teisipäev, märts 06, 2012

Pullerits: Kuidas stardist kiire edu saada?

Sellal kui paljusid mehi erutab küsimus, kas nad said Tallinna maratonil sõitjast numbriga 189 ettepoole või jäid temast maha - ja need, kes maha jäid, uurivad põhjalikult, kas mina ka maha jäin, ja kui leiavad, et ei jäänud, siis elavad kadedusrõõmu välja selle tõdemisega, et mõni aeg ma olin temast ometi maas -, ja kui osasid suusaisaseid ajas siin pöördesse vahepeal vilksatanud suusatüdruk Kaisi, kellele nii mõnedki samamoodi halastamatult sisse sõitsid nagu venelanna Ruhpoldingis Kadri Lehtlale, ei ole vist liiast pakkuda mõningaile vastupidavama (sic!) ja tugevama (sic! sic!) soo esindajaile silmarõõmu Pippa Middletonist, Briti printsessi ehk Cambridge'i hertsoginna Kate'i õest, kes, võtke või jätke, sõitiski Vasaloppeti läbi 7:13-ga - aga ka see, olgu öeldud, ei ole minu jaoks mingi näitaja, mis utsitaks mind sama suurt kulutust ette võtma (küll ma leian vähestele vabadele ressurssidele loodetavasti meelepärasemat rakendust, aga sellest mõne aja pärast, õigel ajal) -, kuid kes sellegipoolest ei ole minust tugevam suusataja mitte mingi kandi pealt.

Vaadake siis Pippa pilte, sest enamik nagunii Tallinna-numbrile 189 järele ei jõua ega temast mööda pääse, ja mõelge sellele, miks ei pääse. Aga enne pakun teile ühe arvamuse - vaadake, kas mõni mees tunneb siit end äkki ära!

"Suusatüdrukud, eriti veel noored ja ilusad, on huvitanud alati tiiraseid isaseid ja paljudel hakkab neid nähes ila suunurgast automaatselt tilkuma nagu pullidel ikka. Vahet pole, kas suusad all või mitte. Sellesama [189] näitel tean, et mõned isendid meie soost suudavad noortele naistele ikka eriti pinda käia ja rajal ka kõiksugu nilbustega esineda... Ega pole neil väga kerge end sellises seltskonnas hästi tunda ja täiega pingutada, kui "segajad pidevalt peal on".

Ja näiteks see suvine lükkamise juhtum, mille eest [189] maha võeti, ka see oli puhtalt mitme tiirase isase lipitseva "töö" tulemus, milles [189] kaasosa oli null. Vastupidi, ta ka reaalselt kutsus päris mõnda aega testosteroonipulle korrale ja ebasobivat käitumist lõpetama (olen rääkinud inimestega, kes seal läheduses sõitsid), kuid nagu teame, tulutult..."

Tunnistage üles, mehed, kes teist nii käitub!

Mehed, kui isast tahate panna, siis siin on teile õpetus, millest kirjutab tänases Õhtulehes Märt Roosna: kuidas minu hea tuttav Vahur Teppan ja Eeri Vahtra suusavõitluse finišisirgel kaklema läksid.

Kuid tagasi selle juurde, kuidas ikkagi saavutada selline positsioon, mis lubaks mõnel mehel oma unelmate naisvõistlejale, kes iganes see ka oleks, võimalikult lähedale pääseda. Tartu teatemaratoni tiimikaaslane Jaanus Laidvee alias Johan Olsson argumenteerib kiire alustamise vajadust, kui kurtsin, et sedasi kulus mul Tallinna maratonil avakilomeetrite järel 15-20 minutit taastumiseks, nii:

"Justnimelt, selles see kiire alustamise ja esmaste positsioonide võitmise võlu seisnebki.
Kui sa poleks kukkunud, siis esimese 3-5 kilomeetriga saavutatud positsioonist tulenev ajaline võit (mis tegelikult avaldab mõju kauem, isegi kuni 15-20 km, sõltub kohast) oleks kindlasti olnud suurem kui järgneva 15-20 minutiga saadud kaotus.
Pealegi, enamus eesotsa sõitjad nii sõidabki, umbes esimese 5 kilomeetriga rahmeldatakse ja võideldakse kätte maksimaalne positsioon, mida võimed lubavad, siis taastutakse ja kosutakse 15-20 minutit ja seejärel pannakse gaas jälle sisuliselt põhja kuni lõpuni (mõne puhul ka kuni ära väsimiseni)."

Mida arvate sellisest sõidutaktikast?
******Font's Point, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida kaks korda pildile.)

Foto 1: Pippa Middleton Vasaloppetil. Foto autor: Scanpix Norway
Foto 2: Pippa Middletoni ühesammulise paaristõuke tehnika näide Vasaloppetil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Pippa Middletoni laskumistehnika Vasaloppetil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Pippa Middleton pärast Vasaloppeti maratoni lõpetamist ajakirjanike piiramisrõngas. Foto autor: Scanpix Norway

51 Kommentaarid:

At 19:32, Blogger Pärtel said...

See ei ole küll postituse peateema, ent siiski, Priit, soovitan Sul ikkagi soojalt Vasale minna. Käisin ära ning lühidalt kokku võttes: võimas elamus!

Seda enam, et - esiteks - oled hakanud tasapisi, ehkki väga visalt, jõudma arusaamisele, et suusatamine ei seisne ainult tuttavate edestamises, kohas protokollis või keskmises kiiruses. Teiseks on saanud üha ilmsemaks, et Estoloppeti lagi on sul saavutatud (nagu ikka, selgub alles tagantjärele, et parimad sõidud on jäänud minevikku) ning edasi algab vaikne tiksumine tabelis allapoole, mistõttu ongi ehk aeg märgata näiteks ka seda, kas maratonipäeval on päike väljas või mitte. Kolmandaks, kuna eduelamus on mõistagi jätkuvalt tähtis, siis olgu märgitud, et Vasa peaks sinusugusele võhmamehele ideaalselt sobima ning medali äratoomine (tänavu ajaga 5:28:09) ei tohiks olla probleemiks.

Raha argument ei müü üldse, sest see on puhtalt valikute küsimus. Kui jätkub aastas 6x40 EUR määrimise või 360 EUR uute suuskade eest maksmiseks, leiad ka selle mõnisada eurot Vasa jaoks. Praegu sa lihtsalt ei tea, millest end ilma jätad.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

"Sellal kui paljusid mehi erutab küsimus" vale! kas PP valetab? üksikud kommentaarid olid selle kohta, enamust eieruta see teema üldse. mingi pastakast välja imetud teema 189 ja inglanna koha pealt.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Pippa esiletoomine on väga nõrk teema. Ta pole ju keegi eestlastele. Kui ilmuks välja uudis,et tema esivanemad on piktid, siis hakkaks juba miskit looma, sest teatavasti pärineb see kuninglik rahvas ugri soost.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Pippa esiletoomine on väga nõrk teema. Ta pole ju keegi eestlastele. Kui ilmuks välja uudis,et tema esivanemad on piktid, siis hakkaks juba miskit looma, sest teatavasti pärineb see kuninglik rahvas ugri soost.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

sic! 189! sic! sic!

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on tõepoolest oma palka väärt - terve esimene pikk lõik teksti kahe foto vahel on üksainuke lause. Suht segane ja raskesti jälgitav, aga siiski üks lause. Õnnitlen.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on kolmapäeval oma õpetajaga solidaarne ja teeb blogipidamises toetusstreigi?

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutab: "Mehed, kui isast tahate panna..."
Deklareerin ametlikult - mina ei taha isast panna!

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

...emast on parem panna...

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Märgatavalt!

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millal sa ise viimati isast panid?

 
At 09:13, Blogger Priit Pullerits said...

Ma näen, et peasõnumilt püütakse vägisi aktsenti mujale suunata, asja naljaks keerates, mis, nagu veidigi väitluskunsti telgitaguseid tundvad inimesed teavad, on kinnitus sellele, et seekord on nii mõnegi mehe varba peale astutud ja mõned tunnevad end väga ebamugavalt. Nagu öeldud, parim (parim??) eneseõigustus siis on teemat naeruvääristada ja sõnumi edastaja kallal nokkida.

Aga nagu ütles suur Edgar: no pasaran!

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Superhea kirjutis. Pulleritsul on "hea nina" aktuaalsete teemade äratabamiseks. Ega ilma selleta ajakirjanik olla saagi. Ainult pildivaliku juures ütleks, et me ei peaks kusagilt Inglismaalt või Rootsist kaunite naissuusatajate fotomaterjaliga piirduma. Meil on oma - Signe Parm ja mitmeid teisi - meil ei ole midagi häbeneda!!!

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Millest sõltub Vasal numbrite värvus? Osad sõidavad kollaste numbritega ja osad tavaliste valgetega.

Artikli osas aga jäi peasõnum selgusetuks. Kas see oli see, et S.Parm on atraktiivse välimusega ja kiire sõitja (mis ilmselt ei ole nägemis- ja lugemisvõimega inimesele, kes tema pilte, sõitu või tulemusi on näinud, mingi uudis)? Et Pippa M läbis vasaloppeti (mis samuti ei ole uudis)? Või et spordivõistlusel tuleb alguses koht kätte võidelda ja siis seda hoida (see on selge igale võistlusspordiga tegelenule ning täpselt sama juttu on ka siin blogis räägitud peaaegu kõikide alade osas alates rattasõidust loomulikult suusatamiseni välja ja seega ka see ei ole mälu omavale inimesele mingi sõnum)? Nii et mis selle artikli sõnum siis oli, millele kommenteerijad pihta ei saa? Vabandan kui olen nii rumal ja ei saa sellest lihtsalt aru.

 
At 10:44, Blogger dr Holden said...

Olin ühel hetkel seal Vasa finišikoridoris sellele Pippale väga lähedal - ca pooleteise meetri peal. Üritasin ka ise uut ametit proovida ja paparatsoks hakata. Aga asja esmakordsel tegemisel võib juhtuda kaks võimalust, kas läheb aia taha või soosib algaja õnn. Korraks, kui Pippa jala pealt kiipi võeti, surusid need kiibi võtmise ehitised (rombikujulised puukastid) fotograafide pilve laiali ja sain poolkogemata löögile - lasin kaameraga ca 20-se valangu, kuid juba paari sekundi pärast suruti algaja proffide poolt halastamatult kõrvale. Ja ühel hetkel, kui korraldajad said aru, et asi hakkab käest ära minema, viidi tüdruk lihtsalt "tagaukse kaudu minema"!
Aga asi seegi!

Kas nüüd oma eelmise lõiguga kaldusin teemast kõrvale? Arvan et mitte, sest tänu Pippa osavõtule Vasaloppetist sai umbes paar miljonit briti alamat teada, et sõnal "skiing" võib olla ka selline tähendus, et suuskadega ei sõideta mitte ainult mäest alla (inglise keeli "skiing", eesti keeli "mäesuusatamaine"), vaid sõidetakse ka mäest üles ja seda ilma lfti(tõstuki) abita.

Kuhu ma oma jutuga jõuda tahan, mõelge aga ise välja! :)))))

 
At 10:49, Blogger dr Holden said...

Vasa numbritest:
Eliit - nimelised numbrisärgid 1-180 vist
Tavaosaleja (mees) valge number erinevate logodega - 200-15000
Naine - kollane number 17000-18700 (naiste eliidil olid kah nimelised)
Veteran - 30 ja enam Vasat läbinud meestel oli roosakas-punane number. Neil on ka oma nurgake viiendas stardikoridoris. Kõige kõvem veteran läbis pühapäeval oma 59-nda Vasa!!!

