kolmapäev, veebruar 01, 2012

Pullerits: Miks Jaak Mae mulle avalikult kallale tungis?

Ligi aasta tagasi, kui Jaak Mae valmistus oma karjääri lõppvaatuseks Oslo MMil, kuulsin, et tal on seljaga probleeme. Olin saanud endiselt jooksumehelt Rein Valdmaalt imelised magnetid, mis aitasid mul lahti saada roiete vahelisest närvivalust (nüüd pidin Valdmaalt neid samu magneteid taas küsima, sest vasakpoole külje roiete seljapoolsesse ossa tekkis pärast Viru maratoni taas tuttav valu – ei tea, kas sain külma?), ning Valdmaa nõusolekul helistasin Maele ning pakkusin, et toon need talle. Eesti meistrivõistlustel Mammastes, kus osalesin harrastajate 15 km klassikasõidus, andsingi talle ravivad magnetid üle.

Tehniliselt ja pedantselt võttes ei oleks ma ehk pidanud oma abi pakkuma ega osutama. Sest Mae oli ikkagi sportlane, kelle tegemisi ma ajakirjanikuna võisin kajastada, ning seal võinuks puhtajakirjanduslikust vaatepunktist tõstatada küsimuse, kas ma pidanuks ikka talle objektiivsuse nõuet silmas pidades abikätt ulatama. (Maailmas on vaieldud isegi selle üle, kas pressifotograaf, kes satub mingi õnnetuse tunnistajaks, peaks esimesena haarama meditsiinipauna või fotoaparaadi järele.) Aga inimlikud tunded said ajakirjaniku kutse-eetika dilemmadest tookord võitu.

Sõber Art Soonets, Scanpixi juht Baltimaades, armastab öelda, et ükski heategu ei jää karistamata.

Eelmisel nädalal andis Mae pärast Otepää MK-etappi ERRi spordiportaalile intervjuu, kus kerkis ka minu küsimus. Tsiteerin kahte küsimust ja vastust, mis mind puudutavad.

Miks siis Priit Pulleritsu harrastajate sõidule ei kutsutud?

Esimese hooga oli pakkuda võimalus Eesti meistrivõistlustel osaleda, kust harrastajate paremad pääsesid võistlema. Teisipidi see oli minu otsus. See suvine meediakajastus, kus ta kirjutab maailma karikast ja minuga seonduvast ilma minuga rääkimata ja põhimõtteliselt valetab... kuigi tagantjärele palub vabandust, siis on see käitumine, mis mulle ei meeldi. Edaspidi lähtusime sellest, et võtsime eelmise aasta harrastajate sõidud, kus kutsed said paremad – teoreetiliselt oli tal variant. Kui ta oleks nõus rääkima lahti, mis põhimõtetel kirjutav meedia tänapäeval asju kajastab. Selles mõttes viimase poole aasta kogemus on olnud üsna negatiivne. Teisipidi, kui ta oleks ise küsinud, nagu siin osad harrastajad tegid, kes pöördusid korraldajate poole ...

Oled senise intervjuu käigus paar korda maininud, et ei ole meedia tegevusega rahul. Kuidas seda võiks paremaks saada? Kas inimestevaheline kommunikatsioon on kehv või mis?

Ma olen ise eluaeg meediaga suhelnud ja eelmisel aastal väga pikaajalise meediakoolituse läbinud teemal, kuidas erinevad meediavahendid töötavad ja mismoodi neid tehakse. Lõppu jäetakse alati küsimused ja ei kirjutata lõpuni lahti, kuidas asjad tegelikult on. Ei küsita otse allikatest, nagu seesama Pulleritsu näide – ei helista mulle ja ei küsi minu käest. Miks me peame mingeid anonüümseid allikaid kasutama? Ma olen alati telefoni vastu võtnud, alati tagasi helistanud. See ongi nende eesmärk – endale leib lauale saada, jätta õhku küsimused, mingid vastamata asjad – äkki hakkab see toimuma läbi meedia. Mina olen alati seda meelt, et suhtlen otse inimestega.

Ütlen otse välja: mis kuradi jutt see selline on?!

Mae: «Esimese hooga oli pakkuda võimalus Eesti meistrivõistlustel osaleda, kust harrastajate paremad pääsesid võistlema.» Enne Otepää MK-etappi oli ajakavas 26. detsembril Eesti meistrivõistluste 15 km vabatehnikadistants, aga see võistlus jäi lume puudusel ära. Enne Otepää MK-etappi ei toimunud mitte ühtki Eesti meistrivõistluste sõitu!

Mae: «Teisipidi see oli minu otsus.» Vähemasti aus ülestunnistus. Aga – mis järgneb!?

Mae: «See suvine meediakajastus, kus ta kirjutab maailma karikast ja minuga seonduvast ilma minuga rääkimata ja põhimõtteliselt valetab...»

Soonets ütleks, et selline süüdistus ajaks küll sita keema – põhimõtteliselt valetab!

Mae üritab mulle tagasi äsada sama kaikaga, mis tabas möödunud aasta kevadel ja suvel avalikkuses massiivselt suusaliitu, mille juhatusse ta pärast karjääri lõppu valiti. Mäletatavasti valetasid siis suusaliidu juhid ajakirjanikele ja rahvale näkku, et ei ole Andrus Veerpalu dopinguproov olnud positiivne. Jah, just see on valetamine: sa tead, mis on tõde, aga räägid vale juttu. (Nad tunnistasid ise ka pärast pressikonverentsil, et olid valetanud.) Millest aga räägib minu puhul Mae?

Jutt on tema töötasust Otepää MK-etapi peakorraldajana. Olin kolleegide meediakajastusest noppinud välja Mae töötasu suuruse. See on maailma ajakirjanduspraktikas tavaline: kõik tõsiasjad, mis meediast läbi käivad, muutuvad endastmõistetavaks faktiks – eeldatakse, et kolleegid, kes need tõsiasjad esimesena välja on toonud, on neid kontrollinud, ja kui keegi neid ümber lükanud ei ole, pole põhjust ka kahelda. Kui näiteks Õhtuleht on teatanud, et Veerpalu kahe noorema lapse nimed on Anlourdees ja Andorres, siis kõik järgmised, kes seda fakti mainivad, võtavad aluseks, et ju see nii tõepoolest on. Siin ei saa kõhklemise ja kahtlustamisega liiga paranoiliseks minna, sest muidu jõuaksime välja sinna, kus iga kord enne Jaak Mae nime avaldamist peaks talle üle helistama ja küsima, ega ta äkki nime ole vahetanud.

