neljapäev, detsember 06, 2012

Pullerits: Mis purkide sisu parandab tulemust?

Mõned äksi täis mehed on lubanud ja ähvardavad, et teevad konkureeriva blogi. Palun väga, ega ma takistada saa! Kuid ega latt madalal ka ole. Kui mõõta teaduses kehtiva mõõdupuuga, siis loeb tsiteerimiste arv. Siinset blogi on tsiteerinud nii superstaarisaade kui isegi Briti päritolu tumedanahaline kolumnist Abdul Turay, pärast kelle nelja aasta tagust debüüti Postimehes läksin tema vastu arvamuslahingusse ja kes nüüd avaldas Eesti poliitilisest kultuurist rääkiva raamatu «Väike valge riik». Ta tunnistas eelmise nädala lõpus «Aktuaalse kaamera» nädalasaatele: «Eesti keeles ma loen oma ajalehte Postimees ja loen ka Eesti Ekspressi ning poliitilisi blogisid. Priit Pulleritsul on spordiblogi, mida ma mõnikord loen. Loen ka erakondade blogisid.»

Thank you, Mr Turay!

Eile, tunnistan ausalt, jätsin pärast tööd õhtul välja minemata. Olin niigi viibinud suuskadel juba kuus päeva jutti. Ei saa vaimu ega keha nüristada. Ja mis seal salata, eks põlv oli ka veidi kangeks ja valulikuks muutunud. Ju läksin viimastel päevadel pisut uljaks, püüdsin laugetel tõusulõikudel vahelduvsammulist sõiduviisi proovida selle asemel, et ikka rahulikult astuda.

Ent huvitav on kõrvalt vaadata, kuidas käib ennasthävitav rassimine. Muidugi, mehed on ju noored, mitte 47, nagu mina, ja siis on – ütleme nii – lumi põlvini. Siis võib uisutehnikaga oma põlvi, liigeseid ja lihaseid lammutada, nagu vaid tahtmist. Aga enamik neist ei ole elanud 47. eluaastani. Nad pole elanud veel 45. eluaastanigi, mil mulgi veel miskit viga polnud.

Eelmise nädala lõpus avaldasin sel teemal hoiatava kolumni. Selle lugemine on, mõistagi, vabatahtlik – aga soovitan, sest suusaõppejõud Kaarel Zilmer esitab seal eriti efektse võrdluse –, kuid tähelepanekute arvestamine soovituslik. (Aga teadagi, ega keegi mind kuulata taha, sest arvatakse, et kõik on pettus, provokatsioon või eksitamine.)

Aga kuidagi peab ka minuealine end konkurentsis hoidma. Noorte meestega ma sama kõvasti treenida ei jõua, see on selge. Siis tuleb sirutada käed sinna suunda, kuhu noortel meestel nende väheste tutvuste ja kasina elukogemuse ja ressursside piiratuse tõttu asja pole.

Eelmisel nädalal sain telefonikõne. Inimene, kes mu tegemisi aastaid kõrvalt jälginud, ütles, et tal on pakkuda abi, mida kusagilt leti pealt ei saa. Ta rääkis, et on ka ise seda abi proovinud – ja oli tolku kui palju. Ma tean seda inimest, seetõttu sain teda ka usaldada. Ta on mind varemgi aidanud, aga palju n-ö pealispindsemate imevahenditega.

Niisiis, et pikk jutt kokku tõmmata: selle nädal algul sain kaks valget purki. Ja täpsed juhised, kuidas nende sinu manustada. Ma ei kavatsegi öelda, mis on purkide sisu, liiati lubasin oma tarnijale, et kõik jääb saladuseks. Igasugustele spekuleerijatele olgu rahustuseks öeldud, et poest ega apteegist te neid ei saa. Kasu pidi tarnija kinnitusel olema mõne aja pärast tuntav ja nähtav.

Vaatame siis!

Homme, reedel kell 20.05 saavad kõik ETV ekraanil vaadata, kuidas läheb Eesti endisel esisuusasprinteril Pavo Raudsepal koos perega saate «Perepidu» poolfinaalis. Unustage järgnevalt ära, et mina seda räägin, ja vaadake asja puhtalt spordimehe pilguga: nüüd on kõigi spordi- ja suusameeste kohus anda kas või üks hääl, et Raudseppade pere võidaks, sest mis veel võiks olla üldsuse silmis spordimeestele ja suusarahvale parimaks tunnustuseks ja reklaamiks, kui see, et ühed nende seast suudavad ka laulusaates läbi lüüa. See näitaks, et sportlased ja suusatajad ei ole mingid põmmpead, kes räägivad ainult käte ja jalgadega.

Niisiis, aitame Raudseppade perel võita!

Ja siis, kui oleme Raudsepad edasi aidanud, võime end laupäeva hommikul kella 10 ajal premeerida heas seltskonnas kolme-neljatunnise matkaga Elva mändide all. Hannes Veide, kes oktoobri lõpus võitis Haanja Jala100 võistluse 9:49ga, korraldab algusega Tartu maratoni finišipaigas mööda sealseid metsaaluseid teie üldaeroobset baasi arendava rännaku, kus on lubanud kaasa tulla ka Eveli Saue ja Caspar Austa. Jalanõudena, kinnitas Veide, pidid sobima tavalised tossud. Söök-jook tuleb igaühel kaasa võtta.

Vaat see on mõistlik ettevõtmine, mida ei ole kohe kindlasti uisutehnikas põlvede koormamine. Uskuge mind!

Ohh, ei taha keegi mind uskuda...

No eks te ise tea. Igatahes olen teid hoiatanud.
******
Bride Canyon off Gemini Bridges Road, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Hommikune Tartu lumine Toomemägi, toomkiriku varemed. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Suusatajad kolmapäeva keskpäeval Tartus Tähtvere spordipargis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Uisutehnika - hävitav koormus põlvedele. Kahevõistlejate MK-etapp Kuusamos. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Uued purgid vajalike ainetega muudkui tulevad ja tulevad liinilt... Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 5: Lumised rajad hommikusel Tartu Toomemäel. Foto autor: Priit Pullerits

54 Kommentaarid:

At 09:57, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Salajased purgid, miks sa arvad et see ei ole keelatud aine, kuidas sa kindel oled et seal ei ole midagi. Tuleks dopingukütid sulle kaela saata praegu, las võtavad proovi.
Tipp

Ja palju vastuseta küsimusi on veel.
Miks sul ei ole vaja eeloleval talvel klassika võistlussuuska, müüd ju oma võistlussuusa ära, kas hakkad sõitma Tartus vana SC mullasuusaga, mida suusavennad ei nimeta isegi suusaks?
Kas klassikasuusk sai müüdud?
Kuna blogi loetavus on väga suur, seda loevad paljud algajad suusa(tulevased hundid ehk), siis mis kuradi intensiivse trenni juttu on vaja kogu aeg ajada? Esialgu rohkem küsimusi ei tule.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Joke!

 
At 10:30, Blogger Heiki said...

hmm, kas nüüd võetakse harrastajate üritustel ka dopinguproove? See oleks muidugi täitsa lahe :)

Priit, kas vabastiili suusatamine on tõesti nii kahjulik liigestele?

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige,Priit,ei usu sind ega sinu juttu.Alles eelmises postituses andsid vihjamisi soovituse täiega panna,nüüd laidad selle maha.Talitada tuleb ikka oma oskuste,teadmiste ja kogemuste järgi.Lisan,et ole sinust hulk aastaid vanem ka.

 
At 10:33, Blogger Priit Pullerits said...

Parandatud, Ain-Ivar! Aga miks sa ei taha oma üritustele panna normaalseid, eesti kirjakeelepildiga sobivaid nimetusi? Igasuguseid nõmedusi ja väärakusi on eesti keelde lastud niigi palju sisse tuua, näiteks Tiit Reisid (eesti keeles oleks korektne Tiidu Reisid).

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Pakun "Haanja Sott" sott=sada. Autusest Eesti Krooni vastu võiks nimetada ka "Haanja Koidula"

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas eesti keeles hääldada nime Caspar Austa? Tsaspar?
Või lootsid vanemad et poisist kasvab Caspar Weinbergeri sugune poliitikataeva täht?

 
At 11:30, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Sa Holden panek ikka täiega puusse! 100 ei kirjutata kusagil ürituse nimes kokku. Vaata internetist:
Lakeland 100 (ultramaraton)
Vibram® Hong Kong 100 (ultramaastikujooks)
Annapurna 100 (ultramaastikujooks)
Vermont 100 (100 miili kestvusjooks)

Pullerits veel nagu ajudeta zombie, "parandab õigeks". Vaat kus suured keeleeksperdid! )))))

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

P.S. "Haanja Suusa" meenutab nõuk. ajast pärit "liha, sea" stiili.

 
At 12:13, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

"Händrju sündroom"

11:52

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis purgi Ain Alar siis tõi?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Dr Holden kirjutas u kuu tagasi oma blogis, et teeb 14-16. novembril Peterburi reisi, aga reisi põhjust ei saavat avaldada. Arvan, et tegu on Peterburist toodud purkidega.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Vana mees aga nii lapsik - hiljuti siunas ja osatas, et kõik on dendros pehmod ja vat tema alles paneb, nüüd äkki kirjutab, et küll kõik tegelevad enesehävitusliku rassimisega.

Tundub, et "mängu ilu" on tekkitanud juba suht sügava isiksuse lõhenemise ...
Kahju ...

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Holden, pane tühik vahele - kui tahad eestlaseks jääda.
Eesti keele sõnu ei solgita numbritega. Vajadusel saad abi Eesti keele instituudi keelenõuandest

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks kirjutad oma usu defitsiidist, kurdad, et sind ei usuta.
Ise sa oled selle olukorra tekitanud. Võta nüüd vastutus ja tunnista endale, et selle mula tõttu, mida pidevalt ajad, sind ei usutagi. See, et vahepeal ka mõni fakt sinu juttu ära eksib, ei ole piisav põhjus sind uskuda. Usalduskrediit on otsas.

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

...te ei saa enam teie enda pihta käivast irooniast ka aru, 14:07.

Aga kas tänast Õhtulehe spordikülge vaatasite. Seal on juttu Eesti noorest BMX-sõitjast, kelle nimi on... Graig Milan Meriloo.

Graig Milan! Kust küll selline nimeidee peaks tekkima?! Ja et lisaks panna nimi, mille puhul isegi sugu ei ole arusaadav...

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Delfis üks artikkel, kopeerisin sealt ühest lausest osa - Sel kevadel läks Itaalias elav blogija Kärt Krikmann ....
Ehk Blogija on lausa elukutse. Googeldasin ja etskae, blogi olemas, aetakse mingit möga, vaatasin reklaami lehekülge http://cattivascloset.com/reklaamads/
Võttis pead vangutama. Kas härra ei ole mõelnud juba selle peale.
Tipp

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Kui Haanja 100 MTB, võiks jääda ikka ühte stiili Haanja100 Ski, Haanja100 Run, muidu on pudrujaKapsad :) ei pahaga.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Miks sa selle ära kustutasid?

Priit Pulleritsu unikaalportree

Lauristin loodab, et Pulleritsu akadeemilisem pool lööb veel välja. “Ma väga loodan, et ta hakkab doktoritööd tegema ning raamatuid lugema ja silmaring läheb ehk laiemaks. Endakriitiline vaatenurk, ma arvan, see kulub ka Priidule ära.”

Ometi ütleb ta õppejõutöö kohta: “Teen seda puhtalt missioonist. See ei paku mulle mitte midagi.” Miskipärast on tal aga kõigi tudengite hinded märkmikusse kirja pandud.

Ajakirjanikutöö on Pulleritsu jaoks A ja O. Ta lahkub kodust hommikul kell seitse ja naaseb õhtul poole kümneks. Ja siis läheb trenni – jookseb või suusatab. Igal hommikul ja õhtul teeb 45 kätekõverdust. “Mõnikord näen peret ka. Nädalavahetustel peamiselt. Ma ei taha rääkida, mis naine sest arvab.”

“Ega see talle väga meeldi. Ma olen oma naisele väga tänulik, et ta lastega tegeleb. Ma tahaks, et teistel lastel oleks ka nii hea ema kui minu lastel.”

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas naine kardab teid kodus, on mingi ceiss või?

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

"Vaat see on mõistlik ettevõtmine, mida ei ole kohe kindlasti uisutehnikas põlvede koormamine. Uskuge mind!

Ohh, ei taha keegi mind uskuda...

No eks te ise tea. Igatahes olen teid hoiatanud."

VÄGA HALB KOMME ON LUGEJAID MÕNITADA - BIOVAMPIIR! SEE OLI VASTUPIDI. LUGEJAD HOIATASID SIND PÕLVEDE KOORMAMISE ASJUS.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, kommentaari kustutamine andis mu lihtsale küsimusele üheselt arusaadava vastuse.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Viira talu tatramesi miski loodusliku marjaga äkki? Või seen/seemned+mesi http://parim.ee/koduleht/remedyway-ou

 
At 16:29, Blogger Priit Pullerits said...

Palun, 15:56. Aga mis see kõik teie asi on?

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit, 15:56 on Sinu lugeja samamoodi nagu me teisedki. Ei ole ilus oma lugejatega niiviisi ülbitseda. Seda pole sugugi kena kõrvalt pealt vaadata. Miks Sa ei kuula, mida lugejad Sulle räägivad?

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Viimasel ajal on mitu teemat olnud intrigeeriva pealkirjaga, kuid sisu lugedes midagi teada ei saa. Sain 2 purki kuid ei ütle mis seal sees on. Neli meest teavad midagi, mida teised ei tea, aga ma ka ei ütle mida nad teavad. jne jne.
Igavaks läheb niimoodi.
Teet

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

See teema ei ole säänse sisu põhjal põrmugi teisem pealkirjast "Mis purkide sisu ei paranda tulemust".
PS. Unikaalportree oli üle kuude parim lugemine. Ilukirjandus muidugi välja arvatud.

 
At 19:29, Blogger Pärtel said...

Kas uisutehnika kahjulikkus põlvedele on kellegi poolt teaduslikult tõestatud või on seda vähemalt teaduslikult uuritud? Laest või lambist võib ju väita ka vastupidist, näiteks et lateraalne liikumine hoopis tugevdab põlvesidemeid. Veerpalu põlv ilmselt selle tõttu rahvuslikuks põlveks ei muutunud, et ta liiga palju uisutehnikas treeninuks.

 
At 19:31, Blogger Pärtel said...

Kui harrastussportlane hakkab purkidega mässama, on minu arust prioriteedid paigast ära.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Asi kisub juba skisofreeniliseks. Jätkem Priit rahule, enne kui ta päris segast panema hakkab. See siin meenutab juba veidi koolikiusamist. Meie kambakesi ja Priit üksi. Pole siis ime, kui ta vahel segast peksab, enesele vastu räägib ja näiliselt põhjendamatult komme kustutab. Samasse kategooriasse kuulub ka võte "sa ei tea, mida mina tean, aga ma ei ütle ka", ehtne kompleksi tunnus.
Anna andeks, Priit, kui mu arvamus sinu omast lahku läheb ja mu mulje valeks osutub. Teha nägu, nagu sa lihtsalt mängiks oma lugejatega, ei lähe arvesse. Kiusatav sageli hakkabki ise provotseerima. Sul abikaasa õpetaja, küsi tema käest, kui anonüümikuid ei usu.

 
At 20:26, Anonymous Endel Sepp said...

Priit on eesti blogosfääri Kapten (Captain) ja temale ninna ei hüpata. Kahju et seltsimees Stalini ajad möödas on. Rahulolematud viidi sauna taha ja internetijuhe lõigati läbi ilma pikemalt kauplemata.

 
At 21:51, Blogger Madis said...

Ei saa aidata, teleka pult on roostes...

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Kaks purki anti, ja õpetus juurde: võta siit suurest purgist ja varsti sõidad nagu Mae ja Veerpalu! Ära liiga palju võta. Teine, väike purk on juhuks, kui keegi teada saab või juhtub pealt nägema, et suurest purgist võtad, või suure purgi kuhugi maha unustad, siis võta väiksest purgist. Enne jäta perekonnaga hüvasti.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduslik eksperiment: Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits tellis endale Tartu Ülikooli meedikumist kuulsat HGH-d ehk kasvuhormooni ja üritab kahe kuuga selle abil konkurentidele tuule alla teha. Lisaks võtab ta esimese aine peitmiseks veel erilist regeneratiivset markerainet. Kas Priidul õnnestub Tartu maratoniks, suusahooaja tipphetkeks oma sooritusvõimet parandada? Kas mõjuainetel on kõrvalefekti? Kuidas suhtuvad Priidu dopingutarbimisse konkurendid harrastussportlased? Kas Priidul õnnestub WADA Eesti dopinguküttide eest pääseda? Loe Suusablogi, suurima külastatavusega spordiblogi Eestis. Igal E, K ja R!

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu tekstides üldjuhul infobitte ei leidu. Hoopis enam on neid siin käivate pavloffi pitsude haugatustes. Tulin isegi veerpalu keissist lugema. Teada ei saanud midagi ja pole kuuldagi, et mõni ennast ajakirjanikuks nimetaja teada oleks saanud.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

23:12, loe regulaarselt Suusablogi ja usu - Sa ei pea pettuma! Ükskord annab kaitsemüür niikuinii järgi. Kasvõi selliselt, et mõni tänapäeva noor ei kannata enam välja kui Olle mõnitab, et noortel pole Veerpalu, Mae annet - ja põrutab, et krt, vanad peerud ise panite dõupi, olge vait!

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Jälle üks täiesti mõttetu jutt.

Priit, kui tugevalt sul pea valutab?

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Esimene nädal dope'iga, kas on juba tulemusi näha? Mehed ovaalil - hoidke Purgi-Pulleritsu eest!

 
At 09:30, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kas te seda ka arvestate, 17:56, kuhu 15:56 oma viisakusetuses nina topib? Ei ole teil vaja siin kaitsta igasuguseid, kes ei mõista ise, mis on talle sobilik ja mis pole tema ega teiste asi.

Pärtel, 19:29, kui me ootame iga kord, et teadus ja ainult teadus annab vastused, aga ise oma pead ei kasuta, siis jääme enne peast ka ilma, kui teadus kõigile küsimustele ammendavalt vastata jõuab. Mina usun Kaarel Zilmerit ja tema põhjendusi, mis ta mulle kirjutas.

Pärtel, 19:31, kui varustus on kõigil tippklassist, kui kõik treenivad niigi suutlikkuse piiril, siis saavad lõpuks otsustavaks lisavahendid ja pisiasjad.

19:59, loomulikult on raske peaaegu ihuüksinda masside survele vastu seista, aga ma vähemalt proovin. Ja seda suurem on rõõm, kui see õnnestub, näiteks kas või Tartu kevadisel nn jooksumaratonil, kui oi kui palju mehi, kes tulid mind ära karistama, said pika-pika puuga. Loomulikult ei suuda ma eales kõiki võita, aga mulle teeb heameelt ja pakub rahulolu ka see, kui võidan karjuvat enamust.

Ei võta liiga palju, 22:43, täpselt nii palju võtan, nagu ette nähtud. Selliste asjadega ei saa hullu panna, nagu mõni mees trennis tempoga paneb (mina mitte).

22:57 - nii ei ole ilus! Kõik teistele ära rääkida... Kuhu nüüd mängu ilu jääb?

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel, 19:31, kui varustus on kõigil tippklassist, kui kõik treenivad niigi suutlikkuse piiril, siis saavad lõpuks otsustavaks lisavahendid ja pisiasjad.

Tule taevas appi!!!!

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa oma klassikasuusad said müüdud?

 
At 10:55, Blogger Priit Pullerits said...

09:47, ostja olemas, kaup veel üleandmata.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Küsija: Kuhu jääb Tähtvere kunstlumi?

 
At 11:37, Blogger Priit Pullerits said...

...Milleks see? Kas raha mujale ei ole pilduda kui vastu taevast?

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Küsija: Kas Pullerits saab peale sulaperioodi kunstlume vajadsest aru?

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Millele tugineb väide "Siis võib uisutehnikaga oma põlvi, liigeseid ja lihaseid lammutada, nagu vaid tahtmist" - ehket kas uisutehnika on kuidagi olemuslikult tervistkahjustav? Sooviks mingeid vastavaid viiteid.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas raha mujale ei ole pilduda kui vastu taevast?

48 tunniga lumi tuli,ära kaduda jõuab veel kiiremini.
Ja siis on nutulaul :)

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

kas uisutehnika on kuidagi olemuslikult tervistkahjustav?

Kas nüüd kahjustavam kuid kindlasti vigastusaltim kui klassikaline stiil. Egas ilmaasjata hakatud õige varsti peale stiili kasutuselevõttu 80-ndate keskel eriliselt toestatud saapaid jmt leiutama.

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht