kolmapäev, jaanuar 16, 2013

Pullerits: Mis saab ikkagi Viru maratonist?

Pärast üheksapäevase treeningtsükli avaldamist eelmises sissekandes sain kohe jahmunud telefonikõnesid. Jah, ma räägin siin mitmuses, mitte ainsuses. Et mis asja ma küll teen?!

Asi polnud selles, nagu oleks treeningkoormused liiga suured. Ei, seda mitte. Professionaalsed sportlased treenivat sama ajaga tervelt kaks korda rohkemgi. Probleem oli uisutehnikas.

Nimelt panid head ja hoolitsevad nõuandjad tähele, et olin mitu trenni teinud uisusuuskadel. Mis siis, et valdavalt lausikul ja sugugi mitte tippkiirustel. Jah, olin tahtnud proovida, kuidas opereeritud parem põlv uisutehnikale vastu peab. Üldiselt polnud viga.

Aga see, et jalg valutama ei hakanud, pole mingi näitaja, sain teada. Kõrvalt on konkurentidel muidugi lihtne utsitada – ega see ju nende põlv ole –, et mis siin põdeda, jalg ju töötab pealtnäha korralikult – anna aga minna! Aga ükski neist ei tea, millise lõikuse dr Leho Rips mu põlvele tegi, ega ole näinud sinna sisse, millises seisus mu põlv on. Olgu siis meelde tuletatud: 1) mul on suured kõhrekahjustused, 2) kõhre sees on suur auk ning 3) kõhr ei ole taastatav, kuigi mõned on siin püüdnud õpetada, et võtku ma kasvuhormooni – mille dr Rips, siin igal juhul vaieldamatult suurim asjatundja, kui diletantliku soovituse lihtsalt välja naeris.

Vaadake, asi on selles, nagu teada sain, et see, kui jalg pärast kolme-nelja uisutehnikatrenni valu ja häda ei tee, ei tähenda mitte üks raas, et need trennid ei avalda mõju paari kuu pärast.

Esmaspäeva õhtul sain väljakutse. Võtsin sellest jalamaid kinni, kuigi aeg oli juba inimeste eraelu austavalt hiline, üle kella kuue. Mul oli asjatundjaga umbes kolmveerandtunnine pikk ja tõsine jutuajamine. Hämmastav, millist tähelepanu on mõned professionaalsed inimesed valmis minusugusele tavaharrastajale pühendama! Ei, keegi ei pannud mulle kätt ette, et Viru maratonil startida ei tohi, sest lõpude lõpuks ei saa sellist korraldust anda mulle keegi peale minu enda. Aga asjatundja nentis – kõik saavad ju aru, kellest jutt –, et kui sel talvel jalga hoian, siis võib-olla järgmisel hooajal saan selle jalaga juba võistelda.

Näidake nüüd ükskord ometi funktsionaalse lugemise oskuse võimet ja pange järgnevat hoolikalt tähele! Milles seisneb oht? Kui distants on pikk, näiteks 40 km, siis paratamatult tekib võistluse lõpus väsimus. (See tekib ka tippsportlastel.) Väsimus tähendab seda, et kontroll jalgade liikumise üle pole enam nii erk, kui oli võistluse algul. Lisaks on mul parema, opereeritud jala reiepealsed lihased endiselt palju nõrgemad kui vasaku jala lihased. Asi on selles, et passiivseks jäänud lihas hakkab kärbuma juba kahe päeva järel, aga selle taastamine on kuude pikkune portsess. Tulemus on see, et sõidu lõppjärgus ei suuda ma lihastega põlve enam sama hästi kontrollida nagu sõidu alguses ning ka pelgalt mõne millimeetri suurune nihkumine, mida isegi märgata ei pruugi, võib hiljem kohutavalt valusalt kätte maksta.

Jah, mu nimi on Viru maratoni stardiprotokollis kirjas. Aga see ei näita iseenesest veel midagi. Küsimus on selles, mis ikkagi Viru maratonist saab.

Huvitav, kas kellelgi on asjalikku nõu jagada?