Mae helistas mulle pärast tolle tasu suuruse lehes avaldamist ja ütles, et see ei ole õige. Parandasin loo veebiversioonis summa selliseks, nagu Mae ütles selle minu pinnimise peale umbkaudselt olevat, ja avaldasin järgmise päeva lehes veaparanduse koos vabandusega, millele Mae ka oma ERRi intervjuus viitab. Eksisin faktiga ja tegin kõik, et see koheselt parandada. Aga mida ma ei teinud – ja milles Mae oma süüdistusega liiale läheb – ma ei valetanud! Valetamine on see, kui ma teadnuks, et ta töötasu on n+1 eurot, aga oleksin sellest hoolimata kirjutanud, et ta töötasu on näiteks n+10 eurot. (Mae küll kasutab väljendit «põhimõtteliselt valetab», aga see ei muuda tõsiasja, et ta süüdistab mind valetamises. [Mille poolest erineb põhimõtteline valetamine valetamisest?])

See, millest Mae räägib, on põhjendamatult ränk ja põhjendamata süüdistus. See on valesüüdistus. (Postimehe jurist kinnitas, et Mae käsitlus valetamisest ei ole õige.)

Enne jätkamist üks oluline asi veel: miks peaks üldse uskuma, et Mae väide, et ta ei saa nii suurt tasu, nagu minu kirjutises alguses seisis, on õige? Mae ei esitanud selle tõestuseks ühtegi dokumenti. Lisaks, kui täpsustasin meie telefonivestluses, kui suur see õige tasu siis ikkagi on, ei andnud ta mulle konkreetset vastust, vaid ütles, et see on palju väiksem. Kas ikka tõesti? Põhimõtteliselt – ja siin saame tõepoolest rääkida põhimõttelisusest – oleks ma võinud ta palvet fakti täpsust õiendada ignoreerida, kui ta ei tõesta mulle, et see summa, mille kolleegid olid avalikkuse ette toonud, on oluliselt ja kõvasti vale ehk palju-palju suurem tema tegelikust tasust. Siiamaani on põhjendatud küsimus, et äkki vabandasin faktivea eest, mis polnudki tegelikult viga. Tunnistan taas: inimlikud tunded said võitu ajakirjaniku kutse-eetika kohustusest kõiges alati kahelda ja nõuda tõestuseks must valgel dokumente.

Aga jätkame Mae intervjuuga: «Edaspidi lähtusime sellest, et võtsime eelmise aasta harrastajate sõidud, kus kutsed said paremad – teoreetiliselt oli tal variant. Kui ta oleks nõus rääkima lahti, mis põhimõtetel kirjutav meedia tänapäeval asju kajastab.»

Tõesti, mulluse harrastajate klassi 15 km võitja Siim Vinter oli Otepääl stardis ja Andres Juursalu oli kutsutute kirjas, aga kuuldavasti oli ta haigestunud. Rohkem harrastajate klassi esindajaid Otepää 5 km stardis polnud. Ülejäänud olid Mae kutsutud spordi- ja muud kuulsused, ja siin ma ei vaidle: kui tema teeb võistluse, on see suuresti tema asi, keda ta osalema kutsub. Aga ei maksa mitut asja ühte patta panna – et minu osalemise tingimuseks olnuks, kui ma «oleks nõus rääkima lahti, mis põhimõtetel kirjutav meedia tänapäeval asju kajastab». No ei ole ma sellist kutset saanud Maelt ega Eesti Suusaliidust mitte kelleltki. Milleks niiviisi vett segada?

Mae küsib: «Miks me peame mingeid anonüümseid allikaid kasutama?»

Vastan tema enda sõnadega: aga selleks, et suusaliidu tegelastega suheldes on «viimase poole aasta kogemus [--] olnud üsna negatiivne». Suusaliidu esindajad on palju valetanud ja vassinud, nende usalduskrediit on nullilähedane. Mae teab küllap suurepäraselt, nagu enamik teidki, lugejad, et üks jutt on see, mida räägitakse oma nime all ja avalikult, aga see, kuidas asjad tegelikult käivad, on selline jutt, mida räägitakse ainult juhul, et see mingil juhul rääkija nimega ei seostu. See on nii spordis kui poliitikas, kultuuris kui kus iganes.

Kokkuvõtteks, et oleks selge ja lakooniline resümee: võib-olla eksisin Mae töötasust kirjutades faktiga, kuid ma ei valetanud, isegi põhimõtteliselt mitte. Parandasin väidetava vea kohe, kui sellest teada sain, ja vabandasin Mae ees nii telefonis isiklikult kui lehes avalikult. Minu süüdistamine valetamises, sh põhimõttelises, on alusetu ja põhjendamata.

Ja veel: mulle ei meeldi inimestega verbaalselt kakelda. Eelistan alati head ja mõistvat läbisaamist kanakitkumisele, altkulmu-piidlemisele, rusika taskus kandmisele jms-le. Aga samas peab enda eest ka jõuliselt seisma, kui sulle on avalikult kallale tungitud.
******
Great Southern Overland Stage Route of 1849, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae Otepää MK-etapi peakorraldajana. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja a3: Jaak Mae Otepää MK-etapi peakorraldajana. Fotode autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 4: Jaak Mae ja näitleja Jan Uuspõld Otepää MK-etapil harrastajate 5 km sõidu eel. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

98 Kommentaarid:

At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Selles intervjuus mainib Mae ka, et ta on viimase aasta jooksul läbinud väga palju koolitusi kuidas pressiga suhelda. (Huvitav, kas ESL raha on ikka õigesti kulutatud - kui näiteks mõni minister jääb korruptsioonis vahele ja ostaks siis ohtralt meediasuhtluse koolitust? - see tekitaks kindlasti küsimusi. Aga eks MTÜ ei tekita kunagi kelleski küsimusi.) Olen ka servapidi sellistest koolitustest kuulnud (peab olema organisatsioonis suhteliselt kõval positsioonil, et sinna saadetakse). Üks esimesi tõdesid, mida õpetatakse, on "Ära valeta meediale". Mässid end veel rohkem sisse. Mae nähtavasti ei ole seda punkti veel päris 100% kätte saanud, seetõttu vastamisel jäljest välja ja raskusi püsti jäämisegagi... 8)

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

...mulle ei meeldi inimestega verbaalselt kakelda.

aga teen seda ikka

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

13:43 annab demagoogia õppetunni - kontekstist väljatõstetud tsitaat. Loe läbi mida Priit tegelikult ütles.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

kõik tõsiasjad, mis meediast läbi käivad, muutuvad endastmõistetavaks faktiks

Huvitav tõsiasi... Keegi on nõus ka sellega, peale ajakirjandusproffide?