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Jaanus Laidvee alias Johan Olsson ?? Kas ongi nii, et Eestis käib mingi karvamüts ringi ja kutsub ennast Johan Olssoniks või on see mingi Pulleritsu huumor ?

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

enamus britte ei tea ilmselt ka mäesuusatamisest midagi, omal neil vist lumiseid mägesid ka eriti pole

 
At 11:19, Blogger Gaspar said...

Lisaksin dr. Holdeni jutule veel, et eliit-naiste numbrid algasid nubrist 500.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Minu teada on eliit 1-150,siis tuleb koridor,kuhu pannakse tuusasid ,kes tulnud kohale eelmisel õhtul koos numbritega-300.Järgnisest on õnnestunud startida omal nr. 1000 all ja siia hakatakse panema ka neid,kel suur nr.,aga eelnevatelt wL -delt ette näidata vähemalt -100koht ja nii ribu-rada edasi tahapoole.Punase saamiseks pead 25x finiseeruma.Ilusa ilmaga on vasa kaif,aga tormise lobjakaga võtab eluisu ja ajab vene keeles vanduma.HD.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

10:36
Pullerits on sunnitud kasutama eufemisme ("nr 189") ja tooma sisse hoopis kõrvalise tegelase Pippa, et artikli mõtet edasi anda. Seda ilmselt sellepärast, et "nr 189" ei ole ehk end määratlenud avaliku elu tegelasena ja võib põhimõtteliselt artikli objektiks sattumise eest pahaseks saada. Aga see on õige küll, et suusatamine on olnud üks ala, kus seda isase tunnet ehk kõige rohkem säilinud on. Need jõusaalides trenažööridel istuvad ja lobisevad, mobiilidega mängivad lõdva konditsiooniga - kui mitte öelda pehmed - "mehed" on "isase" endas kaotanud. (Millegipärast on palju selliseid meie naaberrahva soomlaste hulgas. Soome noored mehed käivad jõusaalis lobisemas. Liigutavad minimaalselt, kannavad soenguid (!!!). Soomlased on olnud tugev rahvas, kuid tundub, et tsivilisatsioon on nende mehed pehmeks teinud).

 
At 11:47, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 11:30, siin hakkab juba mehe juttu ka kostma. Olen igati nõus te tähelepanekuga. See, mis jõusaalides noorte meeste esituses toimub, on ikka naljanumber teinekord. Kui ise olen seal käinud, siis olen täheldanud, et mina treenin kõige kõvemini, nii et särk märg ja higi leemendab ja hing kohati niidiga kaelas - ikka suutlikkuse piiril. Ja siis on seal jutumehed, kes teevad ei tea mida.

Ja loomulikult: naistesse tuleb suhtuda respektiga ja neid ei tohi löögi alla seada! Seepärast ka kasutatud eufemism nr 189. Las nii jääda.

Aga dr Holdeni üle on mul sellegipoolest hea meel, et ta preili Pippale nii ligi pääses. Kujutan ette, mis tunne see võis olla. Ah, mis ma liialdan - no muidugi ei kujuta... Aga kui te loete tema 10:44 vahvat kommentaari ja teete seda salamisi meheliku rikutusega, siis peab dr Holdenit kiitma, kohe väga kiitma väga oskusliku allteksti eest, mis, kujutan ette, nii mõnedki isased panid keelt limpsama... Braavo, dr Holden!

 
At 11:51, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 11:03 - teil on vist jäänud kahe silma vahele teatemaraton ja sellele eelnenu, kui me oma tiimis andsime konspiratsiooni hoidmiseks üksteisele suusatajate varjunimed. Nii sai Jaanus Laidveest eesnimest tulenevalt Johan - Johan Olsson. Ja mina olin Petter Northug. Mania grandiosaga ei ole siin midagi pistmist. Puhas insaiderite salakeel.

 
At 12:17, Blogger Tauno said...

Muide mind ennastki hakkas huvitama Pippa maratonisõidu meediakajastus Briti meedias. Artiklite kommentaaride järgi tundub siiski, et tüdruk pole sealkandis väga populaarne. Või pigem siis üleeksponeeritud. Paraku läheb siis osa Vasaloppeti sedasi teenitud meediakajastusest hoopis briti alamate skepsisesse kaotsi.
Aga nojah muidu: kui juba Pippa sai Vasa sõidetud, siis......

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Jah, dr Holden suruti teiste isaste poolt kõrvale. 8)))

Muide, kuidas läheb see, et paljud lähevad kestvusüritustele "isase tunnet" saama, kokku laialt levivate soovitustega, et iga 15 minuti järel tuleb end vee või geeliga, banaanipudiga jms tohterdada? Sarnaneb kangesti sanatooriumiga, kus ju ka kindel kava mis aegadel rohtusid tuleb võtta.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Tõstatati ka küsimus, et kas teha algus maksimaalselt pingutdaes. Vastan, et jah. Aga see eeldab loomulikult teatud ettevalmistust võistlejate poolt. Ma nimelt arvan, et 100+ kohtadelt sõitjad ei peaks stardis rohkem rabelema vaid säilitama oma positsiooni, sest nende treenitus ei andesta neile seda ja mingit taastumist „oma tempoga“ sõites ei tule, tuleb „kang“ ja iga mõhk ja tölpa sõidavad sellisest lõpuks üle. Eriti on seda tähele panna kui sellistel võistlustel noored (M18 ja alla) trügima tulevad. Koolevad ära ennem kui raja keskpaik terendab. Kiire start eeldab ka väga pikka soojendust, paljudel harrastajatel oleks selline soojenduse pikkus juba argipäeva õhtuse treeningu koopia. Pigem võiks tervisesportlane startida ikka maksimaalselt oma positsiooni kohaselt ja jätta varud lõppu.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuidas peaks treenima, et esimesed 3-4 km jõuaks nn täiega panna, ilma ennast kinni sõitmata?

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit umbes nii see käib, alguses tuleb panna, kuid mitte täiega vaid suht väikese varuga, kui täiega paned oled 3 kmga koomas ja kooma pealt edasi pannes oled veel rohkem koomas ning sealt enam nii lihtsalt välja ei tule. Kui peale 5-10 km läbimist on näha, et seal pundis, kus sõidad oled ikka veel piiri peal, siis on mõistlikum gaas maha võtta ja järgmisesse punti kukkuda. Kui selle ajani ei ole tempos alla antud, siis kindlasti seda peagi tõusudel tõstetakse veelgi. Gaasi võiks kohe tugevalt maha võtta, et pulss tuleks alla ja keha puhkaks, sest niikuinii üksi kaugele ei jõua, järgmine punt tuleb ikka järgi ja siis võib olla juba raskusi ka seal pundis püsimisega.
Emeri

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Samas kui kõik nii mõtleksid, siis see eelöeldu ei kehtiks, järelikult on olemas ka teistsuguse taktikaga sõitjaid. Osadele kindlasti ei sobi väga kiire algus jne.
Emeri

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

153 sõna ja 34 kirjavahemärki. Kõik see ühes lauses. A.H.Tammsaare mõõtu saavutus.

Paralleel suusarajale:
- PP Tartu maratonil 328 lõpetaja ajaga 3:34;
- Pippa Middleton Vasaloppetil naiste arvestuses 412 ajaga 7:13.

Kas PP saavutus on võrreldav preili Pippa´ga ning kas Tammsaare tase on juba saavutatud?

Siim

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Millal "panna" võid Priit kevadel-suvel oma traditsioonilisel jooksuringil omal nahal järgi proovida - tulemused võivad sinu senise taktikalise maailmavaate pea peale keerata :)
Mk-etappide põhjal võib väita et need ,kes distantsi alguses grupi esiotsas võimlevad pjedestaalikohtade jagamisele ei pääse.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

13:15, kas liiga kategooriline pole su väide?
Et sinu meelest siis need, kes MK-etappidel distantsi alguses grupi tagaotsas võimlevad pääsevad pjedestaalikohtade jagamisele, kas nii?

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

13:15
Kategooriliselt ei väida midagi aga nii kipub olema.Näed sa ühisstardis Northugi või Colognat ees tööd tegemas?


22,29,5,17,4,6,2,1 -Jörgen Bringi kohad Vasaloppetil ajavõtupunktides

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

12.45 täiendan oma arvamust.
Nimelt tuleb treeningutesse sisse kohandada võidusõidu stsenaariume. Nagu ikka algab iga treening soojendusega. Seejärel treenida kaudses mõttes stardikiirendusele (vms iganes kiirendust on vaja teha) vajalikku kiirusliku jõu vastupidavust ehk intervalle ja selliseid treeninguid kümneid kordi ennem tähtsaimat võistlust. Mitte ühtlaselt piiri peal terve trenn või ühtlaselt aeglaselt terve trenn – kahjuks näen mina suusaradadel vaid neid kahte äärmust. Probleemiks on ehk see, et talialade harrastajal puudub erialane ettevalmistus periood, et teha läbi vajalikud treeningtsüklid. Ainsaks sihiks lume saabudes on km ja aeg. Pirtal näiteks võib näha noorte Jaak Mae suusakooli õpilaste peal, et tehakse erineva kiirusega lõike, mitte ei rühita 2h sihitult sarnases tempos – õppige enda ümbert! Kahjuks need noored samal ajal pausitavad itsitades, mitte tava treeningtempoga jätkates.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

to 14:14
Brinki positsioone terve sõidu vältel saab ikkagi iseloomustada sõiduna grupi eesotsas.
Sama on muide Northugi või Colognaga, kes sõidavad reeglina kohtadel 10-20, kaotusega liidrile 3-10 sekundit, mis on sajapealisest kambast ikka sõit väga grupi eesotsas.
Tõsi, gruppi päris juhtima ei lähe nad peaaegu kunagi, kui just allamäge suusk eriti libe pole.

 
At 15:01, Blogger Ain Veemees said...

Priit, sa peaks vahel startima ka lühematel distantsidel, siis ei teki maratonidel kiirendamisega raskusi, lisaks saad eraldistardis oma vormist parema ülevaate.
terv
Ain V

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Kolm tegurit, miks noorte ja proffide treeningumudel harrastajatele ei sobi:
1) harrastaja diapasoon kiiruste ja võimsuse osas on sageli nii madal, et erineva tempoga tegemise mõte kaob ära. Sörk 6:20, tempojooks 6:00 tempoga?
2) kui harrastaja suudabki kiiremat tempot arendaja, siis võtavad juba 1-2 lõiku ta nii läbi, et ka tavatempoga jätkata enam ei õnnestu;
3) km ja treeninguaja, samuti -kordade kogumine annab harrastajale selge edenemise mõõdupuu ja seeläbi rahuldustunde.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

"alias Johan Olsson" ei mäletagi mitu aastat peale lasteaeda sellist nimede mängu nveel mängisime. Kaua PP, kes siin mehestumisest räägib, seda teeb? Ilmselt sellepärast ei räägigi meheks olemisest.

See, mida teised jõusaalis teevad, mis see PP asi on. Positiivne on kindlasti see, et nad on jõusaalis, mitte kuskil kõrtsis ja lisaks rahastavad seda jõusaali, et PP seal ka käia jõuaks.
Mõistlik lähenemine on Kristiina raamatus, kes kirjutas, et tema eesmärk on ise tugevaks saada ja see, mis teised teevad teda ei huvita. Priit, kui teised (sinu väitel) korralikult jõudu ei tee, siis see on ju sinu eelis, kasuta seda, aga ära mõlise :)

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Jõusaalis pinkidel istujad takistavad tõsistel harrastajatel harjutamast. Rääkimata sellest, et juba nende olemasolu jõusaalis rikub treeningule pühendumise õhkkonda ha häälestatust.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit-Petter Pullerits?

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

18:33
Järelikult pole tegemist tõsise harrastajaga vaid mingi kiibitsejaga.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

samas on need pinkidel konutajad väga vajalikud, need võimaldavad PP-l end rohkem mehena tunda ja et selles veelgi kindlam olla, siis seda ka teistele kuulutada. Eks see ebakindluse probleem ole.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui vaadata tulemusi, siis sobiksid varjunimedeks pigem Pippa Middleton ja 189.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Jättes körvale väheolulised teemad, et kes keda paneb ning kes kellega käib, siis teoorias on köik öige. Ehk siis, et tasemelt suht vördses seltskonnas alati vöitjana väljuda, siis algab köik juba stardihetkel. Aga praktikas teostada on juba keerulisem. Üks oluline asi on juba see, et looduse poolt peab olema kaasa antud organismi meeletult kiire taastumise vöime. Teine pool algab juba ettevalmistusperioodil. Maratonil alguses juba tulistama hakata, seejärel hetkeks hinge tömmata ja taas rünnakule, seda pelgalt mannapudru, mustikakiselli ning pühapäevaste suusasöitudega ei saavuta...
Sattus hiljuti näppu selline väljaanne nagu Tervis Pluss, kus on artikkel teemal, et miks sportlik areng pidurdub. Soovitaks lugeda, äratundmisröömu paljudele küllaga...Ja ahjaa, unustasin pea-aegu....illustreeriva pildiga on esiplaanile trüginud taas ei keegi muu kui Liivimaa staarsuusataja.....Kena naistepäeva!
Maamees

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetav Maamees jõudis ette, tahtsin ka Tervis+ viidata, et meite PP ka sinna jõudnud!

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Vau! Eestis on alanud üldrahvalik arutelu, et miks PP sportlik areng pidurdub.

Kas eilsetel streigimiitingutel oli näha ka loosungeid "Nõuame Pulleritsule igal Estoloppeti maratonil kohta esisajas!", "Ansip ja Aaviksoo, taastage viivitamatult Pulleritsu sportlik vorm!" ja "Staažikatele ajakirjanikele lühendada Tartu Maratoni distantsi 20%"?

 
At 10:29, Blogger Priit Pullerits said...

Need oleks vaimukad loosungid, 09:32! Aga ausõna, mina ei trüginud Tervis Plussi, selle toimetaja võttis minuga ühendust ja loomulikult ma rääkisin talle, ausalt ja avameelselt. Mis ses halba on? Ikka tuleb ja oma kogemusi jagada.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Meessuguhormoonide tase langeb seoses vanusega ning seega ka sooritusvõime. Testosterooni pole enam nii palju.
Teine põhus on treeningute eesmärk. Priit on siiani treeninud võistlusteks ning füsioloogiline ja psühholoogiline lagi sellega on saavutatud. Et edasi areneda (sest põhi ehk baas on olemas) või isegi hüpe arengusse tekitada, tuleks hakata treenima võitmiseks. See tähendab, et eelnevate aastatega on realiseeritud 80% oma võimetest. Nüüd tuleb hakata treenima eesmärgiga realiseerida 100% oma tegelikest võimetest.
Nii et Priit pakun järgmise teema: Kuidas treenida võitmiseks?
Teet

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Achtung, achtung!
Pippal oli Vasaloppetil vöökott joogipudeliga kaasas (seljal). Nüüd küsimus oleks selline - Miks rikastel ja ilusatel miinuskraadidega jook plastpudelis ära ei külmu, aga minul kohe külmub?

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui Playboy ajakirjanik võtab ühendust, kas siis jagate kah oma kogemusi ausalt ja avameelselt?

 
At 18:19, Blogger amany said...


الرشيد تعد افضل شركة نقل عفش بالكويت نقوم بنقل العفش الى اى مكان فى الكويت اتصل الان
رقم فني صحي

 

Postita kommentaar

<< Esileht