrit, koolide õppeperioode jne. Kõik võistlused toimuvad hooajal, suusatamine talvel, jooks ja ratas lumevabal ja soojal ajal jne.
Tingimused on kõigil võrdsed. Kui kellegile ei sobi, siis võib olla põhjus temas või tema treeningus.
Triatlonis minnakse ujumisest kohe rattale ja rattalt jooksule üle, ei ole kolme kuud vahel nagu suusa- ja jooksumaratonil. Kõik on mõtlemises kinni (ka vastav treening, et kolme kuuga suusalt jooksule minna).
Nime kallal võib alati norida, aga see on maitse asi ja sisu ei muuda.
Rohkem paindlikkust ja mõistmist!
T

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

PP 14.53: "Võtsin tänavuse aasta eesmärgiks nelikürituse läbimise." - pane rõhk sõnale "läbimise" ja näed, et isegi jooksutrennita lähed järgmisel päeval tööle ja teed õhtul ühe lõdva jooksutiirugi.
r.

 
At 16:34, Blogger Tauno said...

Priidule (sellele viimasele)

Korduvalt läbitud jooksuka pikk distants ca 30-40 km jooksupõhja pealt. Elab üle küll. Järgnev esmaspäev pole küll just kõige meeldivam trepistkäimise vorm, aga see läheb üle.
Kui on muude trennidega korralik põhi all, siis ei ole vaja niiväga karta. Esimese poole sisse muidugi ei konkureeri aga see pole ka eesmärk omaette.

Aga tegelikult on jooksuka ajaga dilemma küll. Eriti selliste korralike talvedega nagu kaks viimast. Suusahooaja enneaegne lõpetamine tundub ikka nagu tõeline tänamatus ilmataadi lahkuse suhtes ;) Aga mis teha, ming hetk tuleb süda kõvaks teha ja jõuga see suusatamine ära lõpetada. Eks meil on üks häda ka sellest et talved on ka rohkem nihkunud kevade poole. Viimane aeg tuleb suusakõlbulik lumi alles detsembri lõpuks-jaanuari alguseks ja eks sellega nihkub suusaküllastuse saabumine paratamatult tuntavalt kevade poole.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi võidu hädaldamine siin eesotsas PP käib. Küll on üks vara küll teine. Selle suure häda peale on varsti kohad Tartu jooksumaratonile täis, aga teie ikka hädaldate edasi.
Väga õige märkus triatloni kohta, et kuidas siis nemad saavad ühelt alalt kohe teisele üle minna?

Tartu jooksumaraton lööb osalejarekordi
http://maraton.postimees.ee/?id=251960

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

NO MIDA VÄRKI! Tartlased ei suuda teenindada üle 4500 jooksja, sic! Pagan, tulge pealinna orgunnivärki õppima, ülikoolilinnas käib ainult üks hädaldamine, et ei mahu ja ei jõua ja kärss kärnas ja ma külmund ja ilm palav ja tilguteid vähe ja mida veel. Seal ei tule viuviuviul kunagi lõppu. Valed mehed teevad ilmselt asja!

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõte on võtta treenerit!?

Nii, on palgatud jooksutreener. Olemas. Treener, kelle abil saab öelda: "nii et need, kes siin mind siunanud on, peavad oma siunu nüüd mõneti redigeerima, kas pole nii?"
Väga õige, aus. Treeneri võtmine on siiamaani väga põhjendatud.

Aga kui treeneri ekspertarvamus on, et varasemat teavet ja olemasolevaid võimalusi arvesse võttes ei sobi TJM võistlema minna, saab talle kohe põrutatud: "ma olen kahel korral jooksnud Elva-Otepää rajal saja sisse, olen terved talved läbi pikki vastupidavustrenne teinud"!! Ja ekspertarvamus saab ignoreeritud. Nagu ka siinse kommentaariumimülka kraaksumine. Läheme võistlema. Ometi "ei ole mitte ainsamatki argumenti, et talle [treenerile] vastu vaielda". Miks see treener võtta, kui hääl üle tema käib?