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:48, Blogger Priit Pullerits said...

Janno, 14:02, see on minu blogi ja teie ei tule siia mind solvama ega minu pihta alusetuid süüdistusi pilduma, nagu tegeleks ma ses sissekandes demagoogiaga. Seetõttu saatsin teie kirjatöö prügikasti ja olgu ette öeldud, et saadan ka kõik teised sellised. Sama käib ka teie kohta, 14:29 - miks te peate nii käituma, mind alusetult süüdistama ilma selle kohta ühtegi fakti esitamata? Mida te sellega saavutada tahate? Näitate vaid enda tobedust.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Ei teagi, kas viga on koolitajas või koolitatus, aga peale meediaga suhtlemise koolituse läbimist ei tohiks nagu küll sellist rumalat intervjuud anda. Lahenduseks on kaks võimalust - Mae peaks koolitajalt raha tagasi küsima või siis koolitajale uuesti maksma ja laskma end uuesti koolitada.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Selles teemas olen Priidu poolel. Ei ole meelest läinud ESL kevadine esinemine. Priit, võitle enda eest, kui muidu ei saa, tuleb verbaalselt kakelda.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Mae poleks pidanud praegu Pulleritsu mittekutsumist mingi leheloo faktivea ajendiga põhjendama, siin ma olen Priidu poolel. Mae oleks pidanud välja ütlema, et tegelik põhjus oli see, et Pullerits on kiuslik, lapsik, edev, hüsteeriline ja loll kompleksidest vaevatud vanamees -- sellepärast ei kutsutudki!

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Olen blogi vaikiv jälgija, kuid üha suurenev Priidu isikupõhiste ja teemaväliste kommentaaride hulk, mis sisaldavad Priidu kahepalgelisust, valelikkust, kontekstist teemade väljarebimisi jms, on ikka tõsiselt tüütuks muutunud. Teemakohaseid ja spordist rääkivaid kommentaare jääb üha vähemaks. Usun, et enamust spordihingega blogilugejaid ei huvita sellised märkused. Sügavalt kahtlen ka, kas kõik need anonüümsed kommenteerijad on päris elus ise nii ausad, sirgjoonelised ja mittekahepalgelised nagu nad seda Priidult ootavad. Mina küll 100% nii enda kohta väita ei saa:) Toetan täielikult kõikide selliste kommentaaride kustutamist, et ma ei peaks neid õhtul lugema.

Tõnu Lillelaid

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

pikk jutt s*tt jutt!

 
At 17:02, Blogger sk8erboi said...

minuarust Pullerits tõestab ise siin sedasama asja, millele ta kirjutises vastu vaidleb. Nimelt - selle asemel, et võtta telefon ja Mae käest küsida "Miks sa, Jaak Mae mulle avalikult kallale tungisid" kirjutab ta sellest pika "verbaalse kakluse". Priit, aga mis siis on, kui ERR ajakirjanik natuke Mae sõnu nö "valesti kirja pani"? - ei tea seda, aga lihtsalt hüpoteetiline näide - sellisel juhul kogu argumentatsioon variseb kolinal kokku..

Ehk siis küsimus - miks sa otsustasid kirjutada pika, emotsionaalse loo, selmet ise toru tõsta ja see asi klaarida ja küsimusele vastus leida?

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Sull,
sellepärast, et meedias esitatud süüdistusele tuleb vastata samas või samaväärses meedias. Täpselt sama lugu on vabandustega. Mae töötasu asjus avaldas Pullerits paranduse sama väljaande (PM)veergudel. ERR Spordi intervjuu järel Priidul Maele helistada ei ole mõtet ega põhjust. ERR Spordi ajakirjaniku professionaalset kompetentsust võib eeldada. Pane tähele, et Pulleritsul on peale ajakirjanikutöö ka õppejõu kohustused ja oma blogis vastulause anda on praktiliselt parim ja õigeim mida ta saab teha.

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Sulev, igati põhjendatud küsimuse eest. Aga sellepärast, Sulev, et Mae süüdisused on avalikud ja avalikele süüdistustele on igati põhjendatud avalikult vastata. Meie oletatav telefonikõne Maega oleks jäänud meie vahele ja Mae väljaöeldud n-ö tõde oleks ilma igasuguse vastukriitikata ikka avalikku ruumi üles jäänud nagu lõplik tõde. Nüüd teavad asjast huvitatud isikud ka minu versiooni. Olen selle esitanud faktidele rajatuna ja pikalt põhjendatuna (seda ütlen teile, 16:55 ninatark!), et kõik oleks sarusaadav ja läbipaistev.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Tohoh!

"Tarmo Rüütli sõnul näitab selline tunnustus [Valgetähe IV klassi teenetemärk], et Eesti rahvas januneb edu järgi tõelistel maailma spordialadel." (ERR Sport)

Ja mina arvasin, et Eesti rahvas januneb sprindikoondise igavestele luuserite üha uute ürituste jälgimise järele. "Tõeline" maailma spordiala on vist see, kus mängivad tõelised mehed? Kas saalihoki on tõeline maailma spordiala? Võrkpall? Sulgpall?

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

13:43 annab demagoogia õppetunni - kontekstist väljatõstetud tsitaat. Loe läbi mida Priit tegelikult ütles.

13:57

Ja mida ta siis ütles. Kakelda ei meeldi, aga natuke ikka kakleks küll...

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Mae on ikka kuradi loll,kas ta siis tõesti ei tea,et kui s.hunnikut torgid,läheb haisema.HD.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui vassimise teed juba minna, kas valefakti kasutamine on näiteks pigem mittetõe rääkimine kui valetamine?

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jäi Pandora laegas, mille Mae väidetavalt avas?

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutasin siin sellest Mae ütlusest juba siis kui see ilmus. Priit, miks alles nüüd ärkasid?

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Võiks ju nentida - sealt kus algab emotsioon, sealt lõpeb kaine mõistus. Seda ma olen korduvalt tundnud selle blogi sissekannetega tutvudes. See teeb selle blogi huvitavavaks, sest kunagi ei tea kui kaugele emotsioon kainest mõistusest liigub. Eriti hea näide oli maratonil osalenute liigitamine kahte leeri. Kas mul on õigus?

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

kas nii ongi, et kui algul viskad teadlikult vigase info välja, et see siis nagu valetamine polegi??

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Uued suusad, saapad ja roikad.
Ja sisse veel väike zapoljarnaja stoika...

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Jaak on küll ajakirjandusega palju suhelnud, kuid siiski mõnevõrra teises (lihtsamas) positsioonis, seega on mõningased apsakad mõistetavad. Ehk ei peaks väga kuri olema!? Isegi kodanik kaitseminister oskad end väga karmilt luisates ämbrisse ajada :D
Erki

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

21:18
Seda valetamiseks nimetada on halvas usus inimese tige mögin.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit ei teinud Jaagule selgeks, millistel põhjustel esialgne väär info tekkis, siis peab ta iseennast süüdistama, sest Jaagu seisukohast ongi ju see maakeeli - valetamine, kui fakt on vale. Kui aga tegi selgeks ja Jaak ikka haugub, siis on Jaak lihtsalt rumal.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

See, et Jaak ei põhjenda ise oma väidet (veidikenegi pikemalt), näitab tegelikult parajat hoolimatust ja pohhuismi. Minu silmis on mõlemad, nii Veerp kui Mae pisikedes rõvedad ülbikud.

 
At 22:59, Blogger Karli said...

Ei hakka õli tulle juurde valama ja küsin siira huviga hoopis õigekirja kohta.

Priit, mulle tundub, et järsku oled palju rohkem sulgusid kasutama hakanud. Aga miks kirjutad:

See on valesüüdistus. (Postimehe jurist kinnitas, et Mae käsitlus valetamisest ei ole õige.)

Mitte aga näiteks:

See on valesüüdistus (Postimehe jurist kinnitas, et Mae käsitlus valetamisest ei ole õige).

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Egiptuses on 70 inimest jalgpallimatshi järgses kakluses maha löödud. .. Aga homme on siis loodetavasti sprindikoondise suurpäev. Moskvas Luzhiniki linnarajale on üles antud u 10 meest, kelle vastu kuidagi ei saa, kümmendkond on selliseid, kelle vastu saab hea õnne korral, ülejäänud on alistatavad. Ma prognoosiks kuni 3 eesti meest punktisaajate hulka.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Punkti sulgudesse pandud lauses - esimene näide on Ameerika kirjaviis, teine esitab eesti õigekirja normi.
Ameerika oma on loogilisem. EKI keelekorraldajad ütlevad selle peale, et eesti õigekirjanorm on erinev. (Aga ärge küsige neilt miks.)

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Priit need Maed ja Veerpalud on harjunud olema eelistatud seisundis ning igasugused neile ärapanijad ja nn hüppajad ei meeldi kohe üldse. Eesti MV- l paar aastat tagasi pidi noorema satsi vend Veerpalult vist lausa luba küsima, et mööda sõita.
Ülaltoodud väidet iseloomustab ka Veerpalu koondise dressis Otepää MK- l figureerimine.
Teet

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, ei tea kas Priidul suusatamiseks enam mahti polegi, lugusid tuleb kui Vändrast saelaudu....Aga-aga....vilksamisi lähiminevikust meenub JM meedias sellise vaoshoitud, tagasihoidliku ja pigem mureliku ilmega, eks ole see möistetav ka, et krabamisi saadud vastutav koht seab omad nöudmised. Nüüdseks on MK möödanik ja seesama mees on kui ümbersündinud, valmis südant puistama kuni köige kaugemate ja salapärasemate soppideni. Ja mis välja tuleb: aastatega üha süvenev inimeste vahelises suhtlemises kasutatav vanade, isegi omavahel selgeks räägitud, erimeelsuste taas ja taas öhku pildumine. Aeg oleks edasi elada ja toimetada, mitte aga minevikuvarjudega vinguda. Teisalt möeldes kehastus JM saatuse tahtel kui karistavaks jumalaks, kel avanes vöimalus aastaid sageli ebaproffesionaalsele spordiajakirjandusele(sportlaste ebaedu kajastused) koht kätte näidata, eirates Priidu(kui sportliku ajakirjanduse esindaja) kutsumist üritusele. Mis teha, elu paratamatus: valel ajal vales kohas olla ei maksa.....Egas noh, mis seal ikka, aga ääretult labane ja silmakirjalik on see kuis seda tehti. Ürituse eelne vaikimine, hiljem süüdistustega selgitus. Meenutab see pigem sellist p...sselakkujalikku käitumist FIS-i suhtes, teisti polekski saanud. Kui pöhjus enne avalikuse ette paisatuks, tabanuks suusaringkondi taas omapärane skandaal, nääklemine, vastastikku süüdistamised jne, see poleks FIS-i tegelastele mitte märkamatuks jäänud ja palju pole vaja möelda,et millise arvamuse see kujundaks. Kindlasti möjutaks selline olukord MK edasiste toimumiste otsust: kui omal kodus asjad korras pole, siis mida te saada tahate... Enne talentide paraadi lahvatanud skandaal möjutanuks nii mönegi kuulsa ja kummalise reaalset osavöttugi vast....Maamees

 
At 01:29, Blogger GuidoMukk said...

