teisipäev, september 04, 2012

Pullerits: Vägev meeleolu-laks rattamaratoniks ehk mis juhtus Moabis tegelikult?

Oi-oi-oi, nüüd ma alles teile näitan! Või mis näitaja siin nüüd mina olen. Jaanus Laidvee, kellega käisime kevadel kolm nädalat Utah’s Moabis, on valmis saanud video sellest, mis me seal tegelikult tegime. Enne Tartu rattamaratoni on seda just kõige õigem aeg presenteerida.

Niisiis, siit tuleb maailma esilinastus: Jaanus and Priit Do Moab või nagu Laidvee seda vähempretensioonikalt tituleerib: «Moab Trip».

Üks soovitus: et asjast õige fiiling saada, varuge filmi vaatamiseks õdus õhtupoolik (kokku kestab linateos pisut üle 50 minuti; fotodel on ülal vasakul topelt-DVD esikaas ja all paremal tagakaas).

Veel pange tähele: taustamuusika on valitud temaatiline ja õhustikku kajastav; dialoog, kuigi napp, ent see-eest tabav, lisab loodetavasti autentset meeleolu; ja nagu ikka, ärge unustage, et kaamerasilm petab: tõusud ja laskumised tunduvad lameekraanil alati olematud ning pinnas sile kui asfalt – nothing could be further from reality.

Laidvee on näinud kurja vaeva, loodan, et jätate talle siia kommentaariumi oma ausa hinnangu ja konstruktiivse kriitika.

Meeldivat filmielamust!
******
Stansbury Mountains, Utah. 15. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits.

53 Kommentaarid:

At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas selle reisi arvestasid ka oma kilometraaži sisse?

 
At 15:38, Blogger Priit Pullerits said...

Ei.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ja Jaanus Laidvee esitavad: uus verd tarretama panev õudusfilm - MOAB!!!

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Pingutasin, vaatasin. Rõhk oli siiski pingutamisel.

2012 tehakse videot full HD-s. Kaadreid jätkus selles videos 15 minuti jaoks. Palju hullemast algmaterjalist, mida on võetud üles pohmas peaga, olen kokku pannud sihukese kommi, et paksukesed kes selle töö eest hulga pappi kakasid pidasid ennast juba prodeks.

Pärast 9-t õllepurki kannatab seda juba ilma kerimata vaadata. Samas oma tehtud videot võib alati ka kaine peaga kaeda ja eks ta peamiselt selleks otstarbeks ongi. 17-20 aastat hiljem on selles pikas videos omale juba säärane nostalgialaks sees, et siis sobib vaatamiseks ka kogu must materjal, millest suuremad kaadriväristused on välja roogitud. Kuid kõrvalseisjana ei paku selline asi huvi ilma asjaosalisteta koos 9-t õlut libistamata ja spontaanseid muljeid laivis kuulamata.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Eks see ongi huvitav vaatamiseks ainult asjaosalistel endil. Teistel ikka annab pingutada, et üle 5 minuti vaadata ...

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Et kohe LINATEOS või mis??? Lotendava särgiga kõrend ei mõju just usutavalt seikleja rollis... See reklaamtekst oleks võinud kirjutamata jääda.

 
At 00:01, Blogger Madis said...

Karmile vaevale vastavalt - karm kriitika :-)
Kui ikka algmaterjal on kehv, siis ikka üle koduvideo kvaliteedi paraku välja ei vea. Ja seda juba esimese 5 minuti vaatamise peale.
Tuulemüra, vaikne kõneheli, kohati on taustamuusika üle kõne, kadreeringud jms. Aga vbl norin liiga palju. Ise oleks asju vbl sama moodi teinud. No ei tea situatsioone. Tuulemüra häiris ikka kõige rohkem. Aga selle taskukaameraga midagi paremat loota oleks liiga palju tahta. Ja ega te sinna ju filmitegemise pärast ei läinud :-)

 
At 00:37, Blogger Madis said...

Aga autovalik oli teil ikka kehvavõitu. Vbl polnudki midagi paremat valida.
2013 Ford Escape (mis mul Utah-is ja Colorados kasutada oli) on GMC Terraini konkurent ja natuke (1 toll) suurema kliirentsiga. Päris sellisel maastikul ma tollega ei käinud aga tõusu ründenurk tundub piltide ja video järgi rohkem Fordi kasuks rääkivat. Kütusekulu poolest väga öko. Huvitaval kombel sattusid mulle selle reisi peal autodeks viimase malli Fordid (Escape ja Focus). Ja suhteliselt ökod olid nad ka.

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

Ärge olge eestlased (poolmeelega nõmedad). Teate, seda on vastik lugeda.

 
At 08:52, Blogger Priit Pullerits said...

Madis, me käisime enne teise ehk põhiauto renti platsi peal kõiki masinaid vaatamas, uurisime nende põhja kõrgust ja pakiruumi mahutavust. Oli ainult üks parem auto, aga toda meile ei antud, tolle eest taheti kohe märgatavalt rohkem raha. Õnneks suutis Jaanus selle GMC-ga nois tingimustes maksimumi välja pigistada, nii et üheski kohas meil auto tõttu käimata ei jäänud, aga mul oli julgestamist küll üksjagu.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased on ikka leiutanud uusi spordialasid. Pakun siin ühe välja - sihitult amokijooksmine, läbi metsa, põõsaste vahelt, puude vahelt, sealt kus ainult läbi pääseb, aina edasi. Pärast oled eksinud. Selline jooks oleks huvitavam kui ringrada panna.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

to 11:21 - seda ala harrastavad juba praegu paljud (algajad) orienteerujad:)

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Krt Priit siin postimehes kurtis, et mehelikke mehi on Eestis vähe, kuda sa ise ainult 40 kilo kaalud? Need on need tänapäeva nõrgukesed... ÕUDNE

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit sööb ainult vürtsikilu

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui loodus on loonud inimese kergekaallaseks või raskekaallaseks, siis selliseks ta ka jääb, söögu, mida tahes.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

to 14:49

Blabla, samasugune homoõiguslaste möla, õige mees peab olema TUGEV ja lihases, siuke kiunimine, et ongi okei olla kleenuke kuulub rohkem nende vastuvoolu ujujate koolkonda!!!

 
At 16:47, Blogger Priit Pullerits said...

Eile õhtul oli jälle Tartu Veloga rattatrenn, taas sõideti Viljandi mnt-d pidi Puhjani ja tagasi. Lootsin, et tagasiteel hakatakse ründama, aga keegi ei võtnudki midagi ette, kõik tiksusid pingevabalt. Aga just need kihutamised, soovitavalt 45-50 km/h, on mulle nonde sõitude parim osa. Nii mul siis ei jäänudki muud üle, kui pikk lauge laskumine, kus tavaliselt tõmmatakse kiirus 60 km/h ligi, sai vaevalt 45 km/h-ga ära sõidetud, kui läksin järgneval siledal lõigul kõige tagant kõige ette. Hoidsin kerges rütmis kiirust 40-42 km/h. Keegi ei võtnud tuulde, kuni lõpuks siiski üks bike ilmus selja taha (kuuldavasti Suurpere Arvi), aga ette ta kordagi ei läinud (ei, see pole etteheide, tahtsingi ise tempot teha). Mõne aja pärast läks kiirus 36-38 km/h peale, kuid arvestades grupi passiivsust, oletasin, et vahe on ikka paras sees. Kuid võta näpust. Kui Tartusse sisenemise järel ringteelt Silberauto esinduse ette kilomeetrisele lõpusirgele keerasime, sõitis kogu punt minust vasakult mööda. Põrsakari, ütlen ma! Aga ärgu nad arvaku, et ma ei tea, mis seal tagapool toimus. Art Soonets hoidis luurajana silmad lahti ja kandis pärast ette, et punt oli lasknud mul vahe 100 meetri peale tõmmata ja siis seda hoidnud ning 3-4 km enne Tartut vahe mängeldes kinni tõmmanud, aga ette ka keegi ei läinud, kuigi minu taga tehti paarisrakendite vahetusi. No mida seal vahetada oli, kui minusugune keskpärane sõitja oli ligi 15 km üksi ees rüganud?! Kui nüüd mõni kahjurõõmsalt mõtleb, et mulle tõmmati kott pähe vms, siis eksib rängalt - mulle ongi need treeningud mänguks ja katsetamisteks ja enda proovile panekuks ning kui grupp mind lõpus ära sööb - so what, mul oli vähemalt põnev, et kas saadakse kätte või mitte. Trennid ongi selliste situatsioonide läbimängimiseks. Aitäh, Velo Klubi mehed ja teised ka, I really love this game!

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit püüab ennast tagantjärele välja vabandada...

 
At 18:26, Blogger Priit Pullerits said...

Siin ei ole mingit vabandamise vajadust. Äraminejaid on veelgi hiljem kui 1 km enne lõppu kinni võetud. Viimati Touril nägin teles oma silmaga, kuidas jooksikud saadi 500 m enne lõppu kätte.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

"Trennid ongi selliste situatsioonide läbimängimiseks. Aitäh, Velo Klubi mehed ja teised ka, I really love this game!!" :D sa ainult arvad,et sa mingeid situatsioone läbi mängid, tegelikult oled sina hiir kassikarja käes :DD -oletasin, et vahe on ikka paras sees...Viimati Touril nägin teles oma silmaga, kuidas jooksikud saadi 500 m enne lõppu kätte- aga nemad ilmselt teadsid,mis tagant tulemas on. ja küsimus: nendest trennis venijatest, kuipalju sinust TRM ja TRR eespool ja tagapool on?

 
At 23:03, Blogger Madis said...

Siinkohal tahaks Priitu tänada autorendimaakleri vihje eest Moabi jutu raadiosaates. Võib-olla on võimalusi veel soodsamalt autot rentida, kuid nii palju veebis uuringute tegemiseks mul aega polnud.

Lisaks autole oli mul juba enne reisi plaan kasutada kaugliinibussi ning rongi. Pingelise planeerimise tulemusel sai see õnneks ka teoks.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin õhtuses rahus ka siis filmi ära ja ei mõista mõne varasema kommija irisemist. Olen elus näinud arvestatavat hulka mitte proffide poolt tehtud reisivideosid ja see teostuse tase ületab selgelt valdavat enamust neist. Eriti kui arvestada, et kasutatud kaamera tundub olema enam mitte väga kaasaegne riist. Mina jäin küll väga rahule nähtuga ja andis veel ühe töuke ka seal kandis kunagi ära käia. Tänan huvitava piirkonna avamise eest ja edu!

 
At 09:15, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 00:25, usun, et Jaanus on Teile nende sõnade eest südamest tänulik. Tõepoolest, tema kaamera ei olnud kõige moodsam - nagu nägite, läks see poole reisi ajal Delicate Archi juures õhtale - ja teiseks oli video tegemine meie tegevuste tähtsuse järjekorras küll üks viimaseid asju.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, kui PP palub ausat hinnangut siis eeldab ta, et kannatlik vaataja peab lakeilikult s... kiitma. Nagu näha on operaatori ja näitleja kriitikameele latt iga väga madalal. Minu aus hinnang on, et sellest materjalist saaks oskaja käe all 6'13" kestva fantastilise video. Loomulikult oskused maksavad, kuid see on seda väärt, sest kui selline video oleks minu reisist siis 20' pärast ütleksid ühisvaatamisele kogununud näod, et kui mul head konni pakkuda ei ole siis neil hakkas nüüd kiire ja nad peavad minema magama, et hommikul kell pool viis hakata liha grillima. Õige mees seab ikkagi lati kõrgele ja ei lase ennast tagasilöökidest heidutada vaid teeb vigadest järeldused ning ei poe memmekana seelikusaba alla kui miskit viltu läheb. Laidvee peaks küll sellest east väljas olema aga ju PP siis ei ole.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ootan huviga sissekannet Tartu rattamaratoni ühistreeningust. Eelkõige, mis olukorras rada on ja mis rehvidega peale minna.

MM

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

peaasi, et päris slikk kummga ei lähe peale.
Ülejäänu on juba suva, sest et kui sa ikka sõidumees ei ole, siis ei päästa sind kumm ka. Pori kummiga ei jõua kõva pinnasega vändata ning kõva pinnase kummiga ei suuda poris püsti püsida.

Seega tee trenni, mitte ära juurdle kummivaliku üle.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kommentaar 16:47 -
miks sa sõimad teisi?(kasutad sõna põrsakari)
Eest ärasõitmine oli vaba valik ...
Kui hiljem kirjutad, et temposõit oligi vaja, siis täna teisi, et andsid sulle võimaluse punnitada. Grupis 45-ga tiksuda ongi kergem kui ise 38-ga pingutada ja sellest ka treeningu tulemuse erinevus. Keegi teine võib-olla ei soovinud lihtsalt sellel päeval vastu tuult 45-ga murda.

PS. Aga veelkord sai sul ülekorratud vana tarkus - tähtis pole see, mitmes oled distantsil, vaid see, mitmendana lähed üle lõpujoone!

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

11:31 - üritan rajale minna ja ülevaate ka loomulikult anda.

14:02 - kas te tõesti stiili ei tunneta?? Et nimetate seda sõimuks... Vean kihla, et ükski Tartu Velo Klubi liige ei võta seda sõimuna, sest nad teavad ise väga hästi, mis nad seal minu taga tegid - lasid mul ees rügada ja pidasid peenikest naeru ning isegi kui ma oleks neile seal kõva häälega hüüdnud, kui nad möödusid, et kuradi põrsakari, oleks nad ainult muhelenud. Vaat, mis juhtub, kui hakkate situatsiooni tundmata hinnanguid loopima - panete nii puusse, et on pandud.

Täna läks Puhjast tulles eest üks Paralepa poiss - väga hea hooga läks! Grupis ärksamad mehed utsitasid teisi, et enne linna piiri tuleb ta kätte saada. Aga Paralepa poiss oli sitke. Grupp nägi ikka kurja vaeva. Art Soonetsiga tegime 2-3 km enne linna piiri otsustava tõmbe, vedasime kiiruse 45 peale, siis võtsid kõvemad mehed asja üle ja said Paralepa mehe linna piiril viimaks kätte. Mulle juba tundus, et ta pääseb ära, aga ütlesin Artile, et kui mind saadi kätte, ei saa asi nii jääda, et Paralepa meest ei saada - ja nii me Artiga grupi kiiruse 39 pealt 45 alla sikutasimegi.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Hei Priit!

Sa oled linnas rattal sõge vend, ma pole enne midagi säärast näinud :)
Riia/Pepleri punasega, Riia/Filosoofi punasega, Riia/Kastani punasega, Riia/Lembitu punasega, Riia/L.Puusepa punasega
Riia/Ravila punasega
siinkohal said valgusfooridega ristmikud läbi. Olles ise rattasõitja on seda raske mõista, sest selline tegevus ei pane kindlasti autojuhte meid austama, meiega arvestama ja sa teed seda kõike MEIE rattariietes, no natuke piinlik on. Muideks, oota Riia mäel roheline laine ära ja saad ilma riskita mõõdukas tempos neist kõigist hooga läbi!
p(Ä)ikest, Joel

 
At 10:47, Blogger Madis said...

Võib-olla ei julge riigivõimu täidesaatjad teda korrale kutsuda :-)
Aga jah, Priit, see on taunitav, kui nii käitud. Loodan, et Su kaitseingel pole veel ära väsinud Sinu päästmisest.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

No aga muidu ei anna äkki Arnoldi mõõtu välja? :))

Sõbralik aas, ei enamat,
Arno

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Aga äkki oli alles siuke tumeoranž, et kollane oli veel 10 sekundit tagasi põlenud. Varem oleks nagu sarnaseid vabandusi kuulnud.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit 20:50 -

Kui meie midagi (n. siga või põrsas )siia nii kirjutame, siis on maitsetu ja solvav, sinul aga stiilne???

Velo-mehed võib-olla saavad irooniast aru, kuid nagu sa ise oled toonitanud - lugejat peab tundma... Paljud siin lugejad ei ole Velo liikmed ja teie sisenalju ei pruugi mõista. Võtame täpselt nii nagu kirjutad. Ikkagi ajakirjanduse korüfee, kelle sõna on üheselt aus ja kindel!

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi ajakirjanduse korüfee, kelle sõna on üheselt aus ja kindel!

No on ikka reede õhtul meestel naljad ;) Rohkem nigu luuletaja moodi. Nii oma kehaehituselt kui sõna- ja mõttelennult. Kunstilises plaanis raudselt huvitav lugemine. A vaata väidete taha ja ehmatad ära.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

tund aega veel!

ei ole enam kaua jäänud Eesti-Rumeenia mänguni

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

noh Priit, teed postituse jalgpallikoondise eilsest mängust valmis, eh?

 
At 20:14, Blogger Priit Pullerits said...

Palju õnne, jalgpallifanatt 20:06, ja üleüldse kõik jalgpallipuššijad! Tulite siia vastupidavusmeeste sekka enneaegu kekkama ja kõksti - te oma lemmikud andsid teile vastu hambaid. Selline on Eesti jalgpalli tase, saage aru ja jätke meelde! Kui tegude mehi otsite, siis näiteks Eesti jalgratturite hulgast - neil on vähemalt midagigi ette näidata, nagu ka suusatajail. Teised pimestatud fanatid, kes kohe oma paugu kätte saavad, on need, kes korvpalli takka kiidavad ja ikka veel ei tea millesse usuvad. Minu prognoos - tuleb ära vähemalt 20-punktine kaotus (kui hästi läheb).

10:21 - ma ei vaadanud jalgpalli. Teadsin, et mäng käib, aga ei huvitanud mitte üks raas. Praegu PM veebi põhjast (sic!) leidsin 0:2 tulemuse.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

20:14
on kibestunud (siia kirjutain ma ühe sõna, mida uuesti läbi lugedes otsustasin mitte panna, aga eks igaüks ise teab, mida siia sulgude asemele panna) kommentaar.
Ma tean paljusid tipprattureid ja nad elavad Eesti jalgpallikoondisele kõvasti kaasa.
Üleüldse, tavaliselt madalalubalsied ala fanaatikud need ,kes mingit ala vastandavad ning väidetavalt selle vastu isegi huvi ei tunne.
Kui keegi ennast spordimeheks nimnetab, aga samas 20:14 sarnase kommentaari kirjutab, siis ta valetab selle spordimeheks olemise kohta ja on lihtlabane kaasajooksik ja epu.

 
At 21:50, Blogger Priit Pullerits said...

Hahahaa, nüüd põrutasin ise sama reha otsa, mille otsa tormas 20:06 - et hakkasin asja ette ära otsustama. Palju õnne korvpallisõpradele Eesti suure võidu puhul! Vaatasin isegi viimast 5 minutit ja oli täitsa põnev. Usun, et põnevam kui jalgpall.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

lombakat parandab ainult haud

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

minimaalselt 27-punktiline viga ennustuses (tegelikult veelgi suurem)on päris karm prohmakas.
kah Priit

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

eee ma arvan, et ei ole õige öelda, et see on Eesti koondise õige tase, kui ise mitte ühtegi mängu pole viimasel ajal näinud, eks?

 
At 16:55, Blogger Priit Pullerits said...

01:24, mina teile küll hauda kaevama ei hakka. Kaevake ise!

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

kas kodanik anonüümne palus teil hauda kaevata?:D

 
At 19:21, Blogger Priit Pullerits said...

Sain nii aru küll. Ta kurtis, et on lombakas, ja ütles, et ainult haud parandab - andes märku, et ma tuleks talle seda kaevama. Aga mul muudki targemat teha.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

pp pole vaimukas küll nüüd

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

lombakat parandab ainult haud

minu arust ei kõla see enda kohta vaid lihtsalt mõtte terana

kuldsuu Priit

 
At 11:35, Blogger Unknown said...

hermes belt
oakley sunglasses
michael kors handbags outlet
carolina panthers jersey
los angeles clippers
ray ban sunglasses
broncos jerseys
oakley sunglasses
new england patriots jerseys
nike air huarache
20170317

 
At 14:25, Blogger Unknown said...

I appreciate you finding the time and effort to put this informative article together
http://www.prokr.net/2016/09/company-spraying-pesticides-anti-insects-in-al-madina.html
http://www.prokr.net/2016/09/spraying-pesticides-anti-insects-company-in-yanbu.html

 
At 07:36, Blogger Unknown said...

adidas tubular
yeezys
retro jordans
jordan 12
adidas tubular shadow
air max 90
curry 3
balenciaga shoes
yeezy boost 350
adidas eqt

 
At 04:08, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
louboutin shoes
ralph lauren uk
cheap jordans
ralph lauren outlet
jordans
ralph lauren uk
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
jordans
ralph lauren outlet

 
At 05:57, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ray ban eyeglasses
canada goose jackets
nike factory outlet
coach outlet store online
christian louboutin outlet
ralph lauren outlet
nhl jerseys
new nike shoes
pandora jewelry
adidas outlet

 
At 05:13, Blogger yanmaneee said...

cheap jordans
nike air max
christian louboutin
adidas tubular
michael kors factory outlet online
paul george shoes
moncler
air max 90
christian louboutin shoes
birkin bag

 

Postita kommentaar

<< Esileht