Ja miks seda kommentaariumimülgast pidada?

 
At 17:39, Blogger Vigurivänt said...

Ma hetkel ei saa küll Priidu halast aru. Olen kõik oma nelikürituse jooksuvõistlused ilma ettevalmistuseta läbinud(st. jooksu pole absoluutselt treeninud) ja midagi pole juhtunud. Mullu olin isegi 100 sees. Tõsi, esmaspäeval-teisipäeval ei taha treppe nähagi (eriti alla minnes), aga rattale ronides kaovad kõik lihasvalud.

PS. Nendele kes kavatsevad 0 km ettevalmistusega jooksma minna soovitan TP-s mitte peatuda, võib juhtuda, et ei saa enam minema ;-)

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Olen seda blogi nüüd ikka jälginud ja ootan põnevusega nüüd seda suurt paljastust suusatamisest mis kõigil karbi kinni paneb :)

Enda meelest olen nagu kõiki postitusi vaadanud, aga lubatud suurt uudist pole nagu näinud!

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

"Ja ekspertarvamus saab ignoreeritud. Nagu ka siinse kommentaariumimülka kraaksumine. Läheme võistlema. Ometi "ei ole mitte ainsamatki argumenti, et talle [treenerile] vastu vaielda".

Mis on treeneri argument mitteosalemiseks? Kas rahvasportalane Priit ei jõua 23k lõpuni joosta, või kardab viimaseks jääda, samas, kui 12km treening kiirus on4.50/km? Või kardab treener, et Priit ei suuda medali heitlusse sekkuda? Kes on see ekspertarvamusega treener?

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

vt jooksu"hooaeg" 2009 ja 2008

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu uus amet
http://picasaweb.google.com/importneeger/VohanduMaraton2010#5461770254234045042

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

"Ent ikkagi sain Maega kokku. Päev hiljem, laupäeva hommikul. Ligi kaks tundi rääkisime. Oli väga huvitav ja hariv. (Kui te siin nüüd hästi käitute ja vahepeal lollusi ei tee [ehk kommentaarides kurjaks ja õelaks kätte ei lähe], siis paljastan mõne aja pärast mõned huvitavad asjad, mida temalt kuulsin.) Kuid first things first, nagu öeldakse"

"Jaak Mae otsib uusi ärritajaid, ikka maksimumi nimel"

Priit Pullerits, vanemtoimetaja

http://sport.postimees.ee/?id=252235

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Ükski üritus ei toimu liiga vara, vaid treenima hakatakse liiga hilja. Juba talvel saab suusatreeningute sisse jooksu poetada. Ja kui mootor on treenitud, siis tulevad ka jalad mõne nädalaga järele.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas 0km jooksu pealt on ikka võimalik 100 sisse joosta?? Kahtlen

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Ega esimese lume suusavõistlust saa ka sellepärast veebruaris pidada, et osad pole saanud piisavalt harjutada. Just sellises seisus nagu oled, tulebki see jooks teha. Võistelda või osa võtta? Võistlemine ikka nendele, kes võitjaga kuni +10% teevad - ülejäänud võtavad lihtsalt omavahel mõõtu, võrdlevad, «kannatavad» üheskoos kui vaja ja ajavad finišis törtsu spordijuttu. Igatahes parem suhtlemise vorm kui Facebook.

Osavõtja

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Facebook on küll mõttetu värk. Korra proovisin, ei mingit tolku. What's the point? Ei tea, et mõnel Eesti suusatajal mingi Facebooki konto oleks, seega pole ka mulle seda vaja.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Facebook lihtsalt näitena. Point - igal ajal võib joosta - alati ei pea võidu jooksma - alati saab lahedate meestega spordijuttu puhuda.
Võtan osa kuigi keskm. km ca 5.30 ja praeguses seisus pole lihtsalt paremas vormis. Loodan, et minusuguseid on veel.