Aga see kõik ähvardab muidugi jääda vaid jutuks, kui ei leidu transporti, millega Tartust laupäeva hommikul starti saada. Jah, nüüd lasevad paljud oma vana laulu lahti, et... teate küll. Paluks enne siiski laiema pilguga ringi vaadata. Mõedaku on nagunii alati autodest umbes ja kui ma Chrysler Pacifica (pikkust üle viie ja laiust üksjagu üle kahe meetri) ka nende vahele ajaks, siis läheks liiklus veel rohkem kinni. Teiseks, ma ei ole küll roheline, aga minu arust ei ole arulage üksnes see, kui paari kilomeetri kaugusele tööle autoga sõidetakse, vaid veelgi napakam on see, kui üksinda sadu ja kümneid kilomeetreid mingi spordiürituse nimel kütust põletatakse.

Art Soonetsist, Scanpixi fotoagentuuri Baltimaade juhist, pole ka seekord abi. Tema sõidab Austriasse Dolomitenlaufi maratonile.
******
Bull Canyon, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Naiste vabatehnikas teatesprint Libereci MK-etapil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Meeste vabatehnikas teatesprint Libereci MK-etapil, ees venelane Nikolai Morilov. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Meeste vabatehnikas teatesprint Libereci MK-etapil, vasakul nr 19 venelane Mihhail Devjatjarov. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Meeste vabatehnikas teatesprindi Libereci MK-etapil võidab Venemaa, võitu tähistab esiplaanil Nikolai Morilov. Foto autor: AP/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 10:03, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit,aga stardi poolmaratonil. Õpetaja Laurgi ütles, et kui täit rehkenust ei jaksa teha, tee pool, aga tee hästi. Poole väiksemal maal peaks teoreetiliselt tekkima poole väiksem väsimus ja sellest johtuvalt ka poole väiksem põlvenihe

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis krt on juhtunud eesti rahvusringhäälingu lumeinfoga ?!!

 
At 10:24, Blogger Tauno said...

Veateate järgi pakub ERR-i lumeinfole veebimajutust Elion. Eilsest saadik on Elioni internetiteenustega mingi jama. Uudised on mitmel pool üleval. Küllap sealt tuleb põhjust otsida.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Väike kõravalepõige kõhreteemalt. Tuleb välja, et PP on suutnud oma persona non grata staatust laiendada ühelt talvespordialalt suisa ühele riigivalitsemisalale - igal juhul tunnustus. Aga muretsemiseks ei ole ka praegu põhjust - tuleb leida vaid välisminni nö. "tehvandimehed" ja endised "tipptegijad" ja uued reipad lood kitumisühiskonnast ja põhjamaisest kolonialismist saavad tõsiasjaks. Parem olla neetud kriitik kui kasulik idioot.

 
At 10:37, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui eile õhtul ETV2-s eetris olnud saadet uutest tehnoloogiatest uskuda - ja kui ma asjast õigesti aru sain, siis on välja töötatud aine, mis taastab liigese kõhret.
Ehk see aine on nagu armatuur, mis viiakse liigesesse ja millele toetudes hakkavad kõhrerakud ennast taaslooma.
Ehk siis lootust on!
Jaanus

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Hoopis huvitavam oleks kuulda kas PP käis ka eilsel loengul, Vahur Teppani nimelises tervisekohvikus, kus esines Kristjan Port?
Ise kahjuks ei jõudnud aga loodan, et Anton AV kaitsemeeskonnast küsis nii mõnegi terava küsimuse.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas pole mõtelnud põlvetoele?
http://www.terviseabi.ee/index.php/et/tooted/items/39-polvetoed
See vabatehnika ongi ju oma olemuselt selline kange jalaga sõit. Laskumised vajavad ettekummardust.

 
At 11:52, Blogger Sass said...

Huvitav , kas peale nende põldetugede müüjate ja reklaamijate keegi veel arvab ,et selline asi mis on tihedalt ümber su reie, nagu sgutt parandab vereringet? Kui veresooned põlve ümber kinni suruda, kas siis vererige paraneb või?!!

 
At 12:03, Blogger Tauno said...

Sportida selliste tugedega igatahes saab. Vaja vaid kossu- või volleplatsidel veidi ringi vaadata. Selliste tugedega mängijaid leidub piisavalt.
Iseasi, on kuidas sedasorti põlvetoed lasevad suusatamisel laskumisasendit sisse võtta.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Sõitsin eelmisel aastal sellise põlvetoega Viru maratonil, põlvesidemete rebend oli kuu varem. Ainus valearvestus - kartsin, et see tugi hakkab sõidu ajal nihkuma ja seetõttu panin pükste peale, karistuseks pidin sõidu ajal seda kolm korda kohendama. Muidugi ei tea, kuidas tugi oleks püsinud pükste all, sealt seda paika saada oleks olnud juba veidi enam furoori tekitav värk.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Pordi loeng oli pikk ja põnev olnud ja lõppes lausega, kas teil kodu ei ole.

PP, Mitmel suusavõistlsel oled oma autoga käinud?
Võta ennast ükskord kokku, tee siin üleskutse, et Pacifica peal on neli vaba kohta, jagagae kütuseraha ja voilaaa. Kindlalt leidub andunud PP fänne, kes oleks selle koha eest korralikult nõus maksma.

Transpordi kerjamine on raudne tava.
Aga tegelikult on nii, et kui keegi PP küüti ei pakuks, siis poleks teda mitte ühelgi suusavõistluse stardis.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Mõedaku on nagunii alati autodest umbes ja kui ma Chrysler Pacifica (pikkust üle viie ja laiust üksjagu üle kahe meetri) ka nende vahele ajaks, siis läheks liiklus veel rohkem kinni.

Olgem täpsed. Esiteks ei ole auto üle viie meetri pikk ja teiseks ei ole see ka üksjagu üle kahe meetri. Ainult 14mm kahest meetrist laiem. Millimeeter on küll üksjagu suur ühik (põlve)liigeses, kuid parkimisel ei tohiks poolteist sentimeetrit küll kedagi takistada.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

"... kuid parkimisel ei tohiks poolteist sentimeetrit küll kedagi takistada." - see sõltub sohvri parkimisoskusest:)

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Olen kindel. et kokkuhoiu mõttes ei helista Priit ise kellelegi kunagi, vaid teeb vastamata kõnesid.
Mul oli asjatundjaga umbes kolmveerandtunnine pikk ja tõsine jutuajamine. Paar lõiku samal teemal allpool juba....Huvitav, kas kellelgi on asjalikku nõu jagada?
Nii läheb ka asjatundjatel raskeks kui mälu nõrk on.
Teet

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Stiil on vaba, seega sõida klassikat. Ei usu, et praeguses seisus seda uisust palju aeglasemalt teed.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

nevene jagas just head õpetust uutest Rex libisemismääretest. http://www.youtube.com/watch?v=Q3jkzSPnMxw&feature=share&list=UUNn3-4bcKE0x44elQ722cPw

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

TSENSEERIMATA JA TÄISMAHUS!
- SAAME LUGEDA PRIIT PULLERITSU
ARVAMUSI JA MÕTTEID ainult siit
blogist! Ükski Toimetaja pastakas
ei ole neist kirjatükkidest üle
käinud ja Pulleritsu ajus toimuv
jõuab meieni autentsel, vahetul
ja rikkumata kujul. KOLM KÄESOLEVA
HETKE VÕTMEPROBLEEMI, nagu aru saan,
on. 1) Kas Pullerits osaleb Viru Maratonil?
2) Millise sõidustiiliga?
3) Kelle transpordiga?

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Teet, i'm with you siinkohal :)
Holdenit tänan luule eest, totshno v desjatku!

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Mõnel pool oodatakse, et kõhred ikkagi puu otsas parajaks kasvavad ja siis sealt põlve sisse tagasi tulevad: http://jooksuportaal.blogspot.de/2013/01/taivo-pui-tippsporti-naasmine-soltub.html

Tutvustus muidugi utreeritud, kuid..

Parimat,
-15:03

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit,vastuse pealkirja küsimusele saavad anda vaid sinu sisetunne ja dr.Ripsi arvamus-soovitus,teiste mõtetega pole siin küll midagi peale hakata.Kohalesõit mitme mehe ja ühe autoga on igati mõistlik,aga see sagedane hala,et kes mind peale võtaks,muutub tüütavaks.Võid ju ka ise teistele küüti pakkuda.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit -
"...Näidake nüüd ükskord ometi funktsionaalse lugemise oskuse võimet ja pange järgnevat hoolikalt tähele!"

Kallis inimene - kas sul endal selline võime puudub? Korduvalt on juhitud tähelepanu mitmele asjale:
- kui oma blogis kirjutasid, et Rips keelas mõneks ajaks pingutuse, siis sina kategooriliselt eirad!
- kirjutati, et ei pea sõitma uisusammu, aga aga sina jaurad ikka ainult uisku-uisku!
- viimaseks veel - ka tipud võtavad osasid võistluseid kui tugevat treeningut, kas sinul ei kõlba?

Kogu see jutt meenutab sul rohkem kukkepoksi iseendaga peegli ees ...

PS. kahjuks tundub skisofreeniline isiksuse kahestumine süvenevat. Võta aeg maha ja naudi Viru maratoni klassikasammuga tagaotsas, aja juttu inimestega ja lõpuks peale finishit saad kõigile, kes sind lüüa üritasid, pikka nina näidata, sest sina EI VÕISTELNUD, VAID MATKASID (ja selles juba pingerida ei loe!).

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priitu keegi auto peale ei võta, siis teda stardis pole, see on fakt. Ja õige mees oma põhimõtteid ei muuda ja ise kellelegi elu sees küüti ei paku, selleks on alati olnud tuhat vabandust. Siit kumab läbi sõna kooner.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Matka muidu, siis näed ka mis taga toimub ja saad sealt head kirjutamise ainet.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Meil maksumaksjatena tasuks seljad kokku panna ja seekord PP Virusse viimata jätta. Kui ta arsti ei kuula ja oma põlve lõhub, siis sisuliselt teeme me teda maratonile viies sama nagu ostes kroonilisele jotale viina või suitsumehele suitsu.

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

...no selliste viimaste juttude peale kasvab mus vaid isu uisusuusad laupäeval alla panna. Määrdemeister Jaanus Kunts juba helistas ja tuletas meelde, et mul ju täna kõva trenn plaanis, et tulgu platsi, ta on Fischeri auguga raketid juba ette valmistanud. Pool seitse püüan joonel olla.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Kaasa tundmine on nüüd siis vesi veskile..

 
At 17:55, Blogger Tauno said...

Muide, senise info järgi pole Mõedaku kandis lumega lood just kiita. Väga head suuska ei soovitata seekord kaasa võtta.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

ei maksa unistada et priit oma naise autusse lubaks võõraid mehi. pealegi räägitakse et priit talviti rooli ei istu. räägitakse ka põhjustest aga need jäägu siinkohal välja toomata.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

// teeme me teda maratonile viies sama nagu ostes kroonilisele jotale viina või suitsumehele suitsu. //

Väga täpselt öeldud.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Pole häda, sõida sõida, aga võta oma määrdemeister kaasa, kui põlvel jama hakkab, siis on hea suhtleja just meedikuid silmas pidades käepärast...

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Tauno, ärge oma paari tõrvata unustage. Las teised sõidavad 'hea' suusaga.
16:04 > 5+ :)

 
At 19:39, Blogger sk8erboi said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 19:43, Blogger sk8erboi said...

see opp oli ju tükk aega tagasi, mis selle pärast ikka muretseda. LA kosus munandivähist ja tuli 7kordseks touri võitjaks! (ok, see oli mugavussport, aga ikkagi) camoon, neid negatiivitsejaid on niigi igal pool. anna tuld PP! YOLO!

