esmaspäev, jaanuar 28, 2013

Pullerits: Kuidas kaotada nädalaga kuu aja töö?

Hoiatav kronoloogia on järgmine: möödunund esmaspäeval lõi kerge haigusvimm sisse, teisipäevast võttis haigus juba tuntavalt võimust – vett jooksev nina, kibelus rinnus, liigesed-lihased kanged ja valusad, lisaks suuresti magamata öö –, millele järgnes lühike agressiivne ravikuur Eesti tippsuusaringkonnast pärit nn kokteiliga, mis tõenäoliselt pidurdas haiguse süvenemist; jätkasin kodus pikki tööpäevi ning aeg-ajalt käisin ka koeraga jalutamas, loomulikult kestis jõuline ravikuur, nii et reedel hakkasin end juba pisut inimväärsemalt tundma. Ja laupäeval läksin suusatama.

Suusatamiseks oli seda muidugi palju nimetada. Kuna talitriatloni EM-võistlused olid okupeerinud Tähtvere spordipargi – näete, paljude naeruvääristatud kohas passib isegi Euroopa meistreid selgitada! –, siis sain rajale alles kella nelja ajal, mil aga tõusis üha tugevam tuul. Seetõttu panin pähe memmeräti, selle peale õhukese mütsi ning kõige peale punase, «Tere!»-reklaamiga pisut paksema mütsi. Ja kahe dressipluusi peale tõmbasin Põlva maakonna embleemiga käisteta vesti. Nagu kubujuss, eks ole?

Aga tempo oli ka see-eest «rekordiline». Sõitsin 850-meetrisel ovaalil kümme ringi kokku... no mis te pakute? Sõitsin viiekümne ühe minutiga. Ehk pisut aeglasemalt kui viis minutit ringi peale. Eesmärk oli lihtsalt liikuda ja liigutada, sest kui viis päeva oled valdavalt ainult istunud ja lamanud, nõuab pisutki aktiivsem eluviis üksjagu harjumist. Jälgisin, et ei tekiks vähimatki hingeldamist ega südametöö kiirenemist ega higistamist.

Eile, pühapäeval, söandasin juba veidi tõsisema katsumuse ette võtta. Vesti jätsin seetõttu selga panemata. Jaanus Kunts Suusavendade meeskonnast tõmbas kella kahe ajal mõlemale Fischerile pidamise alla ning seejärel läksin dendroparki katsetama, kas veidi raskemal reljeefil ka liikuda jaksan. Eelmisel päeval lausikringil sõites tekkis küll selline tunne, et igasugune tehnika on lagunenud: keha kõikus, tasakaalutunne kadus.

Loomulikult sõitsin rahulikult. Tõusudel jälgisin, et suusad korralikult pidama saaks. See, nagu aru saate, nõudis juba väikest pingutust ning tempo hoidmist. Üldjoontes sain rahuldavalt hakkama. Oleks võinud karta hullemat.

Sellegipoolest tuleb järeldada järgmist. Jõudu ei ole. Mäest võin küll üles saada, aga seejärel tuleb tempo täitsa alla lasta, et puhata ja taastuda. Muidu oleks kurnatus kiiresti akumuleerunud. Tõenäoliselt oleks laugetel osadel pisutki sportlikuma tempo arendamine päädinud sellega, et tõusudel olnuksin nagu lastud kana. Energiat oli samuti vähe, sest ega haiguse ajal eriti süüa ju taha, peamiselt vaid jood. Juba seks ajaks, kui kodunt Suusavendade määrdemajja jõudsin, tundsin, kuidas kõhus ulub tühjus.

Sõitsin eile 1:18.25, mille jooksul läbisin kokku umbes 17 km (kilometraaži arvestus oli häiritud, sest talitriatloni võitluse tõttu oli tavapärane radade süsteem segi löödud). Hiljem tuli kodus diivanil lebades hirmus uni peale. Ja õhtupoolikul hakkas pea valutama. Tõenäoliselt sai ülepingutatud – ehk liiga palju sõidetud.

