pühapäev, detsember 02, 2012

Pullerits: Mis saladust teavad neli juhuslikku pealtnägijat?

Üks Harta 12 allkirjastajaist teab eelmisest nädalavahetusest seda, mida siis ei teadnud Eestis veel keegi. Aga ta on osanud suud pidada.

Üks Eesti endistest tippsuusatajatest, kes suutis ühel sügisesel suurel rattaüritusel saada tähelepanuväärselt kõrge koha, teab lõppeva nädala alguspoolest midagi, mida siis ei teadnud peale hartalase keegi. Aga ka tema on osanud suud pidada.

Üks Eestis omas valdkonnas kõrgelt hinnatud arst – ei, sedapuhku mitte Leho Rips; pigem multisportlane – teab selle nädala teisest poolest midagi, mida seni ei teadnud peale hartalase ja endise tippsuusataja keegi. Aga temagi pole suud pruukinud.

Üks Tartu suudalaadal teatud võistlusklassis esikohale tulnu, kelle poeg on, muide, kõva suusataja, teab sellest nädalavahetusest midagi, mida seni teadsid vaid juhuslikud vähesed. Aga temagi on vaikinud nagu haud.

Huvitav, mis see saladus on, mida nad teavad?

Ja kes need on, kes seda teavad?
******
Gemini Bridges Road, Little Canyon Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Rajatraktor neljapäeval Tartu dendropargis suusarada sisse ajamas. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

51 Kommentaarid:

At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Kes need ikka muud on kui needsamad tuntud tegelased, kes siinse blogi lugudest palju-palju kordi läbi käinud. Cheap, Priit. But I hate cheap.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kõike, mida need neli teavad, ei ole ka sulle räägitud. Miks peaks meie sulle teiste saladusi reetma?

Keep trying ...

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Küll ma olen originaalne, ilus, sportlik, enneolematu, saladuslik, oluline, originaalne mees. Originaalne lausa kaks korda.

Janno

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Eks nad nägid Priitu suusatamas ja teavad nüüd mõndagi sellest, kuidas "rahvuslik põlv nr. 2" sellega hakkama sai.

A4

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt õige, A4. Mees, kelle lektüüriks on ajakiri Vanity Fair ("Edevuse laat"), peabki edev olema. Ja edev mees peab ikka olema ise sündmuste keskpunktis.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Mina tean ka, aga oskan samuti suud pidada.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas nad kõik on tõesti näinud Priitu uute klassika fisheritega sõitmas, mis maksavad 280 eur (märkus nende eest ei ole veel makstud, sest vanade eest on raha veel saamata (180 eur)). Kas panin täppi.
Tipp.
PS ma ise ei ole näinud, kuigi nõmme rajal liikus täiesti Priiduga sarnane mees, ok pikkust oli vähem nii 170 cm pikk, aga muidu oli täiesti sama, prillid ees, samasugune kange uisutehnika, näost oli ka sarnane, puliskella käel ei märganud, aga nagu ma ütlesin alguses see ei olnud siiski Pullerits.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Ma tõepoolest ei tea, kuidas seda kõike teadmata edasi elada.....

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Martin Fourcade pani kahevõistluse Östersundi etapi kinni - Rossignolidega. Kuusamo kolmest sõidust kaks võideti Rossidega. Priidule lubati ilmselt super-proffi Fischereid, läks liimile ja andis Vahur Teppanile tellimuse sisse. Nüüd on mehel 2 paari klassika Fischereid. Palju õnne!

 
At 21:56, Blogger Madis said...

Ei hakka ka mina siis mängu ilu rikkuma :-)
Aga lund tuleb muudkui juurde...

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Intellektuaalne Masturbatsioon.

 
At 01:41, Anonymous Anonüümne said...

Nagu AK-st võis kuulda, siis ka selline mees nagu Abdul Turay loeb Pulleritsu blogi.
See fakt on huvitav seetõttu, et tegu on sada protsenti võõramaalasega (emakeel inglise, juured mustalt mandrilt), kes tuli Eestisse elama 4 aastat tagasi ja spordiga, rääkimata Eesti spordi teemadest, pole eelnevalt lähemalt seotud olnud (küll aga kirjutab huvitavaid ja haaravaid lugusid eestlastest välismaalase pilgu läbi).
Pealegi võib eeldada, et väikerahva keeles lugemine mehelt ka üksjagu pingutust nõuab.

Priit, millega sellist huvitavat fenomeni seletada, mis sa pakud?

 
At 07:58, Blogger Priit Pullerits said...

Ei noh, mis ma muud pakun, kui et kõva blogi ja pakub huvi ka neile, kes spordiga sina peal ei ole. Siin on ju ka teeamaarendusi, mis väljuvad kitsast "mis-määre-on-cold-suusale-Alutaguse-kolmanda-metsatuka-vahel-paremuselt-teine"-temaatika raamest olulisematesse sfääridesse, nagu rahvusriik ja meie keel ja rahvuslik iseolemine. Mida Abdul Turay seal AK-s siis ütles?

 
At 08:27, Anonymous Ants said...

Kas Martin Fourcade hüppas Östersundis püssiga või ilma? Püss pidi lendu takistama, aga samas mass on hoovõtuks hea.

 
At 08:52, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Mul on nüüd uut infot tilunud, mu allikas rääkis, et see pidigi nii olema, uued Fisherid on juba sisse töödeldud parafiinidega.
Tipp
PS ma ise sõidan ka Fisheriga, olen sõitnud Madshus'tega, Atomic'ega, uisus on Fisher neist selgelt parim, vähemalt see mis minul all on olnud. KlassikaFisheritega võin ka rahul olla, väga head suusad, kuid ka Madshus on siin head minekut näidanud, just vanemad mudelid, enne kui nad seda põhku sinna sisse hakkasid panema, mis suusa kole kergeks ja hapraks tegi. Uisu-Rossi olen proovinud ainult treeningul testiks, uisus hästi juhitav.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Eilse meeste 15km klassika poodium

Kalameeste (jt) hulk poodiumil või teenitud MK-punktide arv on võrdeline tootja(te) poolt väljaajagatud sponsorlepingutega, ei mingit imesuuska mis teistest paremaid tulemusi aitaks saavutada.

 
At 09:39, Blogger Priit Pullerits said...

Kas see polnud Pärtel Piirimäe, kes selle aasta Haanja maratonil umbes 10 km enne võistluse lõppu raja ääres oli, puruks paindunud Madshus käe otsas? Oli too suusk ka toda põhku täis, millele 09:08 viitab?

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Martin Fourcade pani kahevõistluse kahevõistluse kinni jah :D Krt miks Postimees pole veel kirjutanud, et vana ala vahetas. Pulleritsu blogi on vist värskeimatest värskemate uudiste allikas.

Hea mees võidab iga suusga. Tavainimestel on aga vaja head suuska :) Fischer all the way!

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Mis saladust teavad neli juhuslikku pealtnägijat?"

sama mis kolm juhuslikku pealtnägijat!

Unustage juba see MK ära - seal on meestel kümneid paare mille vahel valida - maratonis määrab ennekõike see kaua su määre all püsib - FIS Worldloppeti poodium on PUNANE, mitte kole must.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ski-nordique.net/getfile.php/2142295.1046.ywprtaxcsd/1024x768/5133730_2142295.jpg?force=1

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

See endine suusataja, kes hästi ratast sõitis on Raul Olle.
Teet

 
At 13:31, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Priitu on nähtud Dendros, suusad jalas. Küll vaevaliselt, aga siiski liikus.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Eks tippudele antakse alla ikka tehasesuusad, mis mõeldud margile nime tegemiseks + sponsorlepingud, auhinnarahad jm. Miks peaksidki norrakad austerlaste või itaallaste suuskadel sõitma kui saab oma tehasest tellida täpselt sellist suuska nagu vaja. Raha ka nagu oleks riigil:)

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit on nähtud peale operatsiooni ka rullidega sõitmas.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Fischer oli kõva sõna nii umbes 5 aastat tagasi. Tehnoloogia areneb. Rahvasuuskadena aga täitsa okeid.

 
At 16:12, Blogger Pärtel said...