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, uisusuusad pole veel Sinule!
* *
Suusavendade vastutustundliku teenuseosutajana mina Pulleritsult uisusuuski nädala lõpuni määrimiseks ei võtaks.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui sa pole suusamaratonidel kunagi olnud oma vanuseklassis esimese kümne seas (viimastel aastatel isegi mitte esimese 20 seas), siis pole ju mõtet põdeda - mine kohale ja sõida mõistuse, mitte jõuga. Vahet pole, oled sa 30. või 60.
Tulemuste link: http://www.estoloppet.ee/tulemused?type=2&first_name=priit&last_name=pullerits&ok=Otsi

Ise püüan oma vanuseklassis ikka kolme sekka tulla, aga ma teen trenni ikka kordades vähem. Vigastusega võisteldes, olen läinud lihtsalt kohale ja nautinud võistlust ja kaasvõistlejaid enda tervist mitte ohtu seades.

Edu ja mõistust!

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

opp oli tükk aega tagasi? mine räägi amputeeritud jalaga keksumängijale sama juttu.

 
At 21:03, Blogger Madis said...

Priidule ei kõlba lihtrahvaga (tagumise otsa mehed-naised) koos sõita. See on tema närvikava arvestades täiesti loomulik ja ennast on üsna raske sundida muutuma.

Võtke seda pisikese huumoriga.

 
At 21:52, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:23, Blogger Sass said...

Jätke see õrritamine palun. Ajate Priidu nii kurjaks , et võidab veel vihaga selle maratoni ära. Oh seda häbi otsa kui meie suusasangarid, kes MK etappidel on nagu hunnik õnnetust , ei saa enam rahva maratonidel ka särada.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

PP on fanaatik selle sõna kõige otsesemas tähenduses. Ja fanaatikud pole kunagi hästi lõpetanud. Ootame veel paar aastat ja kui PP tulemused tingitult vanusest (ja/või vigastusest) drastiliselt kukkuma hakkavad, võtab ta ennast töölt üldse vabaks (või jääb invaliidsuspensionile) ja veedab kogu oma aja hommikust õhtuni omanimelisel rajal ringe hööveldades. Ja kunagi tekivad legendid, et täiskuuöödel võib endiselt näha, kuidas viirastuslik kuju auguga visseritel Dendros ringe mõõdab.

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

// Professionaalsed sportlased treenivat sama ajaga tervelt kaks korda rohkemgi. Probleem oli uisutehnikas. //

Audun Laugaland (NOR) /Team United Bakers
2013 1. nädal - 10:55, 2. nädal - 10:20

Priit Pullerits (EST) /indiv.
2013 1. nädal - 7:25, 2. nädal - 12:47

Ei treeni kaks korda rohkem. Treenivad ajaliselt sama palju või isegi vähem.

 
At 07:25, Anonymous Anonüümne said...

16:22
Siit koorub välja üks kombinatsioonide ülesanne, kus tuleb valida mida võtta ja mida jätta.

MARATONIST OSAVÕTT (MO)
OSAVÕTUTASU (OT)
KÜTUSERAHA (KR)

1. PP sõidab ise maratonile:
Saab: MO
Kaotab: OT, KR

2.1. PP ei lähe, sest keegi ei võta peale:
Saab: KR
Kaotab: MO, OT

Huvitav, kumb variant jääks peale ja millised elemendid on olulisemad? Või on hoopis modifitseeritud teine variant, kus tähtsale inimesele tagastatakse osavõtumaks täielikult, juhul kui ta ei peaks starti tulema.

2.2 PP ei lähe, sest keegi ei võta peale (osavõtumaks tagastatakse 100%):
Saab: KR, OT
Kaotab: MO

Küüdi saamise varianti ei hakanud välja tooma, sest see on win-win olukord ja valida poleks midagi.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Lahe arutelu.

Aga kui PP läheb maratonile ja saab MO.
Aga kui KTEL (Keegi Teine Ei Lähe)

Siis PP saab küll MO aga ei saa KTPP (Kellelegi Teisele Pähe Panna) sest ta sõidab siis Ü (Üksi)

 
At 08:33, Anonymous Anonüümne said...