"Sümpaatia" on vastastikune.
Algame Veerpalus..loomulikult on Mae solvunud kuidas Priit oma sõpradega tema sõbra ja treening kaaslase kõri järasid, Jahh SL valetas ja vassis ja mängis väga vale mängu.
Asi ei olegi Mae palgas, vaid selles kuidas Priit kajastas suusa MK etapiga seonduvat. Kuidas õiged mehed minema löödi ja jobud sinna kõrgele palgale asemele määrati-sokutati..et kuidas see kõik ikka FIS'iga suhted nässu keerab kui paneme etteotsa küsitavad mehed hullude palganumbritega.
Siis teema kas MK etapp ikka toimub ja kuidas see ,siis ikka toimub kerge kahjurõõm et näe võetaksegi meilt ära. Ikka hr. Pahviga kahehäälse lauluna ja vaheldumisi
Kui MK etapp siiski toimus oli tandem kohal ja luges pealtvaatajad üle. Nenditi siis et vähe (nagu ei oleks seda olnud võimalik prognoosida,,et vaadatavus peale edulugu väheneb). Mina isiklikult imestan et raja ääres niigi palju publikut on ja kui asjalik see publik on.
Siis ei saa Priit üle sellest et miks ikka teda ei olnud kutsutud show programmi 5km sõidule, kui seal oli Jan Uuspõld, keda Priit võimeline igast asendist võitma. Priit asi olnud selles et kes selle võistlusraja kiiremini läbib.
Teisalt on Jaak olnud liig otsekohene ja vaenulik hr. Pulleritsu suhtes..nii professionaal ei käitu olgugi tal selleks kasvõi mitmed põhjused.
Vabandust kui mu väited ei vasta sõna sõnalt blogipidaja sõnadele. Püüan edasi anda muljet mis minul teie kahe vahelistest sammudest jäänud on.
Nu igatahes järgmine aasta meil MK etappi ei ole

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. blogipidaja. Eks see ole ikka nii, et ajakirjanik kasutab oma professioonist tulenevat oskust ja võimu ning võitleb sulega. Kodanik teostab oma võimu valimistel, ning annab oma hinnangu oma häälega. Ning võistluse korraldaja asi on vastutada oma ürituse eest ning sellisel showüritusel on tema asi otsustada kes osaleb ning kes mitte ning kellegi teise asi ei ole kobiseda sel teemal. (rahvas otsutab niikuinii ise, kas ta jälgib seda üritust või mitte). Ei maksa nüüd siin filosofeerida kas pealtvaatajaid oli vähe või mitte. Selle hinnangu annavad niikuinii korraldajad (koos ürituse toetajatega).
kokkuvõtteks - lihtinimesel ei maksa õpetada professionaalset ajakirjanikku - niikuinii valdab see teemat paremini. Samuti ei maksa ajakirjanikel õpetada väga palju teiste eluvaldkondade inimesi, ega eeldada et teavad näiteks paremini, kuidas ühte spordivõistlust korradada.
Jaanus

 
At 09:57, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Jaanus, teil on ses mõttes imelik kommentaar, et heidate mulle ette seda, mida pole põhjust heita. Lugege palun uuesti - näete mu sissekandes, et ma ju ka möönan, et korraldaja asi, keda ta kutsub. Samas, erinevalt teie väidetust, ei tee ma ühtki remarki pealtvaatajate arvu kohta ega ole seda ka teinud lugudes, mida olen Postimehes avaldanud. Palun ärge rünnake mind asjade eest, mida ma ei ole teinud! Seda ei ole ju palju palutud? Ainus, millega mu sissekanne diskuteerib, on Mae intervjuu ERRile - oponeerin üksnes seal öeldule, ei millelegi muule.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Pakun, et paari viimase kommenteerija lugu on tõelähedasem kui seekordne blogipostitus.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Nu mis sa oskad kosta ... ajakirjanik on diagnoos, mitte elukutse:)

 
At 11:02, Blogger Priit Pullerits said...

Väga kõva sõna, 10:00, loomulikult on need, kes asjaga ise vahetult kokku pole puutunud, vaid toetuvad juhuslikele muljekildudele, palju targemad ja teavad asju paremini kui need, kes on sündmustes ise osalised. Väga kõva väide teilt, jätkake samas vaimus, nii jõuate kindlasti kaugele!

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Korra veel lisaksin, et Teie nüüd heidate mulle ette seda, mida mina ei ole väitnud. Kui lugeda minu postitust, siis on seal kirjutatud, et "ei maksa teha seda või toda". ma ei ole väitnud, et Te olete neid asju teinud ju.
Et jutt nüüd väga jamaks ei kisu siis ma tahtsin öelda seda, et tavainimese jaoks pole niivõrd oluline, kuidas asi sõna-sõnalt väljendub (see vist rohkem juristide - ja tundub ka ajakirjanike jaoks oluline) vaid see millisel kujul jutust valdavalt aru saadakse - mis omakorda on muidugi individuaalne.
Jaanus

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehed, oleks aeg ära õppida, et kui te oma väite järele sulgudesse kirjutate, et tuttav jurist ütles, siis on see juba toetuv fakt. Noh umbes nii:
See on valesüüdistus. (Postimehe jurist kinnitas, et Mae käsitlus valetamisest ei ole õige.) See, et sama palju, kui on juriste, nii palju on ka arvamusi. Subjektiivne ila, mitte objektiivne fakt.
Janno

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Nädalavahetus anti vabaks. Tamsalu lükkus 11. märtsile.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjutab vale õigeks.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits uuris Veerp asjaolusid vägagi põhjendatult. Mulle tundud, et eesmärgiga ise aru saada asjadest, mitte midagi võimendada - seega: Põhjendatud sadism. Et Mae "tagasi tegi" on juba põhjendamatu perverssus ja näitab mehe "taset".

 
At 12:31, Blogger Priit Pullerits said...

Võtame vabalt - saime armuaega juurde:

PRESSITEADE: Tamsalu-Neeruti maraton lükkub külma tõttu edasi

Sel pühapäeval toimuma pidanud 15. Tamsalu-Neeruti suusamaraton lükkub
nädalavahetuseks ennustatavate krõbedate külmakraadide tõttu edasi. Maratoni uueks kuupäevaks on 11. märts.

Maratoni peakorraldaja Vahur Leemetsa sõnul peab suusamaratoni toimumiseks tunnetatavat külma olema miinus 25 kraadist vähem. «Täna hommikul EMHI-lt saadud prognoosi kohaselt on pühapäev erakordselt külm – öine temperatuur
langeb miinus 30 kraadini ja päevane maksimum on prognoosi kohaselt miinus 22 kraadi. Lisanduv 2-3 m/s tuul ning üle 80-protsendine õhuniiskus
suurendavad külma mõju veelgi. Maratoni korraldusmeeskond otsustas, et sellistes karmides oludes ei ole võimalik suusamaratoni ohutult korraldada
ja see tuleb edasi lükata 11. märtsile.»

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Mõistlik!

 
At 13:22, Anonymous Nipi said...

Tähendab,

See kui Mae avaldab rahulolematust pressis avaldatud valede (faktide) üle, siis see on avalik kallaletung

Aga see kui Mae kohta avaldatakse valesi (fakte), siis see ei ole kallaletung vaid tavaline ajakirjandus.

Selge.

(Faktid on sulgudes sest fakt ei saa vale olla.)

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa arvad, et sul õigus on?
Isegi kui on, siis palju olulisem on see kuidas sinust aru saadakse. Kui saadakse aru, et sul ei ole õigus, siis oled sina midagi valesti teinud, end valesti väljendanud jne.,
seda isegi siis kui sul õigus on.
Vaata peeglisse ja paranda oma väljendusoskust, selliseks, et ei peaks pärast lõputult klattima ja tõestama, mida sa tegelikult öelda tahtsid. Ühele ajakirjanikule on see oluline oskus, see on see, miks üks ajakirjanik on lugupeetav ja teine ei ole.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Nipi, hästi öeldud!

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Tuleks võtta pädev ja asjatundlik sõltumatu audiitor, kes ESL raamatupidamise põhjal välja selgitaks palju Jaak Mae siis Otepää MK etapi korraldamise eest teenis. Võidakse ju kasutada igasuguseid skeeme. Jaak Mae võis saada stipendiumi "suurvõistluste korraldamise oskuste arendamiseks", võis saada hüvitisi, võis saada midagi Jaak Mae suusaklubi kotti - mida iganes. Kui ajakirjanik nõeltäpset küsimust välja ei mõtle, siis mõistlikku vastust ei saa. Niisiis, audit!

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanike suurim viga ongi see, nad arvavad kõik, et see mis nemad ütlevad, see ongi õige ja kui keegi julgeb neid kritiseerida, siis on see rünnak nende vastu. Kuna nende käes on ka avalikud väljundid (ajalehed, neti väljaanded) siis on neil alati lihtne kiiresti vastulöök anda.
Ajakirjanikule peab vastaspool alati tõestama kõike, kuid tihtipeale ajakirjanik oma asju tõestama ei pea.

Priit, mis su nõuandjad ütlevad nüüd treeningute kohta selliste külmade ilmadega, kas on need sobiva (väga sooja, tuulekindla)riietusega mõistlikud ja kui pikad nad võiksid või tuleks kolida siseruumidesse?
Emeri

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Külmade ilmadega treeningud nõuavad oskuslikku riietumist. Pulleritsu asjatundmatus selles valdkonnas on üldtuntud ja mitmel puhul tõestust leidnud. Kui väljas paugub pakane, soovitab Pullerits palja kaelaga sõitma minna. Kui sügisel ilmade jahenedes lisatakse kiht-kihilt rõivaid, siis Pullerits sõidab samamoodi edasi kuna roided närvivaludes. Jne. Pealegi ei orienteeru mees spordirõivastuse liikides ega markides.
See blogi kahju küll, ei ole see koht, kust nõu küsida.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Just-just, seepärast ma küsikski nõu Priidu nõuandjate käest.
Emeri

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

kuidas sellise külmaga riietuda? aasta tagasi soovitati siin ajalehte PM ja korvpallipükse.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Ega suusarajad jänesed ole, kes eest kipuvad jooksma ning vöib-olla on kasulikum need köige pakaselisemad 3-4 päeva tubases meeleolus kamina ees puhkust nautides mööda saata.....Maamees

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

"aasta tagasi soovitati siin ajalehte PM ja korvpallipükse."

8) 14:12, jah nii see tõesti oli.

Siin on muide (mitte küll võistleja, vaid harrastaja tasemega) head juttu külmaga riietumisest:
http://hellutreenib.blogspot.com/2012/01/windstopperiga-sporditrullad-ja-selle_29.html

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aeg oleks seada kõrgemaid sihte. Mis sa ikka nutad taga seda Otepää harrastajate võistlust kuhu sind ei kutsutud.

Parem taotle kohta Eesti sprindikoondisse. Usun, et 1,5 km läbimine 3minuti ja 48 sekundiga peaks olema sulle täiesti jõukohane. See siis Eesti sprindikoondise tänase Moskva etapi kehvim aeg.

Noh mehed, kes toetab mõtet, et saadame PP Eesti sprindikoondisse.

Siim

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma siiski täpsustan seda mida ma küsisin. Et kas sellise külmaga on otstarbekas üldse väljas trenni teha ja kui on siis kui pikalt, kus see mõistlik piir oleks. Küsimus ei ole mitte selles, mis selga panna.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Käisin täna lõunal Dendros suusatamas, tuulekülma oli 30 kraadi. Rajal nägin nelja suusatajat, kõik olid naised, mida siit välja lugeda?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

14:57 Kas üldse on mõtet trenni teha? Kui selle endale selgeks teed, siis saad aru, et külm ei puutu asjasse(mõlemal juhul).

 
At 15:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kohutav, mis Moskvas on toimunud. Eesti suusatajad on saanud sama haledalt tappa nagu fritsud külmal ammusel talvel Moskva all. Parimana käest hiljuti haavata saanud Anti Saarepuu 42., teised kõik veel tagapool. Anti kaotus parimale 12 sekundit. See on ju sada meetrit! Ei, ärge minusugust vana sinna koondisse ajage. Kõige rohkem vähenevadki vanusega kiiruslikud võimed. Ilmselt Sellis kukkus, ta aeg on teistest nii palju kehvem. Aga Pahv, Peep peaks siit küll saama ainest kolmniks, et sprindikoondise treener astuks tagasi. Siin ei ole enam tegemist paigalseisugagi, siin on ju sulaselge tagasiminek...

 
At 15:24, Anonymous ÄN said...

24 naist eespool meie kehvimast suusatajast. Mida siit välja lugeda? Aga seda, et ta ilmselt kukkus.

Seega peaks Priit veidi kiiremini sõitma ja püüdma 1,5km aega 3:25 kanti, kuhu jäi Kümmel.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Meie määrdemehed ei leia rohtu külmale Venemaa lumele!

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks huvitud marginaalse ala marginaalsetest tulemustest?

 
At 15:41, Anonymous ÄN said...

15:31 Tundub, et teiste meeskondade palgal olevad siiski leiavad.

 
At 15:45, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kas termin mahesuusatamise, mis on tänases Eesti Ekspressis nädala uudissõna, läks siit kommentaariumist liikvele? Kas keegi tunnistab selle oma leiuks - aga ausalt, palun!

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik, et sõna mahesuusataja läks tõesti liikvele siit blogist. Kasutasin sõna mahemees 26. jaanuari blogi sissekande kommentaarides nende suusatajate kohta kes ei kasuta „keemiat“ st geele, vitamiine, taastusjooke jne. Õige mahesuusataja väldib ka ametlikes toidupunktides pakutavat ja eelistab rajakõrvalt lund suhu kahmata.

PS. Kunstlumi ei ole mahelumi, seda siis palun mitte suhu panna.

Siim

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Nii palju sa siis "OMA" blogi loed Priit!!! ATA ATA

 
At 17:30, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, Siim, ma arvan, et võite esitada põhjendatud taotluse selle sõna autorlusele.

Ja kuulge, 17:08, vean kihla, et mina olen ainus, kes on siin blogis viimase kui kommentaari läbi lugenud. Kuna neid on nii palju - hea asi tõmbab ikka teisi ligi (ega tuhat kärbest saa ju eksida, et **** on hea!) -, siis ei ole siin midagi imelikku, kui kõik ei püsi meeles, kes mida ütles.

Aga täna vist suusatama ei lähe. Külma tõttu. Ja pole siin midagi häbeneda. Kes uudiseid lugenud, teab, et Dario Cologna ei lähe külma tõttu isegi Rõbinskisse võistlema. Tuleb ikka tippude tipust eeskuju võtta!

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Ega sellise külmaga suuda suusatamist enam nautida ka!

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Mahesuusatamine on suurepärane leid ja minule jäi Siimu vaimukas kirjutis küll kohe silma ja meelde. Blogiomanik ilmselt blufib - kuna see kommentaar ilmus juba siis, kui uus lugu üleval oli, siis vaevalt Pullerits seda läbi luges.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Nugisuusataja - suusataja, kes sõidab sõidab maksimaalselt teiste kulul. Seab end alati teiste tuulevarju, kunagi ei lähe vedama. Sageli kasutab ka võistluspaika sõitmiseks teiste priiküüti. Võib sõita laenatud varustuses.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti ei ole minu arvamus meeldiv Priidule, aga olen sedakorda Mae poolt. Korraldades üritust, oled paljudes asjades vastutav. Miks peaks otsima nö. pugemise variante ,et saavutada positiivset tagasiside. Seda enam ,et härra Priit(ja Pahv) ,olete ikka ülemõistuse liialt suusatamist tümitanud. Seepärast jään Mae poolele ,sest töö ja korraldus on otseselt tulemusega mõõdetav , kahjuks ajakirjanike poolt tihti pastakast imetud intriig ei oma mingit reaalselt mõõdetavat tulemust. (vahest on asjal iva ja kui ei jätate sinnapaika,otsides midagi uut millega teemat tõstatada).Äris ,töös nii ei saa!

RVW

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

RVW, ESL ei ole Albu valla aukodaniku Jaak Mae ja sõprade eraäri. See ongi avalik-õigusliku organisatsiooni ja eraäri vaheline vahe - tegelikult sa ei saa võistlusele kutsuda põhimõttel meeldib-ei meeldi, mulle kasulik-mulle mittekasulik. Ja see, et ESL on Mae, Veerpalu ja Alaveri perekondade eraäriks muutunud, ongi probleem.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Seleta kuidas on ESL eelinmetatud meeste eraäri?

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Näiteks nii, et avalikus organisatsioonis on palganumbrid avalikud ja sellist vaidlust nagu Mae puhul ei saakski tekkida.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Mae püüdis Priidu kodurahu kõigutada.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1732181
Priidule mõtteainet. Üks asi on sõnumit tuua. Teine asi on seda sõnumit aina ja aina ja aina peksta. Ja põhjenduseks ikka seesama lugulaul, et "lugejal on õigus teada", mis sellest, et teadmisest ja sõnumitoomisest on ammu juba saanud valus peksmine.
Janno

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pahv, kuula veelkord seda Makarovi kommentaari, mille Janno lisas ja mõtle elu üle. Soovitavalt rohkem kui hetke - nii tund, kaks, veel parem kogu öö...

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Väsimatu "Mehed ei nuta" kuulajana on mul kahtlus, et Pahvil ei ole seda, millega mõelda.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui ilm läheb suusatamise jaoks liiga külmaks, siis asenda jooksutreeninguga.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Tõmba buff õiesti pähe. Läbi õhukese buffi saad ka mugavalt hingata.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Ega see jooksmine oluliselt meeldivam ei ole!

 
At 00:58, Anonymous Anonüümne said...

Külmaga muutub jooks pigem jooksuharjutuseks. Sest normaalselt joosta ei saa, segavaid tegureid on mitu: külm, vähene valgus, ebatasane ja libe pinnas, lumevallide tõttu kitsamad teed. Harjutusena seda tulebki võtta. Ei tasu tingimata harilikku stiili püüda säilitada. Käte töö tugevamaks, samm tippivamaks. Kindlasti tuleks leida tee, kus autoliiklust minimaalselt. See ei tarvitse olla lihtne. Külmaga muutub treening ka riietumisharjutuseks. Kuid talvel jooksmine arendab ja teeb tugevamaks.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Külmaga joostes on "üks" eelis soojale ilmale, nimelt saab trenni teha keskmisest madalama pulsiga. Mina igatahes soovitaks seda soojalt!

Ain V

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame tõele näkku. Kas ajakirjandus on "suusaloo" kajastamisel faktidega eksinud? Võib-olla pisiasjades, aga üldjoontes ja suures pildis ei ole. Seega igasuguse mõttetu müra tekitamine suusainimeste isiklike solvumiste pinnalt on pinnavirvendus kogu juhtunus, millele ei tasu väga tähelepanu pöörata.

Jah, eestlane on vapustavalt tolerantne. Kui palju me näeme avalikus elus ja meedias erinevate elualade tegelasi, kes kõrge õiguskultuuriga riikide kategooriate alusel oleks ammu oma tegude tulemusel alla vett lastud. Vastupidi, paljud neist on meil endiselt arvamusliidrid, keda ka rahvusringhääling ei pelga appi kutsuda.

Vähemalt täna veel kehtivat asjade seisu arvestades peaks see suusaladvik, kes juhtumitega seotud, väga madalat joont hoidma. Mida me aga näeme, on hoopis vaikselt avalikku pilti tagasi imbumime ja ka meedia näitab esimesi "vastuvõtu" märke.

Selles kontekstis ajakirjanike süüdistamine kõlab kõrvalt vaatajale üsnagi skisofreenilise olukorrana. Jättes emotsioonid kõrvale, siis oi kui leebelt ja tundlikult on ajakirjandus tegelikult kogu seda teemat kajastatud. Arvan, et mitmed mehed peaksid täna olema väga õnnelikud, et ajakirjanikud ei ole alustanud palju ebamugavamate küsimuste küsimust. Kas on jäädud äraootavale seisukohale? Mulle tundub see suur vastutulek mida nautida, väga rumal on aga sellist olukorda ära kasutada vasturünnakuteks.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Terminit mahesuusatamine kasutati 22. jaanuari Õhtulehe ühe artikli kommentaarides. Täpsustada ei oska.
Tuleks panna üles kuulutus, näiteks Postimehes, et otsitakse inimest kes selle uudissõna esimesena trükipressis, tõenäoliselt kommentaariumis, avaldas. On põhjust arvata, et autor annab endast teada. Sellel uudissõnal on kõik eeldused kujuneda aasta uudissõnaks.

 
At 10:00, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 09:37, väga sisuka ja mõtlemapaneva kommentaari eest. Paljudele minuvastastele see kindlasti ei meeldi, aga nad peavad tunnistama, et arvestades, kui korrektses keeles ja läbimõeldud sõnastuses ja rahulikus toonis see on esitatud, siis on teie kommentaar siin palju-palju rohkem väärt ja kaalukam kui enamiku teiste sõnavõtud.

Ma arvan ka, et selle asjaga tuleb edasi minna ja igasugusele vaiksele tagasiimbumisele, mida näiteks tegi peatreeneri volitustega peatatud Mati Alaver Otepääl, tuleb pidurit tõmmata. Me ikka ei tea ju midagi sellest, milline võis olla sündmuste ahelas Alaveri roll. Aga mulle on selle kohta üht-teist räägitud ja ma ei kavatse seda väga pikalt vaka all hoida.

Samuti helistasin just äsja Sandor Liivele, et küsida, kelle käest ja mil viisil saaks ma kätte kõik MTÜ Eesti Suusaliit dokumendid, mis puudutavad MK-etapi korralduskomitee juhile Jaak Maele makstud palka, kuluhüvitisi, kompensatsioone, boonuseid jms. Me ei tea ju siiamaani, kui suur oli tegelikult tema tasu. Teame vaid seda, et Mae väitis, et see ei olnud selline, nagu meedia suvel kirjutas, sh mina, aga me ei ole selle väite kinnituseks saanud mitte ühtegi fakti.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, sellid, tõmmake veits tagasi! Jaak peaks madalat joont hoidma ja olema õnnelik, et ajakirjandus talle ebamugavaid küsimusi ei esita??
Kui teate midagi enamat, et teda süüdi mõista, ehk jagate seda siis ka teistega.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits: koduetapi miraaž

http://www.tartupostimees.ee/726778/com/priit-pullerits-koduetapi-miraaz/

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Süüdi mõista Maed siis milles? Kust siis nüüd selline teemaarendus, võib-olla peaksite ise täpsustama oma mõtet. Kes ütles, et Jaak Maelt tuleb midagi küsida. Ja kas temalt ei tohigi enam midagi küsida :)? Igaüks otsustab ise, millist joont ta hoiab, loe ridade vahelt välja pigem seda, et mulle tundub ebamõistlik rünnata meediat ülimalt marginaalsete teemadega, kui tõsisemad teemad on tänaseni õhus. Eks aeg annab aru, kas ja kui palju on sellest kasu.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Eks järjekordselt on targem oma liivakastinurgas mossitada,selmet võtta telefon ja asi ära klaarida.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, eks üks oluline viga olegi selles, et jätad asja pooleli. Selle asemele, et asjaga (toping jne) lõpuni minna hakkad oma emotsioone võimendama, mida näitab ka sinu siine viimane postitus. Kas sul ongi eesmärk tegelikust probleemist tähelepanu kõrvale juhtida või lihtsalt kukkus välja nagu alati???

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Suusaradadele on palju memmekaid ilmunud. Juba -15 kraadi juures kaaluvad nemad, kas ikka tasub minna või ei tasu minna. -20 juures on suusaradadel juba vähe rahvast. Pole hullu, ongi neil, kes spordiga spordi pärast tegelevad, rohkem ruumi.

Muide, norrakad ennustavad pooleteist nädala pärast 0 kraadi. Siis saavad memmekad ka taas rajale.

Tõnu

 
At 11:31, Blogger Priit Pullerits said...

11:05 ja teised - saigi võetud telefon, et asja klaarida. Suusaliidu president helistas tagasi ja ma olen alati öelnud, et ta on mõistlik mees - lubas seekordki aidata rahaküsimuses selguse toomisega. Pisut vaid kannatust!

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

PP, kannatust on sulle endale vaja. Kannata ära kuni Liive sulle vastab ja alles siis kirjuta siinne sissekanne Mae kohta.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Julgen ennast pidada sõna "mahesuusatamine" käiku laskjaks.

Kirjutasin oma elu kolmanda kommentaari Postimees onlines ilmunud artikli kohta "Eesti suusatajad tunnistasid pettumust"

http://sport.postimees.ee/711730/com/eesti-suusatajad-tunnistasid-pettumust/#com



Kommentaatori nimeks oli Mati.

 

Postita kommentaar

<< Esileht