Tõepoolest juhtus tänavu Haanjas nii, et suusk murdus sõidu ajal pooleks, ilma et oleksin kukkunud või muul kombel suuska lõhkunud. Tegu oli siiski Peltonenide, mitte Madshusiga. Murdunud kohast on näha, millest tänapäevane suusk koosneb: lainepapist, mida hoiab koos ühelt poolt plastik ja teiselt poolt värv. Peltonenil on need kihid eriliselt õhukesed. Muidu oli täitsa libe suusk, 2011. a sõitsin nendega 60 sekka.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

See endine suusataja, kes hästi ratast sõitis on Urmas Välbe

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ütles ...
Kas see polnud Pärtel Piirimäe, kes selle aasta Haanja maratonil umbes 10 km enne võistluse lõppu raja ääres oli, puruks paindunud Madshus käe otsas? Oli too suusk ka toda põhku täis, millele 09:08 viitab?

09:39

FAKTID ON SIISKI OLULISED PRIIT - PEALE SELLIST ÄMBRIT ÄRA PAREM AT SPORTI OMA NÄGU NÄITA

 
At 17:20, Blogger Priit Pullerits said...

...ma juba helistasin A&T Sporti, väga lahkelt võeti vastu. Lubati panna mu Swixi keppidele uus mingi muu firma käeside, sest Swixi originaalside maksvat peaaegu sama palju kui roigas ise, ja mu Treki jalgratas lubati ka talveks korda teha, kuigi need tööd olevat peaaegu et lõpetatud, aga juhataja lubas, et nad veel rattavärke enne kokku ei pane, kui minu sõiduvahend ka ära hooldatud. Vaat nii!

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Mida Abdul Turay seal AK-s siis ütles?"

Uudisnupu peamine ajend tundus olema Mr Turay sulest detsembris ilmuv raamat "eesti elust" - nii vist võib seda väga üldistatult kokku võtta.

Seal ta siis rääkis millal, kuidas ja miks ta Eestisse sattus ning siia elama jäi ja millega praegu tegeleb. Et lisaks kõigele muule õpib aktiivselt eesti keelt ja ühe vahendina sellel teel on kasutusel eestikeelsete lehtede ja blogide lugemine. Tõi välja poliitblogisid ja midagi vist veel, kuid esimesena tuli üle huulte Pulleritsu spordiblogi.
Siinkohal võiks vist hüüda halleluuja, Priit! :)

 
At 17:26, Blogger Priit Pullerits said...

...ja et siin A&T Spordiga ähvardajaid veelgi rohkem närvi ajada, siis olgu lisatud, et 8. detsembril laupäeval kl 13 on Tartus A&T Sport kaupluses Sõbra 56A täiesti tasuta koolitus, kuidas suuski hooldada, neid libisema ja pidama määrida. Koolituste sisu kohandatakse huviliste soovide ja eelnevate
teadmiste järgi. Koolituse läbiviija on Rain Jaaksoo.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...


Selle suusasisese konstruktsiooni nimetus on eesti keeles kärgstruktuur, inglise keeles honeycomb strukture. Kasutatakse kõikjal, kus on tarvis tugevust ja kergust saada.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
alles Sa promosid Suusavendade teenust. Väitlesid rind ees kui neid kritiseeriti. Kuidas siis nii? Ära ole nagu tuulelipp.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Just, just kärgstruktuur on hea. Madshus vahepealsetel mudelitel toppis sinna vahu, mis oli küll kerge, kuid suusk seetõttu ka hapram, lisaks tekkisid suusapõhjadesse vaod.
Tipp

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Tunnista oma viga ja vabanda ametlikult, et ajasid suusafirmad sassi Priit!

Ka sinu poolt üles haibitud RCS murdub nii et ole ettevaatlik

http://sport.err.ee/sprindikoondis/8ae7fb0e-b604-4ab2-b2e1-3a53fc9386fd

Võib olla on viga Haanjas!

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Kõik suusad murduvad, firma pole oluline. Või kui murdumishirm nii suur on siis soovitan metallkandiga matkasuuski "Beskid". Ainuke viga, et klassikajälge ei mahu ja kaal on umbes 10x suurem. Aga see pole ju oluline - mida raskem sõita, seda tõhusam trenn:)

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits saab spordipoodidest nagu A & T allahindlust või tasuta kaupa, kui oma blogis neid reklaamib.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits, mina ei kannata enam oodata! Palun rääkige, mida teavad neli inimest, aga teistele ei räägi?

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Mina tean ka seda mida need 4 teavad, aga tean ka midagi, mida nemad ei tea (haiglas nägin).

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Viimasel juhul on tegu delikaatsete isikuandmetega (andmed tervisliku seisundi kohta), ole nende avaldamisega ettevaatlik.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Kui mitu Rossignoli või Ficherit MK poodiumil oli ei oma tavaharasstaja jaoks mingit erilist tähtsust. Ressurss mis selle tulemuse saavutamiseks on rakendatud ei ole harrastaja jaoks kättesaadav.
Märksa olulisem oleks lugeda testitulemusi kus võeti suvalisest poest sama hinnaklassi suusad ja testiti nende libisemisomadusi samades tingimustes samasuguste määretega. Kas keegi teab sellise testi tulemusi? Juhul kui muidugi seda tehtud on.
Kui ei ole siis Priit kui Maratoni erinumbrite tegemisega endiselt tegeled ja teemat otsid siis äkki võtad plaani. Mäletan, et mõni aeg tagasi testisid energiabatoonide omadusi. Siis saaksid ka faktidele toetudes kinnitada, et sinu müüki paisatud Ficherid on oma küsitud hinda väärt või pead siiski pool hinnast alla laskma:)

PS. Priidu poolt reklaamitud tasuta määrdekoolitus toimub lisaks Tartu A&T Spordile veel viies erinevas kohas üle Eesti. Lisainfot leiab nevene.ee lehelt.


Siim

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul avastati haiglas hüpohondria? Okei, õhkkond siin blogis muutub juba kummaliseks, seepärast üks küsimus kõigile mõistatamiseks:
Dr Holden kirjutab täna oma blogis: "Kuna eile olin haige (põdesin ühte rumalat tõbe, mis ei levi viirusena, vaid mis tuleb külge inimese enda tegevuse tulemusena), siis jäi eile lumel käimata."
KÜSIMUS: Mis tõve Dr Holden külge sai?
Õigesti vastanute vahel läheb loosi VIP soodustus Holdeni Mallorca kevadlaagris.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Üritate nüüd tähemärke kasutades tōestada, miks üks suusafirma on parem kui teine. See on intellektuaalselt kindlasti väga huvitav tema, kuid siiski hukule määratud.

M

 
At 07:08, Anonymous Anonüümne said...

Kas need, keda sa siia laulu sisse panid, ka teavad, et sa neist kirjutad? Arst - äkki Kiudma? Postimehe võistkonnas on naisliikmel poeg suusataja - Rell.

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

to 20:49
pohmell:)
r.

 
At 08:01, Anonymous Anonüümne said...

20.49 all mõtlesin 22.49
r.

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Pohmell on õige vastus!
Küsi Holdenilt kindlasti soodust!

 
At 11:34, Blogger Unknown said...

jianbin0704
football shirts
coach outlet store
toms shoes
kobe shoes
burberry outlet
christian louboutin shoes
jordan shoes
cheap mlb jerseys
nike free 5.0
air max 90
cheap michael kors handbags
cartier outlet
gucci sunglasses
ralph lauren outlet
adidas trainers
beats by dre
longchamp solde
rolex outlet
nike huarache
michael kors outlet store
ray-ban sunglasses
louboutin pas cher
longchamp outlet
tiffany jewellery
swarovski crystal
ralph lauren outlet
lebron shoes
louis vuitton outlet store
mulberry handbags
fitflops sale clearance
herve leger outlet
ray-ban sunglasses
basketball shoes
coach outlet online
fitflops shoes
tiffany outlet
toms outlet

 
At 10:40, Blogger JESSICA JANE said...

Hello, we from the health site admin want to share information about


Pengobatan Alami Untuk Penyakit Kulit
Pengobatan Alami Untuk Penyakit Ginjal
Biaya Operasi Untuk Pengangkatan Tumor
Obat Tipes Alami
Cara Alami Mengatasi Eksim Basah
Cara Mengatasi Rematik Pada Lansia
Obat Herpes Genital
Obat Gabagen Alami

 

Postita kommentaar

<< Esileht