00:37 Laugaland sõitis 2 nädala lõpus Jizerska maratoni ja oli 23-s seal. Täiesti selge, et koormus võetakse alla enne võistlust, Priit ladus samal ajal põhja.
Pole mõtet võrrelda igat numbrit kui tausta ei tea.

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

OT-d ei maksa PP, PM on sponsor.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

08:49
Nojah, kui on kellegi teise raha, siis on ükskõik. Aga kui asjad nii on, siis võiks lasta ennast ju PM kulul välismaratonidele saata.

07:25

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et asi pole vaid Viru maratonis, kuna PP on kirjas ka Tamsalu-Neerutil. Ootaks uusi spekulatsioone MO jne.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas midagi targemat nuputamiseks enam leida polegi? Kui ei, siis on möistlikum trenni minna...
Ma ei möista eriti neid inimesi, kes näevad suurt probleemi kellegi söidutamises, olgu see siis tasuta vöi mingi tasu eest. Palju hullemad on tegelased, kes iga osutatud teene eest käsi pikalt ees tasu ootavad, vahel vöiks leppida söbralikult südamliku tänugagi. Väide, et Priit talvel autoga ei söida, ei vasta töele. Olen oma silmaga näinud teda Tartu vahel paarutamas kui vahtralehega rullnokk 3-seeria romubemmi roolis....
Maamees

 
At 09:49, Blogger Ain Veemees said...

Mis vahet kes kellega maratonile läheb, maratoni läbivad ju igaüks ise ja protokollis on ikka maratoni tulemused, mitte saabumised minekud või krt teab mis käest kinnihoidmised.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas Maamees on PP alter ego? Nagu see mullu vilksatanud suusabeib ..., mis ta nimi nüüd oligi?

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

8:33
palun ärge lahmige niisama.
Tean suurepäraselt, et Laugaland sai Jizerskal 23. koha. Pika maa profid ei lase koormust alla. Koormuse allalaskmine e teiper on kohapealsete gurude ja harrastajate suurte õpetajate jutt. Vaadake Laugalandi aasta keskmist nädalakoormust kui ei usu.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Mees läheb maratonile ise ja kutsub ka sõbrad küüti. Kui sõpru pole, ei kutsu sind keegi ja pead avalikult võõrastelt transporti lunima. Kui selline on ellusuhtumine ja reegel - permanentselt vingerdada osalus- ja muude kuludega, ja praalida aeg-ajalt, et need kes maksavad, on lollid, siis pole tõesti suurt sõbrakätt siit postitustest oodata....

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Teiper pole pelgalt koormuse allalaskmine. Tasuks teada, või kui endal kogemusi napib, siis lugeda;))))

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Maamees,asi ei ole selles,kes keda sõidutab ja kes kulud hüvitab.Sõbrad-tuttavad lepivad need asjad ilma kärata omavahel kokku.Asi on Priidu igakordses halinas,et kes teda sõidutaks.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Lg. 14.57, kas te arvate, et Priidul polegi Tartu kandis mitte kui ühtegi sellist tuttavat, kes ta niisama, ilma halata, kaasa vötaks. Priit on oma blogiga kui väike laps, kes tahab pidevat tähelepanu ja et temaga tegeldakse. Blogi popullaarsust saab ühtpidi hinnata kommentaaride arvulga, seejuures sisu ei oma mingit tähtsust. See hala autosöidu ümber on üks teemasid, mis kisub lugejaid jälle taas sörmi klöbistama, asjatult....Maine loogiga ütleb, et kui idiooti tema idiootsuste juures eirata, siis kaob varsti ka huvi idiootsusi välja öelda. Nii oleks ka siin, kui korra, kaks Priit taas üritaks oma halaga, aga vastukaja ei teki, siis kolmas kord seda enam ei juhtu....Loodetavasti.
Maamees

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas kirjutades "popullaarsust" ja "loogiga" ja õ asemel ö püüab keegi Maamehe nime all mingit karakterit luua? Ei ole usutav.

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht