neljapäev, jaanuar 06, 2011

Pullerits: Kuidas Mati Alaver rahvast lollitab?

Päeva tsitaat: "Olen praegu parema tervise juures kui viimased 30 aastat - tänu trennile." President Toomas Hendrik Ilves tänases Postimehes.
*
Tunnistan: minu viga - eilne sissekanne Eesti suusatajate vere teemal osutus siinseile tarkpeadele selgelt ülejõu käivaks. Mitte keegi ei suutnud minu kogutud ja esitatud infole midagi asjalikku ega sisulist lisada. Enamik piirdus taas argumentum ad hominemiga ehk sõnumitooja ründamisega. Olgu, pakun siis arutlemiseks midagi loodetavasti lihtsamat ja jõukohasemat. Samuti loodan, et ehk suudate siiski hoiduda argumentum ad hominem lapsehaigusest?
*
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver teab paremini kui Keskerakonna vapielukas Edgar Savisaar, mis moodi oma sõnum maksma panna. Kui Savisaar läheb süüdistuste all silmagi pilgutamata vasturünnakule ja lükkab peateema asemel fookusesse ebaolulise kõrvaldetaili, siis Alaver nii räpast mängu küll ei mängi. Ent musta rafineeritult valgeks rääkida oskab temagi.

Eriti, kui tulemused on olematud või kesised. Pärast Gällivare MK-etapi teatesõitu, kus Eesti meeskond sai 14. koha, käis Alaver välja, et tegelikult oli Eesti eespool – riikide arvestuses kümnes. «Võib öelda, et see on hea koht pärast olümpiamängude 14. kohta,» lausus Alaver Vikerraadiole, arvestades, et Eesti on viimasel neljal aastal olnud meeskonnaga rahvuste karikal 11. kohal. Ikkagi edasiminek. On või?

Selleks, et positiivsed sõnumid, tulgu pärast mis tuleb, maksvusele pääseksid, kasutab Alaver lootuste ülespiitsutamise taktikat. Enne Kuusamo MK-etappi käis tema suust meedia vahendusel korduvalt läbi väide, et Kein Einaste suudab seal sprindis pjedestaalile jõuda. Õhtulehele tunnistas Alaver koguni, et «kui Kein tänavu mõnel MK-etapil klassikasprindis pjedestaalile ei jõua, olen väga pettunud». Seni pole Einaste pjedestaali lähedalegi pääsenud, aga peatreeneri lootusi kütvad sõnad jäävad ilmselt kajama hooaja lõpuni.

Kui Kuusamo etapil 10 km klassikasõidus Andrus Veerpalu ainsana MK-sarja punktikohale mahtus (29.), oli Postimehe reporteri Ann Hiiemaa kirjeldusel Alaveri ilme mornimast mornim. Ometi võttis ta tulemused kokku nii: «Meeskonnana esinesime hästi. Neli meest võistlesid korralikult – Andrus Veerpalu, Peeter Kümmel, Jaak Mae ja Algo Kärp. Kas ootused just täidetud said, aga neli meest oli 45 parema hulgas!» Hurraa!

Oma sõnumi pakendamise meisterklassi demonstreeris Alaver pärast Davosi MK-etappi, kus ta võrdles 26. koha saanud Algo Kärbi sõitu kunagiste Mae ja Veerpalu etteastetega. Postimehes on tema sõnad kirjas nii: «1996. aasta detsembris kaotasid Veerpalu ja Mae Davosis võitjale vastavalt 1.10 ja 1.11, kuid toona sõideti 10 km. Pärast seda võistlust ütlesin meestele, et neis on ainest sõita maailma esikümnesse. Aasta hiljem Nagano olümpial olid nad kuues ja kaheksas. Kärp kaotas täna ühe ringi kohta vähem kui Mae ja Veerpalu toona.» Mis siis, et 25-aastast Kärpi edestasid üheksa meest, kes on temast veelgi nooremad, suutis Alaver serveerida tema sõitu vaat et ennastületava kangelasteona.

Paralleelide vedamisel ei leidu Alaverile kergesti võrdset. Kui Jaan Martinson Õhtulehest küsis temalt aru Eesti suusatajate viletsate tulemuste kohta, oli Alaver tõdenud, et olukord ei ole dramaatiline, sest igale mõõnale võib järgneda tõus. Millest tema optimism? Ta tõi näiteks Rootsi suusatamise: Torino olümpial võideti kaks kulda sprindis, kuid mitte ainsatki medalit tavasuusatamises; Vancouveris said rootslased tavadistantsidel aga kaks kulda ja kaks pronksi. Kahtlemata efektne tähelepanek rootslaste kohta, ent paraku ei räägi see silpigi Eesti suusatamise olukorrast.

Alaveri autoriteet võimaldab tal esineda ilmeksimatu kõiketeadjana. Pärast Kuusamo MK-etappi väitis ta, et «norralased investeerivad libisemise parandamisse kümme miljonit Norra krooni ja rootslased seitse miljonit Rootsi krooni». Äkki on need summad siiski poeesia? Kui kontrollida, siis selgub, et Veerpalu ja Mae ei kaotanud 1996. aastal Davosis võitjale mitte 1.10 ja 1.11, vaid 1.06 ja 1.06,5. Pisiasjad? Alaveri silmis ei ole pisiasju.

Liiga lihtsalt laseb meedia Alaveri tempot dikteerima. Üks Eesti koondisse kuuluv talisportlane rääkis mulle kaks nädalat tagasi sõna-sõnalt nii: «Mõni aasta tagasi sattusin korra peale ning nägin, kuidas Alaver ajakirjanikega suhtles. Ta oleks pannud nad uskuma ükskõik mida. Ajakirjanikud vaatasid vaid, suud ammuli. Tegelikult oli kõrvalt vaadates nii hästi aru saada, kuidas Mati nendega lihtsalt mängib. Selles suhtes ongi tal kadestamisväärt oskus inimesi oma pilli järgi tantsima panna.»
***
Helistasin eile kultuuriministeeriumi kantslerile Siim Suklesele ja küsisin, miks eraldas ministeerium laskesuusatajatele pool miljonit krooni. Sukles ütles, et luges ajalehest pikka lugu nende kehvast seisust ning see saigi rahaeraldise otsustamisel kaalukeeleks. Samuti ütles ta, et ma olen selle poole miljoni ristiisa. Miks ma peaksin varjama, et mul oli selle üle hiiglama hea meel - et ükskord ometi oli ajakirjanduses ilmunud kriitilisest loost ka reaalset kasu.

Aga laskesuusatajate telgitagustest raporteeriti mulle, et föderatsiooni president Aivar Nigol pidi taguma rusikaga vastu rinda ja hõiskama, et hoopis tema on kogu selle asja joonde ajanud. Ei, ma ei üritagi väita, et Nigolil mingit rolli polnud, aga Sukles ütles mulle sulaselgelt, et otsustavaks sai minu artikkel Postimehes.

Sellest ajendatuna helistasin oma tunamullusele juhendajale endisele laskesuusatajale Margus Aderile, kes oli pärast kõnealuse artikli ilmumist mulle öelnud, et kahjuks ei tee see kellelegi head ega too kellelegi kasu. Nüüd oli mul Aderile hea öelda, et näe, eksisid. Pika jutu käigus küsisin ka, mida ta arvab, kes on Eestis tuntuselt kolmas suusataja.

Ader vastas: "Ma arvan, et kolmas on Jaak Mae. Esimene on Andrus Veerpalu. Teisel kohal on Priit Pullerits." Õnneks ei tule keegi minult vereproovi võtma.
******Plitvice rahvuspark, Horvaatia. 25. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. Foto autor: Karli Saul, Scanpix
Foto 2: Mati Alaver haub järjekordset mõtet. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Algo Kärp Kuusamo MK-etapil. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Mati Alaver Solarise keskuse aatriumis. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles. Foto autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix

42 Kommentaarid:

At 11:25, Blogger Heiki said...

Priit, oskad sa öelda, kui Mae ja Veerpalu Davosis nimetatud kohtadel olid, kas ja kui palju oli siis neist kahest nooremaid või sama vanu ees?
See info kild annaks Kärbist rääkides hea võrdluse.

Aga muus osas täitsa nõus, et Alaver oskab ajakirjanikega suhelda. Samas kas selles on midagi halba?
Kas oleks halvem kui Alaver kurdaks, et kõik on ststi ja midagi ei õnnestu jne?
Mõned sissekanded tagasi kirjutasid, kuidas meie meestel pole ühisstartide jaoks nahaalsust. Sama tähtis nahaalsusega on ju eneseusk. Alaveri oskus kõiges positiivset näha võib tõlgendada täpselt selliselt, et ta teab, et ka sportlased loevad ajakirjandust ja eriti kriitiliselt jälgivad, mida peatreener nende kohta ütleb. Seega kui seal tuuakse välja, et me oleme õigel teel, siis hakkavad ka sportlased ise usukuma, et äkki me tõesti olemegi õigel teel ja nende eneseusk starti minnes on sellevõrra kõrgem.

Eelnev siis lihtsalt üks võimalik mõttekäik, miks Alaver teeb nii nagu ta teeb ja tavalist inimest tihti eksitades ja fakte keerutades.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sina tahad treeneriks negativistlikku inimest, kes kõik sinu saavutused või märgid võimalikust arengust maha teeb ja ütleb sulle pidevalt, et oled üks saamatu jobu? Kui ei taha sellist treenerit, miks siis Alaverile ette heidad, et ta selline ei ole.
Arusaadavuse mõttes selgitan veelkord:
Treener peabki olema õpilasi motiveeriv ja tunnustav, mitte neid ja nende tahet maha tegev.
Alaveer ongi selline motiveeriv ja praktika näitab, et see toob edu.
Mis on see, millest sina aru ei saa? Kurb kui sa isegi sellest aru ei saa kui keegi oma tööd hästi teeb ja püüad teda sellest hoolimata sopaga loopida. See sul vist geenides, ajakirjaniku ametiga seda küll ei vabanda.

 
At 11:40, Blogger Heiki said...

Võibolla viga minus aga minu arvates Priit ei ütle, et Alaver poleks hea treener vaid Priit juhib tähelepanu, et tavainimest lollitatakse ning Priidule see ei meeldi, et inimestele, läbi ajakirjanike ei räägita kuidas asjad tegelikult on.

Lisaks tundub mulle, et Priit heidab kaasvõitlejatele (teistele ajakirjanikele) ette, et nad usaldavad Alaveri kinnisilmi.

Olgem ausad, see on ju intervjueerijate viga, et nad ei oska tegelikku infot välja pigistada ja usuvad, mida neile räägitakse. See ei muuda Alaveri halvemaks treeneriks ja minu hinnangul Priit pole ka seda väitnud.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit on nagu silmaklappidega, võtab ühe detaili ja laiemat pilti ei näe.
See pidev suutmatus olukorda tervikuna hinnata ja fanaatiline takerdumine ebaolulistesse detailidesse ning võimetus ise sellest aru saada, on see mis muutub tüütavaks. Ei ole ju keeruline aru saada, mida Alaver tegelikult ütles ja miks ta seda ütles. Tõlgendada seda rahva lollitamisena on rumalus või põhjendamatu arvamus, et rahvas on sama rumal kui PP ise. Mina olen osa rahvast ja mind, erinevalt PP-st ei ole Alaver küll lollitanud. Priit, kes ei saa Alaverilt isegi intervjuud, hakkab alaveri ründama. See viimane ongi ilmselt see põhjus. PP ei hinda olukorda erapooletult (ei kuul ära ka kõiki osapooli, seda ilmselt seetõttu, et need ei räägi temaga ja põhjuseks, miks nad ei räägi on PP isik).

 
At 12:10, Blogger Priit Pullerits said...

...ma ei tea, kas nad räägivad või ei räägi, igatahes Mae rääkis eelmise hooaja lõpus väga pikalt, mäletate, ka teiste suusameestega (Einaste, Saarepuu...) olen võistlustel hästi ja sõbralikult vestelda saanud, koondise arst Tarvo Kiudma rääkis minuga sügisel pikalt taastumise nõksudest, Lauri Rannama võtab alati lahkelt telefoni... Nii et ma ei saa aru, millele tugineb väide, et keegi ei taha intervjuud anda. See, et ma ei ole seda Alaverilt küsinud, ei tähenda ju, ta ei annaks. Ärge seda loogikaviga küll tehke! Pigem on teie väidetava oletatava tõrksuse põhjus selles, et ma ei soostu laulma süüdimatult seda laulu, mida Alaver esitab ja millega kaasas käivat mu sissekande põhiosa lõpus üks koondislane nii tabavalt kirjeldab.

 
At 12:34, Anonymous Silver said...

Mina ei näe samuti Alaveri väljaütlemistes midagi eksitavat või lollitavat. Kas positiivsete momentide otsimine on manipuleerimine? Pigem on Alaver alati jäänud enam kui tagasihoidlikuks. Isegi kui oli põhjust vastu rinda taguda tuli "polegi kõige sitem päev!". See on fakt.
Kui tulid head tulemused Veerapalu ja Mae poolt raius Alaver kogu aeg - see on erakordne aeg, et meil sellised tulemused on ja see ei pruugi kunagi korduda. Otsi, Priit, need intervjuud üles. See on fakt.
Tõenäoliselt on Alaveri metoodikast hetkel paremaid treeningmetoodikaid. Ja nende kasutajad, kellel on ka vastavad eeldused on hetkel tugevamad.
Ajakirjanikel ja tava internetikommentaatoritel puudub absoluutselt arusaam, kuivõrd konkurentsitihedad on tippsuusatamine ja teised vastupidavusalad. Eesti paremikku kuulumine ei tähenda ilmtingimata, et saab nõuda ka maailma paremikku kuulumist.
Praegu on põlvkondade vahetus ja see on meie lühikest pinki arvestades paratamatult nõrgemate tulemuste aeg. Lisaks Eestile on säravad tulemused puudu ka mõne aasta tagustel ülitugevatel Itaalial ja Saksamaal.
Lisaks häirib, et jahutakse suusatamise väikesest kandepinnast ja harrastajate arvust maailma mastaabid. No ei ole väga väike meie kultuuriruumis, ehk ruumis, kus looduses talvel liikumiseks ei ole paremat vahendit kui suusad. Füüsiline ja tehniline täiuslikkus, milleni tuleb sportlasel tõusta, et võita maailma kõiki selle ala professionaalseid treenijaid ühel konkreetsel päeval on lihtsalt arenenud sellisele tasemele, et see ei olegi igale treenijale saavutatav. Näiteks Naruskit materdati jubedalt ja maailmatasemel ta tippu ei jõudnud, samas kasvõi Eesti maratonidel oli ta selgelt parim eestlane.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis su eesmärk selliste artiklite kirjutamisel on? Kas Mati Alaveri peatreeneri ametist maha võtmine? Või sa soovid, et Mati Alaver tunnistaks ajakirjanikele, et Eesti suusatajad ongi praegu nii nõrgad, nagu nende kohad MK etappidel näitavad? Ka Kristina Šmigun tunnistas enda raamatus, et Mati Alaver on maailma tasemel manager ja teeb seda tööd väga hästi. Varem või hiljem saab Eesti suusakoondise peatreeneriks keegi teine ja eks siis ole näha, kas uus mees suudab seda tööd Matist paremini teha.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Juba praegu on näha, meil uusi mehi, nii sprinterite kui naiste treener, ei ole paremad, pigem ei küündi nad Mati lähedalegi. Mati on Eestis esimene treener üldse, keda tahab peatreeneriks palgata suurriik.
Kui ajakirjanik tahab endast paremat pilti luua, meistri kallal norides, siis see on ajakirjaniku probleem ja näitab tema väiksust. Isegi nii lähedalt ei oska talenti ära tunda, peab ikka pime olema.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit, vahetage oma blogi kirjeldus ära, praegu "suvistest tegemisest"...

 
At 14:19, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh tähelepanu juhtimast! Tehtud.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Alaver on hea, kuid võib veel paremaks minna. Ta võiks kasutada murdmaa metafoori. Oletame, et olete künka otsas ja tahate jõuda järgmisele künkale. Küngastevahelise orgu laskudes panete ju hoogu juurde, eks? Vaat nii, see ongi XC..

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Kriimsilm, võsavillem, hallivatimees, metsakutsa...

Näib, et ka dopingule on spordiringkonnis oma ümberütlemised: "ebaprofessionaalne käitumine", "võttis kokteili"...

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui ma ütlen, et sa ei räägi Alaveriga siis sina kirjutad:
"igatahes Mae rääkis eelmise hooaja lõpus väga pikalt, mäletate, ka teiste suusameestega (Einaste, Saarepuu...) olen võistlustel hästi ja sõbralikult vestelda saanud, koondise arst Tarvo Kiudma rääkis minuga sügisel pikalt taastumise nõksudest, Lauri Rannama võtab alati lahkelt telefoni."
Mis see Mae ja teised siia puutuvad, see puhas häma, demagoogia või kuidas soovid. Jutt, mille ise alustasid, käib Alaverist.
Kas keel on sulle nii keeruline aru saada?

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

15:19 - ärge sogage vett! Lugege esmalt enda teksti: "Priit, kes ei saa Alaverilt isegi intervjuud..." Nüüd, palun, vastake, millele tugineb teie väide, et ma ei saa Alaverilt intervjuud! Kui te seda tõestada ei suuda, soovin, et teis oleks mehisust ja julgust nimeliselt minu ees vabandada. Näis nüüd, kas olete mees.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas väide "Priit Pullerits ei saa Mati Alaverilt intervjuud" pole üldse tõestamatu? Vähemalt pole näha ühtki konstruktiivset teed, kuidas 15.19 saaks seda tõestada.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Milleks PP ees enne vabandada,kui ta ei ole proovinud intervjuud saada? Antud kirjutisi lugedes ,kardan et ega ta ei annaks ka(kui veel tundes Alaveri selles osas kokkuleppida :) Kes ja kuidas siis peaks vabandama,et liialt palju ja isiklikult kedagi mustab?
(samas olen nõus ,et suusakoondises olevate "väljavalitute" elu on lialt mah´gus ja ei pane pingutamisele mõtlemagi)

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Pärast sellist artiklit Alaverilt intervjuud üldse küsida - kaheldav, kas Priit selliseks meheteoks võimaline on. Aga kes teab millist chutzpah'i Columbia Ülikoolis on oma ajal sisse tuubitud. 8)

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult ei lollita Alaver oma jutuga mitte ajakirjanike ja avalikkust - õigemini tema eesmärk ei ole neid lollitada. Alaveri sihiks on sponsorid. Ilmselgelt on ta kas väga nutikas inimene suhtekorralduse vallas või on ta seda kunsti põhjalikult tudeerinud. Ilmekaks tema kvaliteedinäitajaks on siin need kommijad, kes Priitu peksavad. Selliste inimeste najal püsivad ka coca-cola, ariel jne, kuigi nad endale pimesi kinnitavad, et neid reklaam ei mõjuta.
See, kas Alaver nii rääkida ja sellega vajalikke inimesi lollitada võib või kas see on kohane, see on arvaja maitse küsimus. Priit tundub arvavat, et ei tohi. Tema õigus. Mina arvan, et võib - ja seda on nauditav vaadata. Kõik vajalikud inimesed on tal ümber sõrme. Alaveri kui treeneri pädevus ei puutu siin asja ja sellele Priit ka tähelepanu ei pööra. Mina näiteks arvan, et ta on kõva treener, kes raiskab tänases Eestis oma annet.

hindrek

 
At 17:41, Blogger Priit Pullerits said...

16:38 ja 15:19, juhul, kui olete sama kommenteerija, aga vahet pole, mõttelaad on teil üks - arg olete, seda esiteks, ja teiseks, täielik demagoog, kelle kõrval kahvatuks isegi Savisaar. "Milleks PP ees enne vabandada,kui ta ei ole proovinud intervjuud saada?" ja "Priit, kes ei saa Alaverilt isegi intervjuud..." - lõpetage selline debiilne vee sogamine. Või vähemalt pange oma ees- ja perekonnanimi alla, siis on teada, kes see loll siin räägib. Ja kui ei meeldi, minge mujale, ega see ole maailmas ainus blogi. Sellist nõmetsemist, nagu teie siin teete, ei kavatse ma rohkem taluda. Hoidke oma "geniaalsed" mõtted endale. Siit lendavad nad prügikasti.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

.. Samal ajal teeb Jaak Mae Tour de Skil vaikselt oma sõite. Mitte küll esimeses kümnes, kuid siiski - võta või jäta - Eesti parima meesmurdmaasuusatajana. Aga mida nt koht vahemikus 15-30 annakski? Tour de Ski näib nii üles ehitatud olevat, et tähtsad on staaris, kes esiviisikus, heal juhul esikümnes, ülejäänud on statistid.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Rahvast ei huvita kas 1.10 ja 1.11 asemel oli 1.06 ja 1.06,5. Rahvast huvitab kuidas asi sisuliselt oli. Keegi peab selle sõnastama, formeerima. Alaver ei tegutse mingis etteantud fakide ja arvamuste raamistikus, vaid kehtestab-loob ise raamistikku. Sama nähtus ka Savisaare puhul. Seda väljendab ka Heimar Lengi tuntud ütlus: nagu Savisaar ütleb, nii ka [paljude inimeste] jaoks on.
Ühed loovad uut informatsiooni, teised ainult vahendavad ja kommenteerivad seda (ja hauguvad selle ümber).
Selliseid inimesi on alati vähem kui vajadus nende järele.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd siis selgus lõpuks Priidule pakutud salapärase ameti kohustused. Need on Alaveri peks ja laskesuusatajate promo. Teisisõnu on laskesuusatajate mõjuagent meie kuulus Priit. Mäng aupaiste kuuluvuse üle on mõeldud kanavargaliku jälje segamisena manipuleeritavatele lugejatele. Kahjuks jäid vahele! Järgmine kord ei tasu laterdada oma käike ette kui tahad avalikkust märkamatult mõjutada. Jälle tavaline ajakirjandusäri. Palju selline projekt maksab?

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin tõestada on,
Priit, millal ilmus viimati sinu intervjuu Alaveriga?
Ära nüüd tule ütlema, et sind ei huvitagi Alaver. Kui ei huvita, siis miks temast pidevalt kirjutad?(teed seda teiste artiklite põhjal).
Kus on sinu mõlemale poolele sõna andmise teooria nüüd.
Sellise tõestamise jutuga võid ainult iseend lollitada.
Kas oled tõesti ainuke, kes ei tea, et Alaver sind jutule ei võta?

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

ohoo! milline poleeemika.
Mati Alaver on teinud müügitööd alates aastast - arvan, et 1992. Ju on Ta midagi õppinud. Siinkohal on Blogi autoril õigus et MA on omandanud suurepärase info tõlgendamise ja lahtiseletamise , loe (manipuleerimise) oskuse.
Kui mees teeb tööd mitte enda, vaid meeskonna heaks - kas saab seda siis pahaks panna?
priit kui sa järele mõtled, siis oleks ju tegelikult vaja igale elualale selliseid fanatte!
Priit. tegemist on ju ülimalt tubli ja ekstreemselt eesmärgile pühendunud inimesega!
või mitte?
terv.
Peip

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Suusaliidu enesele allutamine ongi viga, mida mati on teinud!
Suusaliidus (büroos ja enamuses ka juhatuses) pole ühtegi inimest, kes julgeks või poleks ajupestud matile vastu vaielda. sellesama fakti pärast on mees ka väikese tähega.
siinkohal jään anonüümseks.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Endast rumalamatele pole otstarbekas alluda.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

22:39, loe, mida Erki Nool kirjutab Kergejõustiku liidust, kuidas see segas tal sporti tegemast.
Alaver on asja positiivselt lahendanud, ükski suusataja ei kurda, et Suusaliit teda segab. Sind lugedes jääb mulje, et sind kui SL tegelast hoopis segatakse. Nii see peabki olema, et tulemuslikult töötada. Hakka ise ka tööle ja oma peaga mõtlema kuidas suusaelu paremaks teha.

 
At 10:08, Blogger Priit Pullerits said...

Seletan hästi kontsentreeritult, milles on kogu asja tuum. Alaver on kõva tegija, selge see, oskab infot serveerida ja neid, keda talle vaja, ümber sõrme keerata. Ses mõttes nagu Savisaar, nagu keegi siin tabavalt märkis. Aga nagu mina ei usu Savisaart, ei usu ma ka pimesi Alaveri. Kui Alaver teeb puhtal kujul propagandat, siis mina olen lugejate teenijana (ehk ajakirjanikuna) võtnud oma ülesandeks näidata neile, kuidas neile seda propagandat tehakse ja et kaugeltki kõik, mis neile räägitakse, ei ole nii, nagu räägitakse. Samasuguse demagoogialt viigilehe mahakraapimise võtan ette laupäevases Arteris, kus näitan punkt-punkti haaval Savisaare kümme demagoogianippi. See ongi see, mida ma ei salli (jah, olen ebatolerantne!): kui aetakse plära ja kui seda plära tuima näoga, asjaolusid kontrollimata ja kriitiliselt kaasa mõtlemata, süütutele ja naiivsetele inimestele serveeritakse. Ja siin ei ole plära ajajale õigustuseks see, et ta on aidanud tuua kaks olümpiakulda (Savisaar aitas ka tuua taasiseseisvuse), et ta teeb seda sponsorite meeleheaks (Savisaarel on ka hulk sponsoreid olnud, nagu Kruuda, peaaegu oleks ka Jakunin=Venemaa) või ala edendamiseks (Savisaar hämab ka Keskerakonna edendamiseks) või publiku jaoks (Savisaar demagoogitseb ka selleks, et rahvas tema versiooni usuks). Ükski neist õigustuestest, nagu näete, ei kannata vähimatki kriitikat.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

PP soovi Alaveri arutluste nõrkadele kohtadele viidata ei saa talle pahaks panna. Ent kugeltki kõik ei ole ka nii, nagu PP meile presenteerib.

Alaveri ja PP demagoogia vahe on see, et Alaveri jutt pakub positiivseid emotsioone ja PP oma valdavalt negatiivseid.

Päeva lõpuks taandub ikkagi kõik sellele usu küsimusele (nagu ka Savisaare puhul), et kumb sõnumitooja on usaldusväärsem. Erinevatel põhjustel kibestunud inimesed plaksutavad valdavalt Priidule. Ent tavakodanik ei vaevu küll Mati juttu kahtlustama.

Valdo

 
At 12:43, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Valdo, nii see on tõesti: Alaver räägib meile, kuidas kõik on peaaegu väga hästi ja pakub muid positiivseid sõnumeid, ja loomulikult tahab enamik inimesi seda muinasjuttu uskuda, aga siis tuleb Priit Pullerits, kes ütleb, et kõik on liiga ilus, et olla tõsi, ja mõistagi ei taha enamik inimesi seda illusiooni purustavat ehk negatiivset juttu kuulata. Kahjuks isegi siis, kui faktid ritta seada. Näiteks. kui mitu punkti on Alaveri lemmikõpilane Veerpalu tänavu MK-sarjas juba teeninud? Neli... Kaks 29. kohta. Aga kui mitu on teeninud Mae? Null! Ümmargune null!

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Tour de Ski ranking list

http://www.fiscrosscountry.com/leader-board/tour-ski.html?count=ALL

ei tunne Veerpalu. Aga Mae on seal (ainsa ja parima eestlasena!) täiesti olemas.

-- nii ütleks Alaver

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Sa ei saanud aru, Priit. Inimesed mõtleksid Sinu jutu üle järele, kui Sul oleks teistsugune taust. Täpselt sama jutt annab täiesti erineva tulemuse, kui seda esitab Hiiemaa või Pullerits või Martinson või Pekk. Ajakirjanikuna peaksid seda teadma.

 
At 13:29, Blogger Priit Pullerits said...

Kõigest sellest hoolimata ei kavatse ma oma põhimõtetest taganeda, hakata kellelegi pugema, endale ja teistele valetama ja vassima, odavaid populaarsuspunkte koguma. Sest ma tean, et kui ma enda vastu jään üdini ausaks, siis päeva lõpuks võidan ma igal juhul ja alati, mõelgu ja arvaku teised mida tahes. Vaid üks näide. Juba 2003 või 2004 kirjutasin ma suuri jutte, et suusatamist tabab peagi fiasko. Oi, kuidas mind selle ebapopulaarse jutu pärast sõimati. See, mida me täna Eesti suusatamisest näeme, ongi see fiasko. Ja see ainult süveneb. Ja siin pole mingit vahet, kas selle üle tunda rõõmu või kurbust või kahjurõõmu. Fakt jääb faktiks. Eesti tippsuusatamisele löövad matusekellad.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

1) tuleb sellest välja lugeda et martinson ja pekk poevad valetavad ja vassivad odava populaarsuse nimel???

2) 2003 kirjutad et PEAGI tabab suusatamist fiasko. peagi = 8 a. nice ;)

 
At 13:56, Blogger Kidra said...

Jah, kahjuks on Eesti tippsuusatamine mõõnas. Matuse kellad peavad lööma AINULT matustel. Aga miks peab neid siis lööma aastaid, ja aastaid juba ette. Piisab kui kellad ainult matustel kõlavad. Mitte aga kohe sünnist saati, igal sünni- ja pulmapäeval: pange tähele, üks kord tuleb surm! Onju?! Igale mõõnale järgneb tõus nagu igale tõusule järgneb laskumine. Libetat suuska!

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Väike täpsustus: Siim Sukles on Kultuuriministeeriumi kodulehe andmetel siiski ikka veel kantsler, mitte asekantsler.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

to 14:03
Sellesinase maailma asjadele on alati kaks vaadet. Alaveri ja tema mõjuagentide (KultMin kubiseb ju nendest!) versioon ütleb, et hr. Sukles on kantsler. Pulleritsu ja tema allikatest koosneva nn tõekomisjoni järeldus on, et Siim Sukles on asekantsler. Kuna Pulleritsu tuntakse juba aastaid ajakirjanikuna, kes faktivigu ei tee, siis ei jää muud üle, kui ajakirjanikuhärrat uskuda.

 
At 14:38, Blogger Priit Pullerits said...

See oli valvsuse kontroll - et kui kaua läheb aega, et keegi selle vea üles leiab. Tubli, ei läinud kahte päevagi! (Hüva, see oli nali. Parandan vea. Aitäh sellele tähelepanu juhtimast.)

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Vandenõuteooriaid arendades liikus mõte sinna kanti, et Alaver on kusagil PP suunas mõned krõbedamad sõnad öelnud ja mõjuagendid on PP'le selle vürtsikalt ette kandnud.

Teine variant on, et PP käis kolleegilt ideed saaduna Alaverilt ja Veerpalult suuski lunimas, aga ta saadeti pehmelt öeldes pikalt.

Ootan huviga PP positiivseid artikleid ja blogipostitusi.

 
At 09:39, Blogger Unknown said...

5.05lllllyuanair max 90
chicago blackhawks jerseys
air max uk
nike free run
nike trainers uk
nike roshe run shoes
chicago bears jerseys
green bay packers jerseys
new orleans saints jerseys
oakland raiders jerseys
philadelphia eagles jerseys
san francisco 49ers jerseys
atlanta falcons jersey
dallas cowboys jersey
indianapolis colts jerseys
kansas city chiefs jerseys
miami dolphins jerseys
minnesota vikings jerseys
new england patriots jerseys
new york giants jerseys

 
At 11:10, Blogger Unknown said...

supra shoes
roshe run
converse chuck taylor
fendi
versace handbags
prada
omega watches
guess pas cher
louboutin
oakley pas cher
2018.4.6linying

 
At 07:00, Blogger مروة محمد said...



شركة طارد الحمام بالمدينة المنورة


https://ahbabelmadina.com/شركة-تركيب-طارد-الحمام-والطيور-بالمدي/

https://ahbabelmadina.com/شركة-تسليك-مجاري-و-تنظيف-بيارات-بالمدي/

https://ahbabelmadina.com/شركة-تنسيق-حدائق-بالمدينة-المنورة-0557763091/


 

Postita kommentaar

<< Esileht