Osavõtja 45+ klubis

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Müüa võistlusratas Bergamont Platoon 8,9 punane, 3x9 käiku, ketaspidurid. Kaupluse hind oli 23900.- (müüakse kaupluse rendivõla katteks). Hind 15000.-

huvi korral 5 1 9 7 1 4 1 8

 
At 20:35, Blogger dr Holden said...

Priit Pullerits ütles: Jah, Facebook on küll mõttetu värk. Korra proovisin, ei mingit tolku. What's the point? Ei tea, et mõnel Eesti suusatajal mingi Facebooki konto oleks, seega pole ka mulle seda vaja.

Timo Simonlatser, Peeter Kümmel, Anti Saarepuu, Kein Einaste - huvitav kes neist ei ole suusataja?

Ja kes on see feisspuugis olev
suusataja?

PS, lingid avanevad vaid neile, kel seal konto olemas!

 
At 09:11, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ju ütlesin, et ma vaid korra proovisin seda Facebooki, ei leidnud selles mingit mõtet.

Aga võib-olla sellepärast sprinteritel loodetud tulemusi ei olegi, et nad kulutavad osa ajast Facebookis. Pane tähele, Ain-Ivar, et distantsimehed - kui sinu taustatööle loota - FBga ei tegele ja on ka edukamad, vähemalt JM ja AV. Alaver on öelnud, et edu saavutamiseks tuleb 100 protsenti pühenduda. Sotsiaalne suhtlus internetis ei aita absoluutselt kaasa tulemuse parandamisele!

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit lollus suhu tagasi.
Kas Sa oled ka nii kehv sellepärast, et siib blogi pead?

 
At 12:56, Blogger dr Holden said...

Priit Pullerits ütles: Sotsiaalne suhtlus internetis ei aita absoluutselt kaasa tulemuse parandamisele!

Sul võib ju õigus olla, aga tänu internetisuhtlusele hakkasin mina 6 aastat tagasi üldse tõsisemalt sporti tegema. Ilma teatud mõjuriteta (rattafoorumid, spordiportaalid, seal tekkinud uued tutvused-sõprused jne) oleks mul olnud üsna raske oma tolleaegsest elust välja murda.

Facebook on lihtsalt üks suhtlusvõimaluse edasiarendus, kus mul on näiteks lihtne promoda oma korraldatavaid üritusi, reklaamida teenuseid jne. Seda asja sellepärast maha teha, et: "Ah, proovisin, mõttetu!", pole ka ilus.

See, et kogu suusatajate teine plejaad on arvutiga sina peal ja kaks vana suusapeeru ei ole, on ikka tingitud sellest, et meie 40-aastaste põlvkonna jaoks tuli arvuti ellu sisse ca 25-aastaselt ja hiljem (ja isegi siis olid mõned mehed trennis), noorematel on aga see elu üks lahutamatu osa.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Einoh nüüd läheb asi päris internetiholismi promomiseks ära. Kuigi ma väga austan lp dr. H samme ja seisukohti pean ma siiski möönma, et minu elu suurim ajaröövel on Internet. Erinevatel põhjustel Internetis istumine on täna mul juba võrreldav uneajaga. Kui ma saaks siis ma keelaks selle neti ära. Siis saaks jälle rahulikult lehte osta ja PP tööandjat materiaalselt toetada, ei peaks spämmiga võitlema ja elu oleks aeglasem ning rahulikum, kuivem ja muretum. Kahjuks on aga nii, et minu sissetulekutest teatav osa sõltub sest pagana netist ja kunagi muretsesingi interneti endale isegi koju sellepärast, et siis ei pea enam lehti ostma vaid saab neid tasuta netist lugeda. Näri seda värki Priit...

T

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

maestro pepe juba närib seda värki. aga see kelme on nagu näts, millest hammas küll läbi läheb, aga põrkab ka kohemaid tagasi.

 
At 11:48, Blogger loan lending plc said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 11:48, Blogger loan lending plc said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 

Postita kommentaar

<< Esileht