Niisiis, igasugune vorm on tänu haigusele kadunud. Kui enne haigestumist olin suusatanud 840 km, siis nüüd võib oletada, et vähemalt pool sellest on sama hästi kui tuulde lennanud. Äsjase nädalavahetuse kogemused näitavad, et tuleb alustada täiesti nullist.

Nüüd on huvitav küsimus, kui kaugele nii väikse ettevalmistusega üldse jõuda võib. Tamsalu-Neeruti maraton osutub arvatavasti ülejõukäivaks. Sest mingisugusest trennitegemisest ei saa vähemasti see nädal veel juttugi tulla. Äkki Alutaguse maraton õnnestub siiski poolpehmelt läbi sõita, kui vahepeal midagi lisaks ei juhtu? Iseküsimus on see, et Tartu maraton võib osutuda lihtsalt ülemäära pikaks. Sellised haigused, nagu oli mul, ei möödu nii, et korra-kaks nuusata ja läinud. Jäljed neist jäävad ilmselt liiga sügavad ja põhjalikud. Isegi kui väliselt võib kõik paista korras, siis sisimas – süda, kopsud, vereringe – võib olukord olla vägagi küsitav.
***
Kel huvi, võib lugeda mu laupäevast lugu üle Atlandi sõudvatest meestest - vaat see on alles ettevõtmine!
******
Priit Pullerits & Picture Frame Arch, Lone Rock a.k.a. Prostitute Butte, Behind the Rocks area off Highway 191, south of Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks kikkida pildile.)

Foto 1: Naiste eliitklassi sõit talitriatlon EMil Tartus. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Eveli Saue talitriatloni EMil Tartus. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Viktor Kuznetsov Venemaalt võidab talitriatloni EMil Tartus U23 vanuseklassis. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

48 Kommentaarid:

At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

1) Naeruvääristatud pole siin mitte Dendroparki kui sellist, vaid kui sinu jonni treenida seal ja ainult seal.

2) Nädal pärast haigust vormi hinnata on totrus. Anna veidi aega, keha taastub paremini kui sa arvad.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Fotograaf unustab näpu pildile ette?! See on tase! (vt foto nr 3)

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas põlvedele, vahest oli haigusest ka kasu?

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

http://www.brinkzone.com/general-health/gh-therapy-for-joint-degeneration-and-back-pain/

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Ehee, usun et mu tunne oli lähedane hr Pulleritsule - esimest korda see aasta suuskadel ning nädalavahetusega sai siis Vooremäel 34km sõidetud.

Trenni on küll tehtud(2x nädalas jõusaal+2x korvpall), aga suusatamine on ikka hoopis teine tera.

Tekkis piinlik tunne, kui 8km rajal vanem härra Marati tressi ning Visu Milleriga klassikalises tehnikas pikal tõusul must mööda udjas:)

Aga ilm oli hea, liikuda sai ning see peakski põhiline olema.

Kiiret taastumist hr Pulleritsule!
H.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan, dressi. Suusatamine on ikka raskelt mõjunud :)

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Esimene suusatrenn ja kohe Vooremäel, ikka igasuguseid mehi on olemas.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

9:17, see "näpp" on siiski vist eesseisja õlg. Vähemalt saan mina nii asjast aru.
Kuid ilma õlata oleks muidugi parema pildi saanud, selles on sul õigus.

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

09:20 - põlvele mõjus haigus hästi. Enam ei tundnud pärast lamamist või pikemaajalisest istuvast asendist liikuma hakates kangust. Aga niipea kui esimese suusasõidu ära tegin, oli tunda, et kangus tuli tagasi.

Kõva mees, 10:00, kes kohe Vooremäele treenima läks. Mina näiteks sinna ei tihka minna. Sügisel paari rattamehega käisin Voore3000 rada proovimas - üle minu võimete. Suusarada on seal samuti minu taseme jaoks liiga raske.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

kas pahv käskis osad kommentaarid ära kustutada? hale.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

vabandan. pahvi teema oli eelmise postituse all.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Kuna vanematekodu asub Vooremäe lähedal, siis võib vastuseks öelda, et "kohaliku võlud" minnes esimest korda sinna sõitma. Iseenesest pole ju see praegune 3km "lastering" üldse paha treenimiseks.

Kuid kuna ilm oli tuuline ning selle 3km ringist pool kulgeb põllapääl, siis sõitsin põhimõtteliselt "vana viiest", ilma vanal suusastaadionil käimata - usun, et Vooremäel ka varasemalt käinud inimesed teavad seda ringi. Ca 100m sellest ringist küll tuleb sissesõitmata rada "talluda", aga kokkuvõttes väga mõnus ühe korralikuma tõusuga 3,5km ring(Regiost üle mõõdetud).

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

P.S - minuarust on superasi praeguse 8,0km ringi lõpulaskumine. Sealt täie hooga allatulles lööb adreka nii üles, et jõuvarud taastuvad kohe :)

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Voore kaheksane ring on äge!
Kahjuks Põhja-Eesti mehena satub sinna harva, kuid seda magusamad need ringid seal on.
Neile, kes pole käinud ja kes pole päris esimesi päevi suuskadel ning peavad lugu vahelduvast reljeefist - soovitan soojalt, kindlasti ei kahetse.

 
At 14:36, Anonymous Voldemar said...

Te olete ikka kõvad mehed, lasete suurest mäest alla libedad suusad jalas ja ei tee teist nägugi

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa! Jõudu ei ole.
KUTU!

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa jama lugu kohe....
See mis raske tööga teenitud, ei see kergelt lähe kusagile. Ohtralt süsivesikuid, ohtralt jooki, paar ergutavat treeningut ning nädalaga pilt sama, mis nädal tagasi. Sellised poolenisti püstijalal pöetud kerged viiruslikud haigusnähud on ammu tuntud pigem moenähtused kui tösist spordimeest rajalt niitev häda. Kui nüüd öelda, et töesti ei jöudnud, ...aga vöib-olla oleks veel päeva-kaks pidanud kannatama ning alustama kiire jalutuskäiguga...
Maamees

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa nutad, Veerpalu kaotas 1 päevaga aastakümnete pikkuse töö.
Teet

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mida rutem peale haigust treenimisega alustad, seda nõrgem oled!
Nagu poisike.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

AV jäi ka enne tähtsat võistlust haigeks....

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

16:29 seisukoht on küll liialt must-valge ja seetõttu ka elukauge.
Asja olemus ei seisne selles, kui nõrk või tugev ollakse esimeses haigusjärgses trennis, vaid kuidas saavutada optimaalseimal viisil (kiireim võimalik tee ilma tervisele liiga tegemata) tase, mis oli enne haigust. Mõtle veelkord, 16:29.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

KÖÖGA!
Kas annad parem oma stardikoha Ain-Ivarile?

 
At 18:20, Blogger Andrus said...

Ma kardan, et Pulleritsile sai saatuslikuks tugev ja intensiivne paaristõuketrenn, mida ta tegi eelmisel nädalavahetusel. Juhtusin seda ise oma silmaga nägema kõrvalt. Ma ei saanudki aru, mis trenni Priit täpselt tegi, kuid ma ei märgnud erilisi puhkepause, koguaeg pani õrnalt roosas, ju siis oli sel päeval hea enesetunne, mõtlesin ma. Ilmselt aga tegi see organismi rohkem vastuvõtlikumaks igasugu viirustele.Samas ei ole mõtet siin püssi põõsasse visata, sest näiteks taastusin ise kunagi neeruvaagna põletikust ära kahe nädalaga, olles kaotanud 8kg kaalu. Praeguse õige koormuse valikul oleks heaks abimeheks pulsikell, kus saab sobiliku vahemiku määrata, mida ületades annab kell märku, et võta hoogu maha. Kui südamelöögi normaalne sagedus on taastnud, siis võib kella karpi tagasi pakkida ja jätkata samamoodi kui varem.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Kes kurat on need Ain-Ivari fännboid, kes igas teemas mingi postituse tema "auks" teevad :D ?

Küll kiidavad blogi, treeningmahtusid, kohe-kohe pulleritsule ära panemist jne...


Teemasse ka. Priit julge puhata! Võta paar-kolm-neli päeva täitsa vabaks. Ravi ennast terveks ja mine rahuliult sõitma. Esimese trenni lennuk on garanteeritud (sul on kõva põhi all). Ei kao su kilomeetrid mitte kuhugi. Treeningud peaksidki olema tsüklilised...2-3 nädalat treeninguid, millele järgneb taastav nädal.

Ja üks küsimus ka. Kui pikk on see tendropargi ring, kui ma staadioni osale ei sõida. Ehk kõik see osa, mis jääb nö teisele poole seda pargiteed (asfalt osa, mis viib Emajõe ääres oleva rannani).

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Selgituseks 19:13-le
Ei nimetaks end Ain-Ivari "fännboiks", kuid tõsi on see, et Dr Holdeni blogist (soovitan kõigil lugeda!) leiab 40+ harrastajale kasulikku teavet, mida eeskujuks võtta, tunduvalt tasakaalustatumal viisil kui Pulleritsu blogis. Näiteks hiljuti oli huvitav arutelu intervalltreeningust. Holden kavandas endale 10 x 10 sek treeningut, selle kohta seletas üks mitmeid kordi TM-il 100 sisse sõitnu veenvalt ära, et 10 seki kiirendused pole intervalltreening, maratoniks peaks tegema 4-6-8 km lõike. 8 km on terve Harku ring! Pulleritsul, nagu Andrus ülal kirjutab, polegi puhkepause, kui tunne hea, siis uhab täiega. Harrastaja, eri 40+ eas, intervalltreening ei saa olla nagu Xtra Personnelli proffidel, ega ka nagu lapsepõlves trennis tehti.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

18:00, mismoodi elukauge?
Kui haiguse korralikult välja ravid ja haigusest taastud, siis jõuad paremini trenni teha ja kasu on sellest rohkem, vastupidiselt toimides on oht endale liiga teha ja treenitust veelgi enam halvendada.
Püüa meelde jätta, et eesmärk ei ole treening, eesmärk on tulemus võistlustel (olgu see milline tahes).
Loe ka 19:13 kommentaari ja peamine, ära üle tee.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Holden annab väga paljudele mehist ja sirgjoonelist eeskuju ning korraldab asju, mis on respekti väärt. Udumulli puhumisega meeste sekka ei platseeru
, ole TM-il kasvõi esisajas....

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Ain-Ivar Tupp ja Priit Pullerits on kaks täiesti erinevat meest. Üks on sportlikuks eeskujuks kõigile oma eakaaslastele. Teine on lihtsalt tuhvli all, nii tööl, kodus kui suusavendade juures.

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui oled mees, sõida eest ära või pane lõpus spurdiga pähe, aga hiljem ära hala nagu poiske.
Haledad vennad!

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/murdmaasuusatamine/petter-northugi-kaitumine-tekitas-norra-meistrivoistlustel-paksu-verd.d?id=65593810

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

/..Niisiis, igasugune vorm on tänu haigusele kadunud.../
Tänu? Tänada ei ole siin küll midagi. Ajakirjanikuhärra, kes enda kirjakeelt teistele eeskujuks seab, võiks siin kasutada sõna "tõttu". Haiguse tõttu.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

19:13. küsisid :
dendropark - see tõusudega ring, mis asub EMÜ metsandusmaja taga on enam-vähem 4,8 km

 
At 20:46, Anonymous Ants Karm, valgamaa pikamaameeste eestvedaja said...

Ärge mölisege, PP on eeskujuks ja õpetajaks meie põlvkonna meestele, vanadele konservatiividele põllu- ja maameeste erakonnast

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

to 20:06 kui nad nii erinevad oleksid, siis ei käiks üks neist siin pidevalt teise kirjatükke kommenteerimas ...

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Vastandid ikka tõmbuvad...

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

to 20.10 Need mehed võistlevad omavahel, mitte ei tee mingit krdi tööd. Keegi ei vea kedagi kelguga järel. Ühele mehele sobib kõva tempo, et terava jalaga vennad ära küpsetada, teine vastuoksa on huvitatud et saaks distantsi kuidagi läbi jalutada ja lõpus kiirendades medal võtta. Ära tüütab see loll targutamine mingist töö tegemisest. Kas võistlusreeglitesse on see sisse kirjutadud või, et kõik peavad vedama? Vedama peavad need loomad, kellel ei ole lõpus sprindikiirust, aga on meeletu võhm? Kuidas Bauer, Cologna ja veel mõned mehed on vahel jaksanud eest ära sõita. Kui vennad on nii kõvad siis leppigu kokku ja vedagu kordamööda ja küpsetagu Northug ära. Ma ei saa aru mis point oleks Northugil tempot teha ja vedada? Ta peaks idioot olema ju kui ta ennast ise ära küpsetama hakkaks?. See pole mingi krdi rahvamatk tuisus vaid meistrivõistlused reeglite järgi, kui võitja saab kuldmedali.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

23:39, oled purjus?!
Loe mu paar rida veelkord läbi ja kui ka mees oled, siis paar vabandavat sõna oleks küll omal kohal või mis?

20:10

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

No nad võiksid siis seisma jääda nagu jälitussõidu ratturid trekil. Oleks päris huvitav vaadata.

 
At 00:24, Anonymous Anonüümne said...

to 23.39
Ma ju ei vaidle sulle vastu vaid kirjutan lihtsalt oma arvamuse. Sry kui sulle vale mulje jäi. Loll artikkel ja nõme seisukoht. Ajakirjandus ei peaks sportlaste omavahelise tõmblemisega kaasa minema. Northug ei ole selliseid totakaid võistlusi välja mõelnud. Ta võidab neid rikkumata sealjuures ühtegi võistlus reeglit. Sama hästi võiks mõnda kaasvõistlejat häirida see , et keegi sõidab rajal alguses liiga kiiresti ja selletõttu tema ei jaksa lõpus jne. Murdmasuustamine pole siiski jalgrattasport, kus tuuletaksitusel on väga suur roll.

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

Eelnevast jäi tõesti vale mulje, aga nüüd asi selge. Polnud purjus ja taod siiski õiget rauda:) Peace.

23:59

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

to 00:17

Seima jäämisest legendaarne näide:

http://www.youtube.com/watch?v=PLRc64LPlJo

MM

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Hea näide. Tänu 8)

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas retsepti "agressiivne ravikuur Eesti tippsuusaringkonnast pärit nn kokteiliga, mis tõenäoliselt pidurdas haiguse süvenemist" võiks härra Pullerits ka avalikustada,kuna endalgi kerge vimm sisse pugemas.
Tänud ette!

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:13, Blogger 艾丰 said...

jianbin1211
tods shoes
bottega veneta outlet online
uggs outlet
links of london uk
replica watches
nike shoes
arizona cardinals
mont blanc
lululemon outlet store
miami dolphins
basketball shoes
cleveland cavaliers
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
michael kors outlet online
salomon speedcross 3
abercrombie fitch
iphone cases
cheap oakley sunglasses
louis vuitton uk
nike huarache
woolrich clothing
celine outlet online
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
oakley outlet online
tory burch sandals
indianapolis colts
soccer jerseys,cheap soccer jerseys,cheap soccer jerseys for sale,soccer jersey,usa soccer jersey,football jerseys
ugg boots
snow boots outlet
beats by dr dre
ralph lauren polo shirts
ugg outlet
marc jacobs outlet
hermes bags
baltimore ravens
coach outlet store online,coach outlet store,coach outlet
new orleans saints
nike roshe run
coach outlet store
michael kors handbags
uggs outlet

 
At 09:23, Blogger Unknown said...

detroit lions jerseys
cheap nike shoes
toms outlet
air jordan 4
nike outlet
ugg outlet
polo ralph lauren
coach factory outlet
ray ban sunglasses
washington redskins jerseys

 
At 11:02, Blogger Claudia Klein said...

Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

Teie rahaline vabadus on teie kätes!

 

Postita kommentaar

<< Esileht